Logic studio ili Ableton sa Saffire interfejsom?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Logic studio ili Ableton sa Saffire interfejsom?

• bebenavole
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 10:53
Postao sam ovo na HC forumu pa sam malo lijen pisat ponovno.
Uglavnom skuzit cete. BTW poz svima!
\"Hey!
I am a Mac user. Mac Book Pro 2.2 Intel Core 2 Duo
I have the Saffire interface and I am planning on getting Logic. Atleast I think I should

I tried the Ableton demo and I thought it was just too much hassle plus the thing looks tiny on my laptop. Altho it is really flexible, I thought its just too complicated tho it might be me.....

So I am wondering:
how is the workflow on the new Logic?
how is the quality of all the instruments and the plugins? Meaning, is the package enough to produce quality music?
what third party plugins and instruments/wich format/ can u use with logic studio?

thanx so much.

a.\"
23.02.2008 | 16:00
logic ti je odlican za snimat i komponirat, kakvu god mjuzu radis. logic rabi AudioUnitse, sto je pandan vstu u cubasu ili rtas na protoolsima. ako radis dosta editinga onda radije idi na pro toolse, ako vise komponiras logic.

ableton demo je bitno razlicit od cijele verzije, iako IMHO to je program za igranje sa gotovim songovima, tj remix i live.

bah, nabavi kopiju na koji dan da probas

ps imas pm
  • bebenavole
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 18:21
ma fora je u tome da radim glazbe za kazaliste masu i naviko sam se po tom pitanju na FL studio iako je on koma za audio, no super mi je fora sa semplovima. S vremenom sam se ful izvjestio, hehehe.

Sad je doslo vrijeme da spojim ta 2 svijeta. Nesto se zezah u Gbandu no to je bez veze, ne trpi taj program bas neku produkciju. U Liveu me j... to sto imas 2 viewa sve je nesto sitno iako je super da guta sve formate VST i AU.
Sve u svemu nije mi bed dat lovu, na tome i zaradim pa zelim ful support od strane proizvodjaca. Predpostavljam da je Logic Studio kao GB ali ni blizu, mislim ideja bi trebala bit tako neka ne?

tnx
  • bebenavole
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 18:22
BTW od kud nabavljas dodatne AU-ove? Ima li free opensource proizvodjaca?
23.02.2008 | 18:58
bebenavole je napisao:
Predpostavljam da je Logic Studio kao GB ali ni blizu, mislim ideja bi trebala bit tako neka ne?

Logic (Notator) je jedan od najstarijih sequencera na planeti a GB je igracka za entuzijaste.
Samo neumitnost agresivnog trzisnog kapitalizma cini Logic Appleovim proizvodom.

Ako radis za kazaliste daj sansu Liveu jer ako stvari ili cueove izvodis uzivo Logic ti bas nece biti od prevelike pomoci...
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 20:02
Ja i dalje navijam za Logic u tvom slučaju..

Protoolse ne budeš jer ti se ne isplati sad mijenjat hardware..

Live je meni fora za ideje.. a ne znam da li bi ti za vrijeme predstave sjedio za kompom i tipkao po njemu.. nekak mi to nije u tvom điru
23.02.2008 | 22:05
Dijete je napisao:
Ja ne znam da li bi ti za vrijeme predstave sjedio za kompom i tipkao po njemu.. nekak mi to nije u tvom điru

hehe... a da prtlja po nekom midi interfejsu ili nabavi HIPNO pluginove pa maše crvenom krpom pred webcamom ili pritišće kockice MONOME-a, to bi izgledalo vise cool?

samo poslozi prioritete i odgovor je tu
  • bebenavole
  • Posjetitelj
24.02.2008 | 12:10
Mmmmm da, Live me nekako zbunjuje
imas te kuchice i onda u njih nes snimis i to se vrti ne znam di ....dezorijentira me totalno. A , kazem sve je mnogo sitno.
Kako funkcionira taj wrapper za VST-e u Logicu?
25.02.2008 | 15:06
ako imas VSTove on ti ih prebaci u AU (vecinom). jos k tome vecina plaginova izlazi u VST/RTAS/AU varijanti, tako da ti ne treba wrapper osim ako bas imas neke vstove koji su podrazni od strane wrappera, a ti ih bas zelis jaaako koristiti a ne postoje kao au.

live je cool, Logic ftw

btw ako ides ne logic prebaci se na tigera, toplo preporucujem... ovo s lepardom je iritantno do bola.
  • Dijete
  • Posjetitelj
25.02.2008 | 16:20
sad googlaj da nadješ šta ti ftw znači
  • User
  • Posjetitelj
25.02.2008 | 17:10
Kay je napisao:
btw ako ides ne logic prebaci se na tigera, toplo preporucujem... ovo s lepardom je iritantno do bola.

U cemu je stos sa Logicom i Leopardom?
25.02.2008 | 22:55
neka cudna pucketanja, automatizacija se hoce/nece snimat... tak. razna veselja YMMV
05.03.2008 | 22:03
User je napisao:

U cemu je stos sa Logicom i Leopardom?

U cemu je stos s Appleom i Logicom
06.03.2008 | 20:40
ROFL
14.03.2008 | 17:07
bebenavole je napisao:
ma fora je u tome da radim glazbe za kazaliste masu i naviko sam se po tom pitanju na FL studio iako je on koma za audio, no super mi je fora sa semplovima. S vremenom sam se ful izvjestio, hehehe.

tnx

pa ako si se izvjestio sa semplovima i navikao si se radit u FL, onda ti je tzv \"workflow\" puno blizi u Liveu nego u Logicu.

To kaj je inerface od Live \"presitan\" je puno manji problem nego sto bi ti bilo ucenje Logica.

Za vrstu posla kojeg obavljas i nacin rada na koji si navikao, NEMA boljeg programa od Livea.
01.04.2008 | 14:50
bebenavole je napisao:
Postao sam ovo na HC forumu pa sam malo lijen pisat ponovno.
Uglavnom skuzit cete. BTW poz svima!
"Hey!
I am a Mac user. Mac Book Pro 2.2 Intel Core 2 Duo
I have the Saffire interface and I am planning on getting Logic. Atleast I think I should

I tried the Ableton demo and I thought it was just too much hassle plus the thing looks tiny on my laptop. Altho it is really flexible, I thought its just too complicated tho it might be me.....

So I am wondering:
how is the workflow on the new Logic?
how is the quality of all the instruments and the plugins? Meaning, is the package enough to produce quality music?
what third party plugins and instruments/wich format/ can u use with logic studio?

thanx so much.

a."

E daj molim te kopiraj ono sto su ti odgovorili na tom forumu jer i mene zanima!!

Puno hvala!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme