iOS 7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 7


09.08.2013 | 05:28
Koliko obicno izadje tih beta prije finalnog izdanja?
09.08.2013 | 08:59
mislim da je beta 5 za Mac OS X zadnja prije final izdanja, nisam siguran za iOS
10.08.2013 | 00:27
iOS možda dobije još jednu Betu i to je to
Na Beti 5 (iP 4S) baterija drži duže nego na iOS 6!
10.08.2013 | 07:46
Ja isto mislim da će bit još jedna beta. Ali ima tu još hrpa stvari koje ne šljakaju kako treba. Baterija radi bolje. Ali signal GSM mreže se gubi već kod 2 točkice, i rado pobrka imena u imeniku i dodjeli im krive brojeve itd.
10.08.2013 | 11:20
u jbt... gadni bugovi!
jesi siguran da je do bete?

na b5 se meni konacno baterija popravila, usudio bi se reci da je cak bolja od ios6. naravno preko 24h je i dalje SF

sto se uporabe bete tice, samo koristenje je korisno za apple jer vuku logove sa errorima. sto vise telefona salje logove, to bolje. zato su brijem i ostavili ovu rupu da "non dev" telefoni mogu vrtiti betu.
10.08.2013 | 12:19
Jesam. I drugi imaju takvih sranja.
10.08.2013 | 14:05
Jedino što kod mene NE radi kako treba je WiFi Sync (opet) i oni Coveri albuma u Music app (neki se vide odmah, a neki se pokažu tek kad odaberem album). Drugo sve 5!

Neki dan, s ne baš puno prometa na telefonu, baterija je od jutra (100%) do ponoći došla tek na 48%. Od iOS 4 naovamo nije nikad toliko izdržala...
10.08.2013 | 16:54
Ako se krećeš u 100% GSM signalu nikad nećeš skužiti na ti gubi signal, po gotovo što ti se samo prekine razgovor kad signal oslabi (tako da moraš i telefonirati u tom momentu). Baterija je sada super. Ali ono sa Slićicama na Muzici je isto šta i imenik jer je to vezano uz Sync. To su ozbiljni Bag-ovi i nikako sve 5.
15.08.2013 | 11:07
Sank kaže:
Vi što se zabavljate instalacijom beta verzija iOS ste zapravo developeri ili vas samo žulja znatiželja? Da li je itko od vas iskoristio tu privilegiju i prijavio Appleu kakav bug ili ideju kako bi iOS 7 bio što bolji?


trenutno na beta 5, vozim na Iphonu 5 od prve bete, prijavio svaku gresku koju sam nasao, baterija, wifi, rusenja aplikacija...

Inace o iOS 7 imam samo rijeci pohvale, svakom betom sve vise i vise napreduju (trajanje baterija, wifi signal, brzina os-a), end useri ce dobiti besplatno hrpu stvari koja je do sada bila dostupna samo preko JB i unlocka, izgledom ikona se ne zamaram toliko jer iskreno nije da satima gledam u neku ikonu i budem opcinjen njom, vec upalim mob kada mi treba odaberem ikonu koja mi treba i vozim dalje, no reci cu da mi se svidja novi dizajn ako nista drugo zato sta sam prije znao imat na stolu svoj iphone 2g (jos radi, unutra mi hr kartica) i iphone 5, i gle cuda pocetne ikone izgledaju identicno, a kolko je godina proslo od izdavanja iphona 2g...
15.08.2013 | 11:11
drlovric kaže:
Koliko obicno izadje tih beta prije finalnog izdanja?


baci pogled tu:willhains.com/iOS-version-history

ja mislim da ce bubnuti jos jednu i da je onda final vani.

Da ne kucam novi post beta 6 vani, velicina je 13mb. Mogu je instalirati svi, sa i bez udid. Link:
www.macrumors.com/2013/08/15/apple-unexp...eta-6-to-developers/
17.08.2013 | 18:29
Ja sam na B6 već 2 dana i ne vidim nikakve razlike...
Ako je ovo zadnja Beta, kad će se onda ispraviti tih nekoliko bugova koji su i dalje prisutni? U Final Release?
19.08.2013 | 19:25
Izgleda beta 7 veceras WTF sta rade ne mogu da vjerujem

vise na : www.iclarified.com/32947/apple-to-releas...-beta-of-ios-7-today
06.09.2013 | 19:39
evo mojega prvoga posta u 5 godina od kako pratim forum.

Jel ima tko kakav provjereni link na zadnju betu? Volio bih ju isprobati.

hvala
06.09.2013 | 19:57
E sad čekaj 5 godina da ti neko odgovori:laugh:
06.09.2013 | 21:40
Nemoj stavljati betu,GM izlazi za 4 dana.Imas na google more linkova,cak i na iclarified.com
06.09.2013 | 23:35
Da li bi mogao zamoliti da vi koji ste pratili i proučavali, javljali bugove itd, složite malu rekapitulaciju za nas koji nismo ni pogledali iOS7, niti čitali igdje išta o tome?

Koji su to točno fičri koje iOS7 ima a prije je trebao JB? Ono, neki popis, ako nije problem, jer "hrpa stvari" nije baš informativno, pogotovo za nekog tko nije nikad radio JB.

Koji su problemi još uvijek prisutni u zadnjoj beti?

Koje aplikacije (još uvijek) ne rade na iOS7? Ako ikoje.

Postoje li neka nagazna govna s iOS7? Npr. kao što su s uvođenjem LTE podrške izbacili mogućnost isključenja 3G.

Da li su, BTW, to popravili?

I tako, općenito, da li se non-geek korisniku kojem je bitno da mu mobitel pouzdano radi 10 svakodnevnih funkcija i još 20-30 povremenih i to je to - isplati napraviti update na iOS7 kad bude službeno izdan?
06.09.2013 | 23:46
Ja uvijek čekam prvu reviziju. 7.0 bude imao sigurno neki skriveni bug koji če poremetiti rad. Meni je najgore bilo ono s curenjem baterie.
06.09.2013 | 23:48
Od prve do zadnje verzije bilo je more Bugova,problem sa mail app,push,baterija,restart,bleck screen,imessage ........

U svakom slucaju preporucujem upgrade,jer mislim da ce to sve biti ispravljeno u GM
notification centar : izgleda supe,kalendar,mail,vrijeme,propustene notifikacije
control centar : Brzi pristup air play,air drop,wifi,bt,player,camera calculator....
Multi tasking : napokon upotrebljiv
Photos: bolji pregled i dosta brze i fuidnije radi
Kamera:vise opcija i bolje dugme za slikanje
safari:napokon radi kako treba,listanje medju stranicama pravo uzivanje

Sve u svemu dosta novog i vrijednog update-a.Jedina moja zamjerka(sad ce sank reci opet ti ) je sto je ruzan,kao da je neko po teletabisima kreirao

Imas ovdje kako to sve izgleda mada mislim da si to vec gledao www.apple.com/ios/ios7/
  • Sank
  • Moderator
  • 219
07.09.2013 | 00:01
saint kaže:
...Sve u svemu dosta novog i vrijednog update-a.Jedina moja zamjerka(sad ce sank reci opet ti ) je sto je ruzan,kao da je neko po teletabisima kreirao ...

Jopet ti...
07.09.2013 | 02:48
glavne prednosti koje ja vidim:

- control centar, i to prvenstveno radi brzog pristupa pozadinskom osvjetljenju i koristenja nekih precica bez otkljucavanja telefona. glupo zvuci, ali paljenje ledice u 2 poteza je preporod!

- multitasking je bolji. izgled na stranu, to mi nije toliko napeto, ali evo situacije: u autu si, vrtis navigaciju i sada je zelis "ubiti". u iOS6 moras prvo izaci iz aplikacije, zatim dvoklik na home dugme, pa dugi tap na ikonu, pa komplicirani klik na onu malu crvenu tockicu iznad ikone. u iOS7 odmah dvoklik iz same aplikacije i swipe prozora aplikacije prema vrhu. puuuuno brze i lakse. a i samo saltanje medju aplikacijama je nesto brze iako istini na volju, prije su u jednom zaslonu bile vidljive 4 zadnje aplikacije, a sada ih je vidljivo 3.

- brze se poziva spotlight pretraga. swipe prema dole iz bilo kojeg home prozora. to mi je dosta prakticnije jer cesto pokrecem aplikacije na taj nacin, a i pozive jer mi se ne da ulaziti u kontakte pa tek onda traziti.

- notification centar je nesto bolje napravljen jer ima 3 odvojena taba. jedan prikazuje dnevne obaveze, jedan sve aktualne notifikacije, a treci propustene notifikacije. i dobra je fora da se notifikacije koje se pojavljuju na vrhu dok je telefon aktivan mogu zatvoriti. znalo mi se desiti da radim nesto na vrhu ekrana pa izleti mail notifikacija i onda se moram strpiti 4 sekunde da se onda povuce pa tek nastaviti dalje. sitnica, ali bolje da je ima nego da je nema.

- pregledavanje slika je masu bolje. i dalje se sve moze organizirati po svome u albumima, ali postoji pregled gdje su sve slike na jednoj dobro poslozenoj hrpi. u sirem prikazu slike su grupirane u godinama (uz ispis nekoliko cestih lokacija), u nesto uzem prikazu grupiraju se po datumu i lokaciji. (ako imate 150 slika u tjedan dana na jednoj lokaciji, te slike ce biti grupirane u jednu cjelinu. i u najuzem prikazu slike su grupirane po danima, ili nekoliko dana ako ih je malo.

- na zadnjoj beti baterija mi je osjetno bolja nego na iOS6. komotnih 24 sata izvuce, dok bi uz istu uporabu prije tesko isao preko 16h - 17h.

to su po mom vidjenju najveci pomaci prema naprijed, a ima i nekoliko sitnih stvari koje dobro dodju. u message appu (iMess i sms), swipe prema lijevo prikazuje vrijeme kraj svake poruke. konacno! na vrhu svakog razgovora unutar message appa stoji oznaka "contact". ne treba vise skrolati i skrolati prema vrhu da bi se doslo do kontakta kako bi vidjeli sa kojeg broja vam je pisao ili kako bi ga eventualno nazvali.
nesto je lakse baratati sa tabovima na safariju i swipe lijevo i desno konacno se mogu koristiti za back i forward. ovo vrijedi i za mail app i za settingse. fontovi u aplikaciji alarm su veci, u world clocku vrijeme moze biti prikazano analogno kao i do sada, a moze i digitalno (tap na sat). ikona sata je "ziva".
boje u maps aplikaciji su pogodjene i nema onih ludih kombinacija ljubicastog, plavog i crnog. appstore je vizualno puno pregledniji. pretraga samog storea je i dalje sranje na zalost.

vizualno mi je sedmica ugodnija i logicnija za koristenje, ali to ne mogu svrstati u minus ili plus jer se radi o subjektivnom dojmu. jak kontrast izmedju boja ikona pomaze u brzom prepoznavanju. isto vrijedi i za stavke u postavkama. koherentnije su poslozene komande po raznim dijelovima OS-a, tako da ono sto vodi prema nazad ili prema naprijed je uvijek na istoj poziciji bez obzira u kojem izborniku ili apple aplikaciji se nalazili.


minusi:
3G na ip5 se i dalje ne moze iskljuciti. u notesima se i dalje ne moze ubaciti slika. bit ce sigurno aplikacija koje nece dobro raditi, zadnja koju sam ja koristio i koja nije radila je bio skype, ali napravili su update aplikacije i sada je sve ok.
svaka akcija izvan aplikacija je animirana. lijepo to izgleda, ali ponekada se stekne dojam da se na tome gubi nesto vremena. recimo imam aplikaciju u folderu i hocu je otvoriti. klik na folder, krene animacija zumanja samog foldera, klik na aplikaciju i krene zum na ikonu se pretvori u prozor aplikacije. kada izlazim iz toga, opet isto samo unazad. animacije izgledaju jebeno, i ne daju osjecaj laga, tako da je to ok, ali mislim da se malo to previse oduzi.
znao sam imati neka blesiranja. jednom sam imao problem sa tipkama za zvuk, jednom nisam mogao otvoriti samo jedan folder, par puta nisam mogao slati mail iz photo appa. valjda ce to ispraviti u finalnoj verziji.
07.09.2013 | 05:52
@Saint: Mozes li reci jesu li sta mijenjali po pitanju prikazavanja brojeva iz imenika u mrezama koje nisu podrzane o Apple? (da se eleiminira uporaba Caller Fix iz cydia)

@kinsif: Jel imas osjecaj da je brzi od iOS 6 na istom uredjaju? Negdje sam citao da se i same aplikacije izvrsavaju nesto brze na iOS7. Jesi primjetio to?
07.09.2013 | 11:01
Meni su svi brojevi upisani sa +387 tako da mi sve prikazuje
07.09.2013 | 13:49
I kad primis SMS pise ti ime?
07.09.2013 | 14:38
evo i mene na beti 6... Baterija drži znatno dulje nego na 6.1 koji sam imao prije.
-možda ima trunkice malo previše tih animacija, ali treba se naviknuti
-ne znam dali se da promjeniti boja tipkovinice (u sms-u) nekako mi je preslab kontrast, volio bi da je jaci kontrast baš tipki?
-kada želiš podesiti neku svoju sliku za pozadinu, ne možeš ju smanjiti, samo ju možeš micati gore, dolje, lijevo, desno... BEZVEZE!
-imam osjecaj da malo brže radi
-onaj šorkat za zrakoplov mod, BT, wi-fi... SAVRŠENO! Paljenje lampice u 2 klika... MRAK!
-multitasking-SUPER
-imam osjecaj da slabije lovi WI-FI signal?! :/
-osobno mislim da ce vecini ljudi smanjiti potrebnu za JB-om
07.09.2013 | 15:59
drlovric kaže:
I kad primis SMS pise ti ime?


Da
07.09.2013 | 19:39
Hvala svima, a osobito kinsifu. Da li još netko može potvrditi da Wifi lošije lovi na iOS7?
09.09.2013 | 03:43
Kod mene WiFi normalan.

@kinsif: jesi li zaboravio spomenuti onu zbrku s coverima albuma u Music app, ili kod tebe to radi normalno? Naime; ono kad se neki coveri vide odmah, a drugi tek kad klikkneš na taj album...

Meni je super i ono sa folderima: da se može raditi folder unutar foldera tj. može se strpati unutra koliko hoćeš aplikacija...

I ona libela kod kompasa! Ne znam kad ću je koristiti, ali je jaka stvar
09.09.2013 | 03:53
Još nešto: u App Store nema više onog znaka + ispred aplikacija (iPad + iPhone), a nema više ni onog crvenog broja za Update aplikacija. Valjda ih apdejta automatski čim se nađe u nekom WiFi-u...
09.09.2013 | 10:26
@MacSlavko ovaj problem sa coverima imao sam na nekoj od ranijih beta. sada je ok, barem kod mene.

kako mislis folder u folderu? koliko znam, folderi mogu puniti sa vise aplikacija nego sto se prije moglo, ali ne vidim da je moguce ubaciti folder u folder... ili krivo nesto radim?
09.09.2013 | 18:05
Mdah... Krivo sam se izrazio. Mislio sam na to da možeš staviti više stvari unutra, a nakon popunjenih 9 mjesta iOS te prebaci u novu stranicu unutar iste mape i pokaže se ona točkica za swipe to another page...

Blago tebi za Covere! Meni to sve do zadnje Bete ne radi kako treba
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 31 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO