OS X na kanti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OS X na kanti

22.05.2004 | 17:15
Dakle, kako Riba reče, tko prvi uspije , šalje kratki opis što
i kako.

Stoga... Bacimo se na posao.

1) Napravite na Macu ili na PC-u preko Alcohol 120% ISO image prvog
instalacijskog diska OS X, imenujte ga x.iso. Kopirajte u direktorij
gdje se nalazi ppc.exe.

2) Downloadajte 3 GB ili 6 GB image (mali su fileovi jer su zapakirani,
a ionako su samo pregršt nula tako da nemate brige) sa stranice gdje
ste skinuli PearPC. Raspakirajte u direktorij gdje se nalazi ppc.exe,
preimenujte u hdd.img.

3) Kreirajte ppccfg.ppc tekstualni file koji mora sadržavati slijedeće:

ppc_start_resolution = 4
redraw_interval_msec = 25
prom_bootmethod = "auto"
prom_env_machargs = ""
prom_driver_graphic = "video.x"
cpu_pvr = 0x00088302
memory_size=0x8000000
pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "hdd.img"
pci_ide0_master_type = "hd"
pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "x.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"
pci_3c90x_installed = 0
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"
pci_usb_installed = 1
nvram_file = "nvram"

Spremite ga u direktorij gdje se nalazi ppc.exe.

4) Napravite dvostruki klik na taj file i izaberite da ga po defaultu
uvijek pokreće ppc.exe. Dvostruki klik na ovaj file će nakon
toga, ubuduće, služiti za pokretanje emulacije.

5) Nakon klikanja, trebala bi započeti instalacija OS X-a. Odradite
sve što bi inače odradili i na Macu, izaberite disk, formatirajte
itd., stavite samo osnovne stvari za instalaciju ako niste napravili
ISO imagee preostalih instalacijskih diskova.

6) Nakon sat-dva kopiranja, PPC će se automatski ugasiti. Bez brige,
sad samo otvorite ppccfg.ppc, nađite liniju

pci_ide0_slave_installed = 1

zamijenite onu jedinicu sa nulom, spremite file.

7) Ponovno dvostruki klik na ppccfg.ppc i kada vas OS X instaler
zatraži drugi instalacijski disk, izaberite na padajućem izborniku
Installer -> Quit Installer.

8) Dalje je sve jasno...

Rezultati vidljivi u galeriji Zanimljivosti.

Ako sam nešto slučajno propustio ili ima kakvih problema, slušam...
23.05.2004 | 00:41
Haha, cestitam!
Propustio si reci kojom brzinom se to krece kada na kraju zavrsi instalacija i na kakvom hardveru?
23.05.2004 | 11:14
Da, da, kao što Riba reče koliko to brzo (sporo) radi ? I na kakvom PCu ?
Jel se može na net s tim ? .....
23.05.2004 | 12:08
Ajde zvrti kakav benchmark na njemu!
23.05.2004 | 18:10
To ako radi nije upotrebljivo ( na screenshotu u galeriji pise da instalacija traje 9 sati). Na AMD Athlonu 2Ghz mislim da nije puno brze od 68020 na 16 Mhz a u najboljem slucaju nekog PowerPC-a G3 na 233 Mhz.
25.05.2004 | 00:08
Ajde zvrti kakav benchmark na njemu!

Ma ja. Toliko slobodnog vremena ipak nemam.

Inače, čitava stvar se, ovako od oka, vrti negdje duplo sporije nego li OS X 10.1.5 na PM9600/200 (604e). Inače, to je pokrenuto na Athlonu na 2 GHz.

Ali, to je što se brzine rada pod desetkom tiče (mrdanje prozora, zumiranje, smanjivanje, zumiranje docka, pokretanje aplikacija i sl.).

Što se pak računanja tiče, čitava stvar je ipak daaaaleko sporija.

Instalacija je protekla relativno "brzo". Nije 9 sati kako piše na početku, ali ipak se protegla na sat i pol, možda malo više.

Na net se ne može, pod Windozama mreža ne radi (pod linuxom radi), nema zvuka, nema RTC podrške...

Probat ću baš pokrenuti nekakvu igru (Fallout npr.) pa javim kako radi.
25.05.2004 | 01:18
Probat ću baš pokrenuti nekakvu igru (Fallout npr.) pa javim kako radi.

Ne radi. Ni jedinica ni dvojka. Nije da sam očekivao da hoće...
25.05.2004 | 10:27
Jel' radi barem neka aplikacija?
08.10.2007 | 02:23
Pozdrav svima! Samo da vam se javim! Ja sam novi ovdje!
Najme neki dan sam skino ISO s torenta Mac OS X-a! I normalno instaliro bey nekih problema! Jedino kaj me muci! Kad sam instaliro wireless mi ne radi!
A kad sam bio neku drugu verziju instaliro nije mi radio wireless ali je radio sound! Sad mi i ne radi sound
Ludilo !
Pa ako neko ima kakve savjete bilo bi mi super da mi bar pomogne da mi wireless radi! Puno hvala! Pozz
08.10.2007 | 04:04
Ajme koja gomila artarda...
Ja sam na beti/alfi desetke za intela završio gotovo cijeli projekt za jednu udrugu koja mi je draga srcu.
Svijet bi bio ljepši da sam imao DVI za onboard Intel 950 ali wtf...
Ne pljujte po onome što niste imali u ustima.
Ne govorim da je to bolje rješenje od origigi stroja ali kada svi oru na konjski plug tko je veći konj, onaj koji vuče plug ili konj koji vozi traktor?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 49 minuta
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme