Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak
Poruka: 787
graphgraph

SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak prije 1 Godina, 9 Mjeseci Karma: 27  
Hej Riba, ili tko drugi, pošto je Jabučnjak isto rađen na joomli, a imam isti problem pa da pitam
(sorry ako je krivo smješten topic).

http://www.jabucnjak.hr/forum/hardver/49439-mac-racunala-i-brzina.html#50657

Nakon kategorije hardver se pojavljuje broj 49439 ti brojevi se pojavljuju i kod mene a u dosadašnjim sajtovima se ne pojavljuju?!
Što bi ovome mogao biti uzrok. Na sajtovima koje sam ranije radio, kad aktiviram SEO dobijem ovakvu situaciju

http://www.jabucnjak.hr/forum/hardver/mac-racunala-i-brzina/

Mogu li se kako odkloniti ovi brojevi?

Hvala
mbp
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Admin
Poruka: 4855
graphgraph

SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak prije 1 Godina, 9 Mjeseci Karma: 176  
Mislim da mogu ali ne sa trenutnim kodom. Trebalo bi napraviti izmjene u kodu foruma da bi to funkcioniralo tako. Nisam se nikad previse bavio time jer nam s obzirom na prirodu stranice SEO nije bas bitan.
graphgraph

SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak prije 1 Godina, 9 Mjeseci Karma: 27  
Mislim da se nismo u potpunosti razumjeli. Zanimalo me (ako nije prekompleksno za objasniti) kako se ovo može riješiti. Jer i sam imam taj problem a u mom slučaju je bitan SEO. Dali se to riješava unutar .htaccessa i tako negdje ili ?
hvala
mbp
Admin
Poruka: 4855
graphgraph

SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak prije 1 Godina, 9 Mjeseci Karma: 176  
Dobro sam razumio ja mislim, dakle uz .htaccess da bi se riješio broja trebalo bi promijeniti i dio koda, u ovom slucaju od foruma. Sto tocno i koliki je to zahvat ne znam, ali je moguce da je u novijoj verziji to rijeseno jer je svojevremeno bio jedan od prioriteta. Samo htaccessom to nije moguce.
graphgraph

ok. fala.
Istražit ću, pa ako nađem riješenje stavim tu da se ima za one koje zanima.
hvala
PS ja sam i radio u novijoj 1.5 verziji. No primječujem da se (u mom slučaju) pojavljuje samo kod članaka koji se nalaze u kategoriji kjoj pristupam kao "category list view". Kad na neki od linkova u list kliknem onda url tog članka ima broj.
Ako do određenog članka dolazim direktno iz menija, ne postoji category list view kategorije kojoj taj članak pripada .. onda broja nema :/ ...

hm
mbp
Poruka: 6
graphgraph

SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak prije 1 Godina, 7 Mjeseci Karma: 0  
Samo napomena, ovaj broj ti je ID teme, dakle po mojem nije ni lose da se koristi, jer se vrlo lako moze mijenjati naslov teme, jer kod gleda samo prvi broj (id) a ostali dio teksta ignorira.

U slucaju da napises neku temu i naslov, te google indeksira stranicu, kao i neki drugi sajtovi linkaju na tu neku tvoju zanimljivu temu, i iz nekog razloga ti odlucis da promijenis naslov, svi linkovi koji vode do tebe padaju u vodu.

Dakle primjerice:
www.nekastranica.com/123-Nalsov-teme (skuzis za 3-4 dana da si pogrijesio u naslovu)
www.nekastranica.com/123-Naslov-teme (promijenis i sve i dalje radi)

U donjem slucaju ne radi, prvi link je prazan link, nepostojeci.
www.nekastranica.com/Nalsov-teme
www.nekastranica.com/Naslov-teme
Poruka: 10
graphgraph

SEO url pitanje, imam istu situaciju kao jabučnjak prije 1 Godina, 5 Mjeseci Karma: 0  
Hm ..

imas komponentu sef404url (tako nesto) koja ti omogucuje da imas URL kakav god zelis. OSIM ako nemas portal, nije ti bitno da ti pise ID od teme u naslovu. Također, sa ovim postom iznad od idovecera se ne slazem. Joomla je poznata po redundanciji. Ako promijenis naslov i forcas ga da promijeni i URL on ce zapamtiti oba URLa i oba URLa ce otvarati isti clanak.

Također, ovakav URL kao što si naveo gore ne služi u biti ničemu. Da bi bio stvarno koristan za više stvari onda bi ti url umjesto

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/49439-mac...-i-brzina.html#50657

trebao biti

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/49439/mac-racunala-i-brzina

jer koji je smisao imati broj pa crticu pa naziv ako to ne mozes razdvojiti .. ovako to cini sve string "49439-mac-racunala-i-brzina.html" a ne zasebne parametre.

Također, .html na kraju nije potreban i slobodno se moze izbaciti.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 4 sati, 42 min
  • BB: :)
  • metalni: hvala!
  • BB: Pogledaj u poruke :)
  • metalni: zanima me ili dan brown ili mario puzo
  • BB: A kako da znam što je tebi zanimljivo? Hoćeš 12. planet?
  • metalni: Ako imaš šta zanimljivo pošalji :)
  • BB: Ja sam našla svašta na engleskom, a ponešto i na hrvatskom, ali moram potražiti te linkove...
  • metalni: na hrvatskom
  • metalni: Da li tko zna gdje ima e-knjiga ili pdf-a beletristike za skinuti?
  • smayoo: Da
  • kinsif: ufff... :) thx! nego kratko pitanje, kad povucem timemachine backup, dali povlacim i update koji je bio na starom macu? 10.7.2 konkretno.
  • smayoo: jelda je sexy mala mašina? ;) Uživaj!
  • kinsif: stigao mini konacno! koje veselje :D
  • scarface32: john sto brzi oporavak ti zelim
  • john_st: hvala boris, hvala smayoo :)
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: BB, culo23
Anonimaca: 37

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

6.154