Učiti, učiti i samo učiti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Učiti, učiti i samo učiti


08.10.2009 | 19:27
Ja sam isto radio normalno jer vani ne slave ovaj dan a doma nema posla.
08.10.2009 | 20:16
campo je napisao:
[quote
a ti breed ipak bi te posebno izdvojio, jer velika vecina je ipak dobronamjerna ali sve zna iz novina,..ali ti si decko poseban tebi smeta i nesto vise ,..zao mi te sta moras zivjeti tu i tako patiti.[/quote]

Vidiš, ja tebe ne bih ni po čemu posebno izdvojio, jer si još jedna patetična spodoba koja iz vlastite uvjerenosti u svoje viđenje istine ide drugima soliti pamet. Ja nisam posebno vrijedan žaljenja jer ne patim baš nešto, samo sam ti zapeo za oko jer sam reagirao prvi i malo agresivnije nego ostali na forumu. Sumnjam da najviše udjela u tvom viđenju mene ima tvoja nesposobnost shvaćanja fine ironije i sarkazma, a stavimo ovoga puta u stranu tvoju erudiciju i pismenost, jer to pripada domeni B horora.
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.10.2009 | 21:09
e.. .btw..

ne diraj mi Breeda..

ak neko može u njega ubadati to su Riba, Riblje Jelo, Breedova Ž, moja malenkost i moja i više nego bolja polovica..

nemoj ovo smatrat prijetnjom, makar je.. al nemoj je smatrat.. makar jest.. al nemoj je smatrat..

možda nemam dobre zube, al i zubima ću ga branit..


dabogda ti kesten pire bio pun crva..
09.10.2009 | 19:09
Nakon čitanja ovog threada poprilično sam ponosan što sam član jabučnjakove zajednice. Neki su me posebno ugodno iznenadili. Nadam se da je Campo samo individua o kakvima ćemo jednom pričati svojim unucima, a oni nam neće vjerovati....

Nažalost, sve ostalo me tjera u suze. "Društvo znanja", "Nulta tolerancija na nasilje", "Korupcija to nisam ja"... Kada si roditelj sa školarcem, privatnik koji bez mita pokušava doći do posla, građanin koji očekuje bar malo učinkovitu upravu sve ove floskule su groteskne koliko god to mogu biti. Koliko izgubljeni ili glupi moramo biti da i dalje puštamo iste ljude da nas vode? Ma bezveze filozofiram kad bih se ionako složio sa Ribom:
citav ovaj narod je ocigledno genetski (tesko bi bilo reci "kulturoloski" jer mi kulture nemamo) predodredjen da krade, vara i laze. Nas treba samo batinati i pustiti nas da pritom kukamo, tu uvijek briljiramo. Steta lijepe zemlje koje smo zauzeli.

edit: tema? Ahaaaa....

Prepušteno hrvatskom školstvu učenje se svodi na nužno bubanje. Sve preko toga je individualna stvar. Hvala Manituu na rijetkim motiviranim i motivirajućim učiteljima. Kada desetogodišnjaci neće sa svojih mobitela puštati cajke, dvadesetogodišnjaci kupovati ispite, tridestogodišnjaci podmićivati policajce... možda će tada bitnije biti znanje nego oklen siti.
09.10.2009 | 20:34
Riba se, u jednom od gornjih postova, nije složio samnom da treba mijenjati sistem školstva i profesore. Ma treba, i to drastično. Vjerujem da bi nakon takvih drastičnih promjena, neki "zločesti učitelji" brzo promjenili stavove, a oni ostali koji su bolesno korumpirani, zatucani i bez volje i želje za učenjem, marš van! BTW, ekipa sa jabučnjaka na čelu sa smayoo-om može vrlo učinkovito napraviti novi, pametniji i humaniji zakon o školstvu sa svim planovima i programima. Ako Jaca, ili netko njen to čita - preporučujemo se.
  • campo
  • Posjetitelj
09.10.2009 | 21:24
Nadam se da je Campo samo individua o kakvima ćemo jednom pričati svojim unucima, a oni nam neće vjerovati....

ovo su vec uvrede,...

ali nema veze to ti je tako kad ides protiv struje (ovde ste struja svi vi)
ja vec imam stosta za pricati za sada mojim sinovima (barem jedan je toliko vec star) a o cemu ces ti (jer mozes se ti poistovjecivati sa skupinom koliko god hoces ali na kraju ces ostati samo ti..i tvoji unucu ako Bog da)

ajde recite mi ( ili napravite anketu) sta vas to tocno smeta kod mene; sto sam branitelj? sto sam politicki ajmo to nazavat desnije od vas,...ne znam ,..ne mrzim nikoga ali za domovinu bi sutra opet ako treba ponovio sve,..

Vi kazete da je ovo Banana drzava,...to mene smeta kod vas,..imali ste jucer izvjestaj po kojem smo 45 u svijetu i pripadamo vec po mnogim institucijama razvijenom svijetu (nije to savrsenstvo i ima puno korupcije) kao sta sam vam vec objasnjavao ispred nas su ceska i slovenija a ostali daleko iza,..sto bi vi da smo Njemacaka,..pa tek smo 18 godina slobodni,..

eto kod mene je sve jednostavno ( obrazovan i poslovan obiteljski covjek iz grada veceg od rijeke(trenutno nekoliko godina u Hercegovini zapadnoj naravno ) ponosan sto volim ovu zemlju (a ne njene lopove) a kad kazete da se domovina voli placanjem poreza i ostalo slazem se ali ipak ljubav je nesto sto imas u srcu ili ne,..provajte supruge volit samo time pa cete vidjet ...

i ako je moguce bez uvreda ali ako mora nema problema necu vracati istom mjerom

Hvala
09.10.2009 | 21:35
www.storyofstuff.com

Ne, ne želim ovim videom skrenuti temu (hm?) s učenja, devedesprve, zatucanosti i banana države, nego među Jabučnjak publikom koja većinom progresivno razmišlja pokazati problem planeta koji prilično nadilazi naše sitne plemenske sukobe male beznačajne flekice negdje u istočnoj Europi...

Radi se o odličnom 20-minutnom videu o granicama potrošačkog društva i utjecaju na naš planet, društvo, nas same... Mnogo naših problema o kojima se ovdje raspravljalo zapravo ima uzrok u ovom širem, globalnom problemu...
09.10.2009 | 22:53
Dobro, ovo je stvarno za debile, ne vjerujem da je puno prisutnih iz ove slikovnice naucilo nesto novo.
09.10.2009 | 23:37
Vidiš, baš zato je dobro! Nije problem u onih par posto na vrhu one piramide, nego u većini na planetu koji su "stupid fuck" kategorija. Ovo je prilagođeno za široke mase, da svi shvate gdje nam je civilizacija trenutno zapela.

Meni je fora i produkcijski jer je jasno, čisto i u glavu, a jednostavno i jeftino za izvesti.

Evo, da ne bude da nema i druge strane priče, Mel mi je skrenula pažnju i na ovo:

video.google.com/videoplay?docid=-1444391672891013193#

Onaj prvi video jest šire teme, ali ovdje se može vidjeti da dio o recikliranju nije baš tako crno-bijel. Naime, samo po sebi, recikliranje nekada može biti skuplje i lošije nego druga rješenja!
10.10.2009 | 00:41
BC2.jpg
10.10.2009 | 00:43
No, da Campovo pitanje ne ostane neodgovoreno! Pitao si što nas to smeta kod tebe? Mislim da je to već naširoko odgovoreno u prošloj raspravi s nazivom "Evo politike i u našu kuću":

www.jabucnjak.hr/forum/razno/39163-evo-p...nasu-kucu.html#39353

Prije nego se počnemo ponavljati, pročitaj to još jednom. Smayoo je tamo dao par odličnih definicija na jednostavnoj razini i morale bi biti razumljive i širokoj publici.

U najkraćim crtama, mislim da nas smeta to što ti ignoriraš činjenice o kojima pričamo i idealiziraš državu. Također, u par navrata si pokazao da ne razlikuješ državu kao instituciju i državu kao prostor i ljude koji žive na nekom mjestu.

Onda, brkajući te dvije stvari, nas napadaš da mi ne volimo svoju domovinu, a svi odreda smo rekli (i pokazali kroz primjere) da je itekako volimo, ali imamo problem s korumpiranom i nesposobnom institucijom države koju su lopovi od političara doveli pred potpunu rasprodaju i propast.
10.10.2009 | 00:45
campo je napisao:
..sto bi vi da smo Njemacaka,..pa tek smo 18 godina slobodni,..

Hvala


ha čuj... njemačka i japan su bili zgaženi poslije rata pa su se razvili u svjetske gospodarske velesile. nakon 18 godina mi ne da nismo sila, nego nismo niti ekonomski stabilna država. zašto? zato što su njemci i japanci radišni ljudi, a mi nismo. prošetaj gradom u bilo koje doba dana i vidjet ćeš krcate kafiće. kafanska nacija.

to da smo na 45. mjestu (da, redni broj se piše s točkom iza) je vrlo poražavajući podatak! to je koma! 44 zemlje su ispred nas! pa tko je iza nas? albanija i afghanistan!? koma!

elem, u nečemu smo i prvi! prvi smo NA SVIJETU po porezima! jesi se za to borio? za to da nas A-DE-ZE dere kao majmune?!
10.10.2009 | 11:41
campo je napisao:
eto kod mene je sve jednostavno ( obrazovan i poslovan obiteljski covjek iz grada veceg od rijeke(trenutno nekoliko godina u Hercegovini zapadnoj naravno ) ponosan sto volim ovu zemlju (a ne njene lopove) a kad kazete da se domovina voli placanjem poreza i ostalo slazem se ali ipak ljubav je nesto sto imas u srcu ili ne,..


Da se ne dotičem starijih izjava nego samo ove. Na koju ti zemlju misliš kada kažeš "volim ovu zemlju"? Hercegovinu u kojoj živiš? BiH čiji je ona dio? Hrvatsku iz koje si potekao? I vjerojatno otišao čim se pružila prilika za većom zaradom... Zašto si otišao iz svoje toliko voljene domovine?

Ponosan si zato što nešto voliš? Blago tebi na takvom sustavu vrijednosti.

I da, nažalost ti si većina i ti pripadaš glavnoj struji. Samo ne ovdje na Jabučnjaku.
10.10.2009 | 12:09
Samo nešto na što sam naletio danas, a nekako me podsjetilo:

"The best lack all conviction, while the worst are full of passionate intensity. "
WB Yeats
10.10.2009 | 12:40
Vjerojatno sam slab u zemljopisu, koji je to grad u Hercegovini veći od Rijeke? Pretpostavljam veći po broju stanovnika?

Nadam se da se stanovnici ne broje po glasačkim listama gdje su se našli i oni kojima srce odavno ne kuca. Zapravo, lakrdija je da je uopće moguće da o sudbini nas u Hrvatskoj mogu odlučivati ljudi koji ovdje ne plaćaju porez - bili oni živi ili ne.
10.10.2009 | 13:40
Biće je otvorio oči, i onako u šoku, zasljepljeno tisućama svjetlosnih informacija, prestrašeno je okrenulo glavu na sve strane oko sebe. Zadovoljan onim što je vidjelo, shvati da je okolina u kojoj se našao sasvim ugodna. Nalazio se na mjestu koje mu je moglo pružiti sve ono što mu je trebalo da zadovolji potrebu za ispunjavanjem čudnih osjećaja koji su intenzivno strujali njegovim tijelom. Trebalo mu je nekoliko mjeseci da upozna svoj novi dom i da se potpuno prilagodi vremenu i prostoru koje je prihvatio sa strahopoštovanjem i osjećajem duboke zahvalnosti. Nekako u isto vrijeme, tek nedaleko od njega, drugo biće je počelo proživljavati na sličan način sve ono što je on nedavno prošao. Kad ju je prvi put ugledao nije bio siguran što treba napraviti, ali kad je vidio njeno blago i prestrašeno lice, shvati da je se ne treba bojati, naprotiv.
Kako je vrijeme prolazilo, nova bića su počela dolaziti i ubrzo su stvorili zajednicu u kojoj su svi mogli živjeti ne smetajući jedan drugome. Vremenom su počeli raditi na stvarima od kojih su svi imali koristi. Iako je ponekad bilo nesuglasica među njima, znali su to vrlo brzo rješiti, a poneke uvrede brzo su se zaboravljale. Shvatili su da, iako su slični, nisu isti i ta ih je činjenica neizmjerno radovala. Zajednica se širila, a svaka nova stvar koju su napravili ispunjavala ih je ponosom. Odlučili su zajednicu nazvati Domovina. Domovina je bila priroda što ih je okruživala, Domovina je bila sve ono što su zajednički napravili, Domovina je bila prijateljstvo i ljubav među njima, osjećaj pripadnosti, neka obaveza prema zajednici, Domovina je bila mogućnost stvaranja i rada. Ona im je bila sve.
A onda su jednoga dana u njihovu Domovinu, došla neka nova bića, koji su izgledali kao oni, ali u očima nije bilo onog sjaja koji su oni imali. Ipak, ponudili su im gostoprimstvo i svoju Domovinu kao mjesto na kojemu mogu živjeti. No, nova bića se nisu mogla prilagoditi novoj zajednici, nisu bili kreativni, nisu željeli raditi, birali su najlakše poslove i pokušavali su iz svega izvući neku korist samo za sebe. Vremenom su postajali sve moćniji i raznim prijevarama oduzimali ono što su drugi napravili. Bića koja su stvorila Domovinu više nisu mogli ništa napraviti, i ubrzo su postali robovi koji su radili ono što su im nova bića naređivala.
Iako su i dalje voljeli svoju Domovinu i sve ono što su zajednički stvorili i nasljedili, osjećaj koji su sada doživljavali nije više bio isti.
  • campo
  • Posjetitelj
10.10.2009 | 14:01
grad je split,...u Hercegovini imam firmu i naravno placam porez gdje ostvarujem dobit,..U splitu mi je obitelj ( to vam je sat vremena auto putem)
pa imao sam firmu u italiji isto 3 godine, zaposljavao 5 talijana,..
(na znanje onome sta prica o porezima ( u nas su skoro dva puta manji nego u Italiji,..to bi neki od vas trebali znati....ali nisam nikad upoznao talijana koji placa sve sto treba (sad bi vi rekli da ne vole Italiju,..i te kako je vole ali ni oni ne vole lopove kao nitko)
sta se to ne smije ?
a domovinu je bitno ne napustiti kada te ona treba,...a to nisam propustio kao vecina vas
volim Hrvatsku prije svega, Hercegovinu kao zemlju nasih sunarodnjaka koji su isto tako mnogi bili sa mnom kad je trebalo,( a oni ne piju kave ujutro)
Volim i BiH jer je to isto tako njihova domovina


a o glasanju ,...naravno da imaju pravo glasat jer je takav zakon i ustav...i talijani koji zive vani mogu glasati na talijanskim izborima,...svaki amerikanac takoder moze glasat bez obzira gdje zivi a porez placas tamo gdje zaradjujes,..ima li sta logicnije od toga,..
10.10.2009 | 20:00
Eto, a bas sam zelio ostati izvan ove teme. Ne zato sto nije zanimljiva, vec zato sto je krenula krivim tokom.

moram priznati da sam se izgubio. Vise mi nije jasno tko sam i zasto sam i da li je dobro to sto jesam ili bi bilo bolje da mozda budem one sto nisam, ili ako nisam to ona sta da budem, a ako ni to nije dobro sta je onda?

Domoljub, ah nikako. Decko iz Zagreba, jos manje. Zlatna mladez, ubi me.

Stavr je definicije.

Otisao sam studirati u Italiju prije 4 godine. "Smatras da domaci fakulteti nisu na razini?!?" Ne, smatram da je obrazovanje kljuc svakog uspjeha te da meritokracija ipak postoji i da je jos uvijek ona ta koja pokrece ovaj svijet. "Idealist koji ne vidi kako funkcionira nase drustvo!" Mozda, ali jos uvijek prije spavanja, kad zatvorim oci i napravim proracun danasnjeg dana, zelim znati da ovaj trud i sati provedeni nad knjigom imaju svoju svrhu. Mozda sam budala sto nisam isao na ekonomski fakultet u zagrebu i platio 25000 eura za diplomu, ali znam da sam svaku ocjenu koju sam dobio krvavo zasluzio.

I di je tu domoljublje? Nema ga. Iako sam drzavljanin 2 zemlje, sram me je sto je Berlusconi moj premjer, a takoder mi je zao sto je Bandic moj gradonacelnik. I sad ako nisam u 1. redu na Thompsonovom koncertu na trgu Bana, onda nisam Hrvat.

Pa ako je to pokazatelj moje privrzenosti domovini, gradu u kojem sam odrastao, ulici u kojoj sam se igrao, kuci u kojoj sam spavao, familiji koja me odgojila, onda je bolje da i nisam domoljub.

Eto, stvar je vrlo jednostavna. Onima kojima je ovo jasno, njima ni ne treba objasnjavati, a onima kojima nije, njima ni ne mogu objasniti...
10.10.2009 | 21:03
Slažem se s tobom gljiva1000.
Teško je kada si budala. Tada ne vidiš ni da drugi ljudi imaju sličnu priču tvojoj, samo ne laju o time. I ne bacaju to drugima u lice. I ne SERU o nevrijeđanju , a vrijeđaju te jer su budale.
11.10.2009 | 01:59
Campo tebi je logično da dijaspora ima pravo glasa?! Ljudi koji u našoj državi provedu možda godišnji odmor! Ljudi koji "vole svoju domovinu" tako što svoj novac ostavljaju u zapadnom imperijalizmu?

Tebi je logično da netko tko ne dijeli tvoju sudbinu ima pravo o njoj odlučivati?!!?!

To je i protustavno. I da kakav odvjetnik ima volje za takvom aferom i povlačenjem po novinama, srušio bi takav zakon. Morao bi biti srušen jer je ugnjetavački i zasnovan na neravnopravnosti!

Znači Ante Paveličević iz Toronta može odlučivati o mojoj sudbini, ali ja u Hrvatskoj ne mogu o njegovoj?
Može li se onda donesti recipročni zakon da ja u njegovo ime glasujem na kanadskim izborima? Jer i ja želim odlučivati o njegovoj sudbini kao što on može o mojoj.

Tebi je to logično? Koliko si na faksu imao iz logike? Tko ti je bio profesor?

Da ne bude zabune, stranka koja je izglasovala takav diskriminatorski zakon je sasvim normalna i logično razmišlja - jer nisu oni taj nakaradan zakon izglasovali radi ljubavi i domoljublja nego iz jednostavne računice da osiguraju većinu na izborima. Tako će si osigurati pobjedu kako bi mogli sebi i svom plemenu donositi korist, a sve na štetu onih preostalih poštenih Hrvata. Da dijaspora drugačije diše, taj zakon nikada ne bi bio donesen.

Pravedan kriterij za pravo glasa je samo jedan - plaćanje poreza.
11.10.2009 | 02:39
dpasaric je napisao:
Pravedan kriterij za pravo glasa je samo jedan - plaćanje poreza.

...uz mali amandman na Prijedlog pravendnog kriterija za pravo glasa, koji glasi: "Kvalitativno i kvantitativno javno prezentiranje domoljublja, te njegova učestalost, treba biti obrnuto proporcionalna visini poreza, koji se može dodatno umanjiti glasanjem za određenu stranku i njihovog debilnog predsjedničkog kandidata".
11.10.2009 | 09:43
Na ovo što je napisao Davor, s obzirom na to da sam imao prilike neko vrijeme provesti s Hrvatima iz Australije, ali i Kanade, pa i Njemačke (pri tom ne računam moju generaciju koja je emigrirala između 1995. i 2001. kojima je to smiješno), mogu reći da i među njima većini nije baš logično to da oni biraju nama vlast. I među njima većina to pravo ne koristi jer smatraju sebe građanima Australije (Kanade, Njemačke) hrvatskog podrijetla i ne pada im na pamet izlaziti na hrvatske izbore kad niti nemaju pojma što tko na hrvatskoj političkoj sceni zastupa.


Ne bi htio niti da i ovdje (kao i na mnogim drugim mjestima) ostane stereotip hrvatske dijaspore "Ante Paveličević iz Toronta". Većina je tih ljudi neopterećena političkim naslijeđem Hrvata i ima puno zdraviji pogled na to od nas ovdje (u hrvatskom klubu u Melbourneu na zidu su poredane slike svih povijesno relevantnih Hrvata, od kralja Tomislava do Franje Tuđmana, s izuzetkom Tita - nisam mogao suspregnuti smijeh kad sam to vidio, a na to sam dobio odgovor "Yes, znam što s' ti sad misliš, al' nismo se mogli dogovor't' pa smo stav'li lijepo sve da se više ne svadimo. Sad sva'k' ima svoje i svi se lijepo družimo." ). Većina tih ljudi pošteno i vrijedno radi i ne zanima ih ništa do pristojan život. Većina tih ljudi su ekonomski, a ne politički emigranti (ili njihovi potomci). Većina tih ljudi pati za nekim stvarima koje su ovdje ostavili, ali ne vraćaju se ovamo uglavnom zato što shvaćaju da ih se ovdje gleda kao nepresušni izvor novca, a o njihovoj djeci da ne govorim. Većina tih ljudi ne zaslužuje da o njima mislimo kao o "Anti Paveličeviću iz Toronta".

Upravo to je za mene puno važniji razlog zašto nema smisla ni logike da dijaspora ima pravo glasa. Ako niti većina njih to ne želi - onda to zaista ne služi ničem drugom nego kao poluga dobivanja na izborima usprkos objektivnom stanju stvari.
12.10.2009 | 10:55
Dijete je napisao:
e.. .btw..

ne diraj mi Breeda..

ak neko može u njega ubadati to su Riba, Riblje Jelo, Breedova Ž, moja malenkost i moja i više nego bolja polovica..


Ma hajde, u tog Mandrila s velikim M sam dirao dok tebe nije još ni bilo blizu njegove pivske izmaglice...
  • campo
  • Posjetitelj
12.10.2009 | 10:57
prtuustavno?

tko si ti Sudac ustavnog suda? Ustav ne moze biti protuustavan.

Zemlja sa najbrojnijom dijasporom i najstarijom Italija (osim Kine) daje pravo glasa dijaspori i na pretproslim izborima su presudili (u korist ljevice) i nitko se nikada nije bunio osim Berlusconija također i SAD ..što i oni ne znaju Ustavno pravo nego im ga ti trebas pojašnjavati,..pasaricu ostavi se politike i ustava ..imas mnoge druge talente..
12.10.2009 | 11:50
Da, taj zakon je protiv samih osnova Ustava!

Trebao bi znati da je polazište Ustava da jamči ravnopravnost svih građana Republike Hrvatske.

Hoćeš reći da možda nije tako?

Ovime je naša ravnopravnost narušena na najgrublji mogući način, a to je taj da se omogućuje privilegiranim skupinama da odlučuju o sudbini onih koji istovremeno ne mogu odlučivati o njihovoj sudbini i time se stavljaju u duboko neravnopravan položaj.

Čisto, jasno i logično. I da netko ima petlje u ovoj našoj močvari potegnuti to pitanje taj zakon bi morao pasti. No, mislim da je to trenutno tako nebitno, mnogo veće stvari ne štimaju, tako da je ovo tek jedna od nelogičnosti i rupa u ovom našem sustavu koji će se urediti valjda tek onda kada nas kompletno preuzmu civilizirani stranci.
12.10.2009 | 12:06
Ma koji klinac nas u Hrvatskoj briga što neki Đuzepe u npr. Belgiji glasa za ljevicu u Italiji! Šta imam ja od toga? Mene brine to što nama koji smo tu "on the face of the place", politiku može krojiti dijaspora koja, ne živi i ne radi tu, koja ne plaća porez u Hrvatskoj, koja osim ljubavi prema otadžbini i ponekog rodjaka, nema neposredne veze sa Hrvatskom. Jedno je biti Hrvat u Los Angelesu i pročitati na webu pokoju vijest iz daleke nam domovine, a sasvim drugo je živjeti ovdje, slušati svakodnevnu jadikovku razvojačenih branitelja, otpuštenih radnika, siromašnih studenata, samohranih majki, mladih parova koji ne mogu imati djecu, radnica u talijanskim tvornicama u Istri, brižnih nonica koje odlaze u Italiju čistiti tuđe guzice da bi mogli kako-tako prehraniti obitelj... Evo zato bi trebali samo mi, koji smo tu, imati pravo glasa.
12.10.2009 | 12:20
Vanjuška je napisao:
Dijete je napisao:
e.. .btw..

ne diraj mi Breeda..

ak neko može u njega ubadati to su Riba, Riblje Jelo, Breedova Ž, moja malenkost i moja i više nego bolja polovica..


Ma hajde, u tog Mandrila s velikim M sam dirao dok tebe nije još ni bilo blizu njegove pivske izmaglice...


Reče vinska mušica s kožom na jagodicama prstiju odebljalom od psiho-kurvanja po newsima
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.10.2009 | 14:39
Breed je napisao:
Vanjuška je napisao:
Dijete je napisao:
e.. .btw..

ne diraj mi Breeda..

ak neko može u njega ubadati to su Riba, Riblje Jelo, Breedova Ž, moja malenkost i moja i više nego bolja polovica..


Ma hajde, u tog Mandrila s velikim M sam dirao dok tebe nije još ni bilo blizu njegove pivske izmaglice...


Reče vinska mušica s kožom na jagodicama prstiju odebljalom od psiho-kurvanja po newsima



Ja stvarno ne znam ko je to provalio moj account i pisao takve nebuloze.. mislim stvaaaarno... il je orahovac bil..

no kad smo vec tak osli, ajmo jos malo dalje..

Vanjuska, da se vratimo na ta stara vremena kad nisam bio blizu Breed Nebula, nekak imam osjecaj da smo se nasli kod rotora na Novoj cesti, al koji je razlog bil, nemam pojma.. bit će da je bilo softverske prirode..
i koliko znam to je bio jedini put da smo se susreli...

makar sad mi naviru suze na oči jer sam se sjetio crne vreće za smeće i pjene za brijanje.. jes to ti bio?
  • campo
  • Posjetitelj
12.10.2009 | 18:10
Da, taj zakon je protiv samih osnova Ustava!

Trebao bi znati da je polazište Ustava da jamči ravnopravnost svih građana Republike Hrvatske.

Hoćeš reći da možda nije tako?


Znači jer ti tako kažeš to je tako,...u jednoj raspravi se raspravlja samo sa argumentima, činjenicama i primjerima,..ja ti navodim da i SAD to prakticira (najstarija demokracija)

zašto ja to tako: zato jer zemlja ne pripada samo njenim građanima nego i njenim državljanima samim tim što si državljanin imaš prava i obaveze,..logično je i u praksi je to tako da se na lokalnom izborima odlučuje na osnovu prebivališta a to znači da Hrvatski državljani na primjer iz BiH sa prebivalištem u BiH naravno ne mogu glasati i to je normalno,..

to je sada samo politicko pitanje jer sada dijaspora glasa za HDZ i onda ljevica to postavlja kao problem a da je obratno onda bi to tražio HDZ

ali Ustav je nešto drugo,..on ne može biti protuustavan, (pitaj bilo kog pravnika) a ima dosta Ustava na svijetu koji se u nekim tockama krse sa ljudskim pravima pa sa vremena na vrijeme postoje ustavne promjene ali sta je stabilnija demokracija to se događa manje,..
12.10.2009 | 18:22
campo je napisao:
Znači jer ti tako kažeš to je tako,...u jednoj raspravi se raspravlja samo sa argumentima, činjenicama i primjerima,..ja ti navodim da i SAD to prakticira (najstarija demokracija)


Svakog tko u doba interneta može napisati da su SAD najstarija demokracija treba uvaljati u katran i perje i staviti mu tablu... bit ću vrlo pristojan... "IGNORANT"
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • JOHN: ……naravno uz par iznimki
  • JOHN: Markec je pobjednik bez obzira na brojke! Jako dobra promocija njega kao mladog umjetnika, tradicije, kraja i države od kuda dolazi. Za ostalo/e sam bez komentara. Bilo je tu svega i svačega :)
  • Ender: da ne budem pogresno shvacen, da sam rasista ili sta vec, ali jedan od malog broja normalnih nastupa.
  • Ender: cestitke iz srbije za uspeh i nastup!
  • smayoo: Slažem se!
  • Gjuroo: Saka čast malom na energiji koju je prenio na ljude. Napokon malo masovne pozitive.
  • Zdravac: U svakom slučaju, čestitam mu. Što se mene tiče, on je pobjednik!
  • Zdravac: čini mi se da sam sad u dokumentarcu vidio da Marko ima doma iMac (?), pa si mislim možda je član našeg foruma?
  • Gjuroo: Ma win-win. Kak se već veli, Lazanja je osvojio srca ljudi, a Oni nek si organiziraju Euroviziju u Švici. Ima se, može se :)
  • smayoo: Ja mislim da je HRT okolo lobirao da žiriji ne daju Marku previše bodova jer HRT nema kinte za organizirati natjecanje iduće godine :D
  • cariblanco: Da je Marko nosio suknju, bili bi pobjednici ;)
  • Gjuroo: Rim tim tagi dim!
  • Yonkis: Krehacro, pa ne zove se uzalud Pro.
  • Krehacro: Uh gledam sad usporedbu...pro bolji
  • drlovric: Ma samo Pro. Neka ide zivot :)
  • Krehacro: iPad air m2 ili iPad pro m2?
  • zoranowsky: Isto sam uzeo novog svojevremeno
  • zoranowsky: Išao sam ja pogledati health na svom 12.9 ii gen, ali nema health podatka, inače ok radi, nema problema.
  • drlovric: Pa da, uzeo sam ga cim je izasao. Ne znam sta bih ti rekao za bateriju. Nemam nekih problema, pojma nemam ni na koliko je health. Provjerim pa javim.
  • Yonkis: drlovric: a kakva ti je baterija na njemu, ako pretpostavimo da si ga kupio kad je bio "objavljen"?
  • drlovric: Ja imam iPad Pro (2nd gen). Niti najmanji razlog nemam za upgrade. Oni ubacuju najjace cipove, dok je najveci problem iPada u biti software :)
  • MAK: iPad Air plus Pencil Pro
  • smayoo: Svim Splićanima čestitam dan Sv. Duje! :)
  • cariblanco: kako nogomet može biti okrutan, zaslužili ste najmanje bod
  • cariblanco: Riječani, jeste li spremni za derbi, danas bi trebao biti praznik nogometa na Rujevici
  • smayoo: Možda je to popis po abecedi. ;)
  • cariblanco: Danas čitam VL i koja je najsigurnija zemlja u slučaju holokausta...1 Antartika 2 Argentina ;)
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

tino1, Zoki, Anonimci (348)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.48 Seconds

Provided by iJoomla SEO