za sve vlasnike risivera sa sistemom Enigma 1 i 2.....znaci Dreambox...Azbox..VU+....Stari Dbox2....evo fore ,kako da gledate,menjate..kanale na XBMC na AppleTv....probao sam na starom Philips Dbox2(Enigma1)i radi savrseno...i posebno je zgodno,ako vam je risiver u jednoj sobi,a Atv u drugoj..ili bar komp sa XBMC.....naravno...mozete da menajte kanale,ali ako je slucajno i na Tv,isti risiver..i tamo se menja kanal....jako korisno za spavacu sobu,makar koristili i laptop:)
kad podestite sve....pozeljno je pokrenuti ponovo i AppleTv..i Risiver..... imho.nu/iMHo/dreambox/
----------------------------------------------------------------
For the Dreambox od Dbox2 owners it is very easy TV to stream to XBMC on the Apple TV2. If Dreambox/Dbox2 is running, only the tuned channel will be streamd to the Apple TV.
It is best to put the Dreambox / Dbox2 in stand-by mode, only then it is possible to zap channels on your XBMC.
In XMBC menu, click on “Videos” and click “Add Source”. New Source: choose “tuxbox”.
Type in:
tuxbox :/ / [username]: [password] @ [IP address Dreambox]: [Web port] / web
jos jedan zanimljiv i lepsi nacin da gledate Sat kanale ,sa vaseg sat Risivera na XBMC(potrebna zadnja verzija 12)...da ne bi kucao ponovo,evo mog posta sa drugog foruma.....
evo postavicu slike,kako sam podesio,i sve mi radi....nadam se da si u podesavnju Enigme2 odobrio streaming......
prvo sam odobrio Live Tv(XBMC),a zatim slede podesavanja u VU+ Client....nista vise od toga...
ako ti ovo ne uspe,uvek imas onu laksu,malo jednostvniju varijantu,ali koja radi...
'odabrati za novu Mreznu lokaciju...'Tux Box Client'..uneti Ip od boxa..user i pass.....i nazvati ga po Imenu Boxa.....i uzivajte u fasim favorit kanalima ,na XBMC....kad risiver radi..moze da se gleda isti kanal..kad je u sleep modu,mozete da menjate kanale......
Nisam nista na enigmi podesio. Neznam ni gdje treba. A ove prozore sto si ti postao ja nemam na svom xmbc. Jesi li ovo na macu radio ili na apple tv-u?
ima varijanta da se ubaci rucno XBMC 12 na AppleTv...ali ja nisam hteo nista da diram,jer je jos beta...a na Mac-u radi lepo....trenutno je Beta 3....
@ da li si probao ovo sa TuxBox Client varijantom...radi super na ATV2....
Kloba: Smayoo - nisam ga ja tako nazvao, već sam prenio informaciju. Gruba ili ne, Poljacima je očito dojam takav. Nisam ovdje pročitao, samo sam upisao grubu riječ i Poljaci i izašlo mi je xyz tekstova jer su svi prenjeli isto. [link]
drlovric: @Kloba: Nisam ni ja isao. Nekakva me prehlada zeza par dana, pa nisam bas bio za put. Kartu sam poklonio, pa neka uziva ko moze
smayoo: Kod Varge u Bilju sam više puta jeo odličan čobanac. Osijek je lijep i zanimljiv grad. Svašta se može još uljepšati, ali nazvati ga zapuštenim - to je baš grubo. Zagreb ima puno zapuštenijih dijelova, makar se novac cijele zemlje slijeva u njega.
drpongrac23: Jedino što me veže za Osijek je prilično loš čobanac, nažalost...
Kloba: Kako bilo, sretno ti bilo i nadam se da ćeš svjedočiti konačno nekoj pobjedi naše reprezentacije. Zadnju smo imali još tamo prije EURO-a.
Kloba: @drlovric - ja bih rado, ali niti imam kartu niti prijevoz. Da ti budem iskren, nikada nisam niti bio u Osijeku. Bio sam u Đakovu. Rado bih vidio taj grad. Čitam da su Poljaci u nevjerici koliko je grad zapušten, odnosno star i neenoviran. Za OPUS Arenu nemaju primjedbi, ali se čude kontrastu.
drpongrac23: Čorbu ću pamtiti po izvanrednim albumima do 1989, a kasnije po glupostima zbog kojih se mnogima zamjerio. Sve u svemu , o pokojniku samo ono najbolje, a za loše i ružne stvari suditi će valjda netko drugi.
cariblanco: Istina je, uvjek sve najbolje za pokojnika...kad će umrjeti putin da otvorim šampanjac
Ender: bilo je konacno jasno da je izdao sebe kad je poceo da se nesto sredjuje i da se farba pre nekoliko godina. tad je neko rekao - srpski r'n'r je izgubio rokera, a estrada je dobila pevacicu.
Ender: nazalost, moram da se slozim. navodno je bio rekao skoro - da mu telo sahrane u Cacku, a srce u Sloveniji.
drlovric: Umro kod konjusara koje je pljuvao cijeli zivot. Veliki umjetnik ali populisticko govno od covjeka.
smayoo: Ode Bora Čorba. Da se nije upustio u low end politiku, ostao bi zauvijek high end rocker...