Mobile Me rasprodaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobile Me rasprodaja


01.04.2018 | 09:08
LOL!!!
Pa NE MOGU VJEROVAT!
Mogli su napisati: da vas ne prepoznaju dok kradete, za ove Uskršnje praznike kada kuće ostaju prazne - za manje od 20 kuna samo u Metrou!
01.04.2018 | 09:25
Slika je od prije godinu i pol, vjerojatno to više nemaju u ponudi... ali možda sad imaju komplet alata za otvaranje svake brave
01.04.2018 | 09:36
03.04.2018 | 09:56
Kontaktirao sam Apple support u vezi Mobile Me slučaja. Iako sam dobio TOTALNO krivi odjel, usprkos tomu što sam stisnuo posljednji broj za razgovor s djelatnikom umjesto prva četiri za konkretne proizvode - žena koju sa dobio nije mogla vjerovati da netko danas prodaje taj paket. Zamolila me da joj pošaljem sliku. Sada ću joj poslati i web adresu Elipsa te ostale kontakt podatke, a vjerojatno joj prevesti i pingov tekst, čisto da zna kako je član Jabučnjaka naletio na taj paket, nije mogao vjerovati očima, i uslikao ga je te puknuo post na ovu stranicu.
Nisam mogao ne iskoristiti priliku da reklamiram Jabučnjak, stranicu na kojoj se skupljaju ljubitelji Appleovih proizvoda s ovih prostora, čije ime znači "apple orchard" na engleskom.
Žena me pitala je li Elipso njihov reseller, na što nisam znao odgovo ali sam joj rekao da mislim kako nije.
Ping, ti me ispravi ako je, da joj pošaljem mail kako sam bio u krivu.
Pazite ovo dalje: poslala mi je mail zahvalew (standardni), ali mi se pred kraj razgovora više puta puno zahvalila i ponudila trebam ili ikada išta od njih, da ju kontaktiram direktno na mail koji mi je poslala.
Ja sam je, s druge strane, upozorio da sam poslao mail Elipsu na koji još uvijek nisam dobio odgovor, te da su možda shvatili da su provaljeni i da će se riješiti "dokaza" dok ih oni kontaktiraju.
Na to mi je odgovorila da ne brinem za to te da je sve proslijedila pravnoj službi, a na pitanje smije li se taj paket prodavati danas i kao relikvija mi je odgovorila da se u dućanima NE SMIJE PRODAVATI još od DANA KADA JE Mobile Me UKINUT. Inače, neka 2012. godina - ako ne i ranije.
Evo maila zahvale; tu se ne da ništa posebno iščitati - ali ga prilažem čisto da vidite da sam napravio što sam rekao.
Ove šmekere u Elupsu neću zvati.
Kako bi Bandić rekao: "postoje institucije kojima su u nadležnosti i nek' one delaju svoj posao."
Ovdje se nadam da će Apple pokrenuti stvar i do resornog ministarstva.
Mail:
"Hello Dalibor,

Thank you for contacting Apple Support.
As promised here you will find your case number and my contact details.

This week I am working Monday to Friday 11:00-16:00.

In case you need further assistance,
please reply to this email!

Thank you so much for your call!

Have a beautiful day!

Sincerely,
Anastasia Terzopoulou
Apple Distribution International"

PS. Žena mi je rekla da, uočimo li ikada nešto slično, joj samo javimo i dalje.
03.04.2018 | 10:17
Ova zadnja rečenica mi budi nadu. Sad bi joj mogli poslati slike sa cijenama iz "naših" Apple distributera i link na tečajnu listu HNB na današnji dan.
Šalu na stranu. Mislim da Elipso nije distributer. A nisam se sjetio zamoliti ih da mi pokažu i slikam deklaraciju na kojoj se vidi uvoznik.
03.04.2018 | 12:12
ping kaže:
Ova zadnja rečenica mi budi nadu.

I meni. Možda stvarno nešto bude.
ping kaže:
Sad bi joj mogli poslati slike sa cijenama iz "naših" Apple distributera i link na tečajnu listu HNB na današnji dan.

E mislim da podrška tu ništa ne može. Cijene za Apple uređaje po cijelome svijetu formiraju se u Cupertinu. Doduše, bez PDV-a. To govorim za Apple Store i ovlaštene distributere, naravno. S tim da imamo ovdje člana koji je radio za Apple i može nam o ovome vjerojatno reći nešto točnije i više.
Sjetio sam mu se nicka, no nije u redu da ga ja otkrivam. Možda čovjek o tome ne želi pričati javno.
ping kaže:
Šalu na stranu. Mislim da Elipso nije distributer.

Ako ovo nisi vidio u nekoj Appleovoj sekciji (polici) gdje si bili svi proizvodi od Applea a iznad znak , vjerojatno niti nisu. Ne sekiraj se, dobit će po tamburi i ovako.
ping kaže:
A nisam se sjetio zamoliti ih da mi pokažu i slikam deklaraciju na kojoj se vidi uvoznik.

Nema veze. Ja sam im poslao ime dućana i link na stranicu, i rekao da desno gore na tražilicu ukucaju Mobile Me, te da će im - između ostalog, izaći i njihov proizvod. Izašao je i meni, i poslao sam im i tu sliku.

ScreenShot2018-04-03at13.16.20.png


PS: ping, sorry za ovo seciranje izjave - pokušao sam skužiti kako to Smayoo radi - nije ispalo kako treba. No, neki napredak sam napravio i nešto sitno naučio. Nema veze s tobom. Ti si mi prvi naletio na odgovor.
03.04.2018 | 14:03
Stigao odgovor i iz Elipsa:
ScreenShot2018-04-03at16.59.41.png

I drugi mail iz Applea:
ScreenShot2018-04-03at17.00.34.png

Sada definitivno možemo zaključiti da oni MobileMe paket ne prodaju kao Appleovu "relikviju" za informatičke kolekcionare, već funkcionalnu stvar koja dan danas radi. No, ovim se putem moram ispričati Žapcu, koji je po Wikipedii u pravu.
ScreenShot2018-04-03at17.07.08.png

Ipak, vidimo iz priloženog ranijeg posta, u Appleu prodavanje MobileMe paketa ne odobravaju.
03.04.2018 | 15:01
Koja si ti tužibaba
03.04.2018 | 15:32
Ma sve ok, zajebancija ovo - ono.
Ali zar ne mislite da bi u ovoj državi bilo malo bolje kada bi se stvari ovoga tipa uredno prijavljivale nadležnim službma?
Pa kad naše ne odreagiraju, kako im je običaj, onda na nadležne službe EU. Pa da vidiš.
Neki dan sam se zapričao s jednim starijim gospodinom; on drži da će ovu državu zaista mijenjati tek treća generacija političara, i to na svim strukturama vlasti.
Od zakonodavne, preko izvršne, do lokalne.
Ne znam samo što je (odnosno na koja je godišta) mislio pod tim terminom "tri generacije".
Koliko sam ga shvatio: Šeks, Glavaš, Granić i svi koji su bili u vladajućim strukturama za vrijeme rata i nastanka države smatraju se prvom. Druga bi bila Milanović, Plenković, Pankretić jr. itd.
No, onda nam treća generacija ispadaju - Sinčić i Pernar?!?
Mada ajde, kada se sva saborska mjesta popune ljudima njihovih godišta i mlađima - možda ćemo zaista početi mijenjati stvari.
A što se ovoga gore tiče, znam da sam nekoga u Elipsu sjebao. Ali vjerujem da nisam ovog tipa koji mi je odgovarao na mail, jer to nisam niti ću poslati Appleu (sreća njegova što mi je odgovorio kasnije nego što sam se čuo s njima, možda i bi).
Ali nekoga tko je odgovoran za nabavku ili etkiketiranje robe, ili nekoga (što mi najvjerojatnija varijanta) tko je jednostavno htio prodati muda pod bubrege i na pet paketa zaraditi čistu lovu.
E takvog i treba sjebat.
I da svako u jednom dijelu života nađe jednog takvog, pa ga "odradi" - da vidiš.
Primjer: ljudi koji se voze ZET-om svaki dan uvijek snime neko sranje ako ga naprave vozači ili kontrolori i objave to na društvenim mrežama, što pokupe mainstream stranice.
Ne znam jeste li primjetili, ali takvih je priča sve manje. I to je dobro.
A pogledajte susjednu Srbiju, šta kontrolori rade po Beogradu.
Hoću reći, najgore je šutjeti i trpiti. Tako nećemo nikada ništa promijeniti.
03.04.2018 | 15:47
Ping - što se cijena tiče - služba za korisnike nije prava adresa. Oni imaju ured za odnose s javnošću, i možemo im postaviti pitanje na koji ćemo dobiti odgovor - samo mene prije svega interesira što o tome konkretno misli dpasaric kao Apple reseller? I ovim putem pozivam čovjeka koji je otkrio na forumu da je radio u Appleu, znači prošlo vrijeme - da (ukoliko mu nije bed) napiše što on misli o ovome?
S tim da odmah šaljem poruku obojici.
Dečki, ako mislite da postoji i promil šanse bi vam objava privatnog mišljenja ovdje na formiranje cijena Appleovih uređaja u Hrvatskoj mogla utjecati na posao koji radite, zaboravite na ovaj post.
Kao da ga nisam ni napisao!
03.04.2018 | 18:01
Kloba kaže:
Ping - što se cijena tiče - služba za korisnike nije prava adresa. Oni imaju ured za odnose s javnošću, i možemo im postaviti pitanje na koji ćemo dobiti odgovor - samo mene prije svega interesira što o tome konkretno misli dpasaric kao Apple reseller?Sve pet. Samo sam se šalio. Znam kako formiranje cijena funkcionira pogotovo u korporacijama. Neki ti daju cijenu za krajnjeg korisnika i tvoj popust dok drugi daju distributersku cijenu pa onda sam formiraš cijenu za krajnjeg korisnika. Kod nas se uvijek cijena formirala po slijedećem tečaju: na cijenu u dolarima dodaš nulu i promijeniš valutu iz $ u HRK.
04.04.2018 | 06:00
Jeli?
Meni su davno u Storeu ili iStyleu rekli da cijenu proizvoda koji nije stigao u naše dućane - mogu izračunati da pogledam cijenu istog na Apple UK stranicama, dodam im (ne sjećam se točno što) ili naš PDV ili iznos povećam za 20%, tako nekako. I stvarno je bila približna cijena kada je proizvod stigao u HR dućane.
Uglavnom , preračunato - rekli su mi - to bi bilo to.
Ovo što ti kažeš je PUNO jednostavnije.
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
 • Mate22: Ajmo prošli su ti dani vrnimo se mi tj. vi IT temama
 • smayoo: Ne brini. Proći će kad narasteš... :)
 • Mate22: Jbg, sorry... izazivaju.
 • JOHN: opet vi o komunjarama i fašistima! :-)
 • Mate22: Smrt komunizmu!
 • zoranowsky: Smrt fašizmu!
 • smayoo: Eto, slažemo se, dakle, da ne pričamo o boji uniforme. :)
 • m@xym: po istoj toj logici ustaše su bile khaki smeđe (osim jedne postrojbe koja je imala crne uniforme)
 • smayoo: Po imenu. A uniforme su im bile crne. Ha! :)
 • Daddo: zaboravio si Kmere... oni su isto crveni ;)
 • smayoo: tom logikom su komunisti samo oni koji su nosili crvene uniforme, dakle britanska kraljevska vojska u 19. stoljeću i Garibaldijevi crvenokošuljaši u doba talijanskog Risorgimenta :D
 • Daddo: smayoo, tom logikom su i domobrani bili antifašisti (jer nisu nosili crne uniforme) :D
 • smayoo: Antifašizam nije crven nigdje u Europi, pa ni ovdje. Antifašizam je ne-crn. B)
 • cariblanco: Iz "crvene" Jablanice....smrt fažizmu
 • stefanjos: Takodjer :)
 • cariblanco: Pozdrav iz Bosne :)
 • Mate22: Hvala i tebi sinko svako dobro.Živio ti nama!
 • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
 • Soffoklo: ok
 • marvin: @soffoklo - imaš PP, pa pogledaj. :)
 • Cheka: Pozdrav ekipi, jel netko kupio novi Macbook Pro 15 ? Ima li kakvi problema u ovih 2-3 tjedna sto je vani ? Dvoumim se da ga kupim. :)
 • drlovric: Mjesec dana free na CuriosityStream, i meni i vama :) [link]
 • cavarovobrdo: MacBook Pro spašen, očišćen i posušen. Svaka čast ekipi s Trešnjevke jer su imali muda.
 • smayoo: Požuri dok nisu napravili te ograde! ;)
 • cariblanco: UPOMOĆ , kako uteći iz Bosne...zaglavio sam ovdje, skoro kao Mamić :D
 • cavarovobrdo: Ufff, hvala! hospitaliziran na Trešnjevci. Vidjet ćemo dalje!
 • smayoo: U EE otpad, bojim se... :(
 • cavarovobrdo: UPOMOĆ laptop MacBook Pro zaliven mlijekom!!! Koji servis u ZG je najbrži i najbolji. Neki su već odbili uzeti laptop. Nisam iz ZG? Gdje odnijeti laprop. Pomagajte! Hvala!
 • drlovric: Imamo li IPSC strijelaca ovdje? :)
 • kupus: i zabranjeno je prodat odmah nakon sto kupis (ne mozes zaradit u par sati), vec preko noci. ako hoces dionice, odi do brokera.
 • kupus: al navodno mozes zaradit, mojem frendu su isplatili neku sitnu lovu svojevremeno
 • kupus: ja ne bih davao offshore racunima novac, ima tonu primjera na internetu ulagaca koji vise do njega nisu mogli doci
 • kupus: jel to isto kao i plus500? igras se sa sirovinama i dionicama, ali sa polugom (omjerom)?
 • m@xym: 'zarada do 90' da budem precizniji, ali zaključak isti
 • m@xym: čim je 'zarada 90%' mora bit prijevara
 • Mate22: dobije se .|.čina
 • drlovric: Ma nesto se kladis na neke dionice.... stvanri su podaci, al ne znam ho e li biti stvarne isplate ako sta dobijes :)
 • Riba: Sa takvim imenom ne može biti ništa drugo do prevara.
 • Riba: Što je to, zvuči kao tableta za povećanje spolovila?
 • drlovric: Jel netko od vas koristio Binatex? Jel to prijevara? :)
 • saint: Ne,6s i SE au zadnji za update
 • Mate22: Znači na moj iPhone 6 plus koliko skužajem neće se moć puknit ovaj novi iOS 13 :/ Correctly?
 • stefanjos: jasno je to, bez performativnih poboljsanja bio bi jednako dobar kao i ios 12, dobar! ali sa najavljenom promjenom pakiranja aplikacija i njihovim brzim otvaranjem to ce biti mrak.
 • drlovric: Stefanjos: Odavno vec HW nije usko grlo na iPhone vec osakaceni iOS. Tako da ne sumnjam da ce sve raditi barem jednako dobro kao iOS 12 :)
 • stefanjos: citam da je ios13 zvjerka na iphoneu 7 pa me veseli sto ce jos jednu godinu drzat mobitel relevantnim. za sada sam na 2,5 od planiranih 5 godina koristenja. nadajmo se da ide tako dalje :D
 • cavarovobrdo: Kako li će nova "RENDA" renderirati :)
 • drlovric: Kupicu ja medalju kakvu ako je dobra cijena, ratni veteran da budem :D
 • smayoo: Žabac, nema frke, stavi ordenje u oglas. Rubrika je “Hardver” :D ;)
 • mate321: Al želim ga se riješit što prije, pa pokušavam sve opcije...eto
 • mate321: Mogu ja izbrisat, ako bas vrijeđa članove

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO