Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


11.04.2020 | 16:27
Naravno, bit će i...


IMG_2452.JPG


tradicionalna pinca...


IMG_2453.JPG


i linceri...

Jbg, nečije supruge stres liječe shoppingom, a moja kuhanjem.
11.04.2020 | 17:03
Bit će fine klope ovih dana.
Sipa i zeljanica mi trenutno stvaraju vodu u ustima. Ja muku mučim što ne mogu na more, pa topim zalihe iz škrinje. Jučer smo imali riblji roštilj, malo šparoga, paprike, luka i tikvice.

8D000282-508F-4579-B3FD-E1B5F6ECF91F.jpeg


Jedva čekam da ovo završi da možemo malo na more. U ovo doba bi bili na Krku ili Lošinju.
11.04.2020 | 19:04
E, John, upravo tako! Jedva čekam da možemo malo na more, inaće podnosim "izolaciju" jako dobro, ali jedino što mi uistinu fali, je more i morski "đir".

Zaboravio sam na ovu temu, a ovih dana je bilo dosta "materijala". Kako radim od doma, tako sam imao više mogučnosti za zagrijati krušnu peć, pa je bilo svega
Al nisam baš slikao, jer sam išao na provjerene varijante!

Jedino, nemogu se baš pohvaliti ribom. Jučer sam pekao oslića. Nije baš pomoglo ni to što je bio pečen vani na roštilj vatri.
11.04.2020 | 20:22
Nije oslić baš riba za gradele. Meni je najdraži na lešo, ili sušen (dimljen) pa u gregadi.
11.04.2020 | 20:24
Ovak su se kod nas prekjučer rješavali ćevapi, domaće proizvodnje - gotove ne kupujemo, radimo ih sami.
11.04.2020 | 21:06
Evo i slike...
Prilozi:
11.04.2020 | 21:34
Moje cure su dovršile oslikavanje jaja.


IMG_6060copy.jpeg



a ćevape im ne smijem ni spominjati...
12.04.2020 | 00:10
Fora su ispala jaja. Prate tekuća događanja.
Zdravac, ma meni sve teže pada kako raste temperatura. Nema dana da mi ne proleti glavom. Starija kćer svako malo podsjeti da je vrijeme. A imamo i nešto novije opreme koju treba isprobat
21.06.2020 | 11:53
Jučer smo supruga i ja obilježavali 5. godišnjicu braka, a ujedno smo skromno proslavili i moj rođendan, 45 je leglo na grbaču. Spremio sam malo prave zagorske kotlovine...

IMG_0155.jpg
21.06.2020 | 11:56
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)
21.06.2020 | 12:29
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...
21.06.2020 | 12:30
Hvala na čestitkama!
21.06.2020 | 13:28
Čestitka i od mene!
21.06.2020 | 13:38
Djuro genijalac kaže:
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)


drpongra75 kaže:
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...


Nadam se da ti punica ne zalazi na "Jabučnjak"
28.06.2021 | 17:39
Je li moguće da je prošlo više od godinu dana otkad je netko nešto ovamo postao?

Prijatelj je uhvatio jednog baby-ugora od sitno preko 4 kg pa se napravio jučer brodet za društvo, s palentom... Danas smo za marendu uništili što je preostalo (nije puno, nas par je jelo samo palentu i šug).


IMG_4461.jpg
Prilozi:
28.06.2021 | 18:03
Jel taj Ugor ustaša ili partizan?
28.06.2021 | 18:42
Sudeći prema slikama, ovaj brodet mi definitivno vuče ulijevo
28.06.2021 | 18:58
Nemam pojma, pitali smo ga, a on - šuti ko riba.
28.06.2021 | 20:14
Ne izgleda mi niti malo primamljivo. Ja bi to preskocio hladno

Vjerujem da je ekipa uzivala
28.06.2021 | 20:44
Odgovor dostojan pravog Bosanca.
28.06.2021 | 21:50
Uvijek mu možeš reći da je burek sa sirom pravi burek.....
28.06.2021 | 21:58
Ja bi jagnje kad upadne u more.

Moze i brancin i poneka orada sa strane.

Ovo sto gmize, puzi, uvija se nisam nikada naucio jesti jbg. Uvijek gladan ostanem.

Tipican sam mesozder (sto se vidi i na masnocama i trigliceridima)
28.06.2021 | 23:48
Ugor je riba Ne gmiže, niti puzi, samo tako izgleda. Ali da. Nije mi se jednom dogodilo da ljudi vide ribu cijelu ili čak živu i onda neće jesti.
Meni, što se hrane tiče, skoro pa sve što sam na svijetu vidio i probao - valja. Iznimka su ona kineska usmrđena jaja, one usmrđene ribe što ih jedu u Švedskoj, ili one trule haringe sa sjevera Njemačke, norveški lutefisk, ili recimo onaj crvljivi sir sa Sardinije i tako još par specifično-čudnih jela. Janjetina mi je isto visoko na top-listi, i dobar sočan steak, pravi bosanski ćevapi, leskovački uštipci, japraci, sarme, ali i spaghetti al pesto genovese, parmigiana... svašta nešto, ali svega bi se toga, da moram, mogao odreći, samo tri stvari ne: ribe, sira i vina.
29.06.2021 | 08:41
Kako ide onaj receept za pripremu janjetine sa ribom?

Janje se priprema klasicno na raznju. Malo sa strane (da se mirisi ne mjesaju) metne se zara sa vatre od janjca i tu se u malo maslinovog ulja ubaci nasoljena riba i poklopi (moze malo povrca da da dodatnu svijezinu ribi). Kad to sve bude gotovo, janjac se nareze i servira a riba da mackama i psima da ne smetaju oko stola dok se janjac jede
29.06.2021 | 09:12
Ugor je fantastična riba. Probao ga bezbroj puta na nekoliko načina.
Da mi se ponudi riba i janjetina, naravno da se prvo jede riba, a ja jetina i ostalo ako bude mjesta. A za janjetinu se uvijek nađe.
29.06.2021 | 09:21
Tjedan dana smo bili na Korčuli, ulovi su bili skromni, tako i roštilj, pa smo morali nadomjestit sa mesinom. Škarmi, gušteri, ušate.....piletina, ćevapi i lungić u špeku
IMG_0110.jpg


Da li je netko jeo kostorga? Imao sam jedan ulov oko kile i pol, vratio ga nazad jer o toj ribi u tom momentu nisam imao nikakvih iskustva osim što sam nešto davnih dana pročitao. Ne baš jestiva itd.
IMG_0111.jpg


A onda smo to fino zalili sa Grkom
IMG_0112.jpg
29.06.2021 | 09:28
Brancin. Orada. Grdobina. Crni rižoto. Salata od hobe.
Prve dvije ribe sam imao čast probati samo jednom.
A janjetina s Paga, ufff.
Al se nekad dobro jelo - baš.
29.06.2021 | 09:43
@JOHN - da, nešto ne valja sa umetanjem slika.
I ja odusto.
Nađi ribu na netu pa stavi link.
29.06.2021 | 15:11
U Splitu svako janje koje peku je navodno s Paga, pa je i 250kn kilogram.

Ja sam kontao da je taj Pag velik ko barem 2/3 Novog Zelanda

Kad sam otisao prvi put, prvo sto mi je proslo kroz glavu "nigdje ovaca jbt"
29.06.2021 | 15:28
Ja sam ovu jeo u sklopu Večernjakove Turističke patrole, vodio nas Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje tada u neki restoran udaljen skroz ali fenomenalan.
Di bi si ja mogao ta sva jela priuštiti?
Tamo je za prvo predjelo bio paški sir i pršut, drugo predjelo paška janjetina na sitno rezana, glavno jelo hobotnica ispod peke, pa desert sladoled.
Za nas četvero.
Dabo, neki njegov, moj fotoreporter i ja.
Nisam disat mogao poslije.
I tako po Jadranu, posao nam bio žderati i ocjenjivati restorane i hotele.
A moraš naručiti najskuplje šta imaju.
U tom rangu.
Onda te oni provale (jer VL svake godine ide u iste restorane a svaki gazda hoće prvu nagradu jer mu je reklama i zato što fotoreporter ima top od objektiva ne možeš ostati anoniman nikako) pa ti sve to daju besplatno iako imaš lovu koju si dobio da platiš jer bi po PS-u trebao biti incognito.
Onda te tek tretiraju ko kralja i još ti lažan račun izdaju da možeš pravdati lovu koju si "potrošio" kad se vratiš u redakciju.
Odnosno, da "potrošena" svota ostane tebi.
Pa nikada se nisam toliko ubijao u svemu i još zaradio.
Svi smo to radili.
Bilo nas je pet, šest ekipa za cijeli Jadran.
Moj sektor je bio Opatija, Pag, Rab, Krk, mali i veli Lošinj u jednoj turi pa Split, Makarska, Brela i taj dio u drugoj.
Ali imaš maks četiri dana po turi.
Doslovno dan po mjestu i sutradan nanovo.
No zato ti je sve plaćeno plus dnevnice.
Kako je danas, pojma nemam.
Tada smo i auto dobili od autokuće na korištenje, karticu od INAe.
Ma uživancija.
Samo kratko je trajalo.
Dok popričaš sa ovima iz Turističke zajednice, napišeš tekst, pošalješ ga diktirajući telefonom dežurnoj daktilografkinji (kakav internet, rane 2000-e, tek smo neku web stranicu otvorili a Jutarnji nije ni to imao)...
Ostane ti leć u krevet i sutra se odvest u drugo mjesto.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 18 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Ender, jura22, MacSin, Riba, Anonimci (629)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO