itunes share, mogucnosti/preporuke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

itunes share, mogucnosti/preporuke

05.06.2008 | 12:35
Situacija je slijedeća, imam dva mac-a spojena preko fw-a i podesio sam da su mi libary's share-ani i to funka kak se spada. Mene sada zanima, a to mi je zapravo vrlo bitno, da li postoji mogućnost da se playlista iz jednog mac-a može skopirati u drugi. Konačno sam krenuo u svrstavanje mjuze i podesio sam da to sve ide u itunes folder i da bude organized. Jer sam ocekivao da to funkcionira kao s ipod-om, dođeš, pikneš, slušaš. Ali nažalost nije jer mi ne dozvoljava da shareanu lib kopiram na drugi mac...

Ima li tu pomoći ili ću na kraju sve to morati ručno kopirati?
08.06.2008 | 22:13
Šta nema niti jedna duša koja bi mi možda imala neku preporuku?
08.06.2008 | 22:56
Ne koristim iTunes tako napredno i čak nisam siguran ni da sam shvatio što želiš, ali mislim da se to ne može jer sam nedavno ovdje pročitao što je dpasaric napisao nekom tko je pokušao iPod sinkronizirati s dva različita iTunesa - to se namjerno ne može jer je zamisao da jedan čovjek koristi jedan iTunes jer je sve drugo čisti piratluk.

Ili tako nekako. Davore?
09.06.2008 | 12:56
Imaš više mogućnosti:

Ako sam dobro shvatio, ti želiš jednu bazu iTunesa koristiti na oba kompa? Ako da, najjednostavnije ti je da lijepo uključiš iTunes sharing, i onda ti se konkretni stroj (i njegove playliste) pojavljuju u drugim iTunesima.

Shareati (fizički) playlistu i songove, možeš jedino među userima na istom kompu - mislim da drukčije ne ide - osim naravno, na goreopisani način.

Nadam se da sam ti pomogao.
09.06.2008 | 16:40
A mislim napredno, koristim 2 kompa, jedan laptop drugi desktop. E sad je situacija ta da sam na(do nedavno nabavljen) desktop komp prebacio svu mjuzu. Budući se bavim mjuzom i za žurove koristim laptop, playliste si slažem na desktopu (i namjerno sam išao s postavkama da mi itunes libary folder bude organiziran iz razloga što, već je to ovdje negdje bilo navedeno, i s čime se slažem, je itunes najnapredniji player/libary). Dakle te iste playliste bi prebacivao kao takve na laptop. Mislim nije problem, sad trenutno sortiram/tagam mjuzu koju sam kupio, lako je uzeti taj itunes folder i prekopirat ga u folder od laptopa i sve funka bez beda. Problem je taj što na desktop kompu imam neke mjuze koju ne želim imati na laptopu (da užasan sam, pirat i sve to... nisam, samo dosta te mjuze se nemre nabaviti u digitalnom obliku, a cd-e sam davno odbacio) i nju ne namjeravam koristiti na žurkama. Dakle taj prvi prebačaj na laptop nije problem, problem je kasniji shopping mjuze i prebacivanje iste u laptop.

Skužal sam jedan programčić, tuneranger koji i dobro funkcionira (jedina zamjerka što sporije prebacuje fileove), i ok, shareware je, dakle trebao bi i ga platiti, što i nije problem, 30$ je. Al poučen iskustvom, zasad tražim još neke alternative, nešto sam našao na netu al opet to nije to, više bi se bavio programiranjem nego onim u što želim potrošiti svoje vrijeme. Nadao sam se da se netko tu susreo s tim problemom ili sl. pa da mi kaže koju mudru.

U svakom slučaju zadnja opcija će biti taj program...

Al sam se raspisao...
09.06.2008 | 19:40
Ja sam iz svega toga zaključio da ti misliš da time što si kupio glazbeni komad za vlastitu uporabu stječeš pravo javne reprodukcije.

Mislim - jednak je piratluk da li CD koji si kupio u trgovini za osobnu uporabu ubaciš u CD player i reproduciraš javno, kao i da taj kupljeni CD ripaš pa ripanu muziku reproduciraš javno, kao i kad kupljeni music download reproduciraš javno.

Mislim da je iTunes zamišljen kao consumer software, a ne kao profesionalno sredstvo za rad.

Ili sam nešto krivo shvatio?
09.06.2008 | 20:24
Mislim da si krivo shvatio, ne kupujem na itunesu. Kupujem na ovlaštenim shop-ovima poput beatporta, track it down, juno download, gdje je regulirana kupovina i reprodukcija za moju vrstu izvedbe.

Nemam itunes acc, a koliko je meni poznato, legalno ne bi smio imati nitko na ovim područjima.

Ne znam točno kako je itunes zamišljen primjerice u USA, ali pretpostavljam da se i stvari s itunesa koje su legalno nabavljene moguće reproducirati za šire mase, a onda se plaća naknada autoru tog materijala, tako je barem kod nas, a mi smo to pokupili izvana. Ali to je potpuno druga priča u koju ne želim ulaziti jer živimo tu gdje živimo, tako da ni tu nema pravice.

Bilo kako bilo, odmakli smo se od teme, dakle sharanje libary-a na više kompova. Ima možda netko još kakav prijedlog?
09.06.2008 | 20:43
Pa sheray onda cijeli library folder i onda na jednom od kompova postavi da ti je default library taj sherani. Tako si ustvari prevario iTunes-e, jer ideš ''zaobolaznim'' putem a dobivaš upravo ono što ti treba. Tada u iTunesima slobodno i isključi sheranje jer ono tada više nema smisla.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO