PS5 & Xbox Series X
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PS5 & Xbox Series X


27.10.2020 | 17:12
Samo u jednom gradu (Columbus, OH) imas 35000 reg truckera iz Somalije. Zamisli koliki je community onda

Vrijedan narod nema govora. Samo drugaciji je to nacin zivot a i razmisljanja od nas. I dan danas me sokiraju nekim radnjama, al jbg

Daleko smo mi jos od autonomnih kamiona. Par decenija sigurno...
28.10.2020 | 09:23
Pa, za tebe bi toliko bilo izvrsno.
Ja sam mislio da smo možda malo bliže, znaš vjerojatno i sam da je Musk predstavio jedan ili dva autonomna kamiona već, samo se tek proizvode.
Dali će im trebati 20 godina da dođu na cestu, iskreno - kao totalni laik koji čita šta prometni policajci doživljavaju sa autonomnim automobilima koji su već na cesti - rekao bih - deset godina maksimum.
Znaš i sam da ima autnomnih automobila, ali rade greške i first adopteri su zamorci (kao u svemu). Tesla je već "ubila" prvog čovjeka kao marka prvog autonomnog automobila gdje je vozač gledao Harry Pottera na cesti i nije obraćao pažnju (pa nitko u Tesli nije ispao odgovoran) i nije registrirala baš takvu mrcinu od kamiona kako skreće ulijevo a Tesla je jurila ravno po autoputu iz suprotnog smjera.
Da je vozač obratio pažnju na cestu, ostao bi živ, ovako je ostao bez pola tijela i auto se nije zaustavio niti nakon što je prošao ispod prikolice, već se zabio u drvo na susjednoj farmi nagdje u ruralnoj SAD.
Drugi slučaj je iz ove godine, kada je prometna policajka u Kanadi koja vozi presretača počela juriti isto autonomnu Teslu.
Kako su ljudi u ostalim vozilima vidjeli da nekoga natjerava, skretali su u sporiju traku i puštali je da stigne tu Teslu. Ali Tesli se prema kompjutoru samo otvarao prostor kako bi se koji auto maknuo iz njene trake, ova dva u autu napred su spavala, i umjesto da automobil uspori kompjuter ga je je ubrzao do maksimalnog dozvoljenog limita.
Kada je žena sirenom konačno probudila likove pa su zaustavili auto, desila se situacija za novine - ona nije mogla vjrovati da je itko toliko glup da na autocesti zaspi uz autonomnu vožnju i izjavila da se ovime bavi cijelu karijeru, ali da slično nije doživjela nikada. Tako da sustav nije savršen, svakako. Ali je već vani u automobilima.
Koliko će Musku trebati da napravi kamion i da ga izbaci na cestu?
A znaš koji mi je najsmješniji dio priče?
U Americi imaš Teslu koja (uz automobile) proizvodi i autonomne električne kamione, i tvrtku koja radi samo autonomne električne kamione, a zove se - Nikola.
Sa gledišta prosječnog Balkanca bilo bi logično da čovjeku prestanu mrcvariti ime i da se spoje. Ali, to ostaje za vidjeti, jer Musk (pametna moja glavica) je jednom zgodom ispričao da se njega pitalo da bi tvrtku nazvao - Edison (mrš, đubre jedno! Šta auto ne staviš na DC onda?)...
Tako da od toga vjerojatno ništa...
Blizu je to. Samo zakonska regulativa kaska jer se ovo sve prebrzo razvija.
A sada dosta od mene za ovaj offtpic, evo ti Marques kako otvara tvoju novu igračku i njegovo mišljenje (10 minuta video).

Pogledaj ti koja je to mrcina od konzole, čak se i on nije mogao načuditi kolika je. Ovaj video odgledaj, ne možeš mi reć da nemaš deset minuta, a ovaj lik je najrealniji tech reviewer na YouTubeu, pogledaj mu oči na videu kako gleda konzolu.
Screenshot2020-10-28at08.32.53.png

Lovriću, ozbiljno ti kažem, ne odgledaš li ovo naljutit ću se.
Screenshot2020-10-28at08.39.20.png

I da, sada ti službeno zavidim dok ne kupim to. ARGHHH!
28.10.2020 | 09:46
Kako gledam, to se više čudim i sve te više...
In your face, XBOX!
Screenshot2020-10-28at08.44.48.png

EDIT:
Kako ti likovi, što su bogatiji, dobivaju sve više stvari - free. Ta strana kapitalizma mi je uvijek išla na jetra.
Uglavnom, pokazuje ti sve, dva gamepada koji su veći od XBOX-ovih, punjač za njih, kameru, slušalice - ali ne smije pokazati samo igranje igrica do službenog izlaska konzole.
I njega više ne volim.
A dopisivali smo se neko vrijeme, rekao mi je da je bio u Hrvatskoj...
Dobar lik. Skroz.
Kaže da ga ovaj PS5 podsjeća na zgradu, "ne zna koju, ali zgradu"
I da, iza je sve rešetkasto, to je sve ogroman ventilator koliko sam skužio...
Nema više dvomotorca u dnevnoj sobi.
28.10.2020 | 10:06
Ovaj video je o igranju u 8K rezoluciji (na nabrijanom kompu, naravno - kako drugačije u 2020-oj?) i bi li to zapravo - itko htio?
Koga zanima:

Znači, nema veze s konzolama, samo s rezolucijom...
28.10.2020 | 10:12
Uzimam PS5 čim izađe Gran Turismo, verziju sa optičkim pogonom, zasad je još PS4 u funkciji, a igra ga uglavnom moj sinčić, jedino mu ja pokušam tu i tamo nešto prijeći.

Zakačili smo se na Crash Bandicoot trilogy, remake sa PS one. Zna biti frustrirajuće teško, ali se ne damo.

Ja uglavnom odigravam GT Sport.
28.10.2020 | 10:18
Ne razgovaram s nikim dok mi ne potvrdi da je odgledao video.
VIdim da postam tu kvalitetne video uratke ali me nitko ne ferma ni pol posto...
Pa se hladim... A ide mi ko prvom PS4.
Jesi odgledo?
EDIT:
Šalim se, valjda...
28.10.2020 | 10:20
@kloba - igranje na PC-u mi nikad nije "sjelo", iako sam imao i takvih izleta u životu. Ne da mi se gnjaviti sa svim tim podešavanjima, driverima, tupim Windowsima i sl. I na kraju nikad nisi 100% siguran da će baš svaka igra ispravno raditi.

Konzola je konzola, sve je od paljenja na dalje podešeno zabavi, a imao sam sve plejke, od prve do zadnje. Najviše sam se guštao na jedinici, a najduže sam imao dvojku (čak sam tri puta mijenjao laser na DVD pogonu).

Imam čak i NES mini, Super NES mini te PS one mini - nedavno izdana reizdanja tih konzola u mini izvedbi sa već predinstaliranim hitovima. Još da izbace neku Amiga repliku te MAME kućnu konzolu - to bi bilo to.
28.10.2020 | 10:28
Nisi mi odgovorio na pitanje.
Ali pošto si iskusniji gamer, dajem ti žuti karton i odgovor.
Ja sam prvo igrao na PC-ima od 20000 kuna, najskuplje grafulje koje sam tada mogao kupiti su išle u dvije konfiguracije (NVIDIA 6800 Ultra, NVIDIA 8800 GTX - obe su bile po 5000 kuna). E tu sam igrao, ali su me živcirale iste stvari kao i tebe.
A kako sam već tada sam počeo tu visiti i sliniti za Macom, jer sam vidio tadašnji Pro u redakciji u foto rubrici i infografici (to su ti oni koji rade one mape nacrtane pljački, sudara, i sličnih gluposti i slažu izgled svake stranice).
Što se igranja na konzoli tiče, imao sam ti samo PS2 sa onim Mars čipom ako se dobro sjećam ali ga nisam nešto igrao, možda dvije tri igrice. PES sam igrao prvi puta kod frenda na jedinici, a trojku nikada nisam stavio u ruke nigdje, ni u dućanu.
Niti četvorku, do izlaska PS4 Pro prije tri godine. Tako da ima jako puno igara koje sam propustio, pa pokupovao i guštam dok nadoknađujem.
I koliko god popovao drugima za taj HDMI 2.1, nakon ovog videa, da imam para - kupio bi petardu sutra. A imam TV koji nema ni HDR, samo 4K.
Eto.
Ima jedna caka iz videa koju nisam otkrio. Znat će ju samo onaj koji ga odgleda. Da se zna...
28.10.2020 | 11:22
Kako bi je kupio kloba kad nema nigdje?

Imam ja budzet za PS5, al nema konzola u mom dosegu. Ovoliku kutiju nema sanse da mi dofuraju iz USA, kao ostale stvari.

Dosao bi i u ZG po nju da ima, al nema Ovo u presale je valjda sve otislo...

Tako da smanjio sam ocekivanja, ne moram je imati prvi dan. Mozda nekad tamo kasnije pod bor da sam sebe obradujem. Taman ce ih biti svuda oko Bozica

P.S. Vezano za autonomne kamione. Cak i kada krenu prognoziraju prvih 10-15 godina prijelaznog perioda da ce biti hibridno nekako. Citaj kamion ce se sam voziti autocestom, pa ce ga preuzeti normalan vozac kroz naseljena mjesta ili dijelove ne pokrivene infrastrukturom. Vozac koji mora doci u Wallmart, pokazati papire, dobiti dock, parkirati taj kamion u rikverc, otkljucati vrata, otvoriti prikolicu i sl...

Tako da ne plasi me da ce mi do mirovine roboti uzeti posao. Cak i da kamion vozi sam, neko mu ipak mora naci posla i ugovoriti prijevoz
28.10.2020 | 11:42
Ma apsolutno, to je i Musk rekao. Kao nešto u stilu, takvi će kamioni jednostavno ostaviti druge poslove za ljude u toj branši. Ali da, tvoju poziciju ne može zamijeniti.
No, nemoj misliti da će tako biti predugo, možda baš 20 godina koliko si ti napisao.
To mislim zato što mi je sestra prvo bila upravni referent, pa pravnica (znači ima i višu Upravnu i četiri godine Pravnog fakulteta). E vidiš, u toj sekciji jako puno posla na sudskim parnicama, kakve god one bile (nasljedstvo, rastave, tužbe, krivično pravo...) odrađuju referenti, prelistavaju knjige, u SAD-u traže amandmane (prijašnje slučajeve na koje će se pozvati da je ista fora upalila na slučaju tom i tom tada i tada, sve znaš).
Uglavnom, predviđa se da će AI preuzeti sve poslove toga tipa, i da će jako puno asistenata u odvjetničkim uredima ostati bez posla, a zamijenit će ih roboti ili kompovi koji će isto obraditi u 10x manje vremena.
Što se videa oko PS5 tiče, bijeli dio ti je hrapav i na konzoli i na controlleru, i ne kužiš dok ne pogledaš jako blizu da je prepun randomly otisnutih X, square, O, triangle oblika, što mu daje zanimljivu (pogotovo gamepadu) hrapavu površinu.
Dobiješ i onaj krug, koji iza ima kao dvije kukice koje možeš nasloniti da ti konzola stoji na tom okruglom postolju vodoravno ili okomito.
A što se tvog nadanja za Novu tiče, možda ti i uspije, ali navodno da prva isporuka ide skroz do trećeg mjeseca. 15 milijuna konzola su obećali isporučiti do tada, ovi tech novinari im nisu ni za to vjerovali zbog Korone i manjka potrebnih djelova, ali su iz SONY-a rekli da će tu količinu isporučiti.
E sada, hoće li je poslati odmah diljem svijeta, pa četiri mjeseca ništa, ili to nekako rasporediti - to stvarno ne znam.
U krajnem slučaju, imat ćeš ove preprodavače koji će preko oglasa prodavati konzolu od prvog dana, ali za duplo više para. Na tebi je da odlučiš želiš li izdvojiti za nju 6000 kuna (to je maksimalna cijena koju sam vidio na Njuškalu).
Eto, kada nećeš pogledati video.
Sve sam ti rekao. Kako bilo, sretno i sa poslom i sa konzolom!
EDIT:
www.sancta-domenica.hr/gaming/igrace-konzole.html
Ovo ti je stranica za PS5 preorder od zastupnika za PS5 u HR, Sancta Domenice. Trenutno nema dostupnih, ali su prije pisali da ukoliko uloviš, dopišeš ime i da će ti se javiti po sistemu "tko prvi, njegova djevojka". Ako nemaš drugog izbora osim Zagreba, a meni si svojedobno napravio uslugu obojica znamo koju, uspije li ti, ja imam njihov dućan dva kvarta dalje ukoliko ti nemaš negdje u blizini. Pa ti pristajem to uzeti ukoliko uloviš koju slobodnu, da ti se nekako odužim za ono. (Naravno, ne bih ništa dirao, otvarao najlon i slične gluposti - odmah da znaš). Sumnjam da ćeš me iskoristiti jer je navala ogromna, ali čisto da znaš da imaš opciju da ti to netko pokupi u ZG i da te pričeka kada ti možeš doći ili ti pošalje poštom doma.
Eto frende, budi mi dobro!
28.10.2020 | 14:16
Kloba kaže:
U Americi imaš Teslu koja (uz automobile) proizvodi i autonomne električne kamione, i tvrtku koja radi samo autonomne električne kamione, a zove se - Nikola.


Nikola je btw najobičnija prevara. No glede autonomnih kamiona, ide to već brzo, Einride i Volvo...
www.gearbrain.com/autonomous-self-drivin...ucks-2637170964.html
28.10.2020 | 14:46
Druga tema, ista debata.
Opet me ne shvaćaš.
Nije li smiješno da postoje dvije kompanije koje su uzele ime jednom čovjeku?
Uopće mi nije bitno u toj priči tko je u njoj pozitivac a tko je prevarant. Ali na istom tržištu (SAD) imati proizvođača nazvanog Tesla, pa se drugi pametnjaković sjeti otvoriti drugu tvrtku i nazvati je Nikola - nije li komično?
A šlag na torti mi je priča da je Musk u svojoj beskonačnoj mudrosti izjavio da bi (jer je Teslu kupio, nije ju osnovao), da je on imenovao tu tvrtku, istu nazvao Edison?!
Ma daj nemoj me...
EDIT:
Ovo nemoj me je namijenjeno Musku i osnivačima Nikole, ne tebi Vanjuška. I također mi je smiješno. Sorry.
Takav dan valjda, ne znam.
I, kada nađeš vremena, pogledaj malo nekog stand up komičara, da ti uljepša dan ako sam ti ga ja pokvario (što mi nije bila namjera nikako).
Ili nešto kraće, neki insert Čkalje ili Mićka Ljubičića, ako ti je Čkalja zastario.
28.10.2020 | 23:18
Poštovani korisnici Pplay Station 4 konzole, imam problem.
Igram Assassin's Creed Unity i imam nekoliko misija koje moram odigrati online, ili sa nekim frendom ili solo.
Prvi je uvjet da imam PS Plus članstvo, što imam.
No, iz prve me misije izbacilo već četvrti puta.
Koliko se ja razumijem, igra je od Ubisofta, pa bih trebao na stranici od rutera otvoriti njihove portove.
Našao sam ovaj link
Trebam li upisati onda UDP i CDP kako su oni odredili i to je to, ili moram još nešto pripaziti?
Nikada nisam igrao online, pa mi je to totalno strano.
U ruter UDP i CDP znam upisivati, samo me zanima da li je to sve što mi treba, moram li obrisati sve prijašnje postavke rutera u tom polju, i to je otprilike to.
Hvala na odgovorima!
29.10.2020 | 00:45
Kakvi CDP? Mislis TCP?

Znaci trebaju ti portovi koje ini koriste i IP adresa od Playstationa, i to je to.
Ukratko, routeru ti time kazes sve sto stize na ovim portovima salji na ovu IP adresu.

Ali sto ti ne bi bilo lakse samo ukljuciti uPnP?
29.10.2020 | 00:54
Da, songoku, sorry - meni je to viša matematika ali mislim da sam sredio. Daddo me naučio svojedobno koliko je mogao.
Evo kako sam to sada stavio, i uspio sam odigrati do kraja misiju i sam se izlogirati iz nje.
S tim da sam samo prvi red popunio ja, ostale dodaju ovi iz Optime svako toliko.
To bi bilo to, ako gledamo šta mi onaj link od Ubisofta govori da ukucam, ako se ne varam?

Ruterpostavke.png
29.10.2020 | 01:01
Oprezno s time, to ti je prevelik raspon.

Stavi to sve pojedinacno za svaki port.
Stavio si da ti sve u rasponu od 443 do 3074 na oba protokola salje na PS
29.10.2020 | 01:11
Znaci za svaki port sto oni traze napravi zaseban entry, start i end port (external i internal) stavi isti (taj port sto oni traze), i na server IP ti ide IP od Playstationa.

Btw. nisam bas odusevljen tim njihovim prijedlogom, nisam siguran koliko ti je pametno forwardati 80 i 443, to su standardni HTTP i HTTPS portovi.
29.10.2020 | 01:21
Čekaj, jesi vidio što oni kažu u mom linku?
Evo slika:

Ubisoft.png

Sada šta je ovo uplay launcher pojma nemam, niti sam shvatio što si mi rekao onako kako ti to razumiješ - samo da je velika razlika u brojevima.
To sam nazvao Ubisoft, a dva ostala nisam radio ja uopće, to se samo pojavi.
EDIT:
Niti razumijem što točno misliš pod zaseban IP od SONY-a.
Nemam pojma ni koji je. Ni kako da ga nađem.
Za te sam ti stvari tup ko klinac iz vrtića.
EDIT 2:
Samo ponavljam, evo četvrti puta mi je odradilo od početka do kraja onako kako sam to htio. Uključio sam se kada sam htio, odigrao do kraja, diskonektao se unutar igrice kada sam završio misiju.
Ne znam šta radim krivo.
Ti bi mi trebao ko kriplu govoriti di upisati šta točno, a ne želim te zamarati s time.
Daddu sam već bio dosta namučio oko istog rutera za drugu stvar, nije sada bitno koju - možeš pretpostaviti...
29.10.2020 | 01:55
Nisam ni rekao da to nece raditi, samo ti hocu reci da ti je ovo dosta rizicna konfiguracija jer si poprilicno otvori Playstation prema internetu. S tom konfiguracijom si ti namjestio da router sve do ti jedan paket sto stize izvana na sve do ti jednom portu od 443 do 3074 TCP i UDP proslijeduje prema Playstationu. Ne znam nista o Playstationovom OS-u, ali ako ima iti jedan servis na bilo kojem od tih portova, tko god hoce ti se moze spojiti na Playstation i napraviti sranja.

Moj prijedlog je da dodas svaki port forward zasebno, a ne cijeli raspon kao sto si ti doda.
Jednako kao sto si dodao ovaj sto si nazva Ubisoft, dodas 3 komada, za svaki port posebno (nazvati ih mozes kako god hoces, radi jednostavnosti ja bi stavio unisoft i broj porta), znaci:

1. unos: Server Name= ubisoft80; External Port Start, External Port End, Internal Port Start, Internal Port End = 80; Protocol = TCP; Server IP Address = 192.168.1.102

2. unos: Server Name= ubisoft443; External Port Start, External Port End, Internal Port Start, Internal Port End = 443; Protocol = TCP; Server IP Address = 192.168.1.102

3. unos: Server Name= ubisoft3074; External Port Start, External Port End, Internal Port Start, Internal Port End = 3074; Protocol = UDP; Server IP Address = 192.168.1.102
  • Daddo
  • Posjetitelj
29.10.2020 | 02:23
songoku kaže:

Ali sto ti ne bi bilo lakse samo ukljuciti uPnP?


uPnP na usmjerivačima pružatelja internet usluga u HR radi ćudljvo i/ili traljavo. Uzrok toga je jednim dijelom očajno loš hardware uređaja koji se isporučuju, no puno više zasluga ima prilagođeni firmware kojim operateri zaključaju za krajnjeg korisnika pristup svemu osim promjeni SSID-ja bežične mreže i DHCP raspona. Dodaj tome činjenicu da zbog pomanjkanja javnih IP adresa za krajnje korisnike s dinamičkom adresom (defacto 90% korisnika internet usluga u HR) dobar dio njih koristi CGNAT pa to dodatno komplicira stvar.

Također, sa security strane uPnP sa svojim dinamičkim otvaranjem i zatvaranjem portova predstavlja rizik i ako nemaš nekakav IDS i SPI implementiran u mreži tko zna što sve šalješ i što ti šalju.

Slika koju je Kloba stavio je dobar primjer kako NE guglati. Fino piše "If it is not possible to shut-down your firewall, you will need to configure your router and/or firewall to forward the following network ports to your PC for the best possible connection".

Koliko sam ja shvatio iz pitanja, mi pričamo o playstation konzoli, ne o PC-ju, dakle ponuđeno rješenje iako (možda zaista i) radi, ne bi trebalo primijeniti.

Za 80 i 443 je skroz jasno da nećeš sav promet po well known portovima za HTTP i HTTPS koji se koriste na webu proslijediti do igraće konzole radi aplikacije koja s webom veze nema, za to kudos.

By design, ti portovi bi trebali biti propušteni, dakle, da se radi o mojoj mreži ja bih samo složio PF za UDP port 3074 do playstationa (kojem bi ili DHCP-om prethodno rezervirao adresu ili upisao statičku izvan DHCP poola) - ono što si opisao u točki 3.

Uplay launcher je nekakva klijentska aplikacija za PC koja omogućava komunikaciju računala i Ubisoft servera, dakle not applicable za konkretnu igraću konzolu.
29.10.2020 | 05:54
Daddo, hvala što si se uključio - istina je, riječ je o konzoli.
No, kada ispišem te naredbe (ako se dobro izražavam) ruteru, taj WiFi mi koristi i mobitel, i TV, i na kraju krajeva - kompjutor.
Tako da, koliko god u ovoj domeni tebe smatram strukom bez premca na ovoj stranici, možda songoku ipak ima pravo.
Pa sam odlučio poslušati čovjeka odmah, obrisao stare postavke i sada sve to izgleda ovako:
Novepostavkerutera.png

Tako da hvala Vam obojici, jer da nije bilo prvog - ne bih znao koliki sam "gap" stvorio, a da nije bilo drugog ne bih znao to niti ispisati (da, nije me sram priznati - Daddo me učio ko šmrkavca šta ide gdje, a ja sam ga slušao ko školarac učitelja - sa strahopoštovanjem )
Tako da dečki, hvala vam obojici - slijedi vam palac, drugi ga dobiva čim mi stranica to dopusti!
P.S. Javim kako radi i da li mi štuca, odnosno izbacuje li me kada se ulogiram u igrici.
I možda je bitno da napomenem da mi je kada sam stsnuo save nakon što sam upisao postavke za prvi red i TCP port 80, ispisalo mi je (to sam prvi puta u životu vidio) - da je port zauzet pa će me automatski prebaciti na port (nisam uspio zapamtiti koji).
Eto, možda je bitna stvar za napomenuti, a možda i nije. Vi znate sigurno.
EDIT:
Možda je također bitno da znate da ne koristim WiFi niti žičanu konekciju od rutera Optime na kompu.
Zbog davnog Smayiinog posta kako je pametnije to isključiti, te ostaviti samo TimeCapsule 2TB (posljednja stara generacija, one koje izgledom nalikuju AppleTV-u, nisu okomite) - jer malo ljudi koristi  u odnosu na Optimu, pa će mi propisana brzina biti puno dostupnija nego da sam na ruteru providera na WiFi-u (nešto oko zakona brojeva, što više ljudi, manja je propusnost - da sada ne seciram što je točno čovjek napisao).
Tako da mi je LAN uključen u TV, PS4 Pro, Time Capsule i receiver od intenetTV-a, ali svugdje su mi narihtane postavke da vuče bežičnu konekciju.
A brzina mi je doslovno ista, bio na LAN-u ili ne (mjerio sam - imam nastavak LAN to thunderbolt za MacBook Pro kada poželim LAN internet na laptopu).
  • Daddo
  • Posjetitelj
29.10.2020 | 06:53
Ima neki poseban razlog zbog kojeg sav HTTP i HTTPS promet šalješ na taj nesretni playstation? I da li ti taj playstation ima fiksnu IP adresu ili je dobiva DHCP-om, pa ti ovo tvoje preusmjeravanje portova prekosutra sve to umjesto na playstation pošalje na pametnu mikrovalnu a Bidenovi glasači istu iskoriste za diskreditiranje Trumpa?

Koliko ja poznajem tvoju mrežu, nemaš apsolutno nikakav razlog TCP portove 80 i 443 preusmjeravati na samo jedan uređaj u mreži. Predefinirano, svi upiti na tim portovima i sav promet vratit će se onom tko je upit postavio. Sasvim dovoljno bi ti moralo biti pravilo za UDP promet na portu 3074.

Inače, po lokalnoj IP adresi za koju radiš propuštanje prometa i načinu na koji ti je taj ruter operatera konfiguriran (DHCP raspon predefinirano ide od 192.168.x.100-150 ili 200 ovisno o provideru) jasno je da ti taj Playstation koji je sad na 192.168.1.102 sutra ili prekosutra to možda više neće biti (lease time je od 6h do 3 dana).

Ja bih (da se igram online na svom playstationu) stvar složio na način da ručno podesim IP adresu toj konzoli na neku koja nema veze sa DHCP rasponom IP adresa koje dijeli ruter drugim uređajima. (ruter je recimo 192.168.1.1 i dijeli adrese za 100+ klijenata 192.168.1.100-192.168.1.200).

Kažem primjerice ovo:

IP konzole je 192.168.1.20 (ili neki meni pamtljiv broj, može i kvocijent inteligencije ako je manji od 100, meni je 20 dosta).
Subnet mask je 255.255.255.0.
Default gateway je adresa rutera 192.168.1.1.
DNS servis se u pravilu vrti na ruteru (iako i to zna biti traljavo) pa stavljam isto kao i za Default gateway 192.168.1.1
(ja stavim pi hole kao primarni DNS da mi blokira reklame, ali to je zbog onih 20 u prvoj postavci). Ako postoji mogućnost unosa sekundarnog DNS servera onda unosim ili googleov (to onima koje ne volim - 8.8.8.8 ) ili CloudFlareov (1.1.1.1), eventualno OpenDNS ako nekog baš jako jako ne volim.
29.10.2020 | 07:16
Daddo, izgubio si me kod ja bih...
Prvo da ti odgovorim na pitanje. Ima. Ne mogu prijeći igricu 100% bez 17 coop misija i još određenog broja do kojeg još nisam stigao jer se bavim ovim napisanim, drugačijih misija koje su također online.
Znači, ukoliko nemam PS Plus članstvo i otvorim konzolu prema "van",ne mogu niti ući u te misije kojih nema malo. Štoviše, mislim da ih ima više nego glavnih misija.
E sada, ti se sjećaš kako smo to rješavali na kraju.
Shvaćam nakon svega ako ne želiš ili nećeš, nema problema i nikakve ljutnje, sve smatram svojom krivicom.
Isprika za sve napisano prije, iskrena.
A što se ovoga tiče, ostavit ću ovako, pa sve vratiti na stare postavke koje smo zajedno kombinirali kada odigram te coop misije (ima ih ukupno 17, završio sam jednu).
EDIT:
Ali da, sve znaš o mojoj mreži, za par sati dodat će još dva reda koja ja uopće nisam napisao.
EDIT 2:
Pokušati ću se skoncentrirati i probati napisati sam ovo što si predložio.
Ako mi uspije, postat ću sliku.
Hvala ti!
EDIT 3:
S obzirom koja je godina, i na činjenicu da već od PS3 igrači konzola uvelike igraju određene igrice online (znači, sve su ovo savladali i postavili, našli si na Play Stationu par igrača iz regije koji imaju iste igrice i stvorili grupu, pa kroz one slušalice sa mikrofonom komunicirali jedni s drugima u online multiplayer kampanjama) mislim da mi je krajnje vrijeme da shvatim ovo.
Inače, AC Unity je igrica stara šest godina, ako se ne varam.
  • Daddo
  • Posjetitelj
29.10.2020 | 07:32
Nije stvar u tome da ne želim ili da neću.

Imaš u mreži 2 rutera (i tvoj TC je ruter, ako se bežično spajaš na njega, a on je žicom spojen u ruter operatera i on je - ruter, ako ga nisi drugačije postavio - vidi u postavkama Time Capsulea, vjerojatno je napravljen wireless bridge, i dalje ti ruter operatera dijeli IP adrese uređajima u lokalnoj mreži, TC služi samo kao bežična poveznica s mrežom), na svu sreću Time Capsule ti ne blokira promet nikakav i ovaj port forward na glavnom ruteru ti radi jer propušta direktno promet na Playstation.

Vidi u postavkama rutera operatera pod DHCP server u tom slučaju da napraviš rezervaciju IP adrese za konzolu pa da bez obzira kad se spojiš, taj playstation uvijek bude na istoj adresi. Ako sam ne uspiješ, pošalji PM ili iMessage pa mogu na daljinski nekad popodne pogledati gdje si zapeo.

Definitivno ne bi trebao imati "širom otvorena" vrata ovako, pogotovo kad se družiš u igri sa sumnjivim tipovima sa svih strana svijeta...
29.10.2020 | 07:39
Puno ti hvala, molio bih te da reloadaš stranicu jer sam dodao nekoliko rečenica u samom početku.
Vidjet ću, za sada nemam frendova s kojima se družim na PS mreži, imam dvojicu ili trojicu odavde s kojima sam samo uspostavio vezu da smo prijatelji, ali nikada zajedo nismo igrali ništa.
Sveukupno mislim da imam pet prijatelja.
Kažem ti, većinom igram solo kampanje.
Ali u ovoj igrici su solo kampanju pomiješali i sa multiplayer misijama bez kojih jednostavno ne možeš odigrati cijelu.
drlovric je jedan od njih, bignjato je drugi - ali ne znam ništa više o njima nego kada se ulogiraju pa mi pošalje obavijest ukoliko sam i ja na PS-u baš u to vrijeme da mi je taj i taj prijatelj online.
30.10.2020 | 00:19
Kloba kaže:

Tako da, koliko god u ovoj domeni tebe smatram strukom bez premca na ovoj stranici, možda songoku ipak ima pravo.
Pa sam odlučio poslušati čovjeka odmah, obrisao stare postavke i sada sve to izgleda ovako:
Novepostavkerutera.png


Sorry Kloba, mozda sam se nejasno izrazio. Ja se 100% slazem s Daddom, mislim da HTTP i HTTPS portove se ne bi skoro nikad trebalo forwardati, mislim da sam tako nesto i rekao u prvom odgovoru.
Ja sam samo htio istaknuti kako da forwardas svaki port pojedinacno a ne raspon.

Ko sto je Daddo rekao, dovoljno bi tribalo biti forwardati samo UDP port 3074.
Nista te ne kosta probati, samo makni prva dva unosa za portove 80 i 443, ako ne radi samo vratis nazat.
30.10.2020 | 01:58
Will do. Thanks!
30.10.2020 | 06:00
Ovaj par se posvađao oko telke za PS5. On je Srbin koji živi u SAD-u, ona Afroamerikanka.
Ona logično ženski, imamo TV, ne budali. On dječje muški, naš TV nema sve što PS5 zahtjeva i ne namjeravam dati toliko novaca za konzolu ako neću moći izvući sve iz nje:

Ali ovaj video mi je još jači:

Dao joj je da pije prepečenicu 50-60% alkohola. Na eks!
A dolje u komentarima mu neko napisao: tebra, dao si joj da u cugu sašije deci 50-60% alkohola?
Pa isprat ćeš crno iz nje jesi normalan?
Trenutak kada počinje cugati je na 16:23
30.10.2020 | 08:51
Namazat ce oni i govno na pljesnjivi kruh za koji klik i view.
10.11.2020 | 12:38
Kako se bliži dan izlaska konzole na tržišta (ne znam jeste li čuli, navodno ih diljem svijeta pa ni ovdje kod nas neće biti moguće kupiti u dućanu, već samo naručiti online sa dostavom zbog Korone - ne znam koliko je to točna informacija) stigao je i prvi teardown konzole - baš iz Japana. Kako je tip pričao nativni, na YouTubeu se naknadno pojavio video sa engleskim voiceoverom, a onda i kraći video klipovi sa rezimeom svega viđenog.

Pokušao sam objaviti slike ovdje, no upload mi je jako loš pa mi ne ide, no u ovom se videu zorno vidi komplet raskopana konzola, od korica koje se mogu mijenjati ukoliko to poželiš, preko najvećeg aktivnog i pasivnog ventilatora (aktivni usisava zrak s obje strane konzole, a pasivni je velik kao 3/4 konzole, do liquid metal coolinga procesora, custom SSD controllera i sličnih rješenja koja se tek trebaju početi iskorištavati.
Ovo je video kako će to izgledati sa novim lookom na ekranu, od desktopa do predinstalirane igrice koja te upoznaje sa tvojim Dual Sense gamepadom.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 49 minuta
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, kajjaznam, Riba, Sank, tino1, Anonimci (654)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO