Forum
Dobrodošao, Gost
Molimo Prijava ili Registracija.    Izgubljena lozinka?
Kako unlockati iPhone?
Idi na dno Označenih tema: 0
TEMA: Kako unlockati iPhone?
Poruka: 9
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 0  
Danas sam malo gledao po netu i naisao na jedan video na jutjubu gdje lik objasnjava sve kako bi se trebalo jailbreakati i unlockati iPhone, ali spominje da se trebaju izgubiti podaci (napraviti kompletni restore), pa me zanima mogu li ja normalno ici na update (trenutno mi je 3.0 i ne zelim riskirati nista) na 3.1.2, zatim napraviti jailbreak pomocu blackra1na i onda s blacksn0w-om unlockat..

Hvala!
| Administrator je onemogućio pisanje neprijavljenim korisnicima.
Poruka: 316
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 12  
Za jailbreakanje iPhonea, iPoda, iPada ili Apple TV-a pratite ove upute.
Za unlock iPhonea pratite ove upute.

Mac:
-iPhone:
- 2G
- 3G
- 3GS
-iPod touch:
- 1G***
- 2G***
- 3G**

Windows:
-iPhone:
- 2G***
- 3G***
- 3GS***
-iPod touch:
- 1G***
- 2G***
- 3G**

*-Jailbreak je "tethered", sto znaci da cete svaki put kad se uredaj ugasi morati ponovno raditi jailbreak i unlock.
**-Jailbreak jos nije dostupan.
***-Jailbreak je dostupan samo za stariju verziju softvera.
The people who are crazy enough to think
they can change the world,
Are the ones who do.
graphgraph

Gore sam naveo linkove sa uputama za jailbreak svih mogucih "i" uredaja, a jailbreakati mozes bez problema, jer kasnije samo syncas sa iTunesima i sve ti se vrati na uredaj.

P.S. Molio bih Ribu da ovoj temi izmjeni ime i da ju stavi u FAQ.
Are the ones who do.
Admin
Poruka: 4854
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 2 Godina, 1 Mjesec Karma: 176  
Okom-skokom! Pokušaj je držati up to date!
graphgraph

Bum, bum
Are the ones who do.
graphgraph

ipetri68 je napisao:
Gore sam naveo linkove sa uputama za jailbreak svih mogucih "i" uredaja, a jailbreakati mozes bez problema, jer kasnije samo syncas sa iTunesima i sve ti se vrati na uredaj.

Hvala na toj informaciji, ali nisam dobio konkretan odgovor na moje pitanje - hoce li mi se sve izbrisati s iPhona kada idem update+jailbreak+unlock proces. Znam da mogu aplikacije vratit, ali se gubi hrpa stvari i podataka iz aplikacija, a u restore ne vjerujem

Hvala

P.S. Onaj tajtl je bio onakav zato sto se jos nisam snasao na forumu, i mislio sam da replyam na jednu drugu temu. Sorry =)
graphgraph

Sorry to you , ali bio sam malo "upset" zbog likova koji se registriraju, postave jedno nerazumljivo pitanje i onda, kada im odgovoris, nis ne kazu. To s podatcima iz aplikacija imas pravo, mislim da ih se ne moze spasiti.
Are the ones who do.
graphgraph

No problem I sam znam kako je to.. Istina, tek sam se regao na jabucnjak, al pratim stvari vec neko vrijeme hh =)

Dakle, da se vratim na temu... Za update + jailbreak mogu normalno ici update i onda s blackra1nom jailbreakati? Ili moram neke egzibicije raditi? I sta se bas brisu podatci i aplikacije? To je bas bezze
Poruka: 24
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 0  
Imam iPhone 3GS, sve mi je išlo do trenutka kad sam trebala spojit USB-om komp sa Iphonom, tada je stalo, ne reagira, btw. malo sam tehnički zaostala po pitanju iPhona, da li kada ga jailbrejkam tim programom, mogu prebaciti piratske igrice s torrenta i mogu gledati video zapise na svom iPhonu?
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 12  
Koji firmware imas, to radi samo sa 3.1.2
Are the ones who do.
Poruka: 7
graphgraph

pozz decki,dali je moguce provjeriti svoj bootloader bez jailbreaka??
TNQ
Poruka: 140
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 4  
Cek jel ovo novo??? vidim da se kao moze srediti jailbreak za 3g na fw 3.1.3 jel to istina????
www.iclarified.com/entry/index.php?enid=4254
I never see what has been done; I only see what remains to be done. Ignorance is bliss
Poruka: 62
graphgraph

Hmm, dobivam razlicite odgovore na ista pitanja pa najbolje da pitam tu jos jednom; kad se napravi jb iphone-a, moze li normalno syncom preko itunesa vratiti sve sto sam imao prije u njemu od kupljenih aplikacija, muzike, slika te sto je sa SMS-ovima, postoji li nacin da ih nekako sacuvam?

I moze li se normalno kupovati dalje preko itunesa, tj hoce li te aplikacije raditi normalno na jb iphoneu?

LP
graphgraph

@DJKnox - Da, skini f0recast

@MacSin - Pa taj tutorial je u onom postu vec dugo, a u komentarima kazu da radi jailbreak, ali unlock ne

@bpremus - Kad napravis jailbreak mozes normalno sinkronizirat s iTunesima, samo ne smijes updateat software. Za SMS-ove ne znam, a aplikacije iz App Storea mozes normalno kupovat
Are the ones who do.
Poruka: 1636
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 17  
Ima gdje na internetu: Kako ukrasti sto vise programa uz jako malo truda?
Smrt fašizmu i komunizmu.
graphgraph

O cem ti pricas?
Are the ones who do.
graphgraph

Pa ne znam, neki recept, neki linkovi. Gdje se dade skinuti. LOL
Ja bi ovakve ilegalne stvari zabranil na forumima. Da je otključavanje legalno, apple bi to kod sebe objavil. Ali to vama ionako nije vazno jer ste naucili maznjavati sve kaj god se dade.
Poruka: 62
graphgraph

Evo samo da reportam svoja iskustva, pratio sam tutorial i jb svoj iphone 3g na verziju 3.1.3 (7E18) nakon toga uredno mi je napravio sync i vratio sve aplikacije, slike, kontakte, emailove i smsove, na prvi pogled nema razlike izmedju jb iphonea i onog prije, app sore radi, uredno mogu kupovati preko njega i dalje.

Evo nadam se da ce nekome biti od koristi. Pozdrav
Poruka: 1752
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 49  
@ zabac
negdje si fulal ! Otključat ga da se može koristiti na drugoj mreži, nije lopovluk , nego zaobilaženje monopola. Zakaj bi moral koristiti samo T-com, kad sam na Vipu ili nekoj drugoj mreži. Za ono drugo se slažem, za mažnjavanje appova. Da ga prodaju po cijeni ko u Italiji, tko bi ga išel otključavati? Tuk na utuk !
 iMac 20"alu TimeCapsule iPhone4
graphgraph

Krekati telefon je legalno, a krekati aplikacije nije? U cemu je razlik? Nema ostecenih. U jednom slucaju je T-Com dobio razliku u cijeni kroz pretplatu, a u drugom valjda kroz kazne koje se naplacuju onima koje se uhvati.
Pitam, zasto onda ne kupiti tvornicki otkljucani telefon (pa makar i u Italiji po 500€)? Zato jer je to skupo! Isto je i s programima, jeftinije je od lokalmog svercera uzeti za par desetaka kuna, nego original.
O tome sam prical i mislim da nisam nigdje fulal.
Da li ce netko koristiti ilegalne radnje ili ne stvar je osobne odluke.
Inace imam na VIP-u pretplatu i najvjerojatnije je ukidam kad istekne ugovor, jer su vece govno od T-Coma (onda si mozete misliti koje su veliko govno). Par puta sam ih uhvatil "s rukama u vreci" kako mi hoce uzeti novce, to je ono kaj sam uspio vidjeti, a bojim se da ima i onih skrivenih naplata koje se ne daju dokazati, bez detaljne analize i zapisivanja trajanja svakog poziva (sto je velika gnjavaza). Kod T-Coma nisam primjetil nepravilnosti u racunu (ne mogu tvrditi da ih nema, valjda ih ima, ali ih nisam primjetio). Ostale dvije mreze su jad i bjeda i nisu vrijsdne spomena.
graphgraph

Mislim da si krivo shvatio cijelu temu Gore su upute za JAILBREAK, A NE UNLOCK! Jailbreak nije ilegalan, jer ne sluzi za instaliranje crackanih appova, nego za zaobilazenje Appleove zatvorenosti u iPhone OS-u. Riba je kriv, on je stavio krivi naslov!
Are the ones who do.
graphgraph

dali ti u tcom-u mogu vratiti iPhone na staru verziju sw i fw???? ako je jos pod garancijom
I never see what has been done; I only see what remains to be done. Ignorance is bliss
Poruka: 857
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 10 Mjeseci Karma: 13  
možete mi objasniti točno termin "unlock" jer se tako koristi da ne kužim nakraju šta točno znači.

mene inače zanima postupak "otključavanja" npr. T-comovog 3GS-a za ostale operatere. je li to unlock? i je li to, kao, ilegalno?
graphgraph

to je unlock ili otključati ili otvoriti pristup upotrebe drugih operatera ili sim kartica. e sada dali je to ilegalno ili nije hmmmm tu bi ti Mudrinić puno toga reko ali gledano van rvatske i nije bas, sada ti to sve ovisis o ljudima, za mene je to totalno legalno
Poruka: 1
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 6 Mjeseci Karma: 0  
Čudna promjena kod 2G?? Kupljen u USA, JB, koristim sa T-Mob,redovan update sa iTunes 9.2 bez problema. Već dva dana: prima pozive, telefoniram ( iako piše samo SOS pozivi), WIFI radi, pokušao sa iTunes: poruka SIM nije podržan???
Pokušao restore itd...uvijek isto
Da li netko ima ideju?
Hvala i pozdrav
Poruka: 1
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Godina, 2 Mjeseci Karma: 0  
pozdrav nova sam na forumu i imam jedan vrlo hitan slucaj. imam iphone 3g kupljen u t mobileu, al kodiran na sve mreze. (sad sam na vipu)
zaboravila sam ga zakljucati i u dzepu mi se je aktiviralo zakljucavanje kodom, i sad ne znam sta cu. upisujem neke bezvezne kodove a onda mi se iphone deaktivira na sve vise i vise vremena... molim vas pomagajte
Poruka: 50
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 10 Mjeseci, 2 Tjedana Karma: 0  
poz imam iphone 4 i htio bi napravit jailbreakat aln nzm koji JB uzet onaj sa logom ananasa ili mrtvacke jabuke nisam nikad radio JB pa bi zamolio one iskusne par korisni savijeta

v 4.2.1
Poruka: 453
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 10 Mjeseci, 2 Tjedana Karma: 38  
ma to ti je pretezito isto sve...
Svi oni instaliraju cydiu na mobitel
Moderator
Poruka: 1954
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 10 Mjeseci, 2 Tjedana Karma: 143  
S obzirom da imaš iPhone 4 na iOS 4.2.1 ja bih ti preporučio onaj sa mrtvačkom glavom tj. Greenpois0n jer taj ne traži da se napravi restore pa ti ostaje sve na iPhoneu netaknuto i nikakvi podaci se ne gube. Jedino što ćeš morati nakon jailbreaka pokrenuti zelenu ikonicu installera i instalirati Cydiu jer bez Cydie ionako jailbreak nema nikakvog smisla.

Onaj ananas ili Snowbreeze (PwnageTool za korisnike MACa) je posve druga priča i uopće nije isto greenpois0nu kako Hackerivs tvrdi jer taj alat prvo izrađuje modificirani firmware koji se onda mora preko iTunesa restorati na iPhone prilikom čega se gube svi podaci na iPhoneu. Snowbreeze ili PwnageTool koriste oni koji ne žele izgubiti mogućnost otključavanja iPhonea jer omogućuje update i jailbreak iOS-a, a da se pri tom ne dira baseband.
- iMac 27", Mac Mini, MacBook Pro 13", iPad 2, iPad, iPhone 4S, iPhone 4, iPod Shuffle
graphgraph

ok znaci onaj sa mrtvackom glavom e sad samo još ovo da pitam cito sam da taj jailbreak sto postoji za iphone 4 nije bas dobar jer se mob ne smije gasiti ili tako nesto jel ovo nova verzija jailbreaka ili treba još cekati
Moderator
graphgraph

Samo skini najzadnju verziju greenpois0na i imat ćeš normalni jailbreak, iPhone se može gasiti, restartati bez problema. Naravno, radi se samo o jailbreaku, ali ne i unlocku ili otključavanju, kako naslućuje naslov ove teme.
- iMac 27", Mac Mini, MacBook Pro 13", iPad 2, iPad, iPhone 4S, iPhone 4, iPod Shuffle
graphgraph

Sank kaže:
Onaj ananas ili Snowbreeze (PwnageTool za korisnike MACa) je posve druga priča i uopće nije isto greenpois0nu kako Hackerivs tvrdi jer taj alat prvo izrađuje modificirani firmware koji se onda mora preko iTunesa restorati na iPhone prilikom čega se gube svi podaci na iPhoneu.
Kolega moram te ispraviti
igor87 je pitao što izabrati (između ananasa i mrtvačke glave) i tu sam mu dobro odgovorio što se toga tiče, jer ananas nije snowbreeze, nego redsnow.
a tu dolazimo do onog šta sam ja htio reći, da su greenpoison i redsnow pretežito isti.

@kolega igor87 preporučam ti da posjetiš iclarified.com, pa u tutorijalu pogledaš instrukcije za jailbreak sa slikama.
graphgraph

skino sam greenpoison i sad još razmišljam dal da JB mob ili ne posto mi je ovo prvi iphone i nisam nikad to radio malo me strah ali me vise zanima sta ja dobijam JB a sta gubim jel istina da kad JB da moogu skidati besplatno aplikacije tipa navigacije bolji i prijam wlan signala itd....
graphgraph

jailbreakanjem gubiš garanciju. - to i nije neki problem jer napraviš restore i garancija je opet tu.
dobivaš puno toga.
možeš skidati besplatno aplikacije.
i na kraju, aplikacija za bolji prijam wlan signala ne postoji, ne znam gdje si to pokupio.
graphgraph

ne bolji prijem nego da hvata slabije signale jer sam cito da iphone nece da se spoji na wlan signal koji nije jaci od 35%
graphgraph

Jb sam iphone i nevidim razliku osim ikone cydia ali nista od besplatni aplikcija
Poruka: 188
graphgraph

Ako imaš Cydiu na dobrom si putu. Dodaj Hackulo.us u Cydiu, a onda Installous. Googlaj malo.
Force quit, move to trash.
graphgraph

igor87 kaže:
Jb sam iphone i nevidim razliku osim ikone cydia ali nista od besplatni aplikcija
da, moraš malo googlat, mi na forumu smijemo govoriti o pirateriji, ali o konkretnijem ti ne smijemo puno pomoći
graphgraph

ma dajte ljudi još malo pomoci nece niko zamjeriti i onako je sve oko nas piraterija
graphgraph

već sam dobio po prstima od sanka pa onda bolje ništa
graphgraph

a nist onda cu moraqti zamoliti sanka da mi pomogne do sad je bio voljan da mi pomogne i bogme mi je pomogo svaki put

hvala i tebi Hackerivs na pomoci
Poruka: 188
graphgraph

pa daj se trgni malo, na you tube-u imaš barem stotinjak filmića o tome kako dodati Hackulo.us na Cydiu. Engleski kužiš, ne?
Force quit, move to trash.
graphgraph

prokuzio sve upravo skidam iog navigaciju i nfs shift jop kad bi mi samo neko reko neku dobru aplikaciju za trazenje i spajanje na wlan bio bi zahvalan
Moderator
graphgraph

Molim prste u položaj za kažnjavanje!

Hackerivs, imaš pravo za redsn0w, ali imam i ja za snowbreeze, oba su sa ananasom
graphgraph

nisi!
snowbreeze je sniježna pahuljica!
EDIT (može bit i da jesi u pravu jer su stariji snowbreezeovi instalirali redsnow, nemam pojma sad)
no ugl dok se instalira snowbreeze uvijek je ta pahuljica.
Moderator
graphgraph

Hackerivs kaže:
nisi!
snowbreeze je sniježna pahuljica!
EDIT (može bit i da jesi u pravu jer su stariji snowbreezeovi instalirali redsnow, nemam pojma sad)
no ugl dok se instalira snowbreeze uvijek je ta pahuljica.

Imaš pravo, priznajem da sam se ja zeznuo, snowbreeze zaista ima odgriženu pahuljicu, a ja sam cijelo vrijeme mislio na njegov pandan na MAC-u PwnageTool koji radi isto što i Snowbreeze. Ja inače koristim MAC i imam ananas na iPhoneu. I naravno redsn0w je sa ananasom.
graphgraph

zna tata
evo ti 101. prst gore
Moderator
graphgraph

Hvala tatice. Pripazit ću ubuduće
Poruka: 21
graphgraph

zdravo drustvo,

imam najstarii 2g nesto je bio mutav pa sam preko itunes napravio posledni 3.3.. sada na ekranu stoi stara ikona od itunes i usb kada ustekam na moi Imac kaze da SIM nije

orginalan i dr...

pitanje ?

dali da sledim upute od pocetku (gore) ili ima neki drugi nacin da se stredi Ipone 2G ?

p.s. dugme za on/off neradi bas kako treba inace tel je ok kad jednom krene

fala
Poruka: 57
graphgraph

@igor87:
Brate mili, daj stavljaj malo zareza ili točaka kad pišeš, jedva te skužim!! hahahahaha

Što se tiče traženja wifi signala, istina je da ugrađeni apple-ov software za traženje, ne izlistava sve mreže koje su u krugu.
A tome možeš doskočiti sa aplikacijom eWiFi
www.applegazette.com/apple-store/ewifi-f...wifi-for-the-iphone/

eWiFi možeš naći na Cydia store-u, besplatna je.
Mogu ti reći da mi je dosad nebrojeno puta pomogla
graphgraph

hehehehehh nisam naviko pisati zareze i tocke svemu je kriv facebook, opa evo jedan zarez
hvala na ewifi.
jel mozda ima neka navigacija za koju netreba internet kad upisem rutu, ja sam skinuo mobile maps ali nisam bas siguran da netreba net za nju
Moderator
graphgraph

Joj igore, daj se ipak malo držimo tema. Kakve veze ima navigacija sa unlockanjem. Pisalo se o navigaciji ovdje na furumu, pa daj si barem malo truda pa potraži ili barem nađi temu o navigaciji pa pitaj. Hvala.
graphgraph

my mistake Sank
nece se ponoviti
Poruka: 116
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 10 Mjeseci Karma: 3  
Zanima me za iPhone 4 koji je na 4.3 FW-u te sa 04.10.01 Baseband-om i 2.1 bootloaderom što učiniti da ga JB-am i Unlockam (treba mi unlock za Tele2!)?
Dali ga upgrade-at official preko iTunes-a na 4.3.1? Pa onda raditi JB i Unlock? ili?
Jer mi f0recast javi da iPhone 4.3 nije moguce Unlockati sa tim Baseband-om! Te također JB-at samo preko SHSH blobs-a...
Može PLZ pomoć oko ovoga hitno! Tnx svima!!!
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 10 Mjeseci Karma: 38  
odgovoreno ti je u drugoj temi, ne moraš duplirati postove.
Poruka: 5
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 10 Mjeseci Karma: 0  
Poz!
Zanima me komu se obratiti da mi se iphone otključa na sve mreže (trenutno je na t-mobileu)?
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 10 Mjeseci Karma: 38  
ovisi koji ios i koji baseband imaš na njemu.
ako imaš neki koji ne možeš otključati, ne možeš se nikome obratiti.
Poruka: 27
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 9 Mjeseci, 2 Tjedana Karma: 1  
Stvarno sam izgubljena između svih tutoriala po netu, pa bih molila za pomoć. Ispričavam se unaprijed ako pitam stvari koje su svakome jasne, ali danas možda nije moj dan.
Radi se o sljedećem: imam iphone 3G 3.1.2(7D11), model MB489B, firmware 05.11.07. iPhone je kupljen u Dubaiu kao službeno unlockan telefon, ali čim sam ga prvi put išla updatat zaključao se. Sva sreća sam odmah uspjela srediti stvar jer su tad već bili izašli jailbreak i unlock, ali od tada više nisam radila update. Po broju modela uspjela sam skužiti da je zaključan na britansku o2 mrežu, originalni sim za aktivaciju nemam.
Sad bih htjela dignuti na 3.1.3 jer mi trebaju neke aplikacije koje ne rade sa 3.1.2. (konzum, pbz) ali nemam pojma kako. Već sam pročitala masu tutoriala ali još uvijek se ne usudim upustiti u to. Da li ga mogu dići na najnoviji software u iTunesima? Koliko sam shvatila dići će ga na 4.2.1 (?), da li ću ga moći aktivirati bez originalnog sima, jailbreakat i unlockat? Ili vratiti na 3.1.3? U cydii imam sejvane blobove za 4.0 pa nadalje, ali ne i za 3.1.2 ili 3.1.3.
Pliz pomoć, ali ako može korak po korak, jako mi treba taj telefon i frka me da ga ne brickam, a kakve sam sreće ne bi se čudila da mi se to desi
Poruka: 3
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Mjeseci Karma: -1  
Bok ljudi, nova sa na forumu i nova sam korisnica iPhona.. Imam problem, moj dečko poklonio mi ju iPhon ovo ljeto, sve je bilo super krasno, ja sam se polako navikavala i istraživala svoj novi bijeli mobić... A onda KAOS! Frajer je uhvaćen u prevari s mojom prijateljicom- naravno veza je odmah pukla.. Sada želi svoje stvari nazat i s njima i moj iphon.. On dosta dobro poznaje I- tehnologiju i prijeti mi se da će mi zakljućat telefon i da ga ne mogu koristiti.. Imali kakvih načina da ga sprijećim u tome? Uostalom jesam li upravu- što se da to se više ne vraća? Stvarno me muči to pitanje tako da bi mi kvalitetna pomoć stvarno trebala.. Hvala,unaprijed..

Moram dodati da je mob jeilbrekan, bila sam u t comu gdje je kupljen odjavili smo ga s njegovog računa u apple storu i isfljučili onu opciju find me.. E a sada sam čula da mi ga može blokirati i s imei brojem, kojeg imam i ja ali neznam šta da radim s njim..
Moderator
Poruka: 520
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Mjeseci Karma: 14  
To neki opasan hacker a jos i svaler . Nedaj mu samo da ti pridje fizicki mobitelu a ako ga zakljuca ja cu mu dati 100 eura na kafu samo ti koristi svoj mobitel i kloni se levata. Ako mu budes morala vracati iphone javi s ovdje da ga ja sredim da mu sve radi a nista neradi
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
iMac 24'

www.ajfon.rs
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Mjeseci Karma: 0  
Po se izgleda se radi o iPhone 3G ili 3GS ,vidi settings koi softwer?
Moderator
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Mjeseci Karma: 14  
Nema veze koji je mobitel u pitanju,ako mu fizicki ne pridje nemoze ga zakljucati pa da je lik licno GEOHOT
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
iMac 24'

www.ajfon.rs
graphgraph

Radi se o 4, ja samo imam kutiju kod sebe, a on garanciju, i s njom se bahati da će na policiju jer kao vlasnik je mobitela, na papirima.. Uostalom on je taj mobitel meni dao i ja se po tom pitanju ne bojim nikakve policije, uostalom imam i svjedoke.. Brine me samo to zaključavanje preko togimei broja i ako me prijavi policiji dali se mogu nadati tome da mi pokucaju na vrata. Nemojte me molim vas optuživati da sam lopov ili tome sločno, samo imam posla s budalom.
Poruka: 291
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Mjeseci Karma: 20  
ako je odjavljen sa njegovod apple IDa, onda ne vidim kako može napraviti remote wipe ili lock. Uostalom da može napravio bi ga već odavno. Drugo ako mislim da će policija doletit na vrata zato da se vratio neki telefon koji je u biti bio poklon onda stvarno gleda previše filmova. Mislim da nema straha. Ako si ga počela koristit pod svojim apple id-om i ako ga imaš registrirano sa recimo svojim iCloud servisom onda ne vidim nekog načina da to odradi. Što se tiče IME zaključavanja i toga sličnog za to mora biti stvarno opravdan razlog a on ga nema. Povrh toga ako u tmobileu nemaj više registriran telefon na njegovo ime onda tu priča završava.

Iako ima garanciju, telefon je kod tebe, a on to nije prijavio kao krađu. Prema tome dok se to ne dogodi nema ništa od policije, a dok se policija ne angažira nema ništa od remote zaključavanja i svega sličnog.
| iMac 27" | iPhone 3G (16) | iPhone 4 (16) | iPad2 3G 16GB white | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB ) |
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Mjeseci Karma: 0  
Moze samo preko find my iPhone,ako nije do sad znaci nezna password.
graphgraph

A može li mi blokirat mob preko ovog? auth.me.com/authenticate?service=findmyi...myiphone&lang=en

On je napravio taj account, ja neznam njegovou šifru.
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Mjeseci Karma: 38  
bez uvrede, ali dosadna si već.
nekoliko ti je ljudi reklo, i ja ti sad potvrđujem.
ne može blokirati mobitel bez fizičkog pristupa istome.
Poruka: 2
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 0  
Pozdrav jabučnjaci!
Novi sam u iskustvima s iphone-om i novi sam na forumu pa bih vas molio pomoc.
Pomocu uputa sa linkova na vrhu teme napravio sam jb na iphone-u 3g, 3.1.3 7E18, firmware je 06.15.00. Pojavila se cydia, dodao sam hackulo, skinio installous i sad bih trebao unlock napraviti ali mi pretragom ne nalazi ultrasn0w. Pokusavao sam dodati i repo666 ali ne nalazi ni njega.
Kako da dodem do ultrasn0wa/kako da unlockam ovaj uređaj?
Unaprijed hvala
Pozdrav
Poruka: 216
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 2  
izgleda da ultrasn0w repo nije dostupa, imam i ja tih problema, ultrasnow mozes instalirat i sa ovog repo-a www.sinfuliphonerepo.com/
Poruka: 2
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec, 2 Tjedana Karma: 0  
Hvala ti puno, uspio sam sa sifnuliphonerepo-a skinuti ultrasn0w i sad imam otkljucan uredaj!
Pozdrav
Poruka: 14
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 0  
Može li mi netko pomoć. Imam iPhone 3GS 32GB BB 05.16.05.
Napravi sam untreated jailbrake i sad bi trebao napraviti unlock jer sam s t-mobile prešao na tele2.
Može li se napravit unlock na mojem telefonu i kako?
Poruka: 79
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec, 1 Tjedan Karma: 2  
Izgleda da se zasad još ne može napravit unlock. To ti je najlakše provjerit na ovoj stranici:
hr.jailbreak-me.info/
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec Karma: 2  
Pozdrav,imam jedno pitanje za vas. Postoji li način unlocka 3gs-a, baseband, 05.14.02? Vidim po netu da ne može, da je potrebna zamjena tog basebanda ipadovim itd... Ima li netko od vas iskustva i živaca da mi pomogne oko ovog problema?
Unaprijed hvala!
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec Karma: 38  
nije preporučljivo dizati na 06.15.00...
graphgraph

Da, vidio sam da bi mi to "ubilo" GPS.
graphgraph

uf, da je samo gps.... još bi bilo dobro!
graphgraph

Znači zapravo ta opcija otpada. T - mobile mi ga također odbija otključati. Jeste li imali možda iskustva s GEVEY SIM umetkom?
graphgraph

koliko dugo imaš taj 3gs i kako si ga kupio?
od subote naime, t-mobile će pod određenim uvjetima MORATI otključati mobitele.
graphgraph

Ako se ne varam radi se o odredbi da su mi nakon isteka ugovorne obveze oni dužni otključat uređaj? S početkom ove godine više nisam njihov pretplatnik tako da pretpostavljam da bi se ovo trebalo odnositi na mene?
graphgraph

e tako je. ponesi fino račun, ugovor i sve papire koje imaš sa sobom u subotu u t-centar i ne makni se dok ti ne ukucaju nalog za otključavanje.
ako imaš dokumentaciju dužni su postupak odmah pokrenuti i mobitel bi se sukladno pravilniku trebao otključati "u najkraćem mogućem roku"
graphgraph

Hvala puno na informacijama i tome kaj ste me spriječili da napravim kakvu veću glupost i iphoneom!
graphgraph

nema na čemu.
i dobro je da nisi trčao pred rudo, jer stavljanje 06.15. basebanda je kao da si iphone slupaš s čekićem.
ako se t-com bude pridržavao novog pravilnika i ako doista ispunjavaš uvjete, solucija službenog otključavanja bit će najbolja za tebe. i možeš upgrejdat kad god poželiš.
graphgraph

imam i ja jedno pitanje ja sam svoju 4tvorku kupio uz produzavanje postojeceg vip ugovora (stari mi je produzio ugovor) i dobio sam ga za 1800kn, sad mene zanima ako neko zna dal se i na mene odnosi to otključavanje..
graphgraph

a ne znam, u pravilniku je sve dosta generalizirano...
bilo bi najbolje odmah sljedeći tjedan otić i pokušat nešto napraviti na prepad, dok se može...
graphgraph

ima neki link do tog pravilnika? da ne dođem tamo i beljezgarim gluposti
graphgraph

evo, friško iz narodnih novina
narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_12_154_3242.html
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 1 Mjesec Karma: 0  
Ima netko da je uspio unlockati iPhone u T-mobileu prema ovom novom pravilniku?
KOja je bila procedura?
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 13  
molim vas kratko pojašnjenje.
ako je baseband 05.15.04 znači da je iOS verzija 4.2.1?
dakle, da bi se otključao, ali izbjegao bb 06.15.00 treba prvo spustiti na OS 4.0 ili 3.1, zatim jailbreakati pa unlockati?
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana, 2 Dana Karma: 38  
dosta si pomiješao šalice.
baseband inače nema veze s iOS verzijom, jer se s pomoću custom firmwarea može napraviti ios upgrade, ali izbjeći baseband upgrade (to je za one koji imaju neku verziju basebanda koji se može otključati a žele ga sačuvati prilikom dizanja na noviji iOS)
jednom podignuti baseband više se nikada ne može spustit (zapravo može, ali samo na nekim iphone 3g uređajima)
dakle, koliko sam ja razumio, ti na mobitelu imaš baseband 05.15.04, i taj baseband se ne može otključati.
a ovu soluciju koju si ti naveo (otključati ali izbjeći 06.15.00) kratko rečeno ne postoji.
u tvom slučaju bez 06.15 basebanda nema ni unlocka
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 0  
pozz molim Vas trebam informaciju?
Naime moj mladji brat je uradio update iphone 4 na iTunesu. Sada naravno ima zakljucan telefon koji ne moze pokrenuti i moze koristiti samo kao ipod.
Da li postoji neko rješenje i da li ga ima u skorijoj buducnosti???
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 38  
ne.
kako sad stvari stoje neće ni biti u nekoj doglednoj budućnosti.
ovisno na koga je zaključan, možda se može otključati neslužbenim putem (100€)
ili jednostavno prijeći na operatera na kojeg je iphone zaključan.
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 0  
Hvala na odgovoru
Neslužbeni put, nisam siguran da razumijem tu rijeć, ipak mu dodje jefitnije dati jos 100 eura na taj tel da bi ponovo imao iphone.
kako to uraditi?
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 38  
rekao sam već, ovisi na koga je zaključan.
to znači da ti preko interneta platiš tu negdje oko 100 eura i iphone ti se tvornički otključa.
ali opet ponavlja, vrijedi samo za neke operatere.
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana, 1 Dan Karma: 13  
Hackerivs kaže:
jednom podignuti baseband više se nikada ne može spustit (zapravo može, ali samo na nekim iphone 3g uređajima)
dakle, koliko sam ja razumio, ti na mobitelu imaš baseband 05.15.04, i taj baseband se ne može otključati.
a ovu soluciju koju si ti naveo (otključati ali izbjeći 06.15.00) kratko rečeno ne postoji.
u tvom slučaju bez 06.15 basebanda nema ni unlocka

ovo za upgrade sam skužio, ali nisam znao da se bb ne može spustiti...
kao što nisam znao ni to da se 05.15.04 ne može otključati, osim dizanjem na taj "ukleti" 06.15.00.
hvala.
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana Karma: 0  
Javljam se na ovu temu jer već par dana ne mogu pisati pod temom "iPhone Legal Unlock Request?", a ova tema je dosta srodna.
Može li admin provjeriti u čem je problem?

Da ne bi bilo skroz off topic imam jedno pitanje.
Pošto nikako ne mogu legalno otključati 3GS kod operatera jer nemam račun za njega (,a u T-mobilu se ponašaju kao najveća gamad) može li mi netko reći da li postoji opcija za otključavanje 3GS-a koji je na BB 05.16.05. Ja tvrdim da se ne može, ali mi neki ljudi uporno tvrde (uključujući i balavca koji radi u T-mobilu) da se može otključati i da ima ljudi koji to rade.
Samo za napomenu: Ne mislim ići na iPad-ov BB (06.15.00 ili koji je već)

Please hepl. Toliko sam očajan da sam došao do faze da prodam iPhone.
Moderator
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana Karma: 14  
Ne moze se otkljucati na drugi nacin osim ubacivanja iPad BB tj 06.15.00

Sa temom unlock.... je sve OK,nije zakljucana
iPhone 4 SimFree
iPad 32GB WiFi 3G
Apple TV 2
iMac 24'

www.ajfon.rs
Poruka: 144
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana Karma: 3  
Jedino rješenje ti je iPad BB 06.15.00 koji si rekao da ne želiš.
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana Karma: 0  
I dalje ne mogu pisati pod "iPhone Legal Unlock Request?".
Jednostavno nemam ovaj donji red s linkovima : Brzi odgovor | Odgovori | Citiraj | Ispravi

Hvala na odgovoru. Znači ipak nisam lud nego su ovi koji tvrde suprotno neupućeni.
graphgraph

Kako unlockati iPhone? prije 3 Tjedana Karma: 38  
pa tako su i mene prvi put iz t-mobilea uputili na servis, kao da se može dekodirati tamo.
ali zaista svakakve vrste ljudi radi po tim t-centrima.
Idi na vrh

Novo na Jabučnjaku

Komentari

Prijava

Vikalica™

Poruka primljena: pred 8 sati, 44 min
  • smayoo: Samo hrabro, john_st! Sjeti se da uvijek može gore! ;)
  • boriskr: @john_st-želim ti da što prije možeš ležati kako hoćeš: na trbuhu, na glavačke, na oba ramena istovremeno. Puno sreće!
  • john_st: @boris - da, samo jednom. i to šta je najčudnije od svega, na ono na kojem sam operiran :eek: kad se okrenem na lijevi bok imam osjećaj ko da mi iznutrice plešu i dođe mi muka.
  • H2O: nekoliko puta ponovljeno 'clear browsing data' + quit chrome + start chrome izgleda da je izlječilo boljku
  • H2O: Riba, probao sam resetirati safari i obrisati cache, ali u chrome i dalje ne radi. u safariju ide ok, u chrome sve normalno osim na jabučnjakovim stranicama blokirava i izbacuje "Aw, Snap!"
  • Nikola_Kala: da ali ne nadjem ja to xD meni treba ako znas xD gledo sam ali ne nadem a i neda mi se traziti samo me zanima zna li tko !
  • BB: Ima, stavila sam ti tamo link :)
  • Nikola_Kala: ima koga ?
  • boriskr: john_st, samo na jednom?
  • H2O: jučer sam čuo na jednom predavanju da postoji nekakav problem oko virtualbox-a + "ostali OS" kad je Mac u pitanju jer se na Apple strojevima po licenčnim pravima ne smije koristiti non-Apple software. koliko ima u tome istine?
  • DrAle: @BB onda imaš pravo. Nedostaje odgovor za tvoj slučaj.
  • BB: @DrAle: ne slažem se - ne kupujem ništa, a odobri ih onaj tko ih nudi (npr. Cydia, BigBoss itd.). I nije to samo moj slučaj :)
  • DrAle: @BB OK, nisam baš u toku s time, znam da nekada nije bilo tako. BTW imaš odgovor "Da, zbog kupovine neodobrenih aplikacija", tu bi spadao tvoj slučaj. Nisu odobrene, no valjda mogu biti legalne.
  • BB: @DrAle: Jailbreak je legalan, odobravao ga Apple ili ne, a time onda i programi...
  • john_st: jeeeej mogu spavati na boku 8) a i rame popušta :roll:
  • DrAle: @BB da, u stvari je zanimljivo pitanje jesu li besplatni legalni programi legalni ako se skidaju sa kanala kojeg Apple nije odobrio
  • BB: Da, zbog besplatnih LEGALNIH programa :)
  • Riba: Problem sa logiranjem i Safarijem je poznat godinama.
  • Boškardin: :) Reset Safari i Empty Casche
  • amsterdamxx: @cariblanco..i meni Safari stalno trazi ponovo logovanje...na Snou...
  • DrAle: @BB sada me baš zanima koji bi to odgovor bio, a koji nije među ponuđenima?
  • BB: Ova dolje anketa ne nudi odgovor koji bih ja kliknula :(
  • Riba: H2O, probaj Reset Safari i obrisi cache.
  • cariblanco: ok ty
  • smayoo: koristi neku drugu surfalicu umjesto Safarija
  • cariblanco: svaki put kad dođem na forum,moram se logirati...jel to normalno ili ne?
  • cariblanco: pozdrav svima iz vruće costarice
  • H2O: ove tri tockice su razne stranice unutar foruma
  • H2O: i svugdje je »Klikni!«
  • H2O: crveni popis na Console je dugačak, ali na svima isto: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (NOT FOUND)

Moraš biti prijavljen!

Prisutni jabučari

Prijavljeni: CooL, Nikola_Kala, Predator971
Anonimaca: 36

Anketa

Jailbreakate li svoj iOS uređaj?

Apple novosti

0.1947