Caffe bar "Jabučnjak"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Caffe bar "Jabučnjak"


26.01.2020 | 19:02
smayoo kaže:

Ne možeš, pogledaj pažljivije. Trake nisu iscrtane koncentrično, kao što su prije bile iscrtane, nego spiralno prema van, kao što je svuda u zapadnoj Europi, a i drugdje, hvala Bogu, napokon.

Ma u pravu si ti ali ako se prije svakog izlaza (što radi ovaj s indexa) prestrojiš u lijevu (koja je tada srednja) možeš kružiti koliko hoćeš.
26.01.2020 | 21:09
Naravno, ali poanta je u tome da se u normalnom razvijenom svijetu trake u kružnom toku već 30 godina iscrtavaju spiralno upravo ZATO da se ne moraš prestrojavati unutar kružnog toka, nego ispravno odabereš traku na prilazu i držiš se nje do izlaza.
26.01.2020 | 21:39
Vjerujem, ali se u normalnom razvijenom svijetu ovo ne radi (prati crni A3 u desnoj traci za Jadranski most) pa bila neka prometnica i friško otvorena par sati

26.01.2020 | 23:40
Ma, čuj, radi se svašta, kako gdje.
Dok sam se vozio po Skandinaviji, tamo praktički svi voze 20% ISPOD ograničenja, osobito po naseljenim dijelovima, pa je svejedno baš odande ovaj pacijent


U Engleskoj sam vozio više puta, svi voze jako uviđavno i vrlo obazrivo, ali u kružnom toku (kad si u nekoj zoni gdje je gust promet) nema milosti. Kreni izvoditi neki glupi manevar i samljet će te neki šleper. Pa ti poslije iz groba objašnjavaj kako si htio napraviti par krugova u kružnom toku.

U Italiji, o tome bolje da ne počinjem. U Napulju imaš kružne tokove s dodatnom oznakom "ecceto bus". Dakle, kad dođe bus, on je prevelik za kružni tok (koji je pretijesan) pa onda on ne mora kroz kružni tok kao svi ostali, nego u suprotnom smjeru (lijevo prvi izlaz van ). Jeeeee!! A Milano? Šta Milano? A Rim? Oooo...

U Njemačkoj isto. Ima ljudi sa svih strana, pa i svašta vidiš po cesti. Pa i izletanja na izlaz s krajnje lijeve trake u zadnji čas uz panično kočenje šlepera u krajnje desnoj traci. Ne jednom viđeno. A vidio sam i pretjecanja šlepera s desna, zaustavnom trakom. Vjerujem da je kažnjivo, kao i kod nas. Ali ne znači da se ne radi.
27.01.2020 | 13:33
Radio je, više ne jer je poginuo prije par godina.
27.01.2020 | 14:43
Rekao bi da je Patrik Von Fürstenhoff itekako živ.
27.01.2020 | 19:40
My bed, kroz misli mi je prošao Giorgi Tevzadze.
07.02.2020 | 18:58
Možda će netko znati ime filma, radnja se odvija u policijskoj postaji u Zagrebu (mislim današnjoj 1.) negdje sedamdesetih godina prošlog stoljeća u noći nakon pljačke (razbojništva) mislim u Oktogonu, glumačka ekipa je bila sastavljena od poznatih glumaca ex-Yu, a radnja se vrtila oko likova koji po razno raznim osnovama prolaze kroz policijsku postaju tu noć...
08.02.2020 | 08:32
Hmmm, ne znam za taj, ali evo na to tragu...

08.02.2020 | 21:13
Dobar
18.02.2020 | 22:37
Preneseno iz druge teme, off-topic o informatici u školstvu...


Znajući naše školstvo koje će jahati na korištenju M$ Office paketa programa i kako su oni zadnjih godina fino optimizirani + nezasitni web preglednici, nešto sa 8 GB RAM-a je ipak neka donja granica za ugodno korištenje... no po meni je važnije da laptop može odraditi bez utičnice jedan prosječan radni dan, da nije pretežak i da ima dobar ekran (zbog glossy ekrana sam i prešao na TP jer svi imaju mat ekrane koje normalno možeš koristiti na otvorenom po suncu).
18.02.2020 | 22:50
Ne čini mi se da je to "jahanje" tako jako kao nekad. U svakom slučaju, učeničke i studentske licence ionako ne pokrivaju lokalnu instalaciju MS Office (barem koliko je meni poznato), nego samo web-baziranu Office 365 licencu. Moja kći to na MB Airu sa 10.13.6 i 4GB RAM + 128GB SSD sasvim ugodno koristi.
18.02.2020 | 23:10
Pokrivaju lokalnu instalaciju na do pet uređaja i možeš sa istom licencom kombinirati da isti MSO paket instaliraš na različitim platformama (znači jednu instalaciju na Win10 drugu na MacOS)... a jahanje je itekako prisutno jer znam iz iskustva da mi klinac nije mogao profesorici poslati PPS ako nije napravljen u MS PP-u,... ili druga traži esej napisan u MSW (i to radnu verziju koja nije zaključana) i ne priznaje isti napravljen sa LOW plus isti u PDF-u.
18.02.2020 | 23:27
Kako bi uopće na školskoj razini mogla razlikovati jedno od drugog? Osim da baš ciljano provjerava što piše u document properties, a to stvarno ne vidim iz kojeg bi razloga netko radio. Da netko to traži od moje djece, ja bih već odavno bio na razgovoru s njima i ravanteljem-icom škole.
19.02.2020 | 00:08
Ova kaj drvi po prezentacijama ima neki servis koji u sebi ima filtre koji dopuštaju isključivo upload PPS-a kreiranog MSPP.
Ova druga kaj traži radnu verziju eseja kad dobije esej napisan u LOW jednostavno vidi da je dokument raspadnut ako se otvori sa MSW (doista se pomaknu margine i sadržaj nije jednako formatiran, zato sam predložio da uz radnu verziju dobije i PDF verziju), zatim vidi razliku u fontu ili da je dokument spremljen kao .odt, a ne .doc ili .docx, uglavnom zajebava ne riječima da se ne smije raditi u drugom programu nego jednostavno u e-dnevnik zalijepi komentar da nije mogla otvoriti domaću zadaću.

Što se tiče svađe s nastavnicima, odustao sam davno kad mi najstarijem ova iz matematike nije priznala pola testa jer je dvo i troznamenkaste brojeve množio u glavi umjesto da je pisao kobasicu od postupka... jbg, nije bitno je li rezultat dobar, bitno je da radiš kao drugi rade ... a i ne bi djeci htio priuštiti ono što sam ja prošao u školi.
19.02.2020 | 00:13
A za takvo što ne da bi sjedili sa mnom na sastanku kod ravnatelja, nego bi pisao NEanonimnu prijavu prosvjetnoj inspekciji pa bi onda njima objašnjavali.
Nije da se*rem ili teoretiziram. Imam troje djece i jako me dobro znaju u školi. Osnovnoj. U srednjoj školi u koju mi je sin išao nikad nitko nije izmišljao takve piz... Upravo suprotno. U ovoj u koju starija kći ide, čini mi se, možda me upoznaju...
19.02.2020 | 00:18
Meni su dvojica u osnovnoj, ove godine će i treći krenuti u prvi razred i poznavajući ravnatelja i polovicu njemu sklonih nastavnika nemam ni vremena ni živaca za razgovore s njima, a kad me djeca pitaju zašto je ovo ovako ili onako objasnim im da je to prava škola za život
19.02.2020 | 00:27
Savjetujem ti jednu lijepu, osrednje dugu, dobro argumentiranu i pravnim jezikom sročenu prijavicu prosvjetnoj inspekciji. Ne bi vjerovao kako ona blagotvorno djeluje na umišljene školske ravnatelje.

Naravno, važno je da ne bude anonimna. Tako da i on, i cijela zbornica dobro zapamte s kime se nije za zajebavat.
19.02.2020 | 00:40
Hvala na preporuci, ali ipak do toga neće doći

Ako hoćeš još jednu anegdotu iz iste škole, dođemo jednom na neki zajednički roditeljski i krenu ravnatelj i pedagogica puštati neku jadnu prezentaciju sa HP laptopa na projektor i naravno nakon dvije minute sve krepa (smrzli se Win 7), zovu profesora iz informatike da pomogne, dođe lik, *ebe po laptopu deset minuta i ne napravi ništa, odem do lika i ponudim se da donesem iz auta X230 pa nek pusti prezentaciju prek njega (ionako je prezentacija bila na USB-u), on kaže može, donesem laptop, spojim ga sa projektorom (blaženi VGA konektor i kabel), lik pita gdje je punjač, ja velim da ne treba punjač osim ako ne misle imati prezentaciju od 5-6 sati , upalim laptop i lik iz informatike veli da nemre pustiti prezentaciju jer na laptopu nisu Windowsi

Nakon par dana mi je najstariji sin rekao da ga je nastavnik informatike pitao koji OS koristi doma pa kad mu je sin odgovorio da koristi tri OS-a (Win, MacOS i Linux), ovaj ga je u čudu gledao i od onda mu je do kraja godine visio na ramenu pod satom da mu "ne pokvari" školska računala
PS. Otišao je čovjek prošle godine u penziju pa sad imaju neku novu i normalnu profesoricu informatike.
19.02.2020 | 01:15
Hja, gle... I ja sam jednom, i to baš na profesora iz informatike, slegnuo ramenima i rekao "jebiga". Posljedica je bila da je moj sin mjesec dana prije mature slučajno zavirio na moj monitor dok sam radio neki proračun u ogromnom spreadsheetu i pitao: "A koji je to program?".

Jer, naime, upravo taj profesor iz informatike (na kojeg sam slegnuo ramenima) im kroz 4 godine informatike u osnovnoj školi nije baš nijednom čak niti pokazao Excel (ili Calc, whatever) jer je takav sličan kreten kao i ovaj tvoj. I onda je sin krenuo u prirodoslovno-matematičku gimnaziju i 4 godine su iz informatike učili samo programiranje. Što je OK, naravno, ali on je na kraju dogurao do mature, i sad je na studiju gdje mu je jbn what-if analizu lakše napraviti u Matlabu, nego u Excelu, jer ga nikad nije ni vidio.

Naravno, sam sam kriv što nisam bolje pratio što rade u školi. Pratio sam što rade iz matematike, fizike, engleskog, hrvatskog, njemačkog, kemije... Iz informatike, jbg, nisam. A trebao sam. Čim sam bio u situaciji da na tog idiota slegnem ramenima i kažem sam sebi "jebiga", to je bio jasan znak da sam trebao bolje paziti što rade na tim satovima i, ako treba, na kraju, pisati (opet) prosvjetnoj inspekciji.
 • iMo
 • Korisnik
 • 17
19.02.2020 | 09:56
... Puuuno vam svima hvala na svim odgovorima, mišljenjima, savjetima!!!
19.02.2020 | 14:23
Vezano Office 365, moja kćer je koristila na MBA sa MacOS 10.13.6 lokalnu instalaciju i u natrag nekoliko mjeseci je više ne može koristiti jer da Mac nije dopušten/podržan. Na Windowsima radi i lokalna instalacija. U školi naravno ne znaju ništa o tome kako i zašto.

Pošto ste se raspisali o školama, da uletim sa onim što nas trenutno muči. Koju gimnaziju eventualno u kombinaciji sa učeničkim domom odabrati. Trenutno imamo "trilemu" između Pazinskog Kolegija, Pazinske Gimnazije (nema dom), Sušačka gimnazija i Učenički dom na Sušaku. Za sada nismo Pulu uzimali u obzir ali je nismo niti odbacili. Inače živimo u jednom zaseoku u okolici Kaštelira ali smo unaprijed odbacili Bujsku i Porečku gimnaziju. Dom nam je varijanta najviše zbog transportno logističkih problema vezanih uz mjesto stanovanja/rada.

Bio bih vam jako zahvalan na bilo kakvim komentarima, osobnim iskustvima ili iskustvima rodbine, prijatelja.
19.02.2020 | 16:25
Supruga mi je dosta godina radila kao odgajateljica u učeničkom domu. Kombinacija PSHG (Sušačke gimnazije) i Učeničkog doma Sušak je dosta česta i popularna. Kolega po struci, HEPovac, živi u Vrbniku (o. Krk) i kći mu je u 1. razredu PSHG, kao i moja kći, smještena u domu Sušak. Ona je zadovoljna, a i oni (roditelji). Međutim, i Prva riječka nije nešto predaleko od doma, bilo onog na Sušaku, bilo onog na Podmurvicama. Dom "Kvarner" na Potoku je još 2 bus stanice bliže, ali od ta tri je, tako... najniže razine (što ne znači da ne valja).
Uglavnom Prva riječka je u strogom centru grada i od bilo kojeg doma nema više od 5-6 bus stanica. Dakle može i pješke ako nije baš ružno vrijeme. Sušačka je nekih 10-15 min pješke od samog centra, uzbrdo, odnosno isto tih nekih 10-15 min od doma Sušak, samo ne baš tako skroz uzbrdo, nego lagano dolje-gore, obronkom trsatskog "brega", a bus veza ne postoji (odnosno trebalo bi se voziti do centra pa presjesti sa 6 na 8, to nema smisla).
Inače, "rivalitet" između PSHG i PRHG (Prve riječke hrvatske gimnazije) je star koliko su i Sušak i Rijeka jedan grad (dakle, nekih cca 70 godina). Moj pokojni stari je išao u Sušačku i uvijek me podbadao da je*o on tu moju školu (riječku, s tim što sam ja bio matematičar u Šuvarovo vrijeme, a danas je to gimnazija Andrija Mohorovičić) i da nema gimnazije do Sušačke. Sad mi kći ide u Sušačku pa joj uvijek kažem da joj je dida sad sigurno sretan i zadovoljan.
19.02.2020 | 20:53
vicko kaže:
Vezano Office 365,...
... U školi naravno ne znaju ništa o tome kako i zašto.

Da, taj detalj sam zaboravio (upućenost nastavnika u bilo što) kad su inzistirali na MS Office paketu, pitao sam u školi kako do učeničke licence, prvo su me uvjeravali da to ne postoji, onda je 5-6 nastavnika reklo da su nešto načuli o tome no da to odobrava profesor iz informatike (ovaj kaj je sad u mirovini) jer On kao piše zahtjeve za licence i odobrava ih... naravno, On je u to vrijeme bio na bolovanju
Onda sam nazvao poznanika u HAKOM-u koji me spojio sa svojim poznanikom u CARNET-u i čovijek se prvo križao, a onda kad je čuo koliko sam nastavnika pitao za info umro od smijeha pa je rekao da će im opet poslati uputu u školu da se ne sramote.
19.02.2020 | 22:01
Ha, gle, sve sam ti već napisao. Sve što ovdje na tu temu napišeš - uzalud je. Da si to isto napisao prosvjetnoj inspekciji, bilo bi rezultata. Itekako.
19.02.2020 | 22:08
Ovo je zbilja sramota. BTW, ja sam profesor informatike. Dakle office365 licenci može pristupiti svaki učenik. Dovoljno je otići na office365 site i ulogirati se sa svojim CARNet id-em (onaj skole.hr account). Ne znam kako je u osnovnim školama, ali pretpostavljam da je isto kao i u srednjoj, sve školske ustanove imaju administratora resursa i administratora imenika, a ovaj potonji je zadužen za izdavanje i upravljanje korisničkim računima. U srednje škole se učenici upisuju upravo putem istog tog accounta, jedino što nakon upisa trebaju ponovno tražiti podatke o accountu jer se resetira lozinka.

Kada se ulogiraju u office365 site, imaju mogućnost instalacije paketa kao što je prije napomenuto.

Postoji i minecraft education edition koji se isto može koristiti s navedenim accountom.

P.S. ja svoje učenike upoznam s Libre office paketom, a ako ga netko koristi to je plus

P.P.S. u ovim vašim pričama je nažalost surova realnost u većini ustanova...
19.02.2020 | 23:13
Ma, čuj... Sad smo se slučajno dotakli informatike. Ima svašta još u toj surovoj realnosti. Dok smo još kod informatike - druga strana te školske lakrdije je - na primjer u osnovnoj školi koju su moji klinci pohađali (pohađaju) - profesorica informatike je zadužena (tko joj je kriv što je to prihvatila, ali) za svaku trivijalnu zadaću koja uključuje korištenje računala i interneta, pa tako i objašnjavanja roditeljima osmaša kako ide postupak upisa u srednje škole. Jer 2020. godine nitko od nastavnog kadra nije dužan znati išta o korištenju računala i interneta.

Uglavnom, u svim je predmetima tako. Dok jedni rade sve što jest i što nije njihov posao jer iskreno doživljavaju svoj posao kao životni poziv, drugi se skrivaju iza sindikalnog mentaliteta i upropaštavaju nam generacije djece jer su posao nastavnika u školi odabrali kao nadomjestak onom što su zapravo htjeli, ali za što nisu bili dovoljno sposobni.

Profesori matematike koji ne prihvaćaju nijedan način rješavanja zadatka osim onog kojeg su oni zamislili.

Profesori fizike koji sami ne razumiju najtemeljnije koncepte Newtonove makromehanike pa onda ne znaju djeci objasniti kako se to tijelo giba jednoliko pravocrtno iako na njega očito djeluju neke sile (samo što je njihova rezultanta jednaka nuli).

Profesori hrvatskog koji smatraju da su iznad cijele hrvatske akademske zajednice kroatista i jezikoslovaca i koji djeci križaju i ispravljaju riječi koje se uredno pronalaze u npr. Anićevom rječniku hrvatskog jezika.

Profesori tjelesnog kod kojih svi koji treniraju nogomet imaju sve petice, a npr. klinci koji treniraju plivanje ili atletiku (i postižu relevantne rezultate, za razliku od spomenutih "nogometaša") imaju 3 jer "nisu timski igrači".

I tako. Bolje da se tu zaustavim...
20.02.2020 | 07:51
Smayoo, hvala na informacijama.

Zoranowsky, imaš li možda kakav savjet kako da ponovno upogonimo lokalnu instalaciju na macu?
20.02.2020 | 08:26
A čemu sad pisati predstavku na nešto što je bilo prije dvije, tri ili pet godina.

Ovo sa uputom kako doći do Office 365 paketa sam samo napisao kao jednu anegdotu iz naše škole... a i obavio sam njihov posao, prvo sam putem grupe koju u kojoj su svi roditelji djece u razredu upoznao sve roditelje da se ne zalete i kupuju djeci Office paket (ili nabavljaju piratsku verziju što su neki već i napravili), a onda sam napisao i obavijest za sve i zalijepio je na oglasnu ploču škole tako da je informacija bila dostupna svoj djeci, roditeljima i nastavnicima
20.02.2020 | 09:43
Dečki, sve što ste napisali stoji. Ja sam u školu došao iz realnog sektora gdje sam naučio biti brz, precizan i jednostavno rješavati stvari. Radim u strukovnoj školu (ekonomska), i po meni je osnovni problem što 80-90% ljudi struke nije vidjelo. Prvih par godina u školi sam radio dosta radionica po HR s profesorima informatike na temu open source software-a u školama. Možete pretpostaviti koji je to izlazak nekima iz komforne zone MS-a Čak je bilo komentara da "hakeri koriste Linux, to ne smijemo dati učenicima"... Ugl., show program.

@vicko, nažalost nisam probao koristiti office365 na macovima jer koristim Libre. Sada sam se ulogirao i pustio skidati instalaciju na MB Pro, i uredno skida pkg, jesi se probao nedavno ulogirati?
Mislim da ćeš konkretne odgovore dobiti ako nazoveš CARNet, a ne u školi.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 49 minuta
 • jura22: Sto je s kabelom? Nije samo “ojacan”? Izolacija je ostecena?
 • m@xym: A, kako razlikuješ “ozbiljnog” od “neozbiljnog” kupca?!
 • akajuraCRO: javite se tamo na poruke pa se dogovorimo ako ste ozbiljan kupac
 • akajuraCRO: [link]
 • vicko: @AkajuraCRO Gdje se nalazi monitor i koliko košta?
 • akajuraCRO: ako netko treba Apple 27" thunderbolt uščuvan, neka se javi
 • ZeljkoB: Nema
 • erseticmatej: zna li netko ima li tcom mogucnost multi sima?
 • jura22: Bez ID-a nitko niti neće moći instalrati programe i telefon bude neupotrebljiv osim za osnovno. Očito su problem oni programi koji ne služe za primarnu funkciju telefona (karte recimo).
 • dpasaric: Borisone dobro govori.
 • Borisone: Razlika je ogromna. Niti kad kupuješ TV nemaš pravo biranja njegovog OS-a. Kupci kupuju TV ili kupuju iPhone, a ne OS. Cijeli taj sustav daje dodanu vrijednost Apple uređajima.
 • Borisone: Neće to proći. Apple ne prodaje OS. Apple prodaje uređaj s vlastittim servisima na koji se mogu kroz AppStore instalirati i druge aplikacije.
 • jura22: A što je s onima koji nikad ne nadograde ili instaliraju app? Oni koji koriste telefon kao i nekad Nokiu 3310? Što budu oni?
 • m@xym: Samo, sada moraju smisliti kako će to tehnički izvesti, a da ne bude potpuno suludo, i naravno, ako Apple bude prisiljen na to, isto će morati napraviti i proizvođačima svih ostalih smartfona (čitaj Android), jer i svi oni uz svoje mobitele izbacuju set svojih (i Google-ovih) aplikacija.
 • m@xym: Kako da ne, tako su i Microsoft-u zabranili da Internet Explorer bude defaultni browser, pa su nas Windowsi davili sa obaveznim odabirom brosera, pa su "regulirali" cookie, pa sad svaka stranica izbacuje pop-up o njima... ma divota jedna.
 • Soffoklo: Da, po onoj "Pazi što želiš jer bi ti se moglo ostvariti" Kad sam napisao početak kraja, mislio sam na cijeli poslovni model Applea, jer ih stiscu i iz EU, USA, UK...
 • Air: Toliko o slobodnom tržištu
 • Air: Ono, čujte... sad ste pre jaki i pre dobri pa moramo smisliti način kako vam srezati krila.
 • Air: To je samo pokazatej koliko ljudska glupost, zavist i gospodarski rat nemaju granica...
 • Air: Ma neće. Ljudima će biti potrebno par klikova više da bi imali ono što danas imaju od Apple-a.
 • Soffoklo: Ako ovo prođe onda će to biti početak kraja iOS uređaja za početak, ali najvjerojatnije i Applea kao kompanije: [link]
 • ping: Di mi je emoji? :)
 • ping: @temptation Pa nije enter ona tipka na poker automatima manja/veća. Dovoljno jednom. ????
 • temptation: Pozdrav, dali tko zna kako najbolje kupiti final cut pro na firmu?
 • rusty: Dakle Win11 - "sportlight" like korištenje, start menu na sredini ikao i sve ostale aplikacije... neki opasan hibrid elementaryOS i macOS samo što ima Registry tako da... [link]
 • ZeljkoB: Ispravan link [link]
 • ZeljkoB: Ima li tko viska [link] da se spreman rastati za razumniju cijelu od ove novoga u iStyleu? :)
 • Dijete: @Miki9890 [link]
 • Dijete: @Miki9890 Pine Player.. ima i konverter…
 • Kloba: Da igračka... :)
 • zvone: Stigao mi je prije par dana silver iMac BTO. Nije losa igracka za po kuci.
 • Djuro genijalac: VLC?
 • Miki9890: Pa ako tko ima prijedlog :D
 • Miki9890: Tražim glazbeni player koji je besplatan, svira flac-ove i ima EQ. Dosada sam koristio VOX ali je počeo crashati pri startu, a Pine Player mi previše usporava stari mac u multitasku
 • Miki9890: Hej ekipa :)
 • jura22: Nije
 • Kloba: Kaj tip umire na tekmi Danska Finska upravo?
 • kupus: jednom za svagda, garancija je proizvoljne duljine, a pozivanje na materijalne nedostatke (igra riječima) traje 2 godine po EU pravilima i za to je trgovac odgovoran
 • kupus: [link]
 • smayoo: Ne. To je jamstvo.
 • jura22: Mislim da ide na teret uvoznika ako on postoji, a na teret trgovca, ako je on ujedno i uvoznik.
 • smayoo: Zakon kaže da je 2g odgovornost za materijalne nedostatke na teret trgovca, ne distributera. Kužiš valjda razliku?
 • songoku: Vidim koliko puno madjarima znaci hrv zakon, zasto bi bilo ista drugacije s austrijancima i svabama
 • smayoo: Zakon ih na to obavezuje.
 • songoku: Pa zar ti stvarno mislis da bi Vip, T-Com i svi ovi koji uvazavaju tu 2. god, da bi to radili na svoj trosak
 • songoku: Moja poanta je bila, ako nije bio R1 racun ili baterija consumed, da madjari muljaju
 • songoku: Ne, u Irskoj, ali racun je bio od Linksa iz Hr, Apple-ova politika je ista prema svim AASP-ovima u cijeloj EU
 • smayoo: Ovdje u Hrvatskoj?
 • songoku: Smayoo, dok sam radio u AASP-u, ne direkt Appleu, covik mi je donio MBP sa racunom iz Linksa u 2. godini, ja sam skenira, posla Appleu sa odgovarajucim ECLC formularom i uredno je bilo odobreno vec sutradan
 • drlovric: Ma friend mi ide na more slijedeci tjedan, pa reko da mi ponese to usput :) Nisam nikada narucivao nista u HR, pa pojma nemam. Hvala na info.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO