Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
iPhone Developer Program (1) Gost
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: iPhone Developer Program
Poruka: 240
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 12  
Koliko je ljudi u Hrvatskoj već ušlo u iPhone Developer Program?

Jučer sam po prvi puta pokrenuo vlastiti Hello World na iPodu nakon što sam u petak dobio Activation code. Vrlo, vrlo radostan doživljaj.

Najprije mi je Xcode bio prenapredan za OS na iPod Touchu. Kad sam ga podigao na 2.2.1. onda mi je iPod bio prenapredan za Xcode pa sam skidao novi iPhone SDK. Onda sam na Appleovom portalu proveo par sati dok sam pohvatao što zapravo trebam napraviti. Najviše zbunjuje to što je site identičan za osobe i za grupe/firme koje imaju administratora tako da me portal natjerao da sam sebi šaljem mailove sa zahtijevom za izdavanje certifikata i zatim bi sam sebe odobrio i slično.

Detalji su naravno na webu, ali pojednostavljeno, treba u Keychain aplikaciji napraviti zahtijev (Request) za certifikatom, dignuti ga na portal, portal izda certifikat koje onda SAM KORISNIK kao administrator mora sam sebi odobriti - ja sam tu proveo par minuta čekajući što će se dogoditi, dok nisam ugledao gumb 'Allow'. Onda se taj certifikat ubaci u Keychain. Na portalu se još naprave App ID (ona verzija sa zvijezdicom), registrira se iPod ili iPhone koji se koristi za development, i zatim još kreira tzv. Provisioning, neki kod koji kombinira certifikat i Device ID i to se ubaci u Xcode.

Na kraju se još modificira projekt, u Inspektoru se u Build tabu odabere u pop up meniju sebe kao developera i još se upiše onaj App ID sa zvijezdicom, Clean, Build i to je to.

Za sve ovo mi je trebalo negdje 5-6 sati, skupa sa downloadom SDK i dizanjem iPoda na 2.2.1. kao i stavljanje sve muzike nazad, ali baš kad sam pomislio da neću uspijeti isti dan sve obaviti, odjednom je Keychain bio zadovoljan s certifikatom, Xcode je bio zadovoljan sa iPodom i Build nije javljao Unexpected error.

Sad na iPodu imam desetak svjih programčića koje sam napravio prema primjerima iz raznih kjniga. Jedan od njih prikazuje ovu sliku gore koja se nalazi do mog imena ovdje. Priceless.

Sve u svemu, nadam se da će ovo nekom pomoći, a zanima me koliko je ljudi ovo već prošlo?

Igor
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 423
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 50  
Ja sam jedan od tih ljudi i da, manje-više dijelim tvoj user experience. Zapravo, u mom slučaju se priča dodatno iskomplicirala jer imam na Macu na kojem sam sve to radio uboden card reader (od PBZa). Nakon što sam prošao proceduru koju si opisao, svaki pokušaj deploymenta na iPhone je pucao uz poruku o grešci koja nije dokumentirana, a nije se pojavljivala ni na Guglu. Ukratko, code signing nije radio. Trebalo mi je neko vrijeme da pinpointam uzrok, a i danas mi se zna dogoditi da card reader ostane "uboden" pa ga moram odspojiti i restartati stroj jer se uzrok kolizije s code signingom pojavi tijekom boota. Mrmlj.

Naravno, ne znajući uzrok, postupao sam prema Appleovom savjetu: reinstaliravao iPhone, shut downao ga... Nije pomoglo, naravno. Rezime: ako imate uboden card reader (ili bilo što drugo što petlja po security layerima) i code signing ne radi - odspojite card reader i bit će OK.
Poruka: 68
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 5  
Ja još čekam aktivacijski kod... nažalost nemam ni potvrde da li su primili fax makar sam im slao mail da provjere.. ali ko nas hebe....
graphgraph

Najvjerojatnije se nemaš zašto brinuti. Sve to ide jako sporo. Ja sam čekao prvo 2 tjedna da mi se jave prvi put i onda još tri tjedna da mi pošalju activation code. A na internetu ima i primjera ljudi koji su čekali po mjesec dana za svaki taj korak.

Kako stvari stoje, za jedno 15 dana ćeš se igrati sa certifikatima. One sekunde kad ti Xcode probudi iPhone/iPod preko kabla i natjera ga da izvrti neki program, svi problemi kao da nisu ni postojali.

Igor

ps - skoro sam zaboravio napomenuti da bih i ja čekao još najmanje 7 a najvjerojatnije 15 dana da mi ti nisi poslao onaj formular. Kad je Apple u pitanju, nikad ne znaš, ali sve je dobro što se dobro svrši...
graphgraph

Djipi je napisao:
Ja sam jedan od tih ljudi i da, manje-više dijelim tvoj user experience. Zapravo, u mom slučaju se priča dodatno iskomplicirala jer imam na Macu na kojem sam sve to radio uboden card reader (od PBZa).

Očito je ovo vrlo korisna informacija.

Na sreću, ja sam za firmu otvorio račun u Raiffeisenu i radim sve preko tokena što je korisno kad imaš nekoliko kompjutera i radiš i doma i u firmi, a pogotovo je korisno kad si na putu. Već mjesec dana razmišljam o otvaranju još jednog žirca i sve mi se čini da ću ga otvoriti kod Splitske banke, oni isto imaju token.

Igor
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 3 Mjeseci Karma: 5  
Eto da se pohvalim konačno sam potrošio 99 $. Jučer mi je došao mail da su mi pare skinuli i 5 minuta nakon toga mail s aktivacijskim kodom. Danas sam uspio prvi App pokrenuti na mom iPhoneu. Sad krećemo u osvajanje svijeta
Poruka: 1
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 3 Mjeseci Karma: 0  
Bok, moze li mi netko preporuciti knjige,ili pdf-ove na hrvatskom, engleskom, za cocoa programiranje,strukturu samoga programa, znaci neki tlocrt
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 3 Mjeseci Karma: 50  
Bok, moze li mi netko preporuciti knjige,ili pdf-ove na hrvatskom, engleskom, za cocoa programiranje,strukturu samoga programa, znaci neki tlocrt
Moja preporuka ponovo ide u smjeru "Learning Cocoa with Objective-C". I XCode dokumentacije, naravno, počevši od "The Objective-C 2.0 Programming Language" PDF-a.
Poruka: 322
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 3 Mjeseci Karma: 3  
@Law: kad si tocno poslao purchase form? Ja sam ga poslao 26.03. i dobio sam 04.04. mail da su primili to i da ce mi se uskoro javit. Od tad nista, unatoc moja 2 maila poslana u meduvremenu. Frustrirajuce je to jako jer mi je vec drugi app skoro spreman za AppStore, a ne mogu ga ni isprobat na iPhoneu

Sto se literature tice, ja sam krenuo s Appleovom dokumentacijom (jer sam C vec znao, kao i neke osnove osnova Objective-C-a) i usput pratim predavanja sa Stanforda koja ne bih mijenjao ni za jednu knjigu

cs193p.stanford.edu/ <- tu imate sve materijale, kao i linkove na iTunes U za skinut snimke predavanja koja vode Appleovi iPhone inzinjeri....
What fruit is named after a computer? 
graphgraph

Ja sam faks poslao 02.04.2009, jučer 13.5.2009 došao mi je jedan mail pod naslovom "Acknowledgement of your email/submission" od Ova je email adresa skrivena od spamera, moraš imati uključen javascript kako bi je vidio , a odmah iza toga sam dobio mail od iDP-a sa aktivacijskim kodom. Između slanja faksa i ova dva maila nisam dobio nikakav mail od Applea. Faks sam slao jedno tjedan dana dok nije prošao . Vidim da svatko ima različita iskustva. Mislim da je problem u tome što se ogroman broj ljudi javlja jer svi misle da mogu nešto napraviti i zaraditi , a i ja sam jedan od njih.

Sad mi još jedino nije jasno čitao sam mislim na MacKorisniku da im još treba slati neki formular ako se ne varam, da li zna netko nešto o tome. Nešto u vezi poreza.
graphgraph

Sad mi još jedino nije jasno čitao sam mislim na MacKorisniku da im još treba slati neki formular ako se ne varam, da li zna netko nešto o tome. Nešto u vezi poreza.
Možda Ken? www.jabucnjak.hr/forum/programiranje/358...-contract.html#36700
graphgraph

Meni faks nije prolazio (kao ni drugima) pa sam se zalio na Ova je email adresa skrivena od spamera, moraš imati uključen javascript kako bi je vidio i u roku od nekoliko dana su mi odgovorili da mogu mailom poslat ispunjenu i potpisanu formu. Kad sam poslo, opet su za nekoliko dana odgovorili da su primili i da ce mi se uskoro javit i to je to.

Probat cu na taj Ova je email adresa skrivena od spamera, moraš imati uključen javascript kako bi je vidio nesto poslat jer oni vjerojatno manje mailova dnevno primaju i salju od ovih na Ova je email adresa skrivena od spamera, moraš imati uključen javascript kako bi je vidio ...
graphgraph

E decki, cisto iz znatizelje, sta ste stavili pod "state/province" u purchase formu? Jer ja sad gledam i stavio sam "n/a", a mozda sam trebo stavit "grad zagreb"? Sad me vec brine da mi se zato vise mozda ne javljaju jer nisam ispunio kako treba
graphgraph

Ja nemam pojma što sam napisao, nemam papir kod sebe, pa čim ga nađem napišem . Najkasnije do ponedjeljka kad se vratim u ured ti napišem.
graphgraph

E decki, cisto iz znatizelje, sta ste stavili pod "state/province" u purchase formu?
Ne sjećam se, sorry.
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 3 Mjeseci Karma: 12  
Law, čestitke na strpljenju u prvom redu,

state/province - ja isto ne znam što sam stavio. Čini mi se da sam upisao Zagreb, pa je onda na sljedećem ekranu pisalo "Zagreb, Zagreb" što mi je izgledalo bedasto, ali što sam drugo mogao? Uglavnom, to valjda i nije toliko važno. Stvar očito traje beskonačno bez obzira na to kako što ispuniš.

Imam ja cijeli site posvećen linkovima, tutorialima i knjigama.

Uz firminu imam svoju osobnu stranicu koja mi služi za bookmarking pošto svaki dan radim na nekoliko kompjutera, devetki, desetki i windowsa tako da se to pokazalo kao jedino rješenje da ne gubim važne stvari.

Tu na toj osobnoj stranici ima i popis knjiga vezanih uz Cocou/iPhone, ali i carbon, windowse, linux, razne tutoriale i svašta ostalo.
graphgraph

Jos uvijek nema odgovora. Ne znam uopce jel da se dalje trudim il da odustanem od iPhone developmenta. Uzalud mi 1 gotovi app i 2 koja sam krenuo radit ako me nikad ne aktiviraju
graphgraph

Sam znaš najbolje. Ja osobno mislim da iPhone nije nešto što će se ispuhati za par mjeseci tako da kad god staviš nešto u AppStore neće biti kasno.

Igor
graphgraph

ficho je napisao:
Uzalud mi 1 gotovi app i 2 koja sam krenuo radit ako me nikad ne aktiviraju

Jesi probao tvoj gotovi app na iPhone-u. Ako nisi onda imaš još posla da bi mogao reći da je gotova app. Simulator i iPhone dve različite stvari. Ja sam do sada radio samo na simulatoru i nikad mi app nije puknuo, od kad sam dobio aktivaciju pukla je na iPhoneu više puta.... još ćeš ti malo testirati kad se aktiviraš

Ozbiljno, nadam se da ćeš uskoro dobiti aktivacijski kod. I ja sam već bio odustao i rekao sam si "Ok barem sam uštedio 99 $", ali eto iznenadilo me.

Off topic:
Jeste li stavili 3.0 Beta 5 na iPhone? Ja sam skinuo i stavio novi OS i mogu reći da je to sad bliže onome što svi očekujemo od iPhone-a.
Poruka: 262
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 3 Mjeseci Karma: 7  
5ta beta je napokon ono sta bi se moglo nazvati upotrebljivim... i dobro je da je takva, jer vidio si da od nedavno appovi moraju proci i testiranje na 3.0... meni niti jedan nije bez problema prosao pokretanje na 3.0, sto znaci da mi niti jedan update nebi dobio odobrenje... sreca da sam probao testirati na trici :-D
graphgraph

@Law: ako mi pukne app na iPhoneu, dobijes pivu. Ne ozbiljno, radije bi da pukne na iPhoneu nego da ovako savrseno radi u simulatoru. Vec sam ga i s Instrumentsima ispitao uzduz i poprijeko i ne vidim zasto bi mogo puknut. Cak i na 3.0 radi

@boki: mene u beti 5 brine sto settings->general i sve unutar njega tolko dugo treba da se otvori...inace je sve ostalo super, osim nekoliko greski u hr prijevodu.
graphgraph

Simulator definitivno nije dovoljan da bi stavio app na Store, pogotovo što Simulator ne simulira procesor i ROM od iPhone-a. Svakako napravi check na iPhoneu prije nego staviš na Store, barem ja tako mislim.

Da i ja sam primjetio da settings-i rade sporije, možda zato što ih je više
Poruka: 262
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 3 Mjeseci Karma: 7  
Puca na ajfonku dosta toga sto radi u simulatoru... i bez obzira na gucanje memorije (to vjerojatno znas...app u simu ima hrpetnu memorije na raspolaganju a app na ajfonku samo nekoliko MB... Prvi primjer onoga sto puca je koristenje nsxmldocumenta koji radi bez problema u simulatoru, jer simulator koristi osnovnu kokoa biblioteku, a u ajfonku sse nsxmldocument izbacio jer je navodno preintenzivan za procesor...

Moj sadasnji projekt sadi uredno na simulatoru za 221 i 30, i uredno na uredaju 221... ali kad sam ga stavio na 3.0 puca po savovima...

Sad druga prica o kretenima iz apple-a.. prije 3 mjeseca sam submitao app koji sluzi kao kalkulator cijena nekih international callback servisa, a ujedno omogucava registraciju za te servise... nakon par dana, stize mail da aplikaciji treba citiram:
"Your application <...> is requiring unexpected additional time for review. We apologize for the delay, and will update you with further status as soon as we are able."
nista... ja sam cekao do proslog tjedna kad sam dobio sljedece objasnjenje:

"Thank you for submitting <...> to the App Store. We've reviewed <...> and determined that we cannot post this version of your iPhone application to the App Store because its business model is in violation of section 3.3.3 of the iPhone SDK Agreement:
"Without Apple's prior written approval, an Application may not provide, unlock or enable additional features or functionality through distribution mechanisms other than the iTunes Store."

Što sada? cijela svrha appa je da natjeram ljude da se regaju preko aplikacije a da ona bude besplatna?
graphgraph

Pogodite sta ima novo!

Jos me nisu aktivirali
graphgraph

A kad to prođeš, onda dolazi čekanje da ti odobre neku aplikaciju... pa onda da ti plate... pa onda taman istiće godišnja registracija... pa opet sve ispočetka.

Meni se čini da bi trebali napustiti ovu sadašnju metodu i pustiti u Store sve što želi, korisnici nek prijavljuju ono što nije ok i tek onda ovi ljudi unutar Applea koji se bave cijelom ovom administracijom provjeravaju te prijavljene aplikacije i onda skidaju ono što zaslužuje. Ovako sve predugo traje.

Igor
graphgraph

Slazem se, kolko god to nerealno bilo ocekivat od jednog Applea.
graphgraph

Imam podijeljeno mišljenje u vezi toga. S jedne strane bih svakako volio da proces bude jednostavniji, a pravila "igre" (policy) jasnija i razumnija.

S druge pak strane, ne bi me veselio AppStore sa 500.000 "Hello World!" aplikacija.

A opet... kad netko već odluči platiti $99 valjda je u stanju prihvatiti (razumljiv!) policy i držati se njega uz mrvicu common sensa.
graphgraph

Ne znam da ste već vidjeli ovo, neslužbeni prijevod uvjeta za upad u AppStore:

Wil Shipley - AppStore legalese translated to english

"This document describes our process for reviewing applications for iPhones
and iPods touch submitted to the iTunes App Store. We’ve avoided using le-
galese in this document so that you’ll actually read the whole thing."
graphgraph

Nisam, ali fora je.
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 3  
Pogodite sta ima novo oko mog developer accounta!

Pogodili ste, nista! Oko ponoci mi stigo jos jedan onaj mail "Complete your iPhone Developer Program purchase" pa sam pokupio sve @apple.com adrese iz raznih prezentacija i filmica s iTunes U i poslao im jesan mass-mail sa svojom pricom. Ako na to netko ne reagira u roku 48 sati sluzbeno odustajem od iPhone developmenta za sva vremena i ako mi nakon toga terete karticu tuzit cu ih.
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 50  
Ako na to netko ne reagira u roku 48 sati sluzbeno odustajem od iPhone developmenta za sva vremena i ako mi nakon toga terete karticu tuzit cu ih.
U potpunosti te razumijem. Fakat se glupo ponašaju.

Mene živo zanima kako će, kod postojećih dev accounta, proći plaćanje feeja za sljedećih godinu dana. Ako netko uspješno produži dev account, plativši sljedećih $99 (ili koliko već), neka javi kakva je zapravo procedura (oni pingaju mene, ja pingam njih, nitko ne pinga nikog...).
graphgraph

To i mene zivo zanima, jer ako bi ovakvo natezanje opet imao za godinu dana, mozda bolje odmah odustat.

Al teoretski nakon prve transakcije oni mogu dalje samo skidat godisnje dok im ti to ne zabranis, tako rade sve moguce pretplate na netu, iako se ne bih cudio da je kod Applea drugacije
graphgraph

Malo prije mi je stigao mail s isprikom od Appleovog Software Technology Evangelist Directora Johna Gelynsea. Poslo sam mail na sve moguce @apple.com adrese i evo on je prvi odgovorio, ispricao mi se i prosljedio moj mail na pravo mjesto.

Nadam se da ce sad bit nesto od toga.
graphgraph

To je dobra vijest! Konačno. Držim fige da se sad iskupe ASAP.
graphgraph

Hvala, al bojim se da jos bar 2 dana nista od toga jer je vikend
graphgraph

Sinoc mi stigne mail od gospodina Johna g. opet, pita jel mi se javio ko, kao samo provjerava status mog problema. Odgovorim ja njemu odmah da mi se on jedini javio za sad, i evo stize odmah u rekordnom roku mail potvrde transakcije, pa za njim odma aktivacijski mail i za jos koju minutu iTunes racun. U roku 5 minuta sam aktiviro account, skinuo certifikat, unio UDIDove, napravio AppIDove, provision profile i sad se appovi veselo vrte na uredajima i cekaju da odem u banku jer sam ne znam ispunit ono sve... Iskreno ocekivao sam vise posla nakon prica koje sam citao

Pitanje za vas koji vec imate account: sta ste upisivali pod svoj "title" u iTunes connectu kod contact info i tax info? Kolko sam shvatio, tu bi isla pozicija u tvrtci? A bas i nemam neku poziciju...
graphgraph

Pitanje za vas koji vec imate account: sta ste upisivali pod svoj "title" u iTunes connectu kod contact info i tax info? Kolko sam shvatio, tu bi isla pozicija u tvrtci? A bas i nemam neku poziciju...
Uh, uh... davno je to bilo. Može li se pogledati negdje što je tada tamo upisano? Zavirio sam u My Profile, ali tamo nema te informacije. Ako imaš snapshot forme ili znaš koje se opcije nude, javi pa mogu probati pogađati što bih odabrao da moram danas birati.
graphgraph

Ma upisao sam vec developer, al me sad brine ovaj bank info. U banci su mi znali rec swift code i kako izbjec porez (lol), ali ova neka polja pojma nemam kako bi ispunio

Konkretno account type, moze bit Checking/TOUZA ili Savings/FUTSU, zenska u banci nikad cula. Onda local clearing code takodjer...ne mogu nigdje nac takvu informaciju, a gogole mi za touza i futsu izbacuje uglavnom neke ceske, svicarske i njemacke stranice.

Ovo ostalo sam popunio kako mi je zenska u banci rekla. Samo ne znam jel da mozda ipak maknem hr slova i stavim czsd?

graphgraph

Ma upisao sam vec developer, al me sad brine ovaj bank info. U banci su mi znali rec swift code i kako izbjec porez (lol), ali ova neka polja pojma nemam kako bi ispunio

Konkretno account type, moze bit Checking/TOUZA ili Savings/FUTSU, zenska u banci nikad cula. Onda local clearing code takodjer...ne mogu nigdje nac takvu informaciju, a gogole mi za touza i futsu izbacuje uglavnom neke ceske, svicarske i njemacke stranice.

Ne bih znao, sorry. SWIFTom plaćam uglavnom preko e-obrazaca PBZ-a i tamo nisam sreo ovo. Dev account sam platio karticom (MasterCard) napravljenom baš u tu svrhu (jer nisu primali Diners - koji sam imao).

Samo ne znam jel da mozda ipak maknem hr slova i stavim czsd?
Ja ih uvijek maknem, nitko se nije bunio da nedostaju, a nisam siguran što bi vidjeli oni s druge strane da ih pustim.
graphgraph

Zenska u Zabi mi je dala krivi swift code sunce joj...

Uglavnom upisao sam iban u to zadnje polje i proslo je, contract setup in progress, nadam se da je to to onda
graphgraph

Valjda si time ispucao zadnje ostatke "zle sreće". To valjda znači da će ti se prva aplikacija u App Storeu prodati u zilion primjeraka, a onda će se ljudi vratiti po još.

Uglavnom upisao sam iban u to zadnje polje i proslo je, contract setup in progress, nadam se da je to to onda
Ajde, čekamo dalje. Napeto je!
graphgraph

Djipi je napisao:
Valjda si time ispucao zadnje ostatke "zle sreće". To valjda znači da će ti se prva aplikacija u App Storeu prodati u zilion primjeraka, a onda će se ljudi vratiti po još.
Hehe
Ma prva aplikacija je za prilicno ograniceno trziste i besplatna je (hr studenti)

Al zato ce se ostale odna prodat u 2 zilijuna
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 12  
Napokon nešto lijepo ovdje.

Mogu samo reči da mi je beskrajno drago da si napokon upao. Oko banke nemam neki komentar pošto se time još nisam bavio, zadnjih par mjeseci sam bio zauzet s nekim drugim stvarima tako da još nisam slao svoje podatke o računu.

Ona Dummy knjiga koju sam spominjao preko na Mac Korisniku veli da kad se registriraš za komercijalne aplikacije moraš imati pri ruci više-manje ovo što si ti naveo (Bank, Account, Branch i Swift) ali spominju ABA/Routing Transit Number, gdje vele:

"... this is the first nine digits of that long number at the bottom of your checks that also contains the account number." Na tvojoj slici je ovaj Local Clearing Code. Hm.

Inače, vidio sam da su neki ne-amerikanci znali kukati da sa tim regionalnim bankama zna biti problema kad je isplata u pitanju. Kao znalo je kasniti i po nekoliko mjeseci zbog neke sitnice, pa preporučuju velike međunarodne banke s kojima Apple i inače posluje. Nije da baš vjerujem u sve što vidim na internetu, ali se meni nekako čini da bi moglo bilo dobro otvoriti račun u RBA ili u Splitskoj koja je Société Générale.

Igor
graphgraph

Ma i ja sam vidio po raznim forumima danas razne druge stvari koje su se trazile ocito prije. Sad je taj local clearing code o kojem nigdje nista osim za neke UK banke nisam nasao, tako da sam pod to upisao IBAN (kako mi je savjetovala bankarica i jos neki ljudi) koji sadrzi izmedu ostalog moj broj racuna pa ce ga oni lako izvuc ako samo taj dio treb, bar se nadam Ionako mi komercijalne app nisu jos spremne nit ce bit sljedecih tjedan-dva dok ne produ ispiti

Nego, Igore, ajde mi molim te posalji svoj UDID na Ova je email adresa skrivena od spamera, moraš imati uključen javascript kako bi je vidio , ne znam nikog drugog s iPod touchem da mi isproba kako se (ako ikako ) vrti app na njemu
graphgraph

Kad krene onda krene! Tokom noci mi je prihvacen ugovor za placene aplikacije, slucajno sad vidio!
graphgraph

Da si negdje u onim "prijetećim pismima" napisao da se mogu iskupiti samo ako ti pošalju novi Mac ili 3GS, vjerojatno bi ti već zazvonio i poštar.
graphgraph

Jesam
graphgraph

Netko ti zvoni.
graphgraph

Sjecate se kad je gospodin John G. proslijedio moj mail odgovornim osobama? Upravo mi je dosao odgovor na taj prosljedeni mail i pazite ovu smijuriju:

Hello John,

Thank you for contacting the Apple Developer Connection regarding the iPhone Developer Program

Please Accept our apology for this misunderstanding we ask that you please reply with one of the following

- Attached manual billing form
- Follow up number with the billing form attached

As soon as we received either one of these, we will contact our billing team and have this issue resolved as soon as possible.

I hope this information was helpful. Please do not hesitate to contact us if you need any further assistance.

Best Regards,

Anthony Starke
Apple Developer Connection
Worldwide Developer Relations

Dakle lik je odgovorio svom direktoru (ocito to nije ni skuzio) misleci da on ima problem. Dokaz da uopce ne citaju mailove.
graphgraph

Eh, da su bar jedini koji ne čitaju mailove...
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 12  
Pridružio bih se ovoj opasci. Poslao sam mail na ovu gore me.com adresu, ali odgovora nema i nema.
graphgraph

Evo danas poslah prvi app u AppStore, drzte fige da prode uskoro
graphgraph

Evo, počinjem ih držati. Javljaj kako napreduje od submita do prvih downloada.
graphgraph

Naravno

BTW eto nam jos jednog domaceg developera itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/...d=320630494&mt=8 ... samo bi mu se trebo neki dizajner javit da mu malo pomogne jer decko mozda zna programirat, al crtanje mu nazalost ne ide
graphgraph

S obzirom na višak dizajnera i "dizajnera", a deficit (domaćih) iPhone programera - ima manji problem.

I njemu držim fige.
graphgraph

Djipi je napisao:
S obzirom na višak dizajnera i "dizajnera"...
To si dobro reko

A koji sam ja sad sok opet dozivio. Otvorim app i izbacuje mi gresku koju inace baca kad se ne moze spojit na net. I provjeravam u Safariju, radi, vratim se u app, ne radi Odem na kompu provjerit rucno serverski dio aplikacije i imam sta vidit, isteko SSL certifikat na serveru Na srecu host je expresno reagiro i rjesili su to u manje od pola sata, a Apple na srecu nije bas u tih pola sata krenuo isprobat app. Zamislite da je
graphgraph

Ma, radila bi ti aplikacija i da nisi napisao ni liniju koda - nismo li već zaključili da si se riješio prokletstva "zle sreće"?
graphgraph

Ne znam, strah me prihvatit tu teoriju da se ne bih opet razocarao

Kad smo kod linija koda, taman sam ih malo prije zbrajao, ukupno 569, s tim da je bar 200 od toga izgenerirano od strane Xcodea ili komentari. Moram priznat da me malo iznenadilo jer je prvi build koji je radio imao sve skupa 50ak linija
graphgraph

To je normalno. Pogotovo ako nemaš običaj implementirati uredan error handling u startu (ja uglavnom nemam - dodajem na kraju sve što dodatno "komplicira" logiku).
graphgraph

Ma ovo je trebo bit vikend projekt, a na kraju ce ispast da cu na tome jos cijelo ljeto radit usput, uz druge projekte naravno
graphgraph

NE MOGU VJEROVAT!!!

twitpic.com/9wzd5/full

Aplikacija mi je ODBIJENA jer ima refresh button koji se navodno ne koristi za funkciju za koju je namjenjen! A koristi se upravo za to, za refresh!!! Ne razumijem kako mogu bit tako retardirani!!

Evo i screenshot aplikacije da vidite o cemu pricam:

graphgraph

Ne znam zasto, al ne vidim prosli post pa ga ne mogu editirat.... (vidim ga sad kad sam stisnuo odgovori, al pri pregledu teme ga jos uvijek nema).

Uglavnom, odgovorili su mi za nepunih 17 minuta:

Dear fichek,

Please re-upload your binary to iTunes Connect so we may continue with the review process. We apologize for any inconvenience. Reply to the email once the binary has been uploaded, and we will expedite your review.

Regards,

iPhone Developer Program

Sad sam rebuildo app (bez promjena) u re-uploado ga pa cemo vidjet kolko ce im trebat da ga puste. Nadam se da ce veceras, to bi bas bio lijep kraj dana

BTW @Djipi tvoja teorija da sam potrosio losu srecu pada u vodu

Edit: dobio odg da su primili novi binary i pogodite kolko je vremena proslo od mog odgovora do njihovog... opet 17 minuta Nadam se da ce sad i do approvanja proc 17 minuta
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 12  
Uh, ubio sam se da nekako vidim ovaj zadnji post.

Možda da otvoriš novi thread za dogodovštine pri ulasku u AppStore?
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 3  
IgorD je napisao:
Možda da otvoriš novi thread za dogodovštine pri ulasku u AppStore?
Otvorit cu blog samo za ovo kako je krenulo, pa cu vam dat link
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 50  
@Djipi tvoja teorija da sam potrosio losu srecu pada u vodu
Naaah! Konzultirao sam se i s Milanom Tarotom - dijagnoza je potpuno ispravna. Usput kaže da će od 15/07, od oko 15:03 sve biti riješeno! Have faith!

graphgraph

Sta mislite o ponudi za stalni posao iPhone developera uz satnicu od 30 kn?
graphgraph

Sta mislite o ponudi za stalni posao iPhone developera uz satnicu od 30 kn?
Teško je nešto misliti uz tako malo parametara.

Kad je u pitanju "nošenje vreća" pa još ako netko kaže da svaka ima 50 kg i da se radi bar 7 sati dnevno od 6 ujutro do 15h, pri čemu je 30 kn netto satnica uz sva plaćena davanja, a uz to još ide i novac za prijevoz i topli obrok, onda je jasno o čemu je riječ i jednostavno je za izračunati pojedincu isplati li mu se to ili ne.

A isplativost ovih 30 kn satnice za iPhone dev ovisi o tome što i kako zapravo radiš za te pare. Ako je dovoljno neko vrijeme gledati u monitor, bez očekivanog učinka, a alternativa je gledati u plafon ili zvijezde - isplati se!

Shvatio si poantu.
graphgraph

Jesam, al stvar je u tome da ni meni bas nije dano puno detalja pa ne znam sta bi reko...
graphgraph

Uglavnom, bit.ly/iXica je odobrena preksinoc navecer, ali ako su ovi trending/sales reporti priblizno tocni, ne radim vise nista za hr-only, a pogotovo ne za hr-studenti-only
graphgraph

Prosvijetli me - što kažu reporti?
graphgraph

Da je do sinoc app kupljen 3 puta
graphgraph

Za aplikaciju namijenjenu HR studentima, koja je u Storeu 24 sata, rezultat je zapravo impresivan.

Ali da, globalno gledano, ne obećava baš sretan ROI pa tvoj plan za ne-hr-only u svakom slučaju zvuči pametno.
graphgraph

To su bili izvjestaji za 48 sati i jedan od kupaca sam bio ja , al da, treba jos uzet u obzir i to da je ljeto i da na iksicama trenutno ionako nema para

Bila bi aplikacija hit da je dospjela u AppStore kad je bila gotova (tamo negdje krajem treceg mjeseca), ovako cekam jesen pa cu pustit novu verziju zajedno sa lite verzijom 20.09.2009. (dok fax vec pocne, svi dobiju iksice i prode ona standardna zbunjenost studenata prvih nekoliko dana predavanja)

U meduvremenu mogu s mirom radit na ostalim projektima
graphgraph

To su bili izvjestaji za 48 sati i jedan od kupaca sam bio ja , al da, treba jos uzet u obzir i to da je ljeto i da na iksicama trenutno ionako nema para

Bila bi aplikacija hit da je dospjela u AppStore kad je bila gotova (tamo negdje krajem treceg mjeseca), ovako cekam jesen pa cu pustit novu verziju zajedno sa lite verzijom 20.09.2009. (dok fax vec pocne, svi dobiju iksice i prode ona standardna zbunjenost studenata prvih nekoliko dana predavanja)
Sad me fakat zanima koliko naših studenata uopće ima iPhone da bi bili isplativa ciljana publika.

U meduvremenu mogu s mirom radit na ostalim projektima
To je duh! A ne ja koji si mrmljam satima u bradu kako iPhone ima grozno sporu grafiku i gledam kod, a kod gleda mene...
graphgraph

Ne znam tocan ukupni broj u hr, ali samo na mom faksu gdje ekipa ne voli bas Apple ih ima 15ak za koje znam + sigurno jos nekoliko. Tako da ih preko 150 kolko mi treba za vratit se na nulu ima sigurno
Poruka: 63
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Godina, 1 Mjesec Karma: 1  
Jedan korisnik više
Poruka: 5
graphgraph

iPhone Developer Program prije 10 Mjeseci Karma: 1  
Pozdrav svima,

Prije tjedan-dva sam postao član iPhone Developer programa pa odlučih podijeliti iskustvo s ostalima. Prijavio sam se kao poduzeće, što znači da sam osim standardne prijave trebao slati još neku formalnu dokumentaciju.

Proces je bio sljedeći:

- Online slanje zahtjeva kroz iPhone Developer Connection web portal
- Reply od Apple ekipe u kojem zahtjevaju Rješenje trgovačkog suda koje je potrebno faksirati na broj telefona naveden u istom e-mailu
- Faksiranje Rješenja
- Apple ekipa naziva broj telefona sjedišta poduzeća u smislu potvrđivanja ispravnosti podataka i kredibiliteta prijave; razgovor traje ukupno pola minute
- Apple šalje 'Purchase Form' za plaćanje programa. Pitao sam ih je li moguće izvršiti direktnu uplatu na njihov račun umjesto plaćanja kreditnom karticom, ali odgovor je negativan - samo kreditna kartica dolazi u obzir. Međutim, ako ste poduzeće, nije obavezno zahtijevati od banke izdavanje kreditne kartice za dolare ukoliko vam to nije zgodno. Možete platiti i privatnom USD karticom - Appleu je bitno samo da Netko plati.
- Faksiranje ispunjenog 'Purchase Form' na broj telefona u mailu
- Čekanje (poslao sam im info mail da je formular faksiran; dobio sam odgovor da je vrijeme čekanja 3 radna dana)
- Apple šalje activation code - time je proces završen i omogućen razvoj aplikacija na iPhoneu

Cijeli proces (od prve prijave do primanja aktivacijskog koda) trajao je destak dana, uključujuči vikend. Mislio sam da će proces trajati duže, s obzirom na iskustva koja sam pročitao ovdje, ali izgleda da se Apple Customer Service u zadnje vrijeme malo ubrzao.

Pozdrav,
Bojan Tošić
graphgraph

iPhone Developer Program prije 10 Mjeseci Karma: 12  
Dobrodošao,

kakve programe planiraš raditi? Igre, nešto s mapama, to-do stvari? Na kakvom Macu radiš i imaš li iPhone, iPod, jedno i drugo? Nadam se da nisam previše znatiželjan, ali baš me zanima tko je sve ovdje?

Igor
graphgraph

Trenutno razvijam jednu poslovnu aplikaciju (zapravo iPhone klijent aplikaciju koja se spaja na ASP .NET web servise za pristup online bazi podataka). Možda je interesantan podatak taj da aplikacija koristi otvoreni SOAP protokol za komunikaciju sa servisima, koji nije podržan od strane Apple-a (Cocoa Frameworka), vjerojatno zato jer Microsoft upravo podržava taj protocol. Tako da je bilo potrebno razviti određeni "bridge" u Objecive-C kodu kako bi Apple i Microsoft mogli komunicirati.

Razvijam na Mac Mini, imam iPhone, ali sve to skupa tek pola godine. Sviđa mi se jednostavnost, podrška i količina dokumentacije koju Apple nudi. Planiram nastaviti sa razvojem poslovnih i utility aplikacija.

Zanima me kakva je situacija u Hrvatskoj; ima li interesa za iPhone aplikacijama u poslovnom svijetu?

Bojan
graphgraph

> Zanima me kakva je situacija u Hrvatskoj; ima li interesa za iPhone aplikacijama u poslovnom svijetu?

To i mene zanima. S druge strane, svijet je puno veći od Hrvatske i mislim da je pametnije probati nešto ponuditi amerima, kinezima, francuzima,... ima ih više nego nas.

Bez obzira na to, imao sam neke planove o tome da složim program kojim bi se iz iPhonea moglo pristupiti u moj program za računovodstvo i vidjeti bar neke kumulativne vrijednosti. Recimo, promet kase. Samo zbir za početak tako da šef može sjest u obližnji kafić i pogledat promet bez da ulazi u dućan. Onda bih to proširio i dalje, ali tko zna što će od toga ispasti.

Inače, ovaj SOAP, na što misliš kad veliš da si morao sam razviti protokol? Koristiš libxml2 ili NSXMLParser? Funkcija WSMethodInvocationCreate() postoji na Macu, ali ne i na iPhoneu jer izgleda sve ove više xml funkcije/metode žderu previše resursa pa ih nisu stavili na iPhone.

Igor
graphgraph

Što se tiče svijeta, trenutno i razvijam aplikaciju za jednog američkog klijenta, ali čisto me zanima kakva je situacija kod nas... Vjerojatno treba proći neko vrijeme dok novije tehnologije tog tipa postanu popularne.

Računovodstvo i financije na telefonu - san svakog direktora.

Što se tiče SOAP protokola - ništa revolucionarno, custom klasa za generiranje upita prema servisu i NSXMLParser za prevođenje odgovora u objektnu reprezentaciju. Ono što sam mislio pod "nepodržavanjem" je to da XCode nema ugrađen generator klase-klijenta na temelju WSDL opisa servisa, za razliku od Microsoft Visual Studio alata. WSMethodInvocationCreate() nisam koristio (nisam razvijao ništa za Mac) - da li generira samo REST pozive ili "zna" i SOAP?

Izgleda da vodimo ovu temu u lagani offtopic.

Bojan
graphgraph

Tox je napisao:
WSMethodInvocationCreate() nisam koristio (nisam razvijao ništa za Mac) - da li generira samo REST pozive ili "zna" i SOAP?

Bojan

Mislim da je WSMethodInvocationCreate() napravljen prije nego što je REST i postojao. Za offtopic si u pravu. Ficho je sad u Londonu ili u blizini na nekoj iPhone konferenciji i organizira iPhone Dev Kavu ovaj petak popodne pa ako si u Zagrebu navrati. Mislim da će se on javiti do tada, ovdje ili preko na Mac Korisniku.
graphgraph

Ok, hvala na informaciji. Ukoliko ću biti u mogućnosti, javim se na PM.
graphgraph

iPhone Developer Program prije 10 Mjeseci Karma: 5  
Tox je napisao:
Što se tiče svijeta, trenutno i razvijam aplikaciju za jednog američkog klijenta, ali čisto me zanima kakva je situacija kod nas... Vjerojatno treba proći neko vrijeme dok novije tehnologije tog tipa postanu popularne.

Računovodstvo i financije na telefonu - san svakog direktora.

Što se tiče SOAP protokola - ništa revolucionarno, custom klasa za generiranje upita prema servisu i NSXMLParser za prevođenje odgovora u objektnu reprezentaciju. Ono što sam mislio pod "nepodržavanjem" je to da XCode nema ugrađen generator klase-klijenta na temelju WSDL opisa servisa, za razliku od Microsoft Visual Studio alata. WSMethodInvocationCreate() nisam koristio (nisam razvijao ništa za Mac) - da li generira samo REST pozive ili "zna" i SOAP?

Bojan

Ja sam našao jedan programčić koji iz WSDL opisa servisa kreira Objective-C klase za SOAP komunikaciju. Trenutno isprobavam to i moram reći da je sasvim ok, naravno nije savršeno pa moram klase malo prilagođavati da bi radile ispravno. Evo pa probaj da li ti paše:
http://code.google.com/p/wsdl2objc/
graphgraph

Naišao sam na taj generator kad sam počeo spajati iPhone i SOAP servise. Ne sjećam se točno što nije radilo, ali kako kažeš, trebalo je provoditi neke prilagodbe. Isprobao sam još neke library-je namijenjene spajanju na SOAP, ali na kraju sam zaključio da je za taj projekt koji radim ipak najisplativije napraviti skroz custom kreiranje upita i parsiranje odgovora, pa sam tako i rješio cijelu priču.

Hvala svejedno na sugestiji!
graphgraph

iPhone Developer Program prije 10 Mjeseci Karma: 5  
Tox je napisao:
Naišao sam na taj generator kad sam počeo spajati iPhone i SOAP servise. Ne sjećam se točno što nije radilo, ali kako kažeš, trebalo je provoditi neke prilagodbe. Isprobao sam još neke library-je namijenjene spajanju na SOAP, ali na kraju sam zaključio da je za taj projekt koji radim ipak najisplativije napraviti skroz custom kreiranje upita i parsiranje odgovora, pa sam tako i rješio cijelu priču.

Hvala svejedno na sugestiji!

Ti znaš najbolje, ja radim na app-u koji se spaja na 6 web servisa, od kojih 2 imaju preko 50 različitih poziva, bez ove aplikacije ne bih to nikad napravio jer mi se ne bi dalo. Moje promjene su bile veoma male u generiranom kodu....
graphgraph

iPhone Developer Program prije 2 Mjeseci Karma: 0  
Pozdrav, evo dugo nije bio aktivan ovaj topic!

Citajuci ove postove vidim koje ste probleme imali i koliko ste neki cekali da vam aktiviraju developer program nakon slanja faxa!

Mislim da su se stvari promjenile na bolje, malo su ubrzali cijeli postupak!

Eto danas u 12:30 fax poslan, te danas u 17:30 stize mail sa racunom za potrosenih 99$ te aktivacijski mail!

sve skupa sam cekao 6 sati

pozzzz
graphgraph

iPhone Developer Program prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 0  
Kod mene isto tako, neki dan sam poslao FAX i za par sati mi je bio aktiviran račun. Naime ja sam jedino dobio potvrdu o potrošenih 99$, a neki drugi mail sa nekim brojem se ne sječam da sam dobio, mada sve u svemu aplikacija koju radim na simulatoru mi je prošla na iPhone i imam za izabrati developer profile , te vjerujem da je sve OK. Da i na developers central mi se otvorio provising tool , te uredno mogu uć na itunes connect.
Nego samo da pitam upravno dovršavam aplikaciju i naravno istu planiram prodavati po simboličnih 0.99$ e sada zanima me kako ste popunili porezni dio na itunes connectu, mene traži neki "Taxpayer Identification Number (TIN)" te neki SSN i EIN, pojma nemam kaj je to
Bankovni dio još nisam ispunjavao , pa bilo kakove sugestije vezane i uz taj dio prihvačam objeručke
Ono trenutno sam noob u vezi ovog menađiranja,a planiram prvu aplikaciju predat tamo negdje ovog petka pa da vidim možda koji dolar i padne
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Prijava

Vikalica

Poruka primljena: pred 1 sat, 1 min
  • john_st: ah... Toni Đugum... :roll:
  • Tomek: iOS 4.1 je vani i dostupan preko iTunesa...
  • smayoo: Naravno. Jeftinije je šlepati se na tuđi brand nego razvijati vlastiti. :)
  • BigMac: da iPad killer :D »Klikni!«
  • dpasaric: Prije smo imali "pouzdanu" informaciju i to ne od "male ribe" iz T-Mobilea da će biti 15.8. pa šipak...
  • dpasaric: Ništa nije pouzdano.
  • rkrosl: koliko je ta info. za iPhone pouzdana? Ja sam čuo da će ipak biti krajem 11. mjeseca.
  • john_st: super
  • bulldog3: konancno sam saznala!! - i phone 4 dolazi 24.9.!! jeee..za one koji ne znaju....
  • smayoo: tek sad to vidiš?
  • tommyvideo: ovaj lik je legenda :D »Klikni!«
  • Defou: barem duplo jeftinij nego u hr. G4
  • galeb: Gledam malo oglase pa mi se čini da ju powerpc strojevi malo precijenjeni. Kakva je situacija sa ppc strojevima u inozemstvu?
  • dpasaric: »Klikni!« Izgleda da 4.1 konačno dovodi na red brzinu na 3G iPhoneu...
  • BigMac: Također preporuka, m-computers, bez greške
  • MoschuS: jos jedna preporuka za m! Sasa bi stvanro mogao sluziti kao uzor mnogim vecim firmam kod nas!
  • smayoo: @ hal9000: :D mrak!
  • Djuro genij: i ja sam kupil kod Saše Majstorovića. Preporuka bez trunke razmišljanja
  • t_burgund: Uzimao sam ja u m-computers. Nije bilo problema.
  • hal9000: »Klikni!«
  • Lihto: Jel uzimao netko mac u m-computersu? Imaju dost povoljne cijene..
  • Defou: Nebih se slozio. REzolucije na oba iphone simulatora su 320x480, a na ipadu je 380x510. Uzeo sam screenshots i izmjerio. Mogli su malo vece. Da se bolje vidi. Ovako moram kupit iPad :D
  • Soffoklo: Pozdrav sinke ;)
  • User: Defou, pa svi simulatori rade na native rezolucijama... a rezolucija iPhone-a 4 nije puno manja od iPada :)
  • sinke: samo da velim: pozdrav svima ;)
  • ecvis17: fullscreen browser "plainview" :) »Klikni!«
  • Defou: Mogul su mall veci taj simulator napravit. Malo je veci od iPhona.
  • User: Pozdrav iz ipad simulatora :)
  • DrAle: Sada mogu viknuti, no ne mogu skrolati
  • Sank: Eto viknuh i sa iPhonea :)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: ecvis17, mate321, vedran17, zg0910jv
Anonimaca: 18

Anketa

Želite li Apple iPad?

Apple novosti

3.1757