Koju telku kupiti i još štošta...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koju telku kupiti i još štošta...


24.12.2018 | 08:48
Bertone kaže:
... samo pamtim gluposti i nepotrebne stvari ...


To mi je uža specijalnost...

24.12.2018 | 09:46
Bertone kaže:
Ma ne pratim, samo pamtim gluposti i nepotrebne stvari (kako bi mi žena rekla)




Čekaj... Jesmo li ti i ja oženjeni istom ženom??
24.12.2018 | 12:54
smayoo kaže:

Čekaj... Jesmo li ti i ja oženjeni istom ženom??


Nismo... samo što su nakon 15+ godina braka i troje djece sve su jednake
23.01.2019 | 20:15
Riješio sam pitanje telke! LG 49SK81.., zbog WebOsa. Meni najbliže u STu Santa Domenika za na rate (10) za 6200 kn, istina garancija je samo 2 god. ali se nadam da barem za 5-6 neće krepat. Montiran na zid kako sam bio rekao. Ostale zbog OSa nisam ni gledao a ionako su ekrani uglavnom od LGa , ali ovlaš gledajući nisam primjetio neku razliku među proizvođaćima. Starka zadovoljno prede a ja imam mir. Tekst je dosta velik (titlovi) a ionako većinu funkcija neću ni koristiti. Spojio minija HDMI i isprobao, ako budem stremao preko njega, a Youtube, Netflix i ostalo ima sam TV ako će se koristiti.
23.01.2019 | 21:41
Nemoj HDMI, zašto da mučiš Minija time, stavi Plex server na njega, Plex klijent na LG i vozi preko DLNA!
23.01.2019 | 21:52
Hehe Davore, nisi pratio, ja malo gledam telku tak da je i ovo previše. Moja stara jedva savladava i ovo a i ne zanima ju previše nekaj drugo. Hvala na pokušaju. Minija povremeno koristim za tv ak baš nešto trebam na većem ekranu , jer mi je drugi mini na monitoru glavni.
24.01.2019 | 07:24
Ja sam svojevremeno uzeo LG jer sam birao po dizajnu. Cak je bila ideja uzeti videopanel ali su bili skuplji od televizora.
24.01.2019 | 09:02
Neka te dobro sluzi.
24.01.2019 | 13:28
saint kaže:
Neka te dobro sluzi.


Hvala, nadam se da hoće.
24.01.2019 | 14:10
dpasaric kaže:
Nemoj HDMI, zašto da mučiš Minija time, stavi Plex server na njega, Plex klijent na LG i vozi preko DLNA!


Plex na LGu mislim da i dalje ne podržava DirectPlay opciju već samo Transcode, što radi stres na Plex server strani čak i u LAN situaciji.

xplay.itkey.ru/ bi savjetovao kao alternativu za LG

Ovo gore je netočan navod. webOS Plex app podržava DirectPlay.
24.01.2019 | 19:05
saint kaže:
Neka te dobro sluzi.


I ja se pridružujem ovim željama, a kako imaš samo dvije godine garancije, to ćemo produžiti kad @Bertone uplati misu za tv
24.01.2019 | 21:12
Prije će platiti pivo, a uzdam se u sreću. Model je 2018, 49sk8100pla, premda neznam šta znaće neke od tih oznaka ali mi izgleda solidno, uzak rub ekrana, solidno kučište. Jedino nas smeta Magic daljinski s crvenim kusorom u obliku kapljice. Podsjeća me na wii igrice kad vitlaš s daljinskim. Može se isključiti, ali ne za stalno, pa se malo-malo ponovno pojavi.Iritira.
24.01.2019 | 23:15
Ma to je LG, ne treba misa, dosta je jedan gemišt.
Šalu na stranu, imam doma neki xy LG kojemu je sad deveta godina na leđima i jedini kvar su malo izlizane oznake na daljinskom
25.01.2019 | 07:18
Slažem se, dobar je LG. Evo, naša plazma kupljena 2003-2004 i dan danas radi Nema burn-ina, kontrat i svjetlina postojani. Sve mi je žao kupovati nešto drugo a znam da ovaj vjerojatno neće još dugo.
25.01.2019 | 09:17
jzelko kaže:
Prije će platiti pivo, a uzdam se u sreću. Model je 2018, 49sk8100pla, premda neznam šta znaće neke od tih oznaka ali mi izgleda solidno, uzak rub ekrana, solidno kučište. Jedino nas smeta Magic daljinski s crvenim kusorom u obliku kapljice. Podsjeća me na wii igrice kad vitlaš s daljinskim. Može se isključiti, ali ne za stalno, pa se malo-malo ponovno pojavi.Iritira.


To si u principu mogao birati kod kupnje, barem su nama tako nudili. Kako god bilo, onaj klasični daljinac možeš kupiti posebno. Preko LG trgovačke mreže također, ali meni je bilo praktičnije i jednostavnije naći ga na njemačkom E-bayu. S tim što mi nismo kupovali drugi model, nego isti takav (klasični s tipkama) jer su prvi djeca usmrtila.
25.01.2019 | 12:14
Ja imam LG TV, mozda 3 gopdine star. Nije top of the line, ali neka gornja srednja klasa.

Plex app na WebOS je koma. Ne moze nista vrtiti sto ima titlove bez transcode. A moj NAS snage nema za to :/

Onda sam instalirao XPLAY ruski i radi. Znaci da je do LG, ne do Plex servera.

Na koncu sam odustao od Plex skroz, koliko god lijepo izgledao i ugladjeno, ja nikada nisam uspio napraviti da mi to radi kako ocekujem.

Jedino kada je radio fino je bilo u test fazi kada sam imao dedicated racunalo, da bude Plex server.

Sada sam u Kodi svijetu i radi odlicno sto meni treba.

Odo ja u off, ali osim toga, apsolutna preporuka za LG i kvalitetu TV uredjaja opcenito.
25.01.2019 | 12:42
@ smayoo , da ili ću ga zamijeniti ili uzeti običan daljinac (najvjerovatnije) pa s tim riješit iritaciju.
25.01.2019 | 14:23
Ja izbjegavam smart nesto jer prije ili kasnije nema nadogradnji. Posebni uredjaj mi je daleko bolji.
26.01.2019 | 12:56
drlovric kaže:
Onda sam instalirao XPLAY ruski i radi. Znaci da je do LG, ne do Plex servera.


A kako si ti iz ovoga uspio zakljuciti da je do LG-a, a ne do Plexa.

Istina, Plex server nije problem, ali ako Xplay radi znaci da ga LG moze vrtiti, znaci da je Plexov klijent app lose napisan, a mislim da je Plex odgovoran za to, ne LG.
26.01.2019 | 16:53
Tako isto ljudi zaključuju da je "iPhone sranje" jer npr. (to su kritike koje sam čuo) FB Messenger na iPhoneu loše radi ili WhatsApp na iPhoneu nema mogućnost eksportiranja poruka u ne znam što, nego samo iCloud. Ili, što je ovdje svojedobno bio thread, kako je Mac sranje jer nema drivera za taj i taj Canon printer...
27.01.2019 | 14:31
Na CES-u se pojavila hrpa televizora koji će podržavati airplay, itunes, homekit itd. Znači li to kako će takvi televizori podržavati i homepod? Ako hoće, koji bi to modeli bili? Na to pitanje nisuam uspio naći odgovor. Ne bih otvarao drugu temu jer mi naslov ove savršeno odgovara.
27.01.2019 | 15:13
Ne vjerujem kako ćemo vidjeti HP prijenosnik koji bude AirPlay-em puštao sliku na Samsunk TV.
Uvjek je trebao barem jedan Apple uređaj.
27.01.2019 | 15:22
Ja još nisam vidio HP prijenosnik koji radi išta osim što troši struju, proizvodi buku i toplinu i prikazuje plavi ekran smrti.
28.01.2019 | 00:09
@songoku:

Lose sam se izrazio. Htio sam reci da je problem na klijentskoj (LG) strani jer je Plex server bio podesen dobro.

Masa drugih klijenata je vrtila sadrzaj bez transcode, osim Plex for WebOS.

My bad
31.08.2020 | 10:00
Kako je ovo tema o TV-u i još štošta, malo je dižem iz mrtvih , info za sve korisnike kabelske televizije, odnosno bivšeg BNeta koji je sad u vlasništvu A1.

Kako A1 do kraja godine gasi analogni signal, napokon su se dozvali pameti i korisnicima su omogućili (uz minimalnu mjesečnu naknadu od 15 kn bez ugovora) korištenje CAM modula u TV-u čime se bezbolno zaobilazi korištenje onih retard STB uređaja pa ako volite imati sve na TV-u i koristiti samo jedan daljinski narudžbu možete napraviti na telefon 0800 913 088.
Naručio sam dva, dođu na kućnu adresu za oko tjedan dana i koliko sam čitao po netu problema ima samo sa nekim divljim markama TV-a, ja problema nisam imao i moduli mi uredno rade na LG 32LD350 i Philips 55PUS6704/12 televizorima.

Slikazaslona2020-08-31u10.57.36.png
31.08.2020 | 20:12
Ja bi trebao kupiti 4K TV jer izlazi novi Playstation. Ne sada znam da li uzeti LCD, oled, qled i sl...

Ima li neki znalac da malo uputi sta je od specs vrijedno gledati a sta je manje bitno. Nisam neki rob branda, sada trenutacno imam LG i super sam zadovoljan kvalitetom istog. Ali vec mu je 5-6 godina i FullHD je...
31.08.2020 | 20:31
Kao i kod (android) smartphonea i tableta, vodi računa da uzmeš model s dovoljno memorije i procesora, da ti radi fluidno, jer WebOS smartTV-i, isto kao i Android TV-i, nominalno mogu svašta nešto, a zapravo ne rade kako treba ako im je CPU preslab, a memorija preoskudna i prespora.
31.08.2020 | 22:20
drlovric kaže:
Ja bi trebao kupiti 4K TV jer izlazi novi Playstation. Ne sada znam da li uzeti LCD, oled, qled i sl...

Ima li neki znalac da malo uputi sta je od specs vrijedno gledati a sta je manje bitno. Nisam neki rob branda, sada trenutacno imam LG i super sam zadovoljan kvalitetom istog. Ali vec mu je 5-6 godina i FullHD je...


Mogao bih ti pričati mjesece istraživanja, ali ako hoćeš ukratko - samo kupi najveći koji ti stane u prostor i to je sve što moraš znati, teško da ćeš fulati.

A u malo duže: danas su svi 4K, WebOS radi odlično i nedavno je izdan novi Plex klijent koji je super brz. QLED je top tehnologija, ali samo kao demo, ne vrijedi razlike u novcu niti možeš vidjeti neku stvarnu razliku čak i na demoima, a kamo li na sadržaju kakve danas imamo. Niti na PS-u nećeš vidjeti razliku. Ako je ekran dovoljno velik onda ima drugačiji tip osvjetljenja nego mali ekrani i ne igra toliko da svaki piksel ima svoje osvjetljenje, sasvim je dovoljno da TV podržava HDR. Nemoj kupovati manji od 75", a ako ti stane 82" to je neka zlatna sredina. LG-ijev 86" ima najbolji odnos cijena/veličina i to je moja topla preporuka. I znam da će mnogi to vidjeti kao "razmetljivo", ali nije, zaista nije, to je normalan napredak tehnologije danas, nekada smo radili na 15" CRT monitorima u VGA rezoluciji i to nam je bilo "woooow", a pogledajmo danas? Isto je s TV-ima, nemojte štedjeti na sebi i na uživanju u tehnologiji kada je već tako lako dostupna.
31.08.2020 | 22:42
Bertone kaže:
Kako je ovo tema o TV-u i još štošta, malo je dižem iz mrtvih , info za sve korisnike kabelske televizije, odnosno bivšeg BNeta koji je sad u vlasništvu A1. Kako A1 do kraja godine gasi analogni signal, napokon su se dozvali pameti i korisnicima su omogućili (uz minimalnu mjesečnu naknadu od 15 kn bez ugovora)


Ok, ovo je fora jer bih maknuo jednu kutiju iz sustava, ali mi je neprihvatljiva ideja da mi pretplata poraste za 15 kn jer bih koristio drugi njihov hardver? Ok da jednokratno platim zamjenu uređaja za modul, to može, ali da to plaćam mjesečno mi je iritantno kao koncept. Onda ću radije korisiti postojeći, ionako sam ga sakrio i samo izvukao IR senzor van s produžnim kabelom, pa ga i ne vidim.
01.09.2020 | 00:06
Kaj velite koji je za omjer dijagonala/udaljnenost od televizora po vama preporučljiva?
Kak to da nitko ne ide prema Loewe televizorima?

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 13 minuta
  • stefanjos: ja sam isto primjetio da je skroz ugodan za slusanje (kada je bio beats 1) ali zadnje vrijeme samo kazem siri da pusti muziku pa sada sta ona to tocno pusta neznam :D
  • dpasaric: Zadnjih dana testiram Apple Music Radio Hits i odličan je; raznolik, bez reklama, dobri voditelji i još bolji gosti, nema loše glazbe, samo je pitanje upadnete li kada se vrti stil koji volite.
  • ^SuperUnknown^: Onaj problem sa nestajanjem fileova koji sam imao je izgleda rijesen - folder actions skripta koja mice .torrent fileove iz Downloads foldera u poseban folder je izgleda poludila pa mi je dosta razno raznih fileova zavrsilo nekim cudom u tom folderu :o
  • smayoo: Mraq fora! :)
  • dpasaric: Hahaha!
  • Riba: Haha, sjajno
  • bezma: [link] Je ko vidi nesto poznato? :)
  • stefanjos: ma ok onda, hvala svejedno! buem se snasao :)
  • Mislav2222: :/
  • Mislav2222: 2017 je
  • stefanjos: Ali mogo bi zapakirati ja sa dekicom nekom. Pa samo kutija da drzi jel to neki stariji imac? Jer u kutiju tankog sumnjam da bi stalo. Treba bit kvadratna kutija a ne ona na klin
  • Mislav2222: Eeeh
  • stefanjos: To bi samo pasalo ako modificiram stiropor a onda to znaci da ti unistavam imovinu :/
  • Mislav2222: Bez upitnika ahah trebao je smajlic biti
  • Mislav2222: Ja imam za imac 27 ako pomaze ????
  • stefanjos: ima li tko u zagrebu kutiju za apple thunderbolt display, trebam prevest taj ekran u rijeku na tjedan dana , znaci zagreb rijeka pa natrag pa vracam kutiju. sutra bi oko 16:30 - 18:00 trebao to pokupiti pa ako netko ima :)
  • Borisone: Smrdi na "APFS corruption".
  • ^SuperUnknown^: Proskenirao Malwarebytesom i nije nasao nista...
  • smayoo: Neki Malware?
  • ^SuperUnknown^: Jok, sva syncanja radim rucno :) Maloprije sam isao instalirati stariju verziju Officea i usred instalacije je nestao instalacijski .pkg sa diska i naravno, installer je prijavio error. WTF :o
  • smayoo: Da nisi nešto nehotice uključio nekakvo syncanje?
  • ^SuperUnknown^: Od zadnjeg update-a MS Officea i/ili Safarija 14 imam bizaran problem na 10.4.6 Mojave. Naime nestaju mi file-ovi sa diska, konkretno jedan Word dokument koji je bio otvoren u Wordu i jedan mp4 file koji je bio otvoren u VLC-u. Nikad prije nisam nesto slicno vidio niti dozivio. Ima li tko slicnih iskustava u zadnjih dan-dva?
  • Kloba: u suradnji s policajcem, umirovljeni naravno - David Simon i još netko...
  • Kloba: Ne znam jeste li skužili detalj, priznao je i Đikić, novinar Novog lista nekada - dao homage seriji The Wire, sa citatima u drugoj sezoni koji se izgovore tijekom epizode, a i tamo je tvorac bio novinar
  • Kloba: Sav poslovni interijer, i Novine i onaj portal u kojem se zaposli cura šta joj nvopostavljena glavna urednica da otkaz je neki kat nebodera Vjesnika. Ovo ostalo su onaj produžetak od tri kata napravljen za Univerzijadu, di je bila Večernjakova redakcija dok je nisu preselili prema Velikoj Gorici.
  • dpasaric: Evo nešto odlicno iz Piki arhive, iParty 2008 iz doba bogatih sponzora i bez pendemijskih ogranicenja: [link]
  • dpasaric: Dobre su Novine, da...
  • smayoo: Vidiš, ovo za interijer nisam znao. Kužio sam da nije Novi list, ali nisam znao gdje je. :)
  • Kloba: Ja idem gledati seriju Novine. Izvrsna je, i grad Rijeka je super kao eksterijer. Interijer je stara redakcija Večernjeg lista, s birtijom u podrumskom djelu... :D
  • dpasaric: Još 5 minuta do Keynotea! :)
  • Borisone: Čekaj, nisi vidio testove objektiva u kojima se analizira "bokeh" (finoća muteža kadra van fokusa)? :-)
  • smayoo: Moram ti priznati, ovo je novi rekord u potrazi za najbesmislenijim YT videom... :D
  • Dijete: Imam rijec od tri slova - srrrrrrrrrrk... :D ... ziher ste svi bukmarkirali jer bu zgibalo s Vikalice... srrrrrrrrrrrk sluuuuurp... :D
  • smayoo: @Dijete: what the... :D
  • Borisone: Da juha...
  • Dijete: npr ovu... video je kraci od imac vs mac pro [link]
  • Dijete: privilegirani bjelac kuka kako ce prodat mac proa i potrosit tih 10000$ na kucno kino jer mu po svim testovima za stvari koje radi na svakodnevnoj bazi, iMac radi - i veliku vecinu vremena zvuci kao fen za kosu.... al svakom kak ga volja, ne? neko voli unboxing video, neko voli gledat servirane brojke i slusat misljenja, ja radije gledam azijatkinje kako jedu juhu...
  • Dijete: jako zanimljivo... jako sokantno..
  • Robert_84: 2020 i9 5700XT 5K iMac vs Mac Pro: The Shocking Truth..
  • Robert_84: moze ovako ako se netkome da potraziti na youtube
  • Robert_84: jbg, nisam znao da se link ne moze kopirat u vikalicu
  • Kloba: Zanimljjiv dokumentarac u šta se pretvara Silicijska dolina: [link]
  • Bertone: Stvarno je zanimljiv :D :D
  • Robert_84: jedan zanimljiv video tko ima vremena
  • nihad: Ma okej, kad budem bas pred kupnju onda cu osvjeziti svoju temu pa da cujem misljenja
  • smayoo: Nema smisla. Sve što piše na vikalici, nestane nepovratno nakon tjedan dana. Plus, svatko viče svoje...
  • nihad: Tako je Bertone. Smayyo nisam zelio otvarati novu temu ili vec jednu postojecu otvarati jer se nije dugo u njoj pisalo pa sam ovdje pokusao :)
  • smayoo: Nihade, ako ti treba pomoć, piši u forum. Vikalica ne služi tome.
  • Bertone: Zapravo nisi došao na vikalicu pitati nešto nego samo malo razgovarati sam sa sobom :)
  • nihad: Xcode i iOS dev hahah

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO