EMU 0202 usb ili M-audio fast track
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

EMU 0202 usb ili M-audio fast track

11.01.2008 | 20:41
Kupio bih jednu od spomenutih usb zvučnih kartica, pa me dakle zanima preporuka, dal je netko koristio ove kartice? u dilemi sam
Htio bi dobit bolji sound iz mojeg iMaca na hi-fi i povremeno \"možda\" snimit gitaru u garagebandu! možda preporuka za nešt treće? e da, to su kartice do 1000kn tak da nebi išao iznad te cijene! thx

www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProi...=11&Source=1

www.sonarscope.hr/ducan/index.php?main_p...;amp;products_id=168
12.01.2008 | 00:48
Preporucio bih da proguglas da li ljudi imaju problema s driverima i sl (stavis u google nes tipa \"fast track leopard problems\"). Primjerice ja ima m-audio firewire solo i nervira me sto kad macbook ode u sleep i probudi se, kartica prestane radit dok ne restartam sve. Nakon malo istrazivanja, otkrih da skoro sve kartice imaju neki manji problem, pa eto, preporucam googlanje.
12.01.2008 | 00:49
Preporucio bih da proguglas da li ljudi imaju problema s driverima i sl (stavis u google nes tipa \"fast track leopard problems\"). Primjerice ja ima m-audio firewire solo i nervira me sto kad macbook ode u sleep i probudi se, kartica prestane radit dok ne restartam sve. Nakon malo istrazivanja, otkrih da skoro sve kartice imaju neki manji problem, pa eto, preporucam googlanje.
12.01.2008 | 12:02
Ma toga se bojim... thx
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.01.2008 | 13:09
M-audio nije izbacio drivere za Leoparda.. doduše, ja sma uspio ručno instalirati drajvere od BlackBoxa i Firewire Audiophilea.. Da kucnem o drvo, sve dela..

al jedva čekam službene..
12.01.2008 | 17:08
meni rade 10.4 driveri za m-audio firewire solo na leopardu. Doduse prepao sam se skroz prilikom instalacije; krene instalacija drajvera instalirat neki firmware upgrade na karticu i smrzne se sve prilikom flashanja da sam morao gasit komp - vec mislio gotovo, ode firewire solo - al radilo je sve prilikom slijedeceg reboot-a.
17.01.2008 | 15:56
moj ti je savjet da uzmes karticu od proizvodjaca koji \"u startu\" ima OSX support...u ovom slucaju je to M-Audio..... negdje sam procitao da je EMU tek odnedavno ubacio podrsku za Maca, ali se ne bih bas usudio eksperimentirati......ja sam prije 10 godina kupio Yamahine audio kartice cim je Yamaha najavila da podrzava Maca i to je bilo jedno lose iskustvo
17.01.2008 | 15:56
moj ti je savjet da uzmes karticu od proizvodjaca koji \"u startu\" ima OSX support...u ovom slucaju je to M-Audio..... negdje sam procitao da je EMU tek odnedavno ubacio podrsku za Maca, ali se ne bih bas usudio eksperimentirati......ja sam prije 10 godina kupio Yamahine audio kartice cim je Yamaha najavila da podrzava Maca i to je bilo jedno lose iskustvo
17.01.2008 | 19:41
cuo sam razno razne price, al na EMU sajtu se nigjde ne spominje Mac ili OS X a pogotovo ne Leopard. go figure...
18.01.2008 | 17:23
hvala svima na pomoći!
tak sam i mislil, jer na stranicama od m-audia spominju kompaktibilnost sa os x-om i garage bandom. Bilo mi je sumljivo da se na stranicama od emu-a nigdje se ne spominje os-x! ...ali frend ima emu i veli da je prezadovoljan sa zvukom (za te pare)
a on vozi pc...
28.01.2008 | 02:41
vedrih je napisao:
Bilo mi je sumljivo da se na stranicama od emu-a nigdje se ne spominje os-x! ...ali frend ima emu i veli da je prezadovoljan sa zvukom (za te pare)
a on vozi pc...

Može bit da postoje dvije emu-ove stranice.
Onu koju ja otvaram (emu.com) ima na dnu prikaza kartice 0202 uredno logo za osx i još znak da je universal, dakle i za intel macove. Isto tako kada pogledaš na specifikacije i zahtjeve (specifications&requirements), lijepo ti piše:

Apple® Macintosh® 800 MHz G4-compatible or Intel-based processor
Apple Macintosh OS X (10.4.3 or greater)
1 available (Hi-speed) USB 2.0 port
512MB System RAM
500MB of free hard disk space for full installation
CD-ROM/CD-RW or DVD-ROM drive required for software installation
XVGA Video (1024 X 768)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme