Nerješiv problem sa Samsung TV-om?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nerješiv problem sa Samsung TV-om?


05.12.2017 | 06:40
Ne znam - cairblanco - jesi li ulovio kada sam to napisao.
ISTU STVAR mi je rekao i taj Samsung-ov serviser.
Možda bi i trebao, inače - nisam kockar i jako malo sam se kladio na kladionici (nikad nisam dobio ni deset kuna), a Loto nisam igrao nikada. Stvarno bih možda to čudo trebao početi igrati.
05.12.2017 | 14:27
Zvali su me iz Samsunga središnjice, ne MR servisa - da mi kažu kako su otkrili kvar i tamo te su ga popravili. Znate li kako? Updateali su firmware TV-a.
Znači potrošili smo devet stranica Jabučnjaka na JEBENI BUG!
I cijela serija se mora updatetati, samo nije SMART TV, pa se mora tražiti najnovija inačica na Samsungovim stranicama i instalirati preko USB-a.
Svjedeno sam rekao tipu, ukoliko taj TV još jednom napravi neku glupost, da ćemo imati peti papir od servisa i da ćemo htjeti lovu natrag. Tu se malo zbunio - napravio je pauzu - očigledno ili niti sam ne zna toliko o Zakonu o zaštiti potrošača, ili se začudio da neki kupac konačno zna.
Kada se sabrao, rekao je da nema problema, ali da se nada da do toga neće doći jer je servis updateao firmware (on se izrazio software, ali mislim da nije na to mislio).
Uglavnom, sada me treba još samo nazvati ovaj serviser kada da nam dofura TV...
Aj recite...
05.12.2017 | 14:41
... bolje je ništa ne govoriti.

P.S. Ako im non-smart TV-i imaju takve bug-ove, kakvi su onda tek smart-TV-i?!!
05.12.2017 | 15:10
Možda su ti sad od non-smart napravili smart TV
05.12.2017 | 15:27
A ja ne mogu vjerovati da se mi nismo toga dosjetili. Ipak smo kompjutoraši, i svi od nas se kužimo toliko da znamo da se firmware TV-a, ili DVB-T prijemnika (da uzmem još jedan primjer) može update-ati.
Sada imamo TV viška.
05.12.2017 | 20:11
Kloba kaže:
A ja ne mogu vjerovati da se mi nismo toga dosjetili. Ipak smo kompjutoraši, i svi od nas se kužimo toliko da znamo da se firmware TV-a, ili DVB-T prijemnika (da uzmem još jedan primjer) može update-ati.
Sada imamo TV viška.


Daj ti taj TV ipak donesi doma i podvrgni onome što se zove "stress test", jer obično "instalirali smo novi software" znači "nismo našli grešku, ali smo preventivno promijenili pamet uređaju".

Nije nemoguće da su ti riješili problem, ali mi se čini previše trivijalno rješenje da bi radilo.
05.12.2017 | 20:39
A ne znam, vidjet ću - kako sam napisao - to me zvalo baš iz Samsunga. Nije me zvao serviser. Možda još želi čekati da se uvjeri (jer mi je ovaj danas rekao da je i njima rikavalo na servisu - mada, možda je govorio što želim čuti, samo da me skine s dnevnog reda). Vidjet ćemo. Ako ne valja - još bolje - lova mora doć natrag jer će biti peti popravak (papir) i imamo to pravo - i ta će pinka otići ili na drugu TV ili će se nešto dodati i uzeti nova veš mašina.
Nisam pričao sa starom, ali već znam kako joj mozak radi.
05.12.2017 | 20:51
ja sam zakleti protivnik ičeg samsungovog... neovisno o tome radi li se o klima uređajima ili televizorima ili mobitelima... sve to na papiru izgleda super i povoljno (omjer cijena i dobiveno), no onda krenu neobjašnive zvizdarije.

Primjer iz vlastitog života... složim komp za seku, PC koji će glumit HTPC, spojen na TV da može gledat filmove... testiram na 4 različita TV-a (Sony, LG, Panasonic, Philips) i svud sve radi besprijekorno... donesem k njoj... bijesni Samsung serije neke ultra, plejka spojena, 100k rezolucija... spojim... daje sliku i u random intervalima nestaje.

Klima uređaji... jednostavno podivljaju... sami od sebe.

Telefoni, bez obzira na cjenovni razred, sve i jedan - mušičavi...

Zakleo sam se, Samsung mi je ko nekima koje nećemo imenovati Western digital... dobar za pod nogu od stola
07.12.2017 | 11:43
Evo, došao serviser, nismo niti otvarali TV pred njim kada sada kao radi - veli da su updateali firmware (on je prvo rekao software, onda BIOS - ne znam tko je od nas dvojice u pravu) matične ploče na najnoviji i da od onda ne radi nikakve probleme. Za sada je TV OK, i baš se vidi kako mu je slika puno bolja (onom su i matrica ekrana i LED lampe ipak tri generacije starije), ali zvuk je glasniji na starom TV-u - naprosto jer su mu zvučnici duplo veći.
Dobra stvar je da sada imamo pet papira da se popravljao, i ako samo štucne - tražit ću povrat love.
Nisam stari htio niti stavljati na tavan, već sam ga odložio u drugu sobu da se prvo par tjedana uvjerimo da ovaj zaista šljaka.
Ali, da vjerojatno nikada više neću kupiti Samsung TV, nego LG ili SONY (ako ću baš imat love), to je gotovo sigurno.
07.12.2017 | 11:59
Termin BIOS (Basic Input Output System) je usko vezan za IBM PC kompatibilna računala, tako da kod TV aparat nema smisla (BIOS služi za interakciju sustava sa okolinom do učitavanja OS-a (prije DOS sada Windows) sa diska u radnu memoriju).

Firmware je općenito softver koji se nalazi na neizbrisivoj (barem običnom korisniku) memoriji i služi za normalan rad sustava (slično kao BIOS, ili kombincija BIOS/OS kod PC-a).
07.12.2017 | 12:21
Toliko sam znao o BIOS-u. Znači da sam bio u pravu ja, a ne on. Ma valjda se samo krivo izrazio. Uglavnom, bolje da su oni prčkali po firmware-u, jer znam da to i user može napraviti doma (jednom sam htio PLEXTOR pržilicu na PC-u update-ati), no ako mu nešto pođe po krivu - primjerice da skine krivi firmware za proizvod, ili mu instalacija napola stane i više se neće pokrenuti - može ga baciti jer je postao neupotrebljiv.
Pa sam odustao od update-a...
07.12.2017 | 17:57
Firmware je bolje ne dirati, ako se točno nezna što se radi. Druga je stvar nadograđivati firmware na smart-tv, jer sam tv zna koji mu firmware treba i bude ga povukao s neta. Ovako bi točno morao znati koji firmware za svoj tv, a tv zna imati osim vrste i oznake modela, još i neke podoznake, pa eto mogućeg belaja.
07.12.2017 | 18:16
Koliko se sjećam, jedno vrijeme je bilo dosta popularno update-anje firmware-a na pržilicama, čak su postojali modeli koji su se mogli flashati firmwareo-om OEM proizvođača (dakle tvornice koja je sklopila prižilicu, za ralziku od one koja je samo stavila naljepnicu sa nazivom na kućište) i time dobiti znatno bolje performanse.

To nije bilo toliko rizično, ali flashanje TV uređaja putem USB sticka može biti rizično jer u slučaju bilo kakve greške, nema ponavljanja, nego pomaže samo servis.

Kod matičnih ploča i BIOS-a su stvari nešto drugačije, kod novijih i skupljih modela matičnih ploča postoji sustav dvostrukog BIOS-a koji čak i u slučaju havarije prilikom update-a, omogućava podizanje sustava ra 'rezervnog' BIOS-a i ponovno flashanje.
07.12.2017 | 18:30
Najgori scenario kod matične ploče koja nema dupli bios, je da nestane struje
07.12.2017 | 18:56
Stvarno sam slab u kompjutorskim jezicima (čitaj: nemam blage veze), ali zar ona bijela slova kada uđeš u matičnu ploču nisu DOS?
Ili je BIOS zamjenio DOS, koji je stariji? Ne znam to ni sam...
07.12.2017 | 19:13
Nisu DOS kloba.

Prvo što vidiš na ekranu PC-a kad ga upališ, je BIOS, koji se nalazi u EEPROM-u (električno izbirisivi memorija koja se samo čita) dakle sadržaj se ne gubi ni kada nestane struje (za razliku od RAM-a koji se briše sa svakim gubitkom struje).

Nakon što BIOS ispita ispravnost sustava, slijedi učitavanje operativnog sustava, nekad je to bio DOS, koji je bio 'command line OS' pa je izgledao isto kao i BIOS, sad su to Windowsi, pa se odmah 'podiže' grafički prikaz.

Nadam se da te neće zbuniti, ali danas je BIOS uglavnom zamijenjen sa UEFI-em koji zadržava kompatibilnost sa BIOS-om, ali sa dodatnim mogućnostima i većom felksibilnošću od BIOS-a,
07.12.2017 | 19:17
Hvala na pojašnjenju !
07.12.2017 | 20:41
BIOS ti je skračenica od basic input/output system. To ti je dosta rudimentni sistem koji provjeri računalo i krene učitatvati operativni sistem. Kako je osnova opaertivnog sistema nije velika, tako dosta brzo OS preuzme upravljanje računalom i onda podiže sve servise koji mu trebaju.
Sjećam se davno QNX-a (mislim da se tako zove) koji je dolazio na 1,44MB disketi i bio je upotrebljiv i funkcionalan kao sistem. Grafičko sučelje, modem, WEB, osnovna periferija (miš tipkovnica) (toastytech.com/guis/qnxdemo.html) - našao!

Doduše, nije samo EEPROM u igri jer ako se makne baterija, onda se postavke izgube. Ima i nešto RAM-a.
Generalno, UEFI bi ti mogao poslužiti možda za dijagnostiku računala
Smrt komunizmu, fašizmu i antifašizmu.
08.12.2017 | 12:15
Danke, Žabac!
09.12.2017 | 10:47
Novi Samsung TV za sada radi bez frke. Izgleda da su ga stvarno popravili. Sada je pitanje šta sa starim. I koliko mogu dobiti za njega, ako bih ga prodavao? 32", serija 5 2014, Samsung, DVB-T...
09.12.2017 | 10:52
Bolje prodaj novi pa, ako se stari opet pokvari, kupi novi LG.
09.12.2017 | 11:02
Ili to... Ali ovaj ima pet godina garanciju, i ako se pokvari - slijedi povrat love. Razmišljao sam o tome. Samo pet godina garancije ubuduće uzimam, imam Gorenje frišketu sa kraja 2014. sa toliko garancije, dvije Samsung telke, jednu kupljenu u prosincu 2016., drugu u kolovozu 2017. - doplatili smo 300 kn ili uletili na akciju i dodali nam tri godine u Santa Domenici.
Idem, Smayoo - znaš da imam posla.
P.S. Mada do kraja godine stari nede nikuda, jer se i onaj danima ponašao ok, pa bi poludio. Ako prođe metar dana, u redu je.
Pozdrav!

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 46 minuta
 • Daddo: ne vidim neku veliku korisnost QI-ja za airpodse jer su zaista mali potrošač...
 • Yonkis: taj charging pad i nova kutiijica za APodse izlazi uskoro. Ukidaju se žice. samo je pitanje kad će i laptopi.
 • Kloba: Aha, na toj slici je znači nova kutija i novi madrac koji još nisu u prodaji. Nisam skužio taj detalj
 • Daddo: Nativno ne podržava. Imaš hackova koje možeš sam napraviti ali je to bezveze radit.
 • Kloba: Upravo na Dnevniku gledam kako su skužili Zlatka Komadinu, Vjerana Piršića i ekipu koji su do prije par godina BILI ZA gradnju plutajućeg LNG terminala, a sada su glavni oponenti. Povezali su ih sa najvećim oponentom LNG terminala, ruskim Gazpromom... Konačno da ih je netko provalio.
 • Kloba: Ne znam. Ti ih imaš. Ja sam se samo ovog sjetio, pa reko da ti kažem.
 • Kloba: OK, ali nije bitan case, može biti i neki drugi - samo hoću reći da kutija od airpodsa vjerojatno i podržava qi punjenje, pa ne bi slikali njih na tom madracu da ne podržava. Zar ne?
 • Daddo: [link]
 • Daddo: kloba to nikad nije došlo u prodaju... taj Wireless charging case.
 • Kloba: Daddo: sada sam se sjetio da sam vidio da se ove Airpods već mogu wireless puniti, zajednički na madracu koji  naplaćuje 69$ sa iPhoneom X i  watchem. [link]
 • Daddo: same here... osim što mi je dostupan obični ADSL na 4Mbit/256k
 • icanic: Ma mogu oni uvoditi sto god hoce kada je meni dostupno samo VDSL 20/2 sa stalnim pucanjem ili Tele2 pokućni od nekih 50/50 na kojem sam trenutno.
 • Daddo: jedno je što uvodi... drugo je što stvarno je dostupno i koliko pouzdano... T-com više ne bi štapom taknuo... :D
 • Yonkis: Dati svoje prvorođenče ili oba bubrega ;-)
 • rusty: jao... tcom uvodi 1Gbit/1Gbit optiku za 270kn... pa ja ću popizdit... Što ja moram napravit da ganc nove zgrade to dobiju... ovo je za poludit
 • Daddo: meni jesu. I to jako zakon. Ali nisu mi prvi izbor za slušat glazbu na njima. No nisam ih zato ni kupovao
 • rusty: Airpods su zakon
 • Daddo: ako imaš ipad(e) ili Mac(book)ove, onda korisniju i jednostavniju slušalicu od airpodsa nećeš naći (uz napomenu da je i meni bila skupa, čak skuplja no tebi)
 • Daddo: ako nemaš (ili ne planiraš nabavku) još neki apple uređaj na koji ćeš ih povezati osim moba - onda ne trebaš
 • Daddo: airpods II će se (navodno) od airpodsa razlikovati ko QI chargingu... a to mi nije špica. :)
 • Yonkis: Daddo: Hahahaha, upravo sam u tom stadiju, važem si "trebam li sluške od 1000kn ili ne". Nisam našao nepobitni razlog za "da", još k tome sam im našao alternativu tako da ću prije uzeti AirPods II :)
 • Daddo: Nisam (još). Iako mi je dugo trebalo da si objasnim da mi trebaju airpodsi.
 • Yonkis: Jedno pitanje, da li postoji nešto što ste kupili od Applea a da ste požalili radi kupovine? Frend si hoće kupiti Magic Mouse ali baš za njega čitam da i nije tako Magic.
 • Kloba: Pardon, 3. generacije - ali opet već je taj model imao ove malo modernije sluške
 • Kloba: Ja sam imao drugu generaciju, nikada ovu prvu (barem mislim). Prva Appleova naprava koju sam imao mi je iPod nano 4. generacije: [link]
 • Daddo: imao ovakve: [link]
 • Yonkis: Kloba, treba samo maknuti ) iz linka ali evo opet. Valjda se netko sjeća ovih koliko su bile neugodne: [link]
 • Daddo: handsfree im je odličan. No najveći plus je svakako kutijica i uparivanje sa svim apple uređajima koje je - jednostavno.
 • Daddo: podcaste i video tutoriale isto tako.
 • Daddo: tvoje je pravo biti skeptik, ja kao netko tko ih koristi svakodnevno sam njima zadovoljan, ne utvaram si da su najbolje i wow. ono što je kod njih super je što su - praktične. Baterija traje. Koristiš jednu samo ako trebaš, ili obje. Da ću na tome slušat Bacha - neću. Za radio su sasvim ok i za filmove
 • zabac: Nisam i jako sam skeptican jer kvaliteta pada zicanih, a ove ne vjerujem da su bolje.
 • Kloba: Yonkis, link ti je valja. Daj novi, pliz
 • Yonkis: Stare Earpods ([link] ove lijeve, još su dolazile sa spužvicama, naspram njih, ove nove generacije su čudo, i od ergonomije i od kvalitete zvuka.
 • Daddo: žabac, jesi koristio airpodse?
 • zabac: Kao audio slusalice nisu nesto. Za ostalo su OK.
 • Kloba: Za to, znači handsfree razgovore, slušanje audioknjiga, pa i preslušavanje muzike dok si na putu prema negdje - mislim da su odlično rješenje.
 • Kloba: ....nalazi li se doma ili u busu, na ulici itd...
 • Kloba: I imaju zaista dobre mikrofone, jer kada razgovaraš s osobom koja ih ima preko mobitela, uopće ne shvaćaš da je taj netko na slušalicama, ktome još bežičnim (kao nekada kada bi se priključio handsfree pa bi drugima zvučao kao da pričaš iz nekog bunara). Čak bih se usudio reći da su im mikrofoni i prejaki, jer osim osobe, čuješ i pozadinske zvukove oko nje i možeš razaznati nalzi
 • Daddo: Pa i taj nesretni/precijenjeni Beats.
 • Kloba: Žabac, mislim da si review malo krivo protumačio. Evo drugi link koji ti u naslov stavlja suštinu: [link]
 • Daddo: Žabac, kao korisnik istih, primjeti da nigdje nisam tvrdio da su vrhunske. Odlične jesu. Za ono za što meni trebaju. A to nije glazba. Za to imam i Monacor i Sennheiser
 • zabac: Iz ovog osvrta se vidi kako AirPods nisu nešto. One su dovoljno dobre za većinu ljudi, ali nisu niti odlične, niti vrhunske (osim cijene).
 • Soffoklo: Kad ste kod AirPodsa možda će nekoga zanimati 'Apple AirPods: the audiophile review' The Verge - [link]
 • cariblanco: Pozdrav s toplog sjevera uz pismu ;) [link]
 • zabac: Apple se mora jako puno potruditi da napravi upotrebljive slusalice. Do sada su bili samo pokusaji hands free seta, a nikako slusalica.
 • Kloba: No, vjerojatno nije :)
 • Kloba: Tko zna, možda je to cifra nakon plaćenog poreza?
 • stefanjos: no sumnjam da je njemu sve islo u djep :P
 • stefanjos: yep
 • Kloba: Koliko je dr. dre dobio? tri milijarde zelenbaća, ako se dobro sjećam?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Jedro, Ljut k0 Ri5, Riba, rusty, STMac, Anonimci (977)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Anketa

Kupujete li neku od Apple novosti?

Page Speed 1.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO