I mi Vučića za trku imamo! :-D
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

I mi Vučića za trku imamo! :-D


04.04.2024 | 20:26
Obvezno glasovanje ima po Wikipediji 22 demokracije: hr.wikipedia.org/wiki/Obvezno_glasovanje

I da, slažem se da bi trebalo biti obvezno.

Svi vi koji niste glasovali u stvari ste pomogli HDZ-u da formira Vladu RH. Ugrubo, 1/6 birača odlučila je o tome tko će biti na vlasti.
04.04.2024 | 21:21
jura22 kaže:
Obvezno glasovanje ima po Wikipediji 22 demokracije: hr.wikipedia.org/wiki/Obvezno_glasovanje

I da, slažem se da bi trebalo biti obvezno.

Svi vi koji niste glasovali u stvari ste pomogli HDZ-u da formira Vladu RH. Ugrubo, 1/6 birača odlučila je o tome tko će biti na vlasti.


Slažem se. Stvari bi se malo drugačije posložile da su izbori obavezni. Možda bismo nakon nekog vremena razvili i neku političku odgovornost kao društvo.
04.04.2024 | 22:08
GKTClVLWUAAd3RI.jpeg
04.04.2024 | 22:36
Gledam dosta emisija o krađi izbora, "preko plota" Sad nisam siguran da je ova informacija istinita. Bili su prije par dana lokalni izbori u Turskoj., gdje je Erdogan uvjerljivo izgubio u svim većim gradovima, te nakon toga čestitao protukandidatima na rezultatima izbora. Sad neki kažu da je to zbog nekih mašina, gdje kad dođeš na biralište, ubaciš ID, a mašina ti isprinta glasaćki listić, i vjerovatno te on-line poveže u sistem ? Te su mašine kupili u USA ?

Znači nema duplih listića, niti ubacivanje naknadnih listića, kao što nema niti svih drugih marifetluka.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
04.04.2024 | 22:50
dpasaric kaže:
jura22 kaže:
Obvezno glasovanje ima po Wikipediji 22 demokracije: hr.wikipedia.org/wiki/Obvezno_glasovanje
I da, slažem se da bi trebalo biti obvezno.
Svi vi koji niste glasovali u stvari ste pomogli HDZ-u da formira Vladu RH. Ugrubo, 1/6 birača odlučila je o tome tko će biti na vlasti.


Slažem se. Stvari bi se malo drugačije posložile da su izbori obavezni. Možda bismo nakon nekog vremena razvili i neku političku odgovornost kao društvo.


Prvo, politička odgovornost na način da te biračko tijelo “kažnjava” ako ne izvršiš svoje izborno obećanje je najgluplji stereotip koji se veže uz demokraciju - koji je nažalost jedina praksa “kažnjavanja” predizbornih laži i to apsolutno neuspješna praksa. Usuđujem se reći, neuspješna u svim demokratski državama (Skandinavske zemlje su nekad bile primjer vrlo ispravnog odnosa prema kapitalu i politici ali su i one počele tonuti u “živi pjesak” gluposti i negativnosti “zapadnog sustava vrijednosti”.

Po meni jedini ispravni način je da izabrani kandidat odgovara svojom imovinom i svojom slobodom ako ne izvrši isvoje izborno obećanje.
Izborno obećanje mora izvršiti, a svi mi snosimo posljedice tog izbornog obećanja (dobre i loše) a izborni kandidat na kraju mandata dobije dodatnu stimulaciju ako izvrši izborno obečanje. Što smo izabrali to smo dobili a i izborni kandidat je dobio dodatnu zasluženu nagradu.
Na taj način ne bi se svi petljali u vođenje gradova i država i tada bi se javljali kandidati koji koji imaju potrebna znanja i vjeruju u dobrobit svojih izbornih obećanja.
Kandidat koji jednom “omane” ne može se drugi puta kandidirati.

Drugo, politička odgovornost društva se ne razvija tako da se ljude samo prisili na glasanje na nekoj od razina. Ljudi bi izlazili na birališta i zaokruživali u svom neznanju. Prisilom nećeš promijeniti njihov pristup jer je za promjenu pristupa potrebno usvojiti određena znanja. Vježbanjem zaokruživanja se ne usvajaju potrebna znanja.

Politička odgovornost društva neke države se očituje kroz 4 hijerarhijske povezane odgovornosti.

Prva je odgovornost (u cilju jednake dobrobiti za sve članove) prema svojoj obitelji i djeci. To je prva stepenica, prvi uvijet. Ako nema te odgovornosti tada nema i ne može biti niti svih drugih odgovornosti.
Kada pogledate oko sebe pa vidite koliko roditelja dopušta svojoj djeci da u srednjoj školi (od prvog do četvrtog razreda) redovno puše i piju, iako je to zakonom zabranjeno, tada vam treba biti jasno da ih debelo boli briga za državu u kojoj žive. link

Druga odgovornost je odgovornost (u cilju jednake dobrobiti za sve članove) prema zgradi ili ulici u kojoj živimo. To je druga stepenica, drugi uvijet. Ako nema te odgovornosti tada nema i ne može biti niti svih drugih narednih odgovornosti.
Treća odgovornost je odgovornost (u cilju jednake dobrobiti za sve članove) prema gradu / općini u kojem živimo. To je treća stepenica, treći uvijet. Ako nema te odgovornosti tada nema i ne može biti niti naredne odgovornosti.
Četvrta odgovornost je odgovornost (u cilju jednake dobrobiti za sve članove) prema državi u kojem živimo. To je četvrta stepenica, zadnja stepenica.

Za svaku tu stepenicu je potrebno odgovarajuće znanje (poznavanje materije) kako bi se ispravno ispunila odgovornost.
Kada se poštuje ova hijerarhija tada u upravljački vrh države neće moći doći neki “probisvjet”, kriminalac, oportunist i slična negativna osoba jer je morala proći sve prethodne filtere te se time dokazala u pozitivnim djelima.
U suprotnom u sam vrh dolaze oni koji su se pokazali najuspješnijima u lopovluku ili pogodovanju krupnom kapitalu a to se dokazano dešava u gotovo svim državama (to smo vidjeli u slušaju korona party).

Ako uzmete svoje primjere iz svojih zgrada i ulica tada će većini biti jasno da vas već na toj početnoj razini često netko pokušava iskoristiti ili prevariti za neku svoju sitnu dobit ili interes. I to se uspješno dešava. Upravo jer ljude nije briga.
10.04.2024 | 13:26
Evo izbori su za tjedan dana. Znamo tko će sve preći prag i skoro je izvjesno da nitko neće moći sam složiti vladu. Bit će potrebna neka koalicija. Idemo prognozirati, ja mislim da će vladu složiti hdz+možemo+manjinci. Što vi prognozirate ?
10.04.2024 | 18:29
SDP+možemo+most+žetoni
Nije da sam osobito sretan time, čisto da ne bi netko mislio da mi je SDP favorit.
10.04.2024 | 20:46
Žetone budu zlatom morali platiti.
Da li se zba koloko košta jedan saborski glas?
10.04.2024 | 22:27
Kako čiji. Neki su se dosta jeftino prodali. Saucha, na primjer. Ili Zekanović.
11.04.2024 | 14:21
Šta se nitko osim smayoo i mene ne želi blamirati, ili budete dali prognozu u sljedeći četvrtak.
11.04.2024 | 16:21
smayoo kaže:
SDP+možemo+most+žetoni
Nije da sam osobito sretan time, čisto da ne bi netko mislio da mi je SDP favorit.


Možemo je reklo da ne ide s Mostom ni pod razno. Nakon Mostovog blama dvaput, sumnjam da bi se ovi upustili u tako nešto?
16.04.2024 | 17:56
Ovak ide dijaspora na glasanje

i.postimg.cc/pdRCKpBK/temp-Imageo5zj6-G.avif
16.04.2024 | 18:37
Badava vam sve, nece biti promjena.
17.04.2024 | 13:24
Jutros na doručku čujem...gledao sam vijesti, danas su izbori u Hrvatskoj !! Ja ostao paf, pa nismo mi tako mala i beznačajna zemlja
Osim mene tu su još dvojica koja rade na jednoj novoj centrali Aña Cuá, koja je 15 km od Yacyreta i spavamo u istom hotelu. Jedan je Pedro iz Venecuele a drugi je Mauricio iz Italije...ajd da mi je to Talijan rekao za izbore, nego mi je rekao Pedro, pa sam zato ostao paf.
17.04.2024 | 14:02
Mala zemlja s velikom korupcijom
17.04.2024 | 15:30
Zato treba pod hitno promjena!!

Da se i oporba namiri.

Mada mislim da nisu sposobni niti mućkati.
17.04.2024 | 15:35
Bez obzira tko je kako glasao, kao i na konačni rezultat - moji su dojmovi za sada ipak pozitivni.
Od kada glasam, a tomu ima 26 godina; na mom izbornom mjestu nije bilo nikda više ljudi.
Sada malo listam stranice po netu, svuda u HR izlaznost birača veća je u odnosu na prošle izbore, negdje i za šest posto.
Pa mi se stoga čini da kao društvo konačno postajemo malo pismeniji, što me veseli.
17.04.2024 | 18:34
A možda je ipak izlaznosti pomoglo to što su izbori u srijedu, a ne nedjelju kako je bilo do sada
17.04.2024 | 23:27
Bertone kaže:
A možda je ipak izlaznosti pomoglo to što su izbori u srijedu, a ne nedjelju kako je bilo do sada

Možda, o tome nisam razmišljao.
18.04.2024 | 07:24
Eto, imamo zanimljivu situaciju i bit će veselo gledati rasplet. DP gravitira desnoj strani HDZ-a, ali nije onako homogen kako se čini jer njihova koalicija je imala vjerojatno velik broj glasova za stranke koje su potpuno protiv HDZ-a i sigurno neće dati svoje mandate za koaliciju s njima (npr. Pravo i pravda od Kolakušića), tako da me baš zanima kako će se ovo sada sve presložiti!

Imate li kakve prognoze?
18.04.2024 | 08:09
Prevelik je uteg na strani HDZa tako da ne mislim da će biti neke manjinske ili lijevo-desne vlade. Nismo mi na razini društvenog razvoja jedne Njemačke. Jedino ako Plenković zaključi da mu se smiješi neko mjesto u zavjetrini u Bruxellesu pa kaže "Adio, Marinko, odo ja u opoziciju". Ali nije baš vjerojatno.
18.04.2024 | 10:04
Meni je zanimljiviji info da je Anušić kandidat br. 1 u HDZ-u, a Plenković br. 2, koliko se sjećam u svim dosadašnjim izborima od kada je uvedeno preferencijalno glasanje, prvi čovjek stranke je uvijek dobivao i najveći broj preferencijalnih glasova.
Sad treba uzeti kokice i gledati rasplet podjele moći u HDZ-u
19.04.2024 | 12:48
Izlaznost je veca ali i broj nevazecih listica.
Nekako vlada ovdje grobna atmosfera jer “Rijeke pravde dolaze”, i prolaze i prosle su i ciao.
19.04.2024 | 13:33
Kakav crni rasplet moći u HDZ-u?

Anušić je bio kandidat u izbornoj jedinici u kojoj HDZ tradicionalno dobiva puno mandata, a Plenković u izbornoj jedinici u kojoj HDZ ne stoji tako dobro.

Za Anušića je glasovalo 44% onih koji su glasovali za HDZ u njegovoj izbornoj jedinici, a za Plenkovića 51% onih koji su glasovali za HDZ u njegovoj izbornoj jedinici. Dakle, Anušić je, proporcionalno gledajući, dobio manje preferencijalnih glasova od Plenkovića, ali to nije interesantan podatak našim novinarima.

Da je htio, Plenković je mogao bit nositelj u nekoj drugoj izbornoj jedinici u kojoj bi glatko dobio znatno više glasova.
19.04.2024 | 14:06
kako smo samo smayoo i ja prognozirali prije izbora rezultat moguće koalicije, moja koalicija ima šanse, dok njegova nema u izvornom obliku, kako je napisao. Sad Benčička, napada hdz i desnicu, ali kad ta "franšiza" dobije nalog od gazde, mislim da će se obistiniti moja prognoza.
23.04.2024 | 18:17
Ebote, ovaj Turudić iskače iz paštete ? Sad više nisu bitne niti koalicije, nego treba pod hitno sazvati sabor da se Turudića razrješi dužnosti !

Jedan citat
"Plenković kaže da se ne može maknuti Turudića. Grbin: Trebao bi znati da se može

"Ovo mora biti gotovo do 26. svibnja kako bi spriječili da Turudić postane šef DORH-a i da kriminal ovlada hrvatskim pravosuđem. Ako se taj rok ne ispoštuje, onda ovo ništa nema smisla."

Plenković kaže da to nije moguće napraviti po zakonu.
On bi, kao pravnik, to trebao znati i radi se o razrješenju, a s obzirom da Turudić nije stupio na snagu, ne može ga se ni razrješiti, ali se odluku o imenovanju može staviti van snage."

Čitam Puljka, gdje kaže koje su točke prioriteti države, njih pet je nabrojao i neke imaju smisla, ali prva točka je bila maknuti Turudića
Benčićka isto tako, prioritet je Turudić, sve lijeve stranke pričaju isto oko Turudića, skupa s predsjednikom. Mogu reći da sam i ja pao pod pritisak javnosti i da se i osobno bojim novog šefa DORH_a .

Veli Peđa "kako bi spriječili da Turudić postane šef DORH-a i da kriminal ovlada hrvatskim pravosuđem" sad kao kriminal ne vlada pravosuđem. Ovo su priče za malog Ivicu, ne laje pas radi sela nego znate već zašto.
23.04.2024 | 18:45
Na stranu što tko kaže, razmisli pa reci što se TEBI OSOBNO čini vjerojatnijim scenariom?

1. Turudić raspolaže solidnom kolekcijom dokaza o nizu kaznenih dijela većeg broja lijevih političara (Zorana Milanovića, Sandre Benčić, Tomaševića, Peđe Grbina, itd. nepotrebno precrtaj) u Hrvatskoj, a da isti nisu, čak ni u vidu trača, isplivali u javnost u vrijeme općenito prljave i zlonamjerne predizborne kampanje koja je netom završila. I zato su sad svi ti ljevičari u silnom strahu da ih se ne privede u istražni zatvor pa zato kopaju protiv njega (jer nijedan drugi državni tužitelj ne bi ništa poduzeo da mu se doture ti isti dokazi).

2. Turudić je u znatno prevelikoj mjeri u previše bliskim odnosima s raznim ljudima koji su optuženi i/ili pod istragom za razne koruptivne radnje i druga kaznena djela i zato je opravdano sumnjati da bi njegovo imenovanje na mjesto državnog tužitelja dovelo do unazađivanja rada državnog tužiteljstva i općenito jačanja organiziranog kriminala i političke korupcije pa je zato logično da svi kojima je borba protiv korupcije prioritet - visoko prioritiziraju poništavanje odluke o njegovom imenovanju.
23.04.2024 | 20:56
Ovako kako si to postavio izgleda da je odgovor pod dva, samo ne treba zaboraviti da su svi bivši čelnici DORH-a bili iz lijevih opcija. Evo uzmi samo predstečajnu nagodbu.
24.04.2024 | 00:49
Smayoo, svaka čast na predhodnom postu. Volio bi da još jedan takav post napraviš, na temu autora ove teme, da li krši ustav ili ne. Vidjeli smo u zadnje vrijeme razna tumačenja oko toga, javljali su se razni pozvani i nepozvani i tumačili kako njima paše ili žele. Da li je jedini ustavni sud onaj koji to može tumačiti ili ne ?
24.04.2024 | 16:51
Kako to misliš? Autor (prvog posta) ove teme sam ja. Kršim li Ustav ili ne? Evo, proletio sam kroz Ustav da se malo podsjetim (ima 20 godina da sam ga proučavao detaljno), rekao bih da ne. Što ti misliš?

Ako si, pak, mislio pitati krši li Predsjednik Milanović Ustav, ja bih rekao da svjesno i s namjerom gazi duh Ustava. Krši li u pravnom smislu izričito slovo Ustava? Tu se očito ne slažu niti ljudi koji slove kao specijalisti za ustavno pravo pa mislim da je moje mišljenje tu posve nevažno i nesvrsishodno.

Članak Ustava koji je ovdje najrelevantniji je 104:

Članak 104.

Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti.

Postupak za utvrđivanje posebne odgovornosti Predsjednika Republike može pokrenuti Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika.

O odgovornosti Predsjednika Republike odlučuje Ustavni sud Republike Hrvatske dvotrećinskom većinom svih sudaca.

Ustavni sud mora donijeti odluku o odgovornosti Predsjednika Republike Hrvatske za povredu Ustava u roku od 30 dana od dana zaprimanja prijedloga kojim se pokreće odgovornost Pred­sjednika Republike za povredu Ustava.

Ako Ustavni sud Republike Hrvatske utvrdi njegovu odgovornost, Predsjedniku Republike prestaje dužnost po sili Ustava.


Dakle, Sabor nije pokrenuo postupak utvrđivanja odgovornosti Predsjednika jer je, prikladno, već bio raspušten.

Međutim, ne piše da Sabor MORA to učiniti. Ustavni sud je uzeo odlučivati o odgovornosti Predsjednika, ali na neki čudan, poluformalan način, hm...

Posljednju odluku US na temu odgovornosti Predsjednika US jest donio na bazi dvotrećinske većine svih sudaca US, ali nema formalne pisane odluke koja to izrijekom kaže (ja je barem nisam vidio - zna li netko je li objavljena negdje takva pisana odluka?) već samo usmena izjava Predsjednika US za medije.

Da je US donio takvu odluku na formalan način, Predsjedniku RH bi prestala dužnost po sili Ustava (dakle bez ikakvog daljnjeg postupka, odluke, rješenja ili bilo kakvog akta izdanog od strane bilo koga). I to bi nas, u trenutku kad je Sabor RH raspušten, a novi saziv još nije ustanovljen te nema niti Predsjednika Sabora (koji zamjenjuje Predsjednika RH u bilo kojim okolnostima) - dovelo u ustavnu krizu. Što je vjerojatno glavni razlog zašto je US odlučio ne donijeti takvu formalnu odluku, nego ovakav neki čudan medijski istup.

Je li US jedini koji može tumačiti Ustav? Sigurno nije. Po suštini ustavne demokracije (bila to ustavna monarhija ili ustavna republika), Ustav je temeljni pravni dokument koji određuje temeljna prava svih građana, kao i njihove temeljne dužnosti. Bilo bi u izravnom sukobu sa suštinom Ustava da se odriče opće pravo tumačenja Ustava. Dakle, svatko može tumačiti Ustav, ali u slučaju ako u tom tumačenju postoji neslaganje, Ustavni sud ima zadnju riječ i njihova je zadnja u RH. Dalje od toga, ostaje samo Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 48 minuta
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO