Davor Pasarić 12.12.09

Ove godine smo totalno poludjeli! :-) Glavni urednik nam doslovno leti u svemir, a Jabučnjak svojim vjernim članovima nudi iMac 27" Core 2 Duo po cijeni jeftinijoj od sličnog 21.5" modela! A sada službeno:

U subotu, 12. prosinca 2009., s početkom u 18 sati, održat će se drugi po redu iParty - veliko druženje hrvatskih Apple entuzijasta. Događanje organiziraju Jabučnjak i PEEK&POKE – riječki muzej informatike. iParty 2009 održat će se u prostoru muzeja u centru Rijeke, ulica Ivana Grohovca 2, u blizini katedrale Sv. Vida. Od 9. do 12. prosinca, kao i na sam iParty, ulaznica u muzej je kilogram jabuka! :) Prikupljene jabuke donirat će se Dječjoj bolnici Kantrida. Pročitajte što smo pripremili ove godine uz obavezno - ZAGRIZI! :-)

Iz ankete smo saznali da ima korisnika koji, unatoč velikoj medijskoj buci prošle godine, nisu čuli za iParty! Tko zna - možda neki tek ovom prilikom saznaju i za Jabučnjak. To nas ne bi iznenadilo jer se u zadnjih godinu dana, najviše radi dolaska iPhonea u Hrvatsku, broj Apple korisnika značajno povećao.

Ako netko od novopečenih Apple korisnika još ne zna - Jabučnjak je neprofitabilan projekt Udruge darovitih informatičara Rijeke (DIR) i najstariji je web za Apple korisnike u Hrvatskoj i susjednim prostorima. Osnovan je 2003. godine i sada već šestu godinu pomaže zaljubljenicima u informatičku tehnologiju sa znakom jabuke. Odgovor na pitanje zašto jabuke u Jabučnjaku nemaju čuveni Appleov "zagriz" jednostavan je: zato jer su još u našoj velikoj zelenoj krošnji i tek čekaju biti ubrane! ;-) Jabučnjak je zamišljen kao ugodno mjesto razmjene informacija, savjeta i ideja, a isto tako i kao kutak za prave entuzijaste neopterećen komercijalnim oglasima. Dobrodošli su svi dobre volje - od stare garde Mac korisnika, pa do novopridošlih, još zelenih, "switchera".

Kao i prošle godine, na iPartyiju se očekuju Macintosh, iPod i iPhone korisnici iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Naravno, dobrodošli su i svi znatiželjnici! Prošle godine tema je bio iPhone, a uz sponzore kao što su T-Mobile, Apple i HSM informatika bili smo osigurali mnoštvo vrijednih nagrada za uzbudljiva natjecanja cijelo večer. Ove godine "iKriza" je učinila svoje, ali možda nam je to sponzorsko "stezanje remena" zapravo učinilo uslugu - jer okrenuli smo se ljudima! Ono "i" u nazivu znači i internacionalno, intelektualno i istraživačko. Ove godine naglasak nije na hardveru i softveru, već na čovjeku, na svim "iLjudima" koji tehnologiju koriste kreativno, za napredak i opće dobro.

iParty 2009
iParty 2009 ove godine van svih uobičajenih formata - letimo i u svemir!

Ove godine pripremili smo uzbudljivu prezentaciju jer leti se u svemir! Ne, nije šala! Doslovno! Najavljujemo izuzetne goste – prve astronaute s ovih prostora! To su Miroslav Ambruš-Kiš iz Zagreba i Nebojša Stanojević, rođeni Sarajlija. Ovaj hrabri dvojac krajem kolovoza ili početkom rujna 2010. putuje u Kaliforniju na pripreme za let u svemir!

iParty 2009
Synergy Moon tim natječe se za Google Lunar X PRIZE!

Prvi je računalni pionir, novinar, alpinist – i igrom slučaja – glavni urednik Jabučnjaka! :-) Drugi je samostalni TV producent, pustolov i svjetski putnik. Obojica pripadaju međunarodnoj udruzi Human Synergy Project, koja je sastavni dio tima Synergy Moon. Taj se međunarodni tim znanstvenika, raketnih inženjera, kompjuteraša i pustolova natječe za Google Lunar X PRIZE. Istovremeno, ova su dvojica prvi svemirski putnici koji će 2011. godine poletjeti u Zemljinu orbitu na 12-satni let potpuno privatno konstruiranim i izgrađenim svemirskim brodom!

iParty 2009
Nebojša Stanojević i Miroslav Ambruš-Kiš spremaju se za let u svemir!

Ovom prilikom oni će prvi put javnosti u Hrvatskoj predstaviti planove i pojedinosti tih dviju misija. Članovi ekipe održat će konferenciju za novinare i govoriti o slanju robotske letjelice na površinu Mjeseca u sklopu natjecanja 23 ekipe za nagradu Google Lunar X PRIZE. Govorit će o lansiranju mikrosatelita cijenom dostupnih članovima znastvene, akademske zajednice i studentima, i najvažnije - o planovima za svemirski let s ljudskom posadom!

Ovime im uredništvo Jabučnjaka i muzej informatike PEEK&POKE na svoj način daju potporu. Nemojte propustiti ovu prezentaciju čak i ako niste Jabučar!

iParty 2009 će se moći pratiti i uživo putem Interneta u formi video webcasta (adresa će biti objavljena na Jabučnjaku i PEEK&POKE web stranici).

A sada prava poslastica za Mac entuzijaste! U suradnji s multimedijskom produkcijom Kreativni odjel, ovlaštenim Apple trgovcem u Primorsko-goranskoj županiji, pripremili smo neviđenu promotivnu ponudu za iMac 27" Core 2 Duo! Želja nam je nagraditi naše vjerne članove i dogovorili smo ponudu koju je teško odbiti - možete ga kupiti jeftinije od sličnog 21.5" modela! Radi se o ograničenoj ponudi uz ove uvjete:

- kako bismo izbjegli mešetarenje, ponuda je ograničena isključivo na stare Jabučnjak članove koji su uredno registrirani pod pravim imenom i prezimenom do najkasnije 1. prosinca 2009. godine,

- svaki Jabučnjak član ima pravo na kupnju samo jednog iMaca po ovim uvjetima,

- ponuda je vremenski ograničena na prosinac ove godine,

- ponuda važi isključivo za iMac 27" Core 2 Duo 3.06GHz/4GB/1TB/Radeon HD4670/Wireless Keyboard & Magic Mouse konfiguraciju,

- ponuda važi isključivo za avansno plaćanje, a računala će, bez iznimke, biti isporučivana po redu uplata u skladu s dobavljivošću istih,

- računala se isporučuju isključivo u Rijeci u Kreativnom odjelu.

Ako ste kvalificirani za "iParty iMac", ponudu za uplatu možete zatražiti na email apple@kreativni.hr.

iParty 2009
U suradnji s Kreativnim odjelom pripremili smo neviđenu promotivnu ponudu za iMac 27" Core 2 Duo!

Sjećate se interaktivnih PEEK&POKE šalica koje možete srušiti u on-line hiperviziranom muzeju? Dosta je virtualnog, sada je dobar trenutak za kupnju prave šalice - jer ona je i nezaobilazna geek drangulija pokraj vašeg računala! Na iParty dan važe posebne cijene za sve suvenire, pa svih pozivamo da kupnjom pomognu opstanak muzeja. Jabučnjak korisnicima toplo preporučujemo kvalitetne Jabučnjak i "Zagrizi!" majice.

No i to nije sve! :-) Ptičica nam je šapnula da će nas pratiti oni koji nam "daju krila", pa nam energije za party neće nedostajati! :-)

Pridružite nam se uz tradicionalni slogan - ZAGRIZI! :-)

 

Komentari  

aramic
05-12-2009 | 22:09
Pa... čestitke!!! Ja sam taj dan na vjenčanju inače bih svakako navratio.

Glede ponude za iMac - PA KAJ JE S VAMA??? :-) Svaka čast na popuštanju. Jabučari - navalite!!! Ja sam već naručio i5 pa je sad kasno za kajanje... :-)
BigMac
05-12-2009 | 22:41
Ha. Davore, na kušnju me stavljaš :-)
DrAle
05-12-2009 | 23:02
Svaka čast!
BTW Ne bih htio ispasti nezahvalan, ali mene zanima isključivo i5.
Šteta :-(
petros
06-12-2009 | 00:02
OMG!!! Sreća da sam davno uzeo iMac inače bi se sada izjeo jer ova ponuda je killer! :-))) Ušteda je ful za nekoga tko bi uzeo 27 mrcinu! Zavidim najviše na ovom Radeonu 4670 mora da jede onaj stari 2600 za doručak!
Anonimac
06-12-2009 | 11:34
I ja bi u svemir! ;-) Osigurava to netko? Mislim ja kada idem na skijanje van uplatim ono zdravstveno za van zemlje za svaki slučaj, ali što ti kažu u Croatia osiguranju kada im kažeš da ideš u svemir!? :-) A ova ponuda za jabučnjakovce je super, ali sam kao i ljudi prije mene uplatio i5. I bolje jer nisam registiran na forumu pa bi se samo nervirao da sam propustio priliku.
Irena
06-12-2009 | 11:34
Dolazim!
I na party i u iskušenje.
john_st
06-12-2009 | 13:03
AAAAAAAAAAAAAAA AA zašto sam ja kupio novi laptop???

hm... prodat laptop i kupit ovu ZVIJER...

riječima besmrtnog Nicka Praskatona: KOMBINIRAM!!!

samo ovo glede dostave u Rijeku, jel se mora doć osobno ili se može npr. Overseasom forwardirat za Split?
Djuro genijalac
06-12-2009 | 18:23
Uvijek je tak. Daš čovjeku prst, a on bi ruku. U konkretnom slučaju, daje se ruka, a on bi... Ajde, John_St, potegni do Rijeke, vrag odnija prišu....:-P
smayoo
06-12-2009 | 19:29
Da, fakat. Ako može Performita potegnuti iz Mostara, zar je takva muka doći od Splita do Rijeke? Pogotovo za iMac 27 po takvoj cijeni... ;-)
hal9000
06-12-2009 | 21:23
@irena: kakvo? :D
serafin
06-12-2009 | 22:51
Kvragu i ja slažem neku računicu. Svaka čast na ponudi koja tjera čovjeka na nepromišljenost . Uff uff
sveto
06-12-2009 | 23:12
Ja inzistiram da mi se jedan pokloni inače ću svima reći da je Lenovo 100 puta bolji od ovog 27" lisnatog tijesta!!!
papittovenga
06-12-2009 | 23:36
dat ću sve od sebe da dođem.....
john_st
06-12-2009 | 23:54
1. rado bih došao na iParty al ko za vraga tu subotu radim i ne mogu se izvuć
2. glede dostave, ako odem do Rijeke i natrag s autom, to mi je minimalno 100€ što goriva što autoputa što hrane. kad dodam tih 100€ na ovu ZAISTA IZVRSNU CIJENU dođe me li-la kao i Edu Popust kod Apcoma a nisam bio 10ak sati na cesti. nemojte me krivo shvatit PONUDA JE VRHUNSKA, i stvarno sam na muci dal da prodam laptop i naručim si ovaj stroj, al u ova secesijska vremena, mozak ipak mora ić prvi.
dpasaric
06-12-2009 | 23:58
Kako su upiti za narudžbe već počeli, samo želim svima još jednom naglasiti da se iMac 27" još uvijek isporučuje "na kapaljku". Službeno ih ima 0 na skladištu kod nas i vani, za sada ima samo 21.5" modela. To znači da kupci moraju biti spremni na čekanje, ali tako je uvijek kada se radi o novim modelima. Ono što je bitno je to da je cijena ova bez obzira ako se isporuka rastegne iza nove godine - što me ne bi iznenadilo jer se isto dogodilo kada su se pojavili prvi aluminijski modeli... Nadam se da će ovaj put ipak sve biti brže! :-)
smayoo
07-12-2009 | 06:15
@ John_st: Ma naravno. Šalio sam se...
prostee
07-12-2009 | 08:23
hell yeah!
ovo se ne propušta.
ozren /
07-12-2009 | 10:23
steta sto necu moc doci, moram na potpuno drugu stranu, u Zupanju na svinjokolju. Nece biti jabuka al ce bit iJetrice :-)
uzivajte :-)
john_st
07-12-2009 | 14:33
ma sve 5 :-)
Anonimac
08-12-2009 | 02:16
Fora ste vi Macovci, ali možete takvi biti zato jer vas je malo. Bez uvrede, ali da Windowsaši rade party trebao bi stadion! ;-) Moj naklon za humanitarno, istraživačko i za akcije da približite Mac svima. Puno bi ga ljudi kupilo, pa i ja, ali za mene je to još uvijek jedno sedam tisuća kuna preskupo uz sve popuste. Ne dolazim jer sam daleko, ali želim svima dobru zabavu.

Zlatko
dpasaric
08-12-2009 | 10:19
Sada imamo dosadnu kišu u Rijeci, ali za petak i vikend planira se razvedravanje! :-)
papa_Strumpf
08-12-2009 | 12:25
Molio bih ljude dobre volje koji idu iz ZG na iParty i koji su spremni prevesti jednog običnog malog studenta (mene) da se jave na PM. Hvala.
smayoo
08-12-2009 | 19:40
Anonimac, u neku ruku si u pravu, ali jednostavno zato što Windowsi nisu nešto čime se ljudi identificiraju kao slični ili bliski. Korištenje Windowsa je jednostavno slijeđenje mase. Windowsaši nisu Windowsaši - oni su naprosto mediokritetska masa. Oni se vjerojatno identificiraju i međusobno pronalaze u nekim manjim, sasvim drugačije formiranim grupama (npr. alfisti, ronioci, planinari, bridžisti, šahisti, ljubitelji Kastanede, Marquesa ili Kamova, itd.), ali sigurno ne kao - korisnici Windowsa... :-)
dpasaric
08-12-2009 | 20:36
Da, nešto što je široko rasprostranjeno baš i nema potrebu da razvije nekakvu zajednicu ovog tipa jer je podrška na svakom koraku. Dobra ili loša - to je drugi problem. Npr. kod Mac korisnika se zajednica na početku razvijala na isti način kao što su to bili vlasnici Amige, Atarija i slično - jednostavno iz potrebe za razmjenom znanja i programa koji su bili teško dostupni. Danas je Internet riješio većinu tih briga, ali očigledno i dalje postoji potreba da se Mac korisnici negdje okupljaju - kako virtualno, tako i u stvarnosti na raznim Mac kavama ili događanjima kao što je iParty. Rekao bih da je danas nešto drugo ono što spaja Apple korisnike - možda nekakav tehnološki entuzijazam, želja za isprobavanjem novih tehnologija među prvima, a možda i ljubav za lijepo dizajniranim stvarima ili neki od, često kreativnih, poslova kojima Mac korisnici maltretiraju svoje strojeve... :-)
Anonimac
09-12-2009 | 00:20
mislim da sam vidio na filex-ovom webu cijenu za 27" 3.06 od cca. 11.400 sa pdv-om...?
dpasaric
09-12-2009 | 01:07
Nije, u Filexu je 10.395,00 + PDV što je 12.785,85 kn. BTW to je odlična cijena u normalnim uvjetima, jer službena Apple preporučena cijena je 13.019,00 kn. Ipak, iParty cijena je bez konkurencije - preko tisuću kuna jeftinija od Filexove vrlo dobre cijene!
Anonimac
09-12-2009 | 09:33
je, imaš pravo, sorry, krivi sam gledao... :S fakat vam je super cijena... :-)
dpasaric
09-12-2009 | 10:42
Hvala, dali smo sve od sebe da entuzijasti dođu na svoje! :-)

Uostalom, ako sam Apple u Americi može prirediti tzv. "Black Friday", kada na taj dan ruši cijene i za po par stotina dolara, onda neće niti nama "pasti kruna s glave" da se u ovakvim prilikama pogoduje Mac zajednici u kojoj se zaista za kupce može reći da su vjerni! Šteta što smo se samo mi u Kreativnom odjelu odlučili na ovakvu akciju, a još su i blagdani... To je valjda zato jer mi i inače volimo "think different" i "razbijati led" - tko zna, možda i drugi razmisle o sličnim akcijama u budućnosti! :-)
Mika
09-12-2009 | 14:06
Imao sam osjećaj da nije vrijeme za kupnju iMaca kad sam se selio u Zg i bio sam u pravu :D Rado bih jednog 27" na stolu, al trenutno bi to bilo previše :D U svakom slučaju morat ću se zguštati s dragim ljudima u Rijeci :D Nismo odavna ;-)
U svakom slučaju, vidimo se dolje :D Nadam se samo da nećemo nadoknađivati vrijeme u Tunelu i kod bake ;-)
BTW, di je afterparty??
dpasaric
09-12-2009 | 16:06
Često after znači i osipanje društva, pa to nismo službeno planirali, ali to se ionako obično spontano dogodi. Ovaj put nećemo imati bučni band ili DJ-a, tako da će sam Piki biti ugodno mjesto za druženje i razgovor do kasnih sati - pogotovo jer ćemo imati i slastice od jabuka! Za subotu se prognozira bura i zahlađenje, pa će možda biti prehladno za tradicionalnu "Piki pivu na cesti" ispred ulaza. Ja ću u petak s Ribom i Robertom pokušati osposobiti i što više starih Macova s nekim fora programima da se možemo zezati kada astronauti završe prezentaciju. A ptičica mi je danas potvrdila da ćemo imati i gošće iznenađenja... :-)
Breed
10-12-2009 | 09:05
Nije "Piki Piva Na Cesti" nego "80% Posjetitelja Puši Pa Su Vani S Pivom"
Vanjuška
10-12-2009 | 10:03
Hajde, nadam se da u Pikiju nije dozvoljeno pušenje? To bi zbilja bila, hm, retrosfemija? :-)
Breed
10-12-2009 | 10:40
Pa lijepo ti piše da ljudi zato idu van, a ne zato što su oralni egzibicionisti :-)
dpasaric
10-12-2009 | 11:51
Breed ima pravo, vjerojatno je to razlog, a ja kao nepušač to uopće ne percipiram! :-) Naravno da pušenje u Pikiju nije dozvoljeno, pa ne samo da bi se podavili u prostoru s niskim stropom, nego bi i eksponati požutjeli. Uvijek se čudim drastičnoj razlici u boji plastike između Maca koji je bio kod nepušača i pušača...

Jedino se ne slažem da baš "80% posjetitelja puši"! ;-) Nisam nekakav anti-pušački ekstremist, ne smeta me dim u razumnoj mjeri, ali ne volim kada je pretjerano zagušljivo. Znači opet nam ne gine dio ekipe na cesti... a dobro, što se može! :-)

Možda da se krene u novi projekt "Muzej na otvorenom"? ;-)
smayoo
10-12-2009 | 12:34
Ja bi, kao bivši pušač, rekao da sigurno nije da 80% posjetitelja puši. Takav je omjer bio možda tamo negdje prije 30 godina. Dok je bilo dozvoljeno i normalno pušiti u autobusima, vlakovima, salama za sastanke, roditeljskim sastancima u školi, liječničkim čekaonicama...

Mislim da danas u pravilu nigdje u HR nema više od 25% pušača, a u određenim skupinama čak i bitno manje. Ali činjenica je da se znatan broj nepušača pridruži pušačima (kako ne bi razbijali društvo, prekidali razgovor, i sl.) pa "pušačko" društvo uvijek ispada veće.
Breed
10-12-2009 | 12:38
Super *ebote. Ajmo sada o gužvi u liječničkim čekaonicama nekad i sad. Podastrijeti postotke molim!
dpasaric
10-12-2009 | 13:31
I ja se često pridružim pušačima vani da ne bismo prekidali razgovor! :-) Breed, imat ćeš priliku izračunati konkretne postotke na licu mjesta u subotu! :-) Naravno, ako ne budeš intoksiniran najfinijim hercegovačkim vinom za koje sam čuo da dolazi posebno za tebe... ;-)
Riba
10-12-2009 | 13:34
Meni receno da dolazi za mene? Dobra fora.
Breed
10-12-2009 | 15:34
Svi su protiv tebe!
sveto
10-12-2009 | 15:45
Ribi vino, meni Lijana starog osušeni but! Inače nema hljeba!:D
dpasaric
10-12-2009 | 16:26
Bit će za svakog po nešto! ;-) Ipak su to intergalaktički susreti nakon 6 eona! ;-)
Adam-Luka Turjak
11-12-2009 | 00:03
jos 18 sati i pravac Rijeka! wooohoooooo!!! Pušenje na cesti s pogledom na sexy shop i muriju.. tralalalalala..
Riba
11-12-2009 | 00:09
Uvijek isto, a? Ja sam usisao pod doma.
Adam-Luka Turjak
11-12-2009 | 01:06
ovaj put necu napuhavat madrac i plašit mačku jer sam se predbilježio kod Svete spat..
još kad bih našao nekog ko bi išao sutra sa mnom na Kawasaki 3p za 30kn bio bih hepi ko hepihipos
Riba
11-12-2009 | 01:08
Ja sam vec bio pred dva tjedna za 80kn...ima se...
Adam-Luka Turjak
11-12-2009 | 01:49
ja sam bio zauzet taj dan.. :sad:
Lenoxx
11-12-2009 | 02:18
"iParty 2009 će se moći pratiti i uživo putem Interneta u formi video webcasta."

Super! Kad vec ne mogu biti tamo osobno, rado cu vas pratiti iz Californije :-)
Breed
11-12-2009 | 08:34
T-9:15 :-)
Performita
11-12-2009 | 09:40
Mika i Vanja, jel to dolazite i vas dvojica? Toliko dragih ljudi ću uživo napokon vidjeti! Ja samo što nisam krenula, nadam se dobrom stanju na cestama. :-)
Breed
11-12-2009 | 11:40
T - 8:07 :-)
Adam-Luka Turjak
11-12-2009 | 12:30
all the leaves are brown.. and the sky is grey..........
Breed
11-12-2009 | 13:45
T -4 :-)
slavek
11-12-2009 | 16:43
ak neko ide na party iz okolice Zaprešića nek me nazove 0989216655 hvala
Xatrix
11-12-2009 | 17:10
Sram vas bilo! Sredili ste da imam faks sutra tako da ne mogu doci i pokazati "uber" znanje o svemu sto ima veze sa appleom. Joj joj. Opet je urota Zrinsko - Frankopan u tijeku vidim ja. Anyway, morat cu ignorirati profesora na faksu i gledati webcast kad OPET ne mogu doci. Isto tako ocekujem 103298420384029 38093 slika sa partyja. Uzivajte ljudovi.
dpasaric
11-12-2009 | 18:48
The Eagle has landed! :-)
Adam-Luka Turjak
11-12-2009 | 19:37
hehe, a lesinari su na putu..
ares11
11-12-2009 | 20:32
Ahem, a bedasto pitanje - jel moram doć na iParty kako bih imao šansu nabavit iMac po iParty cijeni? :D Sutra nikako ne mogu u Rijeku ;( A vooooolio bih doć. Meh...
dpasaric
12-12-2009 | 01:06
Ne, dolazak na iParty nije uvjet za nabavku iMaca po iParty cijeni. Dovoljno je da si "stari Jabučnjak član koji je uredno registriran pod pravim imenom i prezimenom do najkasnije 1. prosinca 2009. godine".
Anonimac
12-12-2009 | 16:55
Pozdrav ekipi, nažalost ne mogu doći. Uživajte!
sivinjski
12-12-2009 | 20:21
Žao mi je što vam se ne mogu pridružiti, uživajte!
Pazite na jabuke.
dpasaric
13-12-2009 | 01:39
Tek nakon 8 sati smo se umorili! :-) Budući astronauti su imali odličnu i zanimljivu prezentaciju, sve su popratile televizije, ENI-ice su bile gošće iznenađenja i prigodno otpjevale "Fly Me To The Moon", posjetio nas je čak i gradonačelnik Obersnel (također je ulaz platio jabukama!), kasnije je Roberta imala mini-koncert na klavijaturama sa svemirskim temama (Star Trek glazba joj je u malom prstu), a za sam kraj smo imali totalno lude karaoke... :-) No, ono najvažnije - bilo je toliko dragih ljudi na jednom mjestu, a sigurno smo imali i najveću koncentraciju iPhonea u Hrvatskoj po metru kvadratnom! :-)

"A complete success!" ;-)
Adam-Luka Turjak
13-12-2009 | 15:30
bijelih iphonea po mkv
Breed
13-12-2009 | 17:34
Davor je pjevao !!! :D
EPIC ! :D
dpasaric
13-12-2009 | 17:44
Ispričavam se! :-) Nisam izdržao, ipak je to bila moja omiljena Wendy James... :-) No, ne bih imao petlje da Beti nije počela! :-)
Adam-Luka Turjak
13-12-2009 | 18:41
dosta toga je bilo epic.. bas sam lijepo proveo vece..
Performita
13-12-2009 | 19:14
Wendy James iz Transwision Vampa :-) Davorova tiha patnja hehe odlično pjeva Davor i treba ga češće natjerat! Bridonja rastura al tek moja kolegica kiparica (Zaboravila sam ime, :sad: nek mi oprosti)
Performita
13-12-2009 | 19:14
Transvision Vamp... okle mi ono w pojma nemam, ne zamjerite preumorna sam... :D
Veco
13-12-2009 | 19:31
...bilo je super, hvala svima :D, a kolegica kiparica se zove Ivana ;-), trebali bi svi češće zapjevati zajedno :-)
Irena
13-12-2009 | 19:50
Ponovilo se :D
GANDALf
14-12-2009 | 21:59
Hear hear.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

tino1, Željac, Anonimci (533)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO