Čista instalacija Windows 10 na Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čista instalacija Windows 10 na Mac


09.05.2018 | 17:46
Iz osobnog iskustva znam da se jako tesko mozes osloniti na prikaz o trajanju baterije u win okruzenju.
09.05.2018 | 21:34
mirkori kaže:
Nije linearno, ali je prosjek. Sad koristim samo internet na 75% svjetlosti i piše ovo na slici. Ali prosjek ti je 12 sati ok rada. Edge browser ti jako štedi bateriju. S njim možeš surfat i preko 12 sati.


Ja mislim da je u Cupertinu sad panika i da su angažirali 90% resursa da rastave Edge browser i prokljuve zašto tako jako štedi bateriju. Ostalih 9% rastavljaju Win10... a onaj preostali 1% nije više sa nama jer su počinili sepuku
09.05.2018 | 21:48
Ja neznam šta se tu događa. Max za neki nezahtjevan rad na plastiši je bilo 3-4h. O 9h na macbook pro sam samo slušao. Al 12h pod windowsima na Air-u mi je ko neka utopija. Zahtjevam od člana mirkori da mi svoje tvrdnje potkrijepi još nekim dokazima. Ako je tako, ja neznam šta sam do sada odgađao kupovinu macbook pro-a ili Air-a.
10.05.2018 | 07:24
U ovo mjesečnom BUGu je kolumna od Petrića na sličnu temu, samo sa aspekta OSa ne browsera. Ovaj thread me podsjetio na to, haha.
10.05.2018 | 10:53
Sto se tice Win10 nikada nisam imao problema sa nadogradnjama. Uvijek je sve proslo bez problema a ova zadnja instant brzo. Sam Win10 je u pocetku bio bugovit ali se kroz verzije vidjelo da je problema sve manje. Osobno mi radi sve fluidno i bez problema uz poneku sitnicu koja ponekad zeza no nista za dramatiziranje.
MacOS takodjer nije cijepljen od gluposti pa se isto desava da recimo app prestane raditi, srusi se, night shift ne radi i sl...no bilo bi dosadno da je sve savrseno
10.05.2018 | 18:22
JOHN kaže:
Ja neznam šta se tu događa. Max za neki nezahtjevan rad na plastiši je bilo 3-4h. O 9h na macbook pro sam samo slušao. Al 12h pod windowsima na Air-u mi je ko neka utopija. Zahtjevam od člana mirkori da mi svoje tvrdnje potkrijepi još nekim dokazima. Ako je tako, ja neznam šta sam do sada odgađao kupovinu macbook pro-a ili Air-a.


Sad mi ovo fora Kakve dokaze želiš
10.05.2018 | 20:11
Uvjerljivije. Jednostavno još ne vjerujem.
17.05.2018 | 15:13
Sada tek skužio temu...iz dežurstva sam i tako mi dobro došlo! Nasmijali ste me ljudi, ali ono baš!
Uglavnom, tema je počela da je čovjek rekao da koristi MBA s Win10 i da moli da se ne izjašnjavamo zašto. (druga tema je "edukacija" kako je nastao Linux koja baš i nema veze s ovim)...

Znam da je teško odgovoriti mu a ne potegnuti pitanje zašto vara ženu koja je avion s trebom koja ima umjetne usne, grudi i skupu šminku, neurotična je i nestabilna u glavi, "namijenjena" je svim muškarcima koji vole dobar provod i sl... Pa valjda zato što ju voli. Ljubav ne poznaje granice!

Uostalom, budimo iskreni. Svi mi koji koristimo MacOS koristimo legalni OS i pripadajući software. Na Appleovim računalima sve radi upravo onako kako je zamišljeno, ništa više ali ni manje. ALi aplikacije koje nisu sastavni dio OS-a se plaćaju uglavnom.

Ali pod windozama radi svakakav softeare, pogotovo onaj piratski. Kladim se da su 75% Windowsa koji nisu instalirani na računalima koja su u vlasništvu firmi već na onim kućnim, ilegalni! Ne računam rijetke laptope koji dolaze s predinstaliranim Widowsima. Ali, danas su i takvi rijetki već mnoštvo prodanih laptopa koristi (pazi sad) FreeDOS ili neku od distribucija Linuxa. Dakako da na njih idu Win10 kao pivo poslije ćevapa!

Pitanje "igrica" ne treba ni postavljati jer su najbolje ipak pisane za Windowse a dakako, skidaju se preko torrenta bez problema i sve rade.
Pogledajmo teme našeg foruma i vidjet ćemo koliko softwarea tražimo za MacOS. Nitko ne traži piratski software već jeftiniji i funkcionalniji.

Ja sam svoj MBP13 nabavio prošle godine i trebalo mi je ravno tjedan dana da se naviknem. Probleme koje sam imao u korištenju Office aplikacija riješio sam uz pomoć dobrih ljudi ovdje. Sada sam preponosan što mi ide i teško mi je nekada raditi na WIndowsima, pogotovo ako trebam nešto raditi na nekom laptopu.
Priznajem, nije sve na MacOS-u šareno, prozirno, "aqua" i sl. Ali radi "neprikosnoveno", radi onako kako je zamišljeno i programi se ne ruše. Barem ne tako često kao kod windoza.
Moj jedini problem jesu aplikacije koje rade isključivo pod windowsima. I to one koje ne postoje na MacOS-u. Radi se o specijaliziranom medicinskom softwareu (readeri pojedinih dijagnostičkih pretraga koje imaju specifični zapis a koji mi trebaju radi predavanja i držanja edukacijskih tečajeva) ali to je tako rijetko da kada i trebam koristim svoj stari laptop "teretnjak" koji pokreće takve aplikacije bez problema (u pravilu nisu hardverski zahtjevne, naprotiv, neke rade samo pod WinXP i sl.)

Eto. Ovo gore je zbilja samo moje osobno mišljenje.
Nemojte da se netko nađe uvrijeđen zbog njega. Uostalom, svi mi volimo ponekad izaći s nekom ribom koja izgleda kao starleta...ali za "ozbiljan" rad radije koristimo appleov "hardware"!

Pozdrav svima!
17.05.2018 | 20:17
Za tvoj konkretan problem (specijalizirane medicinske aplikacije, od kojih neke rade samo na WinXP) bez problema može poslužiti VirtualBox. Ja ga koristim za istu tu stvar, samo što aplikacije nisu specijalizirane medicinske, nego specijalizirane inženjerske.
17.05.2018 | 21:08
Medicinske aplikacije su priča za sebe.

Readeri DICOM slika UZ dopler karotida, vertebralki itd. imaju zamjenu u vidu Osirix-a itd. Čitači EEG-a, EMG-a isto se mogu naci za OSx u ovisnosti od vendora proizvodjaca.


Smajo rješenje koje navodis u vidu VirtualBox-a nekada je nemoguće implementirati iz nekoliko razloga:

1. određeni vendori medicinski uređaja Siemens, Toshiba (windows), GE (Linux) Philips (MacOS) koriste kao "konzole" za svoje uređaje windows mašine. Njihovi programi su kalibrisani na taj hardver i sva kalibracija ide putem tog hardvera i tog softvera samo na taj sistem.

2. Gasna hromatografija, RIA (radioimunoeseij), spektrofotometrijske analize u globalu.

Ako je u sistemu podešena npr. valna duljina na 570 λ svi nalazi moraju da se analiziraju na toj duljini, ekspoziciji, podešenosti kita itd.
Kada bi taj source fajl pokusao da analiziras u VirtualBoxu pod windowsom neke opcije kalibracije jednostavno ne mozes da podesis.

Ja npr. za određene aplikacije imam Dell Optiplex koji stoji ispod stola kada mi zatreba za određene analize.
17.05.2018 | 22:17
Koliko sam ja shvatio, čovjeku treba taj softver za offline čitanje (gledanje) snimljenih pretraga, a ne za rukovanje konkretnim medicinskim uređajem. Ili sam nešto krivo shvatio?
18.05.2018 | 07:02
Da, kao sto sam rekao za slikovne pretrage DICOM fajlova moze da se koristi npr. Osirix.

Ostale pretrage vezano za pregled onemogucavaju da se fajl otvori jer se postavke programa moraju podesiti.

Jednostavno polja programa za unosenje u virtualci ostaju zasjenjena bez obzira sto se windows vrti.

Na "standardnoj" windows masini mi se to ne desava.

Tako da jednostavno sistem nece da otvori fajl koji se analizira bez prethodnog podesavanja parametara koji su onemoguceni u VirtualBoxu.
18.05.2018 | 07:56
Ne tvrdim da je nemoguće jer je s windowsima sve moguće , ali to bi ipak morao vidjeti pa da povjerujem...
20.05.2018 | 16:46
Hvala svima na odgovorima!

Zapravo, smayoo je u pravu, ne treba mi software za snimanje neurofizioloških pretraga već reader za već snimljene materijale (dvije vrste EEG-a, tj. dva aparata, jedan EP i EMNG).
Jedan od njih je legalno dostupan preko neta, druga dva sam uz aparat dobio i legalni instalacijski CD sa SN isključivo kao readeri a ne recorderi.

Zapravo, softwarei rade najbolje s Win XP, većina radi i s Win7/8/10, ali jedan isključivo na XP. No taj i nije tako bitan da ide samnom na predavanja...
Ostali rade po svim Windozama.

E sad, vjerovali ili ne, probao san Wine/winebottler i onaj najbitniji radi savršeno. No, bojim se da ne otkaže poslušnost kada mi bude najbitnije (na samom seminaru gdje ga koristim u edukacijske svrhe). I ne znam koliko je legalno...istina, software mi je legalan.
Skinuo sam ga jer mi je MBP nešto čudno radio (ne mora biti da je povezano s wine-om) pa sam vratio s backupa koji sam pravio prije nego sam ga instalirao...

Budući da mi je MBP 128Gb ne znam koliko bi mi Virtualbox uzeo prostora zajedno s WinXP-om.
Imaš li ti Smayoo iskustva?
20.05.2018 | 18:20
Virtualbox će ti uzeti onoliko prostora koliko mu ti odrediš prilikom instalacije. Stvaraš virtualnu mašinu koja će onda imati mjesta na svojem virtualnom disku koliko ti odrediš
20.05.2018 | 18:25
Windows XP je za današnje pojmove relativno nezahtjevan za disk. Kod kreiranja virtualke definiraš mu virtualni HDD da bude npr. 20 GB, a on će u stvarnosti potrošiti samo onoliko mjesta koliko stvarno treba. Dakle, instalacija samih Windowsa + tih softvera. Npr. ja imam jednu virtualku u kojoj je samo WinXP i jedna jedina namjenska aplikacija. Taj VDI (virtual disk image) je velik samo 4 GB. Imam i drugu WinXP virtualku u kojoj ima kanta raznih aplikacija (uključivo i neki prastari AutoCAD, MS Office 2000 i stvašta još nešto prethistorijsko ) i ta je teška nekih 30 GB.
Wine je sasvim legalan i nema što otkazati. Ako radi dobro za neku aplikaciju, onda radi dobro.
21.05.2018 | 08:07
svemir kaže:
Hvala svima na odgovorima!

Zapravo, smayoo je u pravu, ne treba mi software za snimanje neurofizioloških pretraga već reader za već snimljene materijale (dvije vrste EEG-a, tj. dva aparata, jedan EP i EMNG).
Jedan od njih je legalno dostupan preko neta, druga dva sam uz aparat dobio i legalni instalacijski CD sa SN isključivo kao readeri a ne recorderi.

Zapravo, softwarei rade najbolje s Win XP, većina radi i s Win7/8/10, ali jedan isključivo na XP. No taj i nije tako bitan da ide samnom na predavanja...
Ostali rade po svim Windozama.

E sad, vjerovali ili ne, probao san Wine/winebottler i onaj najbitniji radi savršeno. No, bojim se da ne otkaže poslušnost kada mi bude najbitnije (na samom seminaru gdje ga koristim u edukacijske svrhe). I ne znam koliko je legalno...istina, software mi je legalan.
Skinuo sam ga jer mi je MBP nešto čudno radio (ne mora biti da je povezano s wine-om) pa sam vratio s backupa koji sam pravio prije nego sam ga instalirao...

Budući da mi je MBP 128Gb ne znam koliko bi mi Virtualbox uzeo prostora zajedno s WinXP-om.
Imaš li ti Smayoo iskustva?


Windows XP je u trenutku svog izlaska tražio particiju od 2 GB za instalaciju, svojedobno su klijentske mašine imale diskove od 10 i 20 GB za sistemske. Dok su mi trebale virtualne mašine, 5 GB mi je bila dovoljna veličina VHD-ova.
21.05.2018 | 15:08
Virtualbox - koja su ogranicenja?
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
21.05.2018 | 16:07
Probat ću čim budem imao vremena...jedva čekam. U svakom slučaju napisat ću svoja iskustva...i da, morat ću pobrisati nekoliko appleovih aplikacija koje su inicijalno instalirane s MBP...Garageband možda ili ako netko ima prijedlog koji siftware nikada nije koristio i ne treba najčešće? Mislim da bi time oslobodio dosta prostora...
Inače, moj MBP se može nadograditi ovakvim SSD-ovima:

www.ebay.com/itm/512Gb-SSD-PCIe-based-Dr...f:g:YIsAAOSwH4ha-tL2
www.ebay.com/itm/256Gb-SSD-PCIe-based-Dr...4:g:kVQAAOSwDPNa-s-x
www.ebay.com/itm/256Gb-SSD-PCIe-based-fl...d:g:JZkAAOSwDiBZJ0Z2

A ima i nekih drugih proizvođača koje nebih za sada uzimao...garancija mi istječe krajem godine i možda bih se odlučio na to...nisam nevičan hardveraju (spadam u onu generaciju koji su svoj prvi komp sami sklopili (ako se netko sjeća Galaksije), koji su pokidali nekoliko membrana ZX Spectruma a svoj prvi PC sami složili kao i sve ostale (barem 10 kom) koje su imali...).

Usput, znam da nije tema (slobodno me ukorite ili napišite gje ima na forumu), neki dan mi je moj najvjerniji prijatelj MBP13 ispao iz ruku na beton! Dakako bio je u jednoj platnenoj kongresnoj torbici u kojoj ga držim sa svom opremom...ne moram opisivati kako je moj život tada stao sve dok nisam provjerio radi li kako treba. Naravno, radi, iskrivio se poklopac minimalno uz pokoju ogrebotinu na rubu, ali ekran čitav i sve provjereno radi kako treba...pa sam mislio upitati, ima li tko preporuku za neku kvalitetnu torbicu u koju stane MBP13 (2017) sa punjačem, USB-C adapterom, pointerom i kablom za iPhone...da je "futrovana" nekom spužvom i podnosi padove...neke barem...jel...

Pozdrav!
21.05.2018 | 17:04
svemir kaže:
...

Usput, znam da nije tema (slobodno me ukorite ili napišite gje ima na forumu), neki dan mi je moj najvjerniji prijatelj MBP13 ispao iz ruku na beton! Dakako bio je u jednoj platnenoj kongresnoj torbici u kojoj ga držim sa svom opremom...ne moram opisivati kako je moj život tada stao sve dok nisam provjerio radi li kako treba. Naravno, radi, iskrivio se poklopac minimalno uz pokoju ogrebotinu na rubu, ali ekran čitav i sve provjereno radi kako treba...pa sam mislio upitati, ima li tko preporuku za neku kvalitetnu torbicu u koju stane MBP13 (2017) sa punjačem, USB-C adapterom, pointerom i kablom za iPhone...da je "futrovana" nekom spužvom i podnosi padove...neke barem...jel...

Pozdrav!


Ako misliš kupovati u HR baci oko na Thule Gauntlet ili nešto drugo iz Thule ponude.

Prije se kod nas mogao kupiti Dicota N11018A ili Dicota D30589 (kažem možda jer je MelComp svemir za sebe), a ako ti doista treba nešto za bacanje onda imaš Peli 1495
21.05.2018 | 17:32
zabac kaže:
Virtualbox - koja su ogranicenja?


Hm... Pitanje ti je malo preopćenito.
Za moje potrebe nema ograničenja. Sve što mi je zatrebalo - radi.
21.05.2018 | 17:41
Radi mreža, internet, D&D između OSX i XP, zajednički disk za djeljenje datoteka, da li podržava dual display.
Periferije se ne bune ako se mlo radi s OSX-a, a malo s XP-a?
Hrvati su se zadnji puta tako veselili kad je Tito otišel!
21.05.2018 | 17:59
Mreža radi, i u NAT, i u bridged modu.
Internet radi, ali meni su namjerno sve virtualke odštekane od interneta. Tako ne moram brinuti o virusima i sl. pa nemam ni u jednim windowsima nikakav antivirus, niti defender, ni...
Drag & drop između OS X i virtualnog stroja meni nikad nije radio kako treba (nominalno je podržan), ali nisam se time puno opterećivao jer mi to rijetko treba u kombinaciji s virtualkom i nije mi navika.
Shared folder za dijeljenje datoteka radi, naravno.
Podržava dual display na način da na jednom ekranu maksimiziraš prozor od virtualboxa, a na drugom imaš OS X aplikaciju. Ako aktiviraš full screen, a virtualka ti je podešena da koristi samo jedan ekran, onda se drugi zamrači, a ako je podešena da koristi oba, onda ih koristi oba, u dual display modu. Periferije koje sam ja koristio se ne bune pri prebacivanju, ali, istina, rijetko kad spajam periferiju koju nešto baš želim prebacivati tamo-amo.
21.05.2018 | 20:31
Instalirao jedno i drugo...radi sve stabilno i brzo.

Imao sam problema s driverima i rezolucijom pod XP-om. Ako ne "maksimiziram" prikaz (full screen) XP-a onda radi u omjeru 4:3 i ni mrdac dalje. U početku je davao i rezoluciju 1600x1200 (nije prikazivala cijeli XP ekran već samo gornji dio desktopa) ali je ista nestala kada se instalirao virtualbox grafički driver. Kada prebacim u full screen onda prebaci u neku rezoluciju 1XXX x 8XX (ne znam točno) ali je omjer ispravan tj odgovara MBP (mislim 16:10 ili?).

Uglavnom, moj medicinski software (2 za sada) radi fantastično dobro, a to je i bit. Kako smayoo kaže, network adapter mi ni ne treba (trebao je samo da instalira neke drivere s interneta...tako je nestala ona luda reza 1600x1200) jer ne želim Win-viruse na MBP...priznajem da bih volio da sve radi...ali surfati WEB-om preko virtualnog XP-a je ipak malo bolesno...

Kada isprobam spajanje na LCD projektor javim vam detalje...

Hvala svima!
22.05.2018 | 13:25
Nema na čemu!

smayoo kaže:
Drag & drop između OS X i virtualnog stroja meni nikad nije radio kako treba (nominalno je podržan), ali nisam se time puno opterećivao jer mi to rijetko treba u kombinaciji s virtualkom i nije mi navika.


Evo, ne budi lijen, išao sam pročitati što piše u korisničkim uputama koje dođu s instalacijom VirtualBoxa. Kaže da im D&D podržan samo za Windows-Windows i Windows-Xwindows host-guest kombinaciju.
22.05.2018 | 13:29
smayoo kaže:
Ako aktiviraš full screen, a virtualka ti je podešena da koristi samo jedan ekran, onda se drugi zamrači


Ovo sam sad išao probati (odavno nisam) i vidim da sada radi normalno. Dakle, podesiš virtualku da radi na jedan monitor, staviš je u full screen, ona uzme jedan cijeli monitor, a na drugom je normalno ostao osx. U nekom od updateova unatrag 2 godine napravili su i to.
 • Stranica:
 • 1
 • 2
 • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 9 sati
 • smayoo: Piši u forum
 • ntramont: Zašto više ne mogu "podijeliti" neku stranicu putem maila ili putem poruka. Mogu dijeliti Twittom, FB, Linkedinom, spremiti na bilješke i podsjetnik. Nestao mail i Messeges
 • Daddo: pa baš MSI i Sapphire? :D
 • dpasaric: Apple objavio da će novi macOS Mojave podržavati stare Mac Pro towere ako imaju modernu grafičku karticu! :) [link]
 • energyman: @some1uknow ja tako radim otkad sam uzeo osmicu i nema problema :)
 • ipetri68: Ima li netko u Rijeci (ili okolici) za posuditi konverter HDMI na RCA (crveno-bijelo-zuto) na jedan dan? Placam pivo i cevape :)
 • m@xym: Yonkis Muchas gracias
 • Yonkis: m@xym - [link]
 • some1uknow: Znaci, mogu komotno uzeti samsungov fast charger na kojeg prikljucim svoj lightning kabl i sve bi trebalo biti sigurno i brzo?
 • m@xym: energyman, a radi li mu brzo punjenje od Samsung punjača i na Oneplus-u? Jer čini mi se da Onelus koristi DASH punjač koji je onako, malo specifičan
 • m@xym: energyman, ahhh zooo, znači, ciglica radi, treba sam usb to lightning kabel
 • energyman: Dakle radi se samo o ciglici koja ima opciju brzog punjenja.
 • energyman: Ne znam, ja sam koristio od frenda njegov brzi punjač od samsunga koji ima USB izlaz od frenda koji ima od OnePlusa isto usb izlaz. Spojio svoj normalni kabel koji koristim i inače (usb->lightning) i to je to.
 • m@xym: Nekako bi mi bilo čudno da Samsung isporučuje svoje punajče sa lightning priključkom.
 • m@xym: energyman, Pa zar ne treba i USB-C to lightning i za Samsungov punjač?
 • energyman: Zašto bi mu trebao, jedino ako ne misli kupovati punjač od meka i onda kombinirati sa time. Sasvim zadovoljavajuće rezultate postižu ovi samsung QuickCharge punjači i ostali sa tom tehnologijom.
 • Yonkis: some1uknow - treba ti i Appleov USB-C to Lightning kabel, to znaš?
 • some1uknow: Pozdrav, zanima me gdje mogu kupiti fast punjac za iphone x?
 • zabac: Čestitke i od mene.
 • stefanjos: Takodjer :)
 • Gjuroo: U svakom slučaju, čestitke svima!
 • Gjuroo: Moram priznati da mene tu i tamo još uvijek uhvati neki nemir :)
 • smayoo: Čestitam svima Dan domovinske zahvalnosti i 23 godine Mira! :)
 • zabac: Sorry, nisam vidio da je komp u pitanju.
 • zabac: Kod iPhone-a je tako. Treba mu duze vrijeme za lokaciji.
 • smayoo: piši u forum
 • robee: Zna li netko zasto Night shift radi samo ako je upaljen wifi? Ako ostavim samo zicni net ne registrira lokaciju i ne ukljuci ga. Isto tako ni Maps ne vidi lokaciju bez wifi. Mini je u pitanju...
 • limac: Hvala!
 • Daddo: limac: [link]
 • limac: Pomoć, trebam 2x 4gb za iMac retina 5k, 2017, i5cpu 3,4, gdje i koju memoriju kupiti, trenutno imam 8 gb??
 • Borisone: Zašto bi to kupio polovno? Nije higijenski.
 • erseticmatej: pozz ekipa..jel ima netko za prodati airpods??
 • Yonkis: TeDePter - da imaš neki bug, glitch ili nešto slično, stvarno bi bio pehista. Drago mi je da ti radi, a nemoj se bojati ni upgradea na iOS12 jer do sada svi imaju samo hvale, doduše neće biti nešto revolucionarno što se tiče featurea ali zato će biti najbolje ispeglan/ispoliran iOS u zadnje vrijeme, kao, biti će silky smooth i nadajmo se sa najmanje bugova
 • TeDePeter: Azurirano! Radi perfektno
 • Borisone: Update na skoro svaku "jaču" verziju iOS-a uspori iPhone i poveća mu potrošnju baterije na nekoliko dana. Mislim da ima veze s ponovnim indeksiranjem svega i svačega.
 • TeDePeter: Došao je s iOS-om 10.2 kada sam ga kupio, a videi na yt-u su pokazivali da ga je usporilo dosta
 • Yonkis: TeDePeter - pa barem za 12 svi govore da je odličan iOS, da starije modele iPada i iPhonea ubrza, ne vidim razloge tvoje bojazni. A zašto si updateao na 10.2 tj zašto si tu "stao"?
 • drazenp1706: Meni na 11.4.1 radi sve savršeno i brzo.
 • TeDePeter: Sad sam na 10.2, a na 12 ni ne mislim ici kad bude dostupna
 • Yonkis: A na kojem si sada iOSu (verziji)?
 • Yonkis: SE će bez problema izdržati 11.4.1 update, ali ako ti to nije bitno i možeš trpiti onaj crveni reminder na Settings, onda se strpi još par mjeseci.
 • TeDePeter: Pozdrav u dilemi sam, azurirati iPh SE na iOS 11 (prije nego sto izade 12-tica), da ili ne?
 • saint: poslao sam ti PP
 • dpasaric: @Saint, ima jedan u Oglasniku koji prodaje frendica, baci oko je li ti zanimljiv.
 • saint: Potreban iPhone 6 ili 6s,meni jako bitnoj osobi tako da ako neko od jabucara prodaje po razumljivoj cijeni neka se javi.Mogu kupiti i preko oglasa ali bi radije od nekoga koga poznajem bar preko tastature. :D
 • stefanjos: imas mail
 • dpasaric: Imat ću jedan dobar Mac Pro tower 5,1 na prodaju krajem tjedna, ako netko cilja na takav stroj neka me cimne na mail! :)
 • smayoo: Ode... :( Srećom, njegov glas ostaje zauvijek! :) [link]
 • Kloba: Otišao u legendu... Umro je Oliver Dragojević
 • Bertone: nemre bolje mobitelom [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Jedro, m@xym, Riba, rusty, s-type, tino1, Anonimci (614)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO