Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


24.07.2017 | 09:08
Mozda jos Yakuze to prakticiraju.
24.07.2017 | 09:14
zabac kaže:
Mozda jos Yakuze to prakticiraju.

Vidiš, tog se nisam sjetio! Vjerojatno si u pravu,
24.07.2017 | 12:40
JOHN kaže:
Fini komadi. Ja već odavno nisam jeo pastrvu. Valjda 10-ak godina. Jednostavno nisam miljenik slatkovodne ribe. Al su moji još za mog djetinjstva znali pripremat pastrvu i to mi je bila ok riba.


Ova rečenica se može kandidirati kao "understatement of the year" . Izjaviti da je pastrva (pogotovo potočna pastrva) "OK riba", u istom je rangu kao da kažeš da je (npr.) Aston Martin "OK auto".

Predlažem ti da obnoviš iskustvo i odeš nekamo na fine svježe pastrve, s roštilja ili iz pećnice, kako ti se trefi. Kao moguće lokacije predlažem ti: restoran "Vrilo Gacke" na, jel, izvoru Gacke, u selu Sinac, kod Ličkog Lešća, restoran "Dobra" u Jarče Polju, blizu Duge Rese (izađeš s A1 na izlazu Novigrad n/D i okreneš prema Jarče Polju) ili Restoran u izletištu "Divlje vode" u Žumberku.

Po mom mišljenju, JAKO JE MALO morskih riba koje su tako fine kao potočne pastrve. Da li ima koja finija - to već više ovisi o svježini, pripremi i receptu, nego o samoj ribi. Dakle - finese.

Svojevremeno, u nekim prigodama, moj diša zna u firmi složit riblji fiš ili tako nešto. Som, smuđ, šaran i još koja riba. Sve po jednoj recepturi iz nekadašnjeg mu Instituta Geoexpert. Tamo se to u laboratorijima za ispitivanje znalo pripremat na tjednoj bazi. Uvijek je znao reči, da su to bila vremena. Izdvojio bi soma u toj pripremi. Za polizat prste.


Meni je osobno fiš paprikaš - šupljast recept i bezvezasto jelo (neka se uvrijedi tko mora, ali to je moj stav, nakon tridesetak njih koje sam probao u četrdesetak godina, od Varaždina i Siska, preko Slavonskog broda do Vukovara, Iloka i Apatina).

S druge strane, perket (pörkölt) od ribe mi je totalni mrak. Tko nije, neka obavezno proba idućom zgodom kad je u prilici. Ja sam do sad skoro svaki put jeo perket od soma, jednom je bio od neke druge ribe. Ovaj od soma je čudo neviđeno. Ovaj drugi je bio vrlo blizu tome. Najbolji mi je bio u "Zelenoj žabi" u Kopačevu, ali svidio mi se jako i onaj u restoranu "Štuka" u Petrinji.

Ali nepravedno je reći da je to jedino od slatkovodne ribe što valja. Smuđ... Ajme, majko... Smuđ pod pekom. Ili pohan u pivskom tijestu... Štuka? Eeeee, štuka, čovječe... Samo ako se znaš boriti s kostima, štuka ima zajebane kosti...

Od slatkovodne ribe mi, zapravo, jedino nikad, baš nikad nije pasao šaran. Uvijek je bio užasno masan i smrdio je po mulju. "Prijetili" su mi nebrojeno puta divljim šaranom na rašljama ili u vinu, ali nekako se to nikad nije "trefilo". Uvijek to isto smrdljivo masno s*anje iz ribnjaka...

Recimo znao sam pojest jegulje i žablje krake u hercegovini, no isto tako je to bilo davno kad sam zadnji put jeo. Slabo idem dole zadnjih 10-15 godina, možda sambio tri-četiri puta. Al su jegulje i žabe bile vrh.


Sad smo, prije 3 tjedna, kad smo se vraćali s Korčule, bili na neretvanskom brudetu kod Đuđe i Mate u Vidu. Preporučam, od srca!
Da li jegulja je ili nije masna, "daje" li po mulju ili ne, to ne ovisi o jegulji, nego o lokaciji. Ove iz ušća Neretve sve, po mom iskustvu jesu donekle masne (koja više, koja manje) i "daju" po mulju (radi čega je neretvanski brodet bolje jesti malo pikantan, da se to izgubi). Ali npr. jegulje iz Prokljanskog jezera (dakle s ušća Krke) su... Lirska minijatura u svakom zalogaju.
24.07.2017 | 13:26
A jbg. Probat ću ponovno po tvom prijedlogu na neku svježu potočnu pastrvu provjerenih lokacija. Al šta da ti kažem, moji nepci su po pitanju ribe dosta zahtjevni.
A fiš od mog diše je zaista dobar. Možda dosad nisi pojeo pravi fiš, kao ni ja pastrvu.

Što se tiče smuđa, obavezno probaj pečenog Kod ribiča u Jasenovcu.
24.07.2017 | 13:56
Saran se mora ocistiti od mulja u bistrij vodi. Mast nanjemu varira o dobu godine.
Fispaprikas je meni zakon u ZG u www.pljesivicka-klet.hr/lokacija.php
24.07.2017 | 15:32
Meni se fiš ne sviđa jer u njemu nema nikakvog drugog okusa osim crvene paprike (ljute ili ne). Nije isključeno da još nisam probao pravi iako sam ih probao (kako rekoh) puno.
18.06.2018 | 13:11
Eto malo jučerašnjeg ulova. Nikakvo ekstra jelo, samo jednostavna priprema uz blitvu i krumpir. Najbolji okus.


7C0CD552-7366-4C6F-A1B8-422B73242874.jpeg



1AA981C4-B657-49C7-8768-B315560DCF93.jpeg



08790A3E-73BD-4EF7-8D74-96FCA5D7A632.jpeg



5C6CA643-8D32-432D-9877-C3E1ACDB21F5.jpeg
18.06.2018 | 14:22
Mljac...
19.06.2018 | 05:16
JOHN kaže:
Eto malo jučerašnjeg ulova. Nikakvo ekstra jelo, samo jednostavna priprema uz blitvu i krumpir. Najbolji okus.


To je to... vrh....
16.08.2018 | 15:10
Rekli mi mjestani da sam uzaludno platio dozvolu za podvodni ribolov.
Naime, dosadno mi je plivat, pijem manje nego prije, ne pusim (duhan), tako da vrijeme na moru provodim sa maskom, dihalicom, perajama i ostima. Pa rekoh, da platim da me ne globe jer volim imat viljusku u moru...

Rekli, hobotnica nema...

Al imao sam srece i vadio sam prosjecno 2 dnevno, manje sam ostavljao, najmanji primjerak koji sam uzeo je bio 900g, najtezi 2.2kg (kraci dulji od osti i trebalo mi je preko sat vremena daju izvucem iz rupe na 9m dubine. Taj ulov mi je bio nabolji moment godisnjeg.

Prva koju sam izvukao je odmah isla u kuhanac, sa krumpirom.
Nemam fotku, ali veceras radim kao oprostaljku veceru za 14 osoba na taj nacin pa ce bit koja fotka.

Nakon te prve, ostale su isle u frizer da se skupe, da radimo vecere kao u stara vremena gdje smo se druzili po nekoliko familija.

Prva takva vecera je bila dvije jedno i nesto sitno kilasice s krumpirom pod pekom te 2 jedno i po kilasice na rizoto. I sacherica, naravno...


CF428586-9F43-4BA2-A3DE-DC533D395984.jpeg

10 minuta od doma, setnja kroz kamenjar i maslinik...



9053DCD6-7BBC-42E8-B32B-C649B0C736B0.jpeg

Torta



9EC69403-A7C0-41E6-ABF8-EADE00CE3398.jpeg

Kužina... peka spremna, hoba za rizoto samo sto nije zakrckala



6FFC3FD7-0FE9-4723-8E51-81B49B0D9D61.jpeg

Dvor... malo rizota na tanjuru... rizoto mi je najdrazi, i jedva cekam nedjelju, jer u nedjelju jedna mala Stela ima rodjendan i rekla je da opet zeli rizoto jesti tako da joj nosim smrznuti paket koji cemo joj skuhat




A ovo je sad i danas... oprostaljka.... 3 hobe u krumpiru... u nastajanju...


9B75BDD6-4F2E-4AC0-AA3A-5A5BE55C0CC2.jpeg



21A3E403-A9DF-41A5-83EC-62E94C6D11F3.jpeg




Ako je protiv pravila foruma, molim admina da obriše...
16.08.2018 | 16:52

Ijaoooooo... i ja bi bio sad tamo...
16.08.2018 | 17:06
Dijete kaže:

Ako je protiv pravila foruma, molim admina da obriše...


Ovo je svakako nehumano i neetično prema drugim članovima foruma, te, shodno tome i protivno pravilima foruma pa molim admina da podhitno obriše i tekst i slike prije nego mi voda skroz udari na usta...



BTW Kako ih spravljaš sa krompirima?

Meni su najdraže 'klasično' na salatu (skuhane, narezane na kocke, i ohlađene u hladnjaku, pa poslužene sa narezanim rajčicama, paprikama, lukom i restanim krompirom), ili pečene sa krompirima narezeanim na ploške u zatvorenoj posudi.
16.08.2018 | 17:53
Sa krumpačem je bolja neg na salatu.

I fakat je lako.

Dakle....

Bacim hobotnicu u velki lonac sa debelim dnom i okrecem ju 15tak minuta na jakoj vatri i onda ju zalijem vodom i crnim vinom, pol pol... ubacim lovora i hrpetinu ruzmarina.

Kuham sat i dvajst minuta.

Dok se kuha, ogulim (jedno od rijetkih jela gdje krumpir gulim) krumpir, narezem na vece kocke, ak stignem, narezem hrpu cesnjaka i

Kad se hoba skuha, stavim ju da se cijedi i pa ju narezem. ( najcesce sve kuham u jednom loncu pa sve pazim kak tajmiram)...

Kad se krumpac skuha, stavim ga da se cijedi i onda u hrpetinu lunjskog ulja ubacim onu hrpu cesnjaka, gomilu ruzmarina i persina pa laganini przim sve i onda dodam malo sacuvane mjesavine vina i vode u kojoj se kuhala hoba i ubacim narezanu hobotnicu i po prvi put dodam soli.

Dodam krumpac malo po malo i mijesam i po potrebi dodam jos one crvene prefine tekucine...

I to je to...


A7DBA620-1671-4AD5-9D2F-36C345D88CD8.jpeg
16.08.2018 | 19:54
Hvala na receptu.

Ja neoguljene patate (krumpire) jedem samo ako su skroz mlade (one male koje ostanu kod vađenja patata iz zemlje, i samo ako su iz poznatog uzgoja (osobnog ili pouzdanog domaćeg izvora).

Inače vidim po netu da i Ameri, a i Englezi koriste neoguljene patete, ali ja se od toga grozim, znam da je u kori puno vitamina i ostalih važnih stvari, ali kad promislim čime se sve to tretiralo i kuda je prolazilo, radije ogulim pa sam miran.
16.08.2018 | 19:59
Ma krumpir je podzemni... uvijek je super pojest koru.. ako gulim krumpir, onda koru poprzim ko cips...
17.08.2018 | 01:48
Sada me Dijete podsjetio na video koji mi je žena pokazala prije nekih tjedan dana. Malo je off topic pa neću dalje, ali ima veze s hobotnicama.
  • Air
  • Korisnik
  • 25
17.08.2018 | 10:48
Dijete kaže:

Bacim hobotnicu u velki lonac sa debelim dnom i okrecem ju 15tak minuta na jakoj vatri ...


Pretpostavljam, ispravi me ako griješim, 15 min pržiš hobotnicu na vrelom ulju ili masti?
17.08.2018 | 12:06
Air kaže:
Dijete kaže:

Bacim hobotnicu u velki lonac sa debelim dnom i okrecem ju 15tak minuta na jakoj vatri ...


Pretpostavljam, ispravi me ako griješim, 15 min pržiš hobotnicu na vrelom ulju ili masti?


Ne, prazan lonac i u njega hoba... krene pustat svoju vodu vrlo brzo...
  • Air
  • Korisnik
  • 25
17.08.2018 | 12:37
Dijete kaže:
Air kaže:
Dijete kaže:

Bacim hobotnicu u velki lonac sa debelim dnom i okrecem ju 15tak minuta na jakoj vatri ...


Pretpostavljam, ispravi me ako griješim, 15 min pržiš hobotnicu na vrelom ulju ili masti?


Ne, prazan lonac i u njega hoba... krene pustat svoju vodu vrlo brzo...


Ne zagara? Koliko jaka vatra?
17.08.2018 | 16:41
Kloba kaže:
Sada me Dijete podsjetio na video koji mi je žena pokazala prije nekih tjedan dana. Malo je off topic pa neću dalje, ali ima veze s hobotnicama.


Najbolje je što hobotnica nije pobjegla, samo je skinula poklopac, valjda joj je trebalo malo promaje.
17.08.2018 | 17:05
Air kaže:
Dijete kaže:
Air kaže:
Dijete kaže:

Bacim hobotnicu u velki lonac sa debelim dnom i okrecem ju 15tak minuta na jakoj vatri ...


Pretpostavljam, ispravi me ako griješim, 15 min pržiš hobotnicu na vrelom ulju ili masti?


Ne, prazan lonac i u njega hoba... krene pustat svoju vodu vrlo brzo...


Ne zagara? Koliko jaka vatra?


Krenem sa najjacom vatrom pa nakon nekog vremena smanjim. Ne zagara jer pusta tekucinu stalno, i mijenja boju u boju crnog vina... tu i promijesas (imaj na umu da je tad jos hobonica u komadu) ili ju samo kreces vilicom...

Ako ju ides pec, uvijek je najbolje bacit ju u lonac prvo nasamo i okretat dok tekucina ne ispari i onda ju izvadit i stavit u pecnicu npr s krumpirima... Onaj talog koji je ostao u loncu, nabaci u na njega maslinovog ulja i cesnjaka i dodaj deci bijelog vina i onda s time podkraj pecenja zalijes...
  • Air
  • Korisnik
  • 25
18.08.2018 | 12:30
HVALA. Jedva čekam da probam.
18.08.2018 | 15:03
9F925E1B-1E2D-4306-BDDC-964FE061E637.jpeg


21560842-047E-453F-A0A8-E80C186D87CE.jpeg


Ima tko kakav prijedlog, osim na gradele?
18.08.2018 | 17:26
Pretpostavljam da si već odlučio

A di ćeš bolje od gradela
18.08.2018 | 18:23
Lampuge, oliti zlatoskuše?
Vjerojatno ćeš se odlučiti za gradele, ali... Ja sam lampugu jednom kušao "na sashimi" i bio jako (neočekivano) zadovoljan tim iskustvom. Po logici stvari, i carpaccio bi valjao, čak vrlo...
18.08.2018 | 20:38
Moglo bi se probat na sashimi. Neki dan sam ulovio jednu palamidu i pripremio sam tataki! Bilo je odlično.
23.08.2018 | 15:22
Nakon dva dana izleta na Susku i Iloviku, nešto smo ja i supruga odvojili vremena pa, uz zabavu s klincima, izronili par kila školjaka(prugaste srčanke, kunjke i lakirke), ulovili finog cipla i fratra. Kako bi upotpunili gozbu, jutros sam pred svitanje otišao ponovno isprobat novu rolu i digao opet jednu palamidu. U povratku sam presreo koču i uzeo pol kile kozica, pol kile škampi i kilu liganja.
Ubili smo se u hrani skupa s istarskom malvazijom. Supruga, djeca, šogorica, nečaci, baba i prababe, svi su šutili punih sat vremena!


2AA4F101-46F8-43B6-BB4C-793875BE0F26.jpeg


CD236418-8565-4A34-BEEA-22A2D0487A67.jpeg


01F2A565-4FBB-41AA-90D2-056C84740501.jpeg


2ACAFFBD-C346-4A36-BB1F-D417182589BE.jpeg



6FA68122-75D2-4066-A464-AF79F1124AFB.jpeg



5F8A72DA-BC9E-49EA-AA84-CD997F3BFDD1.jpeg



7E222690-A498-4F26-82B2-6BAF2B4DF5D7.jpeg



C111FE25-73AF-4B50-B03B-2D0C143E82C6.jpeg


A1AB684F-8079-42D1-A3F5-24F9B6D5DC46.jpeg


090521EE-2771-43C4-9CED-E6AF31A3F003.jpeg
06.01.2019 | 14:55
Udaramo po ribi.
Mislim da je sve jasno.
Slike sirovina i na kraju konačan proizvod. Baš odlično!


A78663CE-88AE-4D32-9FD8-3C65AC1DB8A9.jpeg


0EC5436E-D239-4900-807C-3697BC62D05A.jpeg


1154241D-13B5-4085-916B-18FF61AA29FC.jpeg
06.01.2019 | 16:43
Gušt za vidit, a kamo li tek jesti ! Uslast!
06.01.2019 | 17:09
Mirise do Sarajeva

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 56 minuta
  • name: Radi još neko nočnu? ;)
  • smayoo: [link]
  • smayoo: Ako vas zanima ozbiljno o tome, otvorite temu u forumu ili pišite privatnu poruku, ne bih dalje na vikalici. Rok povrata je oko 6 godina trenutno (pod pretpostavkom da cijena struje ostane ista)
  • Daddo: plus električarski radovi na objektu koje imaš bez obzira na izvor napajanja.
  • Daddo: maksimalno 7,7 možeš zakupiti monofazno, to je cca 31000 kn
  • Daddo: minimalna zakupljena snaga priključka je 4,4 kw x cca 4000 kn to je 18000 kn za legalni priključak
  • Daddo: ovi nude elektrane sistemom ključ u ruke: [link]
  • Daddo: koliko god se trudio ja nikako ne mogu naći neku matematiku koja bi opravdala investiciju u takve sustave osim da se pokaže da se i to može :(
  • jura22: Nije otocni. Jeftino bi bilo.
  • Daddo: imaš li neku priču i matematiku iza tog projekta? ROI i to?
  • Daddo: @smayoo - to otočni sustav ili je spojen na postojeću distributivnu mrežu pa vraća u nju i iz nje kupuje jeftinije struju?
  • jura22: 10-12kn/W PDV i legalni objekt s prikljuckom.
  • smayoo: Prije par mjeseci kod moje šogorice u Požegi, elektrana 2,5 kW nešto ispod 40.000 kn sve skupa troškova s uključenim PDV
  • Kloba: Zanimljivo je, za one kojima se da pogledati sve - kako se cijena od inicijalnih 30 popela na 50 tisuća dolara. Sve ima u videu. Od inicijalne online narudžbe, preko inspekcije, čekanja, COVID-19 odgađanja, ugradnje, do završnog izgleda i dojma vlasnika
  • Kloba: Meni izgleda da bi se, nakon odgledanog videa, ta tehnologija bez problema mogla tu napraviti. Pogotovo u Dalmaciji, Istri, Primorju, otocima... Ne vidim problem. Osim u legislativi i suradnji sa elektrom
  • Kloba: Na 17:32 se vidi slika krova, tip je odvojio video u segmente, ovaj je nazvan "Pandemic/More rejections" i šesti je po redu
  • Kloba: Meni je u ovom videu krov ličio na azbestne ploče. Taj sam gledao. [link]
  • ping: @smayoo Hvala
  • smayoo: ionako mora mijenjati.
  • smayoo: @ping: nije to online proizvod. Fotonaponska elektrana se projektira za svaku građevinu ponaosob i onda se montira i pušta u rad. Krovovi na našim kućama su uglavnom od crijepa i nema ih smisla mijenjati da bi stavili fotonaponsku elektranu na krov. U USA su kuće i krovovi uglavnom drveni pa, ako nisu predviđeni da nose teret fotonaponskih ploča, ne možeš ih ni staviti gore pa se krov ion
  • cariblanco: Malo se vuče jabučnjak, ziher je Riba na g.o.
  • ping: @smayoo Ovo mi je interesantno. Imaš neki link osim Tesle?
  • smayoo: Nudi se odavno. Ne zovu se "Tesla", ali isto rade. :)
  • Kloba: Ima tu puno instalacija koje se vide izvana, ali mene je počelo zanimati kada će se to početi nuditi i kod nas.
  • Kloba: Jednu za krov, drugu za auto
  • Kloba: Pogledao sam video kako si je čovjek iz Kalifornije zamjenio 40 godina star krov sa Tesla solarnim pločama. Stvarno dobro izgleda. Točno mu pokazuje na aplikaciji telefona kada je priključen za električnu mrežu lokalnog opskrbljivača (najčešće po noći kada najmanje troši), a ujutro se priključuje automatski na vlastiti pogon. Tip je stavio dvije solarne power box, kako se već zovu
  • Kloba: Nego, da se maknemo s kava. Vidim da se Tesla prodaje i u Hrvatskoj što auto zaljubljenicima možda i nije neka novost.
  • Kloba: U Hrvatskoj je cijena za 100 grama 541 kn, prodaju u Mall.hr[link]
  • JOHN: Ja nabavim mačke....pa da krenemo u biznis?! :-)
  • cariblanco: Nema gorčine, nego ima neki poseban okus, koji se javio 5-6 sekundi kad popiješ koji srk te kave. Moram samo naći takvu kavu, a da je u zrnu, jer doma imam kućni aparat za kavu.
  • cariblanco: Probao sam kavu i stvarno nije kao niti jedna koju sam pio, a pio sam mnoge kave, kad kavu obožavam. Inače ja to nisam kupio, nego mi poklonio lokalni čovjek s kojim radimo. Kila te kave je oko 200E. Kad krenem doma budem si uzeo jednu kilu.
  • Kloba: [link]
  • Kloba: ..pije iz aparata koji košta ko kuća valjda
  • Kloba: cairblanco, isprika, tek sada vidim Nescafe vrečicu kraj kuhala i nakon detaljnog pregleda slike, skužio sam da nisi otvarao. Bila bi šteta, zaista. Ja sam za tu kavu skužio u onom filmu kada Jack Nicolson i Morgan Freeman umiru u bolnici od svako svoje boleštine, ovaj prvi ima love ko država, drugi je radnik - i onda slože bucket list i deru po svijetu. Ta kava je u bolnici i Nicolson je p
  • Kloba: Tko nije skužio, cairblanco se pohvalio da je kupio kavu čija šalica navodno stoji oko 250 kuna. Pruža razne arome, a fora je da ju prvo mora pojesti neka vrsta azijske mačke. I onda probaviti. Tek onda se smatra da je zrno kave - spremno. [link]
  • Kloba: Nije valjda da najskuplju kavu na svijetu kuhaš uovom američkom uredskom sranju? Pa to se treba staviti u one male kafemate kućne proizvodnje, koji koštaju kao ovi za kafiće. Ako si je probao, kakva je okusa? Jel stvarno najbolja i pruža li te silne arome koje te natjeraju da zaboraviš da si upravo popio - govance? ;)
  • cariblanco: [link]
  • ZeljkoB: iOS 15 Beta radi super, public1 je bila problematicna, aktualna public 3 je OK
  • catalina: Je li itko instalirao iOS 15 Beta verziju?
  • dpasaric: Instalirano! Business as usual! :)
  • Beli: Nevjerovatno kako glatko radi 6s nakon toliko godina i s 14.7. Cekam 13-icu, ali ovo je stvarno krasan uredaj i dimenzijom i dugotrajnoscu. Svaka cast Apple.
  • Grga52: iOS 14.7 instaliran
  • Beli: thnx.Riješeno...
  • Beli: Eqipa, kazu da je izasao iOS 14.7, a ja vidim samo 14.6. Vidi li tko update na 14.7?
  • Soffoklo: Dobro da  ulaže u filmski sadržaj, jer kako ih je krenulo uskoro će se bavit samo time :-) - [link]
  • Kloba: Svejedno, pročitat ću i hvala još jednom
  • Kloba: poljska...
  • Kloba: Ma, mi smo po ovome razvijena ekonomija. OK. Nismo ni nerazvijena, ali nismo napravili napredak kao što su to napravile Polja, Mađarska, Češka, Finska...
  • Kloba: E hvala ti, @lucija. Pročitat ću! :)
  • lucija: Evo UN klasificira kao developed economies (npr. HR i DE), economies in transition (npr. Ukrajina i Armenija) te developing su ono sto bi rekli zemlje treceg svijeta. [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (204)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Komentari

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO