Ton preko ATV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ton preko ATV

08.09.2015 | 11:08
Pozdrav,

Imam problem sa ATV-om (ili nećim drugim).

Prvo da objasnim okruženje:
MBPr late 2013
ATV3
Samsung Smart TV

Problem:
Kada puštam filmove na TV preko ATV (Home sharing sa MBPr-a, odnosno externog HD-a prikljućenog na MBPr) masa filmova uopće nema tona.

Kada ih puštam preko Plex-a sve radi, kad ih puštam na MPRr (iTunes, Plex, VLC...) sve radi

Svi filmovi su convertirani pomoću iVI convertera....

Ima li netko ideju u ćemu bi mogao biti problem?

Unaprijed hvala
08.09.2015 | 17:02
To je zato jer ti film ima surround svuk.
Ako imaš, prebaci na stereo.
Pokreni film i dugo drži srednji gumb i onda odaberi.

Druga stvar je igranje s postavkama. Imaš po setting pod audio mislim da je izlaz uvjek stereo ili tako nekako.
MOžda televizor može primiti surround zvuk i onda na zvučnike.
Teško le govoriti i davati savjete kad ima dosta nepoznanica.
MOžda spajanje zvuka preko optičkog kabela.

1. trebaš vidjeti što izlazi (mislim zvuk) iz ATV-a
2. trebaš vidjeti što TV uopće može procesirati
3. tada ili spusti u ATV-u na stereo ili u TV-u stavi da je ulaz surround.
08.09.2015 | 17:12
Sounds like a good hint...
Moonlike?
08.09.2015 | 17:20
Hvala....

Probat ću sve navedeno pa javim rezultate
08.09.2015 | 17:35
Zabac, kralj si....

Problem jest bio u surrounding-u. Prebacivsi na stereo sve radi kako spada.

Hvala
08.09.2015 | 18:12
E sad, ja se nisam pozabavio zašto surround ne prolazi.
Ja imam to složeno da ATV s HDMI-em šalje sliku i ton u LG TV. TV ima audio izlaz koji ide na pojačalo.
Morati ću se pozabaviti time jer imam koji film gdje nema stereo tona.
08.09.2015 | 20:14
Šta nemaš u pojačaju optički ulaz za zvuk, apple tv3 ima optički izlaz za zvuk i onda si sve rješio.
09.09.2015 | 05:39
Ako s optikom spojim, tada moram i na pojacalu mjenjati izvor zvuka, ovako samo na TV-u promjenim izvor a pojacalo stoji uvjek na istome.
09.09.2015 | 09:04
@Zabac:

Koji imas LG TV? Moj je 47LB730V, to je valjda neka srednja klasa i imam dva izlaza za zvuk. Koji ti koristis?

Na jednom mogu pojacavati na daljinskom od TV (Magic Remote), na drugom ne...
09.09.2015 | 09:51
42LS9000 mislim. Bez ruba je.
Imas vise izlaza. Jedan je chinc, a drugi je preko SCART-a (onog dvosmjernog strelica i nutra i van), treci je toslink (optika).
Treba uputstva konzultirati sto preko kojeg mozes progurati.
09.09.2015 | 14:58
zabac kaže:
Ako s optikom spojim, tada moram i na pojacalu mjenjati izvor zvuka, ovako samo na TV-u promjenim izvor a pojacalo stoji uvjek na istome.

Ako nemaš daljinski za pojačalo, onda je bolje.
09.09.2015 | 17:11
Imam daljinski, ali imam ih 4. Univerzalni isto nije rješenje.

Ja bi radije da imam AV reciver koji ima 4 HDMI, nego TV. Reciver sam kupio dosta prije TV-a tako da ne mjenjam AV reciver.
S druge strane AV reciveri koji imaju upscaling nekad nisu bili jeftini. Mada ni danas takvi uređali nisu jeftini.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 18 minuta
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

temeljnik, tino1, tmedven, Anonimci (385)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO