20.05.2025 | 17:39
Bilo je pitanje za Win 11 a ja već neko vrijeme razmišljam o tome pa sam danas uzeo licencu za Win 11 Pro i skinuo ISO sa Microsofta.
VMWare 13.5 i Sequoia. MacBook Pro 2020 i7 16GB 1TB. Malo sam pojačao ponuđenu konfiguraciju za Windowse koje VMWare nudi a koja mi je djelovala nedostatna pa sam digao proc na 4 jezgre, RAM na 8GB i disk na 80GB.
Prvi put se zblenuo pa sam ušao u EFI postavke unutar VMWare i tamo rekao da boota sa CD-ROMa (tj. ISO image na disku) i sve je zapravo bilo brzo, kojih pola sata skup sa skidanjim novih nadogradnji.
Još pola sata gnjavaže sa postavljanjem svega, odgovorima na stardandna pitanja kod prvog pokretanja, odbijanje svih ponuđenih cloud stvari itd. i stvar radi. Naravno da je to tek početak, moram nekako vratiti kontekstualne menije kak su izgledali pod Win 10 i još upaliti neke druge opcije, počistiti gluposti iz Start izbornika i staviti ono što mi zapravo treba. Ovi današnji sistemi su skroz naopako.
Ali generalno, stvar radi. Mac je funkcionalan čak i kad Windowsi u pozadini skidaju update ili provjeravaju viruse i svašta.