Apple TV 3 i Plex
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple TV 3 i Plex

10.12.2016 | 10:00
Ideja:

Prijatelj ima velik iskoristiv non-smart TV i Apple TV 3. Želim mu ga osposobiti za gledanje filmova putem Plexa. Vidim po netu da postoje rješenja za to i bez jailbreaka putem Apple Configuratora.

Je li to itko na formu napravio? Ima li kakvih komplikacija? Postoji li jednostavnije rješenje tipa neki flasher koji to sve "zadere" i da ne razmišljam o ničemu?

Ako se ide preko Apple konfiguratora, da li onda postavke koje se namjeste na jednoj mreži (npr. ja bih to nakon posla haknuo i podesio na našoj mreži u firmi) rade i na lokalnoj kućnoj mreži - ili treba cijeli postupak ponoviti na licu mjesta?

Zahvaljujem iskusnijima!
10.12.2016 | 17:23
Problem s Plexom na ATV3 je sto mu je potreban komp koji mu sluzi kao DNS server i koji ima fiksnu lokalnu IP adresu. Taj komp onda preusmjerava Trailers aplikaciju na lokalni Plex server i unutar nje se onda prikazuje Plex library. Uglavnom, dosta komplicirano i nimalo user friendly ako se nesto pokvari (npr. DNS server nije upaljen ili promijeni IP adresu).
11.12.2016 | 00:26
Da, baš tako mi je i izgledalo, zato i pitam. Dakle, treba fiksirati IP adrese da bi to "držalo vodu". Tnx!
11.06.2018 | 10:08
Koristim istu kombinaciju (Apple tv3 + plex + pc) sigurno duže od godinu dana. Nemam fiksnu ip adresu. Sve radi kao bubica. Važno je jedino da su svi uređaji na istoj mreži.
Jednostavno je za povezati, jednostavno je za koristiti.

Edit: znam da je starija tema ali čisto da ne ostanu pogrešne informacije
11.06.2018 | 13:43
Hvala na tome! Inače, složio sam taj setup frendu koji nema smart-TV i radi. Kako ove nove generacije TV-a gotovo sve imaju svoj Plex klijent, onda i nije više potrebno zezati se s tim.
15.06.2018 | 16:33
Da, i ja sam na (pra)staroj Panasonicovoj plazmi koja nema niti S od pridjeva smart.

Ova kombinacija mi je spas jer tv i nakon više od 10 godina rada ne pokazuje ni najmanju namjeru da me napusti i omogući mi da se malo ponovim (nečim veće dijagonale i integriranim svim i svačim) bez grižnje savjesti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 45 minuta
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?