PDF knjige sa naspramnim stranicama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PDF knjige sa naspramnim stranicama

12.03.2021 | 10:02
Kada iz InDesigna CS6 spremam prelom knjige u PDF: File > Adobe PDF Presets > Press Quality... mogu li dobiti naspramne stranice jednu pored druge, kao da gledam knjigu, a ne da idu jedna ispod druge? Kako?
12.03.2021 | 10:33
Kod kreiranja dokumenta moraš odabrati Facing Pages

EDIT: Možeš ako imaš gotovi dokument ići na File - Document Setup - čekirati FAcing Pages. Samo ne znam da li je ta opcija dostupna u CS6,
12.03.2021 | 10:37
Air kaže:
Kod kreiranja dokumenta moraš odabrati Facing Pages

Može li malo detaljnije, jer ne znam gdje da izaberem tu opciju kod spremanja iz InDesign CS6.
12.03.2021 | 12:23
Mislim da CS6 nema tu opciju...
Mozes u Acrobatu PRO narihtati defaultni view kod otvaranja PDFa,
Prilozi:
12.03.2021 | 13:02
Tito kaže:

Gdje mi je prozor koji ste prioložili? Ja dobijem ovo:
Prilozi:
12.03.2021 | 13:12
Dobio sam ovo iz Rusije i vidim da su nekako snimili PDF sa naspramnim stranama, kako ne znam.
Prilozi:
12.03.2021 | 13:26
Laki kaže:
Tito kaže:

Gdje mi je prozor koji ste prioložili? Ja dobijem ovo:

Ispod General imate Page Display - tu potražite opcije prikaza dvije stranice.
12.03.2021 | 13:42
Facing pages su u indesignu oduvijek. Kad kreiraš novi dokument, trebaš definirat format, margine i odabrati opciju single page ili facing pages.

www.youtube.com/results?search_query=indesign+facing+pages

Kad kreiraš pdf možeš izabrati single page pdf ili spread (što ti znači dvije suprutne strane skupa - kao jedna). Za tisak uvijek pripremi kao single page, jer se impozicija radi na rip-u.

---- edit ----

Ako imaš pdf sa pojedinačnim stranicama, u acrobatu možeš izabrat pod View / Page Display / Two Page View. Tad će Acrobat prikazivati suprutne stranice jednu pored druge. Ponekad se stvari tu zbrkaju, jer 1. strana nije definirana kao naslovna. To možeš ispravit sa View / Page Display / Two Page View / Show Cover Page in Two Page View.
12.03.2021 | 14:16
accom kaže:
Facing pages su u indesignu oduvijek. Kad kreiraš novi dokument, trebaš definirat format, margine i odabrati opciju single page ili facing pages.

www.youtube.com/results?search_query=indesign+facing+pages

Kad kreiraš pdf možeš izabrati single page pdf ili spread (što ti znači dvije suprutne strane skupa - kao jedna). Za tisak uvijek pripremi kao single page, jer se impozicija radi na rip-u.

---- edit ----

Ako imaš pdf sa pojedinačnim stranicama, u acrobatu možeš izabrat pod View / Page Display / Two Page View. Tad će Acrobat prikazivati suprutne stranice jednu pored druge. Ponekad se stvari tu zbrkaju, jer 1. strana nije definirana kao naslovna. To možeš ispravit sa View / Page Display / Two Page View / Show Cover Page in Two Page View.

Izabrao sam u Acrobatu Pro View / Page Display / Two Page View i dobro sam ono što želim, ali kako da sada to isnimim i da tako ostane. Snimim na desktop, ali nemam naspramne strane.

Interesuje me kako da kod snimanja dokumenta iz InDesigna da dođem do opcije spread? Spremam ovako: File > Adobe PDF Presets > Press Quality... Gdje je prozor u kome ću naći opciju spread (što ti znači dvije suprutne strane skupa - kao jedna)?
12.03.2021 | 14:58
Laki kaže:

Izabrao sam u Acrobatu Pro View / Page Display / Two Page View i dobro sam ono što želim, ali kako da sada to isnimim i da tako ostane. Snimim na desktop, ali nemam naspramne strane.

Interesuje me kako da kod snimanja dokumenta iz InDesigna da dođem do opcije spread? Spremam ovako: File > Adobe PDF Presets > Press Quality... Gdje je prozor u kome ću naći opciju spread (što ti znači dvije suprutne strane skupa - kao jedna)?

Laki, na netu postoji tisucu tutoriala, ali mozes i ovdje pitati.

Vec sam ti napisao da u CS6 ne postoji ta opcija, mozes to srediti u Acorbatu.. Odes na Document properties > Initial view i postavis Two up Cover page...i, naravno, stisnes SAVE.
Prilozi:
12.03.2021 | 16:57
Tito kaže:
Laki kaže:

Laki, na netu postoji tisucu tutoriala, ali mozes i ovdje pitati.

Vec sam ti napisao da u CS6 ne postoji ta opcija, mozes to srediti u Acorbatu.. Odes na Document properties > Initial view i postavis Two up Cover page...i, naravno, stisnes SAVE.

Ali u mom Adobe Acrobatu Pro nema ni ovog prozora Document Properties. Šta god da pokušam, nikako da mi se otvori taj prozor.
12.03.2021 | 19:20
File > Properties >initail view
12.03.2021 | 19:36
Tito kaže:
File > Properties >initail view

Hvala. Uspjelo. Samo mi malo smeta što okolo stranica i između njih imam crveni okvir i liniju. Ne znam da li i to mogu izbjeći.
02.06.2021 | 21:27
@Laki:

Neki dan sam se cuo s prijateljicom koja isto tako (vise amaterski) radi neke DTP prijelome za tisak i sl. i prica da je pocela koristiti Affinity Publisher umjesto Adobe alata.

Inutitivnije je tvrdi za pocetnike i kaze da se u principu bolje snalazi i lakse obavi posao.

Imas trial verziju, pa probaj. Mozda ti se svidi. Cijena je smijesnih 25$ (trenutacno je 50% popusta) ukoliko uvidis da je dobar alat za tebe.

affinity.serif.com/en-us/publisher/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 49 minuta
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO