Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


11.04.2020 | 16:27
Naravno, bit će i...


IMG_2452.JPG


tradicionalna pinca...


IMG_2453.JPG


i linceri...

Jbg, nečije supruge stres liječe shoppingom, a moja kuhanjem.
11.04.2020 | 17:03
Bit će fine klope ovih dana.
Sipa i zeljanica mi trenutno stvaraju vodu u ustima. Ja muku mučim što ne mogu na more, pa topim zalihe iz škrinje. Jučer smo imali riblji roštilj, malo šparoga, paprike, luka i tikvice.

8D000282-508F-4579-B3FD-E1B5F6ECF91F.jpeg


Jedva čekam da ovo završi da možemo malo na more. U ovo doba bi bili na Krku ili Lošinju.
11.04.2020 | 19:04
E, John, upravo tako! Jedva čekam da možemo malo na more, inaće podnosim "izolaciju" jako dobro, ali jedino što mi uistinu fali, je more i morski "đir".

Zaboravio sam na ovu temu, a ovih dana je bilo dosta "materijala". Kako radim od doma, tako sam imao više mogučnosti za zagrijati krušnu peć, pa je bilo svega
Al nisam baš slikao, jer sam išao na provjerene varijante!

Jedino, nemogu se baš pohvaliti ribom. Jučer sam pekao oslića. Nije baš pomoglo ni to što je bio pečen vani na roštilj vatri.
11.04.2020 | 20:22
Nije oslić baš riba za gradele. Meni je najdraži na lešo, ili sušen (dimljen) pa u gregadi.
11.04.2020 | 20:24
Ovak su se kod nas prekjučer rješavali ćevapi, domaće proizvodnje - gotove ne kupujemo, radimo ih sami.
11.04.2020 | 21:06
Evo i slike...
Prilozi:
11.04.2020 | 21:34
Moje cure su dovršile oslikavanje jaja.


IMG_6060copy.jpeg



a ćevape im ne smijem ni spominjati...
12.04.2020 | 00:10
Fora su ispala jaja. Prate tekuća događanja.
Zdravac, ma meni sve teže pada kako raste temperatura. Nema dana da mi ne proleti glavom. Starija kćer svako malo podsjeti da je vrijeme. A imamo i nešto novije opreme koju treba isprobat
21.06.2020 | 11:53
Jučer smo supruga i ja obilježavali 5. godišnjicu braka, a ujedno smo skromno proslavili i moj rođendan, 45 je leglo na grbaču. Spremio sam malo prave zagorske kotlovine...

IMG_0155.jpg
21.06.2020 | 11:56
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)
21.06.2020 | 12:29
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...
21.06.2020 | 12:30
Hvala na čestitkama!
21.06.2020 | 13:28
Čestitka i od mene!
21.06.2020 | 13:38
Djuro genijalac kaže:
Usudio bih se primjetiti da je to prava količina hrane za dvoje ljudi...

(btw, čestitke na godišnjicama, i zajedničkoj i tvojoj)


drpongra75 kaže:
A nije za dvoje, došla je punica i šogor i šogorica...


Nadam se da ti punica ne zalazi na "Jabučnjak"
28.06.2021 | 17:39
Je li moguće da je prošlo više od godinu dana otkad je netko nešto ovamo postao?

Prijatelj je uhvatio jednog baby-ugora od sitno preko 4 kg pa se napravio jučer brodet za društvo, s palentom... Danas smo za marendu uništili što je preostalo (nije puno, nas par je jelo samo palentu i šug).


IMG_4461.jpg
Prilozi:
28.06.2021 | 18:03
Jel taj Ugor ustaša ili partizan?
28.06.2021 | 18:42
Sudeći prema slikama, ovaj brodet mi definitivno vuče ulijevo
28.06.2021 | 18:58
Nemam pojma, pitali smo ga, a on - šuti ko riba.
28.06.2021 | 20:14
Ne izgleda mi niti malo primamljivo. Ja bi to preskocio hladno

Vjerujem da je ekipa uzivala
28.06.2021 | 20:44
Odgovor dostojan pravog Bosanca.
28.06.2021 | 21:50
Uvijek mu možeš reći da je burek sa sirom pravi burek.....
28.06.2021 | 21:58
Ja bi jagnje kad upadne u more.

Moze i brancin i poneka orada sa strane.

Ovo sto gmize, puzi, uvija se nisam nikada naucio jesti jbg. Uvijek gladan ostanem.

Tipican sam mesozder (sto se vidi i na masnocama i trigliceridima)
28.06.2021 | 23:48
Ugor je riba Ne gmiže, niti puzi, samo tako izgleda. Ali da. Nije mi se jednom dogodilo da ljudi vide ribu cijelu ili čak živu i onda neće jesti.
Meni, što se hrane tiče, skoro pa sve što sam na svijetu vidio i probao - valja. Iznimka su ona kineska usmrđena jaja, one usmrđene ribe što ih jedu u Švedskoj, ili one trule haringe sa sjevera Njemačke, norveški lutefisk, ili recimo onaj crvljivi sir sa Sardinije i tako još par specifično-čudnih jela. Janjetina mi je isto visoko na top-listi, i dobar sočan steak, pravi bosanski ćevapi, leskovački uštipci, japraci, sarme, ali i spaghetti al pesto genovese, parmigiana... svašta nešto, ali svega bi se toga, da moram, mogao odreći, samo tri stvari ne: ribe, sira i vina.
29.06.2021 | 08:41
Kako ide onaj receept za pripremu janjetine sa ribom?

Janje se priprema klasicno na raznju. Malo sa strane (da se mirisi ne mjesaju) metne se zara sa vatre od janjca i tu se u malo maslinovog ulja ubaci nasoljena riba i poklopi (moze malo povrca da da dodatnu svijezinu ribi). Kad to sve bude gotovo, janjac se nareze i servira a riba da mackama i psima da ne smetaju oko stola dok se janjac jede
29.06.2021 | 09:12
Ugor je fantastična riba. Probao ga bezbroj puta na nekoliko načina.
Da mi se ponudi riba i janjetina, naravno da se prvo jede riba, a ja jetina i ostalo ako bude mjesta. A za janjetinu se uvijek nađe.
29.06.2021 | 09:21
Tjedan dana smo bili na Korčuli, ulovi su bili skromni, tako i roštilj, pa smo morali nadomjestit sa mesinom. Škarmi, gušteri, ušate.....piletina, ćevapi i lungić u špeku
IMG_0110.jpg


Da li je netko jeo kostorga? Imao sam jedan ulov oko kile i pol, vratio ga nazad jer o toj ribi u tom momentu nisam imao nikakvih iskustva osim što sam nešto davnih dana pročitao. Ne baš jestiva itd.
IMG_0111.jpg


A onda smo to fino zalili sa Grkom
IMG_0112.jpg
29.06.2021 | 09:28
Brancin. Orada. Grdobina. Crni rižoto. Salata od hobe.
Prve dvije ribe sam imao čast probati samo jednom.
A janjetina s Paga, ufff.
Al se nekad dobro jelo - baš.
29.06.2021 | 09:43
@JOHN - da, nešto ne valja sa umetanjem slika.
I ja odusto.
Nađi ribu na netu pa stavi link.
29.06.2021 | 15:11
U Splitu svako janje koje peku je navodno s Paga, pa je i 250kn kilogram.

Ja sam kontao da je taj Pag velik ko barem 2/3 Novog Zelanda

Kad sam otisao prvi put, prvo sto mi je proslo kroz glavu "nigdje ovaca jbt"
29.06.2021 | 15:28
Ja sam ovu jeo u sklopu Večernjakove Turističke patrole, vodio nas Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje tada u neki restoran udaljen skroz ali fenomenalan.
Di bi si ja mogao ta sva jela priuštiti?
Tamo je za prvo predjelo bio paški sir i pršut, drugo predjelo paška janjetina na sitno rezana, glavno jelo hobotnica ispod peke, pa desert sladoled.
Za nas četvero.
Dabo, neki njegov, moj fotoreporter i ja.
Nisam disat mogao poslije.
I tako po Jadranu, posao nam bio žderati i ocjenjivati restorane i hotele.
A moraš naručiti najskuplje šta imaju.
U tom rangu.
Onda te oni provale (jer VL svake godine ide u iste restorane a svaki gazda hoće prvu nagradu jer mu je reklama i zato što fotoreporter ima top od objektiva ne možeš ostati anoniman nikako) pa ti sve to daju besplatno iako imaš lovu koju si dobio da platiš jer bi po PS-u trebao biti incognito.
Onda te tek tretiraju ko kralja i još ti lažan račun izdaju da možeš pravdati lovu koju si "potrošio" kad se vratiš u redakciju.
Odnosno, da "potrošena" svota ostane tebi.
Pa nikada se nisam toliko ubijao u svemu i još zaradio.
Svi smo to radili.
Bilo nas je pet, šest ekipa za cijeli Jadran.
Moj sektor je bio Opatija, Pag, Rab, Krk, mali i veli Lošinj u jednoj turi pa Split, Makarska, Brela i taj dio u drugoj.
Ali imaš maks četiri dana po turi.
Doslovno dan po mjestu i sutradan nanovo.
No zato ti je sve plaćeno plus dnevnice.
Kako je danas, pojma nemam.
Tada smo i auto dobili od autokuće na korištenje, karticu od INAe.
Ma uživancija.
Samo kratko je trajalo.
Dok popričaš sa ovima iz Turističke zajednice, napišeš tekst, pošalješ ga diktirajući telefonom dežurnoj daktilografkinji (kakav internet, rane 2000-e, tek smo neku web stranicu otvorili a Jutarnji nije ni to imao)...
Ostane ti leć u krevet i sutra se odvest u drugo mjesto.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 33 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO