Logic Express vs. Reason
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Logic Express vs. Reason

• User
  • Posjetitelj
07.01.2007 | 23:36
Evo kako se hobisticki zelim bavit produkcijom glazbe, zanima me alat koji bi mi bio najoptimalniji. Reason sam probao ali nekako ne mogu dobit bas zvuk koji hocu. Dobro je zamisljen soft i sve ali zvuk je uvijek nekako \"tup\" a mogucnosti za mastering i nisu nesto.

Kako nisam bas bogat (studentski zivot hehe) zanimalo me bi li bio zadovoljniji s Logic Expressom nego s Reasonom? Jedan od ta dva planiram kupit kad skupim dovoljan iznos, ali zanima me koji mi za svoju cijenu nudi vise. Mislim da su tu negdje sto se cijene tice, ako se ne varam.

Takodjer zanima me koji je paket kompletniji. Reason u biti ima gotovo sve sto mi treba al mu je zvuk malo \"specifican\", a znam da u Logicu sve uglavnom ide preko VST-a pa me interesira koji sve VST-evi dolaze s njime i jesu li oni dovoljni (odnosno dovoljno kvalitetni) za ikakav malo bolji rad te da li bez third-party VST-a u pocetku mogu isproducirat kompletnu stvar? Takodjer me zanima i kakva dokumentacija dolazi uz Logic Express jer ako je kvalitetna onda mi nije bitno koji je tezi softver za naucit od ta dva

Cini mi se da je Logic Express bolji izbor al ga jos nikad nisam probao, a trial verzija za skinut s neta je samo za PowerPC Macove.

Kakva su vasa iskustva?
08.01.2007 | 01:12
Uvijek sam Reason gurao u drugi plan, sve mi je bilo draze od toga
ne znam zasto, no jednostavno je tako. Mislim da u Logicu imas vecu slobodu, slozi si sam setup sa VSTovima kako zelis. meni je to dosta bitno. da si poredam VSTove kako ja hocu. ako vec radim s njima. Ableton Live je takodjer iskoristiv alat, nije pre skup ako hoces, kao student mozes vrlo dobro proci (www.sonarscope.hr).
podrzava VSTove, najnormalnije radi i na intel macovima.

Moja kombinacija je Live+Peak+Logic Express.
08.01.2007 | 06:50
Malo ste pobrkali stvari.
Logic je klasican Audio Production Software.
Reason je Soft Synth.
Live je s druge strane nesto potpuno novo.
User ti si u Splitu?
Ako jesi,mos slobodno navratit kod mene,isprobat kako sta radi i spr''t sta ti se svidi.
Ja imam sve sta je izaslo za Intel.
  • User
  • Posjetitelj
08.01.2007 | 07:46
duzun je napisao:
Malo ste pobrkali stvari.
Logic je klasican Audio Production Software.
Reason je Soft Synth.

Reason je production softver a ReBirth je soft synth ako se ne varam

duzun je napisao:
Live je s druge strane nesto potpuno novo.

Da, Live je za pustanje loopova i svirku uzivo uz mogucnost dodavanja hardverskih i softverskih instrumenata (ovo nije najtocniji opis bas, ali Live je soft sa sirokim spektrom mogucnosti a ovo mu je negdje glavna svrha )

duzun je napisao:
User ti si u Splitu?
Ako jesi,mos slobodno navratit kod mene,isprobat kako sta radi...

Zanima me samo da vidim malo Logic kako sta, pa cu skoknut do tebe. Dogovor dalje na pm.
08.01.2007 | 18:04
Ma moze.
09.01.2007 | 02:39
Logic NE podrzava vst vec samo AU (ima fxpansion za to rjesenje zove se vst2au).
Reason moze zvucati sasvim nice, novi mclass procesori su prilicno upotrebljivi.
Ipak najtoplije preporucam Live (cica sve vst, au, vsti).
Best value for the bucks!
  • User
  • Posjetitelj
09.01.2007 | 05:27
a koliko je AU zastupljen?

Btw ne bi htio Live ipak bez obzira sta podrzava najvise toga ali mi se cini da njegova osnovna svrha ipak ide malo van produkcije, dok je logicova svrha ipak produkcija i cini mi se da je malo prilagodjeniji tome . Za live nastupe bar zasad ne trebam nikakav soft jer planiram uglavnom pustat ploce.
09.01.2007 | 05:36
User je napisao:

99% plug-inova dolazi kao VST i AU.

Btw ne bi htio Live ipak bez obzira sta podrzava najvise toga ali mi se cini da njegova osnovna svrha ipak ide malo van produkcije, dok je logicova svrha ipak produkcija i cini mi se da je malo prilagodjeniji tome . Za live nastupe bar zasad ne trebam nikakav soft jer planiram uglavnom pustat ploce.

Live je danas puno,puno vise nego sta ljudi zamisljaju.
Logic Express je igracka u usporedbi sa Live 6-icom.
09.01.2007 | 05:51
User je napisao:

slazzem se ja s tobom, no Live je puno sire otisao od onoga sto je bio u pocetku.
recimo, kompletne pjesme produciram u njemu, od samog biljezenja ideje do kompletnog aranzmana. Peak i Logic koristim u zadnjoj fazi kada izrenderiram trake ili grupe, premda sam se usudio koji put i direktno downmixat pjesmu iz Livea.

VST, Au, sve to dobro ableton odrradi. iako se moja produkcija bazira na hardveru.
recimo, iz Livea je zgodno potjerat neki shaker ili def, njega je nemoguce \"odsvirat\" na synthu ili sampleru, jedino gotovi loop. a tu je ableton opet dobar jer je sve \"in tempo\"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 34 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO