Nerješiv problem sa Samsung TV-om?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nerješiv problem sa Samsung TV-om?


05.12.2017 | 06:40
Ne znam - cairblanco - jesi li ulovio kada sam to napisao.
ISTU STVAR mi je rekao i taj Samsung-ov serviser.
Možda bi i trebao, inače - nisam kockar i jako malo sam se kladio na kladionici (nikad nisam dobio ni deset kuna), a Loto nisam igrao nikada. Stvarno bih možda to čudo trebao početi igrati.
05.12.2017 | 14:27
Zvali su me iz Samsunga središnjice, ne MR servisa - da mi kažu kako su otkrili kvar i tamo te su ga popravili. Znate li kako? Updateali su firmware TV-a.
Znači potrošili smo devet stranica Jabučnjaka na JEBENI BUG!
I cijela serija se mora updatetati, samo nije SMART TV, pa se mora tražiti najnovija inačica na Samsungovim stranicama i instalirati preko USB-a.
Svjedeno sam rekao tipu, ukoliko taj TV još jednom napravi neku glupost, da ćemo imati peti papir od servisa i da ćemo htjeti lovu natrag. Tu se malo zbunio - napravio je pauzu - očigledno ili niti sam ne zna toliko o Zakonu o zaštiti potrošača, ili se začudio da neki kupac konačno zna.
Kada se sabrao, rekao je da nema problema, ali da se nada da do toga neće doći jer je servis updateao firmware (on se izrazio software, ali mislim da nije na to mislio).
Uglavnom, sada me treba još samo nazvati ovaj serviser kada da nam dofura TV...
Aj recite...
05.12.2017 | 14:41
... bolje je ništa ne govoriti.

P.S. Ako im non-smart TV-i imaju takve bug-ove, kakvi su onda tek smart-TV-i?!!
05.12.2017 | 15:10
Možda su ti sad od non-smart napravili smart TV
05.12.2017 | 15:27
A ja ne mogu vjerovati da se mi nismo toga dosjetili. Ipak smo kompjutoraši, i svi od nas se kužimo toliko da znamo da se firmware TV-a, ili DVB-T prijemnika (da uzmem još jedan primjer) može update-ati.
Sada imamo TV viška.
05.12.2017 | 20:11
Kloba kaže:
A ja ne mogu vjerovati da se mi nismo toga dosjetili. Ipak smo kompjutoraši, i svi od nas se kužimo toliko da znamo da se firmware TV-a, ili DVB-T prijemnika (da uzmem još jedan primjer) može update-ati.
Sada imamo TV viška.


Daj ti taj TV ipak donesi doma i podvrgni onome što se zove "stress test", jer obično "instalirali smo novi software" znači "nismo našli grešku, ali smo preventivno promijenili pamet uređaju".

Nije nemoguće da su ti riješili problem, ali mi se čini previše trivijalno rješenje da bi radilo.
05.12.2017 | 20:39
A ne znam, vidjet ću - kako sam napisao - to me zvalo baš iz Samsunga. Nije me zvao serviser. Možda još želi čekati da se uvjeri (jer mi je ovaj danas rekao da je i njima rikavalo na servisu - mada, možda je govorio što želim čuti, samo da me skine s dnevnog reda). Vidjet ćemo. Ako ne valja - još bolje - lova mora doć natrag jer će biti peti popravak (papir) i imamo to pravo - i ta će pinka otići ili na drugu TV ili će se nešto dodati i uzeti nova veš mašina.
Nisam pričao sa starom, ali već znam kako joj mozak radi.
05.12.2017 | 20:51
ja sam zakleti protivnik ičeg samsungovog... neovisno o tome radi li se o klima uređajima ili televizorima ili mobitelima... sve to na papiru izgleda super i povoljno (omjer cijena i dobiveno), no onda krenu neobjašnive zvizdarije.

Primjer iz vlastitog života... složim komp za seku, PC koji će glumit HTPC, spojen na TV da može gledat filmove... testiram na 4 različita TV-a (Sony, LG, Panasonic, Philips) i svud sve radi besprijekorno... donesem k njoj... bijesni Samsung serije neke ultra, plejka spojena, 100k rezolucija... spojim... daje sliku i u random intervalima nestaje.

Klima uređaji... jednostavno podivljaju... sami od sebe.

Telefoni, bez obzira na cjenovni razred, sve i jedan - mušičavi...

Zakleo sam se, Samsung mi je ko nekima koje nećemo imenovati Western digital... dobar za pod nogu od stola
07.12.2017 | 11:43
Evo, došao serviser, nismo niti otvarali TV pred njim kada sada kao radi - veli da su updateali firmware (on je prvo rekao software, onda BIOS - ne znam tko je od nas dvojice u pravu) matične ploče na najnoviji i da od onda ne radi nikakve probleme. Za sada je TV OK, i baš se vidi kako mu je slika puno bolja (onom su i matrica ekrana i LED lampe ipak tri generacije starije), ali zvuk je glasniji na starom TV-u - naprosto jer su mu zvučnici duplo veći.
Dobra stvar je da sada imamo pet papira da se popravljao, i ako samo štucne - tražit ću povrat love.
Nisam stari htio niti stavljati na tavan, već sam ga odložio u drugu sobu da se prvo par tjedana uvjerimo da ovaj zaista šljaka.
Ali, da vjerojatno nikada više neću kupiti Samsung TV, nego LG ili SONY (ako ću baš imat love), to je gotovo sigurno.
07.12.2017 | 11:59
Termin BIOS (Basic Input Output System) je usko vezan za IBM PC kompatibilna računala, tako da kod TV aparat nema smisla (BIOS služi za interakciju sustava sa okolinom do učitavanja OS-a (prije DOS sada Windows) sa diska u radnu memoriju).

Firmware je općenito softver koji se nalazi na neizbrisivoj (barem običnom korisniku) memoriji i služi za normalan rad sustava (slično kao BIOS, ili kombincija BIOS/OS kod PC-a).
07.12.2017 | 12:21
Toliko sam znao o BIOS-u. Znači da sam bio u pravu ja, a ne on. Ma valjda se samo krivo izrazio. Uglavnom, bolje da su oni prčkali po firmware-u, jer znam da to i user može napraviti doma (jednom sam htio PLEXTOR pržilicu na PC-u update-ati), no ako mu nešto pođe po krivu - primjerice da skine krivi firmware za proizvod, ili mu instalacija napola stane i više se neće pokrenuti - može ga baciti jer je postao neupotrebljiv.
Pa sam odustao od update-a...
07.12.2017 | 17:57
Firmware je bolje ne dirati, ako se točno nezna što se radi. Druga je stvar nadograđivati firmware na smart-tv, jer sam tv zna koji mu firmware treba i bude ga povukao s neta. Ovako bi točno morao znati koji firmware za svoj tv, a tv zna imati osim vrste i oznake modela, još i neke podoznake, pa eto mogućeg belaja.
07.12.2017 | 18:16
Koliko se sjećam, jedno vrijeme je bilo dosta popularno update-anje firmware-a na pržilicama, čak su postojali modeli koji su se mogli flashati firmwareo-om OEM proizvođača (dakle tvornice koja je sklopila prižilicu, za ralziku od one koja je samo stavila naljepnicu sa nazivom na kućište) i time dobiti znatno bolje performanse.

To nije bilo toliko rizično, ali flashanje TV uređaja putem USB sticka može biti rizično jer u slučaju bilo kakve greške, nema ponavljanja, nego pomaže samo servis.

Kod matičnih ploča i BIOS-a su stvari nešto drugačije, kod novijih i skupljih modela matičnih ploča postoji sustav dvostrukog BIOS-a koji čak i u slučaju havarije prilikom update-a, omogućava podizanje sustava ra 'rezervnog' BIOS-a i ponovno flashanje.
07.12.2017 | 18:30
Najgori scenario kod matične ploče koja nema dupli bios, je da nestane struje
07.12.2017 | 18:56
Stvarno sam slab u kompjutorskim jezicima (čitaj: nemam blage veze), ali zar ona bijela slova kada uđeš u matičnu ploču nisu DOS?
Ili je BIOS zamjenio DOS, koji je stariji? Ne znam to ni sam...
07.12.2017 | 19:13
Nisu DOS kloba.

Prvo što vidiš na ekranu PC-a kad ga upališ, je BIOS, koji se nalazi u EEPROM-u (električno izbirisivi memorija koja se samo čita) dakle sadržaj se ne gubi ni kada nestane struje (za razliku od RAM-a koji se briše sa svakim gubitkom struje).

Nakon što BIOS ispita ispravnost sustava, slijedi učitavanje operativnog sustava, nekad je to bio DOS, koji je bio 'command line OS' pa je izgledao isto kao i BIOS, sad su to Windowsi, pa se odmah 'podiže' grafički prikaz.

Nadam se da te neće zbuniti, ali danas je BIOS uglavnom zamijenjen sa UEFI-em koji zadržava kompatibilnost sa BIOS-om, ali sa dodatnim mogućnostima i većom felksibilnošću od BIOS-a,
07.12.2017 | 19:17
Hvala na pojašnjenju !
07.12.2017 | 20:41
BIOS ti je skračenica od basic input/output system. To ti je dosta rudimentni sistem koji provjeri računalo i krene učitatvati operativni sistem. Kako je osnova opaertivnog sistema nije velika, tako dosta brzo OS preuzme upravljanje računalom i onda podiže sve servise koji mu trebaju.
Sjećam se davno QNX-a (mislim da se tako zove) koji je dolazio na 1,44MB disketi i bio je upotrebljiv i funkcionalan kao sistem. Grafičko sučelje, modem, WEB, osnovna periferija (miš tipkovnica) (toastytech.com/guis/qnxdemo.html) - našao!

Doduše, nije samo EEPROM u igri jer ako se makne baterija, onda se postavke izgube. Ima i nešto RAM-a.
Generalno, UEFI bi ti mogao poslužiti možda za dijagnostiku računala
08.12.2017 | 12:15
Danke, Žabac!
09.12.2017 | 10:47
Novi Samsung TV za sada radi bez frke. Izgleda da su ga stvarno popravili. Sada je pitanje šta sa starim. I koliko mogu dobiti za njega, ako bih ga prodavao? 32", serija 5 2014, Samsung, DVB-T...
09.12.2017 | 10:52
Bolje prodaj novi pa, ako se stari opet pokvari, kupi novi LG.
09.12.2017 | 11:02
Ili to... Ali ovaj ima pet godina garanciju, i ako se pokvari - slijedi povrat love. Razmišljao sam o tome. Samo pet godina garancije ubuduće uzimam, imam Gorenje frišketu sa kraja 2014. sa toliko garancije, dvije Samsung telke, jednu kupljenu u prosincu 2016., drugu u kolovozu 2017. - doplatili smo 300 kn ili uletili na akciju i dodali nam tri godine u Santa Domenici.
Idem, Smayoo - znaš da imam posla.
P.S. Mada do kraja godine stari nede nikuda, jer se i onaj danima ponašao ok, pa bi poludio. Ako prođe metar dana, u redu je.
Pozdrav!

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 10 minuta
 • saint: Stefanjos pogledaj pp
 • stefanjos: cekam, mozda napravim koji upgrade. zelim potegnut za mac pro 5.1 ali mi vrag neda mira uzimat 'ne novi' stroj
 • Kloba: :D
 • Daddo: Big Apple? :D
 • Kloba: U new Yorku? Baš me zanima zašto.
 • Daddo: [link]
 • Daddo: Keynote je 30.10.2018. u New Yorku!
 • Kloba: Thanks rusty, bacit ću oko
 • rusty: i njemački Dark (isto preko Netflixa) je super
 • rusty: i Csatle Rock je isto jako dobar
 • rusty: Hill je awesome
 • Zdravac: :)
 • Zdravac: ništa horor! Samo Akcija, SF i komedija
 • Kloba: Što se tiče kvalitetnog odrađivanja, mislim na horor tematiku... da ne bi bilo zabuneđ
 • Kloba: Ljudi, tko voli pogledat DOBAR horor, izašla je na NETFLIX-u serija Haunting of the Hill House. Valjda deset godina nisam pogledao nešto tako kvalitetno odrađeno. Dobri glumci, nema efekata već je na mentalnoj bazi, priča savršena - ja mu ne nalazim mane. Navodno, piše u današnjem Večernjaku, se ekipa na Twitteru buni da je prestrašan, da imaju noćne more, povraćaju itd...
 • TomiF: Iskustva?!?!? I moze li se u hr nabaviti K4 i K5 PRO?
 • TomiF: Jel tko radio "graphic card bake"?
 • CortoMaltese: zahvaljujem
 • Daddo: Delta print na Savici: [link]
 • CortoMaltese: preporuka za servis printera, lokacija Zg
 • CortoMaltese: pitanje, nije vezano za jabuku
 • Kloba: A dok će mi se dat. Nemam ti pametniji odgovor. Nije sada da sam luud za igricama. Ali tu i tamo su volim bacit koju...
 • Yonkis: Kloba, jel se još kupaš u tim vodama? Doklen tako?
 • Kloba: Niš ekipa, ja idem lagano u igraće vode. Pozdrav do sutra!
 • Kloba: I to kaj veliš...
 • Daddo: no za shvatiti neke upise moraš imati odgovarajuća predznanja i predodžbu kako stvari funkcioniraju
 • Daddo: Za koga Kloba? I kakvu bi temu otvarao? Mislim ako će ti netko nešto pisati o mrežama i sigurnosti tu ti je bertone IMHO najkompetentniji....
 • Kloba: JOHN, mislim da nije moguće seliti stvari s vikalice u temu. Jednostavno treba otvoriti novu i nastaviti tamo
 • Kloba: Daddo, kaj ti misliš - da otvorimo temu na tu temu?
 • Kloba: Aha, sorry, nisam pažljivo čitao. Hoćeš da preseli napisano
 • Daddo: Kloba, dobiješ točno ono što si platio. Level 1 support je skripta od 20 strana za studenta, odnosno klikalica na ekranu.
 • Kloba: Kako misliš JOHN? Na koji točno dio?
 • JOHN: Mislim da je trenutak da netko od moderatora preseli sve ovo u odgovarajuću temu. Mislim da bi to mnogima bila interesantna tema
 • Kloba: A što se JOHN-ove tvrdnje tiče, slažem se sčovjekom da su ti ljudi koji se javljaju na telefone A1, T-Coma, Optime - klinci koji dume nemaju
 • Kloba: Smayoo, nije da ti kontriram, ovo je više pitanje - negdje sam pročitao da pravi hakeri, ljudi koji znaju što rade - mogu upaliti kameru bez da LEDica zasvijetli
 • JOHN: Treće, meni njihovi “stručnjaci” žele izdiktirat novu šifru za e-mail jer me neznaju uputit na korisničku stranicu gdje bi se to dalo odradit. Majko mila. :-)
 • Kloba: Hvala Smayoo, Daddo - svi :)
 • JOHN: Meni službeno mail dolazi od mene samoga. Moguće, ali čisto sumnjam. Drugo, tražio sam pismeno obrazloženje kako je to moguće jer sam izrazio sumnju da su oni provaljeni. Nisu htjeli ništa poslat, ali su rekli da je u pitanju spam. Od kuda ja znam da je spam u pitanju. Meni to smrdi.
 • JOHN: Kako misliš da nemaju veze?
 • JOHN: Pa sam onda išao rješavati službeni mail na kojeg već neko vrijeme dolaze maila istog naziva kao i naš samo što nije naša e-mail adresa
 • smayoo: Pa kakve veze ima T-com s tim mailom? Budi zadovoljan da te nisu na volej odje... :)
 • JOHN: Nisu me znali uputit kako da promijenim šifru od e-mail adrese.:-)
 • JOHN: Dobio sam i ja u subotu e-mail od samog sebe. Prijavio t-comu i naletio na još veće idiote
 • smayoo: Na Macu je prilično teško (čak i uz pretpostavku da imaš administratorski password) daljinski aktivirati iSight kameru, a da se ne upali pripadajuća LEDica
 • smayoo: @Kloba - u Apple mailu ideš na View pa Message pa Raw Source
 • Kloba: Tomislav32, hvala na linku. Od tih savjeta zapravo bi si najrađe stavio selotejp preko kamere
 • Daddo: svaki mail ima zaglavlje u kojem piše s kojeg je servera i kud slan... sa svim preusmjerenjima i svime
 • m@xym: Kloba, Pa zašto pitaš smaya kako zna, i on ti je provalio u kompjuter isto kao i kolumbijac.... :D
 • Kloba: Kako si saznao odakle je poslan, jbt?
 • Kloba: BRAVO SMAYOO!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO