Pitanje u vezi Apple tv i ipad air 2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pitanje u vezi Apple tv i ipad air 2

25.10.2015 | 12:06
Pozdrav svima. Kupio sam ipak ipad air 2 u CH, i prezadovoljam sam. Vidio sam na netu da mogu recimo serije gledati na ipadu,a istovremeno na tv-u. Procitao sam da mi treba Apple tv i nasao na njuskalu apple tv 3rd gen za 500 kn, 6 mjeseci star. Sad da li to funkcionira bezicno,tj da li apple tv prima bezicni signal od rutera, jel mi je ruter gore na katu a tv dolje pa da ne vucem kabal kroz cijelu kucu. Ako sam bio nejasan recite.
25.10.2015 | 14:25
iPad ima AirPlay funkciju, kao i AppleTV.
Oboje moraju biti spojeni na mrežu jer sve ide preko nje.
Ne znam (ne da mi se odlogiravati) da li treba i Home Sharing biti uključen.
Kad pokreneš video, tada prstom od dolje potegneš i dobiješ novi sloj an kojemu je svašta nešto, a tu je i AirPlay.
Odabereš ATV i to je to.
Imaš po forumu kako slošiti filmove da se mogu gledati na ATV-u.
Ja imam tri programa Handbrake, Subler, Jubler i TextEdit (zadnji dolazi s OSX-om).
Prvi ti pretvori film u format čitljin iTunes U
Drugi ti zapakira sve to da fino izgleda (tu dodaješ titlove, cover, opi i svašta nešto).
Treći zna baratati s titlovima (pomak lijevo-desno, pretvaranje iz jednog u drugi format titla).
Zadnji pretvara encoding teksta jedan u drugi.
Titlove nalazim na iternetu.
25.10.2015 | 15:09
@zabac svaka cast na volji, strpljenju i trudu za ubaciti film u iTunes da bi se pogledao. WDTV Live cca 300,00kn (Njuskalo) upalis i gledas
25.10.2015 | 15:39
Imam i WDTV Live koji ima daljinski za drek.
Ako se skine itunes.apple.com/us/app/remote/id284417350?mt=8 dobije se puni komfor upravljanja ATV-om. Uz daljinski, podržava i tipkovnicu na iUređajima.
Jasno je ako se možeš voziti u Astri po cesti, ali u Mercedesu je puno ugodnije.
Za pogledati 1-2 filma tjedno, nije neka tlaka pretvoriti film u iTunes prihvatljivi format. Oni koji sakupljaju filmove, valjda veliki dio toga niti ne pregleda.
30.10.2015 | 07:43
Sve to što zabac koristi za ubaciti filmove i serije u iTunes format ja radim samo s jednom aplikacijom iVI Pro, a potrebno vrijeme po jednom filmu ili epizodi mjeri se u sekundama ako je u formatu mp4 ili mkv. Meta podatke sam automatski dodaje, opis filma, glumci, omot, a i titlove. Jedina "mana" iVI Proa jest što ga treba platiti.

Kad jednom spojiš ATV u svoju kućnu mrežu, onda će ti se na svim iPadima, iPhoneima i Macovima novije generacije pojaviti ova ikonica:

images.png

u svakoj aplikaciji koja nešto svira ili prikazuje i dodirom na nju prebaciš to na ekran TVa preko ATVa i onda odložiš iPad i gledaš ili slušaš.

Prijatelj je kupio nedavno najnoviji model WDTVa pa sam ga imao priliku isprobati. Možda bi mi i bio ok da se već duže vrijeme ne koristim ATV-om. Ja strašno volim da mi je virtualna biblioteka glazbe i videa uredno složena baš kako mi je nekada bila na polici, a tu je iTunes sa ATVom odličan, ako ne i najbolji izbor. Onima kojima to nije bitno i sve što žele je nešto na brzaka poslušati i pogledati i onda pobrisati i zaboraviti dobar je svaki drekac koji se danas može kupiti u tu svrhu.
30.10.2015 | 14:40
iVI Pro isto koristim ali mnogo rijetko Prespor je, jer ja obično smanjujem kvalitetu da bude što manji file size s prihvatljivom slikom, a onda to konvertiranje traje godinama...

Da li je netko isprobao WALTR? Hrpa ga ljdui hvali.

softorino.com/waltr/
30.10.2015 | 15:40
Ja koristim Smart Converter Pro za konvertiranje materijala za ATV. Jako sam zadovoljan, drag and drop, sam nalazi artwork... Meni dosta.

www.shedworx.com/smart-converter-pro-2-out-now
30.10.2015 | 16:24
Ona moja kombinacija je besplatna. Handbrake je odličan komad programa i za preporuku je.
Ne znam s kojim programom bi namještao titlove osim s Jublerom?
30.10.2015 | 16:34
Ne znam zašto bi itko tko doma ima Mac koristio išta do besplatnog Plexa za gledanje svega na TV-u. Ne traži hardver, nema latencije, vrti titlove i sve, super radi sve skupa.
30.10.2015 | 17:12
Kako video dojde do TV-a?
Imam MAC i TV i sto dalje?
Instaliram Plex na MAC, na TV nw mogu i kako pustim film na TV?
30.10.2015 | 19:11
Ako imaš smartTV, onda samo pozoveš IP adresu Plex streama. Isto kao da vučeš s neta, samo što ti je ip adresa lokalna (192.168.nešto.nešto) od tvog Maca s Plexom.
30.10.2015 | 19:24
Meni jucer dodje free Plex na LG TV. Bio je paid, tj morao si biti premium member, a sada je eto besplatan. Imam ga i na Roku, i na iOS uredjajima. Mislim i na PS4. Server je entry level Synology NAS, i sve to skupa radi prilicno dobro (nekada fali snage NAS-u, nije do Plex).

Vjerojatno cu server prebaciit na MAC radi CPU (real time encoding), a da storage ostane ne NAS.

Plex je super, dok mi je i dalje Infuse najbolja aplikacija koja postoji na iOS. firecore.com/infuse

Evo na cemu se sve kod mene Plex veselo vrti

ScreenShot2015-10-30at19.54.26.png
30.10.2015 | 20:41
drlovric kaže:
Meni jucer dodje free Plex na LG TV. Bio je paid, tj morao si biti premium member, a sada je eto besplatan. Imam ga i na Roku, i na iOS uredjajima. Mislim i na PS4. Server je entry level Synology NAS, i sve to skupa radi prilicno dobro (nekada fali snage NAS-u, nije do Plex).

Vjerojatno cu server prebaciit na MAC radi CPU (real time encoding), a da storage ostane ne NAS.

Plex je super, dok mi je i dalje Infuse najbolja aplikacija koja postoji na iOS. firecore.com/infuse

Jel se pogubiš kadkada, ono da neznaš od kuda vučeš strim
30.10.2015 | 21:27
zabac kaže:
Kako video dojde do TV-a?
Imam MAC i TV i sto dalje?
Instaliram Plex na MAC, na TV ne mogu i kako pustim film na TV?

OK, ako je TV takav da nema Plex klijent (LG i Samsung imaju sigurno), valjda je barem neki model napravljen u zadnjih pet godina, pa da podržava DLNA protokol. Spojiš TV na router kabelom (mada lijepo radi i wireless, probao sam) i to je to, Mac servira sve sadržaje televizoru, a on radi dekodiranje i na licu mjesta, tako da Mac gotovo i ne osjeti da nešto radi, može se slobodno koristiti za bilo što drugo u isto vrijeme.
31.10.2015 | 08:04
Nemam mrezni ulaz na TV-u.
31.10.2015 | 09:29
cariblanco kaže:
drlovric kaže:

Jel se pogubiš kadkada, ono da neznaš od kuda vučeš strim

Jucer sam dodatno zakomplicirao ili pojednostavio stvari (nisam to jos bas sasvim skontao niti razumio) instalirajuci Plex Home Teater na Mac koji je u istoj mrezi sa svim ostalim uredjajima.

Odmah po instalaciji je skuzio Plex server na NAS i sve video datoteke, i sada oni valjda rade skupa. Ne dobivam vise onu povremenu poruku da server nema snage za video encoding.

Nista nisam morao na Mac podesavati jer sve postavke povukao sa Plex na NAS, ukljucujuci i odgledane stvari, i zapocete filmove i sve ostalo.

Nista mi nije jasno Ali radi
31.10.2015 | 18:06
Izgleda da je plex srodan software, pa je povukao postavke s njega. Bitno je da te je ugodno iznenadio i rješio nepotrebne gnjavaže s postavkama. Drago mi je to čuti jer je jako malo stvari koje te ugodno iznenade u programima, još smo mi miljama daleko od pametnog računala
31.10.2015 | 18:07

[/quote]

Slazem se, Infuse za IOS i ne treba ti nista vise... Kakvo konvertiranje...
31.10.2015 | 18:14
Da ne otvaram novu temu, ako u dnevnoj sobi posjedujem MacPro + aTV + NAS (wdmycloud) svi filmovi su na NASu, da li za gledanje filma preko aTV-a mora biti ukljuceno racunalo (zbog iTunesa i home sharinga) ?
31.10.2015 | 18:57
Da. Mada im parograma za iPad gdje ne treba komp biti upaljen.
31.10.2015 | 20:36
Da, to mi ne odgovara da mi je veliki MacPro ukljucen da bi gledao film
01.11.2015 | 07:11
Velim, imas programa za iUredjaje koji mogu s NAS-a potegnuti film i prikazati ga na svom ekranu, a isto tako i s AirPlay-em prebaciti preko Apple TV-a na televizor.
Ja nemam NAS (tj. na NAS-u nemam filmove) i ne mogu preporuciti neki program za iPad/iPhone.
01.11.2015 | 13:42
Možda čovjek nema iPhone ili iPad, mada se to nebi dalo zaključiti iz avatara
01.11.2015 | 16:24
Pa po naslovu se da zaključiti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Riba, Smet, temeljnik, Anonimci (462)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds

Provided by iJoomla SEO