Koju telku kupiti i još štošta...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koju telku kupiti i još štošta...


10.11.2020 | 23:41
Ovaj Redline WS8500 izgleda dosta solidno, iako je navodno riječ o uređaju iz 2016 godine, i Turskom proizvodu (hajde, barem nije Kina), ima napredne mogućnosti, satelitski prijemnik, WiFi i ethernet i neke stvari čije spominjanje baš i nije u skladu sa pravilima foruma.

Inače, čitajući malo po BUG-vom forumu, došao sam do saznanja da na ovom evotv uređaju (Intek) nije moguće sortirati kanale prema vlastitoj želji, iako postoji ta opcija u meni-u.
A na nekom Vivax-u, moguće je sortirati kanale, ali oni se nakon nekog vremena sami od sebe resetiraju.
11.11.2020 | 12:12
Možda nekome pomogne,...

Ako imate TV koji bi po hardveru trebao/mogao hvatati novi signal, ali TV ne pronalazi ni jedan HD program, vratite TV na tvorničke postavke, za zemlju odaberite DE ili neku drugu koja je malo ispred nas) i napravite novu pretragu, iz osobnog iskustva od prije par dana jedan par godina stari Philips TV i par mjeseci star Vox TV su na taj način uredno našli trenutne HD programe. Nakon toga promijenite audio postavke na HR, titlove na HR, vremensku zonu i dr. i to je to.

Što se pak tiče sortiranja programa nakon pretrage, nevezano je li se radi o TV uređaju ili TV Box-u, nakon pretrage u postavkama potražite opciju za LCN (Logical Channel Number) i isključite ga (nativno je uvijek uključen) i nakon toga će vam se otvoriti mogućnost prebacivanja programa na mjesto koje želite.
11.11.2020 | 13:53
Hvala Bertone, evo baš sam probao, ali ništa.
11.11.2020 | 14:40
Šteta, no ništa nije koštalo probati.

Kaj se tiče TV Box-a, starcima sam prošli tjedan za par godina starog Samsunga (koji ima HEVC, ali ne i DVBT-T2) uzeo Tesla Set Top Box TSTBT2-S-C, TV Box ko TV Box, radi ok, ali ima dobru foru da dolazi sa dva daljinska (ovaj model kaj u imenu ima S), jedan mali normalni sa svim gumbima i jedan veliki sa osnovnim gumbima koji su veličine 20 lipa pa stari više nemre fulati tipku ili jer sve zna, shebati kanale
11.11.2020 | 19:17
Mojoj punici to ne treba. Ne treba joj daljinac uopće, ona gleda samo Laudato TV.
12.11.2020 | 09:11
zoranowsky kaže:
@bigmac, jel ti to nikon f5 u ruci na avataru?

D700... ali imam i F5 ako zatreba
12.11.2020 | 12:03
Teška artiljerija, imao sam nikon, sada koristim fuji. Ali naravno ostavio sam si FM2n, FM3a i hrpu finih ais manualaca
12.11.2020 | 15:40
Svakakvih sam hobija imao, ali fotografija sto je financijska rupa bez dna to na svijetu nema

Potrosim 1000e za novi objektiv i onda pola sata trazim razlike na fotografiji da opravdam u glavi investiciju

Bogu hvala pa se svega toga rijesio.
12.11.2020 | 18:55
Ha gle, ako želiš uvijek imati greatest and latest, onda je tako, ne samo u fotografiji.
Stariji manualni objektivi, pogotovo oni bolji i vrhunski, pri tome mislim na npr. spomenute nikkor objektive, zeiss, leica M i R, minoltine rokkore, i ostale, ne gube mnogo na vrijednosti za razliku od novijih objektiva, a pri tome nude i dalje popriličan bang for the buck. Što je najbolje, kvalitetom izrade mnogi od njih debelo nadmašuju hrpu novih stvari, a i lakše se servisiraju.
Fotići koje smo spomenuli su isto tako starudije koje se danas mogu jeftino kupiti, mada znam neke koji i danas koriste D700 profesionalno, tak da sam mišljenja da nije potrebno pretjerivati s trošenjem love na foto opremu. Danas je praktički svaki fotić bolji od onog čim je fotkao Henri Catrier Besson, Ansel Adams ili Steve McCurry...

Neki dan sam naletio na članak gdje ekipa u ILM radi scene Mandaloriana sa starim Canonom 5D III na koji je namontiran stari Nikkor 24mm AIS. Većina naših fotografa bi frknula nosom kada bi im netko rekao da rade nešto ozbiljno s tim.

Skrenuli smo u offtopic..
17.11.2020 | 12:05
Da zanimljivo...
nego da se vratimo na temu TV.
Pošto je navala za dvb-t2 i doslovno nestalo uređaja poslušao sam Davora i uzeo jeftinjak hisense od 50” za 2299 kn
Stvarno je ok, pogotovo za te novce.
Plex nakon updatea radi kao podmazan. ????
Meni je ovo veliki skok.
Pa eto ako se netko dvoumi, topla preporuka
17.11.2020 | 12:29
Evo i ja sam napravio veliki skok zahvaljujuci ovima sto moraju odmah kupiti PS5 i televezinju za nj.

Kolega prodavao 49" LG 4k iz 2017 za 1000 kn, pa reko hajde da umirovim 10 godina starog Sharpa.

WebOS mi je super (osim reklama, moram vidjeti mogu li podesiti DNS na Pi Hole), kao i Plex client. Doduse ima jedan HDMI ulaz manje od Sharpa i jos moram naci neki 4k sadrzaj da vidim i to cudo. Navodno na Netflixu i YouTubeu ima nesto...
18.11.2020 | 14:06
Ne nešto ne brdo izvrsnih serija. Filmova, dokumentaraca i inih stvari...
Uzmi si Netflix pretplatu, imaju ti prvi mjesec dana free, izaberi najskuplju opciju da dobiješ 4K saržaj (ide u rasponu od 8 do 12 $ mjesečno). Osim 4K serija (i to jako dobrih) sada imaš i hrvatski prijevod, što prije nije bilo slučaj. To je imao samo HBO GO.
Naslovi za pogledati, a da te ne bombardiram.

Serije:
La Casa de Papel
The Queens Gambit
The Crown
Orange is the new black
After Life

Film:
The Irishman

Comedy specials:
Dave Chapelle: Equnimity & Bird Revelation (imaš još tri osim toga od njega, i Kevin Hart je OK ako ti pašu takve stvari da te opuste)

PS: Stigneš pogledati barem jednu od navedenih serija u prvom, besplatnom mjesecu, film prvog dana iako je dug tri sata.
I ukoliko ti se ne sviđa, dovoljno je otkazati pretplatu prije istog datuma sljedećeg mjeseca, besplatno si vidio šta nude.
Istu foru ima i HBO, i Amazon Prime, samo sa kraćim free rokovima.
Za + ne znam.
Ako ti se ovaj izbor ne sviđa, ukucaj na Google Netlix the best of all time, ili The best of Netflix 2016, 2017, ili koja ti je godina interesanta do 2020.
Eto, nadam se da sam ti pomogao malo.
EDIT:
Jedna stvar, ako nisi fizički u Hrvatskoj, nego primjerice u SAD-u, Švedskoj, UAE: - Netflix ti ne nudi isti sadržaj. Počeli su nuditi puno lokalnog sadržaja i u HR ćeš naći dosta europskih serija, na Bliskom istoku vjerojatno serije njihove produkcije i tako. SAD ima najveći raspon jer su tamo bili stacionirani u početku poslovanja, pa je to i logično.
18.11.2020 | 14:37
Moj glas isto za Netflix. Ostavio sam ga nakon trial perioda.

Dovoljno ima i prijevoda da ukucani nadju nesto za sebe. Meni osobno nije bitno, ja sam na engleskom po cijele dane htio ne htio

Pogotovo mi se isplatio sada dok sam u izolaciji jer sam pozitivan na Covid. Najdrazi su mi dokumentarci i njihove produkcije.
18.11.2020 | 16:16
Ma imam ja Netflix vec preko godinu dana...
18.11.2020 | 20:14
Riba kaže:
WebOS mi je super (osim reklama, moram vidjeti mogu li podesiti DNS na Pi Hole), kao i Plex client.


Gdje si na WebOS-u sreo reklame? Ja nisam vidio još niti jednu, je li to u nekoj aplikaciji?
18.11.2020 | 21:32
U LG Content Store, kada udjem u Apps & Games dole lijevo bude video ad, moguce i drugdje u storeu.
19.11.2020 | 01:22
Jel ima tko LG NanoCell TV, bilo koji model. Koliko sam uspio googlati to bi trebalo biti u rangu sa Samsungovim QLED modelima?

Mene primjerice zanima ovaj model: LG 65NANO816NA 65"
Vidim sad za Black Friday ce biti nekakvih dealova i mogu ga ubosti za €770, a to mi je primjerice cijena Samsungovih obicnih UHD bez Black Friday deala. Gleda sam oce li i kakvi QLED biti na akciji, ali nista ispod €1k.

WebOS mi je osobno drazi od Tizena, ovo gore spomenuto za reklame nisam ima pojma, ali ni ne brine me puno jer je Pi-hole DHCP server a ne samo DNS. Vise me brine uzasan Plex klijent (koji sve transkodira, i kad treba i kad ne treba), ali na webOS zato ima Xplay koji je jako dobra alternativa. Ali s druge strane nisam ni sa Plexom na Tizenu bas odusevljen, mada nisam ga nikad koristio u lokalnoj mrezi nego uvijek remote pa ne mogu biti siguran da je do njega.

Uglavnom, tribam novi TV i vec sam zacrta LG ili Samsung. Moj jedini problem je sto ne znam bas previse o ovom NanoCell-u. Sto su prednosti a sto mane?
Isplati li se ovaj gori model za tu cijenu?
19.11.2020 | 02:05
@songoku - Tko ima "užasan Plex klijent"? Plex na WebOS-u na LG-iju je sada gotovo savršen - radi brzo, bez bugova je, sve radi glatko, nikakvih problema nema. Bio je problematičan prije par godina, ali to su sada sve sredili.

NanoCell ti je isti vrag kao QLED i za moj račun to je bacanje para jer na visokoj klasi TV-a koja ima HDR podršku to ti uopće ne treba jer je slika i ovako vrhunska. Razumnije bi bilo, umjesto uložiti u pojedinačno osvjetljenje piksela, uložiti u veći ekran. Pa nije to DTP monitor ili ekran za postprodukciju, to su ekrani na kojima se vrte komprimirani sadržaji i regulacija svjetloće na razini piksela je potpuni overkill za valjda 99% sadržaja koji ćeš gledati.

Pojedinačno osvjetljenje piksela pri komprimiranim digitalnim sadržajima i pri 4K rezoluciji ima smisla samo na nekom tvorničkom demou za TV. Kada sjedneš na 2-3 metra od TV-a razlika postaje nevidljiva. A i ti demoi su često bullshit, uzmeš taj demo koji podjeli ekran 50:50 i onda kao pokaže QLED/NanoCell prednost, a onda ga ti zavrtiš na običnom 4K LED HDR-u i ispadane isto.

Obožavam TV demoe, skupljam ih i imam ih preko stotinu, tako da sam dobro upoznat sa situacijom u praksi.

Znači umjesto te relativno skromne 65"-ice s pojedinačnim osvjetljenjem piksela možeš otići na 4K LED s normalnim pozadinskim osvjetljenjem, samo gledaj da podržava HDR. I onda za sličan novac dobiješ 75" ili 85" i sigurno nećeš zažaliti.
19.11.2020 | 09:53
Dragi Lastane,
moj prijatelj Davor mi savjetuje da kupim TV od 435" i ja bih ga rado poslušao, samo nisam siguran, kad srušim zid dnevne sobe da mi kamion-dizalica utovari novi televizor u nju, hoće li mi se urušiti krov kuće? Možda je bolje da demontiram kompletan krov i gornji kat pa da mi ga utovare odozgo?

Puno pozdrava,
Zabrinuti Pero
19.11.2020 | 10:03
Dragi Pero,

rješenje tvog problema bilo bi izštemati utor u zidu kuće i kroz njega ugurati 435" TV.
Ne moraš se zamarati s rušenjem zida, ili nedajbože demontažom krova.

tvoj Lastan

19.11.2020 | 10:11
songoku kaže:
...s druge strane nisam ni sa Plexom na Tizenu bas odusevljen, mada nisam ga nikad koristio u lokalnoj mrezi nego uvijek remote pa ne mogu biti siguran da je do njega.

Uglavnom, tribam novi TV i vec sam zacrta LG ili Samsung.


Ja sam prošle godine uzeo 65"QLED od Samsunga i Plex na njemu je brutala. Radi kao podmazan i stvarno nema nikakvih problema. Jedino taj panel i koristim za Plex (nemam antenu spojenu), tako da 100% vremena je "privatni Netflix" na njemu.

Što Davor kaže za LG Plex client stoji. Nekada je to bio problem sa transcodom, sada su to riješili radi super. Nema realno potrebe za xplay više.
19.11.2020 | 10:25
Ja sam primjetio da mi titlovi na Plex klijentu na LG-u mutnjikavi, pa sumnjam da ih prekodira u sam video, ne znam je li to ocekivano ili ne...
19.11.2020 | 10:28
I meni na Samsungu. Malo ih čita, pa prestane. Skužio sam da moram prestati gledati epizodu da ih potpuno uhvati ponovo. Zna se desiti da pola ekrana ima titl, pola nema. Ma najpouzdanije je kada sam staviš istoimene titlove kraj svake epizode, pa nek su i engleski - to čita. Ovo kad on sam nađe neke hr, meni ne šljaka najbolje također.
19.11.2020 | 11:15
Upravo tako, Plex na Tizenu radi super ako ne koristis titlove. Cim upalis titlove ide transkodiranje. Primjetio sam da je vise manje ok ako imas externi srt file sa filmom, ali moj library je takav da je sve u .m4v (.mp4) sa embedded (soft) titlovima, a to Samsung ocito ne zna kako procitati. S druge strane LG to cita uredno, testira sam preko USB stick pa direkt u TV, ali kad Plex treba odvrtiti taj isti file, odma pali transcoding, mada to sam zadnji put testira prije priko godine dana, posto Davor kaze da su to sredili, mislim da Sammy otpada.

@Davor please jel mi mozes potvrditi da Plex 100% ne transkodira u ovom mom scenariju. Znaci sa ukljucenim titlovima iz .m4v file, h264, aac i nisam siguran format titlova, onaj u kojem to Subler sprema, kad ga extractam i otvorim TextEditom izgleda isti ko i SRT (ako treba mogu ti shareati moj library, samo mi daj plex user u PM).
19.11.2020 | 11:33
dpasaric kaže:
@songoku - Tko ima "užasan Plex klijent"? Plex na WebOS-u na LG-iju je sada gotovo savršen - radi brzo, bez bugova je, sve radi glatko, nikakvih problema nema. Bio je problematičan prije par godina, ali to su sada sve sredili.


.
.
Znači umjesto te relativno skromne 65"-ice s pojedinačnim osvjetljenjem piksela možeš otići na 4K LED s normalnim pozadinskim osvjetljenjem, samo gledaj da podržava HDR. I onda za sličan novac dobiješ 75" ili 85" i sigurno nećeš zažaliti.



koji su to neki modeli tih "4k sa normalnim osvjetljenjem"? jel to TU8500 serija? ili imas neku preporuku iz rukava? ne bih LG zbog IPSa
koritim amazon stick pa mi tv platforma nije bitna...
19.11.2020 | 11:50
smayoo kaže:
Dragi Lastane,
moj prijatelj Davor mi savjetuje da ...


LOLčina

... nego, malo me bacate u bed ovim postovima jer očito nešto radim krivo u životu,... naime, danas je četvrtak, a ja ovaj tjedan (od ponedjeljka) nisam stigao pogledati u TV više od možda jednog sata sve skupa
19.11.2020 | 12:26
Svatko svoj život koristi na način kako odabere.
19.11.2020 | 23:09
songoku kaže:
Please jel mi mozes potvrditi da Plex 100% ne transkodira u ovom mom scenariju. Znaci sa ukljucenim titlovima iz .m4v file, h264, aac i nisam siguran format titlova, onaj u kojem to Subler sprema, kad ga extractam i otvorim TextEditom izgleda isti ko i SRT (ako treba mogu ti shareati moj library, samo mi daj plex user u PM).


Evo sada se vrti Top Gear s engleskim titlovima i Plex troši 0.6% procesorskog vremena na mom stroju (12-core Xeon). Codec je H264, 1080p, 48kHz stereo.

No, evo idem zavrtiti nešto malo ozbiljnije... Planet Earth II, 4K HDR, H265, audio je 5.1, 48 kHz, engleski titlovi... najbolji demo za ove TV je ova serija i jedna od rijetkih s HDR enkodiranjem.... evo, CPU troši svega 2,5% snage 11 godina starog Maca! Hahaha, ovome se niti ja nisam nadao!

Ali ne kužim, zašto te uopće brine transkodiranje? Jednom sam sreo neki skroz zeznuti file (neki stariji WMV u visokoj rezi) i morao je transkodirati, ali to je bilo na razini 30% procesora, pa koga briga?
19.11.2020 | 23:27
marioart kaže:
Koji su to neki modeli tih "4k sa normalnim osvjetljenjem"? jel to TU8500 serija? ili imas neku preporuku iz rukava? ne bih LG zbog IPSa, koristim amazon stick pa mi tv platforma nije bitna...


Bilo koji LED TV koji ima pozdadinsko osvjetljenje s tim što modeli koji imaju najveće ekrane imaju "zone", znači nije unificirani backlight za cijeli ekran kao na malim TV do 55". Tako da to osvjetljenje na razini piksela ima smisla za one koji koriste takav TV kao monitor za komp, ali zaista nije bitno za video i još na velikim ekranima.

Znači npr. Samsung UE75TU od 75" rastura za cijenu od 8.800 kn i uvijek bih radije 75" s takvim ekranom nego mali 65" s QLED ili NanoCellom. Onda recimo Samsung UE82TU8072 u pristojnih 82" za 14.999 kn ili LG 82UM7600 za sličan novac. Pa Sony ima odličan 85" Bravia KD85XH8096 za 16.559 kn. Uglavnom tko se vrti u budžetu od oko 1.000 € za TV ne bi trebao gledati išta ispod 75".
19.11.2020 | 23:35
Bertone kaže:
... nego, malo me bacate u bed ovim postovima jer očito nešto radim krivo u životu,... naime, danas je četvrtak, a ja ovaj tjedan (od ponedjeljka) nisam stigao pogledati u TV više od možda jednog sata sve skupa


Ma danas TV manje služi za neko ciljano gledanje programa, informacije ionako saznaš tijekom dana po portalima i društvenim mrežama, TV je sada veći dio vremena više kao primitivni kućni holodeck - pustiš koncerte ili putopisne demoe da se vrte dok nešto radiš, čisto za ugođaj i dobro raspoloženje! Kao što si nekada imao uključen radio da nije tišina, tako je danas TV zgodna kućna ambijentalna kulisa 21. stoljeća.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 44 minuta
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (488)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO