Mobile Me rasprodaja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mobile Me rasprodaja


30.03.2018 | 14:56
Elipso u City Centru One Zagreb West prodaje Mobile Me po cijeni od 149 kuna. Obzirom da servis kao takav ne postoji a njegov nasljednik iCloud je besplatan može li se ovo smatrati prevarom? Odnosno, tko je odgovoran prodavač ili zastupnik?
Prilozi:
30.03.2018 | 15:17
ping, ne mogu vjerovati da se ovo nudi - danas?!?
Pa mobile me je bio, koliko se sjećam - Appleov prvi pokušaj stavljanja podataka u oblak za javnost, ali je ukinut jer nije bio uspješan niti kod korisnika, niti kod recenzenata, niti u očima tadašnjeg CEO-a Stevea Jobsa koji je - ako dobro pamtim - okupio kompletan tim u jednu prostoriju tadašnjeg sjedišta Applea u ulici Infinite Loop 1 grada Cupertina, i tako se izderavao na njih kako se samo on znao iživljavati.
Ovo što sam napisao su zapravo njegove riječi. Između ostalog, rekao im je - "Naši prjatelji nas više ne cijene zbog vas i ovog sranja od proizvoda" - drečeći na njih dok je iza njega na ekranu stajala ispisana rečenica Walta Mossberga, tada tehničkog recenzenta Wall Street Journala, u kojoj je taj servis, ukratko - popljuvao...
Tako da, dodamo li svemu tome i vijest da Apple uskoro izlazi za web stranicom Apple ID, koja će koliko sam shvatio biti poboljšana verzija iClouda i nuditi brisanje kompletnog profila jednim klikom, što mobile me radi u dućanima - zaista mi nije jasno.
EDIT:
Evo prvi link na Googleu na upit "is mobile me still active":
www.cnet.com/how-to/apple-reminds-users-of-mobileme-closure/
30.03.2018 | 16:07
Nije ukinuto vec je evoluiralo u ovo sto danas imamo. Ostalo je od tog doba @me.com, @mac.com i sad zadnje @icloud.com
30.03.2018 | 16:11
To je sve poznato i u redu, Žabac. Ali što to onda ovi prodaju? To nas dvojicu čudi.
EDIT:
I ne slažem se sa tobom da nije ukinuto. Ukinut je i programirano je sve isponova - mislim da bi tako nekako bilo najtočnije napisati. Sjeti se, tada su stranice koje prate Appleov rad sve brujale o tome, ima tekstova na internetu dan danas na desetke da je mobile me ukinut.
Možeš sam pretražiti web ako misliš da nešto oko ovoga nisam napisao točno.
30.03.2018 | 16:25
Imao i prebacilo se na novi sistem. Nisam osjetio prebacivanje. Sto god su napravili, korisnik je trebao kliknuti jednu tipku na ekranu.
Za mene je to evoluiranje.
Jedan sustav je zamjenjen drugim a korisnici nisu osjetili tu zamjenu.
Mozda se ukidanje misli na to sto uslugu nije vise moguce kupiti jer je postala besplatna.
30.03.2018 | 16:29
Čekaj, Žabac - ti tvrdiš da mobile me dan danas postoji?
EDIT:
Ako misliš na iCloud, to nije mobile me - i nije besplatan osim prvih 5 GB, koji su čista navlakuša jer svako to popuni za čas (aktivira li sve što se može aktivirati da se sprema).
EDIT 1:
I upravo zato me buni što mobile me paket, u kojem je vjerojatno CD (ne znam što bi drugo bilo) - radi u trgovini ljeta gospodnjeg 2018.-og?
30.03.2018 | 17:40
Nije CD vec kod i upute. MobileMe vise ne postoji ali ga nisu ukidali pa onda uspostavili iCloud. MobileMe je jednostavno postao iCloud. Pitalo me da li zelim iCloud i ljiknuo sam Yes!
Ovo sto prodaju je glupost, a opet mozda se i moze s kodom stvoriti mail s nastavkom @me.com
Inace je kostali muslim 70€/god. ili tako nekako.
Ja sam dobio na poklon, a drugu godinu sam platio i onda su ukinuli naplatu i prebacili mislim na @mac.com
Sad imam tri mail adrese (u stvari je jedna s tri aliasa). Za ID mi samo ona prva prolazi dok @icloud.com ne
30.03.2018 | 18:34
OK. Tu se slažem s tobom. Mobile me je postao iCloud i nadajmo se da kupca tog paketa automatski preusmjeri na slaganje iCloud korisničkog računa. No, što se dobi u toj vrijednosti? Ja svojih 50 GB mjesečno plaćam 8 kuna mjesečno. Paket stoji 150 kuna; trebao bi kupcu garantirati 50 GB 18 mjeseci, ili više prostora manje vremena - tako nešto.
No mene najviše zanima nije li nezakonito prodavati out of date proizvod koji proizvođač više ne podržava? Jer, uvjeren sam da kupac ovog paketa neće imati samo "plug and play" Appleovu spiku, nego će se poprilično namučiti samo zato što je mobile me ugašen prije šest godina. Kao što sam uvjeren da se ovako nešto ne može naći u  Storeu.
EDIT:
E baš ću sutra nazvati Appleovu korisničku podršku da ih pitam šta je ovo. Sada sam probao, više ne rade.
EDIT 1:
Kod i upute, fakat. Kao i kod Apple Carea.
30.03.2018 | 18:47
E da, nutra su i dvije naljepnice. Možda to prodaju.
Mislim kako se MobileMe usluga više niti ne može aktivirati tako su ovi paketi jalovi. Ako trgovac upozorava, onda je to OK, ali ako uvaljuje onda je to prevara i tržn aimspekcija bi trebala reagirati.
To je kao prodavati hranu kojoj je rok trajanja prošao, a kupce uvjeravati kako ih zakon tjera na malo rok, ali kako je hrana još ispravna.
30.03.2018 | 20:00
Zato ću i zvati Appleov broj. Pa neka ih oni naganjaju. Mislim, daj reci - zemlja EU. Kao jučer se sjećam pitanja koje sam postavio prodavaču u Storeu na Cvjetnom trgu kada sam u svibnju 2013. kupovao svoju retinu.
- A kada ćete imati one kupone za Apple Store? One koji iznose 10 ili 20 $ s kojima si možeš kupiti aplikaciju, pjesmu, film ili knjigu, što već nude u tvojoj zemlji.
Prodavač meni:
- Kada uđemo u EU.
Jel ih vidiš danas igdje?
30.03.2018 | 22:27
Ja vas ne razumijem. Trgovac može na svoje police staviti kakav proizvod hoće (pa bila to i usluga koje nema) i po kojoj cijeni hoće i ako ima netko tko to želi kupiti sve ok.

Pa Abrakadabra još uvijek prodaje ovo:

Slikazaslona2018-03-30u23.24.50.png


... ako ne vjerujete, evo link: www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog-Knjige...vis-Straub/p/E00976K , a slobodno bacite oko i na ostatak besmislene ponude www.abrakadabra.com/hr-HR/Katalog/Knjige...ode=GRID&size=20
30.03.2018 | 23:12
Nisam siguran. Mobile Me je usluga, pretplata kojoj krajnji korisnik nije vlasnik. Knjiga je predmet kojoj postaješ vlasnik. Ove knjige koje si naveo imaju svoju vrijednost i zbog informacija koje sadrže i kao memorabilia. Dok usluga koju oni prodaju više ne postoji.
30.03.2018 | 23:32
Pa ja to ne vidim kao prodavanje usluge nego kao prodavanje ne otpakiranog paketa koji je dio informatičke povijesti (znači gledam na tu kutiju kao na predmet)... nešto u rangu onih koji prodaju (i kupuju) kutije od Apple hardvera ili kako se vani prodaju Apple PVC vrećice (koje više ne možeš dobiti jer su ekološki nepodobne)
30.03.2018 | 23:37
Sad bi ti Mamić rekao da lažeš ovaj napaćeni narod. Homepod kupljen prije mjesec dana u Londonu uredno spakiran u vrečici.
30.03.2018 | 23:44
Aj pročitaj još jednom što sam napisao
30.03.2018 | 23:57
Ah dobro. Sad ide izjava od pokojnog Spajića. Pušing rođo. Eto samo sam još jednom utvrdio kako ne treba čitat na mobitelu bez naočala 45 minuta nakon ponoći.
31.03.2018 | 00:08
Ma sve ok, sitni su sati

Mislio sam na ovo pa sam možda trebao odmah staviti i link... ali ljudi vani doista kupuju te vrećice (kao kod nas prazne kutije na njuškalu).
31.03.2018 | 04:39
Bertone, sa te strane gledajući - taj bi se paket mogao uredno se mogao prodavati za, baš kako je ping napisao, informatičke nostalgičare i kolekcionare, pa završiti (osim privatnih kolekcija) na nekom mjestu poput Informatičkog muzeja PEEK & POKE u Rijeci.
No, sumnjam da je to namjera ovoga dućana.
Možda si u pravu, a ja griješim - ali ovo mi je u rangu prodavanja (uzmimo za primjer PC) grafičkih kartica modernog dobra u (primjerice) Linksu; da u ponudi uredno izlistaju ATI Radeon 9800 Pro kao up-to-date grafičku iako se prodavala 2003. i bila super srednja klasa kartice za Doom 3 i FarCry.
Imala je, valjda među zadnjima, AGP utor, nakon kojih - kao što znaš - dominaciju na matičnim i grafuljama preuzima PCI Express.
A Links tu 9800 grafičku 2018.-e nudi kraj svih ovih današnjih dvolostnih mrcina koje tada nisu niti postojale. Znaš i da su se takve, dvoslotne grafičke kartice počele prodavati oko 2005. (+/- koja godina, da ne rujem po netu) i uredno spadale u razred najskupljih, cijenovnog razreda između četiri do pet tisuća kuna, bile od ATIa ili NVIDIAe.
Pa u dućan uđe netko ko se ne razumije uopće u informatiku, krene si slagati komponente, i misleći da će mu raditi uzme tu grafičku s modernom matičnom pločom.
A prodavač ga (iako znamo da je to čak i na našim prostorima vjerojatno nemoguće) ne upozori da se radi o relikviji koja mu neće raditi na modernom stroju, nego mora naći staru matičnu ploču sa AGP utorima, bla, truć - da još ne duljim ovaj tekst...
Ponavljam, mislim da se u ovom mobile me slučaju radi o tako nečemu prije nego o ovome što si ti opisao. Iskreno se nadam da si u pravu - ti.
Ali, saznat ćemo od Appleove podrške smiju li se mobile me paketi uopće prodavati danas u dućanima tehničke robe. A ako smiju, pod kojim uvjetima. Pogledaj što je napisano i kako je opisan artikal. Da je istina to što ti pričaš, ne bi li trebao biti malo detaljnije opisan?
EDIT:
No, da se ne prepisujemo oko stvari u koje zapravo nitko nije siguran, danas ću prvo nazvati Elipso i pitati ih imaju li mobile me, pa kada potvrdno odgovore, pitati što nude u paketu i što s tim radim u 2018.-oj, a potom ću nazvati Apple korisničku podršku.
Odgovore svih, naravno, javim čim završim razgovore.
31.03.2018 | 08:18
Nisam htio zvati Elipso, tražeći telefonski boj na njihovim stranicama sam se predomislio jer pod kontakt nude mail i tvrde da tako kupcima odgovaraju najbrže.
Pa sam im poslao upit i čekam odgovor.
Ako i kada ga dobim pasteat ću ga ovdje; puno bolje nego da opisujem razgovor preko telefona.
31.03.2018 | 10:33
@ Kloba Za trud: pet bodova.
31.03.2018 | 10:35
IMG_3321.jpg
31.03.2018 | 12:06
@Kloba, stvarno imaš volje (i viška vremena ) no baš me zanima odgovor.

Do tada, baci oko na video LGR-a (i njegovu sreću, posebno na 9:50) kad je prošle godine uspio kupiti novi ne otpakirani IBM PC 5170 (drugim riječima svaka roba ima svog kupca).



PS. Inače, slažem se sa tobom i @pingom da se vjerojatno radi o pokušaju nečega što možda ne bi smjeli, ali se ne mora nužno raditi od pokušaju trgovaca da uvali muda pod bubrege neinformiranim korisnicima jer su oni vjerojatno to dobili u nekoj kompenzaciji i sad pokušavaju prodati pošto-poto... osim toga Elipso je malo veća svaštara trgovina (trgovački lanac), a ne informatički dućan pa ne treba ni očekivati stručnost i da znaju što prodaju.

PPS. Osim toga, prodaja relikvija iz prošlosti u našim dućanima nekad može biti i dobra... poznanik je prije nekih godinu dana u jednom našem dućanu na polici našao nove zapakirane "Logitech Ultraflat X" tipkovnice... i odmah je kupio sve četiri koje su imali u dućanu
31.03.2018 | 16:21
Ping, za ovo bokal kloba nisam pojma imao!
Bertone, a i sam znaš da je sve što si napisao za mene - točno.
Aj pogledat ću video. Zanima me. Što se frenda i tipkovnica tiče - s te strane gledajući, definitivno. Ako čovjek želi naletjeti na neki proizvod koji je danas marketinški gledano star, ali je u svoje vrijeme bio zvijer i ljudima koji cijene takve stvari je zvijer dan danas - osim ne znam ni sam kojih država na svijetu, sigurno bi se na popisu našla i HR
31.03.2018 | 18:36
Ping, kako se zove ova igra? Mislim, baš ime appa?
31.03.2018 | 18:44
Word snack
31.03.2018 | 21:44
@Kloba, kvaka je da se ta tipkovnica ne proizvodi 5+ godina i onda naletiš na nekoliko komada u nekom dućanu... pitaj boga od kuda su ih izvukli i kojim kanalima dobili... tako je vjerojatno i sa Elipsom.
01.04.2018 | 06:38
Znam, Bertone. Dali su mi neki odgovor, da će mi odgovoriti. Mislim, nemreš vjerovat...
01.04.2018 | 06:48
Postavljaš teška pitanja, pa će tek posle kolegija odgovoriti. Sad si misli koje smo mi *určeve sreće da je @Kloba to negdje vidio, pa nas sad pila s tim
01.04.2018 | 06:57
01.04.2018 | 10:18
@Kloba, kad završiš sa Elipsom, molim par mailova upravi Metroa, Ministarstvu pravosuđa, MUP-u i Željki Markić sa pitanjem da li je ovo dozvoljeno prodavati u HR, što se time potiče i kako to utječe na demografiju.

kapa.jpg


Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 37 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Maxxy, Riba, Anonimci (689)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO