Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


11.04.2020 | 16:27
Naravno, bit će i...


IMG_2452.JPG


tradicionalna pinca...


IMG_2453.JPG


i linceri...

Jbg, nečije supruge stres liječe shoppingom, a moja kuhanjem.
11.04.2020 | 17:03
Bit će fine klope ovih dana.
Sipa i zeljanica mi trenutno stvaraju vodu u ustima. Ja muku mučim što ne mogu na more, pa topim zalihe iz škrinje. Jučer smo imali riblji roštilj, malo šparoga, paprike, luka i tikvice.

8D000282-508F-4579-B3FD-E1B5F6ECF91F.jpeg


Jedva čekam da ovo završi da možemo malo na more. U ovo doba bi bili na Krku ili Lošinju.
11.04.2020 | 19:04
E, John, upravo tako! Jedva čekam da možemo malo na more, inaće podnosim "izolaciju" jako dobro, ali jedino što mi uistinu fali, je more i morski "đir".

Zaboravio sam na ovu temu, a ovih dana je bilo dosta "materijala". Kako radim od doma, tako sam imao više mogučnosti za zagrijati krušnu peć, pa je bilo svega
Al nisam baš slikao, jer sam išao na provjerene varijante!

Jedino, nemogu se baš pohvaliti ribom. Jučer sam pekao oslića. Nije baš pomoglo ni to što je bio pečen vani na roštilj vatri.
11.04.2020 | 20:22
Nije oslić baš riba za gradele. Meni je najdraži na lešo, ili sušen (dimljen) pa u gregadi.
11.04.2020 | 20:24
Ovak su se kod nas prekjučer rješavali ćevapi, domaće proizvodnje - gotove ne kupujemo, radimo ih sami.
11.04.2020 | 21:06
Evo i slike...
Prilozi:
11.04.2020 | 21:34
Moje cure su dovršile oslikavanje jaja.


IMG_6060copy.jpeg



a ćevape im ne smijem ni spominjati...
12.04.2020 | 00:10
Fora su ispala jaja. Prate tekuća događanja.
Zdravac, ma meni sve teže pada kako raste temperatura. Nema dana da mi ne proleti glavom. Starija kćer svako malo podsjeti da je vrijeme. A imamo i nešto novije opreme koju treba isprobat
21.06.2020 | 11:53
Jučer smo supruga i ja obilježavali 5. godišnjicu braka, a ujedno smo skromno proslavili i moj rođendan, 45 je leglo na grbaču. Spremio sam malo prave zagorske kotlovine...

IMG_0155.jpg
21.06.2020 | 11:56
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)
21.06.2020 | 12:29
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...
21.06.2020 | 12:30
Hvala na čestitkama!
21.06.2020 | 13:28
Čestitka i od mene!
21.06.2020 | 13:38
Djuro genijalac kaže:
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)


drpongra75 kaže:
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...


Nadam se da ti punica ne zalazi na "Jabučnjak"
28.06.2021 | 17:39
Je li moguće da je prošlo više od godinu dana otkad je netko nešto ovamo postao?

Prijatelj je uhvatio jednog baby-ugora od sitno preko 4 kg pa se napravio jučer brodet za društvo, s palentom... Danas smo za marendu uništili što je preostalo (nije puno, nas par je jelo samo palentu i šug).


IMG_4461.jpg
Prilozi:
28.06.2021 | 18:03
Jel taj Ugor ustaša ili partizan?
28.06.2021 | 18:42
Sudeći prema slikama, ovaj brodet mi definitivno vuče ulijevo
28.06.2021 | 18:58
Nemam pojma, pitali smo ga, a on - šuti ko riba.
28.06.2021 | 20:14
Ne izgleda mi niti malo primamljivo. Ja bi to preskocio hladno

Vjerujem da je ekipa uzivala
28.06.2021 | 20:44
Odgovor dostojan pravog Bosanca.
28.06.2021 | 21:50
Uvijek mu možeš reći da je burek sa sirom pravi burek.....
28.06.2021 | 21:58
Ja bi jagnje kad upadne u more.

Moze i brancin i poneka orada sa strane.

Ovo sto gmize, puzi, uvija se nisam nikada naucio jesti jbg. Uvijek gladan ostanem.

Tipican sam mesozder (sto se vidi i na masnocama i trigliceridima)
28.06.2021 | 23:48
Ugor je riba Ne gmiže, niti puzi, samo tako izgleda. Ali da. Nije mi se jednom dogodilo da ljudi vide ribu cijelu ili čak živu i onda neće jesti.
Meni, što se hrane tiče, skoro pa sve što sam na svijetu vidio i probao - valja. Iznimka su ona kineska usmrđena jaja, one usmrđene ribe što ih jedu u Švedskoj, ili one trule haringe sa sjevera Njemačke, norveški lutefisk, ili recimo onaj crvljivi sir sa Sardinije i tako još par specifično-čudnih jela. Janjetina mi je isto visoko na top-listi, i dobar sočan steak, pravi bosanski ćevapi, leskovački uštipci, japraci, sarme, ali i spaghetti al pesto genovese, parmigiana... svašta nešto, ali svega bi se toga, da moram, mogao odreći, samo tri stvari ne: ribe, sira i vina.
29.06.2021 | 08:41
Kako ide onaj receept za pripremu janjetine sa ribom?

Janje se priprema klasicno na raznju. Malo sa strane (da se mirisi ne mjesaju) metne se zara sa vatre od janjca i tu se u malo maslinovog ulja ubaci nasoljena riba i poklopi (moze malo povrca da da dodatnu svijezinu ribi). Kad to sve bude gotovo, janjac se nareze i servira a riba da mackama i psima da ne smetaju oko stola dok se janjac jede
29.06.2021 | 09:12
Ugor je fantastična riba. Probao ga bezbroj puta na nekoliko načina.
Da mi se ponudi riba i janjetina, naravno da se prvo jede riba, a ja jetina i ostalo ako bude mjesta. A za janjetinu se uvijek nađe.
29.06.2021 | 09:21
Tjedan dana smo bili na Korčuli, ulovi su bili skromni, tako i roštilj, pa smo morali nadomjestit sa mesinom. Škarmi, gušteri, ušate.....piletina, ćevapi i lungić u špeku
IMG_0110.jpg


Da li je netko jeo kostorga? Imao sam jedan ulov oko kile i pol, vratio ga nazad jer o toj ribi u tom momentu nisam imao nikakvih iskustva osim što sam nešto davnih dana pročitao. Ne baš jestiva itd.
IMG_0111.jpg


A onda smo to fino zalili sa Grkom
IMG_0112.jpg
29.06.2021 | 09:28
Brancin. Orada. Grdobina. Crni rižoto. Salata od hobe.
Prve dvije ribe sam imao čast probati samo jednom.
A janjetina s Paga, ufff.
Al se nekad dobro jelo - baš.
29.06.2021 | 09:43
@JOHN - da, nešto ne valja sa umetanjem slika.
I ja odusto.
Nađi ribu na netu pa stavi link.
29.06.2021 | 15:11
U Splitu svako janje koje peku je navodno s Paga, pa je i 250kn kilogram.

Ja sam kontao da je taj Pag velik ko barem 2/3 Novog Zelanda

Kad sam otisao prvi put, prvo sto mi je proslo kroz glavu "nigdje ovaca jbt"
29.06.2021 | 15:28
Ja sam ovu jeo u sklopu Večernjakove Turističke patrole, vodio nas Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje tada u neki restoran udaljen skroz ali fenomenalan.
Di bi si ja mogao ta sva jela priuštiti?
Tamo je za prvo predjelo bio paški sir i pršut, drugo predjelo paška janjetina na sitno rezana, glavno jelo hobotnica ispod peke, pa desert sladoled.
Za nas četvero.
Dabo, neki njegov, moj fotoreporter i ja.
Nisam disat mogao poslije.
I tako po Jadranu, posao nam bio žderati i ocjenjivati restorane i hotele.
A moraš naručiti najskuplje šta imaju.
U tom rangu.
Onda te oni provale (jer VL svake godine ide u iste restorane a svaki gazda hoće prvu nagradu jer mu je reklama i zato što fotoreporter ima top od objektiva ne možeš ostati anoniman nikako) pa ti sve to daju besplatno iako imaš lovu koju si dobio da platiš jer bi po PS-u trebao biti incognito.
Onda te tek tretiraju ko kralja i još ti lažan račun izdaju da možeš pravdati lovu koju si "potrošio" kad se vratiš u redakciju.
Odnosno, da "potrošena" svota ostane tebi.
Pa nikada se nisam toliko ubijao u svemu i još zaradio.
Svi smo to radili.
Bilo nas je pet, šest ekipa za cijeli Jadran.
Moj sektor je bio Opatija, Pag, Rab, Krk, mali i veli Lošinj u jednoj turi pa Split, Makarska, Brela i taj dio u drugoj.
Ali imaš maks četiri dana po turi.
Doslovno dan po mjestu i sutradan nanovo.
No zato ti je sve plaćeno plus dnevnice.
Kako je danas, pojma nemam.
Tada smo i auto dobili od autokuće na korištenje, karticu od INAe.
Ma uživancija.
Samo kratko je trajalo.
Dok popričaš sa ovima iz Turističke zajednice, napišeš tekst, pošalješ ga diktirajući telefonom dežurnoj daktilografkinji (kakav internet, rane 2000-e, tek smo neku web stranicu otvorili a Jutarnji nije ni to imao)...
Ostane ti leć u krevet i sutra se odvest u drugo mjesto.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 6 minuta
  • Vanjuška: Imaš TouchID, to je ok. Zamisli FaceID koji kad god pogledaš ekran kupi nešto bez da si mu rekao :D
  • dpasaric: Evo kratka vijest, pa se može komentirai ispod da se ne gubimo po Vikalici :)
  • drlovric: Idem u USA jako skoro i donijet cu si jednog. Nez jos 14 ili 16. Taman ce recenzije biti prije nego podjem... Zao mi je i TouchBara....
  • zoranowsky: SDXC reader su vratili :)
  • drlovric: Uvale mi notch i ne stave FaceID unutra. Ili sam nesto previdio :/
  • Borisone: Još nitko nije komentirao ... notch
  • BigMac: Neka ožive Aperture, ostalo me ne zanima :)
  • Borisone: Čekaj malo, di je Big Sur update?
  • Borisone: 2.350 Eur u Italiji. Mislim da će kod nas biti oko 19.999 Kn.
  • Djuro genijalac: @ Borisone: 22 kile kn, cca, dodaj-oduzmi 500 kn
  • Daddo: Znam da mi to nikad neće trebat, ali sama pomisao da je netko to napravio i da u takvo kućište stanu te performanse je - uffff.
  • Daddo: Dakle gledajući ovaj keynote osjećaj je bio isti ko kad sam prvi put ko klinac stavio ruke na Sinclairovog Spectruma. Magično.
  • dpasaric: Jeste li skužili da je uvodni video namjerno složen u garaži kao stara Jobsova? :)
  • Borisone: Baš me zanima cijena za ulazni 14" model u Hr.
  • dpasaric: E da je sada vidjeti Mac mini s M1 Max. To bi moglo biti nešto strašno upotrebljivo i moćno za ne previše novca!
  • dpasaric: "What have we done!" - Apple je danas pomaknuo granice prijenosnika; novi MacBook Pro je znanstvena fantastika, Intel i9 se čini kao neka retro skalamerija za naš muzej!
  • JOHN: Mislim da bum si piknuo 14
  • kupus: ni voditeljica nije losa
  • Djuro genijalac: Macbook pro izgleda _ebeno, morma priznati
  • Riba: Ili pastu za zube, lazni lab je tu. :)
  • Riba: A ovaj lik sto prica o M1 Pro kao da reklamira detergent. :)
  • kupus: evo ga
  • Riba: Sto Tim radi do koljena u toj šikari??
  • Daddo: Ova glazba pred događaj… skoro ko Aj Bi šumica. :D
  • drlovric: 1 Za Aperture. Bila bi im idealna prva PRO aplikacija za iPad M1, al nisam optimistican uopce. Niko tu aplikaciju vise ni ne spominje.
  • zoranowsky: @Borisone i mene bi to jako veselilo, totalno su me raspixxxxi s ubijanjem Aperture-a
  • Borisone: Znam da nije hardver, ali mene bi još najviše veselilo da vrate Aperture u život. Prokletinja od Adobe LR i PS se svakih par dana update-a i poždere usput hrpu GB.
  • stefanjos: ja se nadam dobrom proizvodu danas. moja retina 2013 i dalje gura ali moram kad tad kupit nesto novo :P
  • JOHN: baci pogled na Evo i malo humora....
  • JOHN: da li si se sinoć poistovjetio sa onim meme od Bertonea? :-)
  • dpasaric: Danas bi mogao biti dobar keynote! :)
  • smayoo: :D
  • Riba: A ono...ne radi taman kako bi trebalo. :)
  • smayoo: Kako to misliš "radi sve ok"? Pokrenuo si Windowse i kažeš "radi sve OK"? Stvarno? :)
  • Riba: Ali radi sve ok.
  • Riba: Evo i ja sam, da oprostite, pregizao govno neki dan i digao Windows server 2016 u Virtual Boxu neki dan pa si mozemo zajedno plakati na ramenima.
  • smayoo: Da, naravno. Ajde, najprije si skini VirtualBox (besplatan je) pa se poigraj, a onda otvori temu u forumu pa pitaj što god ti treba
  • Miki9890: ha više od toga ne ide :D a ako moram nešto konfigurirati po sustavu, mi to ostane na virtualki za drugi put?
  • smayoo: 8GB nije baš "napucano" :) ali nema razloga zašto ne bi radilo
  • Miki9890: napucao ja njega jesam sa 8gb, simuliramo mreže u CORE-u, analiziramo promet sa Wiresharkom i slično
  • Riba: Koliko RAMa imas i sto namjeravas raditi u tom linuxu?
  • Miki9890: za virtualke sam tutlek... misliš da bi to dobro šljakalo na mojoj mašini - mbp 2009?
  • smayoo: Pa vrti Linux na VirtualBoxu, wtf? :)
  • Miki9890: Muke mučimo mi sa starijim mašinama, dual boot mi uvijek zezne bootloader a prof zahtijeva linux, sigh :)
  • Miki9890: Hvala ti smayoo, uspio sam nabaviti stick!
  • smayoo: OK, hvala! Miki9890, javi se ako ti još to treba napraviti
  • Bertone: [link]
  • smayoo: U Rijeci sam, ali nemam pojma kako se to radi. Javi se na PM
  • Miki9890: Pozz ljudi, ima li dobra duša iz Rijeke koja bi mi mogla napraviti dosdude1-ov instalacijski stick za Mojave? :)
  • Soffoklo: Apple vs. Nvidia. : What happened? - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO