17.06.2020 | 09:03
Kao klinac (80-ih) igrao sam Tetris, Pacman, Ghost & Goblins, Paperboy, Super Mario i Zeldu.
Ima tu još igara, tipa onaj tenis sa pravokutnicima koji su sve manji i sve brži kako napreduješ i tako dalje.
Devedesetih sam zabrijao na sport, krajem devedesetih kupujem prvi PC, s kojim se prvi puta spajam na mrežu svih mreža internim dial up modemom. Kasnije taj PC nabrijavam do ibera (ATI grafičku 9800 Pro mijenjam Gainwardowom NVIDIA 6800 Ultra koja je tada koštala 5000 kuna).
Igrice koje sam na njemu, a i na nasjedniku koji je imao NVIDIU 8800 GTX, Crucial Ballistix 4 x 1GB DDR2 800MHz RAM-a, i Samsung HDD od 500 GB jer se Seagate tukao sa ostatkom konfiguracije, odigrao sam:
Doom 3
Doom 3: Ressurection of Evil
Quake 4
Prey
Prince of Persia: Sands of Time
Prince of Persia: Warrior Within
Prince of Persia: The Two Thrones
Far Cry
Crysis
Call of Duty
Call of Duty: United Offensive
Half Life
Half Life 2
Prey
F.E.A.R.
Medal of Honor
Vietcong
Vietcong 2
Age of Empires 3
Zgodna napomena, prilikom kupovine drugog desktopa MAK me toliko popljuvao, da što toliku lovu trošim na jebeni PC kada postoji Apple Macintosh. Vadi tadašnji 17" MacBook Pro iz torbe, pa iPod i objašnjava frendu i meni sa strane (više frendu) koliko je ovo pouzdanije i - bolje.
Tada kupujem PS2, koji pošteno koristim samo za Konami.
Nakon svih tih godina, 2018. kupujem PS4 Pro da vidim koliko su igre u međuvrmenu napredovale. Kako sam volio igrati Prince of Persia, a ta je igra na istu foru, s konzolom kupujem i svježe predstavljenu Assassin's Creed: Origins.
Toliko me impresionira grafika i sama igrica da odlučujem kupiti cijeli serijal osim prvog dijela, čisto zato što nije izdan za PS.
Počinjem se interesirati što sam propustio, pa igre kupujem po ključu "game o the year" award.
Tu uzimam God of War, Uncharted IV, i Witcher 3 GOTY edition i Horizon Zeo Dawn (uključena oba DLC-a).
Kako mi je Far Cry bio zabavan, kupujem i FarCry 5 te FarCry New Dawn.
Radi grafike, jer sam toliko klipova poledao (a i igra je navodno dobra, iako po nekima prevelika i prepuna detalja) sam kupio jedino Red Dead Redemption 2.
Još nisam počeo igrati tu igru jer igram po nekom svom ključu, po kojem i izdanja po godinama igraju ulogu.