Playstation 3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Playstation 3


18.05.2005 | 17:40
Uf... ljudi, evo da se malo nabrijete

www.e3insider.com/fancam.aspx?productID=...articleID=DO6LDEZLIC

E3 o PS3...

www.e3insider.com/floored.aspx?articleID...productID=2R5FHULAJP

i... traileri igra:D
Ja sam bez riječi... bar za sad:D
18.05.2005 | 22:58
Ajde ljudi... šta vam ne pada na pamet šta će biti ako CELL uđe u novu Gseriju PM-a?!
Sa 2 Teraflopsa i 35 Gb/s bandwithom između grafičke i procesora.... Ja se iskreno nadam da će izači nešto s čime će se ta snaga moći ukrotiti i iskoristiti za rendering ili raw procesor snagu.... uf... povezati to sa G5 i ne treba vam čitav 1U rack x-serva... dovoljna su 2 PS3-a za full screen real time rendering

I nitko nema šta reći na ovo?!
18.05.2005 | 23:04
samo pogledajte ovo.... ako vam se već ne da gledati cijeli trailer list:

www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1668

sve je gameplay... No comment
18.05.2005 | 23:14
E kad prije reklame moras gledat reklamu.... PAS - MATER
18.05.2005 | 23:26
1. ko kaže da je ovo reklama?!
2. ko kaže da moraš čitati SVE postove na jabučnjaku?!
18.05.2005 | 23:46
1. A nego sta je nego reklama.
2. Htio sam ti razbit monotoniju na postu, da ipak ne pises sam sebi...
19.05.2005 | 02:53
Mika je napisao:
Ajde ljudi... šta vam ne pada na pamet šta će biti ako CELL uđe u novu Gseriju PM-a?!
Sa 2 Teraflopsa i 35 Gb/s bandwithom između grafičke i procesora.... Ja se iskreno nadam da će izači nešto s čime će se ta snaga moći ukrotiti i iskoristiti za rendering ili raw procesor snagu.... uf... povezati to sa G5 i ne treba vam čitav 1U rack x-serva... dovoljna su 2 PS3-a za full screen real time rendering

I nitko nema šta reći na ovo?!


Znanstvena fantastika.
Stani, sad sam racunao: 2 teraflopsa je velicina koju mogu samljeti .. 400 PowerPC G5 procesora na 2 GHz, gdje svaki od njih ima dvostruki FPU.
Eh, kao, trebao bih vjerovati bajkama i bizarnim samoreklamama? Ajme, dojadilo mi vise zivjeti u svijetu bajki i snova! Svi su danas postali isti, svi pricaju najvece gluposti, cere se ko klauni, daju nam lizalicu dok nam kradu pare iz djepova i sopaju nas tim i slicnim idiotarijama neprestano, kao da smo mala djeca.
19.05.2005 | 04:06
apage illusus!
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
19.05.2005 | 16:02
Playstation bi mogao biti dobar DSP za novog PowerMaca G5. Cell kao koprocesor, pa zidaj braco u parovima... a ne po tri kao neki ;>
20.05.2005 | 23:59
Pogledao sam demo iz igre za PSX 3 - \"Killzone\"... strašno nešto... tehnički prava mala revolucija...
21.05.2005 | 03:57
Paso... ako ti se svidio \"Killzone\", pogledaj novi UT 2007 kako izgleda. Ohrabrujem i ostale, i ne, ne radim za Sony, no bio bih zahvalan da mi daju Ps3 zbog reklama koje ovdje stavljam:kiss:

media.ps2.gamespy.com/media/748/748505/vids_1.html
21.05.2005 | 09:14
dpasaric je napisao:
Pogledao sam demo iz igre za PSX 3 - \"Killzone\"... strašno nešto... tehnički prava mala revolucija...


Jel to bolje od \"Shadow of the Beast\" s Amige?
Uf, to je bila zadnja igria koju sam igrao ...
Uf, starim
21.05.2005 | 12:19
Izgleda bolje od rendanog filma \"Final Fantasy\". Što se tiče novog Unreala za PSX 3 - ok, dobar je, ali meni ne izgleda niti do pojasa Killzoneu.
21.05.2005 | 12:38
čemo osnovati \"SKSKZ\" --> službeni klub slinitelja (za) KillZone lol
21.05.2005 | 16:00
Mika je napisao:
čemo osnovati \"SKSKZ\" --> službeni klub slinitelja (za) KillZone lol


Razvoj tehnoloski sve slozenijih igrica gura i razvoj racunala. To je dobro.
Medjutim, zanima me koliko su igre danas zbilja .. napredovale.

Donose li one nesto nova, boljega, negoli one igre od prije 10 ili 15 godina?

Je li sve veca razina realizma (nazovimo to hiperrealizam) i broja icrtanih poligona jedini katalizator nase volje i mastovitosti da uzivamo u njima, ili nove igre zbilja donose nasem umu, znanju, spoznaji, odusku .. nesto posve novo, nevidjeno, vrijedno spomena?

Sto je, u biti, katalizator modernih igrica?
Kompjuterski hiperrealizam? Broj FPS-a? Kolicina prolivene krvi na ekranu? Fantasticna buka i efekti? Seks (ima li toga u igricama?)?

Zanima me vase misljenje. Buduci da ne posjedujem ni jednu jedinu igricu na racunalu (osim Vektora 3, koji je u samo dobra sahovska simulacija i sparing partner) zanima me sto Macovci, stari i mladi, misle o postavljenim pitanjima.
21.05.2005 | 16:59
Zvonimir je napisao:Donose li one nesto nova, boljega, negoli one igre od prije 10 ili 15 godina?


najtoplije preporuke za jedan usporedni test:

match day (zx spectrum) + sensible soccer (amiga) + pro evolution soccer 4 (ps2)

21.05.2005 | 22:07
Uf...
Ovo bi mogo biti dugački post....
Zvone, odrasla sam osoba (bar se tako meni čini, a možda i ponekom sa strane) i nemam previše vremena za igre. No, volim vidjeti dokle su igre dogurale, volim vidjeti lijepu grafiku i lijepe CGI svjetove, jer se iz hobija bavim Maya-om i znam koliko je truda i vremena uloženo u njih. Upravo sam zato i pokrenuo ovaj tread, jer me prvenstveno oduševila grafika i brzina njena izvođenja.
Igre kao takve su evoluirale. Šta se tiče grafike, nove konzole donose predivne CGI svjetove u kojima čovjek može biti nešto drugo nego u stvarnom životu. Može, recimo na primjer, voziti auto snova, sređen sa spojlerima kako on hoće ili recimo upravljati državom ili \"plesati\" uz capueru. Istina je da u današnjim igrama ima previše krvi, no, FPS-ovi su otišli daleko i sad je kao da gledaš neki horror film (Doom3), ili da si negdje zarobljen na marsu i moraš pobjeći (Red Faction --> svi se sjećamo Total Recalla sa Arnijem), no game play je druga stvar. Ima stvari koje su predivne, preljepo izgledaju, no nije to onaj osjećaj \"Last Ninje\" (1,2,3) sa C64. Na igre ko Lst Ninja gledam sa nostalgijom, ili recimo Myth (ako se sjećate) ili Weird Dreams ili Shadow of the beast. Moj zaključak je da na te igre gledamo sentimentalno i s ljubavlju. Igre su evoluirale, ali smo i mi. Došli su novi klinci, došle su nove igre. I it i ja imamo pravo biti skeptični i o klincima i o igrama. Šta nas čeka neznamo, no lijepo je vidjeti \"Princa\" u novom ruhu (Prince of Persia - Sands of Time\" -- predivna igra, nevjerovatne grafike sa igrivošću prva dva dijela. Odmah se prisjetim prvog Princa, no i on je evoluiro. Može skakati po zidovima, djeloice trčati po njima, i kad to vidiš, uhvati te sentimentala, ali i radost, jer vidiš da još uvijek ima dobrih igri.
Jes... imam hardware za vrtnju svih igri.. imam i igre. VEćinom se svede na to da ih instaliram, pokrenem i onda izbrišem sa harda. Jednostavno nemam vremena za njih. No, kao što već rekoh, ima predivnih igra na tržištu i ono što ih danas pokreće i prodaje je to da ti daju priliku da se odvojiš od svijeta u kojem živiš i zaživiš u svijetu kojeg ne poznaješ. No, koncept je osto isti i igrači donekle. Uživjeti se u svijet i živjeti lik koji inače, u normalnom životu ne možeš....
DAt ću još jedan primjer... ko klinac sam obožavo skateboard, no nikad nisam znao na njemu izvoditi trikove (kasnije sam prešao na role, pa sa njima \"grindo\"), no igra kao Tony Hawk pro skater me vrati u djetinjstvo, kada se nisam morao brinuti jesam li se danas otuširo i obrijo, jesam li dobro uskladio odjeću koju imam na sebi, bio sam slobodan. Upravo mi to pružaju takve igre i njih, kad imam vremena i igram jer su mi pod kožom. A šta se tiče personalizacije likova i poistovjećivanja, to ide prema hyperu... No moraš biti svjestan, da je cijela ova generacija u kojoj živimo, na neki način \"Nintendo generation\", koja je igrala bar neku igru i imala dosta na raspolaganju kao dijete, a sad baš ti ljudi koji su nekad bili klinci rade igre koje su oduvijek željeli vidjeti i zaigrati, a sad im se san ostvaruje. Neke od njih su dobre, neke su loše, no to je oduvijek bilo tako.
Toliko od mene!
21.05.2005 | 23:03
mali OT - zanimljiv tekstić o video igrama objavljen je prije nekih godinu dana na bhlegend.com.

copy/paste:


Sony Corp., maker of the PlayStation 2 video game console, said a study of the online gaming habits showed that peak usage was between 5 p.m. to 11 p.m., a span that encompasses television's prime time.

The study, which Sony conducted in February and released March 4, comes amid a potentially costly debate for the networks about whether fewer younger men have been watching broadcast television.

February is one of the television industry's \"sweeps\" periods, when ratings are used to set local TV advertising rates, and Sony said that 65 percent of its online gaming audience during TV's prime time -- 8 p.m. to 11 p.m. week nights -- were men aged 18 to 34.

Roughly 10 percent, or 2.6 million, of Sony's PS2-installed user base in North America is online, the company said.

At the outset of the TV season, viewership in the men 18-34 demographic was down anywhere from 8 percent to 12 percent, leading the networks to question the validity of the data being provided by Nielsen Media Research. Nielsen has defended the accuracy of its data.

Both sides have suggested that increased video game play could be among the many factors leading to the decline in TV viewership by younger men.
22.05.2005 | 01:47
Po pitanju igara, novih ideja baš i nema previše. Većina toga izmišljena je u 70-tim i 80-tim, i par primjera u 90-tim, sve ostalo su bile nadgradnje starih ideja i razni hibridi.

Ipak, nije sve tako crno - moderna tehnologija otvara nove domene. Ne mislim tu na hiper-realizam koji repakira stare ideje već npr. na igre kao World Of Warcraft ili Eve Online koje su prije bile potpuno nemoguće, a one nude novo iskustvo koje nije bilo moguće na Spectrumu, Amigi... nažalost, takve igre su toliko dobre da postaju opasne - čovjek se potpuno preseli u drugi, virtualni svijet i živi samo za to jer tamo može ostvariti sve što u stvarnom životu ne može... na kraju ćemo svi završiti u nekakvoj Matrici...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 8 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO