Čista instalacija Windows 10 na Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čista instalacija Windows 10 na Mac


09.05.2018 | 17:46
Iz osobnog iskustva znam da se jako tesko mozes osloniti na prikaz o trajanju baterije u win okruzenju.
09.05.2018 | 21:34
mirkori kaže:
Nije linearno, ali je prosjek. Sad koristim samo internet na 75% svjetlosti i piše ovo na slici. Ali prosjek ti je 12 sati ok rada. Edge browser ti jako štedi bateriju. S njim možeš surfat i preko 12 sati.


Ja mislim da je u Cupertinu sad panika i da su angažirali 90% resursa da rastave Edge browser i prokljuve zašto tako jako štedi bateriju. Ostalih 9% rastavljaju Win10... a onaj preostali 1% nije više sa nama jer su počinili sepuku
09.05.2018 | 21:48
Ja neznam šta se tu događa. Max za neki nezahtjevan rad na plastiši je bilo 3-4h. O 9h na macbook pro sam samo slušao. Al 12h pod windowsima na Air-u mi je ko neka utopija. Zahtjevam od člana mirkori da mi svoje tvrdnje potkrijepi još nekim dokazima. Ako je tako, ja neznam šta sam do sada odgađao kupovinu macbook pro-a ili Air-a.
10.05.2018 | 07:24
U ovo mjesečnom BUGu je kolumna od Petrića na sličnu temu, samo sa aspekta OSa ne browsera. Ovaj thread me podsjetio na to, haha.
10.05.2018 | 10:53
Sto se tice Win10 nikada nisam imao problema sa nadogradnjama. Uvijek je sve proslo bez problema a ova zadnja instant brzo. Sam Win10 je u pocetku bio bugovit ali se kroz verzije vidjelo da je problema sve manje. Osobno mi radi sve fluidno i bez problema uz poneku sitnicu koja ponekad zeza no nista za dramatiziranje.
MacOS takodjer nije cijepljen od gluposti pa se isto desava da recimo app prestane raditi, srusi se, night shift ne radi i sl...no bilo bi dosadno da je sve savrseno
10.05.2018 | 18:22
JOHN kaže:
Ja neznam šta se tu događa. Max za neki nezahtjevan rad na plastiši je bilo 3-4h. O 9h na macbook pro sam samo slušao. Al 12h pod windowsima na Air-u mi je ko neka utopija. Zahtjevam od člana mirkori da mi svoje tvrdnje potkrijepi još nekim dokazima. Ako je tako, ja neznam šta sam do sada odgađao kupovinu macbook pro-a ili Air-a.


Sad mi ovo fora Kakve dokaze želiš
10.05.2018 | 20:11
Uvjerljivije. Jednostavno još ne vjerujem.
17.05.2018 | 15:13
Sada tek skužio temu...iz dežurstva sam i tako mi dobro došlo! Nasmijali ste me ljudi, ali ono baš!
Uglavnom, tema je počela da je čovjek rekao da koristi MBA s Win10 i da moli da se ne izjašnjavamo zašto. (druga tema je "edukacija" kako je nastao Linux koja baš i nema veze s ovim)...

Znam da je teško odgovoriti mu a ne potegnuti pitanje zašto vara ženu koja je avion s trebom koja ima umjetne usne, grudi i skupu šminku, neurotična je i nestabilna u glavi, "namijenjena" je svim muškarcima koji vole dobar provod i sl... Pa valjda zato što ju voli. Ljubav ne poznaje granice!

Uostalom, budimo iskreni. Svi mi koji koristimo MacOS koristimo legalni OS i pripadajući software. Na Appleovim računalima sve radi upravo onako kako je zamišljeno, ništa više ali ni manje. ALi aplikacije koje nisu sastavni dio OS-a se plaćaju uglavnom.

Ali pod windozama radi svakakav softeare, pogotovo onaj piratski. Kladim se da su 75% Windowsa koji nisu instalirani na računalima koja su u vlasništvu firmi već na onim kućnim, ilegalni! Ne računam rijetke laptope koji dolaze s predinstaliranim Widowsima. Ali, danas su i takvi rijetki već mnoštvo prodanih laptopa koristi (pazi sad) FreeDOS ili neku od distribucija Linuxa. Dakako da na njih idu Win10 kao pivo poslije ćevapa!

Pitanje "igrica" ne treba ni postavljati jer su najbolje ipak pisane za Windowse a dakako, skidaju se preko torrenta bez problema i sve rade.
Pogledajmo teme našeg foruma i vidjet ćemo koliko softwarea tražimo za MacOS. Nitko ne traži piratski software već jeftiniji i funkcionalniji.

Ja sam svoj MBP13 nabavio prošle godine i trebalo mi je ravno tjedan dana da se naviknem. Probleme koje sam imao u korištenju Office aplikacija riješio sam uz pomoć dobrih ljudi ovdje. Sada sam preponosan što mi ide i teško mi je nekada raditi na WIndowsima, pogotovo ako trebam nešto raditi na nekom laptopu.
Priznajem, nije sve na MacOS-u šareno, prozirno, "aqua" i sl. Ali radi "neprikosnoveno", radi onako kako je zamišljeno i programi se ne ruše. Barem ne tako često kao kod windoza.
Moj jedini problem jesu aplikacije koje rade isključivo pod windowsima. I to one koje ne postoje na MacOS-u. Radi se o specijaliziranom medicinskom softwareu (readeri pojedinih dijagnostičkih pretraga koje imaju specifični zapis a koji mi trebaju radi predavanja i držanja edukacijskih tečajeva) ali to je tako rijetko da kada i trebam koristim svoj stari laptop "teretnjak" koji pokreće takve aplikacije bez problema (u pravilu nisu hardverski zahtjevne, naprotiv, neke rade samo pod WinXP i sl.)

Eto. Ovo gore je zbilja samo moje osobno mišljenje.
Nemojte da se netko nađe uvrijeđen zbog njega. Uostalom, svi mi volimo ponekad izaći s nekom ribom koja izgleda kao starleta...ali za "ozbiljan" rad radije koristimo appleov "hardware"!

Pozdrav svima!
17.05.2018 | 20:17
Za tvoj konkretan problem (specijalizirane medicinske aplikacije, od kojih neke rade samo na WinXP) bez problema može poslužiti VirtualBox. Ja ga koristim za istu tu stvar, samo što aplikacije nisu specijalizirane medicinske, nego specijalizirane inženjerske.
17.05.2018 | 21:08
Medicinske aplikacije su priča za sebe.

Readeri DICOM slika UZ dopler karotida, vertebralki itd. imaju zamjenu u vidu Osirix-a itd. Čitači EEG-a, EMG-a isto se mogu naci za OSx u ovisnosti od vendora proizvodjaca.


Smajo rješenje koje navodis u vidu VirtualBox-a nekada je nemoguće implementirati iz nekoliko razloga:

1. određeni vendori medicinski uređaja Siemens, Toshiba (windows), GE (Linux) Philips (MacOS) koriste kao "konzole" za svoje uređaje windows mašine. Njihovi programi su kalibrisani na taj hardver i sva kalibracija ide putem tog hardvera i tog softvera samo na taj sistem.

2. Gasna hromatografija, RIA (radioimunoeseij), spektrofotometrijske analize u globalu.

Ako je u sistemu podešena npr. valna duljina na 570 λ svi nalazi moraju da se analiziraju na toj duljini, ekspoziciji, podešenosti kita itd.
Kada bi taj source fajl pokusao da analiziras u VirtualBoxu pod windowsom neke opcije kalibracije jednostavno ne mozes da podesis.

Ja npr. za određene aplikacije imam Dell Optiplex koji stoji ispod stola kada mi zatreba za određene analize.
17.05.2018 | 22:17
Koliko sam ja shvatio, čovjeku treba taj softver za offline čitanje (gledanje) snimljenih pretraga, a ne za rukovanje konkretnim medicinskim uređajem. Ili sam nešto krivo shvatio?
18.05.2018 | 07:02
Da, kao sto sam rekao za slikovne pretrage DICOM fajlova moze da se koristi npr. Osirix.

Ostale pretrage vezano za pregled onemogucavaju da se fajl otvori jer se postavke programa moraju podesiti.

Jednostavno polja programa za unosenje u virtualci ostaju zasjenjena bez obzira sto se windows vrti.

Na "standardnoj" windows masini mi se to ne desava.

Tako da jednostavno sistem nece da otvori fajl koji se analizira bez prethodnog podesavanja parametara koji su onemoguceni u VirtualBoxu.
18.05.2018 | 07:56
Ne tvrdim da je nemoguće jer je s windowsima sve moguće , ali to bi ipak morao vidjeti pa da povjerujem...
20.05.2018 | 16:46
Hvala svima na odgovorima!

Zapravo, smayoo je u pravu, ne treba mi software za snimanje neurofizioloških pretraga već reader za već snimljene materijale (dvije vrste EEG-a, tj. dva aparata, jedan EP i EMNG).
Jedan od njih je legalno dostupan preko neta, druga dva sam uz aparat dobio i legalni instalacijski CD sa SN isključivo kao readeri a ne recorderi.

Zapravo, softwarei rade najbolje s Win XP, većina radi i s Win7/8/10, ali jedan isključivo na XP. No taj i nije tako bitan da ide samnom na predavanja...
Ostali rade po svim Windozama.

E sad, vjerovali ili ne, probao san Wine/winebottler i onaj najbitniji radi savršeno. No, bojim se da ne otkaže poslušnost kada mi bude najbitnije (na samom seminaru gdje ga koristim u edukacijske svrhe). I ne znam koliko je legalno...istina, software mi je legalan.
Skinuo sam ga jer mi je MBP nešto čudno radio (ne mora biti da je povezano s wine-om) pa sam vratio s backupa koji sam pravio prije nego sam ga instalirao...

Budući da mi je MBP 128Gb ne znam koliko bi mi Virtualbox uzeo prostora zajedno s WinXP-om.
Imaš li ti Smayoo iskustva?
20.05.2018 | 18:20
Virtualbox će ti uzeti onoliko prostora koliko mu ti odrediš prilikom instalacije. Stvaraš virtualnu mašinu koja će onda imati mjesta na svojem virtualnom disku koliko ti odrediš
20.05.2018 | 18:25
Windows XP je za današnje pojmove relativno nezahtjevan za disk. Kod kreiranja virtualke definiraš mu virtualni HDD da bude npr. 20 GB, a on će u stvarnosti potrošiti samo onoliko mjesta koliko stvarno treba. Dakle, instalacija samih Windowsa + tih softvera. Npr. ja imam jednu virtualku u kojoj je samo WinXP i jedna jedina namjenska aplikacija. Taj VDI (virtual disk image) je velik samo 4 GB. Imam i drugu WinXP virtualku u kojoj ima kanta raznih aplikacija (uključivo i neki prastari AutoCAD, MS Office 2000 i stvašta još nešto prethistorijsko ) i ta je teška nekih 30 GB.
Wine je sasvim legalan i nema što otkazati. Ako radi dobro za neku aplikaciju, onda radi dobro.
21.05.2018 | 08:07
svemir kaže:
Hvala svima na odgovorima!

Zapravo, smayoo je u pravu, ne treba mi software za snimanje neurofizioloških pretraga već reader za već snimljene materijale (dvije vrste EEG-a, tj. dva aparata, jedan EP i EMNG).
Jedan od njih je legalno dostupan preko neta, druga dva sam uz aparat dobio i legalni instalacijski CD sa SN isključivo kao readeri a ne recorderi.

Zapravo, softwarei rade najbolje s Win XP, većina radi i s Win7/8/10, ali jedan isključivo na XP. No taj i nije tako bitan da ide samnom na predavanja...
Ostali rade po svim Windozama.

E sad, vjerovali ili ne, probao san Wine/winebottler i onaj najbitniji radi savršeno. No, bojim se da ne otkaže poslušnost kada mi bude najbitnije (na samom seminaru gdje ga koristim u edukacijske svrhe). I ne znam koliko je legalno...istina, software mi je legalan.
Skinuo sam ga jer mi je MBP nešto čudno radio (ne mora biti da je povezano s wine-om) pa sam vratio s backupa koji sam pravio prije nego sam ga instalirao...

Budući da mi je MBP 128Gb ne znam koliko bi mi Virtualbox uzeo prostora zajedno s WinXP-om.
Imaš li ti Smayoo iskustva?


Windows XP je u trenutku svog izlaska tražio particiju od 2 GB za instalaciju, svojedobno su klijentske mašine imale diskove od 10 i 20 GB za sistemske. Dok su mi trebale virtualne mašine, 5 GB mi je bila dovoljna veličina VHD-ova.
21.05.2018 | 15:08
Virtualbox - koja su ogranicenja?
21.05.2018 | 16:07
Probat ću čim budem imao vremena...jedva čekam. U svakom slučaju napisat ću svoja iskustva...i da, morat ću pobrisati nekoliko appleovih aplikacija koje su inicijalno instalirane s MBP...Garageband možda ili ako netko ima prijedlog koji siftware nikada nije koristio i ne treba najčešće? Mislim da bi time oslobodio dosta prostora...
Inače, moj MBP se može nadograditi ovakvim SSD-ovima:

www.ebay.com/itm/512Gb-SSD-PCIe-based-Dr...f:g:YIsAAOSwH4ha-tL2
www.ebay.com/itm/256Gb-SSD-PCIe-based-Dr...4:g:kVQAAOSwDPNa-s-x
www.ebay.com/itm/256Gb-SSD-PCIe-based-fl...d:g:JZkAAOSwDiBZJ0Z2

A ima i nekih drugih proizvođača koje nebih za sada uzimao...garancija mi istječe krajem godine i možda bih se odlučio na to...nisam nevičan hardveraju (spadam u onu generaciju koji su svoj prvi komp sami sklopili (ako se netko sjeća Galaksije), koji su pokidali nekoliko membrana ZX Spectruma a svoj prvi PC sami složili kao i sve ostale (barem 10 kom) koje su imali...).

Usput, znam da nije tema (slobodno me ukorite ili napišite gje ima na forumu), neki dan mi je moj najvjerniji prijatelj MBP13 ispao iz ruku na beton! Dakako bio je u jednoj platnenoj kongresnoj torbici u kojoj ga držim sa svom opremom...ne moram opisivati kako je moj život tada stao sve dok nisam provjerio radi li kako treba. Naravno, radi, iskrivio se poklopac minimalno uz pokoju ogrebotinu na rubu, ali ekran čitav i sve provjereno radi kako treba...pa sam mislio upitati, ima li tko preporuku za neku kvalitetnu torbicu u koju stane MBP13 (2017) sa punjačem, USB-C adapterom, pointerom i kablom za iPhone...da je "futrovana" nekom spužvom i podnosi padove...neke barem...jel...

Pozdrav!
21.05.2018 | 17:04
svemir kaže:
...

Usput, znam da nije tema (slobodno me ukorite ili napišite gje ima na forumu), neki dan mi je moj najvjerniji prijatelj MBP13 ispao iz ruku na beton! Dakako bio je u jednoj platnenoj kongresnoj torbici u kojoj ga držim sa svom opremom...ne moram opisivati kako je moj život tada stao sve dok nisam provjerio radi li kako treba. Naravno, radi, iskrivio se poklopac minimalno uz pokoju ogrebotinu na rubu, ali ekran čitav i sve provjereno radi kako treba...pa sam mislio upitati, ima li tko preporuku za neku kvalitetnu torbicu u koju stane MBP13 (2017) sa punjačem, USB-C adapterom, pointerom i kablom za iPhone...da je "futrovana" nekom spužvom i podnosi padove...neke barem...jel...

Pozdrav!


Ako misliš kupovati u HR baci oko na Thule Gauntlet ili nešto drugo iz Thule ponude.

Prije se kod nas mogao kupiti Dicota N11018A ili Dicota D30589 (kažem možda jer je MelComp svemir za sebe), a ako ti doista treba nešto za bacanje onda imaš Peli 1495
21.05.2018 | 17:32
zabac kaže:
Virtualbox - koja su ogranicenja?


Hm... Pitanje ti je malo preopćenito.
Za moje potrebe nema ograničenja. Sve što mi je zatrebalo - radi.
21.05.2018 | 17:41
Radi mreža, internet, D&D između OSX i XP, zajednički disk za djeljenje datoteka, da li podržava dual display.
Periferije se ne bune ako se mlo radi s OSX-a, a malo s XP-a?
21.05.2018 | 17:59
Mreža radi, i u NAT, i u bridged modu.
Internet radi, ali meni su namjerno sve virtualke odštekane od interneta. Tako ne moram brinuti o virusima i sl. pa nemam ni u jednim windowsima nikakav antivirus, niti defender, ni...
Drag & drop između OS X i virtualnog stroja meni nikad nije radio kako treba (nominalno je podržan), ali nisam se time puno opterećivao jer mi to rijetko treba u kombinaciji s virtualkom i nije mi navika.
Shared folder za dijeljenje datoteka radi, naravno.
Podržava dual display na način da na jednom ekranu maksimiziraš prozor od virtualboxa, a na drugom imaš OS X aplikaciju. Ako aktiviraš full screen, a virtualka ti je podešena da koristi samo jedan ekran, onda se drugi zamrači, a ako je podešena da koristi oba, onda ih koristi oba, u dual display modu. Periferije koje sam ja koristio se ne bune pri prebacivanju, ali, istina, rijetko kad spajam periferiju koju nešto baš želim prebacivati tamo-amo.
21.05.2018 | 20:31
Instalirao jedno i drugo...radi sve stabilno i brzo.

Imao sam problema s driverima i rezolucijom pod XP-om. Ako ne "maksimiziram" prikaz (full screen) XP-a onda radi u omjeru 4:3 i ni mrdac dalje. U početku je davao i rezoluciju 1600x1200 (nije prikazivala cijeli XP ekran već samo gornji dio desktopa) ali je ista nestala kada se instalirao virtualbox grafički driver. Kada prebacim u full screen onda prebaci u neku rezoluciju 1XXX x 8XX (ne znam točno) ali je omjer ispravan tj odgovara MBP (mislim 16:10 ili?).

Uglavnom, moj medicinski software (2 za sada) radi fantastično dobro, a to je i bit. Kako smayoo kaže, network adapter mi ni ne treba (trebao je samo da instalira neke drivere s interneta...tako je nestala ona luda reza 1600x1200) jer ne želim Win-viruse na MBP...priznajem da bih volio da sve radi...ali surfati WEB-om preko virtualnog XP-a je ipak malo bolesno...

Kada isprobam spajanje na LCD projektor javim vam detalje...

Hvala svima!
22.05.2018 | 13:25
Nema na čemu!

smayoo kaže:
Drag & drop između OS X i virtualnog stroja meni nikad nije radio kako treba (nominalno je podržan), ali nisam se time puno opterećivao jer mi to rijetko treba u kombinaciji s virtualkom i nije mi navika.


Evo, ne budi lijen, išao sam pročitati što piše u korisničkim uputama koje dođu s instalacijom VirtualBoxa. Kaže da im D&D podržan samo za Windows-Windows i Windows-Xwindows host-guest kombinaciju.
22.05.2018 | 13:29
smayoo kaže:
Ako aktiviraš full screen, a virtualka ti je podešena da koristi samo jedan ekran, onda se drugi zamrači


Ovo sam sad išao probati (odavno nisam) i vidim da sada radi normalno. Dakle, podesiš virtualku da radi na jedan monitor, staviš je u full screen, ona uzme jedan cijeli monitor, a na drugom je normalno ostao osx. U nekom od updateova unatrag 2 godine napravili su i to.
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 0 minuta
 • Kloba: Da, to i ja mislim. Frajer peca i tko se ulovi, ulovi
 • m@xym: Kloba, to ti je 'socijalni inžinjering' nije ti nitko ništa hakirao, nego ekipa 'igra' na naivnost korisnika (otprilike kao 'pisma iz Nigerije' samo, ona igrau na lakomost)
 • m@xym: Kloba, moram priznati da si mi oduvijek bio sumnjiv.... :D :D :D
 • Tomislav32: Nista se ne sekiraj kloba.. opet su poceli "lovit u mutnom" ;)
 • Tomislav32: [link]
 • Kloba: Ima li veze što sam na pravio clean install Mojave macOSa? I koliko vjerujete ovakvim prijetnjama?
 • Kloba: nice, nemam bizaran ukus; ali di mi je tip dao za razmišljati jest: šta ako mi je fakat provalio u računalo?
 • Kloba: Dobio mail od nekog jakea da mi je hakirao računalo prije pola godine i da ima moju browsing history te me snimao s kamerom, da imam zaista bizaran ukus sudeći po porno stranicama koje povremeno posjećujem itd. Uglavnom, ukoliko mu ne uplatim neku sumu u bitcoinima na taj i taj račun svim mojim kontaktima će sve to proslijediti. Odmah sam obrisao mail, jer kao prvo, ne posjećujem porno stra
 • MacSlavko: Misliš ova APFS i HFSplus kombinacija? I meni se čini da to ne bi išlo...
 • drlovric: @cariblanco: Nije li to malo bolesno? :)
 • MacSlavko: Mogu li složiti FusionDrive na iMacu 2011 ako mi je SSD na APFS (High Sierra), a HD je HFS ?
 • cariblanco: Uglavnom, sad je ista cijena retine 13" s 256 Gb (bez popusta ) i iPhone XS Max 256 Gb...za godinu dana ajfon šiša retinu s cijenom :D
 • gladhr2: upravo tako.. buduci da mi je u laptopu ssd od 256gb opasno razmisljam o kupnji wd my cloud 3-4 TB
 • robee: hdd prostora nam nikada nije bilo dosta i onda se pojavi ssd koji je znatno brzi ali nudi jako malo prostora po visokim cijenama
 • robee: ...skuzio sam sto si htjeo reci kada sam napisao :)
 • gladhr2: @robee ma kuzim te nego kazem ako ti je mobitel 256gb kao i mac da ne mozes napraviti backup mobitela na macu :)
 • Daddo: i jedno i drugo... index ili x-ica i Mastercard
 • cariblanco: Ova ponuda u istyle s popustom, je vezana za školarce i studente, ili je bitan samo mastercard ?
 • robee: mislio sam na mac ali generalno posto je 4K uzeo maha, slobodno i mobiteli mogu biti od 500GB
 • gladhr2: iPhone 256 gb ako imaš i ne mozes ni back-up napraviti ahah
 • robee: sve ispod 500GB vise nebi trebalo biti u ponudi u danasnje vrijeme. Ovo me podsjeca na vremena kada smo sa novim fotoaparatom dobili SD karticu od 16MB :)
 • Gjuroo: ok 2100...
 • Gjuroo: 128 gb košta samo 2000 kn ako kupuješ bez popusta :D [link]
 • smayoo: *? :)
 • smayoo: Zar ti ne bi da možeš*
 • cariblanco: [link]
 • cariblanco: Gledam nešto i ne vjerujem, jel moguće da apple naplaćuje 128 Gb 3.500 kn ?
 • Daddo: Meni zanimljivo, možda bude još nekom - priča o Sans Forgetica fontu: [link]
 • Riba: Vjerojatno antispam opet djeluje na serveru. Provjerit cu sa administratorstvom.
 • rusty: PM notifikacije opet ne rade... :S
 • Ljut k0 Ri5: još uvijek imam vip savršenu koja ne podržava LTE lol
 • rusty: kako se na LTE ponaša?
 • rusty: super hvala na info Ri5
 • Ljut k0 Ri5: evo da javim, 12.0.1 popeglao problem s wifi na iphoneu Xs
 • robee: 500Mbps download i 100 upload
 • smayoo: piši u forum
 • Vanjan: Može li mi netko pomoći pokuđava reinstalirati u stari Macbook Lion osx, ali stalno mi javlja da item is unavailable
 • Yonkis: 500/100 čega?
 • robee: Nama su prije skoro 1g provukli optiku, brzina 500/100. Preporod u odnosu na bakar i 10/1
 • stefanjos: evo me na bnet koaksu. fina brzina :)
 • rusty: da i ja sam bio na prethodnoj lokaciji... ali na trenutnoj nisam... a evo na budućoj ću nadam se uskoro
 • cariblanco: Ajd i ja sam sretan zbog vas i optike, mada je to za mene retro kad sam već deset godina na optici ;)
 • rusty: Yonkis: ništa čudno... ali barem ću imat vlastitu optiku koju ću moći ponuditi bilo kojem operateru koji bude/mogao tamo ponuditi uslugu. Iako me samo jedan interesira koji može te brzine isporučiti, a oni sudjeluju u samom projektu, tako da to je slam dunk
 • Yonkis: "Uvođenje svjetlovodnog priključka u vaš dom ne podrazumijeva odmah i puštanje usluge. Infrastruktura će vam tek omogućiti, kao budućim korisnicima, odabir ponuđača i usluge po vlastitoj mjeri."
 • stefanjos: da to uvedu u selu gdje je mama naslijedila kucu, radio bi do 5 godina okolo naokaolo dok ne skupim iskustva i tamo odselio :D
 • rusty: fuck yeah! [link]
 • saint: nije dobro pch-ovo zato mu je grafika poblesavila.
 • Jedro: Frend ima iMac 2011 koji službeno ne podržava novi MacOS Mojave. Međutim nekako je iskemijao instalaciju i sada mu je iMac usporen i nema žute boje :/ Ako netko isto razmišlja neka odustane na vrijeme
 • cariblanco: Opet da to sve provjerim, mogu skinuti aplikaciju,i probat uplovdat, ali mi onda vjerojatno treba račun za YT aplikaciju, a to mi se neda raditi, kad mi ne treba..sry
 • cariblanco: Ma ja imam mogućnost za šeranje na YT, ali uopće aplikaciju YT nemam instaliranu na mobitelu...kontaš

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 2.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO