Koju telku kupiti i još štošta...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koju telku kupiti i još štošta...


21.09.2016 | 11:57
Oprosti što sam ti pokušao pojasniti, neće se više ponoviti.
21.09.2016 | 12:10
Evo, čisto za informaciju...
Prilozi:
21.09.2016 | 12:46
Nova generacija... Wow. Sigurno si jako ponosan.
09.12.2016 | 21:41
Kloba kaže:
Evo, pala je telka, Samsung LED LCD 40" UE40KU6402UXXH. Za sada sam jako zadovoljan. Što se veličine ekrana tiče, meni je za sobu taman. Spojio sam ga na internet kablom, iako navodno ima WiFi, ali to ću još otkriti u detalje narednih dana.
www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40ku6402-uhd.aspx
To je telka o kojoj sam zadnjoj i pisao.
Sada slijedi još samo PlayStation Pro:)
Navodno dolazi u 11. mjesecu


Kupio sam i ja isti model kao i ti, samo je moj 55" Kupio sam i 8 portni gigabit svič, tak da je sad sve umreženo i fakat žica je žica a wi-fi je samo fensi šminka
Primjera radi, vrtim neki filmić s svog iPhone, koji je na NAS_u a tv mi je tad bio bežično spojen. Ide film 10 sec, pa se buferi par sec, pa opet ide film 10 sec, pa se ponovo buferi par sec...i tako stalno. Odpojim wi fi i spojim na žicu i film teče fluidno, probao sam i neke 4K filmove s NAS_a i oni idu preko mreže normalno Imam optiku i 100 mbps. Kad idem mjeriti brzinu preko žice, ona se kreće tu negdje oko nazivne, a kad mjerim wi fi onda je max 5 mbps, s tim da se vjerovatno u realnim uvjetima teško može dobiti preko 1 mbps stabilne veze.

@Kloba znaš li da naš tv ima u sebi dekoder za DD, DTS i DTS Neo 2.5. Primjera radi, film je u DTS i na stiku, piknem ga u tv i dobijem opciju za DTS. Taj isti stik piknem u komp i pustim ga preko HDMI na tv i mogu dobiti opciju zvuka samo pcm. DD, DTS i DTS Neo su mi posivljene. Probao sam puštati takav film s NAS_a direktno na tv. Znači na tv odaberem opciju izvora NAS i gledam film, ponovo mogu dobiti da su mi dostupni dekoderi zvuka. Isti taj film s NAS_a otvorim na kompu i pustim ga na tv preko HDMI i opet nemam opciju za birati dekodere u tv. To sam probao bar na 5-6 playera, tako da nije to do toga.

Zaključak je da komp nemože nikako da skuži da ja u tv imam te dekodere, pa ih nemogu niti uključiti. Kad gledam bez kompa, s NAS_a ili direktno preko usb piknuti na tv, onda je ta opcija dostupna. Taj tv ima u sebi više zvučnika i neki subac, a to niti jedan komp nemože prepoznati. Mislim imam ja i pravo kućno kino s dobrim reciverom i skupim zvučnicima i subcom od 15 kg, pa se to nemože usporediti, ali me je zvuk s tv i uključenim dekoderima ugodno iznenadio, uopće ne zvuči loše.
14.12.2016 | 02:06
Za to ti ne znam, ali sam u međuvremenu saznao da su nam HDMI priključci svi 2.0a - što je super za 4K konzole, ali da HDR Premium kako ga Samsung zove na ovom modelu NIJE PRAVI HDR (majku im lažljivu!!!). Štoviše, navodno čak 90% svih televizora na kojima danas piše da su HDR nisu HDR telke i tu treba biti jako oprezan.
Kod Samsunga recimo, pravi HDR imaju samo telke serije 7, 8 i 9. Mi imamo najbolju seriju 6, znači visoki srednji model. Najjeftiniji Samsung serije 7 je i sa ovim popustima (gledam dimenzije od 40") po 8000 kn. SUHD, Quantum Dot Colour.
Ipak, po ovom linku -
'sHardware
- nismo uzeli tako loš TV, čak štoviše - kvaliteta panela nam je izvrsna. Jedino taj prokleti HDR...
Naša telka može SDR sadržaj uljepšati kada uključimo HDR+ opciju, ali to je to - ona jednostavno nema hardware da rasvjetu razvali do 1500 nita, već samo do 480 - tako nešto...
Evo ti link sa Samsungove strane, možda ti to odgovori na tvoje pitanje -
www.samsung.com/hr/consumer/tv-av/tv/uhd/UE40KU6402UXXH
I evo ti još jedan link za koji sam skužio da imaju dobre recenzije (kada ćeš tražiti našu, nemaju je - gledaj 6500 seriju - jedina je razlika da je na toj zakrivljeni ekran).
4k.com
Nadam se da te nisam zbedirao previše, ali svejedno - ja sam ipak zadovoljan - da sam sve ovo znao i prije - opet ne bih davao 8000 kn za telku.
Imamo potpuni LED backlight, što nemaju svi ekrani, imamo local dimming, što je isto super - tako da nismo baš govno uzeli - ali mrzim ta lažna reklamiranja. Čemu to?
14.12.2016 | 04:06
Kloba kaže:
Za to ti ne znam, ali sam u međuvremenu saznao da su nam HDMI priključci svi 2.0a - što je super za 4K konzole, ali da HDR Premium kako ga Samsung zove na ovom modelu NIJE PRAVI HDR (majku im lažljivu!!!). Štoviše, navodno čak 90% svih televizora na kojima danas piše da su HDR nisu HDR telke i tu treba biti jako oprezan.


Super su mi sve te stvari koje "jesu, ali nisu prave". Trebao si im pola cijene dati u isprintanim novčanicama.
14.12.2016 | 10:17
To je sve posljedica toga što smo u nekom trenutku u povijesti dozvolili da ekonomiju netko iz domene zdrave pameti preseli u domenu znanosti te što je marketing kao djelatnost uopće zakonit.
14.12.2016 | 10:40
Apsolutno se slazem.
14.12.2016 | 13:20
I ja. Ali tako je u svemu. Još od 80-ih godina društvo ne razmišlja na način "mi - boljitak" već "ja - osobni dobitak".
Ovo što sada doživljavamo od Applea, da smo im pokusni kunići za svaki novi proizvod, netko je na forumu dobro usporedio sa svim proizvodima do sada. Od automobila i sigurnosti u njima, zgrada i štednje energije, evo sada ovi najnoviji televizori.
Mislim - taj HDR je, koliko sam ga do sada uspio pohvatati - podijeljen u dvije kategorije. One za OLED i one za LED backlight LCD TV-e.
Na CES u siječnju, LG je debitirao svoje G6 i E6 serije OLED TV-a (Organic Light Emitting Diode), top-end modela koji su potpuno UHD Premium certificirani - te su klasificirani kao uređaji sposobni proizvoditi istinsku High Dynamic Range sliku.
Ali, kako OLED, s problemima osvjetljenja, kvalificirati HDR kompatibilnim, koje zahtijeva puno veću razinu svjetlosti od standardnih televizora?
Pa je UHD Alliance pristupio rješavanju problema uvođenjem dva nova standarda:

STANDARD 1:

Više od 1.000 nita za najsnažniju rasvjetu te manje od 0.05 nita za razinu crne boje.

STANDARD 2:

Više od 540 nita najsnažniju rasvjetu te manje od 0,0005 nita za razine crne boje.

Dok standard 1 zahtijeva veću svjetlinu i tolerira višu razinu crne, standard dva tolerira nižu svjetlinu i traži nižu razinu crne boje. To znači da proizvođači koji žele napraviti LED HDR TV, a većina njih će poštovati standardne, dok će OLED TV moći dobiti Ultra Premium oznaku HD strane u skladu s standardom 2.

I to je to. U velikoj shemi stvari, neće biti toliko važno koji tip TV-a imate o tome hoće li biti HDR kompatibilan ili ne.

Ako želimo biti posve tehnički, najbolje je pristupiti stavu da će nam LED televizori pružiti HDR sliku s boljim vrhunskim sjajem ali svjetlijom crnom bojom, dok će vam OLED TV pružiti HDR sliku s nižom vrhunskom svjetlošću, no puno dubljom crnom bojom…
Uglavnom, tkome god nije hića, moj je topli savjet - pričekajte što je duže možete da se naprave sigurni standardi kojih će se svi držati. Ovako, early adopteri (iako 4K postoji već dvije godine) ponovno otišli grlom u jagode:)
14.12.2016 | 14:24
Kupije se ulazni model neke poznatije firme i zeljene dijagonale ili koliko novcanik izdrzi. Sve "smart" funkcije izbjeci. To je kao i ugradjena navigacija u autu. Dobro dojde ali po kojij cijeni.
14.12.2016 | 15:14
TV kupovati samo da bude kao monitor. Sve smart dzidze za 2 godine odu u zastaru u bilo kojem scenariju. Projektirani su da toliko traju...

@zabac:
Ja imam navigaciju u autu i super mi je
14.12.2016 | 15:21
Moje iskustvo s LG telkom koju smo imali prije ove zadnje je ipak bitno drugačije. Lijepo nam je poslužila nekih 8-9 godina i upokojili smo je kad je počeo otkazivati ekran (nejednako osvjetljenje, razlivene boje, ogromna latencija). Ali kroz taj period je LG dao van jedno 4 ili 5 updateova, zadnji prije možda 3 godine, tako da je ugrađeni media player kasnije žvakao mkv koje na početku nije prepoznavao, čitao UTF-8 u titlovima što na početku nije, znao ubaciti titlove uz bilo koji container videa (na početku samo uz AVI), čitao ExFAT filesystem što u početku nije, uredno radio sa stickovima od 16 i više GB, što u početku nije, itd.
14.12.2016 | 15:44
Pa LG-ev OLED55B6P model je jedan od najboljih na tržištu.
Ali zato i košta, i da je manjih dimenzija.
Nego, zanimljivost koju sam "ulovio" od više tehničkih novinara tipa Walta Mosberga i mlađih, YouTube gen. unboxera. Svi se slažu da je u zadnjih 15 godina - ako bi trebali izdvojiti jednu stvar koja je najviše napredovala - odgovorili su - ekrani.
S tim da tu ulaze i monitori, TV-i, mobiteli, sve živo...
Čak bih se i složio...
14.12.2016 | 16:27
Po meni TV treba da bude upotrebljiv 3-4 godine, a nakon toga ide zamjena za novi model(naravno tko si to može priuštiti).
14.12.2016 | 17:05
drlovric kaže:

@zabac:
Ja imam navigaciju u autu i super mi je


Nije to poanta. Ta navigacija je preskupa kad je proizvođač ugradi. U tome je poanta. Kad budeš prodavao auto, ne budeš dobio više novaca, osim ako si ti taj koji je kupio polovni auto.
14.12.2016 | 18:51
zabac kaže:
drlovric kaže:

@zabac:
Ja imam navigaciju u autu i super mi je


Nije to poanta. Ta navigacija je preskupa kad je proizvođač ugradi. U tome je poanta. Kad budeš prodavao auto, ne budeš dobio više novaca, osim ako si ti taj koji je kupio polovni auto.


Ne bude dobio vise novaca ali ce lakse prodati auto sa full opremom nego bez icega. Ja vozim low budget auto sto se tice modela, ali s obzirom da ima svu opremu koja se ugrađivala + 6 brzina mjenjac koji je rijedak slucaj u gradskom autu i auto mogu prodati kad zelim jer sam doslovno u zadnjih godinu dana ispred ducana dobio barem 4 ponude za auto. Ljudi se pale na te dodatke...
14.12.2016 | 21:44
Kakve su to bdastoće? Dobra cijena prodaje auto, a ne full oprema.
Ja za svoj 8 godina stari Qashqai mogu tražiti 10000€ ali teško da budem dobio, 8000€ možda brže.
Polovne aute kupuju oni koji nisu spremni kupovati nove aute jer ne mogu toliko platit (dobro, nekome je to fetiš).
14.12.2016 | 21:58
Auti do 6-7 tisuća se kupuju u bilo kakvom stanju. Bitna je brojka, ko što veli zabac. Koliko dugo će vozit nije bitno jer se ionako nema čime razmišljat. No, to je prva skupina. Druga skupina su oni recimo od 10-20tis.Ti gledaju odnos cijene, opće stanje karoserije/mehanike i opremu. To je skupina kupaca koja dosta mudruje, kalkulira itd.. Treća skupina su oni koji kupuju vozila 20-35tis eura.Ti gledaju dosta detalje, kilometražu, klasu auta itd. I svega sam izbacio šanere, tatine sinove i kćeri.
14.12.2016 | 22:01
zabac kaže:
Kakve su to bdastoće? Dobra cijena prodaje auto, a ne full oprema.
Ja za svoj 8 godina stari Qashqai mogu tražiti 10000€ ali teško da budem dobio, 8000€ možda brže.
Polovne aute kupuju oni koji nisu spremni kupovati nove aute jer ne mogu toliko platit (dobro, nekome je to fetiš).

Ako dobiš 7000 bit češ sretan. Možda 8000 ako imaš full opremu.
14.12.2016 | 22:34
O tome govorim, a za 5000€ ga frknem jako brzo prekupcu ili ga dam u salon, pa koliko dobijem.

Ja imam neke druge poglede. Radije novo i skromno, nego polovno upitne kvalitete (u aute se ne razumijem).
Što više điđa, to veća vjerojatnost kvara, a i potencijalnih problema.

PS.
Oprema je osnovna. Da sam ga kupio s full opremom, dao bi 50.000kn više a dobio 7000kn u prodaji. Ovako mi je 50.000kn ostalo u džepu i kad ga prodam za 7000€=50.000 plus 50.000 koje nisam dao prvi puta, sve zajedno ja 100.000kn što je više od 8000€ koje spominješ.
I još nešto, ja ne kupujem auto da bi ga dobro prodao (balkanska logika) več mi treba služiti i nije me briga koliko budem dobio (sve iznad 6k€ je OK).
14.12.2016 | 23:02
Ja sam jednom kupio novi auto(Toyota Avensis). I više nikada novo jer sam shvatio kroz godine koliko me cijeli lanac gamadi oderalo ko majmuna. Počevši od dana kad sam iskeširao i s godinama koliko mu je vrijednost opadala. Nakon 7g auto nije imao ni crte na sebi, pažen i mažen, a izgubio preko 50% vrijednosti.
Od nedavno se vozim u rabljenom C klasi karavanu sa još godinu dana tvorničkog jamstva. Nov bio 360000kn, a ja ga našao u mercedes salonu u Neu-Ulmu za 120000kn s uvozom. (Nisam puno tražio jer ih ima ko govana).
Moja logika je da treba kupovat rabljeni auto pod tvorničkim jamstvom, koji relativno dobro drži cijenu nakon par godina, i ne kupovati stariji od dvije-tri godine. Vozit ga recimo 4 godine i kupovat drugo ovisno o financijama. A iznad svega najbolje je ne kupovat ništa nego da ti se posere u životu pa da voziš službeni.
Pošto me nije posralo jer je očito cijeli sustav oderao mog poslodavca, moram se pomirit s činjenicom da dobivam redovitu plaću što je za naše prilike izuzetna stvar.
I da, i u ovom postu nabijem sve IT kompanije koje se upliću u autoindustriju jer će jednog dana izmislit da ja neću moći proći preko Krčkog mosta ili se ukrcat na trajekt bez autonomnih sranja za koju ću vjerojatno morat plaćat mjesečnu pretplatu. Jer ću vjerojatno biti retardiran da sam to napravim. A ako ne napravim i ako ću morat koristit svojevrsnu autonomnu tehnologiju, možda me skrate muka pa mi smota naglo u lijevo u drugo autonomno vozilo i za čiji scenarij ću morat potrošit hrpu novaca da dokažem da neki kreten koji je to programirao nije razmotrio sve varijable. I kad to sve dokažem možda će moja djeca, koja će biti pametnija od mene, dobiti odštetu koja nikada neće nadomjestit gubitak roditelja ili će na koncu još morat dignut kredit da me pokopaju jer je pojeo vuk magare.
15.12.2016 | 04:18
Sada će pokušati izglasati Zakon o nepušenju u automobilima (koliko sam shvatio - obavezno za vozače) - a polovni automobili istog proizvođača, tipa, starosti, kilometraže i očuvanosti mogu biti i do 16000 kn skuplji ukoliko se u automobilu nije pušilo. Naravno, ovakva je razlika u sedanima tipa BMW, ali osjetit će se i na jeftinijim proizvođačima i tipovima vozila.
A što se napretka tehnologije općenito tiče, pa električni automobili su u sudarima do pet puta otporniji od klasičnih - prvo neće eksplodirati jer nisu prenosive "kade" gorućih fosilnih goriva, drugo prednji im dio šasije nije rezerviran za motor koji će obrađivati ta ista goriva već za puno čvršće baterije koje će bolje amortizirati udarac, i još mali milion sličnih prednosti.
Al' najbolji su mi Ameri - tvrtka za električne automobile im se zove Tesla.
A tvrtka za električne kamione Nikola.
HA!
Edisona ko hebe.
Još samo kada bi mu priznali da Guglielmo Marconi ne bi izumio radio bez 17 Teslinih patenata, pa da se i neki audio proizvođač nazove po njemu:)
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.12.2016 | 05:13
Kloba kaže:

Još samo kada bi mu priznali da Guglielmo Marconi ne bi izumio radio bez 17 Teslinih patenata, pa da se i neki audio proizvođač nazove po njemu:)


akhm... 10 kila hardveraja...

www.radiomuseum.org/r/tesla_58a58.html
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.12.2016 | 05:14
Eko Eko
15.12.2016 | 09:01
Kloba kaže:
A što se napretka tehnologije općenito tiče, pa električni automobili su u sudarima do pet puta otporniji od klasičnih - prvo neće eksplodirati jer nisu prenosive "kade" gorućih fosilnih goriva


A to da se vozis u velikom Galaxy Note 7 na kotacima sa svim sto ide s tim ti nije palo na pamet?

www.technologyreview.com/s/521976/are-el...icles-a-fire-hazard/
en.wikipedia.org/wiki/Plug-in_electric_vehicle_fire_incidents
15.12.2016 | 13:26
Palo mi je napamet. Ali, gledajući ne jedan, nego desetke dokumentaraca na tu temu - električna su vozila već sada sigurnija od fosilnih, a što će biti u budućnosti? Mislim, vrijeme grabi svoje, kazaljka nepovratno ide - primjerice - tko se sada sjeća Denore 1948. u SAD-u ili Londona 1952. - kada se zbog smoga koji nije mogao otići u atmosferu jer je vrijeme iznad naprosto "stalo" i stvorilo efekt terarija nad tim lokacijama - zbog čega je na tisuće ljudi oboljelo i umrlo te su tek tada ljudi shvatili da utječu na atmosferu izgaranjima iz tvornica, automobila, kućnih dimnjaka...
Kada se struja tek izmislila, vrijeme kralja Edwarda, od 1901. nadalje - kablovi su bili goli i izolacija nije postojala. A kako je plin bio žestoka konkurencija, požari i smrti su bile svakodnevica.
Danas, smo kao ekološki svjesni, a prošlo je sedamdeset godina... i opet imamo Trumpa i njegovu ergelu "znanstvenika" koji tvrdi da globalno zatopljenje ne postoji...
Ovi tekstovi na koje daješ linkove su čista propaganda fosilne industrije na umoru, i ništa drugo.
Osim toga, vozila na struju su novitet, a fosilna postoje više od stotinu godina...
Da se razumijemo, naravno da postoje izuzeci, ali to su greške u hodu - koje bi - ukoliko bi ih išli uspoređivati s fosilnim gorivima - bile zanemarivi.
15.12.2016 | 13:28
Pa nije baš. Litijske baterije jesu ogroman požarni rizik i opterećenje. Sretna je okolnost da se litij može zapaliti jedino ako se dovoljno zagrije, a ne iskrom niti na neki sličan način. Ali, ako se jednom zapali, NE POSTOJI sredstvo kojim ga možeš ugasiti. Ne postoji. Jednostavno ga moraš pustiti da izgori do kraja.
15.12.2016 | 13:41
Tesla je na litijum ionskim baterijama od 2012,. Panasonic pokušava s lithium nickel cobalt aluminum oxide. Kombiniraju i istražuju. Pa Musk priča da bi na Mars išli ili pomoću antimaterije ili pomoću rakete koja bi bila ponovo upotrebljiva i išla na pogon nuklearnih eksplozija svakih tri sekunde pod tanjurom nad dnom rakete.
Ovo je 21. stoljeće, u prvih 16. godina desila su se čuda, zašto misliti da neće riješiti eksplozivnost baterija, ako tvrdite da je toliki problem. Pa Samsung navodno nije ostavio prostor za širenje baterije kada se puni, zar ne? Sve u svrhu tanjeg i manjeg?

Osim toga, reći da je baterija veći rizik od požara nego fosilno gorivo je... sorry - ali u najmanju ruku netočno...
15.12.2016 | 13:51
Riba kaže:
Kloba kaže:
A što se napretka tehnologije općenito tiče, pa električni automobili su u sudarima do pet puta otporniji od klasičnih - prvo neće eksplodirati jer nisu prenosive "kade" gorućih fosilnih goriva


A to da se vozis u velikom Galaxy Note 7 na kotacima sa svim sto ide s tim ti nije palo na pamet?

www.technologyreview.com/s/521976/are-el...icles-a-fire-hazard/
en.wikipedia.org/wiki/Plug-in_electric_vehicle_fire_incidents


@Riba
- u prvom tekstu nitko nije ozlijeđen zbog sigurnosnih sustava, a drugi link ima stravičnu sliku istina. Ajmo vidjeti sličnu sliku fosilnog goriva, obrati pažnju što je ostalo na obje slike od automobila.
walker-crash.jpg

To je ostatak Porschea Carrere GT Paula Walkera, glumca poznatog iz filmske franšize Fast and Furious. Supruga vozača Rogera Rodasa tuži Porsche da nisu imali crash cage, iako je po istrazi većina krivnje za nesreću na "luđačkoj" vožnji vozača. Ipak, uspoređivati ovo sa električnim automobilima i Samsungom mi je malo kruške i jabuke...
Električni će se automobili rjeđe zapaliti, njihova konstrukcija ih neće omotati oko stupa itd. Ne znam kako da više dokažem osim da pogledaš malo detaljnije šta to točno Elon Musk, Rimac i ostatak ekipe rade i u kojem to smjeru zapravo ide...
15.12.2016 | 15:42
Litij je sranje jer mize doci do samozapaljenja kod lomljenja clanaka, zato su smjestene u cvrstim kucistima.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 45 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO