Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)


08.01.2019 | 21:54
Bertone kaže:
Napisao si kako si napisao i bez obzira na zareze shvatio sam kako sam shvatio, ja barem priznam da sam možda post shvatio krivo, a ti nećeš ni priznati da si ga napisao zbrčkano, ccc


Gramatički sam napisao ispravno. Priznajem da je rečenica komplicirana i da sam mogao biti jasniji (sorry!). Ali bez obzira na to - kakav bi to bio auto koji u 6. brzini ide 120, pri tom se motor vrti na 3500 i angažira 170 KS? Mislim - mehanika 101...
09.01.2019 | 07:10
Bertone kaže:
tino1 kaže:
Evo šta su ABT-ovci složili.
Ne sviđaju mi se te nakarade koje netko drugi složi i prodaje u kompletu, s druge strane tvornički RS4 npr mi je čist OK
... zabavni dio počinje od 4:15


Ok. Ali "nakarada" baš i nije. ABT je samo pokazao šta je moguće u Hybridu. A "neko drugi", svaki od njih ima svog tunera koji od serije slaže nešto, to obično rade usko u suradnji sa matičnom kućom. BMW- Alpina, Mercedes-AMG, VAG- ABT i Oettinger.
09.01.2019 | 07:38
Meni isto bilo cudno kako auto od 170 KS na 3500 o/min ide samo 120km/h. Kasnije se spominje 2100 o/min sto je izglednije.
Kako mi auti i nisu neka jaca strana, nisam pitao, a vidim kako se i tu povela rasprava.
09.01.2019 | 09:11
Ljudi, može li savjet od vas znalaca?
Stara vozi Ford Fiestu, 2006. godište - s onim izbačenim žmigavcima u sklopu prednjih farova. No, od kada je u mirovini - i onako malo vožen automobil vozi još manje, kada odlazi u dućan ili na plac, te u knjižnicu posuditi si knjigu ili se naći s frendicama.
Uglavnom, auto joj je non stop parkiran pred kućom iako imamo garažu, no koristimo je kao ostavu, a ne garažni prostor, i akumulatori joj sve manje i manje traju. Na ovom je automobilu prvo imala VARTA-u koji joj je trajao pet godina, pa onda Bremen koji joj je trajao tri, i sada drugi Bremen koji joj je riknuo nakon godinu i pol. Stvar je da je akumuator u toliko lošem stanju da, ukoliko automobil po ovim "hladnoćama" ne startaš i držiš auto u leru barem sat vremena dnevno, za tri dana nećeš moći upaliti auto.
Uglavnom, ići ćemo kod Tokića po novi.
Koliko se ja sjećam iz svojih vozačkih dana, bile su dvije vrste akumulatora, oni koji su se dopunjavali destiliranom vodom, i oni koji su imali drugačiji sistem. Lova nije problem, ja razmišljam o Varti. Što vi, stručnjaci u vožnji, preporučate?
(S tim da odmah naglasim da nisam toliki dibidus da ne znam da mi samo određena jačina akumulatora paše, no da se može uzeti i "mrvu" jači - ukoliko se ne varam?) Da li da napravim to?
Hvala unaprijed na odgovorima!
ford-fiesta-2006-964.jpg
09.01.2019 | 09:25
tino1 kaže:

Ok. Ali "nakarada" baš i nije. ABT je samo pokazao šta je moguće u Hybridu. A "neko drugi", svaki od njih ima svog tunera koji od serije slaže nešto, to obično rade usko u suradnji sa matičnom kućom. BMW- Alpina, Mercedes-AMG, VAG- ABT i Oettinger.


Ma nakarada je jer samo švabo daltonist bi mogao elemente u unutrašnjosti ofarbati u žabokrečina-zeleno (ma koliko se time htjelo asocirati na "zeleno tj. hbrida, struju, ekologiju...
Zato sam i satavio ovaj video A4RS-a koji je također zeleni, ali je onak, pitomo zelen izvana i ne skreće na sebe pažnju ničim osim zvukom kad ga se stisne.

PS. Vozio sam kratko Konu koja je imala personaliziranu unutrašnjost (po želji vlasnice) sa plastikama kričavo zelene boje... jbt, nakon pola sata gradske vožnje izađeš iz auta živčan i lud

PPS. A kad nebute imali auto, biti će i više mjesta za proći ulicom.

*****

@Kloba, ako ti je aku star godinu i pol onda je još pod garancijom i reklamiraj ga i dobiti ćeš novi. I da, sa takvom dinamikom vožnje uzmi bilo koji sa najdužom garancijom (ako ne dobiješ ponovno isti model) jer će ti stara ubiti svaki akumulator.

PS. Za takvu dinamiku vožnje se auto ne isplati imati pa ga prodajte i od dobivenih kunica se može do smrti voziti taksijem.
09.01.2019 | 09:29
“Jacina”nijevazna dok je veca od preporucene. Jedino je pitanje, stane li u auto.
Mislim kako danas nema vise akumulatora koji se “sopunjuju”. Sad imaju u sebi gel ili takoneksko. Vele da su to suhi akumulatori. 5-6 godina je OK da rikne. Neki duraju i duze.
09.01.2019 | 09:44
Bertone, nije pod garancijom - bio bi, ali mijenjan je već u startu i tip nije htio dati garanciju u tom lijevom dućanu više, pa je na kraju htio - ali je stara popizdila - ma da ti ne pričam. Sada je nazvala od šogora čovjeka koji njemu sređuje privatni auto pa će zajedno ići u dućan. OK. Hvala vam na info, pomogli ste mi. Žabac, thanks!
09.01.2019 | 10:01
Pa logično da akumulator ima neko samopražnjenje i ako stoji dugo ode sve u krasni, još pogotovo po ovim temperaturama, to ga ubije. Riješenje ili stavljati na punjač ili češće voziti auto
09.01.2019 | 10:03
@Bertone

Ha ha. Šta jest jest, stvarno je nakaradna boja. Histerična pravo.
09.01.2019 | 10:19
@Kloba.

provjeri prvo dali koridiraru klame za akomulator. Ako da, onda ih našpricaj.
09.01.2019 | 11:04
Da se oporavimo od onih ABT boja evo nešto fino što bi jako volio imati u garaži****

@Kloba, zaboravi Tokića i skokni do solarno.hr - www.solarno.hr/ (imaju dućan u Kustošiji na Ilici 406 pa možeš do njih i pješice ili još bolje autom pa ti odmah i zamjene, a parkiraš na nogostupu ispred dućana).
09.01.2019 | 11:19
Bertone kaže:
Da se oporavimo od onih ABT boja evo nešto fino što bi jako volio imati u garaži****

@Kloba, zaboravi Tokića i skokni do solarno.hr - www.solarno.hr/ (imaju dućan u Kustošiji na Ilici 406 pa možeš do njih i pješice ili još bolje autom pa ti odmah i zamjene, a parkiraš na nogostupu ispred dućana).


