Mobile Me rasprodaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobile Me rasprodaja


30.03.2018 | 14:56
Elipso u City Centru One Zagreb West prodaje Mobile Me po cijeni od 149 kuna. Obzirom da servis kao takav ne postoji a njegov nasljednik iCloud je besplatan može li se ovo smatrati prevarom? Odnosno, tko je odgovoran prodavač ili zastupnik?
Prilozi:
30.03.2018 | 15:17
ping, ne mogu vjerovati da se ovo nudi - danas?!?
Pa mobile me je bio, koliko se sjećam - Appleov prvi pokušaj stavljanja podataka u oblak za javnost, ali je ukinut jer nije bio uspješan niti kod korisnika, niti kod recenzenata, niti u očima tadašnjeg CEO-a Stevea Jobsa koji je - ako dobro pamtim - okupio kompletan tim u jednu prostoriju tadašnjeg sjedišta Applea u ulici Infinite Loop 1 grada Cupertina, i tako se izderavao na njih kako se samo on znao iživljavati.
Ovo što sam napisao su zapravo njegove riječi. Između ostalog, rekao im je - "Naši prjatelji nas više ne cijene zbog vas i ovog sranja od proizvoda" - drečeći na njih dok je iza njega na ekranu stajala ispisana rečenica Walta Mossberga, tada tehničkog recenzenta Wall Street Journala, u kojoj je taj servis, ukratko - popljuvao...
Tako da, dodamo li svemu tome i vijest da Apple uskoro izlazi za web stranicom Apple ID, koja će koliko sam shvatio biti poboljšana verzija iClouda i nuditi brisanje kompletnog profila jednim klikom, što mobile me radi u dućanima - zaista mi nije jasno.
EDIT:
Evo prvi link na Googleu na upit "is mobile me still active":
www.cnet.com/how-to/apple-reminds-users-of-mobileme-closure/
30.03.2018 | 16:07
Nije ukinuto vec je evoluiralo u ovo sto danas imamo. Ostalo je od tog doba @me.com, @mac.com i sad zadnje @icloud.com
30.03.2018 | 16:11
To je sve poznato i u redu, Žabac. Ali što to onda ovi prodaju? To nas dvojicu čudi.
EDIT:
I ne slažem se sa tobom da nije ukinuto. Ukinut je i programirano je sve isponova - mislim da bi tako nekako bilo najtočnije napisati. Sjeti se, tada su stranice koje prate Appleov rad sve brujale o tome, ima tekstova na internetu dan danas na desetke da je mobile me ukinut.
Možeš sam pretražiti web ako misliš da nešto oko ovoga nisam napisao točno.
30.03.2018 | 16:25
Imao i prebacilo se na novi sistem. Nisam osjetio prebacivanje. Sto god su napravili, korisnik je trebao kliknuti jednu tipku na ekranu.
Za mene je to evoluiranje.
Jedan sustav je zamjenjen drugim a korisnici nisu osjetili tu zamjenu.
Mozda se ukidanje misli na to sto uslugu nije vise moguce kupiti jer je postala besplatna.
30.03.2018 | 16:29
Čekaj, Žabac - ti tvrdiš da mobile me dan danas postoji?
EDIT:
Ako misliš na iCloud, to nije mobile me - i nije besplatan osim prvih 5 GB, koji su čista navlakuša jer svako to popuni za čas (aktivira li sve što se može aktivirati da se sprema).
EDIT 1:
I upravo zato me buni što mobile me paket, u kojem je vjerojatno CD (ne znam što bi drugo bilo) - radi u trgovini ljeta gospodnjeg 2018.-og?
30.03.2018 | 17:40
Nije CD vec kod i upute. MobileMe vise ne postoji ali ga nisu ukidali pa onda uspostavili iCloud. MobileMe je jednostavno postao iCloud. Pitalo me da li zelim iCloud i ljiknuo sam Yes!
Ovo sto prodaju je glupost, a opet mozda se i moze s kodom stvoriti mail s nastavkom @me.com
Inace je kostali muslim 70€/god. ili tako nekako.
Ja sam dobio na poklon, a drugu godinu sam platio i onda su ukinuli naplatu i prebacili mislim na @mac.com
Sad imam tri mail adrese (u stvari je jedna s tri aliasa). Za ID mi samo ona prva prolazi dok @icloud.com ne
30.03.2018 | 18:34
OK. Tu se slažem s tobom. Mobile me je postao iCloud i nadajmo se da kupca tog paketa automatski preusmjeri na slaganje iCloud korisničkog računa. No, što se dobi u toj vrijednosti? Ja svojih 50 GB mjesečno plaćam 8 kuna mjesečno. Paket stoji 150 kuna; trebao bi kupcu garantirati 50 GB 18 mjeseci, ili više prostora manje vremena - tako nešto.
No mene najviše zanima nije li nezakonito prodavati out of date proizvod koji proizvođač više ne podržava? Jer, uvjeren sam da kupac ovog paketa neće imati samo "plug and play" Appleovu spiku, nego će se poprilično namučiti samo zato što je mobile me ugašen prije šest godina. Kao što sam uvjeren da se ovako nešto ne može naći u  Storeu.
EDIT:
E baš ću sutra nazvati Appleovu korisničku podršku da ih pitam šta je ovo. Sada sam probao, više ne rade.
EDIT 1:
Kod i upute, fakat. Kao i kod Apple Carea.
30.03.2018 | 18:47
E da, nutra su i dvije naljepnice. Možda to prodaju.
Mislim kako se MobileMe usluga više niti ne može aktivirati tako su ovi paketi jalovi. Ako trgovac upozorava, onda je to OK, ali ako uvaljuje onda je to prevara i tržn aimspekcija bi trebala reagirati.
To je kao prodavati hranu kojoj je rok trajanja prošao, a kupce uvjeravati kako ih zakon tjera na malo rok, ali kako je hrana još ispravna.
30.03.2018 | 20:00
Zato ću i zvati Appleov broj. Pa neka ih oni naganjaju. Mislim, daj reci - zemlja EU. Kao jučer se sjećam pitanja koje sam postavio prodavaču u Storeu na Cvjetnom trgu kada sam u svibnju 2013. kupovao svoju retinu.
- A kada ćete imati one kupone za Apple Store? One koji iznose 10 ili 20 $ s kojima si možeš kupiti aplikaciju, pjesmu, film ili knjigu, što već nude u tvojoj zemlji.
Prodavač meni:
- Kada uđemo u EU.
Jel ih vidiš danas igdje?
30.03.2018 | 22:27
Ja vas ne razumijem. Trgovac može na svoje police staviti kakav proizvod hoće (pa bila to i usluga koje nema) i po kojoj cijeni hoće i ako ima netko tko to želi kupiti sve ok.

Pa Abrakadabra još uvijek prodaje ovo:

Slikazaslona2018-03-30u23.24.50.png


... ako ne vjerujete, evo link: www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Knjige...vis-Straub/p/E00976K , a slobodno bacite oko i na ostatak besmislene ponude www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog/Knjige...ode=GRID&size=20
30.03.2018 | 23:12
Nisam siguran. Mobile Me je usluga, pretplata kojoj krajnji korisnik nije vlasnik. Knjiga je predmet kojoj postaješ vlasnik. Ove knjige koje si naveo imaju svoju vrijednost i zbog informacija koje sadrže i kao memorabilia. Dok usluga koju oni prodaju više ne postoji.
30.03.2018 | 23:32
Pa ja to ne vidim kao prodavanje usluge nego kao prodavanje ne otpakiranog paketa koji je dio informatičke povijesti (znači gledam na tu kutiju kao na predmet)... nešto u rangu onih koji prodaju (i kupuju) kutije od Apple hardvera ili kako se vani prodaju Apple PVC vrećice (koje više ne možeš dobiti jer su ekološki nepodobne)
30.03.2018 | 23:37
Sad bi ti Mamić rekao da lažeš ovaj napaćeni narod. Homepod kupljen prije mjesec dana u Londonu uredno spakiran u vrečici.
30.03.2018 | 23:44
Aj pročitaj još jednom što sam napisao
30.03.2018 | 23:57
Ah dobro. Sad ide izjava od pokojnog Spajića. Pušing rođo. Eto samo sam još jednom utvrdio kako ne treba čitat na mobitelu bez naočala 45 minuta nakon ponoći.
31.03.2018 | 00:08
Ma sve ok, sitni su sati

Mislio sam na ovo pa sam možda trebao odmah staviti i link... ali ljudi vani doista kupuju te vrećice (kao kod nas prazne kutije na njuškalu).
31.03.2018 | 04:39
Bertone, sa te strane gledajući - taj bi se paket mogao uredno se mogao prodavati za, baš kako je ping napisao, informatičke nostalgičare i kolekcionare, pa završiti (osim privatnih kolekcija) na nekom mjestu poput Informatičkog muzeja PEEK & POKE u Rijeci.
No, sumnjam da je to namjera ovoga dućana.
Možda si u pravu, a ja griješim - ali ovo mi je u rangu prodavanja (uzmimo za primjer PC) grafičkih kartica modernog dobra u (primjerice) Linksu; da u ponudi uredno izlistaju ATI Radeon 9800 Pro kao up-to-date grafičku iako se prodavala 2003. i bila super srednja klasa kartice za Doom 3 i FarCry.
Imala je, valjda među zadnjima, AGP utor, nakon kojih - kao što znaš - dominaciju na matičnim i grafuljama preuzima PCI Express.
A Links tu 9800 grafičku 2018.-e nudi kraj svih ovih današnjih dvolostnih mrcina koje tada nisu niti postojale. Znaš i da su se takve, dvoslotne grafičke kartice počele prodavati oko 2005. (+/- koja godina, da ne rujem po netu) i uredno spadale u razred najskupljih, cijenovnog razreda između četiri do pet tisuća kuna, bile od ATIa ili NVIDIAe.
Pa u dućan uđe netko ko se ne razumije uopće u informatiku, krene si slagati komponente, i misleći da će mu raditi uzme tu grafičku s modernom matičnom pločom.
A prodavač ga (iako znamo da je to čak i na našim prostorima vjerojatno nemoguće) ne upozori da se radi o relikviji koja mu neće raditi na modernom stroju, nego mora naći staru matičnu ploču sa AGP utorima, bla, truć - da još ne duljim ovaj tekst...
Ponavljam, mislim da se u ovom mobile me slučaju radi o tako nečemu prije nego o ovome što si ti opisao. Iskreno se nadam da si u pravu - ti.
Ali, saznat ćemo od Appleove podrške smiju li se mobile me paketi uopće prodavati danas u dućanima tehničke robe. A ako smiju, pod kojim uvjetima. Pogledaj što je napisano i kako je opisan artikal. Da je istina to što ti pričaš, ne bi li trebao biti malo detaljnije opisan?
EDIT:
No, da se ne prepisujemo oko stvari u koje zapravo nitko nije siguran, danas ću prvo nazvati Elipso i pitati ih imaju li mobile me, pa kada potvrdno odgovore, pitati što nude u paketu i što s tim radim u 2018.-oj, a potom ću nazvati Apple korisničku podršku.
Odgovore svih, naravno, javim čim završim razgovore.
31.03.2018 | 08:18
Nisam htio zvati Elipso, tražeći telefonski boj na njihovim stranicama sam se predomislio jer pod kontakt nude mail i tvrde da tako kupcima odgovaraju najbrže.
Pa sam im poslao upit i čekam odgovor.
Ako i kada ga dobim pasteat ću ga ovdje; puno bolje nego da opisujem razgovor preko telefona.
31.03.2018 | 10:33
@ Kloba Za trud: pet bodova.
31.03.2018 | 10:35
IMG_3321.jpg
31.03.2018 | 12:06
@Kloba, stvarno imaš volje (i viška vremena ) no baš me zanima odgovor.

Do tada, baci oko na video LGR-a (i njegovu sreću, posebno na 9:50) kad je prošle godine uspio kupiti novi ne otpakirani IBM PC 5170 (drugim riječima svaka roba ima svog kupca).PS. Inače, slažem se sa tobom i @pingom da se vjerojatno radi o pokušaju nečega što možda ne bi smjeli, ali se ne mora nužno raditi od pokušaju trgovaca da uvali muda pod bubrege neinformiranim korisnicima jer su oni vjerojatno to dobili u nekoj kompenzaciji i sad pokušavaju prodati pošto-poto... osim toga Elipso je malo veća svaštara trgovina (trgovački lanac), a ne informatički dućan pa ne treba ni očekivati stručnost i da znaju što prodaju.

PPS. Osim toga, prodaja relikvija iz prošlosti u našim dućanima nekad može biti i dobra... poznanik je prije nekih godinu dana u jednom našem dućanu na polici našao nove zapakirane "Logitech Ultraflat X" tipkovnice... i odmah je kupio sve četiri koje su imali u dućanu
31.03.2018 | 16:21
Ping, za ovo bokal kloba nisam pojma imao!
Bertone, a i sam znaš da je sve što si napisao za mene - točno.
Aj pogledat ću video. Zanima me. Što se frenda i tipkovnica tiče - s te strane gledajući, definitivno. Ako čovjek želi naletjeti na neki proizvod koji je danas marketinški gledano star, ali je u svoje vrijeme bio zvijer i ljudima koji cijene takve stvari je zvijer dan danas - osim ne znam ni sam kojih država na svijetu, sigurno bi se na popisu našla i HR
31.03.2018 | 18:36
Ping, kako se zove ova igra? Mislim, baš ime appa?
31.03.2018 | 18:44
Word snack
31.03.2018 | 21:44
@Kloba, kvaka je da se ta tipkovnica ne proizvodi 5+ godina i onda naletiš na nekoliko komada u nekom dućanu... pitaj boga od kuda su ih izvukli i kojim kanalima dobili... tako je vjerojatno i sa Elipsom.
01.04.2018 | 06:38
Znam, Bertone. Dali su mi neki odgovor, da će mi odgovoriti. Mislim, nemreš vjerovat...
01.04.2018 | 06:48
Postavljaš teška pitanja, pa će tek posle kolegija odgovoriti. Sad si misli koje smo mi *určeve sreće da je @Kloba to negdje vidio, pa nas sad pila s tim
01.04.2018 | 06:57
01.04.2018 | 10:18
@Kloba, kad završiš sa Elipsom, molim par mailova upravi Metroa, Ministarstvu pravosuđa, MUP-u i Željki Markić sa pitanjem da li je ovo dozvoljeno prodavati u HR, što se time potiče i kako to utječe na demografiju.

kapa.jpg


 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 4 minuta
 • smayoo: Nije to bezveze tema. Ljudi često imaju tu istu dilemu, a ovako će tvoje pitanje i odgovor na njega iscuriti u nepovrat za koji dan
 • ivan.ocd: Super, nisam to znao...hvala ti :) ma nije mi se dalo otvarati bezveze temu pa sam ovako htio vidjeti.
 • smayoo: Ako želiš nastaviti dalje, molim te otvori temu u forumu.
 • smayoo: U principu ti svaka tipkovnica i miš rade s Macom. Ono što je na PC tipkovnici windows tipka, to je command na Macu, a u podešenjima možeš remapirati CTRL na CMD i obratno (tako da imaš command na obje strane tipkovnice). Probaj, možda ti bude OK
 • ivan.ocd: :D a ionako si trebam nabaviti tu tipkovnicu i miš pa sam mislio da ima netko kome bi odgovarlo :)
 • smayoo: Ti to ozbiljno? :D
 • ivan.ocd: Ekipa, kupio sam si nedavno macbook pro :) ostalo mi je sad viška Microsoft Modern Keyboard (sa TouchID-om) i Microsoft Modern Mouse. Treba li kome ili ima nekton da bi se mijenjao za Magic Keyboard i Magic Mouse?
 • cariblanco: Čini mi se @smayoo da će ovo ići mimo oglasnika, znači direktna pogodba. Može i meni pm i to prvom ( mada ga neću kupiti ) , pa lupim neki rabat kupcima ;)
 • tino1: @dodoonn - pošalji i meni (koliko je para?)
 • invictus: @dodoonn - pošalji mi u privatnoj poruki svoj broj mobitela i mail na koji ti se mogu javiti, zanima me Macbook. :)
 • smayoo: piši u oglasnik
 • dodoonn: Ako neko hoce MBP 13 2015, 110 ciklusa imam na prodaju i hitno mi je jer imam nesto drugo u vidu :D laptop je bez tockice
 • Daddo: Nah. Nikad to nije bila ozbiljna priča. Premalo smo mi tržište (i generalno preglupo) za veće brzine.
 • cariblanco: Otišlo za avione :D
 • Daddo: Išla je priča da će HEP i država u optiku se bacit, ali to je samo priča :)
 • rusty: ovo vodi 3TCable. 56Mil€ iz EU su povukli za ovo
 • rusty: karta porkivenosti i dostupnosti će biti uskoro spremna
 • rusty: Radovi kreću iz Buzeta i ičića paralelno i kreću se dalje po Istarskoj odnosno po Primorskoj županiji. Kod mene bi trebali biti cca iza ljeta kako kažu (vjerojatno jesen)
 • rusty: a onda ide operater po mojem izboru koji mi može isporučiti optiku
 • rusty: Ja čekam ovo... [link]
 • JOHN: Očito samo oni znaju razraditi projekt za apliciranje
 • JOHN: Izvođač ne znači nužno da je i vlasnik. Al interesantno je da, ako je istina, da je baš Dojč telekom povukao sredstva iz fondova
 • robee: ja evo vise od godinu dana uzivam u vip optici 500/100 :)
 • robee: eh..moglo se/moze se svasta ali....
 • smayoo: Začuđen? Ma ne valjda...? :)
 • Kloba: Inače, lova je iz EU, ali izvođač radova nije država već spomenuti HT - i opet će infrastruktura biti u njihovom vlasništvu. Pa mi smo stvarno idioti na političkoj razini. To je moglo biti u vlasništvu gradova.
 • Kloba: Jučer mi došao tip iz HT-a da potpišemo želimo li ugradnju optike na proljeće. Naravno, samo do kuće, a onda kada se odlučimo za kojeg bi operatera, oni će od kutiije unutar kuće do rutera. Sve kao besplatno i trebalo bi biti gotovo u svim većim gradovima do 2020. Parica se napušta nakon nekog vremena, a do tada će raditi istovremeno...
 • cariblanco: Večer ekipa, molio bi pomoć u temi o miniju
 • stefanjos: saint :P budem kad dodem doma, mislim ono, reuploadat video s originalnih 24k vieowa jao
 • saint: Salim se naravno,prijavi istog momenta
 • saint: Sta te briga svakako nije cemu :D
 • stefanjos: da, koji klinac o.O
 • energyman: @stefanjos jel to netko tebi maznuo video? [link]
 • m@xym: e brate, ovo da nisam svojim očima vidio, ne bi vjerovao da se dogodilo....
 • gladhr2: Bas sam se nasmijao porukama sad haha
 • cariblanco: Trebalo bi ga kazniti, pa da mora više postati...ak ga ohladiš niš od postova ;)
 • saint: s obzirom da se ubio od postova na forumi trebalo bi ga malo ohladiti
 • rusty: Ovaj Siky neki opasan igrač a? Da te malo na klupu stavimo i ohladimo?
 • eterna luchar: tenks ;)
 • eterna luchar: Ako netko želi nabaciti savjet na Hardver sam pokrenio thread
 • Siky97: tj.ni ne bit
 • Siky97: Ne boli ni bit svakom loncu poklopac...
 • saint: Takvim stavom bas ces dobiti odgovor. A da probas biti malo pristojniji,ne boli vjeruj.
 • Siky97: nemoj serkat
 • smayoo: Ne može. Piši u forum. B)
 • Siky97: Poz! Preporuke za SSDod 1TB?na moju žalost uzeo sam model od 128Gb PRC...i plis ako može bez upućivanja u već postojeće teme,ako imate savjet dajte i tjt.
 • smayoo: E... aj piši u forum... :)
 • energyman: Mislim da me niste shvatili, meni sve radi, eventi su mi dodani u kalendar, ali NE ŽELIM slati response natrag mailom onom ko me pozvao :D
 • Moonlike: U tom slucaju ne znam :-) Valjda kako je smayoo objasnio
 • Moonlike: Osim naravno ako ti netko posalje sa recimo Office 365 invitation na tvoj Google recimo account to nece raditi

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO