Organizer-i About
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Organizer-i About


21.04.2005 | 13:41
Neki će mi zamjeriti slabu engleštinu, neki lijenost, neki će me opet i razumjeti,

Kako ja gledam na svoje teme:
želim skratiti vrijeme i saznati neke stvari off the records i otvaram štivo savjeta i upozorenja za sve na Jabučnjaku koje dotična tema interesira, ili ima što za reči bilo savjetom, upozorenjem, oduševljenjem ili pak progunđati... dobrovoljno i otvoreno! Nema limita osim u autokontroli što je već posljedica temperamenta, ali i odgoja, no tu i Riba često uletava s hamperom hladne vode, što je sasvim sigurno dio naše kulture koju svi skupa živimo.


E pa ovdje otvaram temu o organizer-ima, tipa PALM, Visor, ali i SonyEricsson P900 i slični orgaizer-mobie phones.

Naravno za sad su mi saznanja, vrlo mala i volio bih kakve smjernice s obzirom što dodični nude, pa da vidim gdje da uopće počnem!

Svakako bih htio na terenu (po cijelom svijetu) imati vezu s internetom, dostupnost komunikaciji s uredom (čak i s više njih), schedules, sastavljanje natuknica ili mogućnost unosa djelomične literature kao teksta... uglavnom ono što se uklapa u nekakav meneđerski priručni pomagač!

Da li je prošlo vrijeme starih organizera, i ovi bolji mobiteli preuzimaju vlast, ili je to još samo početak i malo poboljšanje mobitel usluga.
Vidjam jako puno Compaq-ovih organizera, svi ih hvale, vidim puno Palm verzija.
Puno je operativnih sistema dotičnih.
Naravno kompatibilnost s Macintosh OS-om je bitna, ako je potrebna uopće!

Pa da vidimo ima li kakvih saznanja, savjeta, i dobre volje za to utipkati u ovom forumu!
21.04.2005 | 14:40
Mislim da je vrijeme \"klasičnih\" PDA uređaja prošlo, osim ako ne voliš sa sobom tegliti više uređaja nego je neophodno. Treba odmah uzeti nekakav smartphone koji u sebi objedinjuje i jedno i drugo i to je to. Ja nažalost nisam još naišao na takav telefon za kojeg mogu reći \"to je to\". Siemens SK65 ima najbolje riješen problem unosa teksta, prava je šteta što se ne vrti nekakav napredniji OS.
Prvo trebaš odlučiti da li ti je ekran osjetljiv na dodir neophodan ili ne. Osobno mislim da to ne nudi neke naročite prednosti. Ako je to bitno onda se izbor sužava na SonyEricsson P8x0/9x0 ili Handspring Treo. U suprotnom imaš širok izbor Nokia i ostalih uređaja koji rade na Symbian OS-u ili, zašto ne, hrpu smartphonea koje pogoni Windows Mobile i koji se također mogu syncati sa Macom uz pomoć dodatnih utilitya.
Najbolje je uostalom otici na www.apple.com/isync/devices i na popisu naći nešto što ti se sviđa. Mislim da trenutno najbolji \"bang for the buck\" nudi Sendo X, ali ne znam gdje se on može kupiti u našoj blizini. Počekaj da izađe Tiger, možda on proširi popis podržanih uređaja.
  • ozren
  • Posjetitelj
21.04.2005 | 15:09
ja osobno vec pol godine koristim (nakon Visora Deluxe) FujitsuSiemens PocketLoox 710, syncam ga preko PocketMAc-a i ima dosta dobru podrsku, Address Book, iCal i dr. osim toga puno koristim odlican kalkulator, AvantGo, surfanje webom preko Wlana, citanje knjiga .lit, chm (pdf slabije) i igranje igrica, osim toga neki Finace program itd. Naavno tu su jos mp3, fotke, divix i dr. Ima 400 i nesto MHz, 2x64 MB memorije te CF i SD card memorijske utore, tako da imam i 1 GB + 16 MB SD karticu itd. Mikrofin, zvucnici, podrska za VoIP, Wlan, Bluetoot i sta ja znam, od ostalih fora karekteristika je da hosta USB, znaci kabelom ustekas USB memorije, i vidis ih kao disk ...

Odusato sam od koncepta Smartphone radi velicine (ne moze biti premali zbog ekrana, a s druge strane trebs biti sto manji radi lakog nosenja svuda i stalno, - to su 2 nespojiva koncepta sve dok se ekrani ne pocnu projecirati u zraku i u off stanju izgube svoju fizicku komponentu) jer mobitel nosim i kad idem u kupacima na plazu a PDA ne, zgodnije mi je imati 2 uredjaja nego 1 veliki.

Palm je bio takodjer odlican jer je fino kompatibilan s Macom, a PPC nije bas, tj exe aplikacije ne mozes instalirati s Maca-a (iako se kao PockeMac tome dici) al sam mogao povoljno nabaviti PPC u odnosu na Palm, malo vise pitaj na hr.comp.rucna-racunala a to Palm/PPC ti je prica ko PC/Mac

sretno
21.04.2005 | 15:33
hvala, doista puno saznanja i tako brzo!

U međuvremenu ni ja ne \"spavam\",
naiđoh na jedan interesantan presjek

www.larrysworld.com/articles/visor.htm

koji je meni dosta rekao, a jedino me zanima od vas poznavalaca,
je li taj članak realan.
Simpa mi je kraj članka! \"Oluvku v ruke!\" možda baš i ima nekaj u tome!
21.04.2005 | 15:38
Sve to ovisi o individualnim potrebama. Meni naime ne bi na kraj pameti bilo ista citati s toga ili nositi bilo kakav strujom pogonjeni uredjaj na plazu
Ja to koristim uglavnom zato jer moram. Najkorisnija opcija je adresar i to zato jer se synca sa laptopom, mogucnost da tu i tamo zabiljezim neki kratki tekst, i povremeno koristim kalendar. Neophodno je naravno imati i Spectrum emulator . Sve ostalo je meni osobno potpuno suvisno, tj. za sve ostalo cu koristiti laptop.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
21.04.2005 | 15:38
To što Riba kaže zapravo ima dva kriterija:

- da li ti takva naprava treba za alarme, rasporede, telefoniranja i slična črčkanja
- ili ti treba ipak za \"malo više\". Recimo, za prekrcavanje fotki s digitalke i još ponešto malo zahtjevnije 'da ne spominjem u tvom slučaju vrtnju nekog dema npr. u GarageBandu, ili bar u AAC/MP3 formatu koji bi bilo gdje prikopčao na audio out)...

U prvom slučaju ja bih bio za neki PDA telefon (jer mi telefon ne mora nužno biti \"mali, sladak, lijep...\"). Po mom ukusu bi bio neki s PalmOS-om, a ne s Windowsima ili Symbianom, jer je stabilan i može sve što mi tu treba, pa čak i svirati MP3 u krajnjoj nuždi.

U drugom slučaju bih ipak razmišljao bar o iBooku (još bolje 12\" PowerBookom) s formacijskim mjestom u ruksaku/aktovki i telefonu koji ne mora imati bahate feature, ali svakako ima bluetooth, zbog interneta na cesti. Notebook meni znači da i neke stvari mogu PREDOČITI ljudima s kojima imam posla \"na cesti\".

Jedino što treba kod mojih privatnih kriterija uzeti u obzir je da mi dopunskih 2-3 kile težine tehničkih naprava u prtljazi nisu problem, a mnogima jesu.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
21.04.2005 | 15:52
Hej, jesi vidio datum objave tog članka?

Evo copy/paste:

Monday, September 20, 1999
PC Focus
Visor Personal Organizer as Handy as 3Com's Palm but Less Expensive


Ako ti je to dobro, vjerojatno će ti Treo biti sasvim OK. Čak i svira MP3 i pleya DivX-e
21.04.2005 | 17:34
Iako sam u totalno drugom poslu, moram podjeliti ove suze smijačice s ostalima, riknul sam od smeha kad sam ugledal prošlostoljetni datum!
Možda me gospar Tonko uzme u emisiju Crno bijelo u boji!!

Dakle kak je sve relativno... samo se pušaći mjenjaju, ovaj put sam ja, drugi put netko drugi...

dosta zabave, moram delat, do smijanja!
23.04.2005 | 13:11
Tungsten E2
Treo 650
Palm V, VII, III

Ima li tko što od toga, vidim na drugim forumima da se baš ne slaže (sinka) s Macom, pa isplati li se onda uopće koji od tih uzimati?

Može li netko ukratko o PalmOne, Palm Source?
Što je bitno za sinkronitet s Macom?

Da li je onda ipak rješenje SonyEricsson 910 ili ipak postoje razlozi za ovo drugo?
24.04.2005 | 00:44
Ne znam o kakvim problemima govoris, Palm se uvijek bez vecih problema syncao sa macom. Treba samo imati instaliran Palm desktop (u stvari palm sync conduit koji dolazi s njim) i to je to.
Uostalom jesi li procitao Goranov opsiran prikaz Tungstena upravo tu na Jabucnjaku?
24.04.2005 | 12:22
To radi dobro (T3) je kao u filmu . Ako hoces malo da mu jos das kupis ili vec sta Missing Sync. Pomocu njega ti je dovoljan BT na racunaru za malu bezicnu mrezu (u dometu) za provere mail-a ili npr. Jabucnjaka. Stavlja ti Palm kao eksterni hard sto je isto dobra stvarcica (preko kabla ali bez sinhronizovanja). Videcemo sta ce nova maca da donese po ovom pitanju.
24.04.2005 | 15:48
Riba je napisao:
Ne znam o kakvim problemima govoris...


govorim o TREO 650 (tomek-mika-stakor) raspravi baš s Jabucnjaka, no nisam vidio...
...e sad vidim ovo od Gorana...Tungstena... opsssss... traktat....super, to ću sutra-preksutra, nakon posla (u gužvi sam) proučiti
25.04.2005 | 23:50
Tungsten 3 je sad već prošlost, sviđa mi se (Goranov članak je antologija! Svaka čast), mislim da je Tungstena dobar izbor, no danas je T5 model,
ima li tko komentar što se dogodilo od T3 do T5 modela, koje su razlike, i da li je to danas kompatibilnije, da li je lokalizirano, da li još uvijek ne sinka s AdressBookom i iCalom ili je to popravljeno od T3 modela.
I još me zanima da li vrijedi tri puta više od Neo-a, najme toliko je skuplji od Visora!?!
28.04.2005 | 01:43
Tungsten PalmOne T5,

super spravica, i ako pročitate Goranov članak o T3 jasno će vam biti, da je to dobar odabir, gotovo sam se već zaljubio u T5, on je stvarno privlačan, već sam vježbal graffiti 2 (ima demo na webu!), ipak uz njega morate imati i mobitel (to je već obavezna sprava 21 stoljeća), dvije sprave po đepovima i rukama... previše obavezujuće i sputavajuće!

Dakle Treo 650 bi bio ono nešto \"drugo\".
Sorry!! Moram biti iskren, to je nešto (meni osobno) nagrđe u Apple dućanu što sam ikad videl, a i vjerojatno je za one koji stalno nose \"pepeljare\" ili one koji su u rodu s naočarkama, za mene s \"prekratikim\" rukama je to presitno, i nek se oni koji misle drugačije ne ljute, poštujem njihov ukus i odabir, samo isreno iznosim razlog koji me odbio od Trea.

Dakle moj trenutni stav je da bi

SonyErricson recimo P910

bil moj estetski odabir, A L I da ima T5 svojsva i mogućnosti!

Dakle moral bum još malo pričekati, svi ovi proizvodi su očito na gradnici stare i nove ere, nije mi jasno zašto već T5 nema i mogućnost mobitela, recimo preko Bluetooth slušalice i mikrofona, to bi me zadovoljavalo, pa ga i ne trebaš vaditi iz jakne recimo, a imal bi sve u jednom, možda sam i razmaženko u tome, ali volim imati stvari u jednom kompjuteru, u jednom mobi-organizeru, i još da mi odgovara, baš kao što je Goran u svom članku rekel, i ta kutija u kojoj ga dobiš i taj izgled, ali i ono unutra... sve je bitno, bar meni, i siguran da će me dio shvatiti i obratno. Taki smo! ispričavam se što sam u ovom trenutku shvatio da nema onog što tražim, i hvala na puno informacija!

I da malo predviđam odnosno poželim ovako apstraktno vizionarski, možda će na tragu mac-minija, nastati neki Mac-palm vrlo brzo... tako bih volio, vi?
  • ozren
  • Posjetitelj
28.04.2005 | 11:07
jednimo mi nije jasno koji im je varg da ne mogu ugraditi wireless u novije Tungstene Da novi E2 ima Bluetooth® wireless technology
28.04.2005 | 16:39
Ej ljudi danas sam konačno imal priliku vidjeti SonyEricsson P900,

jedan friend (pc-čovjek je dipl ing- pa je zatrovan ovim trulim platformama) mi je malo demonstriral, ma čini mi se da se mora nešto dogoditi s Palmovima, pa nemreju više ostat ovak u getu samozadovoljnosti, to je ko da imaš maca bez modema!!!

Pa ovi budu ih pregazili (ne znam [how yes no] postoji li i konkurencija SonyEricssonu, očito nisam bil baš zainteresiran za ovu temu, pa tako i totalno neinformiran), a ovaj stariji model (sad je već P910 in) SE je guba!

Ima telefon (mobitel ;-9 normalno), video (imal sam i cvikere s sobom), picture (slike možeš editirati, crtati i pisati po njima), audio, mp3, organizer, kompatibilan apsolutno s MOffice-om, Graffiti( ne znam da li se to tam tak zove, ali ono pisanje s prerverznom čačkalicom iliti naučih od Gorana, Stylus-om, internet, mail i sto onih ne kužim baš, GFŽFLJ, PMS, SMS... Malo euforične pošalice nikad na odmet!... uglavnom čini mi se sve što ti treba i što sam pod digitalni rokovnik i zamislil, pa i šire, npr, igrice, nikako da shvatim tko za njih ima vremena!

Kak dobro zgleda, e taj design ide uz Apple proizvode, i ima sve, i kompatibilan je što je najgore s pc i macom!!! Ima li tko to, jer mi friend veli da on nema nikakvih bugova, da mu super dela, ali da je čul da su P910 puni bugova!?!?!

Žal mi je ako ste, neki, mislili da ste se rešili ove organizer kobasice (vila marija je mala beba!), no svaki put kad netko nešto sazna nek osvješi zbivanja i informira nas, slobodno, na ovoj, meni očigledno, interesantnoj temi, a nadam se i još nekima!
28.04.2005 | 21:31
Kad idem u setnju ili se vozim biciklom te cigle su prevelike. Svuku mi pantalone ako nije zima pa da nosim jaknu. Licno volim nesto malo za telefoniranje koje moze da ima i neke funkcije koje se sinhronizuju ako treba. Palm je zamena ako necu da nosim PB a hocu da znam neke stvarcice ili sl. Ima dodataka za T3 koje se ubace umesto SD-a koji bi mozda resili neke od ovde spomenutih problema. Naravno to je stvar ukusa ili potreba.
29.04.2005 | 00:16
Imam P 910, a prije sam imao P 800 i moram reći da sam posve zadovoljan, te da je to upravo ono što sam tražio (kompletna zamjena za PDA). Bugove na 910 još nisam otkrio, a nadam se da niti neću, a software sam dogradio sa Handy Day 2005 (zgodan niz skraćenica do svih bitnih funkcija na telefonu). Što se pak funkcionalnosti, jednostavnosti upotrebe i korištenja bočnog kotačića i stylusa, mogu samo kazati kako mi ne pada na pamet zamijeniti P 910 nekim drugim telefonom, am koliko on malen ili fancy bio. Ukratko, preporuka!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 3 minuta
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO