ne rade mi zvucnici ni mikrofon
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ne rade mi zvucnici ni mikrofon

28.02.2015 | 20:12
Ne rade mi zvucnici a kad ustekam slusalice cuje se neki isprekidani zvuk kao pucketanje moze li mi neko pomoci.Neznam da li je hardver ili sfotver.
imam macbook retinu.
28.02.2015 | 21:21
System Preferences, pa Sound, pa Output
Što je odabrano kao device for sound output?
28.02.2015 | 21:24
neman nijedan izlazni uredjaj kao oznaceni ali kada stavim slusalice na usb cujem zvuk
Nemam nijedan izlazni ni ulazni uredjaj za izabrati, nista
28.02.2015 | 21:26
OK, a imaš li "Internal speakers" ponuđeno kao mogućnost? Što kad ih odabereš?
28.02.2015 | 21:28
Nemam nikakvu opciju, kad spojim slusalice s usb onda imam opciju usb, a kada mac spojim hdmi kablom na tv onda imam zvuk preko tv
28.02.2015 | 21:49
Restart pa pokreni apple hardware test.

To start AHT on these computers please follow these instructions:

Press the power button to turn on your computer.
Press and hold the D key before the gray startup screen appears.
It takes a minute or so for AHT to start up and inspect your hardware configuration.

Zvuči kao krepana zvučna kartica.
28.02.2015 | 22:09
Napisao mi je mozda postoji problem s audio hardverom referentni kod VFF001.
Tuzno ali svejedno hvala smayoo
28.02.2015 | 23:57
Jbg... Servis... Sorry...
11.12.2016 | 17:16
Isti problem.. Kakve su opcije u slucaju neispravne zvucne kartice, cijena popravka? [macbook pro retina 13 late 2013]
11.12.2016 | 17:23
Računala nemaju izdvojenu zvučnu karticu već desetljećima, to je sada redovno dio matične ploče. Nadam se da je uređaj pod jamstvom inače je to skup servis (nova matična je vjerojatno oko 5.000 kn). S druge strane, treba za svaki slučaj provjeriti da nije neka trivijalnost poput priključka za slušalice koji je zaglavljen, pa od tuda greška. No, s obzirom da AHT vidi grešku, vjerojatno je ipak nešto ozbiljnije. Nikada do sada nisam sreo Mac kojem se pokvario zvuk, nikada.
11.12.2016 | 21:43
Nazalost nije pod garancijom vise.. Zna li netko koliko bi taj sport kostao i ima li netko preporuku za prvu ruku; neku usb zvucnu, malih dimenzija?
11.12.2016 | 21:48
Kupi neku USB karticu. Nisi napisao koji je komp.
11.12.2016 | 22:27
zabac kaže:

Jesam, 2-3 posta iznad; macbook pro retina 13, late 2013).

Na sto paziti kod tih usb zvucnih ili je visemanje svejedno koju uzmem?
11.12.2016 | 22:44
Jasno ti je, valjda, da s USB zvučnom ne možeš koristiti ugrađene zvučnike.
Osim toga, ako nisi profesionalac u tom području, vjerojatno će ti svaka valjati.
11.12.2016 | 22:58
rak21 kaže:
zabac kaže:

Jesam, 2-3 posta iznad; macbook pro retina 13, late 2013).

Na sto paziti kod tih usb zvucnih ili je visemanje svejedno koju uzmem?

Najbolje ti je uzeti onda nekakve zvučnike za komp, koji u sebi imaju dac. Ovak moraš kupiti zvučnu, pa onda i posebno zvučnike za njih. Imam Bowers & Wilkins MM-1 zvučnike koje samo upiknem u usb na miniju i sve radi savršeno. Probaj naći neko jeftinije rješenje, ali da funkcionira na isti način.
12.12.2016 | 16:04
Ako su USB zvucnici, ja bi gledao one s izlazom za slusalice. Ako mislis u pokretu slusati muziku, onda USB zvucna kartica. Ako je samo doma niti AirPort Express nije los odabir za spojiti zvucnike. Stvar je nacina koristenja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 27 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO