Quark 6 problem :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quark 6 problem :(

• me
  • Korisnik
10.05.2006 | 22:20
Upalim Quark i dok radim u njemu sve je ok, međutim čim se prebacim u neki drugi program i ponovo vratim u Quark, on jednostavno zablokira tj. neda mi da stisnem bilo sto unutar pasteboarda i samo vrti unedogled onaj šareni kružić pa mi preostaje samo Force Quit.

Problem je što radim dosta brošura i kad mi dođu komentari u PDF-u jednostavno moram prebacivati iz Quarka u Reader i obratno, a to više nije moguće (neki dan sam 50-ak puta upalio i ugasio Quark

Znam da će se neki sigurno pitati zašto još radim u Quarku. Naime svi masteri, složeni po standardima klijenata, došli su u Quarku i nemam vremena prebacivat ih u InDesign. Ako netko zna jednostavan način kako da to napravim bio bih mu jako zahvalan.

Sve se to počelo događati kad smo prešli na nove mašine (G5 DC 2.3) i Tigra (10.4.6)
11.05.2006 | 03:38
xpress se ruši kad ga uđeš u njega sa selektiranom hrvatskom (ili bilo kojom drugom) unicode tipkovnicom.

dakle, odi u international, uključi \"show input menu in menu bar\", pa svaki put prije no uđeš u xpress prebaci nazad na roman tipkovnicu.

hint - ako imaš roman layout sa jabučnjaka, on se zove \"hrvatski\", a sistemski unicode layout - \"croatian\". uključiš \"show input source name\", pa ih možeš razlikovati.

btw, tko ti kriv što nisi prešao na indesign...

no kako stvari stoje - moglo bi se desiti da uskoro krene masovni povratak na xpress. naime, testirao sam beta verziju xpress sedmice (public beta 2), i to radi poprilično dobro... neke stvari su lošije od indesigna cs2, neke su bolje, unicode i color management funkcioniraju, ali najbitnije - sve skupa je osjetno brže od indesigna. a jučer je objavljena i universal binary verzija...
  • me
  • Korisnik
11.05.2006 | 16:17
problem solved..

hvala wizzy
  • Zvonimir
  • Posjetitelj
11.05.2006 | 21:10
wizzy je napisao:

no kako stvari stoje - moglo bi se desiti da uskoro krene masovni povratak na xpress. naime, testirao sam ...

XPress ce doskora koristiti samo solo stemeri, koji ga koriste onako iz tradicije. No bilo koji ozbiljni timski rad nece moci opravdati troskove kupovine XPressa jer je to hod u prazno -- XPress je i dalje samo komad softwera, ali ne i sustav.
S druge strane, Version Cue, Adobe Bridge te InCopy je ono sto proizvodnost (aka. produktivnost) svakog studija/izdavaca uz InDesign/Photoshop dize za nekoliko potencija. Ne zelim vas obeshrabriti, ali dizajn studiji se masovno okrecu tom cjelovitom, ucinkovitijem i kudikamo jeftinijem rjesenju.
To sto Xpress 7 moze iscrtat sjene i raditi s transparencijom nije nikog vise briga, jer
nova je mantra \"ROI\" -- return on investment.
  • wizzy
  • Posjetitelj
11.05.2006 | 23:19
Zvonimir je napisao:XPress ce doskora koristiti samo solo stemeri, koji ga koriste onako iz tradicije. No bilo koji ozbiljni timski rad nece moci opravdati troskove kupovine XPressa jer je to hod u prazno -- XPress je i dalje samo komad softwera, ali ne i sustav.
S druge strane, Version Cue, Adobe Bridge te InCopy je ono sto proizvodnost (aka. produktivnost) svakog studija/izdavaca uz InDesign/Photoshop dize za nekoliko potencija. Ne zelim vas obeshrabriti, ali dizajn studiji se masovno okrecu tom cjelovitom, ucinkovitijem i kudikamo jeftinijem rjesenju.
To sto Xpress 7 moze iscrtat sjene i raditi s transparencijom nije nikog vise briga, jer
nova je mantra \"ROI\" -- return on investment.[/quote]

ma, jel?
a što je sa izdavačkim & novinskim kućama koje posjeduju silne licence za stare verzije xpressa? upgrade na verziju 7 košta bitno manje nego novi indesign (koji bez photoshopa ne vrijedi ništa - za razliku od xpressa koji ima sasvim dovoljnu zamjenu u vidu quarkviste).
što se sustava tiče - mogao si bar bacit letimičan pogled na popis novih funkcija, možda bi ti Composition Zones privukle pažnju...

+ činjenica da se izlazak uni bin xpressa sedmice očekuje za manje od mjesec dana, a adobe se baš i ne žuri sa cs3 i podrškom za intel ne govori u prilog tvojoj teoriji...

btw, lako za sjene, ali to što xpress 7 bez problema skrola kroz spread ispunjen slikama sa transparencijom i sjenama, i to sve u punoj rezoluciji, a indesign se vuče ko krepana mačka - meni igra ulogu.
12.05.2006 | 03:34
wizzy je napisao:

ma, jel?
a što je sa izdavačkim & novinskim kućama koje posjeduju silne licence za stare verzije xpressa? upgrade na verziju 7 košta bitno manje nego novi indesign (koji bez photoshopa ne vrijedi ništa - za razliku od xpressa koji ima sasvim dovoljnu zamjenu u vidu quarkviste).
što se sustava tiče - mogao si bar bacit letimičan pogled na popis novih funkcija, možda bi ti Composition Zones privukle pažnju...

+ činjenica da se izlazak uni bin xpressa sedmice očekuje za manje od mjesec dana, a adobe se baš i ne žuri sa cs3 i podrškom za intel ne govori u prilog tvojoj teoriji...

btw, lako za sjene, ali to što xpress 7 bez problema skrola kroz spread ispunjen slikama sa transparencijom i sjenama, i to sve u punoj rezoluciji, a indesign se vuče ko krepana mačka - meni igra ulogu.[/quote]

Hm, baš i ne znam, za mene je Quark potrošio sve kredite u sledećih 100 godina. To glupo, usrano parče softvera, koje je moja firma platila 1900 evra pre par meseci (i to samo zbog jednog klijenta koji nam sporadično šalje .qxd fajlove), koje do 2006. godine nije našlo za shodno da implementira Unicode, napredne tipografske opcije, normalan full res preview, ljudsku pdf podršku i još milijardu najnormalnijih stvari.

Uvek sam ga mrzeo, i kada sam morao da radim samo u njemu. Ovde kod nas (SR) je uvek bio standard, malo ljudi je koristilo PageMaker, i InDesign sam dočekao kao ozebao sunce. InDesign CS i uopšte ceo CS paket su mi skratili muke oko posla za bar 50%, još pamtim budženje fontova u YUSCII, pucanje istih u vektorskim epsovima, pdf-ove koji se čudno ponašaju, gledanje u onaj šugavi preview na monitoru... kada je došao InD, native .ai i .psd podrška sa sve lejerima, efektima i transparencijom, propevao sam , zaboravio na eps format i flattenovanje transparencije.

Što se tiče QXP 7, sve i da mi kuva kafu, pali pljuge i masira noge, ne vraćam se na njega, dok je CS varijante. Što se tiče brzine, na svakoj ozbiljnoj korporativnoj mašini InD radi kao zmaj (u kući mi čuči G4 dual 1.42 sa 1.5GB rama, i sa 10 podignutih aplikacija CS2 leti, radio megaboard u 1:1 na 150dpi, časopis od 150 strana ili štagod)... da ne govorim o integraciji AI-PS-InD-Acrobat-Bridge... itd, itd. QXP je definitivno prošlost što se mene tiče.
12.05.2006 | 03:54
henrik je napisao:
Hm, baš i ne znam, za mene je Quark potrošio sve kredite u sledećih 100 godina. To glupo, usrano parče softvera, koje je moja firma platila 1900 evra pre par meseci (i to samo zbog jednog klijenta koji nam sporadično šalje .qxd fajlove), koje do 2006. godine nije našlo za shodno da implementira Unicode, napredne tipografske opcije, normalan full res preview, ljudsku pdf podršku i još milijardu najnormalnijih stvari.

Uvek sam ga mrzeo, i kada sam morao da radim samo u njemu. Ovde kod nas (SR) je uvek bio standard, malo ljudi je koristilo PageMaker, i InDesign sam dočekao kao ozebao sunce. InDesign CS i uopšte ceo CS paket su mi skratili muke oko posla za bar 50%, još pamtim budženje fontova u YUSCII, pucanje istih u vektorskim epsovima, pdf-ove koji se čudno ponašaju, gledanje u onaj šugavi preview na monitoru... kada je došao InD, native .ai i .psd podrška sa sve lejerima, efektima i transparencijom, propevao sam , zaboravio na eps format i flattenovanje transparencije.

Što se tiče QXP 7, sve i da mi kuva kafu, pali pljuge i masira noge, ne vraćam se na njega, dok je CS varijante. Što se tiče brzine, na svakoj ozbiljnoj korporativnoj mašini InD radi kao zmaj (u kući mi čuči G4 dual 1.42 sa 1.5GB rama, i sa 10 podignutih aplikacija CS2 leti, radio megaboard u 1:1 na 150dpi, časopis od 150 strana ili štagod)... da ne govorim o integraciji AI-PS-InD-Acrobat-Bridge... itd, itd. QXP je definitivno prošlost što se mene tiče.

tja, kao što rekoh: novinske kuće sa stotinjak licenci za stare xpressove će imati drukčiju računicu.
a što se tiče usporedbe indesigna i svih dosadašnjih verzija xpressa - mislim da je tu sve rečeno. indesign gazi. no... kao što rekoh - pojavila se nova verzija

btw, za divno čudo - meni indesign ne radi zadovoljavajuće brzo na dual g5 2.0 sa 2 gige rama. valjda imamo različita očekivanja... plus integracija indesign + photoshop je malo šepava - meni se stvarno ne otvara photoshop svaki put kad poželim promjeniti opacity nekog layera u psd-u... čak i smeće od xpressa to radi bolje. žalosno.

bojim se da se adobe ponaša kao quark nekoć (dok su još bili igrači). i to bi im se moglo obit o glavu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 53 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, miomika, Riba, robee, Anonimci (528)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO