za sve vlasnike risivera sa sistemom Enigma 1 i 2.....znaci Dreambox...Azbox..VU+....Stari Dbox2....evo fore ,kako da gledate,menjate..kanale na XBMC na AppleTv....probao sam na starom Philips Dbox2(Enigma1)i radi savrseno...i posebno je zgodno,ako vam je risiver u jednoj sobi,a Atv u drugoj..ili bar komp sa XBMC.....naravno...mozete da menajte kanale,ali ako je slucajno i na Tv,isti risiver..i tamo se menja kanal....jako korisno za spavacu sobu,makar koristili i laptop:)
kad podestite sve....pozeljno je pokrenuti ponovo i AppleTv..i Risiver..... imho.nu/iMHo/dreambox/
----------------------------------------------------------------
For the Dreambox od Dbox2 owners it is very easy TV to stream to XBMC on the Apple TV2. If Dreambox/Dbox2 is running, only the tuned channel will be streamd to the Apple TV.
It is best to put the Dreambox / Dbox2 in stand-by mode, only then it is possible to zap channels on your XBMC.
In XMBC menu, click on “Videos” and click “Add Source”. New Source: choose “tuxbox”.
Type in:
tuxbox :/ / [username]: [password] @ [IP address Dreambox]: [Web port] / web
jos jedan zanimljiv i lepsi nacin da gledate Sat kanale ,sa vaseg sat Risivera na XBMC(potrebna zadnja verzija 12)...da ne bi kucao ponovo,evo mog posta sa drugog foruma.....
evo postavicu slike,kako sam podesio,i sve mi radi....nadam se da si u podesavnju Enigme2 odobrio streaming......
prvo sam odobrio Live Tv(XBMC),a zatim slede podesavanja u VU+ Client....nista vise od toga...
ako ti ovo ne uspe,uvek imas onu laksu,malo jednostvniju varijantu,ali koja radi...
'odabrati za novu Mreznu lokaciju...'Tux Box Client'..uneti Ip od boxa..user i pass.....i nazvati ga po Imenu Boxa.....i uzivajte u fasim favorit kanalima ,na XBMC....kad risiver radi..moze da se gleda isti kanal..kad je u sleep modu,mozete da menjate kanale......
Nisam nista na enigmi podesio. Neznam ni gdje treba. A ove prozore sto si ti postao ja nemam na svom xmbc. Jesi li ovo na macu radio ili na apple tv-u?
ima varijanta da se ubaci rucno XBMC 12 na AppleTv...ali ja nisam hteo nista da diram,jer je jos beta...a na Mac-u radi lepo....trenutno je Beta 3....
@ da li si probao ovo sa TuxBox Client varijantom...radi super na ATV2....
dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti!
zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva
m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.