Ko ne. Walter Röhr ga je proslavio. Ali kad bi njega, onda u original Audi Rally bojama.
09.01.2019 | 11:50
Yuasa je navodno kvalitetan akumulator. Osobno nisam probao, al ga hvale.
09.01.2019 | 12:33
Sada su se vratili iz dućana. Bili su u Auto Kreši, uzeli neki Vartin za 350 kuna, stao je u košaru predviđenu za akumulator ali je bio previsok, a ta Fiesta sa gornje strane ima na točno određenoj visini metalnu šipku s kojom se pričvrsti akumulator. Ovaj šogorov serviser koji je bio sa starom je prvo pokušavao pripasavati taj model, no kada je vidio da ne ide - vratio se u dućan i uzeo neki Energy (navodno tvrtka koja je u vlasništvu Varte) akumulator za 570 kuna.
Taj je vjerojatno jači, no tip je rekao (taj frend od šogora, ne prodavač) da nije uvijek mudro uzimati jače akumulatore od predviđenih jer su instalacije u automobilu napravljene za tu i tu jačinu...
Sam ne bih znao, kao što znate.
Eto, završila priča...
Jeste čuli za taj Energy?
EDIT:
Bertone, Tino - hvala na savjetima - gotova stvar. Ma činjenica je da je stara sve svoje automobile vozila užasno malo. Pa meni je dala Ritmo kao prvi auto 2000., a auto je bio '82. godište i kupljen je od strica kao prvog vlasnika - tada je auto imao 120 000 km. Znači u nekih 14 godina koliko ga je vozila, imala je rutu Kustošija - Vinogradska (posao). Kada bi se išlo na more, jako se rijetko išlo s njenim autom jer vikendicu nemamo, nego bi išli kod nekih prijatelja i s njima u autu. Pa kada ide na Dolac, ne ide s autom do grada nego do Črnomerca, ostavi automobil na parkiralištu Super Konzuma i na tramvaj do Trga bana Jelačića. Mislim, logika za ne vjerovati ali ne možeš staru osobu učiti kako bi se nešto trebalo raditi kada ona to radi 40 godina na taj način...
Samo trošiš riječi.
A sada je taj auto, kako je slomila kuk i šepa, njoj zapravo "noga" - kako se voli izraziti. Znači kada dva puta tjedno izđe iz kuće obaviti to i to - ode s autom. Ostalo vrijeme taj auto stoji na mjestu. I još uvijek plaća Kasko nakon svih ovih godina. Auto ima mali milion sitnih ogrebotina, netko ju okrzne na parkiralištu, evo nedavno joj je strgalo vozačev retrovizor (stoji, ali ne kako treba) i ja ju n mogu nagovoriti da ode u servis i konačno naplati taj jebeni Kasko.
NEEE! BIT ĆE SKUPLJI ONDA!!!
A plaća ga iz paranoje ako se ikad išta autu desi da ne mora plaćati ceh od ne znam koliko tisuća kuna... Eto, njena logika...
EDIT 1:
I odmah da odgovorim na pitanje zašto ga neda meni da koji put sjednem i provozam ga. Kada sam radio u Poslovnom dnevniku, adresa Savska 66 - parkirao sam iza Trešnjevačog placa i tada je ona baš slomila kuk. Išao sam doma s posla u tom dvije tri godine starom autu, no nisam pogledao ispred sebe i "poljubio" sam se malo jače sa tipom koji je vozio Mercedes i vraćao se sa godišnjeg (bilo je ljeto) doma u Njemačku. Riješili smo to osiguranjem, sve je bilo OK - ali od onda ona mi ne da da sjednem u njega.
Šteta na Fiesti je bila prednji branik i ulubljena hauba što se moralo mijenjati komplet, a šteta na meci doslovno ulubljeni zadnji branik. Skoro pa ništa. Ali je tip inzistirao da ga popravi tu pod mojim (starinim) osiguranjem jer bi ga u Njemačkoj stajalo puno više. S potpnim pravom, naravno.
Tako da mi je od toga dana pristup u njenu "nogu" zabranjen.
Eventualno kada odemo kod sestre na neki rođendan od klinaca, pa ona popije čašicu, dvije nečega - a ja ne pijem nikada - e tada "smijem" za volan...
A šta ćeš... Meni se neda s njom raspravljat. Njen auto, njena briga.
09.01.2019 | 12:52
Grend od sogora nema pojma.
Da li bi mi vjerovao kad bi izjavio da TV moras spojiti na zicuna kojoj je 4A osigurac jer ako je osigurac veci, TV ti bude pregorio?
Akumulator je baterija koja moze dati odredjenu struju koja je ovisna o trosilu. Ohmov zakon kaze kako je I=U/R (U=12V, R je otpor nekog trosila u autu, a I je struja i posljedica otpora trosila). U jednandzbu ne ulazi kapacitet i “snaga” akumulatora.
09.01.2019 | 12:57
Nemam ti pojma Žabac, samo prenosim šta mi je ona rekla. Kada vidim račun napisat ću točno koji je model uzela, jer me živo zanima zašto neki Energy stoji skoro duplo više od Varte. Moje je objašnjenje jedino da je jači, zar ne?
09.01.2019 | 13:00
Ako se auto zbilja tako malo koristi, izvadi iz njega akumuator i drži ga u stanu. Ozbiljno.
09.01.2019 | 13:01
Moguce. Ovaj moze dati vecu struju ali ti nije vazno. S ovim samo mozes duze verglati auto.
09.01.2019 | 13:02
Ma Đuro ne da se meni sa osobom od 76 godina natezati. Ne možeš njoj neke stvari objasniti. Sada me živo zanima koliko će ovaj akumulator durat...
09.01.2019 | 13:05
Bertone kaže:
Da se oporavimo od onih ABT boja evo nešto fino što bi jako volio imati u garaži
Znaš ti kaj to vrijedi? BTW, trivia: Audi tvornica NEMA taj auto u vlasništvu. Audi UK (kao Tochter firma) ga ima, ali ga ne želi prodati centrali u Ingolstadtu i oko toga se natežu godinama. Sad, s izlaskom GB iz EUbi se to moglo i zaoštriti.
Kad je auto izašao, bio je 2.5 puta skuplji od Porschea 911 turbo (civilna verzija) i zato se slabo prodavao jer je Audi onda bio defacto manje cijenjen brand od VW-a. Pravila grupe B su predviđala da se proizvede 200 civilnih verzija za homologaciju pa su tako legendarne priče iz tog perioda da probaš naći dva auta sa uzastopnim brojevima šasije od bilo kojeg proizvođača...
09.01.2019 | 13:08
Evo, da malo promijenim temu. Uvijek me zanimalo kako se rade automobili otporni na metke. Od stakala, ploča unutar vrata do "deka" za podvozje napravljenih od nekih ludih materijala koje štiti putnike od ekplozije i šrapnela. I naletio sam čisto slučajno na video koji neke zanimljive stvari otkriva. Ovo vi znalci vjerojatno sve imate u malom prstu, ali možda netko i nema pa ga zanima. Ljudi, pozdrav!
09.01.2019 | 13:32
Kloba kaže:
Nemam ti pojma Žabac, samo prenosim šta mi je ona rekla. Kada vidim račun napisat ću točno koji je model uzela, jer me živo zanima zašto neki Energy stoji skoro duplo više od Varte. Moje je objašnjenje jedino da je jači, zar ne?


Nemoj se voditi za time što skuplji to bolji/jači.

Ako je auto benzinac, uzmeš bilo koji najjeftinij sa najduljom garancijom. Ne isplati se bacati pare ako će opet krepati zbog stajanja. naravno, bitno je da odgovara minimalnim specifikacijama Ah i udarnom strujom. Druge nema.

Ili ga, kao što sam već rekao spoji na punjač, čak ga ni ne moraš vaditi van. Istu stvar rade i ovi u auto salonima. Pa oni bi na izložbenim modelima mijenjali akumulatore svaki tjedan onda jer svi prčkaju, pale infotainment a mašina se ne pali pa se akumulator ne nadopunjava. Dobro, malo karikiram ali shvaćaš bit.
09.01.2019 | 16:09
Kloba kaže:
Ma Đuro ne da se meni sa osobom od 76 godina natezati. Ne možeš njoj neke stvari objasniti. Sada me živo zanima koliko će ovaj akumulator durat...


@Kloba dobio si +, jer si se tako iskreno izjadao, fakat ti nije lako, ali što je tu je. Malo je takvih iskrenih tipova, koji vele ono baš, sve do kosti, pa i problema koji bi trebali ostati u tvojoj privatnosti, pa si mi na neki način, jako simpatičan

Znam samo jedno, da u životu ne bi mogao biti političar
09.01.2019 | 16:33
Neprobojna stakla su viseslojna (lamelirana). Izmedju je folija. Sto vise folija i slojeva, to je staklo deble i cvrsce ali i teze.
Lamistal je neki izraz koji ljudi koriste za stakla koja se ugradjuju u prozore i teze ih je razbiti. Stakla se mogu i kaliti pa su i tako otporna na udarce.
Stos kod stakla je kao i kod pancirnog prsluka ali i kod udarca s autom, upiti sto vise (svu) energiju kako bi steta bila sto manja ili nula. Metak mora dugo putovari kroz staklo koje onda upija energiju (E=1/2*m*v^2). Kako je snaga P=E/t zelimo t sto veci.
09.01.2019 | 17:23
Djuro genijalac kaže:

Znaš ti kaj to vrijedi?


Iskreno, nemam pojma... zadnji put kad sam naletio na jedan internet članak da je jedan prodan mislim da je cijena bila malo manje od pol milje dolara


energyman kaže:

Ili ga, kao što sam već rekao spoji na punjač, čak ga ni ne moraš vaditi van. Istu stvar rade i ovi u auto salonima. Pa oni bi na izložbenim modelima mijenjali akumulatore svaki tjedan onda jer svi prčkaju, pale infotainment a mašina se ne pali pa se akumulator ne nadopunjava. Dobro, malo karikiram ali shvaćaš bit.


Zapravo si jaku u pravu, toliko da naprimjer svi izložbeni Audi modeli u salonu na Jankomiru su stalno spojeni na struju (sagnite se i ispod svakog auta je rupa iz koje izlazi kabel koji potom ide u auto).
09.01.2019 | 18:13
Bertone kaže:
Djuro genijalac kaže:

Znaš ti kaj to vrijedi?

Iskreno, nemam pojma... zadnji put kad sam naletio na jedan internet članak da je jedan prodan mislim da je cijena bila malo manje od pol milje dolara

Pa to je to, sad već i više. Strahota...
09.01.2019 | 18:45
Kloba kaže:
Taj je vjerojatno jači, no tip je rekao (taj frend od šogora, ne prodavač) da nije uvijek mudro uzimati jače akumulatore od predviđenih jer su instalacije u automobilu napravljene za tu i tu jačinu...


O, čovječe... I takve likove ja cijeli život slušam, kako su uvjereni u svojoj gluposti...
09.01.2019 | 18:57
Bertone kaže:
Djuro genijalac kaže:

Znaš ti kaj to vrijedi?


Iskreno, nemam pojma... zadnji put kad sam naletio na jedan internet članak da je jedan prodan mislim da je cijena bila malo manje od pol milje dolara


energyman kaže:

Ili ga, kao što sam već rekao spoji na punjač, čak ga ni ne moraš vaditi van. Istu stvar rade i ovi u auto salonima. Pa oni bi na izložbenim modelima mijenjali akumulatore svaki tjedan onda jer svi prčkaju, pale infotainment a mašina se ne pali pa se akumulator ne nadopunjava. Dobro, malo karikiram ali shvaćaš bit.


Zapravo si jaku u pravu, toliko da naprimjer svi izložbeni Audi modeli u salonu na Jankomiru su stalno spojeni na struju (sagnite se i ispod svakog auta je rupa iz koje izlazi kabel koji potom ide u auto).


Audijima stalno rade LED svjetla jer je to 'i dizajnerski, a ne samo funkcionalni' (hm...) dio auta i zato su furt na struji
09.01.2019 | 19:19
Djuro genijalac kaže:

Audijima stalno rade LED svjetla jer je to 'i dizajnerski, a ne samo funkcionalni' (hm...) dio auta i zato su furt na struji


Znam, nije mi vrag dao mira pa sam išao pitati zašto im je salon uvijek kao Božić
... ali da im salon u tri ujutro izgleda dobro to se nemre poreći
09.01.2019 | 19:28
To je smišljeno. Postoji tzv. show mode u kojem rade vanjska svjetla, ali ne i osvjetljenje instrument ploče ili unutrašnjosti.

Jbg, treba navesti ljude da isti auto plate duplo više

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 4 minuta
 • smayoo: Invictus, piši u forum, suljanic, piši u oglasnik. :)
 • suljanic: Ili možemo ovako, da mi se javite u poruku za magic mouse pa vam dam broj mob pa da mi pošaljete na viber/telegram/whatsapp
 • suljanic: Možete mi poslat u poruki slike miša i cijenu...
 • invictus: @smayoo - i kako te služe? Jel rade bez greške? Jesi zadovoljan s njima? :)
 • smayoo: Imam ja. Dva. :)
 • invictus: @soffoklo - jel ti imaš Apple Thunderbolt Display?
 • papittovenga: imam i ja
 • Soffoklo: Imam ja
 • suljanic: Ima tko viška magic mouse 1
 • drazenp1706: I ja bi malo komentirao, istomimam PS4 :)
 • Kloba: basta od mene. ne treba.
 • drazenp1706: Trebalo bi otvoriti temu, vikalica je ZATRPANA.
 • Kloba: Pod hitovi mislim i na igre stare i po par godina, ali su i dalje izvrsne onima koji ih nisu odigrali nikada
 • Kloba: To je investicija na 5 i više godina, znam da nije za tebe - ne znam koliko nećak ima godina. Ali ako će igrati najnovije naslove i PS4 hitove - nestat će mu prostora jako brzo
 • Kloba: A ovo, zašto ti je neki PS slim jeftiniji od (naizgled) istoga ti je upravo ovo - model, godina proizvodnje, ima li ili ne duplo više GB od startnog SLIM modela, te onda naravno, ima i HDR što ovaj od 500 GB nema.
 • Kloba: Mislim, to je moje mišljenje, ima ljudi koji preferiraju imati diskove
 • Kloba: I ove spike sa kupovanjem igrica u dućanu - po meni je to mrtvo. Em ti na netu imaju popuste, ako deletaš igru uvijek je možeš ponovno skinuti (dok je ne maksnu sa storea, ali računaj da on line store za PS3 još postoji), a Blue Ray ti je jedino brži za instalaciju, a kasnije te uvijek zeza da ubaciš disk ako oćeš igrat igru
 • Kloba: MIlion stvari za koje čovjek tek sazna, a imam ga godinu dana
 • Kloba: Evo, ja sam na svoj PRO upravo uspio strpati ukupno 18 igrica, od kojih je jedna tri igre u jednoj. Sada skida Call of Duty WWII, pisalo je 45 GB u storeu, a meni na disku stoji da će zauzeti skoro 90
 • Kloba: Znači, ja bi nećaku išao kupiti ovaj slim od 1 TB koji ti je najnoviji, i nije mu samo to novitet, već ti ima i HDR. Znači, samo nema 4K u usporedbi sa Pro modelom, ostalo je SVE isto
 • Kloba: Kada želiš skinuti igricu od 45 GB, koliko piše na PS Storeu da ima - MORAŠ računati da na HDD-u imaš slobodno duplo: dakle 90 GB
 • Kloba: E JOHN, samo još nešto da ti dodam šta sam sada skužio
 • JOHN: Mogu se zaklet da sam ih pred blagdane viđao po 2400-2500
 • zabac: A jesu ga spustili! Originalna cijena je bila 399€ samo za PS bez dodatnog kontrolera. Danas kada je izašao PRO, ovo je smiješno skupo.
 • Kloba: Evo ti šta tražiš iz Sancta Domenice - nikakav popust, normalna cijena - [link]
 • Kloba: Sada treba izaći igrica sličnog naziva kao Horizon Zero Dawn pa sam se zabunio, sorry... No, eto - čisto da znaš - tražiš F kučište
 • Kloba: Sorry, nije izašla nedavno, ali je proglašena za igricu godine 2017. kada je izašla, dok je God of War igrica godine lani.
 • Kloba: A ova igrica s kojom dolazi Horizon Zero Dawn je najnovija, izašla nedavno i to mora biti najnovije kućište da je podnese a da ne vrišti ventilator. Doduše, ima samo jedan gamepad i tek 500 GB - ali većina SLIM modela ima 500 GB. Samo Pro modeli imaju 1TB. No nećak to riješi sa Seagate vanjskim diskom
 • Kloba: JOHN, nije D najnovije kučište, nego F - a to nisam znao jer nemam SLIM već PRO PS4 pa se za SLIM nikada nisam niti toliko raspitivao. Imaš 80 komada u Osijeku u Linksu na rasprodaji za 2500 kuna po komadu za osam dana. [link]
 • Kloba: Uzmi mu God of War (to ti je najbolja igrica 2018. godine) ili Read Dead Redemption 2 - moći će ih igrati i na Slimu bez beda - God of War je stvarno super
 • Kloba: Jooj, nemrem gledati ni kod Slovenaca... Pa masters... Oni radi jednog igrača prenose utakmicu, a mi ne. Samo ARENA Sport. Jedan gol u gostima i oni moraju dati tri. Nadam se čudu
 • Kloba: Sada sam te opteretio, ali bolje da to znaš nego da se opečeš. To ti je to! Pozdrav!
 • Kloba: Ali SONY ima ekskluzivne igre koje XBOX nema, zato ti Ameri kupe i PS
 • Kloba: XBOX to ne radi. Prvo kućište je tiho i ne mijenjaju ga s godinama
 • Kloba: Ali, kada razmisliš, to mi je pederski od SONY-a
 • Kloba: nije da skine pet decibela jedna generacija
 • Kloba: Najglasniji Pro ti proizvodi (cca) 42 decibela, pa druga verzija 40, pa treća 39 ili 38
 • Kloba: I to, samo za kraj - ti nisu neke ekstremne razlike
 • JOHN: Sad odoh na tekmu. Kloba hvala na info, otvorio si mi oči!
 • Kloba: Uglavnom, ne opterećuj se sa gamepadima jer su sada svi v2, gledaj da je d kučište po mogućnosti. No, ako nije - neće svijet propasti. Biti će mu malo glasniji i to je to
 • Kloba: dalje neka nećak gleda šta će i kako će - pa ko boga će te gledati kada mu ovo dofuraš
 • JOHN: I malo poskup. Probat ću nešto iskemijat ovdje na popustu. Ako nebu išlo, onda pravac mediamarkt
 • Kloba: Ima 1TB prostora, dva gamepada, 90% je D kučište i to je to
 • Kloba: Onda nemaš kaj razmišljati - onaj iz mediamarkta ti je IZVRSTAN!
 • JOHN: Teško. Kad dođem na more ja sam uglavnom u svijetu ribolova.:-)
 • Kloba: Čak je i bolje da nemaš, manje opterećuješ stroj i ne dere se toliko
 • Kloba: Sve te igrice imaju opciju da isključiš ili uključiš i HDR i 4K (zapravo same vide da li TV podržava to)
 • Kloba: Onda je onaj iz mediamarkta dobar i predobar
 • Kloba: tehnika napreduje, znam da uzimaš za klince, ali bit će dana kada ćeš i ti zabrijati na neku igricu
 • JOHN: Nije za mene. Za nećaka mi je. Pa gledam da je neka racionalna opcija. A ak popizdim od silnih opcija otići do mediamarkta i uzet onaj za 3000kn

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, Riba, robee, Anonimci (352)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO