Apple Watch Series 4 kupnja u USA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Watch Series 4 kupnja u USA

28.10.2018 | 16:55
Pozdrav svima!
Budući imam priliku nabaviti AWS4 iz USA (prijatelj odlazi krajem studenog) zanima me postoji li ikakva razlika između proizvoda namijenjenih za USA i EU?

Namjeravam kupiti Apple Watch Serries 4 WiFi/GPS only verziju, ne zanima me Cellular verzija (za koju neki vele da neće raditi kod nas u HR ni kada jednog dana neki od prisutnih nam telekom operatera počne nuditi podršku za cellular satove bez GSM kartice)...

Pretpostavljam da je punjač USA verzija (neupotrebljiv u HR bez adaptera a i s njim je upitno... 110/220V). Ali punjača Bogu hvala imam dovoljno, a nastavak za bežično punjenje za sam sat je pretpostavljam isti svugdje. Ili?

Potoje li neka ("nepoštena", lihvarska itd.) ograničenja za USA verziju kada radi u EU?

Razlika u cijeni je znatna a proizvoda nema u HR (razgrabljen) ni u većini zemalja EU (npr u Mediamarktu u AU i D je pretpostavljeno vrijeme čekanja 12 tjedana).

Hvala svima i unaprijed se ispričavam ukoliko sam iznio poneku netočnu tvrdnju...
28.10.2018 | 20:11
USA verzija punjača radi, samo ti treba adapter za našu utičnicu. Nema ništa upitno. Bežično punjenje ne bi smjelo biti različito.
28.10.2018 | 23:27
Sa satom je uvijek dolazio usb punjač, ništa što se gura u struju. Barem je tako bilo do sada, ne vjerujem da su to promijenili.

Nekako je to i normalno mislim, sat bez iphona nema smisla pa očito imaš njegov punjač/adapter. Pored toga, ja svoj sat punim na kompu. Preko adaptera i punjača u njega utaknutog sam punio sat možda desetak puta, samo na putu i tako.
29.10.2018 | 20:21
Pretpostavljam da mali bežični punjač koji dolazi uz watch s druge strane ima običan USB "utikač" za spojiti ga na USB punjač, kompjuter i sl.
Dakako da znam da watch ne radi bez iphonea, imam iPhone X.
Ipak, iPhone punim navečer kod odlaska na spavanje pa pretpostavljam da bi u to doba i skidao watch i stavio ga na punjenje.
Budući da ovaj američki USB punjač ne mogu utaknuti u EU 220V (imam ja i adapter za EU utičnice ali je velik gotovo kao dva nekadašnja "lopova") onda navečer ne mogu puniti i jedan i drugi uređaj.
Ipak, pretpostavljam da je bilo koji USB punjač od 1A dovoljan (vjerojatno i manje snažan) pa ću staviti još neki "tanki" kao i origigy iPhoneov...

No neovisno o tome, meni je bitno da Apple Watch Series 4 iz USA nema nikakvih hardverskih i softverskih razlika u osnosu na onaj koji bi eventualno kupio u iStyle, iStore, Mediamarktu i sl. A nadam se da je to zaključak vaših odgovora...
09.12.2018 | 17:15
Evo, samo da se "pohvalim", stigao je moj Apple Watch Series 4!
Aluminijski, Space gray, 44 mm.
Cijena u odnosu na onu u HR izvrsna...pogotovo što ga u HR još nema, u Mediamarktu se čeka "12 woche" itd.
Uglavnom, nakon jučerašnjeg upgradea WatchOS-a na 5.1.2 moj EKG radi bez ikakvih problema (pokušat ću u prilogu dati i screen shot...(malo iskrivljeno jer moraš držati prst na "elektrodi" i stisnuti krunu i gumb za screenshot).
Ja sam više nego zadovoljan za sada.
U iStoreu su mu rekli da GPS only verzija ima urednu garanciju i servis u HR.
Ako nekog zanima više napisat ću...

Pozdrav!
Prilozi:
09.12.2018 | 18:46
Nije te sat baš nešto posebno uzbudio, sudeći po broju otkucaja srca...očekivao sam preko 100
09.12.2018 | 20:38
Bilo danas 102/min!
Ali za vrijeme poslijepodnevnog druzenja s kumovima uz rucak, vino i kolace...
Eto, ja podnosim AW ritmoloski stabilno. Ali rucak me razoruža!
09.12.2018 | 21:30
Moze jedno pitanje, a da ne ispadnem glup

Za sta vi konkretno koristite pametne satove? Mislim sta vam je motiv za kupnju.

Ja nikako da mu dam sansu, neda mi se puniti jos jedan uredjaj, jer sve nesto kontam koja korist od toga.

Jel vam health motivator?

Doduse ja ne nosim ni obicni sat, pa nemam tu naviku.
10.12.2018 | 13:56
svemir kaže:
Ipak, iPhone punim navečer kod odlaska na spavanje pa pretpostavljam da bi u to doba i skidao watch i stavio ga na punjenje.

Moj, sad već ne znam ni sam koliko godina stari Watch Generation zero i dalje radi kao vurica, sporo na mahove, ali dela.

Skinem ga kad dođem s posla doma, i stavim ga na ruku opet prije spavanja.
Opet ide na punjač ujutro kad me probudi, dok se istuširam, tih 10-15 min ga napuni do kraja uglavnom.

Budilica je izvrsna, a plus mu je i praćenje mog spavanja....
10.12.2018 | 13:59
drlovric kaže:
Za sta vi konkretno koristite pametne satove?

Meni redom:

1. Budilica (osamostalio sam se napokon s njim, budi me bez pardona gdje sve drugo zakaže)
2. Health
3. Notifikacije, mnogo manje se hvatam mobitela, veliki plus.
4. Podsjetnici/Alarmi

Da je samo zbog budilice, vrijedi svaku lipu. Razmišljam sad o v4, no možda pričekam v5 s obzirom koliko ovaj još dobro radi, a već sam se istrošio za ovu godinu
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.12.2018 | 08:31
1. Notifikacije (sms, viber)
2. Timeri i podsjetnici
3. Budilica
4. Oseka/Plima
5. odgovaranje na poruke putem diktata
6. ponekad javljanje na poziv ako znam da ce bit kratko i ako nema ljudi oko mene

Kombinacija sata i bluetooth slusalice mi je jako jako jako smanjila vadjenje telefona iz dzepa/torbe....
11.12.2018 | 10:52
Ma ja sam gledao recenzije, al uglavnom se to svodi na puko nabrajanje features, ali nisam ubo nesto za real life primjene.

Pa, onako me zanimalo kakve su koristi za nas "normalne smrtnike".

Hvala decki
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 37 minuta
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!
  • Zdravac: Jel ste skužili novost u iOS 18 kod poziva (dial pad)?!!
  • drlovric: Ja ne ocekujem bas puno od Apple AI a radim na engleskom. Širi je i danas dan prilicno poglupa :)
  • Yonkis: aha, ovo; [link]
  • mbp2009: 15.1 beta je otvorila AI u EU
  • mbp2009: MacOS
  • Yonkis: mbp2000 to imaš US App Store ID? I misliš na iOS 18.1 beta?
  • mbp2009: Testira itko 15.1? Ja testiram, ali ovaj AI Siri ne razumije baš previše, niti mi je dostupan u drugim aplikacijama kao npr Mail
  • Yonkis: Matija klc ako ga nosiš u iStyle onda ovo [link] a u tekstu im nedostaje ovaj link [link]
  • songoku: Ako oces zadrzati garanciju, u ovlastenom servisu ce ti zamijeniti cijeli sat (dobit ces najvjerojatnije refurbished) za mislim €350, tj. ovisi o modelu, to je za series 9, nisi rekao koji sat imas
  • songoku: @Matija nema originala, Apple ne mijenja nista na satu, samo ti zamijene cijeli uredja. Samo ekran se moze zamijeniti, ali ne u ovlastenom servisu, i time uvijek gubis garanciju
  • Matija klc: Decki, trebam popraviti staklo na watchu. Razbilo se. Gdje predlazete? Ima li samo istyle original i da ne gubim garanciju? Hvala
  • Yonkis: Reset ili reboot/restart?
  • big_mac: Napravio reset rutera ali nije pomoglo.
  • miomika: restartaj router. isto kao i Bonjour, nakon nekog vremena router se objesi i ne radi
  • big_mac: Nije nađen niti jedan airprint uređaj
  • big_mac: Pokušao sam sve navedeno ali uvijek isto
  • Kloba: Posljednji - baš za povezivanje inečega sa hp printerima: [link]
  • Kloba: Javi ako išta pomaže
  • Kloba: Ovo je troubleshoot sa stranica Applea: [link]
  • Kloba: Ovo? [link]
  • big_mac: Pokušao sam već tim putem ali ništa nisam našao sto je pomoglo.
  • Kloba: Ukucaj na Google ili YouTube, neko sigurno ima iste probleme i objavio je post kako to riješiti
  • big_mac: Jel zna netko kako rijesiti problem sa airprint na ios 18 a i prijašnjoj verziji ne mogu naći hp pisac
  • Kloba: Isprika, ipak je na kraju dobio 30 dana...
  • Kloba: Trifunović je navodno htio do Rijeke. Od tamo mu je žena s kojom se u međuvremenu oženio. I sad, poučen iskustvom (dobio je šest mjeseci uvjetno, ne 30 dana ja mislim), neće više vrijeđati preko X-a nego je hladno poručio: "uskoro postajem hrvatski državljan". I on i buraz oženili Hrvatice.
  • Yonkis: Ajme ovaj Photos u iOS 18 treba zasebni manual/priručnik.
  • JOHN: Smayoo što se mene tiče oderao bi i domaće
  • Zmay: Poz! Moguće napraviti da se oglasi sami brišu nakon nekog vremena npr.? Puno stvari je već prodano, a autori oglasa ih ne brišu...hvala
  • smayoo: Lik je dobio 30 dana zatvora uvjetno. I morao je platiti troškove. Što bi više? Kad pogledaš po internetu ima hrvatskih državljana koji pljuju po policiji svaki dan pa ih nitko nikad nije niti pokušao privesti, niti identificirati., a kamoli prekršajno goniti.
  • JOHN: Lik je dobio novčanu kaznu od 150 eura, a samo na transport je potrošeno više od toga. A gdje su plače policije ooja ga je privodila, tužitelja, odvjetnika, suca, režijskih troškova itd. Trebali su ga samo na ime tih troškova oderat 4000-5000 eura. Pa nek blebeće
  • JOHN: I mišljenja sam da mu je kazna preblaga. Ja bi za svako ponavljanje x10 od prethodne pa nek dogura do doživotnog ili neka ga opelješe do daske.
  • JOHN: Čovjek želi biti valjda novi Pernar ili šta ja znam recimo ADRI. Radi pizdarije a paralelno otvara kanal. Ili ga je jednostavno pojeo sustav, droga ili nešto treće :)
  • JOHN: a kamoli u tuđoj
  • JOHN: Nekih posljedica mora biti. Meni recimo ne pada na pamet u vlastitoj zemlji javno ponižavat
  • Kloba: Mada, nije mi baš ok da svako ko se pokenja na netu hapsimo. Pogotovo ako je Srbin. Baš ono. Jadno. Šta je to - pismeni delikt?
  • Kloba: Ali današnji post/vapaj - "Jel može razmena za Severinu?"
  • Kloba: I da, još jedna novost. Opet priveli Trifunovića. Sa Bajakova, gdje je došao i samo se približio našem cariniku da pita jel sada sve OK jer je godina dana prošla od zabrane ulaska u HR na godinu. I ovaj brže bolje, marica pa 800 km do Splita. Razlog, vrijeđanje na X-u od lani. Ustaše ovo ono
  • Kloba: Postoji razlog, čak je i logičan...
  • Kloba: Nego, tko zna zašto današnji mlađi nogometaši deru štucne?
  • Kloba: Tako da, to što je Jakirović očito isto htio poručiti "mlađem kolegi", mislim si da mu je ovaj samo kimuo i pomislio si "i trenersku diplomu ima svatko..." :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%