Logic Express vs. Reason
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Logic Express vs. Reason

• User
  • Posjetitelj
07.01.2007 | 23:36
Evo kako se hobisticki zelim bavit produkcijom glazbe, zanima me alat koji bi mi bio najoptimalniji. Reason sam probao ali nekako ne mogu dobit bas zvuk koji hocu. Dobro je zamisljen soft i sve ali zvuk je uvijek nekako \"tup\" a mogucnosti za mastering i nisu nesto.

Kako nisam bas bogat (studentski zivot hehe) zanimalo me bi li bio zadovoljniji s Logic Expressom nego s Reasonom? Jedan od ta dva planiram kupit kad skupim dovoljan iznos, ali zanima me koji mi za svoju cijenu nudi vise. Mislim da su tu negdje sto se cijene tice, ako se ne varam.

Takodjer zanima me koji je paket kompletniji. Reason u biti ima gotovo sve sto mi treba al mu je zvuk malo \"specifican\", a znam da u Logicu sve uglavnom ide preko VST-a pa me interesira koji sve VST-evi dolaze s njime i jesu li oni dovoljni (odnosno dovoljno kvalitetni) za ikakav malo bolji rad te da li bez third-party VST-a u pocetku mogu isproducirat kompletnu stvar? Takodjer me zanima i kakva dokumentacija dolazi uz Logic Express jer ako je kvalitetna onda mi nije bitno koji je tezi softver za naucit od ta dva

Cini mi se da je Logic Express bolji izbor al ga jos nikad nisam probao, a trial verzija za skinut s neta je samo za PowerPC Macove.

Kakva su vasa iskustva?
08.01.2007 | 01:12
Uvijek sam Reason gurao u drugi plan, sve mi je bilo draze od toga
ne znam zasto, no jednostavno je tako. Mislim da u Logicu imas vecu slobodu, slozi si sam setup sa VSTovima kako zelis. meni je to dosta bitno. da si poredam VSTove kako ja hocu. ako vec radim s njima. Ableton Live je takodjer iskoristiv alat, nije pre skup ako hoces, kao student mozes vrlo dobro proci (www.sonarscope.hr).
podrzava VSTove, najnormalnije radi i na intel macovima.

Moja kombinacija je Live+Peak+Logic Express.
08.01.2007 | 06:50
Malo ste pobrkali stvari.
Logic je klasican Audio Production Software.
Reason je Soft Synth.
Live je s druge strane nesto potpuno novo.
User ti si u Splitu?
Ako jesi,mos slobodno navratit kod mene,isprobat kako sta radi i spr''t sta ti se svidi.
Ja imam sve sta je izaslo za Intel.
  • User
  • Posjetitelj
08.01.2007 | 07:46
duzun je napisao:
Malo ste pobrkali stvari.
Logic je klasican Audio Production Software.
Reason je Soft Synth.

Reason je production softver a ReBirth je soft synth ako se ne varam

duzun je napisao:
Live je s druge strane nesto potpuno novo.

Da, Live je za pustanje loopova i svirku uzivo uz mogucnost dodavanja hardverskih i softverskih instrumenata (ovo nije najtocniji opis bas, ali Live je soft sa sirokim spektrom mogucnosti a ovo mu je negdje glavna svrha )

duzun je napisao:
User ti si u Splitu?
Ako jesi,mos slobodno navratit kod mene,isprobat kako sta radi...

Zanima me samo da vidim malo Logic kako sta, pa cu skoknut do tebe. Dogovor dalje na pm.
08.01.2007 | 18:04
Ma moze.
09.01.2007 | 02:39
Logic NE podrzava vst vec samo AU (ima fxpansion za to rjesenje zove se vst2au).
Reason moze zvucati sasvim nice, novi mclass procesori su prilicno upotrebljivi.
Ipak najtoplije preporucam Live (cica sve vst, au, vsti).
Best value for the bucks!
  • User
  • Posjetitelj
09.01.2007 | 05:27
a koliko je AU zastupljen?

Btw ne bi htio Live ipak bez obzira sta podrzava najvise toga ali mi se cini da njegova osnovna svrha ipak ide malo van produkcije, dok je logicova svrha ipak produkcija i cini mi se da je malo prilagodjeniji tome . Za live nastupe bar zasad ne trebam nikakav soft jer planiram uglavnom pustat ploce.
09.01.2007 | 05:36
User je napisao:

99% plug-inova dolazi kao VST i AU.

Btw ne bi htio Live ipak bez obzira sta podrzava najvise toga ali mi se cini da njegova osnovna svrha ipak ide malo van produkcije, dok je logicova svrha ipak produkcija i cini mi se da je malo prilagodjeniji tome . Za live nastupe bar zasad ne trebam nikakav soft jer planiram uglavnom pustat ploce.

Live je danas puno,puno vise nego sta ljudi zamisljaju.
Logic Express je igracka u usporedbi sa Live 6-icom.
09.01.2007 | 05:51
User je napisao:

slazzem se ja s tobom, no Live je puno sire otisao od onoga sto je bio u pocetku.
recimo, kompletne pjesme produciram u njemu, od samog biljezenja ideje do kompletnog aranzmana. Peak i Logic koristim u zadnjoj fazi kada izrenderiram trake ili grupe, premda sam se usudio koji put i direktno downmixat pjesmu iz Livea.

VST, Au, sve to dobro ableton odrradi. iako se moja produkcija bazira na hardveru.
recimo, iz Livea je zgodno potjerat neki shaker ili def, njega je nemoguce \"odsvirat\" na synthu ili sampleru, jedino gotovi loop. a tu je ableton opet dobar jer je sve \"in tempo\"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, florijan, Riba, zedonija, ZeljkoB, Anonimci (615)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO