Za par dana mi dolazi Apple tv, pa me zanima da li sam dobro shvatila sto sam procitala na forumu.
Znaci, jailbreakam ga sa kojim alatom? Ima vise navedenih, pa pitam da budem sigurna.
Onda kupim atvflash i sa time imam tocno sto?
Djeluje malo blesavo - kao da nista nisam procitala, no cinjenica je da sam previse toga vidjela, pa mi se sve izmiješalo...
Molim samo za 2 recenice: npr.jailbreakas sa tim i tim alatom, instaliras atvflash i imas to i to.
Hvala!
|
Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
mogu se ja kratko ubacit, molim vas, kad smo već kod zbunjujućih informacija...
kako taj streaming s Maca preko ATV-a na TV funkcionira? ATV s Maca povlači sadržaj (film) i onda se taj sadržaj s ATV-a reproducira na TV-u pomoću nekog playera?
a ovaj mirroring koji se najavljuje je projiciranje sadržaja koji se vrti na Macu direktno na TV, via ATV?
jel to tako ide?
|
prvo moras da vidis,kad upalis Atv koji je fw njegov..ako je poslednji..a to je 4.4.4(3330)..onda Jailbreak radis sa programom SeasOnPass(licno sam juce to radio,jer sam uradio update na 4.4.4...)kad to uradis..tek onda ubacujes aTVFlash....kad dodjes do toga..javi se da ti posaljem,ako ne zelis da placas support.firecore.com/entries/387605
sto se tice Streaminga,imas par varijanti...
ako ti nije Jailbrekovan ATV..onda mozes da pustas video iz iTunes,preko komande AirPlay...ali si ogranicen na iTunes video format...ili moras nekim konvertorom da svaki film posebno prebacis u AppleTv format(prilicno dosadna varijanta)
druga varijanta takodje za ne Jailbrekovan ATV..je sa programom Beamer(moras da imas Intel Mac)i sa njim idu skoro svi video formati,ali za sada bez titlova...kad preko njega ides,film ide na Atv,na kompu ne ide...
za Mirroring,imas ovaj novi program AirParrot,bas sam ga juce nabavio,i nije to jos uvek to...i za sada ne ide zvuk,najavili u update-u....
najbolje je da uradis Jailbreak..ubacis XBMC...i sve ide savrseno....vuces sa Mac-a...Nas-a...mreznog Hard.....+ mnogo korisnih addonsa,koji ti prave pravi media centar.....
veruj mi da uz malo srece,sve bude gotovo za pola sata....jailbreak...skidanje xbmc direktno iz ATV..i slicno.....
Finn kaže: mogu se ja kratko ubacit, molim vas, kad smo već kod zbunjujućih informacija...
kako taj streaming s Maca preko ATV-a na TV funkcionira? ATV s Maca povlači sadržaj (film) i onda se taj sadržaj s ATV-a reproducira na TV-u pomoću nekog playera?
a ovaj mirroring koji se najavljuje je projiciranje sadržaja koji se vrti na Macu direktno na TV, via ATV?
jel to tako ide?
vecinom su ti odgovorili, probat cu samo dopuniti.
mirroring ukljucis tako da sa maca ili ipada odaberes tu opciju, TV ne moras dirati on automatski baci presliku tvoje radne povrsine na televiziju. jedino moras znati da ima malo laga, dakle tesko da se moze igrati neka dinamicna igrica ili sl.
kada pokrenes film u punom zaslonu, TV iz mirroringa prelazi u streaming i nema trzanja.
stvar je prilicno zgodna, sto za doma, sto za firme jer brzo i elegantno mozes prikazati zeljeni sadrzaj na veci ekran.
hendikep je za sad taj sto je limitirano na itunese (JB na stranu).
|
Wow. Puuuno informacija.. haha..
Hvala na odgovorima!
Napravit ću sa Seas0nPass, jer ako to preporuča aTV flash onda pretpostavljam da je taj najbolji.
Trebam i micro usb koliko sam skuzila.
Zbunjuje me ipsw - jel to firmware od Apple tva?
Da li je bolje da ga izvucem iz iTunes ili da mi Seas0nPass radi custom?
Znaci APV u biti bez aTV flash-a ne vrijedi, jer moze samo prikazivati ITunes stvarcice i to jos posebno kod nas limitirane kada nemamo full access.
Za par dana cu sve to pokusati ( valjda necu nista zeznut), pa javim kako je uspjelo.
Aha, Plex i XMBC - to mogu instalirati tek kada instaliram aTV flash i to iz samog ATv menu - ja?
|
@amsterdamxxx, hvala najljepša na ponudi,i da, haha, ako vec mogu posuditi program, zasto ne?
( nemam jailbreakan ni iPhone, ni iPad, pa i ne posudjujem cesto programe, nego placam :/ )
|
Jos par pitanja kada već dosadjujem - AirParrot cu instalirati iz samog TV-a ili cu morati spajati sa Mac-om? Da li mi je za to potrebam jailbreakan iPad, iPhone ili ce raditi i sa nejailbreakovanog?
Da li postoji ikakva opcija da se na TV promijeni proxy ( što radim na Macu , tj.na Chrome-u kada zelim gledati nešto sto je free na Hulu i ostalim "only US" sajtovima) pa da mogu pristupiti Hulu npr.?
I last but not least - da li sa jailbreak-om dolazi neki addon preko kojeg se mogu gledati besplatni filmovi, serije?
to je to - puno hvala!- posvuda ima kako napraviti jailbreak, no manje se piše što se tocno dobije kada se napravi jailbreak i instalira TV flash...
|
Ovaj Curu,slusaj Curo..mnogo trazis..salim se....aj redom..
treba ti Micro usb....mozes pozajmiti(posuditi)da neko ne vice kako me ne razumeod nekog ko ima novije HTC mobitele....ili cak i neke Nokie ga koriste....i sa njim se spajas na komp....predpostavljam da imas Mac,pa za pocetak skini program ipswDownloader..sa njim skines zadnju verziju ipsw fajla ,koji ti treba,i imas ga uvek kod sebe,jer kad Seas0nPass,skine to isto,zna da se zaglupi...onda se ti u Seas0nPass pozoves na ovaj tvoj skinuti ipsw....i teras redom po upustvu..... www.macupdate.com/app/mac/38235/ipswdownloader
Plex..XBMC..i ostalo,radis kasnije kad uradis JB,pa ubacis aTVFlash(to je tek prosto za ubaciti...pokrenes ga na kompu,Atv je spojen na Mrezu(znaci sad ne treba Micro usb)znaci aTvFlash pronadje AppleTv u mrezi,i ti samo kliknes install..i on sam sve odradi...posle odes na AppleTv..pojavi se nova stavka Maintenance,iz koje radis najprostije instaliranje XBMC..Plex-a..Nito Tv..i ostalo....
AirParrot je program za Mac(nabavio sam i njega..i za sada nisam pao na bulju(dupe)nije to to....bar za ver 1.0....a i ne treba ti za sada.....
za Huli ,Pandoru...nisam uspeo da to sredim na Atv..ali jako dobro ide na Mac-u,uz pomoc programa Hotspot Shield.....skines Hulu Desktop aplikaciju i uzivas na Mac-u....
za free filmove(nemoj da ti se usladi,pa navikla si da placas..kad budes malo usla u fazon XBMC.....ubacis dva addonsa..Navi-X...i IceFilms...i UZIVAJ i Filomovima......
javi Dje zapne......
kod mene sa Hotspot Shield-om radi net istom brzinom....4mb/512k....provereno vise puta...
imas dve varijante za Hulu za Mac..
prva program Hulu Desktop....jako lepo radi i izgleda.....(slika1)
druga varijanta addons za XBMC,zove se Hulu slika 2.. www.hulu.com/labs/hulu-desktop
Hvala još jednom! Opet sam nakon dugo vremena instalirala Hotspot shield i radi ok - iako je brzina samo 1mbit, dok bez njega imam preko 10mbita. No, playa filmove sto je i najvaznije!
|
aha - i ja koristim Hulu addon za Plex. Nekako mi je Plex bolji od XMBC-a. Metadata "Trazilica" je bolja, barem st ose tice mojih serija i filmova na Macu.
Thumbs up za pomoc!
|
meni licno nije bolji(imam ga an Mac-u,jer mi se svidja Pandora preko njega),mozda zbog metadate izgleda fensi...ali sve to ima i xbmc uz malo podesavanja...a o kvailtetu i izboru addonsa,necu ni da pisem,Plex je jako tanak,a i ono sto ima,vise od pola nikad ne bi pokrenuo.....meni je cak i Boxee bolji,ali podvlacim(licni izbor)neka ih je sto vise...pa sta bolje legne...
uzivaj..i javi se za aTVFlash
p.s. jos jedan razlog za XBMC..radi i na PPC Macovima...
Evo, javljam napredak i sve je super proslo. Dosao danas navecer AppleTV i jailbreakala sa Snowpass bez problema, kupila ATV Flash i upravo gledam Insidious.
Ludnica je sto taj ATV flash radi od Apple tV-ja - hmmm...ono u biti sto bi i trebao biti.
Oh, well...
Aha, i za micro usb napomena: oni koji imaju Blackberry ne moraju ga kupovati!
Hvala svima, posebno amsterdamxxx!
|
amsterdamxxx kaže: Sluzimo Narodu....
ajd kad me tako lepo pohvali,da ti predlozim jos nesto,kad vec volis tolko taj Plex.....evo ti addons za XBMC koji se zove PleXbmc....i fakticki dobijes Plex u XBMC....lepo radi,free je.... www.2shared.com/file/bJROEarh/pluginvideoplexbmc.html
Haha Plex u XMBC, hvala! Das, bas mi je ljepse kad ima te lijepe slikice filmova...
( Jel se u XMBC kada se dodaje source mora svaki film posebno dodavati??? Jer ne kuzi mi glavni film folder.. Mda, Plex je idiot proof - ne kazem da to ima veze samnom, no jel..hehe)
Jel radi jos Ice films ili ne kak nema Megauploada?
Jos jednom- hvalaaaa!
|
radi IceFilms,sada sa Rapidshare....ali nije jos najbolje.....uzmi za filmove ubaci u XBMC..dodatak Navi-X....i uzivaj u filmovima ,serijama..Live Tv.....Streaming... website.navi-x.org/
Da li znas kako da sprijecim auto update? Tako mi sve super radi, pa ne zelim da mi se zezne.
Da li mozda ATV flash to sam blokira?
Trebalo mi je duze da skuzim da se ATv gasi onim srednjim gumbom na Apple Remote, tak da polako sve ucim..haha.
A Navi jel to unutar XMBC u samom ATV ili neki kompliciraniji put do instaliranja?
|
Jedno jaaaako n00b pitanje, no nije me sram pitat:
Da li za XMBC ocito moram otici na system pref na sharing i tamo ukljuciti file sharing, jer mi ne nalazi source di su mi filmovi, iako imam i na Macu instaliran?
Tak blesavo pitanje pitam jer Plex vidi sve filmove, muziku, slike bez ukljucenog file sharinga.
A i zar onda nece moci netko drugi pristupiti tim mojim folderima?
Oduvijek imam neki strah od toga da mi neki susjed (haha) ne kopa po slikama - zar nece onda vidjeti Moj iMac ili moci lako kopati zbog AirPlaya?
Mozda ti to ne zvuci suvislo sto pitam, ispricavam se no tek ucim sve...
|
Navi X..je jedan samo dodatak za XBMC,koji kad ga pokrenes,radi kao da je zaseban program,ali je vezan sa svog domacina....
treba da ima u Nito Tv,opcija da se blokira auto update......
za Sharing....pa prvi put u XBMC samo odredis izvor,tj putanju do serovanog foldera....ides na opciju Windows Network(SM....i odaberes put ka folderu....
a kako mislis da ti drugi neko pristupi tvojim folderima,kad je sve to u Lokalnoj mrezi,jedino ,ako nisi postavila Pass za tvoju mrezu....
Ah da...pa naravno da sam plavusa! Buahahaha - imam 128 bit enkripciju na mrezi pa naravno da ne moze netko pristupit, no comment!
gledam ko blesava u te settingse u Nito tv i ne mogu naci blokadu auto update - to sad stavljam na pauzu, no uskoro cu to morati rijesiti.
Vec sma bila zeznula nesto sa samim ATV menujem - nestali su mi previewi gore, pa sam sad pola toga ponovo instalirala - bolje da par dana nis ne diram. Hehe.
Hvala najljepša!
P.S. sigurna sam da ovo nije zadnje da gnjavim - predobro ej prosao jailbreak, da se nesto ne desi uskoro - da, "optimist" vjecni.
|
XBMC - naravno da ne mogu dodat source. Stavila sam kvacicu pod share files and folders using SMB na Macu i dodala folder sa filmovima, no kada preko XMBC na ATV idem dodat source i kliknem na Windows Network (SM kako si mi objasnio pise Error 2 : share not available.
Ocito je to komplicirano za mene, taj XBMC.
Mislila sam se prebacit sa Plexa na njega, no za danas odustajem.
|
ja ne koristim Plex za filmove(na XBMC,gde imam sva ta slova....,samo za muziku.i ponekad online Video....a za Arya...da ti slucajno nisi na Mac-u na Lion-u....posto sam nacuo,da na njemu nesto ne ide Samba...
@Lihto, ne znam ti odgovor, jer imam sve engleske subse, tak da ne znam odgovor
Da li netko zna kako SSH zip file? Naime, zelim ubaciti taj Navi -x zip ( nemam u AT2 XBMC ponudjenu opciju za to, pa valjda ide preko Maca se nekak ubaci u AT2) i potpuno su zbunjujuci ti tutoriali za SSH "ubacivanje". Uf...
|
Uspjela sam ubacit u XBMC, no toliko je hrpetinu svega krivo ocitao da ispada da imam od Independence Day (koji nemam), do Ice Age (koji nemam)...
I za SSH zip file ima Cyberduck, no nemam pojma di da ubacim taj Navi -x.zip i uf...
Ak ce se nekom dat pomoc...nastavak...
|
skines Navi-X.....otvoris neki Comannder na kompu...koji ima SFTP konekciju....za user kucas (root)..za pass(alpine)....i kao sa slike ,prekopiras Navi-x.zip.....onda u XBMC odes na install addons zip...i nadjes putanju gde si ga kopirala...kliknes na njega..on sve sam raspakuje,i stavi u Programs....i pojaviti se Zelena ikona Navi-X...i Uzivaj...
ja za spajanje sa ATV koristim MuCommander www.mucommander.com/
Hej, ma ubacila i nasla Navi.zip i na moment mi se pojavi da je enabled i onda ga nigdje nema. Nasla sam na nekom forumu da nisam jedina s tim, pa...meh.
Hvala
I Lihto , budem, pa javim.
|
ma mora da imas Navi X....ako koristis fabricki skin za XBMC..Navi X..se nalazi u Programs....
a za daljinac..pa mislim da ce raditi,na bilo kom,a kamoli na Logitech-u.....
Eto, na kraju ova tema je ispala sve samo ne ukratko.
Uglavnom, pojavio se Navi-x stvarno pod programs.
Znam da nisam luda, jer sam cak jucer rebootala ATV i nije ga tamo bilo.
No sad je.
Hvala puno jos jednom, posebno amsterdamxxx!
Aha, i Plex mi je puno pregledniji od XBMC-a, jer nemam pojma kako je ovaj uspio toliko krivi metadata ocitat, a i ne znam di da to promijenim. XBMC ima puno vise plug in-ova tak da mi je super za to.
I Lihto, skinula sam jedan hr sub i normalno se vide dijakriticki znakovi.
Sad jos samo da skuzim kak da sprijecim TV da se autoupdate i bilo bi mrak.
Nema pod Nito ta opcija nazalost - imam update i daily, monthly opciju samo.
Jel moze netko provjeriti da li nesto propustam? Pogledala sam pod sve "bitne" menije i nisam nasla opciju.
Pozdrav!
|
Wow! Navi-x! Amsterdamxxx, ti si genijalac! Ne trebam ikad vise skidat film koliko ih ima.
Steta da nisam ATV vec u zimi kupila.
Savrseno je sve.
I ako se netko dvoumi oko jailbreaka, nek se ne dvoumi vise!
|
arya kaže: I Lihto, skinula sam jedan hr sub i normalno se vide dijakriticki znakovi.
ae super ma plex je predobar program..koristio sam ja prije xbmc ali plex mi je puno bolji zbog svog servera i naravno što covere učita.. više je plug & play što su i navikli ljudi koji koriste apple proizvode plug inovi su druga stvar koju nisam baš isprobavao,osim što sam stavio youtube plug in za plex i radi sasvim pristojno.
iMac 27'' QC 2.66
iPad Wifi 16Gb
iPhone 4 16Gb
|
ma dobar je Plex..ali on nema ni IceFilms..ni NaviX......eto dobar je.....i nisam ja genijalac,samo volim to.....genijalac je Kojot,koji hvata pticu.....
a da setih se nesto..Youtube na Plex-u rado ok ,ako ga koristis na Mac-u..na Atv kao klient radi bez veze..jer kao klient ,ne daje opciju pretrage,nego samo ono sto on dozvoli...a to sto nisi probao xbmc addonse...tvoj minus..Probaj,pa uzivaj,i ne donosi prerano zakljucke..i jako glupa teorija da je Plex za Apple korisnike..sve sto On radi ,ja sam namestio na XBMC..znaci i Posteri...i sadrzaj filma,i glumci..i prevod....ovo ne znaci da ne volim Plex....samo mrzim preterena zakljucke....
Ziveli
PLEX je plug & play,dok sa XBMC moraš podešavat da dobiješ ono što već PLEX ima namješteno većini ljudi se neda zajebavat..Nije sad to neka teorija nego eto paralela koju sam primjetio ovdje na forumu
PLEX je kul
iMac 27'' QC 2.66
iPad Wifi 16Gb
iPhone 4 16Gb
|
naravno,slazem se,imam ja i Plex...ali je Ultra tanak sa addonsima...ne bi iz njega koristio jedva 3....tako da ostaje ,kao zlatna rezerva...vise ga imam zbog zeninog Androida....jer mi radi kao Server.....cak i Boxee vishe volim........kada bi u Plex-u video neke dobre addonse,koje ima XBMC....vrlo rado bi mu dao Sansu....a ima i jedan minus...ne mogu ga koristiti ljudi koji imaju PPC Mac-ove.....al zato mogu XBMC...
Da, Plex je bas plug & play i naravno da svi volimo kada se ne moramo truditi, no stvarno zbog Navi - x s kojim se cak mogu i ice films vidjet ( koji nesto zezaju, valjda zbog Rapidshare-a) totalno se isplati zezat sa XBMC. Boxee nisam isprobala, no dobro zvuci.
Plex na Macu ima neke dobre addonse ( isto kao XBMC skoro, ali bez fenomenalnog Navi-x), no na ATV Plex nema nista osim youtube, ja mislim.
Kada bi XBMC imao od Plexa tak dobre metadata trazilice, a Plex od XBMC-a Navi -x, eeee onda bi se bogme imalo o cemu razmisljati.
Ak imas PPC Mac onda naravno - XBMC.
Stvarno se isplatilo muciti oko toga Navi-x, sada mi naravno to djeluje kao pljuga i nije mi jasno kak sam cijelo popodne izgubila, haha.
Ugl.dragi je odusevljen sa ATV-jem ( ima hrpetina nekih sportskih kanala prek Navi-x, ne kuzim se bas u sport, ali sva kosarka NBA, sve sto vam padne na pamet + fenomenalno mi je kak ima po zanrovima svi filmovi i serije koji vam padnu na pamet) i prica kak sam hakerica--hahahaha.. .
|
Saljem ti gajbu Zuje di treba, ak nadjes kak se sprijeci autoupdate.
Da, google is my friend, no ne kuzim terminal bas i to sto sam pokusala nista se nije desilo.
Autoupdate rijesim i imam too good to be true media centar.
|
Ako ćemo iskreno kad bi se spojili PLEX i XBMC bilo bi super..Nekom su bitni plug inovim a nekom kak teme izgledaju,100 ljudi 100 čudi..Ja se nadam da će izaći Apple tv 3 u srijedu pa to planiram uzet..normalno isprobat ću i PLEX i XBMC pa ću napisat dojmove.. Koliko sam shvatio mogu se gledat tv programi preko strema,jel može i eurosport i kao premier league uživo?
iMac 27'' QC 2.66
iPad Wifi 16Gb
iPhone 4 16Gb
|
arya kaže: Saljem ti gajbu Zuje di treba, ak nadjes kak se sprijeci autoupdate.
Da, google is my friend, no ne kuzim terminal bas i to sto sam pokusala nista se nije desilo.
Autoupdate rijesim i imam too good to be true media centar.
U nito tv imas opciju da iskljucis autoupdate
ili
just run terminal, ssh into the atv2.
run "apt-get install nano" to install nano, text editor
free...al moras XBMC.....jbg....
za autoupdatem,smem da se Zakunem,da je pre postojala stavka,u NitoTV,da se iskljuci Update i stavi na Off....sad vise nema....
sad nadjoh komentar jednog Moderatora sa aTVFlash foruma za autoupdate....
@On kaze.....:Both aTV Flash (black) and nitoTV will disable updates by default forum.firecore.com/topic/6902
za sve fanove Live Streaminga..evo jos jedan odlican addons za XBMC....LiveTv v1.3.....spisak kanala je prilicno veilik...ja sam uradio slike za prva 3 koja sam probao....za svaciju dusu...ima i HD kanala.... forum.xbmc.org/showthread.php?t=124647
Znala sam da sma negdje procitala da aTV flash automatski blokir auto update, no nisam mogla ponovo naci, pa eto, super! Ne moram nis radit.
Saint, bas to sto si postao je ono sto sam napisala da sam pokusala ( valjda smo naletili na isto)u terminalu, pa nije uspjelo. No, mozda je to bas bilo zato sto je ATV Flash to automatski rijesio.
U svakom slucaju, jos jednom hvala i na pp adrese za gajbu Zuje Amsterdamxxx.
Ajde dobro da si i ti potvrdio da vise Nito nema te funkcije, jer sam vec vise puta buljila u te settingse sa upitnikom.
Lihto, da. Sporta koliko te volja, sad bas tocno da ti kazem trebala bi losija polovica suflirat.
Amsterdamxxx, imas neki zip sa fav addonsima za XBMC? Jel onaj jos aktualan na onoj 2.temi tu?
Airparrot se znaci ipak isplati, kazes? Kul.
|
za Airparrot...nije to.to..u stvari ,da bi na Tv izgledao isto ,kao na kompu,mora da se menja rezolucija monitora,a to me smara....pa sam ga ostavio po strani..izace nesto bolje,Osecam To
za addonse....pa mozes da probas....mislim da su oni tada radili dobro na Darma XBMC 10.1.....sada je Eden 11.....mozda neki nece,nista ne kosta da probash...a imas na forumu ,posebnu temu addonsi...pa se igraj....mada,ja u zadnje vreme,pod obavezno Navi-X...Revision3....Youtube(jer radi mnogo bolje nego Oficijalni iz Atv)i ove zezalice oko Streaminga...ovaj LiveTv...i sa Serviio servera,dosta HD kanala....e mozes i za razne filmove da probash i Veetle....nema sta nema....
p.s.Zahvaljujem na Zuji,kao da sam popio.....onda ja vama donesem dobru Domacu Sljivu,iz Shumadije.....hik...
Apropos rezolucije, na XBMC na ATV-ju mi se ne vidi skroz gore desni kut - sto vec i dole di je za ugasit mi isto bjezi preko ekrana. To je onaj skin s kojim dolazi. Cini mi se da si ti pitao tamo na nekoj temi nesto slicno, jel si rijesio?
I da, na Macu kod XBMC vidim opciju za ubacit subtitlove, no na aTV-u ne. Jel to neka kombinacija tipki na remote-u ili sto ( jer na Macu se dolazi do toga kada se s misem dodje do gore, a na ATV-u bas i ne postoji slicna opcija..hmm..)?
Probat cu te sve koje si nabrojio, pa javim. Jel se vecina instalira iz samog XBMC-a ili install from .zip, tj ssh to ATV?
Taman smo rjesili autoupdate, a ja se sjetim jos pitanja.
P.S. nesto sto bi XBMC trebao kopirat od Plexa je to kak se sami subtitlovi ubace sa tom ukljucenom opcijom. Predobro! Iako uvijek imam eng subse, a ne hr - super stvar ak netko frflja..haha.npr cijelu seriju Curb Your Enthusiasm mi je ispravno Plex ubacio subitlove
O da, to bi probala Sljivu iz Sumadije!
|
ajd na brzaka...pa odo u krpe...
za sliku na XBMC,posebno za AppleTv.....pogledaj na slici......ides na Video Calibration....i dalje ces se sama snaci......
svaki addons,mozes na isti nacin.....iz Zip-a...instaliras....
za titlove....aktiviras,prvo tu opciju..vidi sliku....pa kad krene film,zadrzis srednju tipku,da se pojavi player meni....imas u drugom delu,nova ikona,kao neki kvadratic sa crticom,to je za Online titlove(u podesavanju addonsa za titlove,pre svega toga odaberes koje jezike da ganja...),a ako hoces tvoje titlove ,koje vec imas....isto to,samo ides na ikonicu za audio podesavanje.....
kliknes u podesavanju za addons..na stavku Add Live as source...i pojavi se u pozadini..LiveTv.hml.....i ja sam jos stavio Enable auto update.....i kad se pojavi LiveTv.hml....kliknes na to....nista vise nisam dirao...i on kad pokrenes addons...ucita kanale....
Ja sam nesto ganjao ali je prekomplikovano tj stalno moras raditi edit liste
@amsterdamxxx nije losh addons u kombinaciji sa hulu i Live tv i navi hvala.
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
Macbook Pro 13.3" i5
iServis Sarajevo
Svi koji se jave preko jabucnjaka ostvaruju 10% popusta za sve usluge servisa
|
Sredio live stream add ons je bio 0.0.5 a zadnja verzija je 0.1.6.Morao sam skinuti ponovo i instalirati jer nece sam da uradi update.Radi extra sve HD programi
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
Macbook Pro 13.3" i5
iServis Sarajevo
|
@ Saint....evo sad sam onu tvoju listu,otvorio sa programom TextWrangler..i svaki sam onaj stream,posebno ubacio u Serviio...i rade kanali na ATV/XBMC..
e ajd da ne otvaram novu temu....za ljude koji vole ExYu filmove i serije..covek napravio sajt....pa sakupio sve na jednom mestu da se ne trazi po YT....i ne zelim da ispadnem yugo nostalgican(sto naravno i Nisam,ja sam za ono Svakom svoje Selo .. .....i bilo bi zgodno kad bi neko znao da napravi plugin za Serviio,za ovaj sajt..... www.dobra-stara-vremena.com/ www.dobra-stara-vremena.com/filmovi www.dobra-stara-vremena.com/serije
razni strimovi koje koristim...sve strano...ima samo RTS1..od ExYU..ali ne smeta....napucas negde,ja sam cak taj folder ,prekopirao u AppleTv....ima 10kb...i stalno mi stoji na listi od XBMC.....
Sve radi kako treba!
Subtitlovi, pozicija XBMC skina.
A live tV - predobro!
Jos samo da skuzim kako ubaciti onaj HDtv.xml i mrak...
Ma i bez toga je sve super!
Znaci, ukratko Apple Tv jailbreak sa SeasOnPass, pa install ATV flash, pa XBMC, pa u njega Navi-x i Live tv i imate najbolji media centar koji mozete zamisliti.
Amsterdammxxx, stvarno najljepsa hvala na pomoci!
P.S. Na pocetku mi jue Plex bio drazi, no evo sad mi se cini da prelazim potpuno na XBMC. Je, da se mora potrudit malo oko njega dok se sve ne namjesti, no ba kraju mi se cini cak i da mi se prek XBMC-a bolje streamaju fiilmovi sa Maca...no, mozda umisljam.
Pozdrav !
P.S2 jos da se mogu igre kao Contre Jour sa iPada mirorrovat na ATV prek -airplaya i ne bi bilo sretnije osobe od mene
|
za Igre,ne znam,nemam jos IPad......mada se negde pominje da neke i mogu da se igraju....
za Serviio....primetila si da kad skines Serviio ,dobijes dve zute Ikonice..jedna se zove Serviio..druga Serviio Console...moras obe da pokrenes..prvo klikni na Console,pa na onu drugu....i treba da ti se pojavi prozor za podesavanje strimova....dalje ces se snaci....sa njihovog foruma,skines paket pluginova....i sve one linkove za streaming...
javi ako zapne.....
Eh da , naravno da sam ja prvo kliknula na Serviio, pa Serviio console. Sad kada obrnuto kliknem mi se otvori i upisem put do onoga sto hocu shareovat, no - haha..nemam pojma kaj dalje. :ashamed:
Iskreno, vidjela sam da ti imas Serviio, pa kak sam sve (hahaha) kopirala od tebe u vezi ATV, onda sam pomislila zasto ne vidjet i sto je to, no nemam pojma najiskrenije sto s Serviiom.
|
pa....ako si citala tamo gde sam pisao,sve sam lepo objasnio...ubacis paket pluginova....u serviio...pa ubacis Rss fidove..strimove..i onda u XBMC odes i nadjes Serviio preko UPNP-a.....i sve sto gledas na XBMC....ali posto imas sad ovaj Navi x..i Live Tv,a mozda te mrzi da se zezas sa tim....bice ti dosta za pocetak............
uzmi eventualno,ubaci addons Veetle...prepun je filmova....
Stvarno mi je i previse to sto imam Navi-x i Live Tv, tak da sam odlucila ne zazat se sa Serviiom . Razmisljala sam jedino kupiti neki externi NAS drive. Jel se moze preko micro usb-a spojit sa ATV da ne moram imati upaljen Mac svaki put kada nesto s njega gledam? Ako moze, ima neki prijedlog? Koji da kupim? Tnx!
|
Koliko znam ta varijanta sa kacenjem externog HDD-a na apple tv ne funkcionise. Ja koristim NAS Segate home network storage 1TB,skopcao sam ga sa WiFi router-om .Radi vise nego odlicno.
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
Macbook Pro 13.3" i5
iServis Sarajevo
|
Googlala sam nesto, no da, nazalost cini mi se da se ne moze spojiti na ATV. Bas steta.
Desilo mi se jucer kada sam sa kompa gledala film na ATV-u da se usred filma "loadalo". E sad, to bi bio problem ak se pocne desavat cesce, pa sam se zato nadala da se nekaj moze "ustekat" u ATV. Ah, well...
Znam da je n00b pitanje, no o cemu to ovisi - kakva je brzina/kvaliteta streama sa Maca na ATV?
Sto mogu napraviti da mi se ne desava to "loadanje" filma?
Da li to ima veze sa brzinom neta ili nema?
( iskreno ne znam kaj da pitam striceka gugla po tom pitanju.. :/ )
|
pa ako kupis neki Nas,i na njemu drzis filmove,mjuzu..slike....ne moras da palis Mac....ja imam jedan nas,gde takodje sa njim skidam i torrente......pa na Mac-u to odavno ne radim...jednostavno taj Nas ti bude na mrezi,i samo ga nadjes u XBMC...i vozi Misko..
na micro usb,nema sanse nista da kacis,on sluzi samo za update,i Jailbreak
mislim da ima veze,sa velicinom filma...kompresijom,i slicno....za sada nisam imao tih problema,a iskreno i ne skidam filmove od 100 giga...
ako ti je za utehu..izasao AppleTv2HD..
Ti hrpa giga filmovi mi bas i nemaju smisla za skidanje, ako hocu savrsenu sliku onda se kupi bluray.
Apple Tv HD - nije potrebno, barem meni.
Da, kupit cu neki Nas i rjeseno!
( kak sa Nas skidas torrente - zar nije NAs samo za share, tj.storage...da, da- znam wiki i google, ali onda ne bi bio niti potebam forum kad se sve moze potraziti na google)
|
Odlucila sam kupiti Time Capsule i koristiti ga osim uz Time Machine kao backup i kao externi drive na kojem bi drzala filmove i ostalo. Nadam se da je to plug & play sve skupa, jer mi se ne da zezat sa namjestanjem ne znam kakvim ( ako cu morati - eh onda..st ose mora niej tesko... )
Da li itko od vas ima Time Capsule i Apple TV kombinaciju?
|
Jesam, jesam..zato sam i odlucila da je to naj rjesenje nekak za sve - i za ATV2 i za backup.
Idem ovaj tjedan po TC u ducan, pa javim jel sve stima. Volim se nekako unaprijed pripremiti, kao i za ATV2 jailbreak.
( sotver mi nikada nije bio problem skuzit, no kada krenu neke zice i spajanje - e onda sam u problemima...haha)
|
Ne znam da li mozes time capsule koristiti kao externi hd osim backupa sa mac-a. Ja bih prije uzeo airport extreme i jedan hd od 1 tb. Mislim to sam uradio jer su mi rekli da time capsule ne mogu podijeliti na dvije partijice.
"You mean you want to use the TC as a NAS-drive? Maybe partition the disk to use half of it for backing up with Time Machine and the other half as a storage for your extensive media library, and get access to these partitions when you're in its network?
In that case, the answer is: YES, you can."
Internetski ljudi vele da se moze... hmmm..nadam se da moze, jer je vec placen.
|
Ja sam se isto raspitao, i posto s mi rekli da ne moze, jer sam na jedan tb htio backup a na drugi filmove i muziku. onda sam uzeo extreme i hd .I prezadovoljan sam.sretno s kupovinom i nadam se da ce moci.
kak da upogonim XBMC gdje promjenim postavke ili kako da ga povezem sa vanjskim HDD-om ??? ustvari Time maschine HDD-om na kojem su mi filmovi i Mjuza i bla bla ?????
|
Kristijan, imas na ovom pdfu bas temu ATV2 i Time Capsule. Na pocetku je malo zbunjujuce, jer sam u biti "live" to radila...no na kraju ces skuzit kako to napraviti. Kako veli Saint, preko Media Playera...
Aha i Ice Films, ne radi ni meni...ali ima toliko filmova prek Navi-x, da nije niti potreban.
|
Gjuroo: Lijepo ti je mater rekla. Ja svoju nisam slušo i đava mi uzo par godina života.
smayoo:
john_st: neću nikad zaboravit materinu reakciju iz tamo negdi 2002. kad san igra Diabla. Na stolu kutija od igrice i mater čita i izjavi: "Ostavi se toga đavla i aj u crkvu boga molit"
smayoo: Imam ja takav, ali apsolutno me ne zanima prodaja. Predobar mi je. Još da mi netko kaže da je bio skup... Kad podijelim s godinama i količinom zajebancije, to je najjeftiniji kompjuter ikad.
ecvis17: Pozdrav, zanima me kupnja rabljanih Mac Minija oglas tu »Klikni!«
smayoo: Daj ne brljaj po vikalici, piši u forum pa ćemo vidjeti u čemu je problem
Tony.Sopran: @saint / @smayoo ?
Tony.Sopran: Trebao bih jedan brzi odgovor, problem je ovaj svoj externi HDD sam spojio sa prijateljevim običnim laptopom, do sada sam uvijek prenosio podatke na njega sa svoga Mac-a, međutim sada kad sam spojio na njegov laptop uredno prepozna HDD, ali mi ne daje mogućnost ulaska u njega?!
Renzo: Molim, molim.
radar: fala Renzo
Renzo: Karticu koristim isključivo za AppStore. Korištenje je jednostavno, na šalteru banke uplatiš na AppStoreu trošiš
bumbar: Ja za internet kupovinu imam OTP web karticu ali nije podržana za App Store
radar: RENZO kolika je naknada mjesecna/godisnja za karticu i koliko je to jednostavno za koristenje, dali ju koristis samo za internet placanja
Finn: ne kužim "posebnost" ove kartice... ja za paypal imam deviznu karticu na koju isto tako uplatim love koliko mi treba za neku kupovinu.
bumbar: @renzo. I ta kartica uredno radi za kupovanje u App Stor-u?
Renzo: Ima nas nekoliko na forumu koji koristimo ovo »Klikni!«
john_st: home is where the iPhone syncs ;-)
bumbar: ima li kakvih novosti oko bankovnih kartica (koje nisu kreditne) za app store?
smayoo: Dom je tamo gdje je srce.
campo: svuda pođi kući dođi
yawn pong: Zašto bi se i vraćao ovdje ako odem u Australiju. Jedino za posjet rodbini i to je to.