EMU 0404 usb
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EMU 0404 usb

25.02.2008 | 21:58
trenutno imam doma na probi emu0404usb... neznam dali neko ima neka iskustva s tom karticom...pretežno mi treba za live svirku preko midi-a i neku malu obradu u logic-u...kao drugu klavijaturu koristim m-audio axiom 49 koji isto spajam na usb... letencija mi je u pojedinim programima ostala ista kao i bez kartice...mislio sam da ce biti manja...zvuk i sve ostalo mi se svidja, sa driverima je sve u redu i potpuno je kompatibilna sa mac-om...ali jos uvijek nisam siguran dali da ju uzmem, neznam, da malo jos vise ispraznim novcanik i kupim neku bolju firewire karticu ili ce mi ovo biti dosta(dali mi uopce treba-kad letenicija ostaje ista)!?neznam dali sam sve dobro napravio i podesio kad mi je letenija u pojedinim programima izmedju 20 i 30 ms, a da radi solidno! molim pomoc i savjet...

hvala!
25.02.2008 | 22:55
ha cuj ak zadovoljava tvoje potrebe onda si je kupi inace firewire 400 ti je sporiji od usb2.0 a latencija ti ovisi i o buffer sizeu logica i o upaljenim pluginovima.
25.02.2008 | 23:29
ok...hvala na odgovoru...ne firewire 400, nego 800... taj port mi je slobodan, posto se uvjek nesto nadje na usb-u...koliko je takvih zvucnih na taj firewire....meni se ova svidja: RME fireface 800...
http://www.rme-audio.de/images/products/..._fireface_800_6b.jpg
04.03.2008 | 23:19
Kay je napisao:
ha cuj ak zadovoljava tvoje potrebe onda si je kupi inace firewire 400 ti je sporiji od usb2.0 a latencija ti ovisi i o buffer sizeu logica i o upaljenim pluginovima.

Firwire 400 je na papiru sporiji od USB2.0 al ako se ne varam u praksi je brzi zbog boljeg protokola. Proguglaj \"firewire vs usb\".
05.03.2008 | 02:54
inace, ne znam koji kompjuter imas. npr na macbook prou, ako su zauzeta oba FW porta, onda oba rade na 400 koliko ja znam. RME fireface je odlican interfejs, mislim da ces bit i vise nego zadovoljan, tj ako si ga mozes priusitit. btw uvijek je opcija kupit USB hub, pogotovo neki s vlastitim napajanjem. zvucnih kartica na FW imas dosta, naravno sve ovisi o namjeni i budzetu.

peace
05.03.2008 | 10:11
Kay je napisao:
inace, ne znam koji kompjuter imas. npr na macbook prou, ako su zauzeta oba FW porta, onda oba rade na 400 koliko ja znam.

Ti si pun dezinformacija što se tiče Firewirea. Molim te provjeri činjenice prije nego ovako ispališ FUD.

Firewire 400 je na papiru sporiji od USB2 no u praksi jednak ili brži. USB2 ionako ima svojih problema, koji na Firewire uopće ne utječu.

A spika o spuštanju brzine na 400 mi je smiješna.
05.03.2008 | 15:02
pricam o zvucnim karticama na FW kod macbooka pro. radim sa zvukom vec jako dugo i znam sta pricam. radije se ti informiraj.

nekad radi sve u redu, ako nije prevelik promet ne FWu. no cesto dolazi do buffer underrun errora i slicnih stvari. uostalom, dovoljno je da spojis jedan FW800 uredjaj i jedan FW400 (npr neki fw800 audio interface i fw400 hdd) i probas iskoristit njihov puni potencijal, upali system profiler i pitaj ga shta vidi kod FW portova, tj kojom brzinom rade. a mozes i googleta pitat, zna dosta.

mir
05.03.2008 | 22:11
Ako ti rade driveri E-MU je odlican izbor po cijeni i kvaliteti. Mislim da nemas FW opcije za tu cijenu.

asfaras FW:
vec godinama rabim digi 002 i ext.HD serijski spojene na FW 400. Bez frke vucem 32 audio kanala s otvorenim projektom na istom HD-u u PTLE. Pretty damn fast...
06.03.2008 | 12:46
Kay je napisao:
pricam o zvucnim karticama na FW kod macbooka pro. radim sa zvukom vec jako dugo i znam sta pricam. radije se ti informiraj.

To je OK, ali onda preciziraj da misliš na audio komponente. Ti si generalizirao, a to je pak generalno neistina.

nekad radi sve u redu, ako nije prevelik promet ne FWu. no cesto dolazi do buffer underrun errora i slicnih stvari. uostalom, dovoljno je da spojis jedan FW800 uredjaj i jedan FW400 (npr neki fw800 audio interface i fw400 hdd) i probas iskoristit njihov puni potencijal, upali system profiler i pitaj ga shta vidi kod FW portova, tj kojom brzinom rade. a mozes i googleta pitat, zna dosta.

Očito tebe jebu audio driveri. Meni su spojeni FW800 HDD sa RAIDom i običan FW400 HDD i svaki leti na svojoj brzini. Lijepo je to!

mir

Cmok, cmok!
06.03.2008 | 20:39
ma nema tu nikakvih generala, ocito je da pricamo o audio komponentama. za hardove je vrlo moguce da rade oke.

peace&love&unity etc
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, jura22, kdrazen, kvaju, m@xym, Riba, smayoo, tino1, Anonimci (1142)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO