Slušalice za iMac FaceTime
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Slušalice za iMac FaceTime

08.11.2014 | 17:33
Pozdrav,
Molim vas za savjet po pitanju odabira slušalica koje bih koristio isključivo za FaceTime preko iMac-a 27" middle 2011, OSX Yosemite. Trenutno imam USB slušalice od Microsofta, model: LifeChat LX-3000 koje su mi služile samo za slušanje muzike, online radio i sl. i zadovoljan sam kako rade.
Međutim, od kada sam skinuo OSX Yosemite, i iOS 8 na iP5, zgodna je stvar da se na telefonske pozive javljam preko iMac-a, na FaceTime-a, i sve radi, dobar je zvuk, ali mikrofon je toliko loš da je neupotrebljiv, Druga strana mi tvrdi da me čuje kao iz "bunara"
Pokušao sam u postavkama naštimati, vidi se da iMac prepoznaje jačinu zvuka, i da nekako radi, ali opet neupotrebljivo.
Da stvar bude bolja, FaceTime razgovore sam probao i sa najobičnijim slušalicama od iP4 i druga strana me čuje fenomenalno. Dakle, problem je u slušalicama. Odnio sam ih na servis, ali kažu da kod njih rade sve oke.
Probao sam slati zvučne poruke preko iMessage-a i tada je zvuk sasvim oke.
Čitao sam po forumu teme u kojima se spominju slušalice, i jednom prilikom je dPasarić spomenuo www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/imac-27q-moe-li-tanje.html da Mac podržava mikrofone sa pretpojačalom, ( ali u servisu-trgovini su me samo blijedo gledali kada sam ih pitao ako imaju slušalice sa takvim mikrofonom u ponudi )
Unaprijed zahvaljujem na prijedlozima za nove slušalice
08.11.2014 | 18:51
Koliko vidim taj model se spaja preko USBa, dakle price sa pretpojacalom su nebitne.
Nisi napisao ključnu informaciju: kakav je zvuk ako ga snimiš preko mikrofona ili ako koristiš recimo Skype?
08.11.2014 | 20:12
Meni osobno sve radi super. I Skype i FT audio relay dalje prema telefonu radi super.

Što se tiče nekih slušalica ja bi ti osobno preporučio nešto iz Plantronics asortimana.
08.11.2014 | 20:28
Ja imam Plantronics, rade u redu ali mi ne stoje na glavi nikako. Doduše moja je glava zahtjevnog oblika ali su mogli napraviti da malo bolje naliježe nama sa posebnim glavama.
08.11.2014 | 20:52
ja imam Plantronics Gamecom 777 model. Strava su.
10.11.2014 | 09:39
Riba kaže:
Koliko vidim taj model se spaja preko USBa, dakle price sa pretpojacalom su nebitne.
Nisi napisao ključnu informaciju: kakav je zvuk ako ga snimiš preko mikrofona ili ako koristiš recimo Skype?

Vidi stvarno, na Skypu slušalice rade odlično
i mikrofon i slušalice.
Po tome mogu zaključiti da su slušalice ispravne, ali da je nešto softverski nekompatibilno sa FaceTime-om.
Pokušao sam na više mjesta u postavkama ( FaceTime, iMessage, VoiceOver Utillity ) pod defoltni in/out audio, postaviti ove sliušalice, pa javim rezultat.
Hvala na preporukama, Plantronics je marka i pol, i ako ove ne profunkcioniraju uzimam nešto od toga.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 20 minuta
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO