Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme
Poruka: 50
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 13  
Bok svima,
Napravio sam novu aplikaciju za vrijeme u kojoj sam se potrudio da spojim stvari koje su mi se činile da nedostaju u aplikacijama za vrijeme, prije svega appleovsko sučelje, brz pristup željenim podacima, prognoza na jedan "tap" iz prikaza trenutnih uvjeta...

EDIT: Push obavijesti trenutno ne rade zbog problema sa appleovim certifikatom. Uskoro update.

itunes.apple.com/hr/app/vremenar-hrvatsk...564335?ls=1&mt=8

Pošto je aplikacija tek objavljena, poklonio bih 5 kodova za besplatan download toliko da čujem malo feedbacka od vas šta bi željeli da bude još bolje

LJXWMNM3PP3P
N3K3PXXPKEPE
EAJ7A9R496EN
AAKAMLPLFJFK
3EFRJ6YE9PX4

LP,
Duško

| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 1688
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 17  
Kako se kodovi koriste? Uvijek sam kupio app, ali sad me zanima kako radi, jer DHMZ ima dobu (mislim 3-dnevnu) prognozu.

EDIT: Shvatio sam.
Smrt fašizmu i komunizmu.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 13  
Na mom iPhoneu, na engleskom:
ides u app store, onda u featured, prva opcija lijevo i pri dnu, iznad apple ID je Redeem
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 17  
Hvala, uspio preko iTunesa ma kompu.
Poruka: 280
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 7  
THX! iskoristio sam 2. kod u nizu....
Mac Pro 2 x 2.4 GHz Quad-Core iPhone 3Gs MBA

www.sinisa-stambuk.com
Poruka: 51
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 0  
iskoristio prvi kod, a vidim i da su zadnja 2 iskorištena
Poruka: 57
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 14  
Evo aplikacija kupljena. Super, pohvale autorima.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 7  
Prvi dojam 10-tka!

Međutim imam jedno pitanje: u postavkama stoji "temperatura na ikoni" ...ali nažalost ne pokazuje?

www.sinisa-stambuk.com
graphgraph

Hvala za motivirajući feedback
Ispričavam se za probleme sa temperaturom na ikoni. Kad je aplikacija već otišla na approval su mi poslali iz applea "We have identified and resolved a recent issue with certificates for iOS and Mac code signing, Apple Push Notifications and Safari Extensions.".
Pogledaću da li je moguće riješiti problem bez da bi slao novu verziju na odobrenje. U najgorem slučaju, molio bih za 2 tjedna strpljenja. 1 tjedan da riješim taj problem, još malo uglancam aplikaciju i još jedan tjedan da apple prođe kroz reviziju i odobri update.

Pozdrav,
Duško
graphgraph

App je odličan, napokon Aladin (je li se tako zovi server od DHMZ-a) daje prognozu koja je OK. Vidim kako nema Korčule, ali nije važno. Ovo s temperaturom na ikoni mi nije jasno, meni prikazuje nešto kroz nešto. Ono kad se pikne ikona dobije se detaljno što je genijalno. Hvala na kodu (4. sam iskoristio).
Poruka: 247
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 15  
Nisam pogledao aplikaciju, pa nju ne komentiram, ali prognoze na DHMZ su katastrofa, zapravo prognoze opcenito.
Da sam barem bio pametan ko klinac i odabrao zvanje prognosticara. Ako pogodis prognozu super, a ako ne nikom nista. To je posao

Sutra ce biti promjenjivo oblacno sa malo kise i sunca, a mozda padne koja pahulja snijega, a mozda i ne.
Odlučio sam promijeniti potpis
graphgraph

Hvala za pozitivnu ocjenu truda
Dodao sam samo mjesta koja imaju ujedno i meteorološke postaje. Trenutno radim na tome da za trenutne uvjete uključim i alternativne izvore podataka, za prognozu bih se zadržao na DHMZ jer mi se čini da je najtočniji.
Temperatura na ikoni, nažalost trenutno ne radi zbog greške u appleovom certifikatu, ali to će biti temperatura za izabranu lokaciju na home screenu, dakle ne u aplikaciji, i to će se osvježavati i kad je aplikacija ugašena.
Moderator
Poruka: 2003
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 154  
Evo ja sam iskoristio zadnji kod iako inače nemam tu praksu i obično kupujem aplikacije domaćih autora.

Tvoj uradak mi se sviđa i lijepo je napravljen. Doduše ima tu prostora za nadogradnju i ispravke nekih sitnica, ali nećemo valjda sad odmah kritizirat. Zapravo još ću se malo igrati aplikacijom pa ću napisati komentar i dati ocjenu na iTunes storeu.

Thumbs up!
- iMac 27", Mac Mini, MacBook Pro 13", iPad 2, iPad, iPhone 4S, iPhone 4, iPod Shuffle
graphgraph

Hvala!

Puno mi više znači komentar sa prijedlozima za poboljšanja od toga da li sam prodao jedan app više ili manje.
Poruka: 134
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 2  
Evo, kupio sam app i mogu reći da je sasvim OK.
Jedina stvar koju bih promijenio je ikona, previše asocira na nekakvu igricu a ne na vremensku prognozu. Sve drugo je super, svaka čast na trudu.
"Gorak okus loše kvalitete ostaje dugo nakon što je prošao sladak okus niske cijene"
Poruka: 411
graphgraph

Uzeo mi Renzo riječ iz usta što se ikone tiče! Previše je "dječja" i strši između ostalih ikona.

Ostalo je zasad OK. Aplikacija je kupljena i rado ću ostaviti svoje mišljenje nakon određenog vremena korištenja.

BTW nisam razumio hoće li nakon nadogradnje postojati mogućnost da se aplikacija "useli" u notifikacije umjesto defaultne yahoo weather?
Poruka: 218
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 11  
svidja mi se. estetski je blaga i ne napadna sto je super!
moram se sloziti da je ikona neadekvatna, i nece ti pomoci sa prodajom. nadji nesto sto ce biti na tragu UI-a same aplikacije.
sto se notifikacija tice, pretpostavljam da je ideja ta da se na ikoni prikaze broj u obliku notifikacije (kao primljeni mailovi recimo) ali da u ovom slucaju taj broj prikazuje temperaturu. nadam se da ces to srediti jer je fora.

jos jedna stvar koja bi bila simpaticna za integrirati bila bi notifikacija za kisu recimo. nesto po uzoru na aplikaciju umbrella (isto napravljena od domaceg developera, pa mi ujutro gurne obavijest "danas ce biti kisno, uzmite kisobran".
Poruka: 467
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 40  
aaaaaa zakasnio
će bit još kodova?
Moderator
Poruka: 564
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 19  
Zakasnio na kod ali dobro izgleda i slazem se da treba promjeniti ikonu.
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
iMac 24'

www.ajfon.rs
graphgraph

Hvala svima na komentarima...

Glede ikone, vjerujem u to da korisnici znaju najbolje, tako da ću sa drugom polovicom tima, zaduženom za grafičke elemente re-evaluirati strategiju, možda napraviti nekakvu anketu na forumu sa nekoliko prijedloga
Ideja iza ikone je da to bude baš vaš meteorolog, jer je sve skupa nekako osobnije. Puno je app-ova za vrijeme koji uzimaju podatke sa nekih globalnih postaja i okrenuti su lokalnom korisniku koliko i prognoza vremena na CNN-u. Sad, ako smo pogriješili u realizaciji te ideje.. popravićemo.

Pozdrav svima i s veseljem očekujem još komentara,
Duško
graphgraph

Sustav notifikacija je appleov tako da će biti manje više poput SMS-ova. Nažalost, tek nakon updatea sa novim, popravljenim certifikatom.
Poruka: 1247
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 31  
Kupiio i ja aplikaciju i slažem se sa ekipom, s obzirom na detalje u GUIju na koje si pazio, na ove marketinške slike koje su vrhunske, čudim se da ti je onakva ikona promakla...

Keep up the good work.
Poruka: 95
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 2  
Aplikacija je općenito izvrsna, osim nekoliko (stvarno) detalja koje je ekipa već spomenula, mislim da je apsolutno najveći problem ikona.
Ona je potpuno neodgovarajuća.
graphgraph

Nema druge, izgleda da će ikona da ide
Molim za samo malo strpljenja do updatea.

Hvala za pohvale za ostale komponente. Ukoliko neko bude imao prijedlog neko slobodno pošalje PP ili ovdje na forum.
Poruka: 6
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 0  
Kupljeno, za sad izgleda odlično, čekam update
MBP15" 2,4 iPhone4iPod classic
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 1  
Za autora, ima li nade da se i prognoza za BiH ovako uradi?
graphgraph

Odgovor na gornjih par pitanja za kode...
Nazalost Apple ogranicava broj koji mogu da distribuiram tako da do daljnjeg nece biti
Poruka: 7
graphgraph

Kupih je! Baš mi se sviđa. I ja čekam update
graphgraph

Hvala svima
Poruka: 75
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 4  
svaka čast
ušao u iSvijet
Poruka: 520
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 21  
dtubin kaže:
Odgovor na gornjih par pitanja za kode...
Nazalost Apple ogranicava broj koji mogu da distribuiram tako da do daljnjeg nece biti

Ne razumijem. Koji broj ogranicava?

I da komentiram samo da je inace jako tesko dobru ikonnu napravit
graphgraph

Hm da...gore baš nije bilo najjasnije...
Broj kodi koje imam na raspolaganju...
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 21  
Aha. Pa sa apdejtom ces dobiti jos. I sta ce nekome kod 5ipo kuna za app je sitnica...
Moderator
Poruka: 564
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 19  
Upravo sam skinuo App,mogu reci da je vise nego odlicna(naravno subjektivno misljenje) interface je odlican,brza je ....Jedino malo ikona Nadam se da ces razmisliti o ubacivanju i BiH.
Svaka cast
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
iMac 24'

www.ajfon.rs
Poruka: 313
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 20  
Jako dobar app sviđa mi se screen sa izvescem ali ikona mora biti druga. Keep it up 4+
| iMac 27" | iPhone 3G (16) | iPhone 4 (16) | iPad2 3G 16GB white | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB ) |
Poruka: 24
graphgraph

Ja bi je odma kupio da je mogu koristit u notification centru kao onu koju nudi apple (ono sr... koje se spaja na yahoo!"
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana, 1 Dan Karma: 11  
da to mozes izvesti, moze slobodno prodavati app po 20$
nema mogucnosti za sad nazalost.
Poruka: 452
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana Karma: 32  
Defou kaže:
I da komentiram samo da je inace jako tesko dobru ikonnu napravit

Da, ikona je važna, ja sam na ikonu i start screen svoje zadnje aplikacije potrošio pola sata na žalost zbog žurbe. Koliko može biti važna vidi se i iz ovog primjera:

graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana Karma: 13  
Jutro...
Evo problem sa certifikatima je riješen. Sada možete imati info o temperaturi za izabrani grad već na home screenu, kao i izabrati obavijesti o dnevnim prognozama i upozorenjima DHMZ-a.
Temperature se osvježavaju na 15 minuta tako da će se najkasnije u tom periodu pojaviti brojka uz ikonicu. Naravno, pošto apple ne ostavlja puno prostora, temperature će biti prikazane samo ako su iznad nule, jer nije moguće prikazati negativan broj.

Sve u svemu, drago mi je da vam se app u najvećoj mjeri dopada. Ikonu, kao i nekoliko dječijih bolesti koje obično prate prvu verziju ću popraviti u najkraćem roku. Sa nekoliko stvari sam ja još osobno nezadovoljan jer znam kako mogu da ih bolje uradim, ali želio sam da čujem prvi val komentara tako da bih u aplikaciju stavio i stvari koje vi ocijenite da nedostaju.

LP,
Duško
Poruka: 10
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana Karma: 2  
Kupio Vremenar i nisam požalio. Odlična aplikacija i jednostavno preksrasna.
Puno praktičnije od svakodnevnog posjećivanja web stranice HMZ-a.
Opcija "Temperatura na ikoni" je odlična.
Još da samo napravite iPad verziju i napravili ste odličan posao.
Ne mora imati ništa ekstra, samo upscale za iPad display

Prije par tjedana kupio sam meteo-info aplikaciju i mogu reći da je totalno smeće,
jako je ružna i izrazito se teško u njoj snaći. Nimalo user friendly.
Još nisam prežalio 1$ potrošen na nju.
Poruka: 106
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana Karma: 12  
Eto kupio i ja. Jedini problem je što sad imam 8 različitih aplikacija za vremensku prognozu
Na prvu mi je ova nekako najbolje legla.
Poruka: 1247
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana Karma: 31  
Soffoklo kaže:
Eto kupio i ja. Jedini problem je što sad imam 8 različitih aplikacija za vremensku prognozu
Na prvu mi je ova nekako najbolje legla.

Yep, i ja sam ih nakupio, no s vremenom mi ostale samo: AccuWeather, DHMZ, Vrijeme.net i Appleov Weather uz VremenarHR

AccuWeather najviše koristim, sad sam počeo i Vremenar, pa ćemo vidjeti kaj s ostalima...
Poruka: 168
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 4 Tjedana Karma: 5  
Sudeci po komentarima mislim da cu se i ja odlucit na kupnju doticne aplikacije pa cemo vidjet hoce li mi moc zamijeniti moj vjerni "il meteo" kojeg koristim od samog pocetka
iPhone 4s
iPad 2 wifi 32gb
MacBook Pro 13", 2,4GHz
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: 1  
Neka autor razmisli o dodavanju BiH u postojeću aplikaciju ako već ne može napraviti dodatnu.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: 13  
Zbilja hvala za ovakve komentare.

Nakon ovakvog odziva mogu samo da kazem da ću u narednih nekoliko dana poslati appleu na odobrenje verziju 1.2.1 u kojoj bi trebali biti popravci za većinu prijavljenih problema do sada,
- Problem sa izborom Paga
- Temperatura na ikoni se pojavi tek nakon 15 minuta
- Vizualni detalji (ČET umjesto Četvrtak...), nemogućnost dodavanja iste lokacije 2 puta
- Otvaranje obavijesti u lock screenu će vas uputiti izravno na dnevnu prognozu

Verzija 1.3
- Unaprijeđenje samog djelovanja aplikacije, učitavanje podataka u backgroundu
- Nova ikona!!!!!
- Bioprognoza
- Prognoza za Jadran
- Više pozadinskih slika

Verzija 1.4
- iPad upscale
- nove opcije

Ukoliko postoji još neka greška u programu, javite mi na PP, pa ću se potruditi da uključim popravak što prije.

Ovo gore nije akcijski plan za 2014+ , nego za slijedećih mjesec i po do dva. Nadam se da neće biti nekih odstupanja u funkcijama

P.S. Aplikacija za BiH trenutno nije u planovima. Previše je još stvari koje treba uraditi na HR verziji a mišljenja sam da je bolje jedna dobra nego dvije loše. Ne mogu obećati ali ću vidjeti kako bi izgledalo uključenje podataka o BiH u Vremenar Hrvatska.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: 7  
Ja sam iz nekog nepoznatog razloga "ovisan" o aplikacijama za prognozu i moram reci da je ova zasluženo dobila mjesto na "home" screenu dok se druge nalaze u folderu na drugom ekranu Zahvalan sam na kodu i da imam neku od kartica koju app store prima vrlo bi je rado platio.
Kako vidim sprema se i druga verzija pa bi samo nadaodao jednu sitnicu koja mene osobno "smeta" Naime, kod "osvježavanja" podataka ekran ode u one pozdinske "valove" a nakon "osvježavanja" prebaci se na prvu lokaciju. Možda bi bilo bolje rješenje da se samo zavrti onaj "sync" simbol i da ostane na aktivnoj lokaciji i nakon što pokupi nove podatke.

Bez obzira na ovaj detaljcic, sve pohvale autoru na aplikaciji!

www.sinisa-stambuk.com
Poruka: 53
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: 2  
ja nemogu dobit nikako temperaturu na ikoni
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: 13  
Koje je mjesto u pitanju, da li su obavijesti omogucene u opcijama?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: 2  
u opcijama sam sve upalio ali se ništa ne događa

Uploaded with ImageShack.us
graphgraph

Hm.. Da li su obavijesti za aplikaciju Vremenar ukljucene i u postavkama od samog telefona?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: 7  
Treba pricekati 15-tak minuta pa ce se pojaviti....

www.sinisa-stambuk.com
Poruka: 134
graphgraph

grgaa kaže:
ja nemogu dobit nikako temperaturu na ikoni
Možda je problem u JB.
"Gorak okus loše kvalitete ostaje dugo nakon što je prošao sladak okus niske cijene"
graphgraph

neznam moze bit do sad nisam imo problema ni sa jednom aplikacijom mada nije ni ovo problem, ali lijepo izgleda da se vidi temp na ikoni
Poruka: 12
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: -3  
Evo i ja kupio aplikaciju, sviđa mi se ali koliko vidim nema Požege tako da mi aplikacija i nije nešto od koristi. < PS: dodajte Požegu ako je ikako moguće
Poruka: 156
graphgraph

Evo to je prva aplikacija koju sam kupio

Dobra je, jedva cekam prognozu za Jadran... a bilo bi super imat izravno pristup aladin kartama prognoze jacine vjetra i kise.
graphgraph

@Scorp21 : Javio si se u pravi trenutak, upravo spremam da posaljem paket sa updateom na apple, i evo dodao sam i Pozegu koja mi je promakla u prvoj verziji
graphgraph

@Kajman.. thx... potrudicemo se
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 6 Dana Karma: -3  
dtubin kaže:
@Scorp21 : Javio si se u pravi trenutak, upravo spremam da posaljem paket sa updateom na apple, i evo dodao sam i Pozegu koja mi je promakla u prvoj verziji
Super! Ajde da sam i ja jednom imao sreće...
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 5 Dana Karma: 13  
Evo 1.2.1 je pri Appleu.Nadam se da će što prije proći kroz proceduru. Iz osobnog iskustva, to traje cca malo manje od tjedna...

- Greška pri izboru lokacije Pag je popravljena
- Temperatura na ikoni se prikazuje odmah po izboru lokacije
- Izbor obavijesti za dnevnu prognozu sada otvara odgovarajuću stranicu u programu
- Optimiziran prikaz prognoza u slici (Radar, Satelit, Tlak..)
- Manje popravke i poboljšanja na sučelju

Pozdrav,
Duško
Poruka: 71
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 3 Dana Karma: 2  
A zakaj sam ja skinuo aplikaciju i platio je, a nemrem ju instalirati na svoj 3G.
Pozurio sam se sav sretan skinuti aplikaciju i malo pomoc domacim developerima, a kad ono neugodno iznenadjenje...
Ko jos cita ona mala slovana itunes store-u, i ko jos radi aplikacije ogranicene na samo nove uredjaje, a ne trebaju to biti...???
Ocu natrag svoju pivu ili verziju aplikacije koja radi na 3G...
Moderator
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 3 Dana Karma: 154  
@fotoroberto

prije nego se odlučiš skinuti neku aplikaciju, a kao ponosni vlasnik starijeg iPhonea 3G, svakako biš trebao uvijek provjeriti što piše pod REQUIREMENTS:

Koliko ja vidim za Vremenar Hrvatska pod requirements se ne spominje kompatibilnost sa iPhone 3G, već samo sa 3GS i novijim, te zahtijeva minimalno iOS 4.3 ili viši.

Kako je na 3G moguće instalirati iOS 4.2.1 kao zadnju verziju, a sve one ostale sa tobožnjim višim brojem su zapravo nekakve modifilacije istih, to je jasno da vremenar ne može raditi na iPhone 3G.

Možda je vrijeme da počneš razmišljati o novijem iPhoneu?
- iMac 27", Mac Mini, MacBook Pro 13", iPad 2, iPad, iPhone 4S, iPhone 4, iPod Shuffle
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 3 Dana Karma: 2  
Sank kaže:
Kako je na 3G moguće instalirati iOS 4.2.1 kao zadnju verziju, a sve one ostale sa tobožnjim višim brojem su zapravo nekakve modifilacije istih, to je jasno da vremenar ne može raditi na iPhone 3G.

Možda je vrijeme da počneš razmišljati o novijem iPhoneu?[/quote]

Nisam shvatio ovo gore... kako mislis modifikacije...??

Jasno mi je da mi treba novi iPhone, no preskup je i nemam love... na stranu to...
Interesira me zasto konkretno ova aplikacija ima ogranicenje za 4.2.1 i ranije sisteme...?
Da li je to samo previd developera i bez nekog razloga postavljen zahtjev ili aplikacija stvarno koristi neki kod koji je nedostupan na 4.2.1 ?!?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 3 Dana Karma: 13  
Bok,
Nažalost, najniža verzija iOS-a za koju mogu napraviti paket sa aktualnim alatkama za razvoj aplikacija je 4.3. To je otprilike appleova filozofija u kojoj želi i na neki način sili da korisnici upgradeaju starije telefone.
Aplikacija nema nekih tehničkih rješenja koja bi zahtijevala noviju verziju iOSa, i ja bih rado proširio potencijalni krug korisnika kada bi bio u mogućnosti.
Žao mi je da si kupio program, ali nažalost ja nemam mogućnosti da ti storniram kupovinu jer je to u potpunosti u appleovim rukama.

LP,
Duško
Poruka: 85
graphgraph

Slabo me locira. Ja sam u Kaštelima, a pokazuje mi vrijeme u Sinju. Da mi bar pokaže Split ili Trogir, ali Sinj je druga klima totalno.
Moderator
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 3 Dana Karma: 154  
fotoroberto kaže:
Sank kaže:

Možda je vrijeme da počneš razmišljati o novijem iPhoneu?

Nisam shvatio ovo gore... kako mislis modifikacije...??
Pa npr. imaš Whited00r modificirani firmware za iPhone 2G i 3G koji se u biti bazira na starijoj verziji originalnog iOSa, ali donosi funkcije i mogućnosti novijih. Eto, zadnja verzija Whited00ra je 5.1, a donosi dosta funkcija i mogućnosti koje su inače karakteristične za originalni iOS 5. Na žalost sve te dodatne funkcije i mogućnosti originalnog iOS 5 imaju određena ograničenja kao i sam whited00r koji ne može prevariti original aplikacije sa App Storea.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 2  
dtubin kaže:
Bok,
Nažalost, najniža verzija iOS-a za koju mogu napraviti paket sa aktualnim alatkama za razvoj aplikacija je 4.3. To je otprilike appleova filozofija u kojoj želi i na neki način sili da korisnici upgradeaju starije telefone.
Aplikacija nema nekih tehničkih rješenja koja bi zahtijevala noviju verziju iOSa, i ja bih rado proširio potencijalni krug korisnika kada bi bio u mogućnosti.
Žao mi je da si kupio program, ali nažalost ja nemam mogućnosti da ti storniram kupovinu jer je to u potpunosti u appleovim rukama.

LP,
Duško

Ma nije mi do tih 5-6 Kn, zao mi je sto nisam mogao pokrenuti app, a nije mi bila navika gledati minimalni OS na store-u... morat cu poceti...
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 40  
fotoroberto, siguran sam da imaš pravo na refund.
pogledaj na googleu, mislim da oni redovito izdaju refunde za slučajnu kupnju pa i slučajeve nezadovoljstva.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 2  
dtubin kaže:
Bok,
...

Pa u Xcode (skinuo zadnji) ima minimalni deployment target 3.0, sto bi koliko ja to shvacam znacilo da je moguce pustiti app od iOS-a 3.0 na vise, nije li?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 21  
+ Architectures.

Novi xcode nudi samo armv7. iPhone 3g ima armv6. Tako da ako zelis da ti app radi na starom iPhoneu moras rucno dodati armv6 pod "Architectures".

Tocnije: armv6 armv7.

Frameworks se lako linkaju kao "Optional".

A mozda je stvarno onaj core od appa koji nemoze ici nise pa ubiti bi radila al nebi nista dobivao
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 13  
Hm.. thanks Defou, bio sam ubijedjen da iOS SDK 5.0 ne spusta nize od 4.3

Izgleda da ce ici..

Kompajlira.. sad jos samo da je netko sa 3G da proba da li radi kod njega? Roberto?
Poruka: 211
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 5  
Kupio sam app. Bilo bi mi drago da mogu birati da mi svaka dva sata (ili na izbor: 15min, 30min, jedan sat, dva puta dnevno ili dnevno) pokaže na ikoni aplikacije koja je temp za odabrani grad a da ne moram upisivati svako malo sat za koji hoću obavijest. Možda je previše što tražim.
graphgraph

dtubin kaže:
Hm.. thanks Defou, bio sam ubijedjen da iOS SDK 5.0 ne spusta nize od 4.3

Izgleda da ce ici..

Kompajlira.. sad jos samo da je netko sa 3G da proba da li radi kod njega? Roberto?

zeljno cekam
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 11  
boriskr kaže:
Kupio sam app. Bilo bi mi drago da mogu birati da mi svaka dva sata (ili na izbor: 15min, 30min, jedan sat, dva puta dnevno ili dnevno) pokaže na ikoni aplikacije koja je temp za odabrani grad a da ne moram upisivati svako malo sat za koji hoću obavijest. Možda je previše što tražim.

ne moras. na ikoni se temperatura sama updatea svakih 15 min ako se ne varam.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 5  
Pa, baš i ne vidim temp na ikonici, a uključio sam sve (lokacije, obavijesti, push...)
Poruka: 124
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 0  
@boriskr- jesi u postavkama aplikacije uključio da ti prikazuje na ikoni temp.?
Moderator
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 154  
Ako se ne varam i sam autor je naglasio da se negativne temperature ne mogu prikazati na ikonici, dakle, kako se nama približila sibirska zima i temperature su uglavnom ispod ništice, zato nema ni prikaza temperature na ikoni aplikacije. Neka me autor Vremenara ispravi, ali meni je brojka bila na ikoni sve dok se temperatura u Rijeci nije spustila ispod NULE, pa je sada trenutno nema.

Inače, kad sam se već javio, htio bih primjetiti da uključenje trenutne lokacije uvijek doda neku drugu, a ne onu gdje se stvarno nalazim, pa evo sad imam Parg-Čaabar na prvoj lokaciji pod tabom Mjesta, premda se nalazim u Rijeci.

Također temperature za današnji dan i dva slijedeća piše da su -4'/-4', dok u pregledu za 7 dana daje -3' i 0', dakle za min i max temperaturu daje istu vrijednost?

Eto, to je to, inače sve drugo ok. Mislim da za ikonu ne moram pisati jer je to već rješeno i veselim se novoj nadogradnji!
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 5  
@BigMac-sve živo je on.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 40  
ja sam predložio autoru izradu cydia tweaka koji bi omogućavao prikaz negativnih temperatura.
iz izvora na internetu proizlazi da to jest izvedivo.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 0  
boriskr kaže:
Pa, baš i ne vidim temp na ikonici, a uključio sam sve (lokacije, obavijesti, push...)

Niti ja ne mogu vidjeti pa cak ni kada temp. nije bila u munusu.Sve je upaljeno a ja još u čudu o tome o čemu vi pričate i temperaturi na lock screenu. wtf?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 13  
Molio bih za jos malo strpljenja, update vec 3-4 dana ceka na odobrenje, tako da bi do kraja tjedna trebala izaci van bugfix verzija koja izmedju ostalog popravlja i neke stvari vezane za temperaturu na ikoni.
graphgraph

ok. strpljen spasen. inace pohvale. drago mi je vidjeti da nasi ljudi naprave nesto dobro u ovoj rasirenoj zajednici.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 5 Dana Karma: 13  
Bok...
Dakle, verzija 1.2.1 jos nije odobrena od Applea, a ja bih trebao beta testere (5 ukupno) za verziju 1.3.1 koja bi trebala popraviti manje vise sve poznate probleme. Molio bih da mi se preko PP sa UDID-om jave forumasi koji vec imaju Vremenara, treba mi test upgradea baze izabranih gradova.
Takodjer, ovo je univerzalna aplikacija, tako da vlasnici iPada.. javite se

Pozdrav,
Dusko

Za zainteresirane changelog:

1.2.0 -> 1.3.1
- Podrska za iPad
- Unaprijedjen sustav ucitavanja podataka o trenutnim uvjetima (ne blokira vise korisnicko sucelje)
- Trenutan prikaz prognoze na tab-u Mjesta
- Znacajno optimizirana brzina ucitavanja i kolicina prenesenih podataka
- Rijesen problem kada u nekim slucajevima nisu prikazivani podaci u slici.
- Rijesen problem sa osvjezavanjem podataka o temperaturi mora
- Popravljena greska u prikazu odredjenih podataka (sijevanje u daljini...)
- Manje popravke na UI-ju: prikaz vremena zalaska sunca, CET umjesto Cetvrtak...
- Refresh sada radi u pozadini i ne resetuje prikazano mjesto na prvu poziciju
- Izmedju refresha i novih dobijenih podataka vise nije prikazan prazan ekran
- Program prilikom budjenja iz neaktivnosti prikaze zadnji aktualni ekran
- Popravljena situacija kada u odredjenim slucajevima nije prikazana pravilna najbliza lokacija
Poruka: 1779
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 5 Dana Karma: 50  
Kupio i ja. Meni fali bliže mjesto jer sam na otoku. Ako budeš mogao ubaciti još pokoju lokaciju bilo bi dobro. Konkretno za mene na Hvaru bi bilo najbliže Jelsa ili Stari Grad, ili preko na Braču Bol.
Inaće mi se sviđa app i preferiram naše. Samo hrabro naprijed.
PS Hvar mi je na suproynoj strani i ima čisto drugačije vrijeme. Bio danas tamo. Kod mene u Vrboskoj par cm snijega a Hvar samo vlažan i puno topliji.
 iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 5 Dana Karma: 13  
Hvala na povjerenju

Plan je da slijedeća verzija koju ću poslat u objavu u nedjelju otkloni sve poznate probleme tako da bih mogao da nastavim sa poboljšanjima.
Dodat ću jos dosta lokacija i napraviti nekakav 'hibridan' sustav , odnosno popunit cu rupe tamo gdje ih DHMZ ima. Dol na Hvaru je među novim postajama
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 5 Dana Karma: 21  
Kupio sam i ja neki dan. Jel mogu jos uvijek poslati UDID?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 5 Dana Karma: 17  
Zašto tlak pokazuje u postotcima, kao i tendenciju???
Što znaći kod malog mjeseca (ispod vjetra) oni postotci???
graphgraph

Tlak u postotcima je copy-paste greska prilikom programiranja popravljeno je u verziji 1.2.1
Postotci kod mjeseca pokazuju koliko ga se vidi 100% je pun mjesec.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 5 Dana Karma: 17  
OK.
Bilo je govora o nekoj temperaturi na ikoni. Imam iOS 4.x.x. Samo radi na iOS5 ili bi trebalo raditi uvijek.
I još nešto, imam za vrijeme ZG, VŽ i DU. Kod prva dva je pozadinska slika (neki kandelabri u snježnoj noći), dok je kod zadnje (DU) pozadina siva. Pozadinska slika je jednaka za sve "gradove" koji se postave ili ipak nije? Stavio sam Hvar i dobio neke oblake. Dubrovnik je još uvijek sa sivom pozadinom. Eto.
App mi se sve više sviđa. 5 zvjezdica sam poslao
graphgraph

Hvala za feedback i za zvjezdice
Problem sa prikazom oluje je (upravo) popravljen u beta verziji i bit ce u nedjeljnjem update-u.
Za temperature na ikoni, trebale bi raditi i na 4.3. Da li ti rade obavijesti za dnevnu prognozu?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: -3  
Skinuo sam maloprije update i sada ima Požega ali ne prikazuje kako treba... Probajte to još nekako srediti, inaće sve ostalo za pohvalu!
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 17  
obvajesti za dnevnu prognosu se idnose na sto?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 13  
@Scorp21 : Thx, Pozega od prije 2 minute radi
@Zabac.. Dnevna prognoza je obavijest o prognozi vremena koja se posalje na tvoj telefon kada je vremenar ugasen poput smsa.. probaj ukljuciti i namjestiti za slijedeci vremenski interval.. recimo 08:15 i zatvori program.
Poruka: 17
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 1  
Ne znam koliki je problem ubaciti čitavu HR za prognozu kao što ima DHMZ app,kupio sam ga samo radi toga jer je pokrivenost velika.
Kad se to riješi kupujem app i da dođe 1.99 kao DHMZ.
iMac 21.5-inch, Mid 2011
iPhone 4
iPhone 3Gs
iPhone 3G
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 17  
Ne dobivam obavijesti. Imam 4G iOS 4.3.2
Za temperaturu neznam jer je debelo ispod nule (ZG). Probao i za DU, sada mi pokazuje 10. Znaći radi, ali one obavijesti ne. Budem pričekao 12:15 pa javim.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 13  
@Salko

Bok, na što točno misliš kad kažeš čitavu prognozu kao što ima DHMZ? Trodnevne prognoze?

Pozdrav,
Duško
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 1  
Ma mislio sam na pokrivenost gradova.
iPhone 4
iPhone 3Gs
iPhone 3G
graphgraph

U aplikaciji su trenutno samo gradovi u kojima DHMZ ima mjerne postaje. Od verzije 1.3 je program napravljen tako da ima mogućnost korištenja alternativnih izvora podataka za trenutne uvjete i DHMZovih prognoza za 3 i 7dnevne prognoze.
graphgraph

Ako neko koristi twitter,
Onda je ovo nacin da prvi saznate sto ce bit s programom i s vremenom ...

https://twitter.com/#!/VremenarHR
graphgraph

Ništa od obavijesti. Mada mi nisu ni važne.
graphgraph

Nesto ovako?

Molio bih za primjedbe/sugestije...
graphgraph

Ili ovako...

graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 11  
Jao... Sta bas mora biti zastava, sahovnica i sl. u igri?
Imas moguscnost plasirati aplikaciju i sire kasnijim nadogradnjama, pa se ovime liitiras, a i malo mi je neukusno nekako.

Sta mislis da napravite recimo nekakvu karikaturu zorana vakule koji drzi kisobran (jednobojni) a iznad njega je sunce? Ispunjava zelju da se radi o nekakvom osobnom prognozeru kojeg mamo u dzepu, a i daje do znanja o kakvoj se aplikaciji radi! samo vakulu skinite ugrubo da vas ne bi tuzio!
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 2  
prva je super i naravno da treba hr obiljezje, netreba se sramit svojega
Poruka: 1501
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 37  
Evo kupio i ja danas app i stvarno sve pohvale! Sitni bugovi ce se, vjerujem, ispraviti (pozicioniralo me u Krapinu iako sam iznad Gajnica) i bilo bi odlicno da se mogu prikazivati temp ispod 0 na ikonici ali vidim da to nije stvar developera.
Sto se tice ikonice slazem se da je treba mijenjati asap! Ovaj prvi prijedlog mi se svidja a drugi je kao sto kinsif kaze malo neukusan. Mislim da nije potrebno gurati sahovnicu/zastavu ali ako vec ide treba biti umjereno.
iMac 20" White/C2D 2.16 GHz/3Gb >home
iBook 14"/G4 1.42Ghz/1Gb >home
Mac Pro 5,1/8 Core 2.4Ghz/GT120+FX4800/24Gb >work
iPhone4
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 4 Dana Karma: 40  
sviđa mi se sunce i kišobran!
Moderator
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 154  
I ja glasam za sunce sa kišobranom.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 0  
i ja sam za prvi prijedlog
Poruka: 75
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 4  
definitivno sunce i kišobran
ušao u iSvijet
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 13  
Još jedno pitanje imam...

Da li bi vam bilo u redu da negativne temperature app prikazuje na slijedeći način?

"Temperature ispod ništice će biti prikazane sa jedinicom ispred (npr. 105 za -5°C)

Ovo gore bi bio također bio komentar u postavkama ispod odgovarajuće opcije za one koji ne čitaju forum
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 40  
ja nisam za to.
najbolje je izumiti jailbreak tweak koji će u bagdeu ili prikazivati minus temperaturu ili 0 (nulu) ispred negativne temperature.
recimo da je temperatura -10 i da pokazuje 1010... malo prenaporno.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 2  
Može ta jedinica ispred. Nije idealno, ali može proć.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 17  
Sunce i kišobran je bolje.
Što se tiće negativnih temperatura, mogle bi biti plava, a one u pozitivne crvene (za nulu je sveledno). Jedino ne znam je li to moguće. Mislim kako sam vidio da postoje i crvene i plave te projke u ikoni.
Ili apsolutna temperatura koja nema negativnih vrijednosti. LOL
Admin
Poruka: 4902
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 178  
Prebacite u Kelvine ili Fahrenheite.
Poruka: 313
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 20  
ja sam za prvu ikonu sunce i kišobran.
| iMac 27" | iPhone 3G (16) | iPhone 4 (16) | iPad2 3G 16GB white | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB ) |
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 37  
I meni je palo na pamet da bi badge mogao biti plave boje kad je temp negativna ali mislim da to nije moguce?
Sad opet malo gledam ikone i mislim da bi bilo bolje da se maknu i ove kapi kise ili da ih je mozda malo manje.

btw po postovima gore sam zakljucio da je nemoguce napraviti widget u notification centru koji bi funkcionirao kao originalna weather aplikacija? Nekada mi je stvarno zao sto je Apple toliko nefleksibilan jer da se to moze izvesti i negativan broj u badgeu app bi bio savrsen.
iPhone4
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 0  
Ovo je dobra alternativa
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 3 Dana Karma: 13  
Evo .. hvala na sugestijama, nadam se da sam uvažio manje više sve primjedbe, beta korisnici su potvrdili besprijekoran rad verzije, i paket je otišao Appleu na objavu. Vjerujem da će do kraja tjedna na vašim iPhonima/iPadima već biti nova verzija.

Pozdrav,
Duško
Poruka: 24
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 2 Dana Karma: 0  
Ima li uopće nade da neka aplikacija za vrijeme radi u notification-u kao što ona orginalna? Ove sve aplikacije su slične i nema mi previše smisla kupovat ono što već imam samo što se drugačije zove.
Poruka: 6
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 2 Dana Karma: 0  
Danas pokupio update
MBP15" 2,4 iPhone4iPod classic
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 2 Dana Karma: 1  
Jučer kupio app,jako mi se sviđa.Još samo da se poprave te sitnice i bit će čista petica.
A što se tiče ikona niti jedna mi se ne sviđa,sve su mi nekako dječije.
iPhone 4
iPhone 3Gs
iPhone 3G
Poruka: 157
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 2 Tjedana, 1 Dan Karma: 5  
fotoroberto kaže:
A zakaj sam ja skinuo aplikaciju i platio je, a nemrem ju instalirati na svoj 3G.
Pozurio sam se sav sretan skinuti aplikaciju i malo pomoc domacim developerima, a kad ono neugodno iznenadjenje...
Ko jos cita ona mala slovana itunes store-u, i ko jos radi aplikacije ogranicene na samo nove uredjaje, a ne trebaju to biti...???
Ocu natrag svoju pivu ili verziju aplikacije koja radi na 3G...

Pogledaj si yr.no (aplikacija se veže na norveški sajt yr.no pa otuda i ime aplikacije). Radi na starijim telefonima i OS-evima.

E sad, malo o samoj aplikaciji. Aplikacija sigurno nije najbolja, nema pregršt mogućnosti ko neke ruge, ali... Po pitanju pokrivenosti Hrvatske, općenito pokrivenosti, sajt odnosno aplikacija je debelo bez konkurencije. Barem ja nisam vidio nešto šta detaljnije pokriva lokacije. Osim pokrivenosti, stvar je precizna. Za razliku od megapopularnih AccuWeathera ili Yahooa, koji ne znaju ni imenovati Rijeku kako spada, a kamoli naći malo mjesto, yr.no će prikazati razliku između Lokvi i Begovog Razdolja (uvjerio se ovaj vikend da je razlika prognoze između ove dvije destinacije dobra).

Nebi htio biti partibrejker, ako postoji aplikacija koja me zadovoljava, onda prvo pogledam da je od domaćih ljudi. Ali po pitanju vremenske prognoze i pokrivenosti malih mjesta, kaj je meni ko vikendašu bitno, sve šta se kači na domaće meteo servere (Aladin) i na većinu razvikanih stranih, naprosto ne može konkurirati Norvežanima.
Poruka: 23
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 6 Dana Karma: 0  
sinoć sam kupio app i jako sam zadovoljan... kao što je neko rekao bilo bi dobro da ima više Hrvatskih gradova za koje bi se prikazivala temp... tipa pisarovina, omiš etc...
ikona je fora, al onaj prvi prijedlog je puno bolji... i naravno sa šahovnicom... neka pati kome smeta...
još jednom pohvale ekipi na app i sretno!
iPhone 3gs
iPod Classic 2nd gen(20gb)
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 6 Dana Karma: 13  
Hvala lijepa za komentar... Svaka pohvala je zbilja dodatan motiv za dalji rad na programu.
Update je pri appleu već 3-4 dana, nadam se da će biti odobren najkasnije do subote ujutro. Pored toga što će poboljšat ukupni dojam, u programu sam predvidio uporabu alternativnog izvora podataka za mjesta koja DHMZ ne pokriva.

Hvala još jednom,
Duško
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 6 Dana Karma: -3  
Koliko često se osvježava temperatura u aplikaciji? Koliko sam skužio u zadnje vrijeme samo 2 puta dnevno... Sinoć provjerim temperaturu oko 22 sata i ono mi pokazuje temperaturu od 13 sati, a i sada mi pokazuje temperaturu za danas od 13 sati
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 6 Dana Karma: 13  
DHMZ:
"Klimatološke (obične meteorološke) postaje obavljaju motrenja u 07, 14 i 21h srednjeg lokalnog vremena i prate meteorološke pojave tijekom dana. Motrenja obavljaju neprofesionalni motritelji, a postaje su najčešće smještene unutar privatnih posjeda. Neke dostavljaju podatke za obavještavanje javnosti, telefonom, jedan do dva puta dnevno. Ispunjeni dnevnici motrenja dostavljaju se poštom po završetku mjeseca u Državni hidrometeorološki zavod, gdje se podaci unose u računalo, kontroliraju i arhiviraju. Podaci se koriste izravno ili putem korisničkih programa. Prostorna raspodjela je u skladu s propisima WMO-e. "

To svakako nije dovoljno.. počet ću koristiti alternativni izvor vremenskih uvjeta za takve stanice. Nova verzija već podržava takvu mogućnost.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 6 Dana Karma: -3  
Trenutačno imam Požegu i Kutinu te mi kod oba grada pokazuje temperaturu od 13 sati. Sada mi na aplikaciji ima badge sa brojem 1, dok mi je jučer tijekom dana i večeri znalo biti nekada broj 4, 2 i 1 a temperature su bile konstantno debelo ispod nule tako da ne znam šta ti brojevi predstavljaju jer aplikacija ne prikazuje temperature ispod nule a i da prikazuje bilo bi netočno. Do prije par dana je sve radilo kako spada...
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 6 Dana Karma: 40  
vjerujem da je aplikacija pokupila zadnje dostupne podatke od požege i kutine. a ti zadnji dostupni podaci vjerojatno su bili upravo od 13 sati tako da je problem u izvorima podataka o temperaturi, a tu developer ne može puno učiniti.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 5 Dana Karma: -3  
Stavio sam nakon toga Zagreb i njega dobro pokazuje tako da je sigurno do izvora od kojeg se prikupljaju informacije o vremenu. Jedino mi je nejasno zašto su mi se povremeno prikazivali pojedini projevi brojevi na ikoni aplikacije
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 5 Dana Karma: 40  
da ali u zagrebu se podaci mjere češće.
ako odeš na www.meteo.hr, tab "vrijeme u hrvatskoj" vidjet ćeš temperature u razmaku od 2 sata. i kako listaš vidjet ćeš da se svaka 2 sata ne osvježavaju sve postaje, nego samo pojedine.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 1 Dan Karma: 13  
Bok...
Evo nakon dugog čekanja, nova verzija Vremenara je konačno odobrena...

Nažalost, ne mogu nagradit već postojeće korisnike za strpljenje i feedback tako da mogu da jedino podijelim 15 novih kodova pa ako imate nekoga da bi mu koristili.. samo naprijed...

Hvala svima na feedbacku, potrudio sam se uključiti što više vaših sugestija i primjedbi da bi program bio takav kakvim ga vi želite. Molio bih vas, da ako ocjenjujete program vrijednim komentara da napišete koju riječ u review

Changelog:
- Nova ikona!
- Podrška za iPad
- Podrška za iPhone 3G
- Unaprijeđen sustav učitavanja podataka o trenutnim uvjetima (ne blokira više korisničko sučelje)
- Trenutačan prikaz prognoze na tab-u Mjesta
- Značajno optimizirana brzina učitavanja (cca 5x)
- Smanjena količina prenesenih podataka
- Riješen problem kada u nekim slučajevima nisu prikazivani podaci u slici.
- Popravljena greška u prikazu određenih podataka (sijevanje u daljini,grmljavina...)
- Refresh sada radi u pozadini i ne resetuje prikazano mjesto na prvu poziciju
- Izmedju refresha i novih dobijenih podataka više nije prikazan prazan ekran
- Program prilikom budjenja iz neaktivnosti prikaze zadnji aktualni ekran
- Popravljena situacija kada u odredjenim slučajevima nije prikazana pravilna najbliža lokacija
- I još poneka novost...

I kodovi...
N9WFX7T76MXT
7E3KJ74M3AHJ
LEFKRLJEKXTN
LL3AK6WEWELW
76LXPJ69H9EF
6WL9TYRLKJ4E
ATWPYMJWFP9R
9N7ANYNFY9AE
TYRFFTMREN7T
7WH47RN7AAMY
Y3FH9FY6PWTM
E4HMAYFWK9PK
FJYKF33MA3PJ
PLEMN7XKMFAT
7JT74AEFYRW3
Poruka: 5
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 1 Dan Karma: 0  
Prvi kod iskorišen! N9WFX7T76MXT!

recenzija kad ispitam sve
Poruka: 59
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 1 Dan Karma: 1  
TYRFFTMREN7T iskorišten. Hvala!
iMac 27" i7 2009
iPad 2 32GB 3G
iPhone 3Gs 16GB
Poruka: 4
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 1 Dan Karma: 0  
76LXPJ69H9EF iskorišten

hvala
graphgraph

upravo sam maknuo iz lokacija zagreb-maksimir i sad više nemogu upaliti aplikaciju... u čemu je stvar?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 1 Dan Karma: 13  
Hm.. bez bugova izgleda ne ide Ako se izadje iz programa a kada su sve lokacije obrisane, ne moze se uc vise u njega...
Delete/Reinstall rijesi problem.
graphgraph

hvala!
jesam baš kao što ste i napisali - riješeno
graphgraph

LEFKRLJEKXTN iskorišten.
Hvala.
Poruka: 13
graphgraph

Poreč uopće ne postoji u aplikaciji...
 iMac 27" Core i7 3,4 GHz 16 GB RAM
 MacBook Pro 15" Core i7 2,2 GHz 8 GB RAM
 MacBook Pro 15" Core i5 2,4 GHz 4 GB RAM
 AirPort Extreme
 iPhone 4 32 GB SimFree
graphgraph

Poreč nažalost nema DHMZ mjernu postaju, tako da preporučam Pulu, ali novi update omogućuje alternativne izvore podataka. Probat ću do kraja tjedna završiti modul na serveru koji će uključiti i Poreč među lokacije. Prognoze će ostat DHMZ-ove jer nude najveću točnost.
Pozdrav,
Duško
Poruka: 13
graphgraph

dtubin kaže:
Poreč nažalost nema DHMZ mjernu postaju, tako da preporučam Pulu, ali novi update omogućuje alternativne izvore podataka. Probat ću do kraja tjedna završiti modul na serveru koji će uključiti i Poreč među lokacije. Prognoze će ostat DHMZ-ove jer nude najveću točnost.
Pozdrav,
Duško

Zahvaljujem na potpuno profesionalnom pristupu.

Pozdrav,

Patrick.
 iMac 27" Core i7 3,4 GHz 16 GB RAM
 MacBook Pro 15" Core i7 2,2 GHz 8 GB RAM
 MacBook Pro 15" Core i5 2,4 GHz 4 GB RAM
 AirPort Extreme
 iPhone 4 32 GB SimFree
Poruka: 35
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan, 1 Dan Karma: 1  
Kupio aplikaciju. Pohvale autoru. Sve 5.
Čekam da se temperatura popne u + da vidim hoće li se pojaviti na homescreenu.
Macbook Pro 13“
iPad 64 GB, 3G, WiFi
iPhone 4, 16 GB
Poruka: 11
graphgraph

Ma ja sam pokušavao ubaciti preostale kodove,ali neče niti jedan da se aktivira???
Zar su svi iskorišteni???,a ja se baš veselio..
Pozdrav,

P.s.
Moze li jedan kod za početnika ( i nesretnika) ????
Hvala
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan Karma: 2  
Napravio update na dva iPhona. Sad na jednom imam novu ikonu, a na drugom je još uvijek onaj star brko.

Zanimljivo
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan Karma: 13  
Bok..
I meni je na 4 od 5 naprava uradio novu ikonu, a na jednom nije. Mislim da je to izvan mojih mogućnosti Predlažem deinstall install

LP,
Duško
graphgraph

Ma ne smeta to ništa. Aplikacija radi i sve je ostalo odlično.
Poruka: 89
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan Karma: 5  
Najbolje potrošenih 1$ ! Odlična i praktična app, zgodnog sučelja. Izvrsno, jedino sam nasao malu gresku u meniu izbor lokacija pise izabrana "mesta" pa bih tu ubacio j. Evo samo to ali app odlična!
iPhone 4 16 gb, iPhone 4s 16 gb, Asus notebook-nadam se ne zadugo
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan Karma: 0  
napravio sam update i drago mi je kaj je ostala ikona kako je i zamišljena sa šahovnicom...
ikona je sada puno bolja.. ona stara je malo vukla na neku igricu prije nego na ozbiljan program
... pokazuje mi i temp. na ikonici al se ne refresha isto... danas mi je cijelo vrijeme 4 u plusu na njoj dok se temp. dizala i do 6...
iPhone 3gs
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 1 Tjedan Karma: 0  
The_Cleric kaže:
Najbolje potrošenih 1$ ! Odlična i praktična app, zgodnog sučelja. Izvrsno, jedino sam nasao malu gresku u meniu izbor lokacija pise izabrana "mesta" pa bih tu ubacio j. Evo samo to ali app odlična!

meni piše "mjesta" hmmmm... bugs life hehehe
iPhone 3gs
graphgraph

ja imam stalno problema sa njom odkad je update napravljen, kad ju reinstaliram sve super radi ima ikonicu sa temp i onda kad se telefon zaključa i ponovno nakon nekog vremena otključa temp na ikonici nestane jedno vrijeme mi se je i sama app rušila onda sam sa iFunBox obriso sve podatke o njoj i ponovo instaliro, sad se ne ruši ali nema temp na ikoni
graphgraph

Predator971 kaže:
... pokazuje mi i temp. na ikonici al se ne refresha isto... danas mi je cijelo vrijeme 4 u plusu na njoj dok se temp. dizala i do 6...

Ista stvar. Valjda će popravit taj bug.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 6 Dana, 15 h Karma: 13  
Ispričavam se za pogreške u sučelju, autor sam i vremenske app za Sloveniju pa sam dijelio dio kode... Otuda "mesta" i "popodne"... bilo bi super da mi se neko sa problemom na temperaturi javi na PP da probamo otkriti u čemu je problem za vas nekoliko kojima ne radi temp. na ikoni. Nakon toga odmah šaljem appleu 2.0.1 sa popravkama sučelja i ikone.

Pozdrav,
Duško
Poruka: 7
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 6 Dana, 10 h Karma: 0  
@dtubin - vidim da te engl. riječ code jako muči na hrvatskom je kod, množina = kodovi. znači "pa sam dijelio dio kode" treba glasiti "pa sam dijelio dio kodova".

kao i ostali, imam same pohvale za aplikaciju. s novom ikonom, dobila je mjesto na springboardu, do tad sam je skrivala u folderu

svi koji žele app badge koji prikazuje i minuse, a imaju JB mobitel, neka skinu besplatni tweak Weathericon. u postavkama (settings) mogu odabrati app kojoj se ikona dodjeljuje. podaci se vuku iz stock weather appa tako da možda neće uvijek odgovarati trenutačnoj temperaturi u Vremenaru, ali nije neka bitna razlika u pitanju.
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 6 Dana, 8 h Karma: 40  
dtubin je slovenac i oni za engl. code kažu "koda" a u akuzativu "dijelio sam dio kode"
osim toga nisi rekao pravilno kako bi trebalo to glasiti na hrvatski, a pravilno je "dijelio sam dio koda" (isto akuzativ... i ovdje nema množine zato jer se radi o source codeu, a ne o redeem codovima za aplikaciju)
jel tako duško?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 6 Dana, 3 h Karma: 13  
Jeste, tako je, mislio sam na source kod a ne na redeem kode

Inače hvala svima na komentarima na ovoj raspravi, upravo zahvaljujući njima je app puno bolji. Još da riješimo ovo sa ikonama i da dodamo nekoliko mjesta pa je već vrijeme za funkcionalne novosti

Pozdrav,
Duško
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 5 Dana, 14 h Karma: 13  
Bok,
Jel ima netko probleme da mu aplikacija nakon upgradea ne radi? Na App Storeu je nekoliko recenzija u kojima govore da im ne radi nakon updatea i to jos nikako nisam cuo od nikoga na forumu, nije mi se desilo ni u jednom scenariju, i nisam dobio nikakav mail o tome pa ne znam da li je to stvaran problem ili je to od autora drugog programa za vrijeme?

Pozdrav,
Dusko
Poruka: 411
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 5 Dana, 14 h Karma: 17  
dtubin kaže:
Bok,
Jel ima netko probleme da mu aplikacija nakon upgradea ne radi? Na App Storeu je nekoliko recenzija u kojima govore da im ne radi nakon updatea i to jos nikako nisam cuo od nikoga na forumu, nije mi se desilo ni u jednom scenariju, i nisam dobio nikakav mail o tome pa ne znam da li je to stvaran problem ili je to od autora drugog programa za vrijeme?

Pozdrav,
Dusko

Uredno radi i nakon upgradea.
BTW pohvala za komunikaciju sa korisnicima i trudu oko poboljšavanja Vremenara!
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 5 Dana, 8 h Karma: 2  
dtubin kaže:
Bok,

Pozdrav,
Dusko
meni neradi ali ti nisam ništa pisao, kad ju instaliram bude dobro dok se mob ne zaključa i ostavi jedno vrijeme onda kad pokrenem mob i aplikaciju ona se jednostavno sruši samo migne neznam kak bi ti objasnio
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 5 Dana, 7 h Karma: 37  
Meni najcesce temp. na badgeu nema veze s temp. u samoj aplikaciji. Evo upravo mi na badgeu pise 3 a kad udjem 6 stupnjeva :/
iPhone4
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 5 Dana, 1 Sat Karma: 13  
@DrAle...
Hvala, trudicemo se i dalje

@Grgaa
Problem je bio i u proslim verzijama ili je nov?
graphgraph

Vremenar Hrvatska - Nova HR aplikacija za vrijeme prije 5 Dana Karma: 2  
u prošloj verziji mi samo nije pokazivalo temp. na ikoni sad nakon kratkog vremena stoji broj 5 na ikoni i nemogu je uopšte pokrenut samo ekran bljesne crno i to je to vrati se na početni zaslon
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 2 sati, 13 min
  • Fuxy1976: Ok,sorry i hvala vam!
  • boriskr: I, kao što kaže smayoo......
  • boriskr: ukratko: moraš imati komp (PC ili), iTunse,u njima muziku, prikopčati iP, sinkronizirati. Sve te pita taj isti iTunes.
  • smayoo: piši u forum, Fuxy. Vikalica ne služi za rješavanje problema.
  • Fuxy1976: Jel ima ko da zna rijesit problem?
  • boriskr: Na što je došao ovaj svijet: u banani smo ako nam je komp, telefon vriti :(
  • Fuxy1976: Ma komp mi je u banani vec dva tjedna tako da sam lud,a nemrem sam rijesit jer se nerazumijem
  • boriskr: Fuxy1976- imaš li svoj komp, iTunse, account etc...
  • Fuxy1976: Ljudi placam uslugu tko mi uspije to srediti
  • metalni: »Klikni!«
  • Fuxy1976: Ljudi ja sam ovdje novi i isto sam tako i novi korisnik Iph4s no imam veliki problem,prije par dana sam ga kupio i otkljucao regularno u vipu i potom otisao u I ducan da mi naprave jb no navecer istog dana dosao sam kod frenda da mi stavi neku muziku i nilako mi Itunes nije mogao prepoznati uredjaj i zatim je on stavio svoj i odmah ga je prepoznao,probao sam na vise racunala i dalje nista iph radi samo sto nemogu nista stavit u njega sa kompa i to me frustrira previse cak sam ga nosio tamo na se
  • Riba: Ajde!
  • DrAle: Upravo prilog o Peek&Poke na Htvu2!
  • Ninjago: vidim ima jos budnih! :D
  • dpasaric: Gle njega: »Klikni!« :)
  • dpasaric: Kontak sprej...
  • Mijouo: Ekipa,imam problema s home tipkom na svom iphoneu 4,vecinu vremena radi normalno ali ponekad nece nego treba pritisnuti vise puta..
  • campo: ja sam otključao jedan za 488 Kn
  • Nikola_Kala: alo raja
  • bormil66: kazu , kosta cca 500 kn ako ne cekas zavrsetak ugovora!
  • bormil66: jel netko napravio unlock iphone 4s u vipnetu?
  • Stain: thx Campo, zaletit cu se pogledat 8)
  • campo: ima u cityju, VIP bar je bilo prije Nove godine
  • Stain: DePol trade u Splitu prodaje Apple ali narvno na lageru za pogledat nema ni jedan model :upset:
  • Stain: HG Spot ima samo jednu 13" koju ne smije upalit, ali i tako nema 11" pa nemam s cim usporedit :(
  • Vanjuška: Nekad su bila dva dilera Applea u Splitu, očito su propali :(
  • Stain: u svakom slucaju idem ih nazvat, i njih i HG Spot u Splitu...
  • Stain: Thx Riba... ali ne vjerujem da u vip-u ima i 11" 13" za usporedit
  • Riba: Pogledaj liostu partnera na www.apcom.hr
  • Stain: ...mislim ima li neka ovlaštena trgovina?

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.2523