Nerješiv problem sa Samsung TV-om?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nerješiv problem sa Samsung TV-om?


07.10.2017 | 16:03
Jedino ne shvaćam kod tih recenzenata na YouTube-u, odakle dobivaju tu robu i da li je smiju zadržati?
Za Marquesa znam da zadrži sve telefone i jednom godišnje poklanja sve pretplatnicima koje odabere randomly.
Ali 8000 $ vrijedan TV, ili najjači MacPro ili iMac, tko im to šalje, jbt?
Valjda sami proizvođači, ili neki reselleri, mada ovaj nikada ne reklamira nikoga osim što priča o proizvodu o kojem je tema.
I tip je napravio biznis od toga. Mislim da je u top pet YouTube tech recenzenata po zaradi.
07.10.2017 | 17:48
Iskreno, ne znam, ali pretpostavljam da par najpopularnijih recenzenata (ilitiga influencera po starohrvatskom) ima toliki broj pretplatnika koji svaki dan gledaju njihove recenzije, da je proizvođačima, ili distributerima jefitnije pokloniti im novi uređaj za recenziju, nego potrošiti istu količinu novaca klasičnim promidžbenim kanalima i doći do znatno manjeg broja potencijalnih kupaca.

BTW Nekako mi je tvoje pitanje totalni offtopic od naziva tema, pa je moguće da moderator obriše sve postove.
07.10.2017 | 19:14
A to ti ja često radim. I moram smanjiti to na minimum. A nema veze. Ako mod ili admin misle da trebaju brisati, neka brišu - nema veze - ja se ljutiti sigurno neću jer nemam zašto. Upravo suprotno, glavni cilj posta je postignut, dečki su mi pomogli, pametniji sam za dosta stvari - a kako je tema bila o TV-ima onda sam se sjetio te mrcine od LG-a i tako to krene...
Kako bi Saint za mene rekao, ponese me nekad.
I pogodio me ko alkar u sridu!
07.10.2017 | 21:42
Stabilizator napona (ne ispravljač, to je nešto skroz drugo) nemoj kupovati. Najmanje je vjerojatno da je u tome uzrok problema ako telka ima univerzalni switchani napajač (110-250V, 50-60 Hz)
  • Daddo
  • Posjetitelj
07.10.2017 | 21:52
Mojih 2 kn na nerješiv problem sa Samsungom.

0. Naoružaj se strpljenjem.
1. Googlaj. Vidjet ćeš da nisi jedini. Rješenja su razna ali ne i trajna. Konsenzus je da je problem u kondenzatorima na power boardu. No ima ih koji su ga mijenjali pa im se ponavlja kao i kod tebe.

2. Uređaj ti je u proizvođačkom jamstvu. Ne zovi servisera doma nego odvezi TV u ovlašteni servis (Radnička 7 čini mi se) o svom trošku. Dobit ćeš prijemni list svaki put kad ga doneseš i radni nalog kad ga "poprave". Kad dovoljan broj puta prijaviš IDENTIČAN kvar (najčešće 3 ili 4) idući puta prilikom predaje u servis zatraži zamjenu uređaja novim ili povrat sredstava. Priloži pisani prigovor sa kronologijom slučaja i kopijama radnih naloga. Uređaj je mlađi od 6 mjeseci i eventualno vještačenje istog ide o trošku servisa. Ukoliko ti to ne upali, uvijek ostaje prigovor prodavatelju i pozivanje na skriveni nedostatak te prijava inspektoratu.

3. Ma što tko rekao o Samsungu, njihovi TV-i su nužno zlo. Puncu je entry model krepao nakon malo preko 2 godine., van jamstva. Ako već ne smije biti pametan TV (LG ima IMHO najbolje ispoliranu pametnu platformu webOS) traži Panasonic.
08.10.2017 | 05:00
Ma, ovaj serviser ti daje papir, sve najnormalnije kao da si tamo otišao. Samo što ne moraš odlaziti kod njih. Super fora. Ali, hvala i tebi na savjetu. Meni strpljenje neće biti problem, ali nije TV moj - nego od stare - a ona sada mrzi sve na S već.
Do Samsunga sam došao logikom još iz devedesetih, Sony ima najbolje ekrane, drugi je Samsung - koja je vrijedila za CRT monitore i možda i za TV-e. Ja gledam model 6, smart TV iz 2016,, i nakon godinu dana samo pohvale za njega imam. Ali, žao mi je da njoj nismo uzeli LG, pa makar i Smart TV koji ona uopće ne bi koristila, kao što na ovom ne gleda info šta ima na kjem programu nego kupuje TV vodič. Starija generacija, jbg.
10.10.2017 | 08:45
Cairblanco, sinoć mi je susjed iz ulice šta je radio u HEP-u došao doma sa A-V metrom, tako ga on zove (žuta stvarčica sa rotorom i ekranom, te crnom i crvenom žicom s plastičnim "pipcima" da te zaštite od metala koji se utaknu u rupe utikača).
I stari produžni je pokazivao 260,261,262. On veli da je to i više nego OK.
Tak da smo to isključili, pitao sam ga (jebiga, ne znam) šta je sada mjerio: ampere, volte? On me pogleda: "pa volte". (u očima mu čitam: konjino).
Tako da je sada stvarno ostao samo TV koji je sinoć opet riknuo, i nakon opisanog postupka proradio...
Mi bi ga najrađe vratili i kupili LG, ali je provučen na karticu i ne znam jel to moguće.
10.10.2017 | 09:06
Ovo mi s naponom nije jasno, od kud ti tako veliki napon. Tu nešto ne štima, nazini napon u domaćinstvima bi trebao biti 230V i ima toleranciju +/- 10 %. Znači gornji napon nebi trebao biti veći od 253V. Jedino ako se nije to povećalo na 240V za nominalni, onda bi to još moglo proći, ali čisto sumnjam. Dobra je stvar da ti je napon stabilan i ne skače puno, a kako ti je taj susjed radio u HEP_u, nevjerujem da ima neki loš multimetar, koji bi krivo pokazivao vrijednosti.
10.10.2017 | 09:12
On se i isto čudio jakom naponu, to je baš rekao. Ali je rekao da je i bolje od očekivanog. Jer kada sam ja uštekao plesalo je jer nisam pogodio lemice unutar utičnice. Ne znam, on je stvarno iskusnjara sa strujom, vjerujem mu - rekao bi da je problem.
Možda ima veze sa starim vodovima po sobama, možda se tako prije radilo?
Mi smo samo razvodnu kutiju i glavne vodove do svake sobe u prizemlju promijenili. Ove po svakim prostorijama nismo dirali. Zato valjda i iskače sklopka u kuhinji kada bojler zagrijava vodu i radi toster...
Misliš li ti da bi jaki napon mogao biti problem TV-u?
Jedino sam vidio (star je i on, nije imao naočale) da je okretao rotor na brojke lijevo koje su pokazivale prva 200, druga 20 (to je valjda 220), treća 600. Mislim da je možda čak i na 600 stavio, nisam siguran. Ja bi, onako što sam pobrao od vas, stavio na taj 20, kao 220?
Ako mislite da bih ipak trebao stabilizator napona, ili tako nešto - slobodno recite - danas idem u City Centar One - možda tamo nađem nešto.
10.10.2017 | 09:26
Pa zabac je napisao da svičer od napajanja u tv radi od 100-250V, a ti imaš veći napon. Inače nevalja imati prevelik napon jer ti neki od uređaja mogu stradati. Evo ti jedan link gdje na bug forumu pričaju o tome.

www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske...ki-napon/211615.aspx
10.10.2017 | 09:39
Znači, zvati Elektru Zagreb i žaliti se na visoki napon...
Hvala cairblanco, već sam ti stavio palac (i danas, to mislim).
Još su mi Daddo i m@xym ostali...
EDIT: možda nema veze s time nikakve, ali ja sam svu svoju elektriku u sobi uštekao u Belkine i nikada problema. Ali ne znam koliko oni pokrivaju.
10.10.2017 | 10:47
Nije neobično da u kućanstvu napon neke ili svih faza prema nuli bude i (pre)visok. Elektra već desetljećima debelo kasni u razvoju distribucijske mreže, većina trafostanica, osobito onih u većim gradovima je na gornjoj granici opterećenja, struje su velike, pa su padovi napona veliki. Regulacijske sklopke u trafostanicama dižu izlazni napon visoko da bi do zadnje kuće u lokalnoj mreži dospjelo minimalnih 207V, a onda je u onim kućama koje su vrlo blizu trafostanice - napon previsok.
Ali moguće je i da napon nije previsok, nego čovjek nema valjano umjeren instrument (nažalost češće su takvi, nego što nisu) ili instrument ne mjeri tzv. "true RMS", nego pretpostavlja idealni sinusni napon (kakav danas više ne postoji radi ogromne količine switchanih napajača i regulatora rasvjete u mreži, a invertere u klima uređajima i liftovima da i ne spominjemo).
Dakle, ako instrument nije "true RMS", on redovito pokazuje veći efektivni napon od stvarnog jer napon nije idealni sinusni 50Hz, nego je "zagađen" višim harmonicima (100, 150, 250 i 500 Hz) i "čupav".
To je glavni razlog zašto ja JOŠ UVIJEK u takvim situacijama koristim analogni voltmetar s pomičnim željezom jer je sigurno točniji od bilo kojeg digitalnog multimetra iz Chipoteke ili Conradovog kataloga. Ako digitalac nije Fluke od 150-200 EUR, onda je više pripomoć, orijentacija i informacija, nego da nešto možeš njime pouzdano točno izmjeriti.

Npr. kod mene doma (imam 5,5 kW trofazni kompresor dizalice topline na inverterskom pogonu) obični jeftilen digitalac pokazuje bilo što između 238 i 269 V faznog napona, a da se efektivni napon u stvari uopće ne mijenja, već samo THD (total harmonic distortion, tj. izobličenje usljed viših harmonika).
10.10.2017 | 11:16
Mi smo blizu trafostanice jako - to pouzdano znam. Ja sam inače od 26 brojeva u ulici na broju 12, i donji dio ulice je na jednoj, a gornji dio ulice na drugoj trafostanici. Ali, ona je (ta koja je od gornje strane) u idućoj ulici. Gdje je točno moja, ne znam - ali nije puno dalje.
Jer kada nestane struje - onda zovu susjeda sa broja 16, kojem je ovaj koji mi je bio sinoć doma i već je u mirovini, a živi na broju 20 - i našao posao u HEP-u.
Znači, provjeriti multimetar drugi?
I još jedan palac
Zabolit' će me palci, jebate
Hvala i tebi Smayoo, još jednom!
P.S. To su inače obojica terenci, nemaju fakultete, ali su dugogodišnjim radom došli do mjesta voditelja nekih svojih ekipa, odjela - nemam pojma - vi ćete znati bolje.
I kako ovaj stariji zna posao, sumnjam da mu je multimetar loš, ali previše si točnih savjeta dao da ovaj ignoriram. Imam tog mlađeg, i još jednog koji se kuži u struju s broja 11, jer je bio domar u nekoj školi - tako nešto.
I na vrhu ulice bivšeg člana uprave HEP-a zaduženog za distribucijsku mrežu: Ivicu Toljana, koji je sjedio u HEP-u pod Mravkom. Kako smo mu se smijali kada je mucao kada je Dalmacija ostala bez struje, pa je morao davati izjavu na Dnevniku prije 10-ak godina, ako se netko sjeća...
Malo je kurčevit tip, pa zato. S nikim se ne pozdravlja skoro u ulici, a jbg. Sada radi u nekoj privat tvrtci, i nije mu nimalo loše.
10.10.2017 | 14:57
Inace, problem bi se rijesio s autotransformatorom i regulatorom sekundara ali me za cijelu kucu, vec za dio, ali to je nesto sto je dosta skupo.
Malo mi je za vjerovati kako previsoki napon smeta TV-u i ne radi kako treba.
Mada je sve moguce.
10.10.2017 | 15:03
Ma, Smayoo i cairblanco su ispali u pravu za multimetar. Ovaj čas mi je došao isti susjed sa drugim - većim, jačim multimetrom. Gumiranim, sivim, no isto s digitalnim ekranom. Ali, baš djeluje profesionalno. I sam je potvrdio da je onaj sinoć upotrebljavani na baterije koje su već slabe (ovoga valjda puni nekako na struju, ne znam - vi ćete znati).
Uglavnom, svugdje po kući gdje smo mjerili: u kuhinji, kupaoni, sobi od stare i to na tom starom produžnom gdje je priključen TV - naponi su varirali 228,229,230.
To je kao super.
Ništa, ovaj će serviser popraviti staru TV - koja je staroj tako i onako draža, a za ovu novu ćemo sakupljati papire i nakon pet prikupljenih (sada imamo dva) zamjena kojekakvih djelova tražiti - ako je moguće - povrat novca jer stara Samsung ne može više vidjet.
Ona hoće LG.
10.10.2017 | 15:27
Zakon o zaštiti potrošaća i Zakon o obveznim odnosima reguliraju odnose kupca i prodavatelja.
Mislim kako u prvoj godini moraju mijenjati uređaj, a vidi nakon koliko im čak i možeš vratiti TV.

www.zakon.hr/z/193/Zakon-o-zaštiti-potrošača

www.zakon.hr/z/75/Zakon-o-obveznim-odnosima

Inaš i na Narodnim novinama pa tu možeš isto tražiti.

narodne-novine.nn.hr
10.10.2017 | 16:08
Hvala ti Žabac, kada odradim još jednog ovdje slijedi i tebi drugi...
Svima Vam puno hvala na stručnoj pomoći oko ovoga!
10.10.2017 | 22:27
Kloba kaže:
Ma, Smayoo i cairblanco su ispali u pravu za multimetar. Ovaj čas mi je došao isti susjed sa drugim - većim, jačim multimetrom. Gumiranim, sivim, no isto s digitalnim ekranom. Ali, baš djeluje profesionalno. I sam je potvrdio da je onaj sinoć upotrebljavani na baterije koje su već slabe (ovoga valjda puni nekako na struju, ne znam - vi ćete znati).
Uglavnom, svugdje po kući gdje smo mjerili: u kuhinji, kupaoni, sobi od stare i to na tom starom produžnom gdje je priključen TV - naponi su varirali 228,229,230.
To je kao super.
Ništa, ovaj će serviser popraviti staru TV - koja je staroj tako i onako draža, a za ovu novu ćemo sakupljati papire i nakon pet prikupljenih (sada imamo dva) zamjena kojekakvih djelova tražiti - ako je moguće - povrat novca jer stara Samsung ne može više vidjet.
Ona hoće LG.


Evo vidiš da u svakom zlu ima nešto dobroga. Sad si bar saznao da ti je napon stabilan i dobar, znači i kad je mjerio s jeftinjak instrumentom napon ti je bio stabilan, mada je krivu vrijednost pokazivao, a s pravim instrumentom imaš sve po propisima. Znači da ti, kao i ja imamo sreću da smo blizu trafostanice, pa će nam uređaji duže živjeti Ako po stare dane postaneš npr. audiofil, bar nećeš morati kupovati skupe kondicionere da ti peglaju napon
11.10.2017 | 16:10
smayoo kaže:
Kad kažeš da ste kupili "običnu bijelu žicu", pretpostavljam da misliš na antenski kabel?
Iako je vjerojatnost mala, opisani problem ti može prouzročiti nevaljan, oštećen ili nekvalitetan antenski kabel. Taj kojeg vidim na slici može i ne mora biti nekvalitetan, nemoguće je reći po vanjskom izgledu. Dvije stvari su bitne:

1. središnji vodič u koaksijalnom (antenskom) kabelu mora biti bakreni, a ne od neke legure aluminija i kositra. Najlakše je raspoznati po boji - bakar ima karakterističnu crvenkastu boju koja ide prema smeđoj nakon više mjeseci izloženosti zraku.

2. oplet mora biti gust. Još je bolje ako je folija, a najbolje je ako je oboje (i folija, i oplet).

Najbolje je kupiti RG59 kabel, ako ga negdje uspiješ naći. Nekad je bilo lako jer se koristio za videokamere, ali one su sad na ethernetu pa je ovaj kabel zastario. Idi u neku specijaliziranu trgovinu (možda i Chipoteku, ali Chipoteka se pretvorila u štand s buvljaka zadnjih godina...). Ovdje u Rijeci, ja bi otišao u Holex. U Zagrebu - ne znam koja bi to bila trgovina.
Ugl, ako nemaju RG59, traži neki najbolje kvalitete koji imaju. Ako ima i foliju, i oplet ispod izolacijskog plašta, onda će biti OK jer tko na tome ne štedi, ne štedi ni na središnjem vodiču...


Ne znam Smayo, ali ovaj RG.... kabl "sjece" visoke frekvencije jer te kamere rade na niskim za razliku od kablovske, zemaljske itd.
11.10.2017 | 16:49
RG 59 je 75 ohma, 60pF/m kabel za video signal kabelske televizije na male udaljenosti i male snage. Znaći, dobar je i za antene.
11.10.2017 | 18:57
zabac kaže:
RG 59 je 75 ohma, 60pF/m kabel za video signal kabelske televizije na male udaljenosti i male snage. Znaći, dobar je i za antene.


Kod nas za prenos signala na medicinskim instrumentima ne ide, zbog razloga koji sam naveo ranije.
11.10.2017 | 20:12
Miro Spiro kaže:
zabac kaže:
RG 59 je 75 ohma, 60pF/m kabel za video signal kabelske televizije na male udaljenosti i male snage. Znaći, dobar je i za antene.


Kod nas za prenos signala na medicinskim instrumentima ne ide, zbog razloga koji sam naveo ranije.


Ti si sve skroz pobrkal. Smayoo je mislio na videonadzorne kamere (CCTV), a ne na proktološke kamere.
RG59 je klasični kabel i bilo bi čudno da ga ne možeš kupiti u nekom malo većem supermarketu. Naravno kako ima velike razlike u proizvođačima. Recimo Tasker ke OK firma.
www.chipoteka.hr/artikl/14030/kabel-koak...5r-tasker-3570070041
11.10.2017 | 20:59
Ma ne, ne endoskopski instrumenti. To je prica za sebe.

Npr Gajger brojac sam spajao preko RG59 kabla. Nije radio!

Jednostavno niske frekvencije detektuje i salje, ali vise frekvence jednostavno ADC kartica ne prepoznaje itd!

Odosmo u off topic!


Napisao sam ovo zato jer mi je kuci na kablovskoj televiziji jedan RG 59 kabl na HDD snimacu, signal nije bio uredan. Covjek iz kablovske podrske danas dosao i napao me da ne ide ovaj kabl na kablovsku. Pa ono rekoh...... ostadoh zatecen!

Na kraju problem bio u pojacalu u ulazu.
11.10.2017 | 21:06
U biti mozes kupiti 50 i 75 ohm-a kabel (ima i drugih impedancija ali nisu bitni) i naravno ako fulas, imas problem.
11.10.2017 | 21:08
zabac kaže:
U biti mozes kupiti 50 i 75 ohm-a kabel (ima i drugih impedancija ali nisu bitni) i naravno ako fulas, imas problem.


75 ohm-a je kabl!
15.10.2017 | 17:48
@MiroSpiro:
Ako koax ima vlastitu impedanciju 75 ohm, kako bi mogao imati drugačiju gornju graničnu frekvenciju?
Može jedino imati drugačiji faktor prigušenja.
A o "stručnosti" servisera koje šalju razni operateri bolje da ne počinjemo. :/
16.10.2017 | 09:20
Pročitao sam temu od prvog posta no nigdje nisam vidio da ti je serviser probao promijeniti naponski adapter TV-a (onu ciglu na žici).

Ovo kaj ću sad napisati nema direktne veze sa TV-om, ali me podsjetilo na problem koji sam prije par godina imao sa internetom (B.Net).

Naime, tada sam imao kabelski modem Scientific Atlanta 2203 i jednog dana je došao njihov serviser dograditi postojeću infrastrukturu uređajem za snimanje sadržaja. Nakon njegovog odlaska, nekad svakih par dana, nekad po nekoliko puta u sat vremena je dolazilo do pucanja interneta odnosno blokiranja kabelskog modema i jedino što bi pomoglo je bio fizički restart modema (znači isključi ga iz struje na par minuta, ponovno uključi i čekaj 10-ak minuta da se poveže... iritantno do bola).

Uglavnom, prijavio sam problem i da sad ne prepričavam nebuloze koje sam slušao od njihove SZK u stan su mi tri puta dolazili serviseri, gledali, mjerili, pojačavali signal, smanjivali ga, no problem je i dalje bio prisutan... onda je došao četvrti serviser, neki stariji lik koji je za njih radio još iz vremena DCM-a, pitao koje probleme imam, kako se i kad manifestiraju i potom me pitao gdje su naponski adapteri.

Kad ih je pogledao rekao je oprostite i onda lijepom količinom psovki počastio prethodne servisere, isključio sve adaptere i prešetekao ih po uređajima (kabelski modem, telefon, router, snimalica).

Uglavnom, problem je bio što je prvi serviser koji je vršio nadogradnju infrastrukture krivo spojio naponske adaptere i ovaj koji je trebao napajati cable modem spojio u TV-Box, adapter od telefona u cable modem, od routera u snimalicu i od snimalice u telefon. Problem je bio što je cable modem trebao višu struju za svoj normalni rad (i njegov adapter mu ju je i davao) i zbog toga se svako malo rušio.

Možda kod tebe nije problem u "cigli", ali isto tako ništa ne košta probati sa drugim naponskim adapterom (pa možda i nekim jačim).
16.10.2017 | 09:46
Je, Bertone - promijenio je adapter zajedno sa malom pločicom na sredini ekrana za vrijeme drugog posjeta, napisao sam to. Nisi ulovio. Promijenio je sve osim ekrana. I začudo, posljednjih par dana je sve ok.
Ovo ti je pasus di to opisujem u prvom postu:
"Drugi puta kada je tip došao ostavio je ploču koju je zamijenio, pa je zamijenio još jednu puno manju na samom dnu TV-a (ta kao nešto radi za sliku, šta ja znam), i dao nam drugi adapter."
Ne znam - sada više stvarno ništa ne znam - kao da se TV "naviknuo", i posljednjih tjedan dana ili malo manje (namanje pet dana) je zaista sve OK.
Sranje je uvijek nastajalo kada bi se TV isključilo na par sati (preko noći, recimo, ili ujutro do predvečer) i onda ga se ide paliti. Uvijek se tada to manifestiralo.
Sada me muči što već tjedan dana VIP neda da se promijeni ugovor (iako su obećali, ali "sistem ih muči", a ja nemam mobitel.
Pa da popizdiš; STALNO NEŠTO.
EDIT:
A ovo za internet i servisere: imao sam sličan problem sa H1 prije neke tri godine ili više, samo mi se restartao modem.
Gledali su mi parice, mjerili napon po žici od njih do rutera s nekim mjernim instrumentom izgledom kao moderni digitalni toplomjer, bla, truć - sve dok me jedan od njih preko telefona nije pitao gase li mi se samo konekcijska ili i crveno svijetlo na modemu.
Naravno, gasilo se i crveno, problem je bio u naponu unutar Fritz modema, dali su novi ZTE i sve pet.
Ali, mislim, trebalo je jedno četiri dolaska "servisera" da dođe do toga poziva...
16.10.2017 | 14:22
A onda je jedino rješenje da ne gasite TV
16.10.2017 | 16:18
Mudra, Bertone.
Ali, sada radi...
A do kada, ne ZNA SE...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 23 minuta
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO