Nerješiv problem sa Samsung TV-om?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nerješiv problem sa Samsung TV-om?


24.11.2017 | 03:28
Vidio sam one Iskirne crno bijele TV-e Bertone, kod kojih se slika na ekranu pri gašenju uređaja nekako prvo smanjivala u centralnu bijelu točku pa bi nestala, paralelno sa čudnovatim zvukom kojeg ne mogu opisati. Ovih stabilizatora od Iskre se zaista ne sjećam.
TV je bio od dede u Vrbovskom. Stric mu ga je kupio i njemu je bio super. To znam kao priču, ne kao činjenicu kojoj sam svjedočio. Nije me još bilo da bih tomu svjedočio.
Znači, trebam UPS sa ispravljačem napona - koliko sam vas shvatio - dečki?
Ne znam od kog bih tako nešto posudio da se prvo uvjerim da je to.
A i prije sam pitao, sam ispravljač napona ne bi bio dovoljan? Mora još i UPS?
I, ukoliko mora i ukoliko ne mora - možete li predložiti neki dovoljno dobar, a opet ne preskup?
Kao da kupujete sebi, uzmite tako.
cairblanco - dobra
Ovom se čovjek mora smijati da ne bi počeo plakati. To je život, šta ćeš.
Upravo sam napisao post u drugoj temi di je čovjeku pao X i trebao bi mijenjati smrskano stražnje staklo (549$ u USA). To je tek peh...
24.11.2017 | 08:44
Kloba kaže:
...
Znači, trebam UPS sa ispravljačem napona - koliko sam vas shvatio - dečki?
Ne znam od kog bih tako nešto posudio da se prvo uvjerim da je to.
A i prije sam pitao, sam ispravljač napona ne bi bio dovoljan? Mora još i UPS?
I, ukoliko mora i ukoliko ne mora - možete li predložiti neki dovoljno dobar, a opet ne preskup?
Kao da kupujete sebi, uzmite tako.
...


Pa ne mora biti UPS, može biti i neki stabilizator napona, ali UPS mi je prvi pao na pamet na pamet jer bolji/kvalitetniji modeli imaju stabilizaciju napona. A sad od koga posuditi nemam pojma, ali možeš pitati ovdje da li netko ima pa da posudi na xy vremena

Što se tiče drugog dijela pitanja, da kupujem nešto sebi za po doma, išao bih na neki Eaton ili APC (omjer kvaliteta/cijena), a koji točno model bi trebao malo progooglati jer stvarno nemam mojma što se danas nudi.

EDIT:
Brzinski bacio pogled na ponudu APC-a i recimo model BX950U-GR bi bio čist OK jer piše da ima AVR (Automatic Voltage Regulation). Nadalje GR linija proizvoda na sebi ima šuko priključke što pojednostavljuje spajanje TV-a i dr. uređaja (a cijena bi trebala biti ok i mogao bi zadržati oba bubrega)... no nek @Smayoo ili netko tko se bolje od mene razumije u struju baci pogled na karakteristike (link na PDF je u poveznici).
24.11.2017 | 09:35
Ili, dakle, ovako nešto:
www.njuskalo.hr/scenska-oprema/stabiliza...apona-oglas-21983141
www.njuskalo.hr/elektronski-uredaji/stab...sm-in-oglas-22441430
Ovaj po cijeni ne zadrži prigušnice (odnosno autotrafo), nego je čisto switchani, ali možda isto radi.
www.njuskalo.hr/elektronski-uredaji/stab...0-kn-oglas-21996253#
24.11.2017 | 09:43
Ovaj prvi sa njuške je Iskrin (barem po slici)
24.11.2017 | 12:30
Hvala vam na savjetima. Bertone, Smayoo - i na linkovima.
Naravno da bih si rađe htio uzeti ovo što je Bertone priložio, ali ne mogu mu naći cijenu. Ako je do 1000 kuna, možda bih ga i mogao podnjeti - bolje to nego požar u kući.
No, ovi što ih je Smayoo priložio su bliži mojim trenutim financijskim prilikama i poslužili bi svrsi odmah.
Već sam pisao da sam bio priključio Belkinov produžni na TV prije nego je zamijenjen ekran, ali njemu je otišao on/off switch - i ne znam je li pouzdan. Da ne govorim da nemam pojma služi li i kao ispravljač. Mislim da ne.
Bilo kako bilo, hvala Vam još jednom!
Javit ću vam rezultate kada se bilo što novo desi.
24.11.2017 | 12:36
Kloba kaže:
... ali ne mogu mu naći cijenu...


A 'bem mu miša maloga
www.nabava.net/neprekidna-napajanja-i-za...950va-480w__23066201
24.11.2017 | 12:37
Ja i moje istraživanje. Ukucavao sam na Google, nije mi izbacivao ništa lokalno. Hvala Bertone!!
Jer možeš vjerovat da nabavu.net dosada nisam imao u bookmarksima? Ispravljam tu grešku odmah, a tvoja strana ide pod reading list.
24.11.2017 | 12:49
Ma sve OK
... možeš pogledati i neki sa manje snage (pa će biti i jeftiniji) jer je ovo ipak predviđeno da održi nekoliko relativno jakih potrošača par minuta na bateriji, jedino je bitno da ima stabilizaciju napona.

EDIT.
Sad mi je nešto ludo palo na pamet ... kakav pod imate u prostoru gdje se nalazi taj problematični TV-e?

I da odmah pojasnim, ako imate laminat i naponski adapter (ciglu na žici) držite na podu, eto ti mogućeg problema sa statičkim elektricitetom.
24.11.2017 | 13:00
Jbt, fakat... I meni se to već dogodilo... Potpuno sam to zaboravio...
Kloba, jesam li dobro popratio? Osjetiš da nešto smrdi na paljevinu ponekad kad radi perilica, zar ne? Ili TV?
Ispravan izraz je "STABILIZATOR napona". Ispravljač je nešto drugo. Tebi treba stabilizator.
24.11.2017 | 13:07
Stara se ponekada znala žaliti. Jako rijetko. Ali je. Samo bi uletila: šta to smrdi po paljevini? Ja imam slab osjet njuha i ne bi ništa osjetio, ali ona bome bi. Zadnji puta ovo ljeto, nema par mjeseci. Baš ću pratiti sada. A ova nova, zamjenjenska TV je još "luđa" od originala. Tri puta jučer, tri puta danas rikla. Rekord. Pa stvarno...
Jel ovo od Bertonea i stabilizator napona ili nije?
Ili oni moji Belkini, imaš slike na ranijim postovima?
Bertone, ne: tu ti je klasična betonska deka (istina ljevana 90-ih jer je kuća građena 1938.-e pa je ispod parketa do tada bila šuta (na moje zaprepaštenje): pa red katrana i onog kao "šmirgl" papira - kako se već zove, pa opet red betona. I na to najnormalniji parket.
A adapter ti stoji na drvenom zidnom ormaru, iza te telke. uštekan u prastari produžni kabel. Ali sam ga uštekavao i direktno u zidni utikač, isto je zezao.
Znam da koljem sada već: ali ako vam ne bi bio bed pogledati koji stabilizator s gornjim limitom od 1000 kn da uzmem? Eto. Vi se kužite. Ja ne.
Kada i ako stignete, naravno - to ide bez naglašavanja.
24.11.2017 | 14:29
Ok, onda si laminat izbacio iz jednadžbe uzroka mogućeg problema.

Što se riče UPS-a, ovaj kaj sam ti postao ima automatsku stabilizaciju napona no kakve je kvalitete ne znam jer ga osobno nisam imao ili vidio/čuo (da, čuo... neki jeftiniji UPS-i znaju zujati ili ako imaju aktivno hlađenje zna se čuti šum ventilatora).

Za sad ti mogu samo dati link na maloprije pronađeni članak vezan za taj UPS pa pročitaj: www.tech-lifestyle.com/testovi/test-nova...unarov-nesmetan-rad/
Nadalje, po tom članku postoji i model 700VA koji je identičan, ali manje snage pa je time i jeftiniji, a za TV, TV-Box, PS4 i još nešto četvrto je dovoljan... ili pitaj onog svog servisera (sad ste već skoro pa kući prijatelji ) da li taj UPS valja obzirom na tehničke karakteristike

EDIT:
I evo moje razmišljanje nakon pročitanog što se možda dogodi (a laik sam za struju), ako imaš problema sa strujom u kući...
U TV ti sa cigle dolazi struja u naposnski sklop koji je u TV-u, taj naponski sklop na sebi vjerojatno ima neke kondenzatore koji bi trebali čuvati određenu količinu struje za potrebe oscilacija u naponu. Međutim, ako je Samsung kompletnu seriju tih TV-a projektirao sa preslabim kapaciteteom kondenzatora, a ti imaš nagle povremene padove napona, kondenzator na napojnoj jedinici isprazni, a količina struje koju isporuči je premala i TV zapne u nekom polu modu sna... ako sam pretpostavimo u pravu, onda od zamjena nema koristi jer se opet ugrađuje sklop napajanja sa kondenzatorom premale snage kako ga je Samsung dizajnirao.
24.11.2017 | 14:55
I to je isto moguće, ali moja je pretpostavka da bi do sada već shvatili da imaju taj problem. Ne bi Kloba bio prvi kod kojeg se ti problemi ispoljavaju. Mrežni napon je bilo gdje unutar UCPT (pa tako i u Hrvatskoj) općenito najstabilniji i najuredniji na svijetu. Bilo gdje drugdje (Amerika, Rusija, Daleki istok, Australija) su problemi s nestabilnošću veći i izraženiji.

Kloba, za potrebe ovog testa bi ti i onaj iskrin stabilizator napona od 300 kn s njuškala morao valjati.
24.11.2017 | 15:10
Mrežni napon unutar HR je među stabilnijima, ali na brdima iznad Črnomerca i Šestinskog dola je unazad desetak godina napravljeno barem 300-ak urbanih vila (4-6 stanova), deseci manjih zgrada (8-10 stanova), par škola i manjih poslovnih objekata. Osim toga KBC Sveti Duh i KB Sestre milosrdnice su dograđene, a sve to HEP nije pratio adekvatnim pojačavanjem postojećih ili izgradnjom novih trafostanica.
24.11.2017 | 16:07
Ma... čekaj... jel ti to kritiziraš lijepu nam našu domovinu i njene uvijek budne javne službe? Znaš što...? Ti, ako već ne voliš Hrvatsku, ne moraš ovdje ni biti, jesi čuo!?
24.11.2017 | 16:10
Hvala vam opet na savjetima, prvo ću probati sa tom najjeftinijom Iskrom, i ako ispadne da je u tome stvar - onda kupujem kvalitetu.
Što se tiče Bertoneovog napisa o gradnji u zapadnom dijelu Zagreba, potpuna je istina da od okretišta Črnomerec zapadno do Vrapča, gdje su kuće građene između dva svjetska rata u nekadašnje radničke kvartove koji su tada bili predgrađa s nekim, danas davno mrtvim pogonima (poput Ciglane u Kustošiji). Inače, Črnomerec se zove tako jer se tu seljacima koji su vozili dobra i robu na prodaju u grad naplaćivala nekakva pristojba. Ovi su to nazvali "černa mera". Tako nekako ide priča.
Sada kraj tih potleušica nastaju đubretarke (naspram njih, naravno) od četiri kata, sa 16-20 stanova unutra, pa se za svaku od takvih zgrada odmah sagradi i nova trafo stanica. Da li Elektra Zagreb ima dovoljno struje za isporučiti, to više ne znam. Nisam "unutra".
Inače, ja sam u Kustošiji centar, kod crkve. Ima još gornja Kustošija i donja Kustošija - ukupno 15000 stanovnika. Mislim da mamutica u Travnom ima 5000, nisam siguran.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4f79.jpg

Ovo je u mojoj ulici. Prvo je 90-ih ovaj lik napravio ovu grozotu roze boje, da bi prije par godina ovaj do njega sorio staru kućicu i napravio monolit za dva sina i kćer s obiteljima. Sama za sebe kuća je super i izvrsno je građena (mada izvana čista kocka), ali se ne uklapa ali nimalo.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4f5d.jpg

A ovo mi se sada gradi na dnu ulice...
24.11.2017 | 16:14
Šalu na stranu, nije to baš sasvim tako. Istina je da se HEP ODS redovito šlepa na investitore, tj. da ne da elektroenergetsku suglasnost na građevnu dozvolu investitoru čiji bi projekt preopteretio odnosnu trafostanicu, već traže da prvi takav investitor u trošku svoje investicije pojača i trafostanicu. To je praksa upitne etičnosti, ali takva je. I da nije, elektroenergetska mreža bi nam se odavno raspala.
Razlog zašto je mjestimično mrežni napon nestabilan (a to je puno manje nego u Južnoj Koreji, Japanu, većini Kine ili Rusiji, o Americi da i ne pričamo) je taj što su pojedini krakovi niskonaponskih vodova od trafostanice već granično dugački.
24.11.2017 | 16:17
Da li Elektra Zagreb ima dovoljno struje za isporučiti, to više ne znam. Nisam "unutra".


Ima struje kolko oš, dokle god EDF (Electricité de France) vozi svojih 70 i nešto nuklearnih reaktora i prodaje cijeloj Europi pojeftinu struju, nema brige. Svi možemo glumiti velike ekologe i pričati o delfinima, bjeloglavim supovima i velebitskoj degeniji dok se atomi cijepaju tamo negdje između Burgundije i Champagne
24.11.2017 | 16:22
Da, Francuzi...
Točno, imaju, da sada ne rujem po netu - po sjećanjima kada sam pratio, 73 nulearke. Mene zanima gdje završava taj otpad. Kod njih ne ziher. U nekoj bivšoj koloniji najvjerojatnije.
24.11.2017 | 16:47
Ali ja sam imao malo vremena pa sam prerovao popise stanovništva za 2001. i 2011. godinu (i to samo općina Črnomerec, a na nju se nastavlja još par gradskih četvrti koje dijele isto brdo samo sa različite strane

Općina Črnomerec:

2001.
stanovnika: 38 762
kuća: 14 070
zgrada: 16 341

2011.
stanovnika: 38 546
kuća: 15 175
stanova: 19 693

Usporedba
stanovnika: -216
kuća: +1105
stanova +3352

Iz navedenih podataka se da isčitati da je stanovnika manje, a objekata više pa da sad svi lijepo žive jer ih je manje u više prostora... je vraga manje stanovnika i baš me zanima statistika za popis 2021. jer je masa ljudi unazad godinu dana obrisana iz evidencija jer ne stanuju tamo gdje su i prijavljeni.

Ako nekoga zanima statistika, izvor podataka:
www1.zagreb.hr/zgstat/documents/grad_zag...ublikacija_08-09.pdf
www1.zagreb.hr/zgstat/documents/POPIS%20...KucanstvaStanovi.pdf

@Smayoo, je elektra uvjetuje, vodoopskrba i odvodnja uvjetuju, cestari uvjetuju, a investitori to sve ispunjavaju (najčešće na način da malo podmažu gdje treba) jer nema tog investitora koji kroz istu kanalizacijsku cijev može na jednak način progurati kakicu od 500 ili 1500 ljudi
24.11.2017 | 16:55
Tko se nedavno vozio Baštijanovom ulicom u Zagrebu, smjer sa Selske ceste prema bivšoj Rudeškoj, današnjoj Ulici Dragutina Golika (onog čovjeka koji je trčao za nekim idiotom koji ga je upucao pa je ulica nazvana po njemu) - sa desne strane se gradi zgradurina valjda četiri puta veća od ove koju sam slikao u gradnji. Zove se BaštijaNOVA, gledao sam na projektnoj dokumentaciji gradilišta dok sam šetao. Koliko je to novih ljudi, a odakle?
Samo, ta stanogradnja kao da je od krize 2008. naovamo stala, pa sada opet neki bum doživljava.
Možda se varam...
Ali odosmo u off topic. Ovo je za novu temu pod razno.
24.11.2017 | 17:43
Broj ljudi koji živi na Črnomercu je u evidenciji, ali tu ne spadaju i podstanari. Naravno, za infrastrukturu (kanalizacija) nije samo broj ljudi koji živi, već i firme koje su na tom području.
  • Daddo
  • Posjetitelj
24.11.2017 | 20:49
Kloba kaže:
Tko se nedavno vozio Baštijanovom ulicom u Zagrebu, smjer sa Selske ceste prema bivšoj Rudeškoj, današnjoj Ulici Dragutina Golika (onog čovjeka koji je trčao za nekim idiotom koji ga je upucao pa je ulica nazvana po njemu) - sa desne strane se gradi zgradurina valjda četiri puta veća od ove koju sam slikao u gradnji. Zove se BaštijaNOVA, gledao sam na projektnoj dokumentaciji gradilišta dok sam šetao. Koliko je to novih ljudi, a odakle?
Samo, ta stanogradnja kao da je od krize 2008. naovamo stala, pa sada opet neki bum doživljava.
Možda se varam...
Ali odosmo u off topic. Ovo je za novu temu pod razno.


Kloba, nikad od tebe pošten novinar, samo širiš dezinformacije. Sadašnja Dragutina Golika je bivše Drvinje. Rudeška je hvalabogu živa i zdrava još uvijek.

Ontopic: UPS bertoneov je 100 EUR i uvijek ga možeš iskoristiti i za pametniju stvar od TV-a. Stari stabilizator napona je - stari. A košta pola novaca tog UPS-a.
25.11.2017 | 09:55
Kloba mislim da znam u cemu je problem sa tvojim TV-om.Istina TV nisu moj fah pa prenosim,sinoc pricam s jednim od najboljih TV mehanicara u Sarajevu i spomenem mu tvoj problem.Covjek na pola recenice mi kaze da je imao bar 30 televizora sa istim problemom i da je sasvim slucajno skontao u cemu je problem. 99% Nije problem u struji,ploci....Vec u Display-u,jedna led lampa na kraju kod necega ti baci varnicu i ugasi televizor.Tako se tiho cuje da je ne moguce skontati osim kada je rastavljen a varnica se jedva vidi u totalnom mraku.
25.11.2017 | 11:46
Daddo, sorry, nije moj kvart - samo šećem tu i tamo - mislio sam da su Rudešku ščenđali.
Znači Drvinje je gone? Ma, mislio sam na istu ulicu, samo sam vjerovao da je TO Rudeška. Drvinje, odnosno Golikova je ona ulica na koju se Baštijanova spaja, jel' tako? Kada ideš prema željezničkoj pruzi Golikovom s lijeve strane unutar zgrade je mala Pošta, i tu je poslovnicu (koliko sam iz novina shvatio) taj lopov pokušavao opljačkati kada je Dragutin Golik potrčao za njim, pa ga je ovaj upucao. Zar ne?
My bad. Inače, sjećaš se kada je VeMil tamo u Baštijanovoj bio? Ja sam bio vjerni kupac..
I kada razmislim, možda si u pravu si i za UPS. Odma novi i basta...
Saint, ovo bi bilo super olakšavajuće ako je tako. Samo me muči što je isti tip TV-a, drugi zaredom? Mislim, samo mu je zadnja zaštitna plastična ploča ostavljena zbog serijskog broja - to mi je rekao naš serviser.
S druge strane, prošli TV nije bio neki 10 godina star LCD, već LED iz 2014.-e koji nije imao taj adapter vani nego unutar TV-a i sve je radilo OK 2,5 godine. Nije niti štucnuo dok nije skroz otiš'o.
Znači, nije na nama?
Ma, taj naš Samsung serviser - koliko god da nam je drag, trebao je doć sada u petak samo da pogleda ovog novog, no zapravo da zamjeni LED-ice starog - i onda bi imali dokaz da stari opet radi bez ikakvog problema, a novi ne. I čekamo da ga do jedno 20:00 sati - nije se niti javio, niti ništa.
Ovaj vikend ne možemo niti mi niti on. Jedino me to malo iritira, već mu je drugi put da tako obećao da će doći, pa ni traga ni glasa - ali pretpostavljam da se, kako je stvarno komunikativan, kod svake stranke zadrži barem pola sata duže (kod nas je zamjenu LED-a i premještanje matične ploče, te pozadinske plastike na stražnju stranu TV-a obavio u 10, a ostao 70 minuta) + još što radi baš u servisu.
Saint, ovo je super info.
Hvala!
I zahvali tom serviseru, reci da je sada poznat i u Zagrebu!
25.11.2017 | 12:15
Daddo kaže:
Kloba, nikad od tebe pošten novinar, samo širiš dezinformacije. Sadašnja Dragutina Golika je bivše Drvinje. Rudeška je hvalabogu živa i zdrava još uvijek.


A to si mogao i na neki uljudniji način napisati, zar ne? Ali si odlučio biti bezrazložno zajedljiv iz nekog razloga, koji vjerojatno nema nikakve veze s Jabučnjakom, niti ikim od nas, pretpostavljam. Drugi put predlažem suprotni proces. Umjesto da ovdje isipavaš žuč koju si donio odnekuda, radije uzmi dobru vibru odavde i odnesi je tamo. Može?

Točno, pokojni Dragutin Golik je bio razvojačeni branitelj koji je pokušao onemogućiti pljačkaše banke u bijegu, dobio je metak i podlegao ranama koji dan kasnije.
Ulica se prije zvala Drvinje, a još prije toga (do cca 1992.) - Kroflinova. Križa se s Baštijanovom kod jugozapadnog kuta Končarevog kompleksa, odnosno kod one nove crkve u Voltinom (Sv. Leopolda Mandića).
Nedavno sam onuda prolazio i nisam uopće skužio tu zgradu, što je čudno jer ih obično zamjećujem. Pišem si minus.

Ontopic: UPS bertoneov je 100 EUR i uvijek ga možeš iskoristiti i za pametniju stvar od TV-a. Stari stabilizator napona je - stari. A košta pola novaca tog UPS-a.


To što je star, ne znači da ne valja. Štoviše, vjerojatno je, kao stabilizator, bolji od novog dual-conversion UPS-a. Naime, on je izveden na drugačijem načelu, ima prigušnicu s masivnom feritnom jezgrom i predimenzioniran kondenzator koji radi u takvim uvjetima da je gotovo nemoguće da će ikad pregorjeti. UPS s dvostrukom konverzijom ima funkciju stabilizacije napona jer on u biti istodobno puni baterije iz mreže, a van daje uvijek vlastiti napon generiran iz baterije, pri čemu je taj napon generiran tzv. "chopperom", tranzistorskim sklopom koji stvara veliku količinu "čupavosti" u naponu koja se tek djelomično očisti njegovim izlaznim filtrom, jer je ovaj dimenzioniran tako da ne košta puno i da upravo tek jedva radi to što treba.
25.11.2017 | 12:20
Smayoo, hvala ti na obrani - ali nije bilo potrebno - Daddo sigurno to nije tako mislio. Dečko je super, više smo se puta čuli telefonom, porihtao mi je neke stvari na kompu - tako da smo si već domaći. Ovo je bila interna, nikako zajedljiva. Ali, nije tu to mogao nitko znati, pa ti zato zahvaljujem još jednom.
No, potvrđujem - dečko je moja generacija, imamo zajedničke poznanike, kužimo se i skroz je OK. Možda mu je malo oštrije ispalo napisano (i je, kada pročitaš), ali nije tako mislio.
EDIT:
Da, Golik je banku, a ne Poštu branio. To je tragedija bila...
A ta nova zgradurina, Smayoo - ti je točno iza onog brdašca ispod kojeg ide potok, s jedne strane Baštijanove je Končar, s druge na istoj strani ulice nakon moto dućana koji se ne kuži baš je bila čistina i poljana, ništa - gradsko zemljište. Sada su ti to prvo razrovali, onda usuli temelje, već su na trećem katu. Ponavljam, zbog ulice zgrada (projekt) se zove BaštijaNOVA.
P.S. Daddo, mi ovdje, kada se šalimo, tako da svi znaju, stavljamo smajlića ili u zagradi napišemo nešto tipa "bez ljutnje". Ima nas tu koji ne damo na sebe pa brzo nenamjerni postovi budu potpuno krivo shvaćeni i autora istoga se napadne bez veze. Samo ja sam u posljednja dva mjeseca tako, ni krive ni dužne napao energymana i cairblanca. Imao sam okršaj i sa Gocom25, ali tu smo obojica izazivali jedan drugog.
No, uredništvo s pravom ne želi da se takve stvari ovdje događaju, pa se ili mi moramo sami zaustaviti na vrijeme, ili nas oni srežu.
Čisto da znaš, da se sada ne ljutiš ti na Smayuu. Imao je on tu posla, ne bi vjerovao...
  • Daddo
  • Posjetitelj
25.11.2017 | 12:33
smayoo kaže:
Daddo kaže:
Kloba, nikad od tebe pošten novinar, samo širiš dezinformacije. Sadašnja Dragutina Golika je bivše Drvinje. Rudeška je hvalabogu živa i zdrava još uvijek.


A to si mogao i na neki uljudniji način napisati, zar ne? Ali si odlučio biti bezrazložno zajedljiv iz nekog razloga, koji vjerojatno nema nikakve veze s Jabučnjakom, niti ikim od nas, pretpostavljam. Drugi put predlažem suprotni proces. Umjesto da ovdje isipavaš žuč koju si donio odnekuda, radije uzmi dobru vibru odavde i odnesi je tamo. Može?

Točno, pokojni Dragutin Golik je bio razvojačeni branitelj koji je pokušao onemogućiti pljačkaše banke u bijegu, dobio je metak i podlegao ranama koji dan kasnije.
Ulica se prije zvala Drvinje, a još prije toga (do cca 1992.) - Kroflinova. Križa se s Baštijanovom kod jugozapadnog kuta Končarevog kompleksa, odnosno kod one nove crkve u Voltinom (Sv. Leopolda Mandića).
Nedavno sam onuda prolazio i nisam uopće skužio tu zgradu, što je čudno jer ih obično zamjećujem. Pišem si minus.

Ontopic: UPS bertoneov je 100 EUR i uvijek ga možeš iskoristiti i za pametniju stvar od TV-a. Stari stabilizator napona je - stari. A košta pola novaca tog UPS-a.


To što je star, ne znači da ne valja. Štoviše, vjerojatno je, kao stabilizator, bolji od novog dual-conversion UPS-a. Naime, on je izveden na drugačijem načelu, ima prigušnicu s masivnom feritnom jezgrom i predimenzioniran kondenzator koji radi u takvim uvjetima da je gotovo nemoguće da će ikad pregorjeti. UPS s dvostrukom konverzijom ima funkciju stabilizacije napona jer on u biti istodobno puni baterije iz mreže, a van daje uvijek vlastiti napon generiran iz baterije, pri čemu je taj napon generiran tzv. "chopperom", tranzistorskim sklopom koji stvara veliku količinu "čupavosti" u naponu koja se tek djelomično očisti njegovim izlaznim filtrom, jer je ovaj dimenzioniran tako da ne košta puno i da upravo tek jedva radi to što treba.


Sorry Smayoo, zaboravio sam smajlić iza prve rečenice u svom postu.

Kritika upućena meni je na mjestu, no i dalje sam mišljenja da će mu taj UPS od 100 eura biti puno korisniji od tog stabilizatora napona za 50, jer će televizor ionako mijenjati kao neispravan obzirom da mu je to (kako sam priznaje) u konačnici cilj. Nije taj TV takav potrošač ni toliko sofisticiran da bi osjetio razliku između stabilizatora napona i UPS-a (dovraga, pa morao bi raditi direktno na utičnici gdje je napon daleko čupaviji no što izađe iz stabilizatora ili UPS-a).

UPS ima i neko jamstvo koje isto nešto vrijedi, zar ne?

Kloba, tebi sorry ako je zvučalo uvredljivo, nije mi bila namjera, no činjenica je da si bez razloga pokopao živu Rudešku koja je jednako tako postala gradilište i ima ogroman kasino i šoping centar na pol kilometra jedan od drugog...
25.11.2017 | 12:37
Ma, nema beda - zamjenio sam ulice. Bitno je da se razumijemo.
Šta jest, jest - u susjedstvu mi je, a ne znam...
A šta ćeš, ima nas svakakvih.
I, iskreno - da te ne znam, malo bi me pogodio - ali kako te znam - znam da nisi to mislio kako si sročio pa nema ni potrebe za isprikom.
Smayoo, tebi hvala još jednom na zaštiti.
25.11.2017 | 12:46
Eto, što jedan smajlić učini (ili ne učini kad ga nema)...
Sve ok, ispričavam se i ja.
U vezi UPS-a, ljudi često učine grešku pa kupe UPS s premisom "ne može škoditi, neka ga, poslužit će za nešto". UPS je, i funkcijom, i cijenom, 2/3 baterija. Baterija ima svoj životni vijek (koji je kod uređaja s dvostrukom konverzijom nešto dulji, ali pričamo o 10%), a on se prepolovi ako uređaj stoji nekorišten. UPS s neispravnom baterijom više ne služi ni stabilizaciji napona, a kamoli neprekidnosti napajanja, tako da ga u principu nije pametno kupovati ako nema jasnu svrhu jer ti samo generira naknadni trošak koji je uvijek sumjerljiv izvornom.
25.11.2017 | 12:48
Nego, da se mi vratimo na temu.
Kada uletim u lovicu, a to bi moglo biti već idući mjesec - kupit ću jedan UPS kakav Bertone predlaže. Oni nikada nisu naodmet. Ali, zaista se nadam da je Saint-ov serviser taj koji je u pravu. Prenjet ću to ovome svome kada se konačno pojavi.
Šta vi mislite, ima li logike u tome?
Možda stvarno ta nova (Samsung serija 5 se smatra jeftinom, znači ispod sredine kvalitete - to mi je potvrdio i sam serviser) serija 5 koju smo kupili ima lošu kvalitetu unutra i baca te iskre, kako je Saint opisao?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 41 minuta
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, cariblanco, Gjuroo, Maxxy, temeljnik, Anonimci (595)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO