što mislite o garagebandu-u?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

19.02.2004 | 16:54
20.02.2004 | 01:16
Neki kažu da je killer-aplikacija. Osobno me nije previše dojmio. Mislim da nikada neće dostići slavu iTunesa i Movieija. Moguće da sam subjektivan jer nisam glazbeno obrazovan, pa me više impresioniraju druge stvari. Po netu vidim da su ljudi zadovoljni i da osim par porođajnih bugova stvar šljaka. Vidjeti ćemo za pola godine da li je stvar zaživjela ili nije.
20.02.2004 | 02:07
Zanimalo bi me mišljenje o tom novitetu, nekog tko radi, ili je radio nedavno na Logic Audio programu, čini mi se da bi to mogla biti neka light verzija tog progutanog labela!
PS svoje sam kratko iskustvo s GarageBandom opisao na Software forumu.
20.02.2004 | 13:01
Osobno sam "komponirao" par stvari te moji ukucani i malo siri clanovi familije nisu uocili da je to mojih ruku djelo dok ima nisam rekao. Meni je OK.
22.02.2004 | 14:26
Baš bi bilo super to čuti g. Tomek! A i druge! Mogli bi napraviti neki interni, ne takmičarski, izlog-slušaonicu, Jabučnjak-fest

Je li to moguće, ili su članovi orjentirani samo na igrice tipa memo! Vjerujem da su maštoviti programeri i zaljubljenici u posebnost i snagu Maca, obdareni mnogim talentima, a glazba je sastavni dio naših života od jutarnje radio-budilica, do uspavljivanja istom. Glazba je plodno tlo za štošta! Glazba je svakako po mom shvaćanju sloboda, od odabira, stvaranja do konzumacije, pa prema tome, ako je netematska, ne podliježe ni tabuima, totalno proizvoljna i slobodna, na takvu sam i mislio kad sam govorio o netakmičarkom izlogu! Ova bi bila uvjetovana samo alatom tj medijem Internet-Jabučnjak-Mac-GarageBandom ostvarena PRVENSTVENO kao zabava, u kreativnosti članova Jabučnjaka i isljučivo za članove Jabučnjaka!

Svakako odmah predlažem da se profesionalni glazbenici izuzmu (naravno ne iz stručno-talentirano-superiornih razloga, jer to i nije garancija uspjšnosti u umjetnosti, nego zbog svojih ekskluzivnih ugovora s izdavačkim kućama i obaveza prema zaštitničkim agencijama autorskih i izvođačkih prava), jer bi to trebalo biti nepretenciozno amatersko druženje, dakle neprofitno, isključivo u svrhu promidjbe ZABAVE (ovaj puta preko glazbe) na Macu.

Baš bi bilo zabavno, za godinu dana imali bi možda i prvi hrvatski "mp3.com" (aac.com)?!?

Ne mislim da bi trebalo raditi glazbenu stranicu, ali iskoristiti apple-garageband-forum-trend koji je već g.MAK spominjao u Software-Jabučnjak-forumu, i napraviti mali interni hrvatski dobronamjerni glazbeni pod-site u sklopu Jabučnjaka!

Jedna od mogućnosti, kao primjer: Organizirati logiranje Jabučnjak-GarageBand Artista (možda pod pseudonimima, da se neki ne bi ustručavali) i mogućnost da uploadaju svoje skladbe i obratno da svi drugi to onda mogu čuti ili downloadati!

PS ... Ma znam da tu ima puno problema, ali gdje ih nema?! No kad bi se nešto takvo dogodilo, bilo bi razloga i za razmišljanjem o rješavanju problema! Možda sam predaleko otišao već u prvom razmišljanju o temi, ali takav sam, šlagvort g Tomeka ...Osobno sam "komponirao"... u ovo nedjeljno jutro uz kavicu, pobudil je u meni ova razmišljanja, a to ćete Vi pozdraviti ili ne, uz svo moje poštovanje Vaših razmišljanja! U stvari ovo sam htio uputiti nekakvom sadašnjem ili budućem "g.Ribi ili g.Pasariću ili g. ..." koji bi od ovih razmišljanja mogli stvoriti i realizirati nešto konkretno, a ovaj forum da tome pripomogne!
22.02.2004 | 20:46
Nije nikakav problem to izvesti, ako interesa ima otvorit cemo zasebni download dio sa autorskim Garageband radovima, samo mi treba malo vremena da to sve organiziram...vjerojatno cemo to obaviti zajedno sa upgradeom citavog Jabucnjaka.
23.02.2004 | 03:40
Nije nikakav problem to izvesti, ako interesa ima otvorit cemo zasebni download dio sa autorskim Garageband radovima,
Kako stoji s diskovnim prostorom na serveru?
A s bandwidthom? (Ja to onako očinski...)
24.02.2004 | 02:15
Kako stoji s diskovnim prostorom na serveru?
A s bandwidthom? (Ja to onako očinski...)

Evo i ja bih se pridruzio bjelosvjetskoj maniji i veselim korisnicima GarageBanda. Softwer je zbilja impresivan i vec sam uspio nakon par dana skomponirati neke prve uratke. Evo i linka (ispod), buduci da ne znam ima li na Jabucnjaku mjesta. Inace, gitara u ovom soundtracku je dodana live ...
Datoteka je 128 KBPs AAC, 6MB. ZIPnuo sam ga da ustedim koju stotinu KB...

www.hardwebcafe.com/LjetniDjir.zip

Za slusanje detalja preporucujem dobar zvucnicki sustav
Volio bih komentare cijenjene slusateljske publike ... eh ...
26.02.2004 | 01:36
Inace, gitara u ovom soundtracku je dodana live ...

Najprije sam htio pitati - koja od dvije?
A onda sam shvatio da je to najmanje jedna.
E, imaš dobrog bubnjara...
  • eucryl
  • Posjetitelj
04.03.2004 | 21:30
A meni ne radi jer imam preslab komp... oćemo moć uploadat i druge uratke (Cubase, Reason) ?
26.03.2004 | 15:31
e, poludit ću. već sam ga downlodao nekoliko puta. jedan ne radi, jedan se
instalira ali ne radi bez "arhive soundova" i konačno ovaj zadnji od 107 MB
javlja grešku "no mountable file system". znam što to znači, ali više nemam
pojma što da napravim..... kako da to fixam, ili je nemoguće.

tko ima software i želi mi ga pržiti?

danke
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 31 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO