Modulacija glasa, promjena spola
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Modulacija glasa, promjena spola


29.08.2017 | 07:12
Postoji li neki software koji može muški glas modulirati tako da zvuči kao ženski, a da se pritom reverse engineeringom ne može doći natrag do originalnog glasa? Jedan prijatelj želi dati interview na televiziji kao zviždač u jednoj državnoj firmi pa mu je ovo palo na pamet kao metoda osiguranja da se ne sazna da je on.
29.08.2017 | 09:11
Rezanje jaja je nekad pomoglo.
29.08.2017 | 09:21
Od profi opreme imaš vocoder-e koji ti mogu totalno izmijeniti glas (dodati više glasova, pretvoriti ga u ženski i sl.) ali oni se koriste u kombinaciji sa nekim instrumentom (obično klavijaturom). A mislim da i na mobitelima postoji neka aplikacija za snimanje i promjenu boje glasa.

A sad, da li se iz takve snimke može dobiti originalni glas, nemam pojma, vjerojatno može, ali sumnjam da netko u RH to radi (a vjerojatno ih malo ima koji su to u stanju napraviti).
29.08.2017 | 09:34
zabac kaže:
Rezanje jaja je nekad pomoglo.


29.08.2017 | 15:32
Zar nema nitko za pročitati tekst od ženski?
29.08.2017 | 17:29
Ako radi za državnu tvrtku, pitanje je koliko je ta tvrtka bitna i koliko duboko to sranje ide - jer se direktor može obratiti nadležnom ministarstvu čiji se ministar obrati premijeru koji zaduži protuobavještajnu službu - SOA-POA i to...
Ali to je jako malo vjerojatno, to bi trebalo biti veliko sranje koje ruši vladu da ide toliko duboko da mu politika hoće otkriti identitet.
Eto...
29.08.2017 | 19:57
A jesi ti Kloba isto otiso u sfere analize. Jel bi ti htio zvizdati i da ti se otkrije identitet ma kakvo god to srsnje bilo veliko ili malo. Vjerujem da ne.
Sto se tice softvera: Audacity, Adobe Audition, cak i obicni Virtual DJ moze mijenjati pitch i brzinu. Treba probati snimiti neki tekst, izobliciti ga i onda vratiti u prvobitno stanje. Ja bi mozda dodao malo nekakvog bijelog ili rozog suma iako ne znam bi li to u jako velikoj mjeri otezalo vracanje glasa u prvobitni oblik.
29.08.2017 | 21:31
zabac kaže:
Zar nema nitko za pročitati tekst od ženski?


Apsolutno se slazem.

Em je ugodnije za slusat, em je jednostavnije i za nema razloga za brigu da li ce netko rekonstruirati originalni glas.

Das intervju pa iazabrane dijelove transkripta procita netko od spikera ili glumaca na toj televiziji.
Kaj se tice softa, za ios postoji gomila programa koji to rade, ali posto svi koriste presete, vjerojatno postoji nacin da se dodje do originalnog glasa, tj. dovoljno slicno da bi se mogao prepoznati...

za mac se sjecam www.nchsoftware.com/voicechanger/index.html ima presete koje mozes mijenjat i besplatan je za "kucnu" upotrebu
29.08.2017 | 23:19
energyman kaže:
A jesi ti Kloba isto otiso u sfere analize. Jel bi ti htio zvizdati i da ti se otkrije identitet ma kakvo god to srsnje bilo veliko ili malo. Vjerujem da ne.

Čovjek je pitao, naveo želju vezano za original glas, m@xym je dodao svoj post o vraćanju zvuka u prvobitno stanje, na što sam ja dodao moj - u čemu je tvoj problem s tim?
Ako je tebi to analiza, jer radi se doista o tri rečenice, onda ne znaš značenje te riječi... Nije niti sfera iste, kako se mudro izražavaš u opasci. I zadnje, nemaš pojma šta bi ja htio ili ne bi, pa svoja vjerovanja u vezi mene zadrži za sebe - lijepo te molim - jer ni ja ne iznosim vjerovanja za tebe. Možda sam baš tip Ankcije Lepej, pa krivo vjeruješ.
I kakve sve to ima veze s tim što sam napisao - baš me interesira. Što to pitanje nisi postavio bilo kome drugome, nego baš meni?
Jer si dobio možda osjećaj da ga pokušavam odgovoriti od zviždanja? Ako jesi, pročitaj još jednom - ali polako - možda shvatiš poantu.
Jer ti lijepo bilo ovo čitati o sebi?
Nije?
Ubuduće pripazi šta pišeš nekom drugom, pa nećeš morati više nikada...
30.08.2017 | 04:38
Zar nije definicija zviždača da je to osoba koja denuncira nezakonite radnje otvoreno i bez prikrivanja? Ili sam ja nešto pobrkao? Ali, dobro, nije to bilo pitanje...
Tehnički, način modulacije bilo kakvog valnog oblika (pa tako i snimljenog govora) koji nije reverzibilan je taj da se neki pojas frekvencija potpuno odreže jer onda više nikakvom matematikom iz novog valnog oblika nije moguće izračunati kako je izgledao izvorni valni oblik. Sve ostalo - pomicanje frekvencijskog pojasa, prigušivanje ili pojačavanje - se jednostavnom računicom može vratiti na staro.
30.08.2017 | 09:31
Zar se ne može to rješit u npr. Audacity (free), na način da se izmjeni do neprepoznatljivosti, pusti se play, i onda taj izobličeni "zvuk" snimi drugim npr. mobitelom.

Na taj naćin bi taj izobličeni zvuk postao "original" i nema nikakvog vračanja, samo eventualno pogađanje.

Tako npr možeš poslikati sliku na ekranu, ako nečeš da se saznaju podaci o npr. lokaciji, i dr...

Neznam, samo razmišljam...

U svakom slučaju, ako se radi o provjerljivo istinitim izjavama, ja se javljam kao dobrovoljac za čitanje, bez skrivanja identiteta!
30.08.2017 | 09:39
Ne znam kaj si se toliko upalio. Bože dragi nemreš više ništa ni napisat na forumu da se netko ne uvrijedi.
Poanta je da raspravljamo o tehnikalijama i kako to dobro napraviti sa tehničke strane a ne koji su razlozi zviždanja i tko bi trebao pokrenuti istragu itd.
Postavio sam pitanje baš tebi jer mi se svidio tvoj post, kaj hoćeš da ti kažem? Da te imam na piku ili?
Kaj pokušavaš sa ovim drugim postom? Uplašiti me? Prozivati me pa da mi je neugodno? Odmah da ti kažem nije mi ni malo.
Nisam dobio osjećaj da nekog pokušavaš odgovoriti od zviždanja, otkud uopće ta ideja?
Da ti priznam, lijepo mi je bil ovo čitati, volim takve besmislene interakcije na forumu.
Kao što rekoh je.
Ubuduće pripazi kada se piše jeR i jeL.
Evo da pomognem:


Možemo li sada Kloba završiti sa besmislenim prepucavanjem i doći do rješenja problema? Evo virtualne ruke!

Edit: evo Kloba prihvacena kritika, popravio sam stvari

@smayoo znači li to da se glas ne bi mogao rekonstruirati ako u snimci odrežemo tipa sve freq. ispod 150Hz ili sve iznad 10kHz?

@zdravac to je i meni jučer palo na pamet pa sam napravio test. Snimio sam se i promijenio pitch i tempo. Ali to da snimiš reproducirani zvuk kao novu snimku nema smisla jer ju oper možeš usporiti i smanjiti pitch - dobiva se original glas. Isprobano!
30.08.2017 | 09:52
Hvala ti na gramatičkoj opasci, inače bez tebe nikada to ne bih znao.
Ovo je forum, i svi ljudi pišu opuštenije - a ti baš meni nađeš gramatičku grešku i onda me za to prozivaš?
Sada si i lektor, ili mi stvarno pokušavaš dignuti tlak?
Sjaši s mene, lijepo te molim.
EDIT:
Ali OK, virtualna ruka prihvaćena, sve OK. Povlačim zadnju rečenicu.
I samo da ti objasnim zašto sam napisao gore to i tako reagirao: zato što ne znam što čovjekov prijatelj ima za prijaviti. Može biti nešto manje, a može biti stvarno velika igra i u tom slučaju sam mu htio objasniti mogući razvoj događaja, za koji sam i sam napisao da je malo vjerojatan.
I to nije bila sfera analize, kako si ti naveo, nego sfera afere - da budemo do kraja precizni.
Čak se i rimuje.
I što se gramatike tiče, rečenica se započinje s velikim slovom.
A nakon toga se piše prozivati, a ne prozivat.
Ima li ovo prepucavanje smisla? Naravno da nema.
A temu je otprilike zaključio Smayoo, a najbolji prijedlog dao Žabac.
Barem što se mene tiče. Ako je tako kako Smayoo kaže, onda ne vidim kako se drugačije osigurati...
31.08.2017 | 08:49
A jeste se rasplamsali
31.08.2017 | 14:02
energyman kaže:
@smayoo znači li to da se glas ne bi mogao rekonstruirati ako u snimci odrežemo tipa sve freq. ispod 150Hz ili sve iznad 10kHz


Ne bi jer je prethodna transformacija surjektivna, a ne bijektivna. To jest - bilo koji inenzitet neke frekvencije transformiraš u 0. Onda kod vraćanja više ne možeš znati na što da vratiš
Problem s takvom transformacijom je što glas više ne sliči na ljudski, ali ni malo.
01.09.2017 | 11:17
john_st kaže:
A jeste se rasplamsali

Ispričali smo se jedan drugome privatno odmah nakon, kao ljudi.
Čemu daviti ostale članove, energyman je tu potpuno u pravu.
Osim toga, ti si Dalmatinac, znaš kako je - nešto sasvim deseto te raz.ebe i onda se istreseš na čovjeku ni krivom ni dužnom...
(Pričam u svoje ime)
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 30 minuta
 • Zdravac: Ja ogledao prvu epizodu See, i naravno, sve moraju zajebati sa glupim vulgarnim i neobjašnjivo nepotrebnim scenama gdje ubiju svu čar pustolovne akcije. Stvarno ponekad ne razumijem tu potrebu režisera da idu baš za extremima.
 • stefanjos: for all man kind i moring show su meni odlicni. nemam predispoziciju za free, ali razmisljam si uzet pretplatu, ali malo mi je toga za cijenu koju mi se nudi s obzirom da sam zadovoljan i netflixom
 • drlovric: Dobio sam evo 12 mj ATV pretplatu uz novi iPhone 11. Jel ima nesto vrijedno za pogledati tamo? Neka preporuka? :)
 • dpasaric: Evo imate osvrt, pa javite dojmove u komentarima!
 • energyman: Ovo je predivno, konačno i base specka vrijedi nešto. Ide moj 2017 MBP na prodaju uskoro :D
 • stefanjos: znam za us$, trazim davorovu preracunutu cijenu s marzama :D
 • drlovric: $2800
 • stefanjos: koliko je base_ napokon nesto sto bi mogao uzeti kad mi crkne early 2013 retina 13 >(
 • drlovric: Bice eto najverojatnije moj MBP 2018 na prodaju uskoro, ako nekoga bude zanimalo :)
 • drlovric: Meni se ovaj laptop svidja. Vjerojatno cu ga kupiti 16/32GB sa 1TB SSD. Al ne mogu da vjerujem da u 2020. godini jos uvijek imaju 720p front cameru. Facetime stvarnno izgleda jadno :)
 • Soffoklo: @dpasacric to je sa 8TB SSD-om i 64GB RAM-a? Dobro je što je početni model iste cijene kao i 15,4" uz novije zvučnike, bolju tipkovnicu, itd
 • Soffoklo: S obzirom da su Japanci gazde Vibera još je i dobar po pitanju kiča, ali svakako je bolji od Facebookovog špijunskog sranja pod imenom WhatsApp
 • dpasaric: MacBook Pro 16" :) Preračunao sam koliko će kod nas stajati top model: nešto manje od 57.000 kn :)
 • JOHN: Trebale bi postoajti dvije verzije. Jedna osnova za razgovore, video poziv, poruke, a druga verzija sa svim ostalim govancima(stickeri i sl.)
 • JOHN: Viber je kič, a u tom smjeru lagano ide i whatsapp
 • JOHN: A za 15 su rekli zbogom!
 • drlovric: Meni je Viber super, koristim ga godinama i radi ko grom.
 • Matija klc: Uzas koliko je taj Viber po mojem misljenju iza Whatsappa. Opca katastrofa. A moram ga koristiti radi pojedinih kolega sa posla.
 • drlovric: Stigao nam novi MBP :) Nije cak nesto nenormalno ni skup :)
 • JOHN: Krasno
 • energyman: Ne potpisuje se više iOS12
 • JOHN: nisam dugo radio povratak na stari softver, jel ga moguće napravit a da se ne pregazi cijeli sadržaj?
 • JOHN: Ne koristim viber jer mi je kićavi šit. Definitivno ova zadnja verzija ios 13 ima problema. Daleko fluidniji mi je bio na ios 12. Za vikend ću ga vratit na 12, ako se još bude potpisivao, A i moram vidjeti što će mi falit od zadnjeg backup-a. iPhone xs također
 • Pixie: Ej ekipa, sto od Apple ekosistema ne stima u Hrvatskoj? Jel Apple Pay podrzan? Apple card? Gledam sto od stvari koje sam aktivirao u Americi mogu koristit kad se vratim doma..
 • smayoo: Ja viberu ne dozvoljavam pristup kontaktima
 • Matija klc: Ljudi moji kako meni steka Viber. Kada hocu novi kontakt pronaci ucitava 10 sekundi kontakte iz imenika. Ne znam dali vama tako? Ios13,iphone xs.
 • yawn pong: Meni je Weather u iOS13 krenio resetirati lokacije. Svako jutro se probudim sa Sant Clarom i New Yorkom iz nekog razloga
 • JOHN: Hrpa nesposobnih mulaca, to su fakin osnovne stvari.
 • JOHN: IOS13 je još jedan od nizu šitova koji ispadaju iz Apple. Zblesira mi se imenik, kad dolaze notfikacije tekst izlazi izvan okvira notifikacije pa je na bijeloj podlozi gotovo nečitljiv, editiranje je teksta je toliko nezgrapno da je tanka linija između select i edit. Kud ne napravi backup isti dan prije samog updejta. Šlamperaj, samo takav
 • ecvis17: u svakom slucaju serverska spika na desktopu ... nije za svakoga naravno ali zanimljivo
 • ecvis17: i da i ne ... fedora je kao neki base ... iako ne kuzim ni ja kako onda govore da je bare-metal hypervizor ...
 • smayoo: Nisam čitao pažljivo. Sorry. Ali - onda to nije OS, nego samo hypervizor
 • ecvis17: @smayoo kako mislis? zar to nije ovisno o tome sto imas u virtualkama ...
 • Pixie: Hvala puno
 • Riba: 64
 • Riba: Da, About This Mac -> System Report -> Software -> Applications, sortiraj po stupcu 32bit/54 bit
 • Pixie: Postoji li mogucnost da provjerim na MBP koje su mi aplikacije 32bitne? Odnosno, sto ce mi prestati raditi kad instaliram Catalinu?
 • smayoo: Sve su napisali, osim što nigdje ne piše koji aplikacijski softver se može koristiti. Genijalci... :)
 • ecvis17: OS posvecen sigurnosti [link]
 • Moonlike: Photo Mechanic
 • smayoo: Photos
 • VanjusOS: koji program koristite za slike, mislim u privatne svrhe, za ažuriranje albuma, sortiranje, pregledavanje..?
 • Zdravac: @MBPruleZ ne treba ti USA, ali ne možeš ni sa nekom iz druge zemlje. Trebaš odabrati po plaćanje "none", a kasnije imaš bonova za kupiti, koje si "radeem" na svoj USA acc. To tak funkcionira bez beda
 • drlovric: [link]
 • drlovric: Ovo mi se ne cini skupo. Ako nekome treba :)
 • MBPruleZ: IP-om uđem unutra vidim sadržaj. kreirao i appleID sa USA podacima ;) ali dio s naplatom ne prolazi jer očito moram imati USA bank card ili nešto takvo... netko ima ideju šta i kako?
 • MBPruleZ: Možda već pisano, postoji način za aktivirati free trial za ATV kod nas. Skinuo app na FireStick4K, VPN-om sa USA
 • lastavica: Probaj s VPNom, sta vi da ti je IP u USA, ali ja sam probao HR HBO nekako gledati pomocu VPNa van, i izgleda da HBO dosta pazi na to za razliku od netflixa te je 90% servera blokirano i ne moze se pristupiti stranici, ali moguce da je s HBO US druga priča. Ništa ne škodi da probaš, ako nemaš vpn, mislim da svaki ima neku trial verziju pa probaj :)
 • energyman: Kako skinuti HBO GO app sa US stora ali da radi kod nas?
 • TuxFan: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Komentari

Novo u Appleu

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO