Odabir boja za korice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Odabir boja za korice

26.09.2019 | 15:05
Ako je konacni rezultat zadovoljavajuci, onda zna sto radi.
26.09.2019 | 15:10
zabac kaže:
Ako je konacni rezultat zadovoljavajuci, onda zna sto radi.

Pa tak je sa svakim poslom... jedino je pitanje po kojem mjerilu.
26.09.2019 | 16:54
Pa valjda po mjerilu zadovoljstva klijenta i dali je to to sto je klijen htio i zamislio. A posto je tu covijek sam sebi klijent, za pretpostaviti je onda valjda da po svojim mjerilima
26.09.2019 | 20:25
U vizualnim komunikacijama nižeg razreda (manjih privatnika - da se ovako pokušam izraziti) danas se često dešava sljedeći problem:

Naručitelji traže da se konačni rezultat njima "sviđa". Prijerice, etiketa za vino.
Taj pristup je pogrešan iz jednostavnog razloga: naručitelj neće kupiti većinu svog vina .

Konačni rezultat se treba/mora svidjeti većini ciljane publike. U protivnom je cijeli posao neuspješan bez obzira koliko se "sviđa" naručitelju.

Tako da ukus i zadovoljstvo naručitalje u proizvodima namjenjeni drugim ljudima su / trebaju biti nebitni.
26.09.2019 | 20:36
Air kaže:
U vizualnim komunikacijama nižeg razreda (manjih privatnika - da se ovako pokušam izraziti) danas se često dešava sljedeći problem:

Naručitelji traže da se konačni rezultat njima "sviđa". Prijerice, etiketa za vino.
Taj pristup je pogrešan iz jednostavnog razloga: naručitelj neće kupiti većinu svog vina .

Konačni rezultat se treba/mora svidjeti većini ciljane publike. U protivnom je cijeli posao neuspješan bez obzira koliko se "sviđa" naručitelju.

Tako da ukus i zadovoljstvo naručitalje u proizvodima namjenjeni drugim ljudima su / trebaju biti nebitni.

Nisam očekivao da će se ova diskusija ovoliko raširiti, ali ne smeta. Često sam tažio uslugu ”profesionalaca” (nisam ih pitao kako su to postali), ali sam na kraju ostajao nezadovoljan. Onda se pojavila digitalna priprema, pa sam pokušao da savladam InDesign. Nisam išao na nikakv tečaj, nego sam ga učio iz knjige, metodom pokušaja i grešaka. Danas sam sposoban da sam prelomim knjigu za sebe i prijatelje. Svi su zadovoljni. Taj prelom peglam, jer mi smeta i najmanja greška. Dugo je trajalo, a i danas učim. Kada dođem do korice radim je takođe u InDesignu, rijetko u Photoshopu. Pored likovnog rješenja od strane ilustratora, koji najčešće stavi samo proizvoljan naslov, birajući font koji mu je omiljen, a meni se ne svidi, tragam za drugim koji bi bio vizuelno čitljiviji, bolji. Biram boju i ekspermetišem. E, tu nisam zadovoljan sa sobom. Zato sam i pitao. Je li to grijeh?
26.09.2019 | 20:40
Naravno da nije. Samo, kad ovdje tražiš savjet, ljudi koji ti odgovaraju su mahom profesionalci u tom poslu pa nije baš pristojno da ih tako pljucaš. Kužiš?
26.09.2019 | 20:45
smayoo kaže:
Naravno da nije. Samo, kad ovdje tražiš savjet, ljudi koji ti odgovaraju su mahom profesionalci u tom poslu pa nije baš pristojno da ih tako pljucaš. Kužiš?

Kužim, stari moj! Ako je neko od tih profesionalaca iz Rijeke, a ja sam u Malinskoj, rado bih popio piće s njim. Volio bih vidjeti njihove uratke. Ja bih donio moje knjige. Volim lijepo opremljene knjige, divot izdanja, i težim da one koje su moje, ili mojih prijatelja, budu što bolje uređene. Nikada nisam radio za novac ovaj posao, nego iz zadovoljstva, pa kada su vidjeli moje knjige, prijatelji su tražili da ponešto uradim i za njih.
26.09.2019 | 21:07
Laki kaže:
Zato sam i pitao. Je li to grijeh?

NIje grijeh . Naravno.
Ja podržavam sve one koji se trude učiti, nešto napraviti, koi su spremni i griješiti i platiti cijenu za to.

Prethodnim tekstom sam htio dati jedno ispravno razmišljanje iz kojeg može u budućnosti izaći i nešto pozitivno za one koji to nisu znali.
26.09.2019 | 21:14
- Dobar dan treba mi naslovnica knjigu? Koliko to kosta?

- 100e. Moje idejno rjesenje, saljem za dva dana.

Nakon dva dana...

- Nisam zadovoljan dizajnom, molim da promijenite to i to.

- Izvolite sa promjenama koje ste trazili.

Ja bi to odradio tako...

A ti ces prijatelju potrositi tjedan dva radeci to sam, pitanje da li ces biti zadovoljan i na kraju opet nekome platiti. Pa koliko to vrijedi tvoja dnevnica? 50kn? Kako svoje vrijeme ne cijenis?

Ja bi radije platio nekome 100e da mi nesto uradi za dan dva, nego ja da izgubim tjedana dana svog vremena, a mogu zaraditi vise radeci nesto drugo sto ja znam.

Ekonomija bi valjda tako i trebala funkcionirati. Da svako radi i naplati ono u cemu je dobar. I u teoriji svi dobiju kvalitetne rezultate, a novac cirkulira

Dalmatinici kazu: Daj dite materi, sta se ti kvartas u sta ne znas
27.09.2019 | 11:35
Truecostofdesign.jpg
27.09.2019 | 12:16
Haha... tako nekako, većina uradaka iz zadnje kategorije nikada ne upadne u porfolio
27.09.2019 | 12:45
Ima i prošireni cjenik

graphic-designer-price-list-client-helps-digital-synopsis-2.jpg
27.09.2019 | 15:12
Gjuroo kaže:
Ima i prošireni cjenik

Ja radim u nižem cjenovnom razredu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, skunic, Anonimci (581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO