iPhone Developer Program
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Developer Program


10.07.2009 | 22:46
NE MOGU VJEROVAT!!!

twitpic.com/9wzd5/full

Aplikacija mi je ODBIJENA jer ima refresh button koji se navodno ne koristi za funkciju za koju je namjenjen! A koristi se upravo za to, za refresh!!! Ne razumijem kako mogu bit tako retardirani!!

Evo i screenshot aplikacije da vidite o cemu pricam:


10.07.2009 | 23:27
Ne znam zasto, al ne vidim prosli post pa ga ne mogu editirat.... (vidim ga sad kad sam stisnuo odgovori, al pri pregledu teme ga jos uvijek nema).

Uglavnom, odgovorili su mi za nepunih 17 minuta:

Dear fichek,

Please re-upload your binary to iTunes Connect so we may continue with the review process. We apologize for any inconvenience. Reply to the email once the binary has been uploaded, and we will expedite your review.

Regards,

iPhone Developer Program
****************************

Sad sam rebuildo app (bez promjena) u re-uploado ga pa cemo vidjet kolko ce im trebat da ga puste. Nadam se da ce veceras, to bi bas bio lijep kraj dana

BTW @Djipi tvoja teorija da sam potrosio losu srecu pada u vodu

Edit: dobio odg da su primili novi binary i pogodite kolko je vremena proslo od mog odgovora do njihovog... opet 17 minuta Nadam se da ce sad i do approvanja proc 17 minuta
11.07.2009 | 04:39
Uh, ubio sam se da nekako vidim ovaj zadnji post.

Možda da otvoriš novi thread za dogodovštine pri ulasku u AppStore?
11.07.2009 | 15:58
IgorD je napisao:
Možda da otvoriš novi thread za dogodovštine pri ulasku u AppStore?

Otvorit cu blog samo za ovo kako je krenulo, pa cu vam dat link
12.07.2009 | 23:04
@Djipi tvoja teorija da sam potrosio losu srecu pada u vodu

Naaah! Konzultirao sam se i s Milanom Tarotom - dijagnoza je potpuno ispravna. Usput kaže da će od 15/07, od oko 15:03 sve biti riješeno! Have faith!

14.07.2009 | 20:32
Sta mislite o ponudi za stalni posao iPhone developera uz satnicu od 30 kn?
14.07.2009 | 21:47
Sta mislite o ponudi za stalni posao iPhone developera uz satnicu od 30 kn?

Teško je nešto misliti uz tako malo parametara.

Kad je u pitanju "nošenje vreća" pa još ako netko kaže da svaka ima 50 kg i da se radi bar 7 sati dnevno od 6 ujutro do 15h, pri čemu je 30 kn netto satnica uz sva plaćena davanja, a uz to još ide i novac za prijevoz i topli obrok, onda je jasno o čemu je riječ i jednostavno je za izračunati pojedincu isplati li mu se to ili ne.

A isplativost ovih 30 kn satnice za iPhone dev ovisi o tome što i kako zapravo radiš za te pare. Ako je dovoljno neko vrijeme gledati u monitor, bez očekivanog učinka, a alternativa je gledati u plafon ili zvijezde - isplati se!

Shvatio si poantu.
15.07.2009 | 03:12
Jesam, al stvar je u tome da ni meni bas nije dano puno detalja pa ne znam sta bi reko...
23.07.2009 | 14:27
Uglavnom, bit.ly/iXica je odobrena preksinoc navecer, ali ako su ovi trending/sales reporti priblizno tocni, ne radim vise nista za hr-only, a pogotovo ne za hr-studenti-only
23.07.2009 | 14:34
Prosvijetli me - što kažu reporti?
23.07.2009 | 19:52
Da je do sinoc app kupljen 3 puta
23.07.2009 | 19:58
Za aplikaciju namijenjenu HR studentima, koja je u Storeu 24 sata, rezultat je zapravo impresivan.

Ali da, globalno gledano, ne obećava baš sretan ROI pa tvoj plan za ne-hr-only u svakom slučaju zvuči pametno.
23.07.2009 | 20:55
To su bili izvjestaji za 48 sati i jedan od kupaca sam bio ja , al da, treba jos uzet u obzir i to da je ljeto i da na iksicama trenutno ionako nema para

Bila bi aplikacija hit da je dospjela u AppStore kad je bila gotova (tamo negdje krajem treceg mjeseca), ovako cekam jesen pa cu pustit novu verziju zajedno sa lite verzijom 20.09.2009. (dok fax vec pocne, svi dobiju iksice i prode ona standardna zbunjenost studenata prvih nekoliko dana predavanja)

U meduvremenu mogu s mirom radit na ostalim projektima
23.07.2009 | 21:06
To su bili izvjestaji za 48 sati i jedan od kupaca sam bio ja , al da, treba jos uzet u obzir i to da je ljeto i da na iksicama trenutno ionako nema para



Bila bi aplikacija hit da je dospjela u AppStore kad je bila gotova (tamo negdje krajem treceg mjeseca), ovako cekam jesen pa cu pustit novu verziju zajedno sa lite verzijom 20.09.2009. (dok fax vec pocne, svi dobiju iksice i prode ona standardna zbunjenost studenata prvih nekoliko dana predavanja)

Sad me fakat zanima koliko naših studenata uopće ima iPhone da bi bili isplativa ciljana publika.

U meduvremenu mogu s mirom radit na ostalim projektima

To je duh! A ne ja koji si mrmljam satima u bradu kako iPhone ima grozno sporu grafiku i gledam kod, a kod gleda mene...
23.07.2009 | 21:59
Ne znam tocan ukupni broj u hr, ali samo na mom faksu gdje ekipa ne voli bas Apple ih ima 15ak za koje znam + sigurno jos nekoliko. Tako da ih preko 150 kolko mi treba za vratit se na nulu ima sigurno
05.08.2009 | 20:45
Jedan korisnik više
  • Tox
  • Korisnik
  • 1
09.11.2009 | 12:18
Pozdrav svima,

Prije tjedan-dva sam postao član iPhone Developer programa pa odlučih podijeliti iskustvo s ostalima. Prijavio sam se kao poduzeće, što znači da sam osim standardne prijave trebao slati još neku formalnu dokumentaciju.

Proces je bio sljedeći:

- Online slanje zahtjeva kroz iPhone Developer Connection web portal
- Reply od Apple ekipe u kojem zahtjevaju Rješenje trgovačkog suda koje je potrebno faksirati na broj telefona naveden u istom e-mailu
- Faksiranje Rješenja
- Apple ekipa naziva broj telefona sjedišta poduzeća u smislu potvrđivanja ispravnosti podataka i kredibiliteta prijave; razgovor traje ukupno pola minute
- Apple šalje 'Purchase Form' za plaćanje programa. Pitao sam ih je li moguće izvršiti direktnu uplatu na njihov račun umjesto plaćanja kreditnom karticom, ali odgovor je negativan - samo kreditna kartica dolazi u obzir. Međutim, ako ste poduzeće, nije obavezno zahtijevati od banke izdavanje kreditne kartice za dolare ukoliko vam to nije zgodno. Možete platiti i privatnom USD karticom - Appleu je bitno samo da Netko plati.
- Faksiranje ispunjenog 'Purchase Form' na broj telefona u mailu
- Čekanje (poslao sam im info mail da je formular faksiran; dobio sam odgovor da je vrijeme čekanja 3 radna dana)
- Apple šalje activation code - time je proces završen i omogućen razvoj aplikacija na iPhoneu

Cijeli proces (od prve prijave do primanja aktivacijskog koda) trajao je destak dana, uključujuči vikend. Mislio sam da će proces trajati duže, s obzirom na iskustva koja sam pročitao ovdje, ali izgleda da se Apple Customer Service u zadnje vrijeme malo ubrzao.

Pozdrav,
Bojan Tošić
09.11.2009 | 18:03
Dobrodošao,

kakve programe planiraš raditi? Igre, nešto s mapama, to-do stvari? Na kakvom Macu radiš i imaš li iPhone, iPod, jedno i drugo? Nadam se da nisam previše znatiželjan, ali baš me zanima tko je sve ovdje?

Igor
  • Tox
  • Korisnik
  • 1
09.11.2009 | 20:39
Trenutno razvijam jednu poslovnu aplikaciju (zapravo iPhone klijent aplikaciju koja se spaja na ASP .NET web servise za pristup online bazi podataka). Možda je interesantan podatak taj da aplikacija koristi otvoreni SOAP protokol za komunikaciju sa servisima, koji nije podržan od strane Apple-a (Cocoa Frameworka), vjerojatno zato jer Microsoft upravo podržava taj protocol. Tako da je bilo potrebno razviti određeni "bridge" u Objecive-C kodu kako bi Apple i Microsoft mogli komunicirati.

Razvijam na Mac Mini, imam iPhone, ali sve to skupa tek pola godine. Sviđa mi se jednostavnost, podrška i količina dokumentacije koju Apple nudi. Planiram nastaviti sa razvojem poslovnih i utility aplikacija.

Zanima me kakva je situacija u Hrvatskoj; ima li interesa za iPhone aplikacijama u poslovnom svijetu?

Bojan
10.11.2009 | 11:47
> Zanima me kakva je situacija u Hrvatskoj; ima li interesa za iPhone aplikacijama u poslovnom svijetu?

To i mene zanima. S druge strane, svijet je puno veći od Hrvatske i mislim da je pametnije probati nešto ponuditi amerima, kinezima, francuzima,... ima ih više nego nas.

Bez obzira na to, imao sam neke planove o tome da složim program kojim bi se iz iPhonea moglo pristupiti u moj program za računovodstvo i vidjeti bar neke kumulativne vrijednosti. Recimo, promet kase. Samo zbir za početak tako da šef može sjest u obližnji kafić i pogledat promet bez da ulazi u dućan. Onda bih to proširio i dalje, ali tko zna što će od toga ispasti.

Inače, ovaj SOAP, na što misliš kad veliš da si morao sam razviti protokol? Koristiš libxml2 ili NSXMLParser? Funkcija WSMethodInvocationCreate() postoji na Macu, ali ne i na iPhoneu jer izgleda sve ove više xml funkcije/metode žderu previše resursa pa ih nisu stavili na iPhone.

Igor
  • Tox
  • Korisnik
  • 1
10.11.2009 | 12:55
Što se tiče svijeta, trenutno i razvijam aplikaciju za jednog američkog klijenta, ali čisto me zanima kakva je situacija kod nas... Vjerojatno treba proći neko vrijeme dok novije tehnologije tog tipa postanu popularne.

Računovodstvo i financije na telefonu - san svakog direktora.

Što se tiče SOAP protokola - ništa revolucionarno, custom klasa za generiranje upita prema servisu i NSXMLParser za prevođenje odgovora u objektnu reprezentaciju. Ono što sam mislio pod "nepodržavanjem" je to da XCode nema ugrađen generator klase-klijenta na temelju WSDL opisa servisa, za razliku od Microsoft Visual Studio alata. WSMethodInvocationCreate() nisam koristio (nisam razvijao ništa za Mac) - da li generira samo REST pozive ili "zna" i SOAP?

Izgleda da vodimo ovu temu u lagani offtopic.

Bojan
10.11.2009 | 17:26
Tox je napisao:
WSMethodInvocationCreate() nisam koristio (nisam razvijao ništa za Mac) - da li generira samo REST pozive ili "zna" i SOAP?

Izgleda da vodimo ovu temu u lagani offtopic.

Bojan


Mislim da je WSMethodInvocationCreate() napravljen prije nego što je REST i postojao. Za offtopic si u pravu. Ficho je sad u Londonu ili u blizini na nekoj iPhone konferenciji i organizira iPhone Dev Kavu ovaj petak popodne pa ako si u Zagrebu navrati. Mislim da će se on javiti do tada, ovdje ili preko na Mac Korisniku.
  • Tox
  • Korisnik
  • 1
11.11.2009 | 12:50
Ok, hvala na informaciji. Ukoliko ću biti u mogućnosti, javim se na PM.
  • Law
  • Korisnik
  • 6
12.11.2009 | 00:24
Tox je napisao:
Što se tiče svijeta, trenutno i razvijam aplikaciju za jednog američkog klijenta, ali čisto me zanima kakva je situacija kod nas... Vjerojatno treba proći neko vrijeme dok novije tehnologije tog tipa postanu popularne.

Računovodstvo i financije na telefonu - san svakog direktora.

Što se tiče SOAP protokola - ništa revolucionarno, custom klasa za generiranje upita prema servisu i NSXMLParser za prevođenje odgovora u objektnu reprezentaciju. Ono što sam mislio pod "nepodržavanjem" je to da XCode nema ugrađen generator klase-klijenta na temelju WSDL opisa servisa, za razliku od Microsoft Visual Studio alata. WSMethodInvocationCreate() nisam koristio (nisam razvijao ništa za Mac) - da li generira samo REST pozive ili "zna" i SOAP?

Izgleda da vodimo ovu temu u lagani offtopic.

Bojan


Ja sam našao jedan programčić koji iz WSDL opisa servisa kreira Objective-C klase za SOAP komunikaciju. Trenutno isprobavam to i moram reći da je sasvim ok, naravno nije savršeno pa moram klase malo prilagođavati da bi radile ispravno. Evo pa probaj da li ti paše:
http://code.google.com/p/wsdl2objc/
  • Tox
  • Korisnik
  • 1
12.11.2009 | 10:39
Naišao sam na taj generator kad sam počeo spajati iPhone i SOAP servise. Ne sjećam se točno što nije radilo, ali kako kažeš, trebalo je provoditi neke prilagodbe. Isprobao sam još neke library-je namijenjene spajanju na SOAP, ali na kraju sam zaključio da je za taj projekt koji radim ipak najisplativije napraviti skroz custom kreiranje upita i parsiranje odgovora, pa sam tako i rješio cijelu priču.

Hvala svejedno na sugestiji!
  • Law
  • Korisnik
  • 6
12.11.2009 | 18:51
Tox je napisao:
Naišao sam na taj generator kad sam počeo spajati iPhone i SOAP servise. Ne sjećam se točno što nije radilo, ali kako kažeš, trebalo je provoditi neke prilagodbe. Isprobao sam još neke library-je namijenjene spajanju na SOAP, ali na kraju sam zaključio da je za taj projekt koji radim ipak najisplativije napraviti skroz custom kreiranje upita i parsiranje odgovora, pa sam tako i rješio cijelu priču.

Hvala svejedno na sugestiji!


Ti znaš najbolje, ja radim na app-u koji se spaja na 6 web servisa, od kojih 2 imaju preko 50 različitih poziva, bez ove aplikacije ne bih to nikad napravio jer mi se ne bi dalo. Moje promjene su bile veoma male u generiranom kodu....
06.07.2010 | 23:44
Pozdrav, evo dugo nije bio aktivan ovaj topic!

Citajuci ove postove vidim koje ste probleme imali i koliko ste neki cekali da vam aktiviraju developer program nakon slanja faxa!

Mislim da su se stvari promjenile na bolje, malo su ubrzali cijeli postupak!

Eto danas u 12:30 fax poslan, te danas u 17:30 stize mail sa racunom za potrosenih 99$ te aktivacijski mail!

sve skupa sam cekao 6 sati

pozzzz
  • korisnikU2
  • Posjetitelj
20.07.2010 | 09:11
Kod mene isto tako, neki dan sam poslao FAX i za par sati mi je bio aktiviran račun. Naime ja sam jedino dobio potvrdu o potrošenih 99$, a neki drugi mail sa nekim brojem se ne sječam da sam dobio, mada sve u svemu aplikacija koju radim na simulatoru mi je prošla na iPhone i imam za izabrati developer profile , te vjerujem da je sve OK. Da i na developers central mi se otvorio provising tool , te uredno mogu uć na itunes connect.
Nego samo da pitam upravno dovršavam aplikaciju i naravno istu planiram prodavati po simboličnih 0.99$ e sada zanima me kako ste popunili porezni dio na itunes connectu, mene traži neki "Taxpayer Identification Number (TIN)" te neki SSN i EIN, pojma nemam kaj je to
Bankovni dio još nisam ispunjavao , pa bilo kakove sugestije vezane i uz taj dio prihvačam objeručke
Ono trenutno sam noob u vezi ovog menađiranja,a planiram prvu aplikaciju predat tamo negdje ovog petka pa da vidim možda koji dolar i padne
09.11.2010 | 17:45
Evo i ja se uključujem u enrollment program i imam par pitanja za vas koji ste već prošli registraciju.

Kako se obavlja uplačivanje $99? Da li je Visa Electron od PBZ-a kartica koja se može koristiti?

Thx na odgovoru!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 13 minuta
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO