Pomoć: webdesign MAC na PC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć: webdesign MAC na PC

14.12.2005 | 10:22
Imam jedan mali problem i nadam se da ćete mi pomoći oko toga... Problem je u tome kad načinim pripremu za dizajn u Photoshopu CS za Mac i sve fino složim u xHTML i CSS na Macu to uredno izgleda, ali na PC (Windows) računarima ima problem što sve izgleda kao da je skala pomjerena u neki tamniji i bezličniji opseg boja... Onda sam sinoć dirao po postavkama za monitor i postoji razlika u skali za PC i Mac... šta uraditi kako bi site izgledao što sličnije na oba ili bar kad dizajniram da vidim kako te boje izgledaju na Windowsu...
15.12.2005 | 09:17
dysko je napisao:
Imam jedan mali problem i nadam se da ćete mi pomoći oko toga... Problem je u tome kad načinim pripremu za dizajn u Photoshopu CS za Mac i sve fino složim u xHTML i CSS na Macu to uredno izgleda, ali na PC (Windows) računarima ima problem što sve izgleda kao da je skala pomjerena u neki tamniji i bezličniji opseg boja... Onda sam sinoć dirao po postavkama za monitor i postoji razlika u skali za PC i Mac... šta uraditi kako bi site izgledao što sličnije na oba ili bar kad dizajniram da vidim kako te boje izgledaju na Windowsu...

Mac i kanta drukcije rade s grafikom i s korekcijom boja. Sistemska svjetloca je takodjer drukcija. Preporucam da kod spremanja grafike u Photoshopu ukljucis i sRGB profil u JPEG slike (GIF ionako ne moze snimati profile u datoteku -- koristi PNG). Pa ce tako browser, ako je pametno napisan, shvatiti sto je u grafici i ispravno prikazati.
Takodjer, ako spremas grafiku u PNG, ocekuj brdo problema s Internet Explorerom na Windowsima, jer taj browser nema postenu podrsku za PNG. U biti, IE na Windowsima se prestao razvijati prije nekoliko godina pa stoga i ne cudi da su webdizajneri jako ljuti.
Sad da se podsjetim onih silnih hvala koje je IE dobio u domacem tisku prije ohoho godina -- danas je taj komad softwera uzrok je miijarde sigurnosnih onlajn problema i jos je deset godina iza drugih browsera glede napretka u prikazu web sadrzaja.
16.12.2005 | 10:13
ukljucis i sRGB profil u JPEG slike (GIF ionako ne moze snimati profile u datoteku -- koristi PNG)
ovaj dio bi mogao biti od pomoci... ovo ostalo odavno znam... PNG da bi radio u IEu trba ti pozivanje nekog lijevog microsoftovog filtera... ma glupost...
16.12.2005 | 10:50
Ma radi PNG, samo IE ne podrzava alpha transparency. Kazu da je to u IE 7 ispravljeno.
19.12.2005 | 08:14
Riba je napisao:
Ma radi PNG, samo IE ne podrzava alpha transparency. Kazu da je to u IE 7 ispravljeno.

S obzirom na to da IE 7 upotrebljava oko 0% internetske populacije i da ce Windows korisnici na nj cekati bar jos godinu dana, taj nam je utjesni podatak uljepsao dan
21.12.2005 | 01:41
u fotografskom svijetu se rabe dvije metode, jedna legitimnija, druga jednostavnija. potonja se bazira na kompromisu: nacinis sliku za gamu 2.0 i nadas se da ce svi vidjeti podjednako lose. windozama je nativna gama 2.2, macu 1.8. prva, suvislija metoda no jpegi su mrvicak tezi, je da slike pripremas s gamutom za windoze, ali istovremeno s sRGB profilom. na taj nacin win browserima koji ne kopcaju icc profile predajes sliku za gamu 2.2, a vecina mac browsera shvaca icc profil i korigira sliku kako je autor i zamislio. sto se ostalih boja na stranici tice, ili rabis gif ili png8 (ili, poput mene zanemaris postojanje ie-ovih felera, te slozis png24 ) a u css-u se drzis html palete. znam, nije idealno, ali je jedina sigurna metoda. ili pak tonove drzis u nekoj suvisloj skali (jedan \"hue\", variras \"lightnes\" i eventualno saturaciju) i nadas se da ce svugdje razlike u tonovima \"jednako\" djelovati. nece biti jednake, no bi trebale ostavljati isti dojam (svjetli ton, tamni ton, srednji ton...)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 57 minuta
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Glas, m@xym, Riba, Anonimci (1616)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO