PDF printer
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PDF printer

10.09.2008 | 01:46
Pozdrav,
Trebao bi mi virtualni PDF printer, ali nigdje ne mogu pronaći kako ga instalirati
Imam instaliran Adobe Acrobat Proffesional 8.0.0, i navodno bi mi printer trebao biti po defaultu instaliran, ali ga nigdje nema
Ima li itko kakvo rješenje?

Hvala
10.09.2008 | 09:50
A ovo...
PDF_Print.jpg
10.09.2008 | 12:00
Kao sto Chobac kaze rijesenje ti je vec ugradjeno u OS i ne trebas nista instalirati
10.09.2008 | 12:03
to funkcionira kod dosta programa, ali ne kod illustratora
meni treba specifična stvar,
trebal bi veliki plakat podijelit na više djelova u PDF-u
mislio sam ići preko tile full pages, pa print na pdf printer
al budući da je ovo vjerovatno prvi i zadnji put da ću to morat radit, podijelit ću ga ručno

tnx anyway
10.09.2008 | 13:34
A tebi treba nesto ozbiljnije? Sigurno postoji nesto ali stvarno nemam pojma
10.09.2008 | 15:18
Da.
Meni u native PDF-eru nedostaje to što ne generira PDF bookmarks (što u strukturiranom dokumentu zaista treba).
10.09.2008 | 20:49
Gringo je napisao:
to funkcionira kod dosta programa, ali ne kod illustratora

file > save as > pdf

adobe je napravio pdf, illustrator snima u pdf bolje od bilo kojeg printera...
11.09.2008 | 00:15
Znam, ali to nije ono što meni rješava problem, ali nije više važno
ručno sam podijelio plakat.

Fala svima
12.09.2008 | 13:53
Za ubuduće

Moraš definirati virtualni printer da bi napravio postscript file.

Ideš u utilities - printer setup utilitiy -add new printer- odaberi IP printer i nazovi ga localhost.

Već je pisano o ovim stvarima:
Prikaz1.gif
12.09.2008 | 13:56
Pošto imaš instaliran Acrobat, automatski ti je instaliran Adobe PDF PPD.

Odaberi ga u listi padajućeg izbornika, slično kako je prikazano na slici

A možeš ručno ubaciti bilo koji PPD, kao šta je kod mene fuji luxel.
Picture_2.gif
13.09.2008 | 22:43
Probao sam. Kad pustim print, pita me u koje ime da spremim pdf, napišem ime, ali onda javi da je printer pauziran. i ne dopušta resume.

malo drugačije izgleda na mom mac-u (ne postoji printer utulity nego pod print&fax odaberem add printer pa dobim te postavke
kada sam stvarao printer, napisao sam localhost, a pod "print using:" mi nudi:
auto select
generic postscript printer
select a driver to use
other

odaberem select a driver to use
i od milijarde ima jedan pdf "adobe pdf 3016.102"

ali neće stvorit pdf, nego pauzira printanje
i pretražil sam komp i nemam nijedan ppd file na kompu
neznam dal se prilikom instalacije dodatno instalira pdf printer ili automatski, jer mi je to spletom okolnosti frend instaliral, a instalacijski cd nemam
?
14.09.2008 | 17:51
Gringo je napisao:
Probao sam. Kad pustim print, pita me u koje ime da spremim pdf, napišem ime, ali onda javi da je printer pauziran. i ne dopušta resume.

To nije klasični print, kao što znaš, to je simulacija .ps printera da bi napravio postscript file, koji kasnije izdistiliraš u .pdf.
Kad printaš iz Illustratora .... File - Print ....odaberi dolje, printer - save pdf as postscript i spremi to.

Kasnije to izdistiliraš. Acrobat distiller je sastavni dio adobe acrobat programa.
Moraš podesiti settingse za distiliranje.
Većina tiskara ima svoje settingse koje možeš skinuti na njihovim web stranicama.
Imaš i defaultne postavke u distilleru i odaberi one koje misliš da će ti dati zadovoljavajući kvalitet (press itd.)
Možeš direktno napraviti .pdf, ali bolje je i sigurnije preko postscript datoteke.

Prije toga, moraš u Illustratoru namjestiti koji PPD koristiš, format papira, margo ...itd.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 26 minuta
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO