Nerješiv problem sa Samsung TV-om?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nerješiv problem sa Samsung TV-om?


05.12.2017 | 06:40
Ne znam - cairblanco - jesi li ulovio kada sam to napisao.
ISTU STVAR mi je rekao i taj Samsung-ov serviser.
Možda bi i trebao, inače - nisam kockar i jako malo sam se kladio na kladionici (nikad nisam dobio ni deset kuna), a Loto nisam igrao nikada. Stvarno bih možda to čudo trebao početi igrati.
05.12.2017 | 14:27
Zvali su me iz Samsunga središnjice, ne MR servisa - da mi kažu kako su otkrili kvar i tamo te su ga popravili. Znate li kako? Updateali su firmware TV-a.
Znači potrošili smo devet stranica Jabučnjaka na JEBENI BUG!
I cijela serija se mora updatetati, samo nije SMART TV, pa se mora tražiti najnovija inačica na Samsungovim stranicama i instalirati preko USB-a.
Svjedeno sam rekao tipu, ukoliko taj TV još jednom napravi neku glupost, da ćemo imati peti papir od servisa i da ćemo htjeti lovu natrag. Tu se malo zbunio - napravio je pauzu - očigledno ili niti sam ne zna toliko o Zakonu o zaštiti potrošača, ili se začudio da neki kupac konačno zna.
Kada se sabrao, rekao je da nema problema, ali da se nada da do toga neće doći jer je servis updateao firmware (on se izrazio software, ali mislim da nije na to mislio).
Uglavnom, sada me treba još samo nazvati ovaj serviser kada da nam dofura TV...
Aj recite...
05.12.2017 | 14:41
... bolje je ništa ne govoriti.

P.S. Ako im non-smart TV-i imaju takve bug-ove, kakvi su onda tek smart-TV-i?!!
05.12.2017 | 15:10
Možda su ti sad od non-smart napravili smart TV
05.12.2017 | 15:27
A ja ne mogu vjerovati da se mi nismo toga dosjetili. Ipak smo kompjutoraši, i svi od nas se kužimo toliko da znamo da se firmware TV-a, ili DVB-T prijemnika (da uzmem još jedan primjer) može update-ati.
Sada imamo TV viška.
05.12.2017 | 20:11
Kloba kaže:
A ja ne mogu vjerovati da se mi nismo toga dosjetili. Ipak smo kompjutoraši, i svi od nas se kužimo toliko da znamo da se firmware TV-a, ili DVB-T prijemnika (da uzmem još jedan primjer) može update-ati.
Sada imamo TV viška.


Daj ti taj TV ipak donesi doma i podvrgni onome što se zove "stress test", jer obično "instalirali smo novi software" znači "nismo našli grešku, ali smo preventivno promijenili pamet uređaju".

Nije nemoguće da su ti riješili problem, ali mi se čini previše trivijalno rješenje da bi radilo.
05.12.2017 | 20:39
A ne znam, vidjet ću - kako sam napisao - to me zvalo baš iz Samsunga. Nije me zvao serviser. Možda još želi čekati da se uvjeri (jer mi je ovaj danas rekao da je i njima rikavalo na servisu - mada, možda je govorio što želim čuti, samo da me skine s dnevnog reda). Vidjet ćemo. Ako ne valja - još bolje - lova mora doć natrag jer će biti peti popravak (papir) i imamo to pravo - i ta će pinka otići ili na drugu TV ili će se nešto dodati i uzeti nova veš mašina.
Nisam pričao sa starom, ali već znam kako joj mozak radi.
05.12.2017 | 20:51
ja sam zakleti protivnik ičeg samsungovog... neovisno o tome radi li se o klima uređajima ili televizorima ili mobitelima... sve to na papiru izgleda super i povoljno (omjer cijena i dobiveno), no onda krenu neobjašnive zvizdarije.

Primjer iz vlastitog života... složim komp za seku, PC koji će glumit HTPC, spojen na TV da može gledat filmove... testiram na 4 različita TV-a (Sony, LG, Panasonic, Philips) i svud sve radi besprijekorno... donesem k njoj... bijesni Samsung serije neke ultra, plejka spojena, 100k rezolucija... spojim... daje sliku i u random intervalima nestaje.

Klima uređaji... jednostavno podivljaju... sami od sebe.

Telefoni, bez obzira na cjenovni razred, sve i jedan - mušičavi...

Zakleo sam se, Samsung mi je ko nekima koje nećemo imenovati Western digital... dobar za pod nogu od stola
07.12.2017 | 11:43
Evo, došao serviser, nismo niti otvarali TV pred njim kada sada kao radi - veli da su updateali firmware (on je prvo rekao software, onda BIOS - ne znam tko je od nas dvojice u pravu) matične ploče na najnoviji i da od onda ne radi nikakve probleme. Za sada je TV OK, i baš se vidi kako mu je slika puno bolja (onom su i matrica ekrana i LED lampe ipak tri generacije starije), ali zvuk je glasniji na starom TV-u - naprosto jer su mu zvučnici duplo veći.
Dobra stvar je da sada imamo pet papira da se popravljao, i ako samo štucne - tražit ću povrat love.
Nisam stari htio niti stavljati na tavan, već sam ga odložio u drugu sobu da se prvo par tjedana uvjerimo da ovaj zaista šljaka.
Ali, da vjerojatno nikada više neću kupiti Samsung TV, nego LG ili SONY (ako ću baš imat love), to je gotovo sigurno.
07.12.2017 | 11:59
Termin BIOS (Basic Input Output System) je usko vezan za IBM PC kompatibilna računala, tako da kod TV aparat nema smisla (BIOS služi za interakciju sustava sa okolinom do učitavanja OS-a (prije DOS sada Windows) sa diska u radnu memoriju).

Firmware je općenito softver koji se nalazi na neizbrisivoj (barem običnom korisniku) memoriji i služi za normalan rad sustava (slično kao BIOS, ili kombincija BIOS/OS kod PC-a).
07.12.2017 | 12:21
Toliko sam znao o BIOS-u. Znači da sam bio u pravu ja, a ne on. Ma valjda se samo krivo izrazio. Uglavnom, bolje da su oni prčkali po firmware-u, jer znam da to i user može napraviti doma (jednom sam htio PLEXTOR pržilicu na PC-u update-ati), no ako mu nešto pođe po krivu - primjerice da skine krivi firmware za proizvod, ili mu instalacija napola stane i više se neće pokrenuti - može ga baciti jer je postao neupotrebljiv.
Pa sam odustao od update-a...
07.12.2017 | 17:57
Firmware je bolje ne dirati, ako se točno nezna što se radi. Druga je stvar nadograđivati firmware na smart-tv, jer sam tv zna koji mu firmware treba i bude ga povukao s neta. Ovako bi točno morao znati koji firmware za svoj tv, a tv zna imati osim vrste i oznake modela, još i neke podoznake, pa eto mogućeg belaja.
07.12.2017 | 18:16
Koliko se sjećam, jedno vrijeme je bilo dosta popularno update-anje firmware-a na pržilicama, čak su postojali modeli koji su se mogli flashati firmwareo-om OEM proizvođača (dakle tvornice koja je sklopila prižilicu, za ralziku od one koja je samo stavila naljepnicu sa nazivom na kućište) i time dobiti znatno bolje performanse.

To nije bilo toliko rizično, ali flashanje TV uređaja putem USB sticka može biti rizično jer u slučaju bilo kakve greške, nema ponavljanja, nego pomaže samo servis.

Kod matičnih ploča i BIOS-a su stvari nešto drugačije, kod novijih i skupljih modela matičnih ploča postoji sustav dvostrukog BIOS-a koji čak i u slučaju havarije prilikom update-a, omogućava podizanje sustava ra 'rezervnog' BIOS-a i ponovno flashanje.
07.12.2017 | 18:30
Najgori scenario kod matične ploče koja nema dupli bios, je da nestane struje
07.12.2017 | 18:56
Stvarno sam slab u kompjutorskim jezicima (čitaj: nemam blage veze), ali zar ona bijela slova kada uđeš u matičnu ploču nisu DOS?
Ili je BIOS zamjenio DOS, koji je stariji? Ne znam to ni sam...
07.12.2017 | 19:13
Nisu DOS kloba.

Prvo što vidiš na ekranu PC-a kad ga upališ, je BIOS, koji se nalazi u EEPROM-u (električno izbirisivi memorija koja se samo čita) dakle sadržaj se ne gubi ni kada nestane struje (za razliku od RAM-a koji se briše sa svakim gubitkom struje).

Nakon što BIOS ispita ispravnost sustava, slijedi učitavanje operativnog sustava, nekad je to bio DOS, koji je bio 'command line OS' pa je izgledao isto kao i BIOS, sad su to Windowsi, pa se odmah 'podiže' grafički prikaz.

Nadam se da te neće zbuniti, ali danas je BIOS uglavnom zamijenjen sa UEFI-em koji zadržava kompatibilnost sa BIOS-om, ali sa dodatnim mogućnostima i većom felksibilnošću od BIOS-a,
07.12.2017 | 19:17
Hvala na pojašnjenju !
07.12.2017 | 20:41
BIOS ti je skračenica od basic input/output system. To ti je dosta rudimentni sistem koji provjeri računalo i krene učitatvati operativni sistem. Kako je osnova opaertivnog sistema nije velika, tako dosta brzo OS preuzme upravljanje računalom i onda podiže sve servise koji mu trebaju.
Sjećam se davno QNX-a (mislim da se tako zove) koji je dolazio na 1,44MB disketi i bio je upotrebljiv i funkcionalan kao sistem. Grafičko sučelje, modem, WEB, osnovna periferija (miš tipkovnica) (toastytech.com/guis/qnxdemo.html) - našao!

Doduše, nije samo EEPROM u igri jer ako se makne baterija, onda se postavke izgube. Ima i nešto RAM-a.
Generalno, UEFI bi ti mogao poslužiti možda za dijagnostiku računala
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
08.12.2017 | 12:15
Danke, Žabac!
09.12.2017 | 10:47
Novi Samsung TV za sada radi bez frke. Izgleda da su ga stvarno popravili. Sada je pitanje šta sa starim. I koliko mogu dobiti za njega, ako bih ga prodavao? 32", serija 5 2014, Samsung, DVB-T...
09.12.2017 | 10:52
Bolje prodaj novi pa, ako se stari opet pokvari, kupi novi LG.
09.12.2017 | 11:02
Ili to... Ali ovaj ima pet godina garanciju, i ako se pokvari - slijedi povrat love. Razmišljao sam o tome. Samo pet godina garancije ubuduće uzimam, imam Gorenje frišketu sa kraja 2014. sa toliko garancije, dvije Samsung telke, jednu kupljenu u prosincu 2016., drugu u kolovozu 2017. - doplatili smo 300 kn ili uletili na akciju i dodali nam tri godine u Santa Domenici.
Idem, Smayoo - znaš da imam posla.
P.S. Mada do kraja godine stari nede nikuda, jer se i onaj danima ponašao ok, pa bi poludio. Ako prođe metar dana, u redu je.
Pozdrav!

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati
 • zabac: To je kao svrab na dupetu, lako se dobije a teško se rješava.
 • smayoo: Artie, slobodno otvori temu u forumu. Nije zgoreg ponoviti gradivo ponekad
 • Kloba: Artie, to ti je virus koji se reklamira kao antivirus. Bjež od toga ko vrag od tamjana! Čim ti se otvori stranica s tim, gasi MEHO!!!
 • Dijete: Nije koristan, dapace.
 • Artie: Konkretno pitao bih za korisnička isksutva, ima li istine u člancima koje nalazim na npr CultofMac i sl. Čisto radi skupljanja info je li to koristan ili štetan komad softvera
 • Artie: Je li na jabučnjaku dopušteno otvoriti temu oko MacKeeper softvera?
 • Djuro genijalac: ajd nemojte o eGPU u vikalici, nego dajte dolje u thread macmini da ti bude vidljivo svima i za par dana/mjeseci
 • zabac: Trebao bi koristiti i na vlastitom ekranu. Koliko sam gledao po netu, točno tako su je koristili jer je TB sabirnica brza i podatci idu u oba smjera.
 • stefanjos: pojasni mi, jeli za ove nove macbookove potrebna samo eGPU, koliko sam shvatio, kada ide preko thunderbolt 3 i s ovom novom "official" encloserom, onda stroj moze koristiti eGPU i na vlastitom ekranu
 • Daddo: naravno da je obvezan zaseban ekran... :D a za preporučit kućište, kako mi nije do sad trebalo, nemam nijedno.
 • stefanjos: imas li koji egpu enclosure za preporucit, a usto, i koju karticu. da li je obvezan zaseban ekran da se pogoni, ili moze raditi i na ekranu od laptopa?
 • Daddo: ekipa je napisala skriptu Purgewrangler - [link]
 • Daddo: Možeš koristiti eksternu grafičku unatoč TB2... imaš link u temi Mac mini nadogradnja...
 • stefanjos: Treba mi nesto mocno. Morat cu uskoro paraleno vtit maos i win, na cisti win ne idem ni preko sebe mrtvog. A moram radit u autocadu i inventoru (ne nuzno) ali zelim nesto sto moze oboje dobro. Mozda imac 5k ali brate preko 25000. A nemogu eksternu graficku koristit jer na mom macu imam samo thunderbolt 2
 • Daddo: Za sve ostalo tu su polovni stari modeli Mac Pro koji su još uvijek i više no dovoljno snažni a nadogradivi istim PC hardwareom.
 • Daddo: Stabilnost prije svega. Kvalitetno složen hackintosh je i dalje složenac čiji je HW (ne?)znatno jeftinijii od originala. Kad nešto ne radi - službene podrške - nema. Snaga? Osim ako se radi o montaži videa (stvar koja traži Mac Pro), ne vidim razlog za hackintosh.
 • zabac: Tko ramišlja o hackintoshu? Ja sigurno ne. Ne lovi me PC groznica i potreba za najjačim kompom za malo novaca. Eksterne kartice (imaš link u jednoj od tema) i nisu više ogromne. Drugo je pitanje za što ti točno treba diskretna grafička kartica?
 • Soffoklo: Fora! I Apple obilježio finale SP-a u nogometu - [link] . Da ne bude zabune napravili su isto i za Francuze na njihovoj Apple stranici [link]
 • stefanjos: Zalosno je da sve vise razmisljam o hackintoshu
 • stefanjos: moj ima integriranu, zelim 13inchni mac sa dedicated GPU. eksternu graficku nemogu bas nosat okolo.
 • zabac: Kako, Mac nema grafičku katicu? Budi precizniji (stefanjos). Mada u MBP-u nema smisla uguravati jaku grafiku i smanjiti autonomiju. Ja bi rado vidio eksterne grafičke kartice.
 • ivan599: daš za laptop 6700$ bez poreza pa ga nosiš reklamirat svakih pol godine jer toliko revolucionarni butterfly mehanizam izdrži
 • stefanjos: slazem se. volio bi mac s grafickom karticom, ali u sljedecih 3-4 godine ne vidim da se to dogada.
 • dpasaric: Ma ok, može se dobiti onaj najbrži već za 30.000 kn :) Cijenu najviše diže SSD od 4TB.
 • stefanjos: dpasaric, mozda da se svi skupimo i kupimo jedan za neku recenziju brzine :P
 • stefanjos: Zdravac hvala! Smayoo, trazitelj sam ja, pa pretpostavljam da znas koja je struka. :) Ako drugi ne znaju, mahistar inzenjer strojarstva. :)
 • dpasaric: Jedino je fora imati 6-core u prijenosniku, mada to nije "my cup of tea".
 • dpasaric: Znači kod nas oko 60.000 kn :)
 • Soffoklo: I tako Apple po tiho osvježio MBP, najskuplji 15" ide do 6700$ bez poreza :-)
 • cariblanco: Da ni refugee ;)
 • smayoo: @stefanjos, koje struke je tražitelj(ica) posla?
 • Zdravac: HZZ :)
 • Zdravac: posao.hr (bez moj)
 • stefanjos: moj posao, jooble... ima li jos koja stranica s oglasima za posao za podrucje hrvatske (zagreba pogotovo)! hvala :)
 • stefanjos: Zbog nase velicanstvene pocastio sam se homepodom! Uskoro clanak *drzi figeeeee)
 • Dijete: decki su se igrali... i ja imam osmijeh od uha do uha :D
 • Dijete: kak je ovo bila super tekma :D
 • JOHN: Dajte nam francuze.......da se igramo
 • zabac: Nevjernici neka gore u nogometnom paklu.
 • cariblanco: @moskov, ako trebaš Putina, on ti je sad na g.o. :)
 • gladhr2: Piši u forumu
 • moskov: Da li smem ovde da postavim pitanju u vezi problema sa telefonom?
 • moskov: pozdrav
 • smayoo: @erseticmatej: to nije bug, nego feature kojim kažnjavamo korisnike android smartphonea koji se drznu pristupiti našem portalu... ;)
 • Dijete: Evo sad ce admin, hop!
 • erseticmatej: Hocu hocu...u devetom mjesecu...mora se zaradit
 • stefanjos: kupi iphone B)
 • erseticmatej: Zanimljiv mi je koncept ali kad sam na putu i imam samo mob uz sebe..problem je...hvala!!!
 • erseticmatej: Ne moze se scrollati..ali se moze sve uredno postati...
 • erseticmatej: Lijep pozdrav adminu...molio bih da pogleda koji je problem sa vikalicom na androidu, chrome, galaxy s7.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Jedro, m@xym, rusty, Anonimci (480)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 3.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO