Nerješiv problem sa Samsung TV-om?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nerješiv problem sa Samsung TV-om?


07.10.2017 | 09:29
Pozdrav ljudi, znam da je ova stranica namijenjena Apple proizvodima, ali imam problem sa navedenom telkom, i ne znam u čemu je kvar ni kako ga popraviti. Prvo par činjenica.
Staroj smo uzeli prvi LED TV Samsung serije 5 2014., da bi krajem srpnja crklo pozadinsko osvjetljenje koje ima pet traka. A kako je svaka traka po 200 kn, iako može biti da je riknula jedna, servisi znaju mijenjati svih pet da više zarade. Ne uvijek, ali znaju. To nam je potvrdio baš čovjek iz ovlaštenog servisa. Neću imenovati niti servis niti njega - da ne bi imao problema (ima više ovlaštenih servisa). Taj TV prije nego je crklo pozadinsko osvjetljenje, nikada nije imao problema sa slikom. Dobro je spomenuti i da smo 2014. mijenjali krov, pa smo usput uzeli Synology DVB-T antenu i novu žicu koju smo provukli od antene do TV-a.
Inače, žica u antenu nema stari ulaz kao u TV, nego se zašarafi.
Serviser me pitao ima li antena pojačalo, odgovorio sam mu da nema, ali slikat ću je, možda ipak ima - pa ne znam.
Sada dolazimo do novog TV-a, kupljenog 1. kolovoza ove godine.
Isto Samsung, isto serija 5 samo napravljena 2017. godine, model UE32M5002AK.
Nakon par dana počeo je kenjkati tako da se upali i nema slike. Ima menu, piše broj kanala, ali slike i zvuka nema. Rješenje, isključiti žicu iz struje i vratiti je natrag. Upalim ga i sve radi normalno. Nekada nije dovoljno samo iskopčati ga iz struje, već treba izvući i antenu iz TV-a, pa je ponovno uštekati.
Inače, noviji jeftiniji Samsunzi (serija 5 spada u te) imaju adapter vani, a ne unutra kao ostale telke ili starije serije 5.
Serviser nam je dva puta došao doma, pred nama zamjenio ploču (rekao je da može biti problem ili u njoj ili u adapteru) i ostali smo na “čujemo se kada vidimo kako radi”.
Nakon dva dana opet isto sranje. Dok je on došao, tri puta se ponovilo.
Znači, ili iskopčam iz struje, ili i iz struje i izvučem antenu iz TV-a, pa odmah sve vratim natrag i sve ok.
Drugi puta kada je tip došao ostavio je ploču koju je zamijenio, pa je zamijenio još jednu puno manju na samom dnu TV-a (ta kao nešto radi za sliku, šta ja znam), i dao nam drugi adapter.
Na odlasku je rekao da “sada nema šanse da je u TV-u problem.”
Nije prošao jedan cijeli dan, jutros opet nema slike!!!
Rješenje: sve znate - isključio žicu iz adaptera (može se i tako ), vratio natrag - radi.
Inače, taj je TV uključen preko starog produžnog u struju.
Probao sam sa Belkinovim produžnim, direktno ga uključiti u zidni utikač, rezao žicu od antene i narihtavao bakrenu žicu, sve po dva puta - ništa. Nikako da problem nestane.
TV izdrži najviše do 5 dana i onda opet kenja.
Inače, struju smo (samo razvodnu kutiju i glavne razvode po kući) mijenjali. To sam napisao u nekoj prošloj temi. Ali zidne žice po sobama nisu mijenjane.
Znam da vas ima dosta servisera, diplomiranih elektrotehničara, samozvanih znalaca hobista - što je po vama ovo?
Čitao sam da treba kupiti kvalitetnu žicu, a ne onu najobičniju bijelu iz Peveca (a mi smo baš tu kupili, no kako je onda prošli TV tri godine radio bez beda?).
Stvarno sam lud s tim TV-om i ne znam više šta napraviti.
Priložit ću slike TV-a i tog adaptera s interneta, te sliku antene.
Ako možete, pomozite - molim vas!
SamsungTVfront.jpg


SamsungTVback.jpg


SamsungTVadapter.jpg


Synologycompletepicture.jpg


Synologycloseup.jpg
07.10.2017 | 09:43
A šta mi je čovjek o Samsung mobitelima rekao, to nije normalno.
Svaki Galaxy S8 koji im dolazi na servis iz bilo kojeg razloga, oni mu mijenjaju i bateriju iako nije u njoj problem. Stigla naredba s vrha. A tipovi koji im dolaze, nešto im se ogrebe mob, oni bi drugi - pa ga stave u mikrovalnu da grune i donesu ga u servis. Veli, izvana se ne kuži kada ga oni prebrišu da je bio u mikrovalci, ali kada se otvori odmah to primjete i vraćaju telefon.
Čega se ljudi neće sjetiti.
Inače, veli da je, po njemu, najbolji Samsungov telefon što se reklamacija tiče Galaxy Note 5.
On sam ima CAT (Caterpillar) telefon, onaj radnički, zaštićen gumom sa svih strana.
Nisam niti znao da oni proizvode mobitele.
Mislio sam da proizvode radne strojeve i radničku obuću, ali eto - imaju i mobitele.
07.10.2017 | 10:41
Kakav ti je napon u kući, jel stabilan ili varira. Trebao bi posuditi od nekog multimetar i izmjeriti napon. Ja imam sreće jel mi je trafostanica u mojoj zgradi dva ulaza do mene, pa kad sam jednom davno mjerio napon on je bio stabilan išao je od 228-232 V, s tim da je bar desetak sekundi bio na nekoj vrijednosti, pa se tek onda pomakne za volt ili dva.
Kod kolege koji btw. audiofil, sam mjerio napon i on je skakao od 185-225 V, s tim da su ti skokovi trenutni...teško da je moguće u bilo kojem trenutku očitati neku stabilnu vrijednost. Kako ima dosta skupu opremu to mu je dosta kvarilo zvuk, pa je kupio condicioner od 1 KW i tamo si preštekao audio elektroniku.
Mislim da te to zeza, jel ti tv radi i imaš na displeyu oznaku kanala, ali je vjerovatno premali napon da potjera sliku i zvuk.

Inače CAT ima ebene mobitele, pogotovo ovaj njihov zadnji flagship S 60 koji ima i termalnu kameru, a praktički je neuništim. Ima sve moguće zaštite od vode, prašine i drugih nepogoda.
07.10.2017 | 10:43
Kad kažeš da ste kupili "običnu bijelu žicu", pretpostavljam da misliš na antenski kabel?
Iako je vjerojatnost mala, opisani problem ti može prouzročiti nevaljan, oštećen ili nekvalitetan antenski kabel. Taj kojeg vidim na slici može i ne mora biti nekvalitetan, nemoguće je reći po vanjskom izgledu. Dvije stvari su bitne:

1. središnji vodič u koaksijalnom (antenskom) kabelu mora biti bakreni, a ne od neke legure aluminija i kositra. Najlakše je raspoznati po boji - bakar ima karakterističnu crvenkastu boju koja ide prema smeđoj nakon više mjeseci izloženosti zraku.

2. oplet mora biti gust. Još je bolje ako je folija, a najbolje je ako je oboje (i folija, i oplet).

Najbolje je kupiti RG59 kabel, ako ga negdje uspiješ naći. Nekad je bilo lako jer se koristio za videokamere, ali one su sad na ethernetu pa je ovaj kabel zastario. Idi u neku specijaliziranu trgovinu (možda i Chipoteku, ali Chipoteka se pretvorila u štand s buvljaka zadnjih godina...). Ovdje u Rijeci, ja bi otišao u Holex. U Zagrebu - ne znam koja bi to bila trgovina.
Ugl, ako nemaju RG59, traži neki najbolje kvalitete koji imaju. Ako ima i foliju, i oplet ispod izolacijskog plašta, onda će biti OK jer tko na tome ne štedi, ne štedi ni na središnjem vodiču...
07.10.2017 | 10:45
cariblanco kaže:
Inače CAT ima ebene mobitele, pogotovo ovaj njihov zadnji flagship S 60 koji ima i termalnu kameru, a praktički je neuništim. Ima sve moguće zaštite od vode, prašine i drugih nepogoda.


Kolega je svojedobno kupio onaj prvi CAT pa smo ga nagovarali da probamo da li se stvarno možeš prevesti autom preko njega. Nije dao, ali smo uvrebali jednu priliku kad je ostavio mob na stolu u kafiću i otišao u WC. Parkirali smo mu moj Ford Galaxy na njega i nije mu se ništa dogodilo. Nevjerojatan je
07.10.2017 | 10:53
Vidim i tu čudnu antenu koje je u podkrovlju. Kakv ti je prijem signala kad gledaš tv, jel imaš neki info o jačini i kvaliteti signala dok tv radi normalno. Moguće je da i antena zeza, pa probaj negdje posuditi neku sobnu antenu i s njom malo isprobati.
07.10.2017 | 11:28
To je tavan, a štanga na kojoj je antena je prepiljena, na starom krovu je išla van (bila je duplo viša) i imala one ogromne stare antene. To nam je bilo ružno, a stavili smo ovako. Da, provjeravao sam kvalitetu i jačinu signala. Kvaliteta 100, jačina 98. Stara prima 16 free kanala, i kako je ovo DVBT-2 TV lovi još i HBO, Cinemax i sve te kanale, ali bi trebali kupiti Evo TV CI+ karticu za 500 kn (250 kn s ugovorom na dvije godine), i plaćati 70 kn mjesečno da joj te kanale otkodira. Neće, njoj je bitan HRT 1 i 2 (iako ima i 3 i 4 ti joj baš nisu nešto), NOVA, DOMA, RTL i RTL 2 i to je to. Nekada neke manje lokalne upali ako je nešto zanimljivo.
Smayoo, imam baš takav kabel kakav opisuješ. Znači žica koja ide u TV je bakrena, omotana u plastiku žaštićenu folijom i isprepletenim malim srebrnastim žicama, preko koje onda ide bijela guma.
Adapteriprastariproduni.jpg


Antennawire.jpg

Ali, ako je stvar u kablu, kako je prošla telka radila bez ikakvog beda? I telka prije nje, CRT?
Imam sobnu antenu kod sebe, čisto iz fore, prima 6 kanala , mislim da njoj dolje nisam mogao niti jedan nać ne mogu se više niti sjetiti. Uglavnom, razmišljao sam da li, ako joj stavim sobnu antenu, vidim da li će se stvari ponavljati?
Ja sam na H1, meni je sobna antena praktički za ukras - htio sam vidjeti razliku u slici (slika je jasnija, a zvuk glasniji - nevjerojatno).
A drugo rješenje je, tip će nam se vratiti da nam popravi Samsung iz 2014 - pogledao ju je - i sredit će ju. Pa bi onda stavili natrag nju da vidimo kako se ona ponaša.
Ali stvarno ne znam koji k...c više.
Nego, jel ta antena ima pojačalo ili nema? Jel kužite to po slikama? Ove dvije horizontalne žice odmah iznad crne okrugle kutije, jel to pojačalo?
cairblanco - zašto ti je antena čudna? Zbog smještaja ili izgleda? Ako je smještaj, to razumijem, ali lovi bez beda. Što se izgleda tiče, baš zato što ima tri ove lovi kao više i jače - to mi je tip u dućanu rekao, iako sam ja htio skuplju. On mi je rekao da je ova najbolja koju imaju, koštala je 300-injak kuna, a najskuplja (sa plastično obloženim rubovima itd., ali samo jednom a ne tri te "štange") malo manje od 500 kn.
07.10.2017 | 11:38
Antenski kabel je dobre kvalitete. Ako si siguran da nije nigdje oštećen ("zagrižen", prignječen, presavijen pa "prigažen" i sl.), onda sigurno nije u njemu problem.

Antena nije uopće čudna. To je normalna usmjerena logaritamska antena od 12-13 dB dobitka. Ima tri "roga" za tri elevacije, tako da joj ne treba štimati elevaciju (to je eventualno u ZG bitno onima koji su blizu Medvednice pa moraju dizati antenu malo prema gore.

Ali ako ti je signal level TRAJNO i UVIJEK preko 50%, a kvaliteta preko 75%, onda nema priče, antena i kabel su super.

Ako je napon u mreži nestabilan, to je isto istina, može stvoriti problem TV-u u trenutku paljenja. Razlika između novog TV-a i onih starijih je u tome što se ovi novi bootaju, isto kao i kompjuteri i mobiteli. Ako kod bootanja ima nestabilno napajanje, to ga može zbrčkati.
07.10.2017 | 11:41
E to i ja mislim, a koje je rješenje - taj Belkin na koji sam joj spojio TV je izgleda na umoru, mada ne mora značiti. Otišao mu je on/off gumb i ne može se isključiti, već stalno radi. A inače, on bi trebao ispravljati struju, to znaš.
Da joj uzmem novi Belkin? Koji Bog?
Ili da adapter uštekam direkt u zid, vidi ovaj stari produžni na slici, nema ni one zaštite unutar same utičnice - onda ti je jasno iz koje je godine.
Mada sam i to probao, par dana ok - onda ista priča...
Nema pravila.
07.10.2017 | 11:54
Imaš produžnu letvu Belkin ? To je letva s prenaponskom zaštitom a nije stabilizator napona. Nekad davno su tv obavezno imali stabilizatore, jer bez njih nisu mogli raditi...možda nađeš kakav stari na hreliću ili negdje, ali prvo bi trebao izmjeriti napon, da budemo u to sigurni. Valjda ti ima netko od frendova multimetar.
07.10.2017 | 12:03
Imam dva. Oba dva još iz ere dok sam bio PC entuzijast, pa mi je trebalo za jako napajanje pouzdani produžni, pa utičnica za Logitech gaming keyboard, itd, itd.
Uglavnom, taj crni krepava - ne radi mu on/off - ali možda je samo to u pitanju.
Imam i drugi, bijeli - u njega idu i telefonske žice - ali njega ja koristim pa joj ga nisam niti nudio.
Belkinkojikrepava.jpg


Belkinkojiradi.jpg

Imam par strujića u susjedstvu, tako da bi netko trebao imati taj multimetar, cairblanco.
Ali, nije mi jasno kako je stariji radio.
OK, ako je ovo što Smayoo veli, onda shvaćam.
Znači, mutimetar i to je to za sada, jeli?
07.10.2017 | 12:13
Dečki, hvala vam za odgovore, palac gore obojici - samo moram redom, ne mogu dva odjednom.
Išao sam po logici tko ima manje.
Hvala vam još jednom.
07.10.2017 | 12:14
Napon nije bitan jer radi od 100-250V i na 50-60Hz.
07.10.2017 | 12:19
Šta to znači Žabac, da od Belkina u ovom slučaju nikakve koristi?
Jer, ako na to misliš - serviser mi je kada sam ga pitao da li da uključim TV u stari produžni ili direkt u zidni utikač odgovorio: ma bilo gdje, on mora raditi.
Sada više ništa ne znam...
EDIT:
Aha, kužim - referiraš se na ovo "za jako napajanje" - ma mislio sam na ispravno napajanje jer mi je to preporučio tehničar iz Večernjaka. Svaki od njih je koštao dobrih 500 kn...
Znači, da napon ne varira malo ispod, malo iznad željene jačine nego ga produžni ispravlja na koliko treba. Barem mi je tako taj tehničar tada pričao. I još ti daje garanciju doživotnu na zaštite od gromova, kratkih spojeva - zapravo svega osim poplava na priključenu robu vrijednosti do 70 000 €.
Da li je to zaista tako, nemam pojma - na kutiji je pisalo uz priložen račun i robu koja je bila priključena na pregled, da je moguće dobiti refundaciju do te cifre.
Da zaključimo temu, trebao bih nešto poput ovog?
07.10.2017 | 12:59
Ako je u naponu stvar (a sada više molim Boga da je, samo da riješim to i skinem s dnevnog reda), onda ću otići u neki dućan, kupiti nešto tipa ovoga sa linka na mom prethodnom postu i doviđenja. Ali, prvo multimetar, kako je cairblanco rekao.
Još će stara popizdit, i kad joj se tip javi i popravi staru telku, stavit će nju natrag. Već znam da joj se to vrti po glavi. A Samsung više podnjeti ne može.
Ovaj je uzela jer sam ju nagovorio zbog pet godina garancije, i njesra...
A serviser nam veli da (kod mene sa serviserima uvijek krene priča kako su se nekada stvari radile da traju) je najstariji TV koji je popravljao imao 33 godine!
Aj zamislite. Pet godina mlađi od mene, jbt.
07.10.2017 | 13:08
Šta 33 godine? Pa to je samo 1984. godište. Eno još uvijek čuvam TV kojeg je pokojni stari kupio za svjetsko nogometno prvenstvo u Mexicu.
07.10.2017 | 13:10
zabac kaže:
Napon nije bitan jer radi od 100-250V i na 50-60Hz.


Da, to se nisam ni sjetio. Točno, onda nestabilnost napona ne bi smjela imati veze.
07.10.2017 | 13:18
I šta da radim?
Upravo sam htio pitati da li da kupim pretvarač (ispravljač) napona?
I da li mi antena ima pojačalo ili ne, vidi li to itko?
Sorry, ljudi - znam da sam sada već naporan - ali ne vidim rješenje.
Pa SP u Meksiku ti je bilo '86. Slijedila je Italija '90. (tu smo kao Juga bili drugi, mislim), pa '94 USA kada su izbacili Maradonu zbog dopinga...
07.10.2017 | 13:22
Antena nema pojačalo, niti ti je pojačalo potrebno ako imaš tako dobar prijem.
Eventualno otvori na TVu taj prikaz nivoa i kvalitete signala pa prati dulje vrijeme da li se događa da ponekad naglo padne na nulu ili na jako nisku vrijednost, možda i samo na djelić sekunde. Nije baš vjerojatno, ali provjeri. Ako to uočiš, skreni serviseru pažnju na to.
07.10.2017 | 13:23
Rješenje je, ako je TV pod jamstvom, da inzistiraš da ti to poprave. Ako nisu u stanju popraviti u roku od 45 dana, traži novi TV. I ubuduće više ne kupuj Samsung TV, nego LG.
07.10.2017 | 13:27
Pa bio je jedan, ali imao je internet, i ona ga nije htjela. Zamisli. I ja joj velim, pa ne moraš ga koristit. Ne, ona hoće bez interneta. A već je na rikavanju prvoga nakon tri godine (to je njoj nepojmljivo, da nešto tako malo traje) popizdila na Samsung i htjela LG, jer joj je kolegica kupila LG i prezadovoljna je. I sestra mi ima isto LG i također je prezadovoljna njime. Iz 2008. je TV od sestre, nikad problema nikakvih s njime.
Ali ne, stara neće internet...
07.10.2017 | 13:31
Znači, onaj njegov odgovor "sada nema šanse da je u TV-u problem" ne drži vodu? Samo da znam kako da se postavim.
07.10.2017 | 14:26
Može on pričati što hoće ali mora dokazati da je problem u nečem drugom. Ako ne može to dokazati, dužan je zamijeniti aparat. Ne serviser, nego Samsung, ali preko njega to ide.
07.10.2017 | 14:50
Kloba samo da dodam oko zamjene LED traka.Nisi u pravu jer obicno crkne jedna ili dvije led sijalice ali se mora zamjeniti sve jer tu dolazi do zamora materijala a valja i otvoriti panel sto nije nimalo jednostavno vjeruj.Ja sam ih promjenio ni sam neznam broj,kada god sam zamjenio samo jednu traku ili par ledica eto musterije za mjesec dva i sta onda.Kako dokazati da nije otisla led na traci koju sam zamjenio vec na onoj koju nisam.Samo sebe bacam u trosak i gubim vrijeme nepotrebno.
07.10.2017 | 15:04
Ma Saint ja ti samo prenosim šta mi je čovjek rekao. Sada kada si mi to objasnio, tražit ću da i nama sve promjeni. Hvala ti na tome objašnjenju, i tebi dođem palac. I Žabcu. Jbt, moram si remindere stavit
Inače, prvo sam se iznenadio kada je došao u kućnu posjetu. To nisam vidio niti jedan servis da radi. Onda kad je otvorio TV - prvi put sam vidio i stari iz 2014 i novi iz 2017 kako izgleda sa stražnje strane. Stari ima na sredini ekrana odozada dvije velike ploče, jedna je što je na novom vanjski adapter, a druga pojma nemam, valjda nešto kao matična. Prvi put je mene pitao šta da mijenjam - ploču ili adapter, jer kao "dobro razmišljam" i problem je ili u adapteru ili u toj, ajmo je nazvati matičnoj.
Izrazio se "50:50 ili jedno ili drugo."
Ja reko: "ajmo ploču", čisto jer je već otvorio TV.
Ma tip mi je super, jer je rekao da će sve dijelove ostaviti, pošto se ne može skužiti u čemu je kvar.
Malu pločicu pri dnu TV-a na sredini (veličine RAM keksa na PC-u) nisam ni skužio dok je nije zamjenio kad je došao drugi put.
Inače, koliko sam shvatio - mislim da će on nama stari TV u fušu napraviti jedan vikend bez računa. Pa ću i to čudo vidjeti. On je te LED trake šta daju pozadinsko osvjetljenje opisao kao "lampice božićnog drvca", točno tim riječima.
Kada je prvi put postavio ploču, upalili smo stari Samsung, i on je skužio sliku - ja nisam (on je vidio natpis SAMSUNG - ali full tamni - a onda i ja kada je ekran okrenuo prema prozoru) - znači stvarno pozadinsko osvjetljenje.
Ali, ne znam šta on više ima mijenjati na novom TV-u.
Pa ostao je samo ekran, i te pozadinske lampe, zar ne?
Inače, tek kada je došao ukucao je nešto u daljinski i izbacilo mu je neki font kao programski kod, i tu je rekao "ovo mrzim, kada dođem, a TV mi javi da je sve u redu - a svi znamo da nije".
Možda da nagovorim staru da kada sljedeći put zasere TV, da ga ne dira dok on ne dođe pa makar i par dana mu trebalo?
07.10.2017 | 15:22
Imas Maticnu plocu,na njoj je skoro sve.To je obicno ona velika,onda mrezu to je malo manja a ta mala nemam pojma sta je mozda inverter ili birac kanala ali mi nema logike.Dok nebi vidio nebi mogao sa sigurnoscu tvrditi sta je.To sto je uradio preko daljinskog je service menu televizora,tu se stimaju parametri koje krajnji kupac nema potrebe da dira.
07.10.2017 | 15:24
Slikat ću idući put kada dođe, mislio sam prošli puta ali bilo mi je glupo kraj njega se vrzmati s mobitelom i okidati dok radi. On je za tu malu rekao da ima neke veze s ekranom. Možda upravlja pozadinskim osvjetljenjem, pojma nemam - trućkam bez veze.
A staru CRT telku Samsungovu od stare (koja je sa Strongovim receiverom radila ko beba četiri, a ukupno deset godina) sam ja uništio baš ušavši u te parametre. I počeo prčkati po slici pa sam ju suzio na sredini, raširio gore da nisi vidio natpis koji je kanal - i nisam nikako mogao vratiti. Tražio na netu defaultne postavke, ali to je toliko već bio out of date tv, da smo išli kupiti taj stariji Samsung.
Tako da sam ja mojoj majci dežurni krivac za prokleti Samsung.
07.10.2017 | 15:35
Evo još jedna zgodna informacija, a ti je Saint potvrdi ako je istinita - naravno.
Tip veli da OLED televizori (znači top modeli) su baš zajebani za popraviti, totalno. Ako je ekran u pitanju, naravno. Nije išao u detalje, samo je to rekao.
07.10.2017 | 15:36
Da jer je ljepljeno
07.10.2017 | 15:41
Aha, u tome je stvar...
Nego, da stvarno zaključimo ovu temu - znači generalni konsenzus je da ipak ne moram kupovati ispravljač napona, nego da ga zovem i opet mu kažem da ne valja. Ako mislite da bih možda trebao kupiti, recite. Neće mi biti problem, samo da proradi više - odnosno da radi u kontinuitetu.
A ovo postavljam jer je naprosto ludilo koliko je tanak i koliko dobar. Ljudi na drugim videima su stavili slike pejzaža i gosti su pomislili da gledaju u prozor koliko je slika dobra.

Marques je dobar recenzent, uvijek njega poslušam za proizvod koji me zanima. Evo njegovo mišljenje o ovom 3.8 mm "debelom" TV-u:
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 3 minuta
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Smet, ^SuperUnknown^, Anonimci (316)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO