playeri za OS X [alternative iTunesima]
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

playeri za OS X [alternative iTunesima]

• nixon
  • Posjetitelj
01.04.2008 | 02:32
koji playeri postoje kao alternativa iTunesima?
ja koristim vlc za slusanje muzike,
koji su ostali programi

i last fm plugin u osX-u ima samo za iTunese?
01.04.2008 | 02:54
Mislim da ništa suvislo nije preživjelo evoluciju. Naime, mnoge će iznenaditi da je Mac imao MacAmp prije nego Windowsi popularni WinAmp, ali na Macu nikada nije dosegao veliku popularnost jer je bila gomila drugih playera, a jedan od boljih je bio SoundJam. Bio je toliko dobar da je Apple sve to skupa lijepo otkupio i napravio iTunese. Već iTunesi 1.0 su bili toliko dobri da je malo tko na Macu koristio išta drugo nakon njihove pojave.

Trenutno mi ne pada na pamet baš niti jedan razlog zašto bi itko tražio nešto pored iTunesa - mogu zaista 99% svega što korisniku može trebati, a uz sve to su uspjeli zadržati preglednost i jednostavnost. Ja ih koristim od verzije 1.0 i imam ogromnu audioteku koja je super-uredna, sa svim naslovnicama i mnogim tekstovima i to mi je odlično. Kućni stroj sam spojio optikom na pojačalo i mislim da godinama nisam stavio CD u player. Također, iTunesi tako lijepo rade s iPodom da bi mi zaista nedostajala ta opcija i nekakvo "ručno" punjenje MP3 playera.

Koji softver mi može tako elegantno napuniti iPod s kriterijima u stilu: "Daj mi sve novije od 1980-te, s najmanje 3 zvjezdice, da nije rap i heavy-metal, da nisam slušao više od 10 puta, da nije Thompson (da, imam i njega u bazi!) i da nije nešto što sam slušao u zadnjih 2 tjedna!"?

I onda lijepo "fill-up" i pustim iPod u shuffle modu tjedan dana dok idem na posao i s posla - i kao da imam vlastitu radio stanicu - ne znam što će taj dan puštati, ali znam da će mi biti po guštu.
  • Dijete
  • Posjetitelj
01.04.2008 | 13:14
dpasaric je napisao:
Thompson (da, imam i njega u bazi!)

Pa kad je dobra produkcija
01.04.2008 | 23:14
Ja sam koristio Audion, s obzirom da niti on nije preživio iTunese, nisam siguran da još uvijek radi na zadnjim verzijama OS X-a, ali vjerojatno radi. Pogledaj: www.panic.com/audion/
  • nixon
  • Posjetitelj
03.04.2008 | 18:25
ne radi na leopardu
sve skupa jadno da su itunesi jedini normalni player za osX
[i to dalje nece biti razlog da i dalje ne korisim vlc ko mp3 player]
eto, jebiga... i jadno....
03.04.2008 | 20:41
Što je tu točno jadno? Uvijek je elegantnije imati jedan program koji radi sve što treba nego se krpati s 10 programa.

Kada je taj jedan program loš, a izbora nema, onda je to problem - kao npr. MS Word koji moraš koristiti samo zato jer ga imaju svi drugi.

No, iTunesi su najbolji takav softver uopće i baš me briga što nemaju konkurenciju - jer s njima nikada nisam imao baš nikakav problem, a koristim ih od verzije 1.0 i imam ogromnu audioteku. Mogu baš sve što mi je ikada zatrebalo i rade savršeno.

Ono za VLC ne bih komentirao!

"Zbilja je jadno sto je DSL favorizirani način pristupa netu na novim Macovima. Ja ću i dalje koristiti USB modem i spajati se na analognu liniju."
04.04.2008 | 00:19
meni se VLC sviđa jedino zbog toga što mogu pojačat zvuk dosta više nego inače preko iTunesa ili općenito sa Macbookom. Inače, iTunes ROCKS!!
  • nixon
  • Posjetitelj
04.04.2008 | 00:59
sto mi se tocno ne svida?

sto ako se mini store ne iskljuci, itunesi spajaju i salju prikupljene podatke applu
a vecina korisnika to ne zna i ne iskljuci
nije uopce problem sad legalno/nelegalno
vec princip cuvanja i nazovimo to krade privatnih podataka
sto opet sve lijepo pise u licence agreementu
al, opet ljudi su ljudi i ne citaju to
evo i linka na jednan "blog"/diskusiju o tome koga zanima http://since1968.com/article/153/itunes-is-watching

drugo sto mi se ne svida il bolje svida je meni osobno foobar program koj sam koristil na windowsima
a sad kak sam se preselil na osX mi je tesko vjerovati da MORAM koristiti iTunese jer su jedini dobar prog za mjuzu
i sad opet nije spika o tome dal su itunesi dobri ili ne, vec je meni ko krajnjem korisniku je vazno da imam za izabrati medu barem 2-3 ok programa i za jednog se odluciti

osobno su mi se itunesi zamjerili i to je moja osobna stvar

eto tak, mozda ima programa i ja ih jos nisam nasel
naisel sam na songbirda i budem se vec snasel
ae
05.04.2008 | 01:20
Slažem se u potpunosti sa nixonom...
Taman da su iTunes toliko dobri da mi p..e ispod stola dok slušam mjuzu, nije nikako dobro da su jedina opcija koja postoji za OSX.

Mislim da je stvar u tome da su "najbolja opcija" za prodaju muzike ili ti digital retailer - jer bilježe najbolji postotak na tržištu. A para diktira politiku razvoja proizvoda, pa tako i softwarea i dok su iTunes zlatna koka Appleu kakva jesu - najbolje je ništa ne mijenjati.

Ili kako moj kompa iz Slavonije veli: " Ništa ne diraj i nahrani svinje"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, skunic, tino1, Anonimci (615)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO